- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
Az a baj az egésszel, hogy olyan embereknek mesélitek a történetet a bányászatról és hogy mi hogy fogja megérni, akik már 2013-ban is bányásztak, vagy már előtte is és a bátrabb és/vagy tőkerősebb próbálkozók azóta még a mai árfolyammal számolva is sokszoros milliomosok, talán egy-két ember milliárdos is. Ha valaki ebben a kanyarban időben kezdte (tavaly a felfutás közepén) és nem azért kezdte, hogy betárazzon és majd egyszer gazdag legyen, eladogatva a termelést már rég pénzénél van. Az asicos kalkulációk mi alapján mennek? Vannak belsős emberek az asicgyártóknál, megafarmoknál akik szórják az infót, hogy épp mivel bányásznak, vagy a kereskedelmi forgalomban bárki által megvehető asicok teljesítmény/fogyasztás mutatója alapján szűrik le a 3400 dolláros értéket?
-
butch3r
senior tag
szerintem (!) ez olyan szempontból nem 100%ig állja meg a helyét, mert akkor évülnek el az asic-ok ha jönnek az újabb modellek, ha a crypto tél miatt nem jön újabb, erősebb hatékonyabb modell nem évül el a jelenelgi, elenben a kiszállók miatt a b ent maradóknak a difficulty csökkenés miatt továbbra is nyereséges lehet. már annyival beljebb lehetnek a bányák ha leállítják a régi asic-jaikat amik eddig még filléreket de hoztak a konyhára és csak az újabb, hatékonyabbak futtatják.
viszont még ez is hoz hash rate csökkenést -> ami meg difficultyt.
persze fél egy év múlva okosabak leszünk
-
t72killer
titán
A nagykutyák saját maguk faragják az ASIC-jaikat, ezzel kifingatva a háztáji bányákat. Ahova az ASIC betette a lábát, ott "amatőr" bányásznak keresnivalója nincs. Ezért találták ki az ASIC-rezisztens coinokat, de az energia és hardverpiac sajátosságai miatt az altok bányászata is koncentrálódott, a nagy demokratikus álmokból az lett a valóság, hogy a diktatórikus kínában bányásszák lassan a kriptók 90%-át.
A kripto-tél hosszát sajnos nem tudjuk, az előző 3évig tartott, hóttziher, hogy nem fűtöttem volna végig egy r9 290x-es riggel...
-
t72killer
titán
Arra lennék kíváncsi, hogy áll az ASIC-ok profitabilitása, illetve a nagy bányák hogy állnak asic téren. A VGA bányászaton már kínában/egyéb helyeken lopott árammal is csak mikroszkopikus profit van, a bányászat gyakorlatilag karitatív tevékenységgé alakult.
Nem tartom én sem kizártnak, hogy a nagy kínai bányák összefogva megpróbálják kinyírni a konkurrenciát, és most dobnak óriási pakkokat piacra, amit az elmúlt évek során bányásztak. Nem kell ehhez semmiféle konspiráció - és mivel bányászok, valszleg kriptodevizákkal vastagon kitömve, még short pozíciók se. Ráadásul eső trendben logikus, hogy megszabadulnak a kriptóktól, elkerülve a további értékcsökkenést.
-
mepet
addikt
-
t72killer
titán
A 20k$-os árat sokminden fordította, kezdjük azzal, hogy egy világrekorder extrém eufória csúcsa volt, ennyire túlvett instrumentum nem létezett tudtommal még a normál tőzsdén.
Noigen, egyértelmű, hogy az adott értékpapírban kell visszaadni a kártérítést, asszem én is szétvertem volna néhány asztalt, ha a csődbement Questornál megtalált OTP papírjaim 5évvel ezelőtti értékét adták volna ide, a maradék pénzt pedig zsebretették volna.
-
csaba951
veterán
Felső képhez nem nagyon tudok mit hozzászólni. Az akkori információk birtokában kb. ugyanolyan jó ötletnek tűnik egy sell, mint egy hold. Utólag nézve jobb döntés volt inkább eladni.
Alsó kép.
RSI (napi grafikonon)
03.13. - 42,15
03.14. - 35,91
03.15. - 37,29Itt szerintem még nem kellett volna venned, mert nem volt még elég túladott. 14-én nem esett be 35 alá ÉS a rá következő napon nem esett még tovább. Ha 15-én 32-30 közé esett volna, akkor simán vettem volna.
Lásd ezt az esetet, később.
03.28. - 38,59
03.29. - 32,04
03.30. - 30,36 -
default.
őstag
"...néhány 10$-os árfolyamnövekedések meglovagolásánál meg a marketbuy-ok fee-jei elviszik a
profitodat."De pl. Poloniex-en csak 0,1 - 0,2 % a fee. Mármint ha jól értem, akkor ha mondjuk eladok 1 ETH-t $1000-ért, akkor $2 lesz a fee, igaz? De ha visszaveszem $980-on, akkor meg lesz 0,98 vagy $1,96 a fee. Tehát még mindig jóval többet kerestem egy $10-20-os eséssel, mint maga a fee. Vagy félreértek valamit?
Yutani: Köszi, igyekszem

-
CoDWaW07
őstag
Én bízom benne hogy szép lassan elterjed az egész kriptovaluta dolog szélesebb körökben, egyre többen fogják tudni hogy pontosan micsoda ez az egész, és még ha nem is hirtelen meggazdagodás jelképének képzelik, de egy olyan befektetésnek ami kockázatos de megérős lehet, akkor szerintem jól járna a piac.
Talán egy újabb csúcsnak ez is lehet a kulcsa, mert akkor kevesebb panicsello lenne, akik pár % esés után rohannak eladni.
Persze ez nem 2-3 hét alatt fog bekövetkeznii, de ugye türelem a kulcs. -
butch3r
senior tag
Ugyan ez volt a 2013as zuhanas utan is. Remelem most nem tart 3 evig mig ujra zoldbe fordulnak a gyertyak (bar most van egy Yutanink aki megfordithatja a lejtmenetet
). Azzal a kulonbseggel hogy akkor volt is oka a zuhanasnak, en most nem latok semmit leszamitva a sok olyat aki panikelad... -
Yany
addikt
A visszaszámlálónál ott van minden lényeges info: btcprivate.org
-
Én nem vettem, hanem bányászok ZClassic-ot, és fork előtt gondoltam átváltani.
Nem kereskedem, hanem a használt pool-on beállítottam, hogy a ZClassic-ot egyelőre ne auto exchange-elje, hanem majd én manuálisan amikor úgy gondolom. Csúnya, hogy 190 dollárról leesett most 130-ra. Azt hittem meg se fog állni. Valószínűleg a nagy tesó esése kavart be. -
KilgoreTrout
senior tag
-
-
Szilu
tag
Egész pontosan nem a limit a lényeg, hanem hogy az ajánlatunk bekerüljön a könyvbe. Limitként is megadható olyan ár, hogy a megbízás egyből teljesüljön. A piaci árnál alacsonyabb vételi, és magasabb eladásit kell megadni.
40 dolcsi talán pont jó gyakorlásra, de tanulás nélkül senki se higgye, hogy ez menni fog, több millió tapasztaltabb ember próbálja majd az ő pénzét megszerezni. -
fogtunder
nagyúr
technikailag ez úgy néz ki, hogy a számla, amihez a kártya tartozik nem a tiéd, hanem az epaymentsé, ez egyébként az összes hasonló cégnél így van. beazonosítható vagy, ha nagyon akarják, de nem olyan, mint egy rendes bankszámla.
azért jó lenne pár BTC automatás tapasztalat, hogy mennyi a sarc és mennyire gördülékeny, illetve hogy csak BTC, vagy megy egyéb coin is, aminek nem kerül egy vagyonba a gyors tranzakciója.
-
Dronte
aktív tag
A lakosság 90%-a még mindig nem tudja mi az a crypto, az átlagos választónak elég annyit tudnia, hogy SOROS, ilyen szintű dolgokkal nem fognak foglalkozni politika terén itthon.
A lakbéres gondolatodnál pedig van egy lényeges eltérés, mégpedig ott könnyen beazonosítható állandó jövedelem érkezik a számlára (tehát rendszeres, és nagyobb összeg). Az, hogy rendszertelenül 2-3x kiutaltatsz magadnak pénzt, még nem fogja senki figyelmét felkelteni ilyen összegnél.
-
KilgoreTrout
senior tag
Erre mondja mindenki, hogy nem tudod eltalálni az alját. Kicsit megindul felfelé és akkor jön a FOMO vagy az, hogy beragadsz fiat-ba egy fél évre. Ha mázlid van és eladás után folyamatosan esik 4-5%-ot, akkor esetleg egy stop-lossal be tudod biztosítani magad a veszteség ellen (és egy tüske miatt bukod a profitot). Bitfinexen van trailing-stop, az a legjobb erre, csak oda már nem olyan egyszerű bejutni,, illetve ott vannak a tether körüli aggályok is.
Szerintem max. akkor van értelme így shortolni, ha az elején értesülsz valami negatív hírről még mielőtt az USA felébred. Mint most, kijött a Kína blokkolja a külföldi tőzsdéket hír, míg amerikában aludtak, reggel meg egyből le is nyomták. Plusz folyamatosan figyelned kell, ha nem tudsz trailing stop-ot beállítani. Pár százalékért nem biztos, hogy megéri az idő és a kockázat.
Jjelen helyzetben, amikor még csak nem is hírek mozgatják az árfolyamot, szerintem nagyon kockázatos.
-
Én minden BTC-met bányásztam (nyilván nem közvetlenül), a legtöbbjét akkor, amikor 15000$ körül volt. Szóval nekem ez a mostani árfolyam hatalmas nagy szívás. Az én egyetlen taktikám a HODL, míg visszakúszik arra a szintre, ahol a legtöbbjét kerestem, hogy végül eladhassam és realizálhassam a profitot.
Szóval, ha most eladtam 7000€-n az összes BTC-m, aztán visszavásároltam 6800€-n, de ezután még tovább esik (mint pl. most: 6700€-n van), akkor nem szomorkodok, mert így is több BTC-m lett, mint volt, és mivel a kivárásra játszok, így abban reménykedek a több BTC többet is fog érni mire eljutok a fenti szintre. És ha nem csináltam volna semmit, akkor meg most még kevesebbet érne, így csak kicsit kevesebbel ér kevesebbet

A váltást 0% fee-vel csinálom, mert limit-es buy/sell-t állítok be, amivel én leszek a maker.
(#3928) Szilu
Köszönöm a figyelmeztetést! 0% fee-vel váltok. -
Szilu
tag
Ilyen nincs. Támaszokat és mozgóátlagokat keress, és válaszd ki magadnak azt, amennyit még szívesen kockáztatsz. Elvileg a nem realizált nyereség ugyanolyan bosszantó tud lenni, mint a tiszta veszteség, így én egy közeli indikátor alatti árat adnék meg. Ha azt átüti lefelé és felfelé újra, akkor akár vissza is vehető, ami bár pár százalékkal kevesebb nyereséget ad mintha tartottam volna, de nem ragadam be. (Egy ilyen esetben ugyanakkor jobb megjegyezni, hogy a korábban beállított szint már sem nem támasz, sem ellenállás.)
Csak az a plusz számít, amit már realizáltak ;-)
Bármit csinálsz, saját döntés legyen, és gondold meg miért. -
Dexar007
veterán
-
gbela
senior tag
Jep, én mindenkinek azt ajánlom először nézze meg, tegyen egy próbát éles vásárlás nélkül.
Ebben a csoportban az a jó, h dolgoznak a botok ellen, elvileg a legutóbbi pump óta csináltak vmit, hogy kevésbé legyen egyszerű botozni.
Prebuy-t elég könnyű kiszúrni, én néztem magam is, és másoktól is ezt olvastam, hogy nem igazán látni prebuyt. Viszont az tény, h nagyon kell koncentrálni abban a fél percben, ha úgy látja az ember már túl magas akkor hagyni. És csak desktop app, weben sokkal kisebb az esély. -
sanzi89
addikt
Magánszemélyeknek ingóságok eladásából származó bevétel 600.000Ft-ig adómentes. Most lehet azt mondani, hogy valaki Doge Coin-nal fizetett a rossz fűnyíróm alkatrészeiért, amit a Kraken-es tárcámba utalt, majd onnan SEPA-val hazahoztam és az látszik a bankszámlámom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csaba951
veterán
Én is az ETH-ra szavazok.
Mellette:
* technikailag fejeltebb, mint a BTC, így hosszú távon akár le is győzheti
* Google Trends szerint viszonylag jól fent tudja tartani az érdeklődést, nem fejetik el az emberek
* az árfolyam ugyan nincs történelmi mélyponton, de a jelenlegi szint kb. reális, nincs durván túlárazvaEllene:
* CryptoKitties durván lelassította az utalásokat, de reméljük ez előbb-utóbb ez elmúlikLTC
Mellette:
* most sec-perc alatt vele mozgatni a pénztEllene:
* 2 éves rekord magasan álló LTC/BTC árfolyam
* Google Trends szerint a kutya nem kíváncsi rá
* ha nem lett volna a mostani árfolyamugrás, már teljesen el is felejtettük volna -
-
csaba951
veterán
LTC/BTC keresztárfolyam jelenleg kb. 0,010
2017.07.08.-án volt ez 0,02037 is.
2017.09.07.-én pedig 0,01724.Ha a júliusi csúcs nem is, de a szeptemberi csúcs közeli árfolyam talán összejöhet. Ekkor érdemes lehet elgondolkozni egy LTC->BTC átváltásban. 0,0070 körül meg vissza. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Jövedelem
- Hardcore café
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk "aprópénzről" van szó mert csak 1/4 eth-m volt, de az is 1.5nap bányászás.