Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patry0t
tag
csak azt nem értem, hogy ha elkezd korrigálni a BTC (mert ideje volt..), attól még a többi coin miért kezd el esni ugyanúgy? Pl egy OmiseGO-nak nem kéne korrigálnia, mert még el se érte a kínai pánikolás előtti szintjét, erre most követi a BTC-t az is.. meg minden más is..
-
-
htc07
addikt
haha, készüljetek a bevásárlókosarakkal

-
bobalazs
nagyúr
Whale dump biztos..
Sok mókus van még akinek túl sok a btcje. -
Yutani
nagyúr
Gyönyörűen megzuhant minden.

-
Möhe
addikt
mennyi idő alatt ér át localbitcoins-ról binance-ra a BTC-t?
-
madpapa
senior tag
Valahogy az egész kriptopiac meg van lódulva és ömlik a pénz bele, mert a hozamok ugye brutálisak. Tegnap 10k alját nyaldosta a BTC sokáig, ma meg kilőtt majdnem 12k-ig. Azt gondolom azért van ez, mert a nagy alapok is kezdenek beszállni és egyre több ember keresi ezt a befektetési formát, lévén máshol 2-3% hozam az kutyafüle. Ezen trendet követve, a 40-50k s érték már messze nem elképzelhetetlen. Addig míg játszótere volt a bányászoknak, ugye nagy pénz nem forgott benne, de most hogy kezdik felismerni a digitális arany értékét, mindenki meg van őrülve.
-
butch3r
senior tag
Én a DASH-en vagyok ledöbbenve. Év eleje óta lightos 45x-s emelkedés. Fene, hogy ebből nincs... Meg lesz neki vajon az 1k usd?! (költői kérdés)
-
tom120514
őstag
Kraken jó de valóban volt, hogy tizedszerre ment el egy megbízás. Support gyoes, korrekt, SEPA hibátlanul működik.
Binance gyors de korlátozott a párokban nagyon, úgy emlékszem FIAT nincs is, viszont van USDT ami nem túl jó manapság, lásd variance.hu posztok és kommentek.
-
madpapa
senior tag
Mi az isten van a kriptopiacon????? Beteg ez a BTC ár, de a többi is kilőtt rendesen. Meg van bolondulva mindenki?
-
Möhe
addikt
válasz
üzenetére
Most reggel ráírtam,hogy nézze meg a számláját,igazolja vissza,mert 2 nap lesz lassan a tranzakció ideje. Most meg is kaptam végre. Elnézést kért ,de azé nah, simán leronthattam volna ezt a szép statját,úgy ,hogy végig kommunikáltunk.
Melyik oldal könnyebb/egyszerűbb kezelés szempontból? Bitfinex vagy Binance? Esetleg kisebb kockázattal jár? Játszanék kicsit BTC-ETH-BCH-LTC közötti váltásokkal ha lesz rá módom. -
XP NINJA
őstag
Electrum-ban látom több addressem is van. Ezek egy másik gépen ugyanazzal a seeddel érhetőek el? Most használnám először a második addresst.
(#1579) observer:
[link] -
observer
tag
Sziasztok! Lenne néhány kérdésem, új vagyok még a témában bocsi ha untatlak titeket vele. Szóval. Van egy kis BTC-m amit a mrcoin-ról vettem. Azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudnám jó áron visszaváltani fiatra? Regisztráltam a coinbase-re. Ha oda utalom a BTC- ott ki tudom magamnak utalni a bankszámlámra? Van valamennyi kifizetési limit? Gyanús leszek a NAV-nak ha megjelenik egy csomó pénz a kártyámon? Ez a pénz adóköteles?
-
törölt tag
Ezzel az eladóval nem volt dolgom, de azt el tudom képzelni, hogy sok tranzakció felgyűlt nála, amit rendezni kell (plusz egyéb dolgok, amivel esetleg foglalkoznia kell még ezen kívül). A 10000+ értékeléshez elég sok adásvétel kell, ráadásul eddig 100% az arány... Csak annyit tudok tanácsolni, hogy bombázni kell üzenetekkel, amíg meg nem kapod ami jár, valószínűleg csak pont kimaradt a tied amikor megerősítette a teljesített tételeket.
-
XP NINJA
őstag
Csak most figyelem hogy Bithumb-on minden coin értéke 10%-kal több mint máshol. Erre mi a magyarázat? Mindig is igy volt?

-
SLYM
veterán
Sziasztok!
USD alapú netellerről vagy skrillről hol tudok USD alapon! bitcoint vásárolni? EUR alapon ott a bitpanda azt tudom
-
bobalazs
nagyúr
válasz
golya87
üzenetére
Van egy-két apró változás etc fronton.
-
Casoli
őstag
Ilyt se láttam még. ETC lenyomta az ETH-t forgalomban.
-
Danex
addikt
Üdv, szeretnék "beleszállni" a Bitcoin adás/vételbe. Ha jól olvastam utána akkor az CoinBase, Kraken oldalakon lehet valós pénzért vásárolni néhány nagyobb coint és innen lehet olyan oldalakra utalni ahol árulják a mini altcoinokat.
Sajnos ahogy olvastam OTP kártyával nem tudok utalni CoinBase-re, Krakenre meg semmilyennel nem lehet, így marad a hagyományos utalás igaz?
Ezeknek milyen átfutási ideje lehet? Illetve mely oldalakon érdemes tradelni? CoinExchange-et néztem még.
Köszönöm!

-
zichie
senior tag
Ezt nem értem. Én eddig 3x adtam el BTC-t localbitcoinson keresztül paypal euróért cserébe. Gyakorlatilag 2-3 percnél nem tartott tovább a csere. A legutóbbi is kb. 2 percig tartott, de azért ilyen sokáig, mert én voltam a lassú.
A partnered megkapta a pénzt, amit a BTC-ért cserébe küldtél neki? Amíg nem kapja meg, addig nem engedi el a BTC-t, ami letétben áll. Mindenképpen vedd fel vele a kapcsolatot!
-
Möhe
addikt
Tegnap délelőtt localbitcoinson vettem BTC-t, még mindig nincs nálam.
Ezt látom az üzeneteknél.
You have marked the payment complete at Nov. 27, 2017, 5:59 a.m.. Once nagleatorcoin confirms the payment the Bitcoins will be released to you. Payment marked as complete, waiting for escrow release.Meddig tart ez?
-
A hw wallet egyesíti az online tárca, és a paperwallet előnyeit. A kulcsok gyakorlatilag csak a hw walletben léteznek, soha nem tudnak onnét elektronikusan kikerülni, illetve ott jöttek létre, tehát az inputnál sem kompromittálódhattak. Persze lehet illetve kell egy másik hely is, a létrehozáskor a seedet le kell írni egy papírra (az eszköz kijelzőjéről olvasható le), és el kell tenni egy széfbe pl., akár több példányban.
Ha gyorsan kell reagálni valamire, akkor könnyen hozzá lehet férni, viszont sokkal biztonságosabb mintha a gépen lenne, még ha encrypteled is (pl. keylogger ellen nem használ az encrypt). Valamint Trezor esetén 8db coinhoz kap az ember egy központi management megoldást (meg egy password managert), ami kényelem szempontjából sem utolsó. Ha valakinek van nyolcféle coinja, és le akarja őket backupolni coldwalletbe, akkor ahhoz első körben 8db megbízható alkalmazást kell keresnie (ahol sokszor még a "gyári" is kétséges, pl. lásd a tegnap közölt BTG wallet balhét), majd azokból kibányászni a kulcsokat, seedeket, akármit, és ezeket ki is kell nyomtatni, vagy felírni. Eközben a gépen elektronikusan megfordul az összes érzékeny adat, akár többszörösen. HW wallet esetén ez nincs, és csak egy dologban kell megbízni, semmi másban (abban viszont nagyon): a rajta levő firmwareben.
Ha 100%, hogy ilyesmikre soha nem lesz szükség, illetve a fentiekre nincs valakinek igénye, és ezt előre tudja, akkor valóban nincs sok értelme.
Szerintem tök jó üzlet a hardware wallet gyártóknak, hogy egy csomóan nem értik a cryptocurrencyk működését.
Megtettük már többen is, hogy kiszámoltuk a Trezor gyártási költségét (teljesen mezei STM32, oled kijelző, meg pár apróság). Elárulom, hogy filléres cuccról van szó, valószínűleg nem éri el az egész vas értéke a 15-20 USD-t (1db-os kisker árakkal számolva). Ilyet bárki tud csinálni (de tényleg, pár napos arduinos/armos/iot-s gyorstalpaló kell csak hozzá, meg egy multiméter, és egy forrasztópáka, valamint egy aliexpress account), amit viszont nem tud, az a szoftver. Aki pedig tud (mint a Trezor vagy a Ledger fejlesztői), azoknak én röhögve kifizetem a vételárat, a fenti funkciókért cserébe.
-
meili
tag
Én ezt tök nem értem, hogy mi ez a nagy hardware walletezés.
Szerintem tök jó üzlet a hardware wallet gyártóknak, hogy egy csomóan nem értik a cryptocurrencyk működését. Szerintem a hardware wallet akkor jó, ha napi szinten akarsz kereskedni házon kívül, mert egyébként minek? Mivel azt írja, hogy tartani akarja és ebből szeretne nyugdíjba menni, így gondolom sem a napi kereskedés nem játszik, ráadásul akkor arra számít, hogy előbb-utóbb nagyon sokat fog érni. Márpedig ami nagyon sokat ér, azt nem bízzuk csak egyetlen hardware-re, hanem a minimum, hogy elmentjük több helyre a seedet is, amivel visszaállítható. Ha pedig elmentettük a seedet több helyre, akkor mi a francért kell az a hardware-es wallet, ha például (egy offline gépen) Electrummal simán visszaállítható. -
Speccy
aktív tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Igen, hosszú távú tároláshoz mindenképp jó választás a Ledger.
-
Furcsa, Trezornál ez úgy van megoldva, hogy 1db seed-et használ az összes támogatott coinhoz (jelenleg 8db), és e mellett van egy password manager alkalmazása is, ami szintén ezzel a seed-el megy. Mivel csak a derivation pathokkal játszik, így a támogatható coinok száma, illetve a hozzájuk tartozó pub/privkeyek száma elvileg végtelen. Persze valójában nem az, mert az sw-t is mögé kell rakni, ezért van perpill 8db támogatott coin csak, de ez a Trezor alkalmazás limitje (ami a gépen fut), nem a Trezor hardveré.
-
Speccy
aktív tag
Nem. Egy időben csak öt különböző coinhoz tartozó walletnek van hely a Ledgeren, ha egy új altcoint akarsz ráküldeni a Ledgerre, akkor valamelyik walletet le kell törölni, és felrakni az újat a Ledger Managerből. Ha valaki sok altcoinnal akar bűvészkedni, akkor ez kicsit idegesítő lehet, több Ledger kell vagy más HW, nem tudom hogy a Trezor milyen ilyen tekintetben.
Möhe : Franciaországból küldi a Ledger, tehát nincs semmi.
-
fireman123
őstag
Én így tudom, de még nem volt szükségem a törlésre:
Az összes támogatottat fel lehet rá tenni (1.3.1 firmware esetén), de egyszerre csak 4 (vagy 5) fér rá ..... tehát ha olyan kell ami még nincs rajta, akkor egyet törölsz és felteszed helyette a kiválasztottat. Gyakorlatilag mindet felteheted rá és tárolhatsz bennük coint, de egyszerre csak 4-5-öt látsz, ...a törölt persze nem veszik el, ha a letöröltet újból felteszed (valamelyik "fennlévő" helyett) akkor újból láthatod az azon lévő coin mennyiséget ....Tényleg érdemes venni többet, ha sokféle coinnal kereskedsz, kényelmesebb mint állandóan cserélgetni a walleteket.....(persze a biztonság pénzbe kerül
)#Möhe: Franciaországból jön, így nem megy rá semmi plussz költség
-
butch3r
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
egyszer biztosan

-
Fiddlestick
aktív tag
btc 9600-rol megy meg fel szerintetek ?

-
Speccy
aktív tag
Már miben mennyi fér rá? Összegileg nincs limit, viszont BTC-n kívül max 4 altcoinhoz tartozó walletet lehet egy Ledgeren tárolni, ha ennél többre van szükség, akkor le kell törölni egy walletet a Ledgerről, és az Installerből felrakni azt ami épp kell. Vagy érdemes venni még egy Ledgert, ha valaki tényleg sokfajta altcoinnal rendelkezik.
-
Möhe
addikt
Localbitcoin-on (igazoltan megbizhatótól 10000+ trader) vettem délelőtt (utalással el is ment a pénz) BTC-t, még nem látom a wallet-ben. Kb mennyi az átfutása ennek?
napihüjekérdés:
ennek a ledgerwallet egy pénztárca ugye? Mennyi fér rá? Nah nem mintha annyi lenne,de azért ennek is van kapacitása nem? -
kem
addikt
Ma meg tart a 21% kedvezmeny:
www.ledgerwallet.com -
Casoli
őstag
Beleolvastam a Bitcoin topicba, kicsit megijedtem, mi van, ha a váltó lenyúlja a pénzem. Ki hol tartja az altcoinját? ETC-re milyen független walletet érdemes használni?
-
Zlcsi
senior tag
sziasztok
myetherwallet.com ról akarok omg kiutalni
gas limithez ez írja be automatikusan:
52222
ez kb mit jelent? érdemes hozzá nyúlni, vagy jobb nem piszkálni, mert soha nem jön meg? -
Fun fact: az Mtgoxnál (pontosan a csődeljárás felügyelőjénél) összesen 202k BTC csücsül, amihez kaptak ugye további 202k BCC-t (a BTG-t nagyvonalúan ne is számoljuk!). Ha mai árfolyamon el tudnák adni (direkt a feltételes mód), akkor az összes kárigény kifizetése után maradna még 1.766 milliárd dollárjuk

(Arról nincs infó, hogy hányan kérték a kártérítést JPY-ben, és hányan BTC-ben, szóval mindent JPY-ben számoltam. De sanszos, hogy elenyésző volt a BTC-s igény, mert akkoriban padlón volt az árfolyam, és nagyon jó - ha jól rémlik dupla - konverziós árat adtak az igényt benyújtóknak).
-
Zenger
tag
válasz
XP NINJA
üzenetére
Ez a mostani BTC helyzet nekem túl idilli, nem bánom, hisz van benne pénzem, de 10k-nál átmegyek ideiglenesen fiatba, mert ez a lufi ha nem is pukkanni, de ereszteni fog egy kicsit szerintem.

(csak személyes vélemény, és az elv, hogy a történelem ismétli önmagát, nincs mögötte egy professzionális TA.)
-
XP NINJA
őstag
BTC elég szép. Ti hova várjátok a korrekciót?

-
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
tom120514
üzenetére
Szerintem bittrexről másolta és ezek vannak neki. Azt kérdi, cseréljen-e valamit a portfóliójában. Felső a legnagyobb/legtöbb.
bobalazs: Alsó háromról alig/semmit sem hallottam, MCOval pedig megszívtam egyszer - ettől még lehet jó.
Tarts nyugodtan sokat az első kettőben.
-
bobalazs
nagyúr
Szerintetek, ez így, ebbe a sorrendbe jólvane?

-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Melyik az a hely ahl tudok BTC és BCH netán BTG között lehet váltogatni?
köszi -
Zenger
tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Szerintem az engedett, hogy tényszerűen közlöd, hogy van ETH-d, ami gazdát keres, és akit érdekel az úgyis dob majd egy PM-et. Esetleg még aláírásba be lehet írni.

Szerk.: egyikben sem vagyok biztos, hogy engedi-e a topic szabályzata, egy moderátor kéne kérdezni, hogy a biztosan tudd.
-
bbarna
tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Próbáld itt
-
Üdv.
Itt lehet ETH-t eladni, vagy arra is van apró?
-
bbarna
tag
Egy új váltó....
Ha érdekel, akkor itt tudsz bejelentkezni és referral linket kapni..l -
bobalazs
nagyúr
Bittrexet ddosolják? Nem elérhető az oldal.
-
Patry0t
tag
nah az OmiseGO végre 7 euró felé lépett, talán elkezd végre emelkedni?
-
butch3r
senior tag
ha jól tudom -bár ez a replay attack nekem is homályos folt - ha előtte elutalod másik újonnan generált btc címre a btc-id és csak utána mozgatod a btg-d akkor azzal ha van is replay attack is védve vagy. (hiába broadcastolja a btc láncon a btg láncon végrehajtott tranzakciód, ott már üres a címed, hisz átvitted másikra)
-
zichie
senior tag
BTG esetében végül is megoldották a replay protection-t? Én is szabadulnék tőle, de nem szeretném, ha a BTC-m is "utazna" vele.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.01
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)