Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
válasz
YASKATIR
üzenetére
"Csak ahhoz, hogy atkoltozzenek (felteve ha nincs lefoglalas, hiszen tudjak a nagy banyak helyet), honapok kellenek."
Egyáltalán nem. Számtalanszor költöztek eddig is a nagy bányászok, hiszen pár százalékkal olcsóbb áramért már megéri a munka. Pl. egy 2016-os Washington Post cikkben: "Xu has moved his mines around the world in search of the cheapest power, from Iceland to Georgia, and then to Washington state, from the coal fields of China’s northern Inner Mongolia province and now to the mountains of Sichuan." Nem tartott hónapokba a költözés egy alkalommal sem, ebben biztos lehetsz. Miért is tartana addig? Itt kihúzod, odaviszed, bedugod. Ezek ASIC gépek, nem kell "igazgatni a risereket".

-
YASKATIR
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Te most komolyan logikat keresel egy orszag vezeteseben? Europaban sincs semmi logika egyetlen orszagnal sem, miert pont egy komcsi orszagban lenne? Egyebkent csak annyit akartam ezzel mondani, hogy a BTC sem decentralizalt es nem is lesz az mindaddig, amig tobb mint 50% egy adott orszagban van.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Kina egy kommunista orszag. Eleg volt ennyi erveles arra, hogy "miért foglalnák le?" ?
De tessek egy teoria: Valakik a partbol sokat akarnak keresni azzal, hogy a lefoglalt cuccokkal elkezdenek valamilyen mas coint banyaszni. Zero befektetessel fognak milliardokat csinalni. Volt mar par ilyen "allamositasi" pelda kinabol
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Ja bocs, Googleből elérhető.
linkMostani. Szerintem ez is hasonló lesz a, mint augusztus-szeptemberben. Bitcoin tiltás pletyka, "ne hidd el, ez csak FUD", e aztán csak betiltották az ICO-kat, majd miután kiheverte a piac, rövid úton az összes tőzsdét. "nem zörög a haraszt..."
Az is egy kiszivargott memo-val kezdődött.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Igen es szerinted ez ugy fog megtortenni, hogy 20.00 (GMT +8)-kor kina betiltja a banyaszatot, ezek felpakolnak es 21.00-kor mar uzemelni is fog az egesz mongoliaban? Csak ahhoz, hogy atkoltozzenek (felteve ha nincs lefoglalas, hiszen tudjak a nagy banyak helyet), honapok kellenek. Addig mi lesz? behuzan az egesz, de nem csak 10-30%-ot.
(#2690) KilgoreTrout : Pont oroszorszagba, ahol lenyegeben tiltott a BTC mi?
"Deputy Finance Minister of the Russian Federation Alexei Moiseev at the same time said it's "probably illegal" to accept cryptocurrencies payments.[144] However bitcoin market sites are blocked and in court decisions stated that bitcoin is a currency surrogate which is outlawed on the territory of Russian Federation"
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
előfizus tartalom, szal a headlineon kívül sokat nem látunk belőle de végülis az is elég a mondandódhoz

mikor cikk? -
butch3r
senior tag
válasz
YASKATIR
üzenetére
jól értem, hogy úgy gondolod ha betiltja a komcsi kína a bányászatot akkor ott hagyják az enyészetnek a bányászcuccaikat / felgyújtják / stb és felemelt fővel, mosolygva elfogadják a franc tudja hány milllió usd-nyi veszteséget?
még véletlenül sem pakolják fel teherautókra és viszik át bármelyik szomszédos országba ahol még ha kisebb profitot is termelhetnek (monjduk a magasabb áram költségek miatt)? -
YASKATIR
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
En nem gondolok semmire, a srac irta, hogy valaki itt leleplezett valami hudenagy titkot. Ez eddig sem volt titok, mindenhol le van irva.
"Egy fórumtársunk kielemezte és elmondta a mögöttes dolgokat."
Kb az nagyobb titok ennel, hogy a BTC banyaszok tobb mint 60%-a komcsi kinaban van, azaz a BTC is rohadt messze van a decentralizalt coin-tol, ha a kinai kormany ugy dont (valljuk be, abrmikor donthet igy), hogy holnaptol illegalis a BTC banyaszata, akkor borul az egesz es evek mulva sem fog magahoz terni.
Csak gondolj bele, hogy a CoinMarketCap huzasa is mekkora esest okozott, es ez lenyegeben semmi sem volt
-
tom120514
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Van Ven/ETH a Binance-nál, nem jó ETH-ban? A legolcsóbb ez lenne, egy váltás sosincs ingyen. Eddig nem volt gond vele, bár mintha írta volna valaki hogy drága lett. Persze ott van az is hogy BTC-hez 48, ETH-hoz képest 68%-ot ment fel, szóval nem olyan egyszerű pedig annak tűnik
szamolgatni kell erősen. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
YASKATIR
üzenetére
Ha esetleg rám gondolsz, nem redditen olvastam, hanem a Ripple weboldalán...
De még wikipédián is fent van, hogy semmi szükségük XRP-re a bankoknak ahhoz, hogy használják a Ripple rendszerét.Nem akarok meggyőzni senkit, de ha esetleg ezek miatt valaki jobban utánanéz, akkor már hasznos volt a kritikus komment. Volt már második legnagyobb a bitcoin mögött a Ripple 2014-ben, szóval eltűnni valószínűleg nem fog, de nem az "XRP a bankrendszer coin"-ja legenda miatt. Az szerintem félelmetes, hogy újonnan beszállók btc vagy eth helyett xrp-be rakják a befektetésük 100%-át. Már csak ezen tapasztalatlan befektetők előrelátható panic sell-jei miatt sem mernék most belerakni pénzt.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
For future reference:
Jó pár coin összehasonlítva, grafikonban.
(#2681) tom120514
Vechain ami számomra érdekes.
-
bobalazs
nagyúr
Kezdő kérdés következik:
Melyik coinra érdemes váltani bittrex és binance közötti átutaláshoz? (legkevesebb fee, buy-sell eltérés stb) doge ugye nincs binanceon, tehát nem jöhet szóba. -
(jan)
őstag
Urak!
Az létezik, hogy coinbase > FHB bank sepa utalásért nem vontak le pénzt ?
a sepa transfer díjat belekalkulálták volna a váltásba ?
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
A Kraken mitől van lehalva? Tudja valaki?
-
travix
aktív tag
binance nyitott

-
benyo513
tag
Próbáld meg a SEPA utalást, olcsóbban kijössz vele, mintha kártyán vásárolnál.(OTP felületén deviza utalás) Ha húszezret vagy fél milliót küldesz, akkor is 2600ft a kezelési költség a sepa utalásért, míg általában a kártyás módszer az drágább.
Én amúgy most upholdot használom, olcsóbb, mint a coinbase, de a legolcsóbb az a coinbase/gdax felülete lenne. (csak meg kell adni egy útlevelet vagy egy jogsit is a személyi mellett)
-
Patry0t
tag
valami infót tudtok, hogy ezzel mikortól lehet kereskedni?

-
default.
őstag
Sziasztok. Nem tudom, szokás-e itt az ilyesmi, de most eléggé meg vagyok szorulva:
Nem vagyok regisztrálva még semelyik váltón, de sürgősen szükségem lenne kp-ra. 10 db ETC-t szeretnék eladni, igen nagy segítség lenne. Kérem, privátban írjatok.
Köszönöm szépen. Üdv! -
pimmi
senior tag
-
mepet
addikt
válasz
YASKATIR
üzenetére
Semmi bonyodalom, úgy van, ahogy kommunikálták, minden nap random időpontban engednek regelni. Inkább ez, mint, hogy szétlassuljon, nagyon nagy rohamok idején már most sem tökéletes mindig, nem véletlenül zárták be. Kucoinon egyébként van egy csomó közös coin Bizánccal.
-
csaba951
veterán
válasz
madpapa
üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy nem volt semmi nagy hír, bejelentés. Márpedig a Roger Ver/Jihan Wu páros nem dolgozik csendben. Akkor ez viszont egy "műsoron kívüli", nem tervezett emelkedés lehet. Miért? Talán mert most egy nagyobb általános kripto esés volt. Ez jelentősen megnövelte a tranzakciószámot, amit már az ETH sem tudott nagyon gyorsan lekezelni. Kellet valami, ami elég nagy, likvid és gyors a mostani helyzetben is. Ezért választhatták valakik a pénz nagyon gyors mozgatására. Ha rendeződik egy kicsit a helyzet, akkor ez az igény megszűnik, és nem lesz ami fenntartsa a mostani árfolyamot. Visszacsúszik majd a "helyére". Szerintem.
-
csaba951
veterán
válasz
FanTomasz21
üzenetére
>Ripple szerinted visszatérhet? én személy szerint eladtam ETH-ra
Elnézve az árfolyamot, az exchange bot-ok és/vagy az emberek egy része megfogta a szabadesést. Nem jött el a "mindet eladni - bármilyen áron!" szakasz. Így viszont inkább egy sima leeresztés lesz belőle. Az árfolyam megint megindul, és egyre kisebb csúcsokat elérve lassan csúszik lefelé. Én azt saccolom, hogy az első csúcs 2,4 USD, a második 1,5 USD körül lehet.
Ez persze csak spekuláció, nehogy erre alapozva rohanjon valaki Ripple-t venni! Ha mégsem jön be a dolog, könnyen elbukhatod az ebbe befektetett pénzed!
>kapituláció
Elsőre vicces elgépelésnek tűnt, de látom nem az. Helyesen a szó kapitalizáció. És teljesen mást jelent mint a kapituláció!

-
YASKATIR
senior tag
Van olyan ember itt, akit kepes volt elfogadni a Binance Januar 2 ota?
(#2611) madpapa : Mar mitol lenne kamu a Ripple? Vagy ez a szokasos, "fujj bankok" dolog?
-
mepet
addikt
Selling panic oka szerintem: álhírek Kínáról. Amikor álhírek jönnek Kínáról akkor komoly pánik szokott kitörni. Én úgy tudom, hogy váltó betiltásról és bányászat betiltásról valójában szó sincs (az utóbbiban 100%-ig biztos vagyok), nem sokára kész lesz a szabályozásuk az ICO-kra, ha kijön majd ez a hír, akkor fordul felfelé a piac.
-
FanTomasz21
tag
válasz
csaba951
üzenetére
új vagyok még a témában de azért azt átlátom a portfóliómat nézve hogy minden altcoin most negatívban van és igen az ETH az egyedüli ami felfele törekszik. ahogy mondod biztosan sokan abba teszik a pénzt, meg hogy elkezdték azt használni váltásra /utalásra btc-vel szemben mert hogy olcsóbb. Dogecoinra leszek kíváncsi tényleg egyszer elérheti e az 1$ árfolyamot
olcsó és gyors vele váltogatni, tegnap már átlépte a 2milliárd $ kapitulációt is. Vicc?!Ripple szerinted visszatérhet? én személy szerint eladtam ETH-ra
Valamint még egy olyan kérdés, BitPandán van közülünk olyan, aki ott kereskedik? coinbase-hez képest olcsóbbak, van ott is fiókom, de nem küldtem át rá egyenleget egyenlőre. sok pozitívot olvastam "sógorékról" Ausztriában ahogy látom előrébb járnak a dolgok. Oké nálunk is van BTC ATM- de a Mariahilfestresse-n már Bitcoin bankot is láttam -
madpapa
senior tag
válasz
FanTomasz21
üzenetére
Érdemes a BCH-ra is figyelni. Szépen elindult felfelé. Sőt most szépen pumpolják ha jól látom.
-
csaba951
veterán
válasz
FanTomasz21
üzenetére
Szerintem valahogy nem látod az ok, okozat összefüggést! ETH ára pont azért emelkedik, mert az összes többi esik és ide menekítik ki az emberek a pénzüket. Ha a piac többi szereplője emelkedni fog, akkor az ETH fog esni.
Gyakorlatilag most az ETH tölti be a kapu szerepét kriptoföldön. Ebből jön/megy a fiat, és váltanak más kripto pénzeket egymásra. Átvette ezt a szerepet a BTC-től. Azt jól látod, hogyha a BTC-ről jönnek majd jó hírek, akkor simán visszatérhetnek oda az emberek, dobva az ETH-et. Gyakorlatilag a BTC-nek van messze a legnagyobb marketing neve az összes kripto közöl. Akik most vadul ETH-et vásárolnak, szerintem 1 hónapja sokan közölük nem is hallottak az ETH-ről. És igazából nem is nagyon érdekli őket!

-
FanTomasz21
tag
válasz
FanTomasz21
üzenetére
de azon is filózok átrakjak e minden btc- és eth-t euro walletba a coinbasen, hátha jön még vmi komolyabb bezuhanás...eth mondjuk ha visszaesne 250ezer ft környékére. nem tudom mi a jó döntés

-
FanTomasz21
tag
ETH azért szépen növekedett az elmúlt napokban, kíváncsi leszek ha leül ez a "pánik" mennyit ugrik ismét az ára. Azon gondolkoztam átváltok minden BTC-met ETH-ba de nem tudom jó ötlet e, mert ha helyre rázódnak a dolgok nagy menetelés lesz. Bár ha a pletyka igaz amit Kína szívózna a btc bányászással akkor további esés jön gondolom
-
Szőrös
veterán
válasz
Monoton
üzenetére
Köszi, közben vmiért canceld lett a tranzakció: "When we attempted to process this transaction it was canceled by your bank." Csak nem értem miért, otp-s kártya, dombornyomott, vásároltam már vele neten.
Netbankban nyomát se látom a tranzakciónak, a limitet nem léptem át.
Mi a tökért törölheti a bank a tranzakciót? -
KilgoreTrout
senior tag
Kis olvasnivaló:
https://medium.com/@cryptohaber/trons-whitepaper-is-copied-plagiarized-cefce74335ce
Illetve, hogy mennyire tudatos befektetők hajtják az árfolyamát sok coinnak most:
https://i.imgur.com/xXbcnDO.pngPersze, lehet bízni bármiben, elvégre "Tron is the Beyoncé of crypto!".
-
Szőrös
veterán
Hali, coinbase-en vkinek van tapasztalata, h mennyi egy vétel (eth) tranzakció átfutási ideje kb?
-
da.
tag
Azért ezt a nagy esést helyén kell kezelni. ETH párokkal legalábbis biztosan.
Ha kb másfél héttel ezelőtti állapothoz képest felére esett vissza egy coin / eth, az valójában pont annyit ér (fiatban), mint másfél héttel ezelőtt.
Btc-vel szemben közel sem estek akkorát, mint eth-val szemben. Elvileg abszolut értéken nem csökkentek drasztikusan.Nekem épp 1 - 1,5 hete vándorolt át a benn lévő pénz nagy része eth-ból btc-be... remek érzékem van ehhez.

üdv,
a. -
da.
tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Szia, kösz a választ, megnézem a roadmapet.
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Tudja valaki, mi ez a mostani selling panic?
-
-
Patry0t
tag
válasz
tom120514
üzenetére
Én OTP, oda utalt ki mostanában valaki? Megérkezett gond nélkül? Lehet, teszek majd egy próba utalást, és ha blokkolják akkor nyitok egy fiókot K&H-nál én is. Viszont ebben az esetben meg akkor ismét depositolni kell az új fiókodból is, hogy aztán arra withdrawolhass igaz? Valaki járt már így, hogy fiókot cserélt?
-
Patry0t
tag
én átpártoltam a SALT-hoz. Végre találtam egy értelmes coint amiben van bőven potenciál. Azért a szakik véleménye is érdekelne

-
-
SpRiiinG
csendes tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
igen érdekes ez amikor nyomod be a pénzt 1 kattintás és ott van, visszafelé meg 2-3 nap

Ripple már kezd zavaróan esni, ugorhata ismét 1 dollárt, kivenném a lóvét vagy most 2 hétig ez lesz...
-
Monoton
tag
Nemrég óta ismerkedek a kriptovaluták világával és a kérdésem az lenne a desktop pénztárcákkal kapcsolatban, hogy ha pl. elszáll a merevlemez vagy az oprendszer akkor a biztonsági másolattal minden összeg visszaállítható egy újratelepítés után?
-
BandiT85
aktív tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ez így van. Többet nem is bányászok olyat, amit csak a cryptopia jegyez... Nekem is 50 Vivo 19/20 lassan két hete, support semmi válasz...

Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szamolgatni kell erősen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)