- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alton1978
tag
Én IOTA-be fektettem, s szerintem abba is fogok. Végig olvastam az oldalukat, s nagyon jól hangzik a roadmap-jük, s az elképzelésük is a blockláncról. Szerintem jövőbemutató, s van benne kraft. Bár nem coin ( ha jól értelmezem ), de - szerintem - a BTC meg a BCH például , Ethereummal egyetemben egy "elavult technológia". Inkább az újabb generációs coinok/blockláncok-ba érdemes fektetni hosszabb távon. De, ugye, ez magán vélemény, s nics még akkora rálátasom, mint a tapasztaltabbaknak itt.
-
g4bb3r
tag
Újabb n00b kérdés:
Bitfinex-re akarok küldeni BTC-t vagy ETH-t hogy abból vegyek ott más altcoint. A Fundingnál van 3 opció:
Excange wallet / Margin wallet/ Funding wallet.
Itt most melyikre kell küldenem?
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy pár száz euro értékben milyen coinból vásárolnátok be hosszú távú (2-3 év) befektetés céljából? Érdekelne ki miben látja a legjobb lehetőséget
-
melkah
tag
Ezt nekem is regota ba..a a szememet es mar olvastam rola, hogy ez igy van, de egyetlen dolgot nem sikerult meg megertenem. Miert nem mindenki azt csinalja, hogy a legolcsobb valton megveszi a coint a legdragabb helyen meg eladja, majd visszajatsza a dollart/eurot az egyik valtorol a masikra es indul a korforgas ujra?
-
g4bb3r
tag
Figyelem n00b alert!
Az hogyan lehet hogy két váltó között óriási különbslg van? Pl. bitcoin Coinbase-en 3480 EUR cex-en meg 3867?
whaaat?
-
strategos
csendes tag
Sziasztok, ha a Coinbase elutasitja a coin vásárlást, OTP kártya van regisztrálva, hogy kell megoldani, valakinek volt hasonló?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
alton1978 #183 üzenetére
Kezdésnek ez szerintem nagyon jó: Probitas Forex fogalomtár.
-
alton1978
tag
Hello!
Tudnátok ajánlani olyan tananyagot/tutorialt/könyvet/irományt/videot angolul esetleg magyar nyelven, ahol beletanulhatok, de legalábbis átláthatom mind jobban a kereskedést?
Tegnap sikerült a csúcson elkölteni egy kis pénzt, s azóta folyamatosan esik az árfolyama.Nem napi kereskedés ami érdekel, de hetente/havonta hosszabb távon inkább ide tenném a pénzemet, mint hogy álljon egy USD számlán.
Kis segítség jó volna, hogy legalább a terminusokat megértsem, átlássam a lényegét.
Köszi előre is!
-
-
P3Dr0
senior tag
Eselyem sem volt a beszallasra. BOT-ok nyomjak. Jobb tavol maradni az ilyentol
-
Durva az a Monero pump
-
vizimento
senior tag
Valaki röviden le tudná írni, hogy mi a különbség a Bitfinexen a három wallet között (exchange, margin, funding)? Köszi!
-
nagyon örülök ennek a topiknak én is, mondjuk így eggyel többet kell követni, de legalább szét vannak választva a legfőbb témák
a guldent figyeli valaki? Kezd alakulni..
-
Hunmugli
aktív tag
Nekem meg sikerült nyernem qtumon és stratison. Most a syndicate lesz nyereséges
Ez kompenzálja az eth és neo üzleteimet... Mondjuk nem valami tudományos alapon választottam. Még szerencse, hogy a botok felpumpolják nekem
Majd hétfőn/kedden kéne venni valamit, hamarosan korrekció, de legalábbis esés várható. MM én várom
-
-
-
EOS beesett eléggé a hét közepéhez képest.
-
tom_tol
addikt
BCH dump, akit érint
-
KilgoreTrout
senior tag
Nekem csak az a fura, hogy az 1000 legnagyobb btc wallet alapján vonta le ezt a következtetést. Whale-ként nem az lenne a logikus, ha az ember szétszórná minél több tárcába a vagyonát? Pont emiatt, hogy ne lehessen elemezni, mire készül. Nem tudom hogy működik a programja, de nekem ez a kiindulópont tűnik hibásnak, egyébként nem tudok belekötni az érvelésébe.
A személyes véleményem, hogy a bch hardfork, illetve az azóta történt események az egész crypto megítélésének ártanak és bármi is történik majd, vissza fogja vetni az egész "szektor" társadalmi elfogadottságát. (BTC bedől - rengetegen buknak majd rajta, amit a mostani médiafigyelem csak még jobban felerősít / BCH bedől - ezen is sokan buknak majd, főleg Koreában és Japánban, pont ott, ahol nagyon nagy az elfogadottság. BTC és is BCH túléli az őszt - totál bizonytalanság, amíg egyik nem nyer.)
Én vettem bch-t, azaz most épp van, mert még nem adtam el... Szerintem nem is fogom egyelőre.
-
haxiboy
veterán
Localbitcoins oldalon is vannak eladók, ráadásul személyesen. Meg lehet egyezni hogy egy harmadik személy bevonásával akiben mindketten megbíztok. Egy 3 kulcsos multisig wallettel, 1-1 kulcs a tiétek, 1 pedig a harmadik félé. Tranzakciót az ilyen walletről 2 aláírással lehet indítani. (2 of 3)
Pl. Felrakja oda a coint, ő sem tudja levenni már, illetve te sem. Elküldöd neki a pénzt, megérkezik, te elindítod a tx-et, ő leokézza, coin a helyén (nálad). Ha nem küldesz pénzt szól a harmadik személynek, ő megkérdez téged hogy tényleg nem küldtél pénzt, akkor ő is aláírhatja és akitől vennéd küldi oda ahova szeretné. Viszont ha elküldted és nem okézza le a coin tx-et sincs gond mert a harmadik fél a te javadra is dönthet pl ha elküldöd neki az utalás adatait stb.
-
gbela
senior tag
ki hogy velekedik? Variance orult, vagy orult zseni?
(konkretan ki ad el btct és vesz bcht?)
-
alton1978
tag
Bitstamp-en is pár másodperc volt a kártyás vásárlás. Gyors és nem magas a fee sem.
-
KilgoreTrout
senior tag
Itt viszonylag biztonságos az utalás is. Sok értékeléssel rendelkezőtől kell venni, az nem fog átverni.
-
Hunmugli
aktív tag
Ki mondta, hogy csak itthon, és csak utalással vehetsz?
Kp, személyes találkozó, bárhol a világban. Vagy automata/posta (pl Svájcban tudtommal postán is lehet már venni). Persze nekem 20 ezerrel (forint) elég volt egy referencia és egy "jól vezetett" fb acc.
A lényeg, hogy nem kell drága utalást fizetni, cserébe nem olyan kényelmes. Olvass utána, ha nem Észak-Koreában élsz, biztos tudsz venni biztonságosan, olcsón. Pár órát lehet, hogy elvisz a szabadidődből, de még mindig jobb, mint hazajönni.
Szerk.: max 100 ezret. Felette már ők maguk ragaszkodnak a személyes jelenléthez, de általában neked kell alkalmazkodnod. Mintha csak egy videókarit vennél.
-
Zlcsi
senior tag
-
alton1978
tag
Hello!
Teljesen kezdő vagyok a témában, de egy kis infót megosztanák, meg talán tapasztaltabbak is tudnának a kérdésemre válaszolni.
Én a Bitstamp-en kezdtem a kereskedést, pont azért, mert ott Payoneer USD Debit Card-om tudom használni. Ez volt a legfontosabb, mert 4 napja szüntetem mega magyar bankos számlám. A rendszer autómatikusan BTC-t "adott"...No, de a lényeg. Szeretnék pár száz dollárért venni IOTA-t és RIPPLE-t, ezt viszont csak a Bitfenixen tudom megtenni, mármint IOTA-t.Valaki megtudná mondani, hogy miként tudom a BTC-t egyik exchange-ről a másikra küldeni? Van offline tárcám ( Jaxx ), és ahogy látom a Bitfenixen is van egy Wallet.. A kérdés, hogy a két oldal között direktben tudok oda-vissza utalni BTC-t és USd, vagy használnom kell a JAXX-et.
Esetleg, van tapasztalatok az IOTA és a RIPPLe-vel kapcsolatosan ? Jó, vagy rossz...? Érdemes ilyen párszáz dolláros kis tételt benthagyni, akár 2 különböző exchange-en, vagy inkább offline tárcában tartani? Hosszabb befektetést tervezek, heti 1-2x ránézni az "állásra" és kész...Ha érdemes, akkor havi pár száz dollárt még szívesen befektetek. Persze!
-
-
Hunmugli
aktív tag
[Zlcsinek, haxiboyt tudom erősíteni, személyes vétel] Jaja, nem nehéz venni. Valós (elő) áron kapod, és ált. 100k-ig nem szükséges a személyes találka. Kivéve, ha te akarod. Csak ne HA-n nézz szét
Viszont ált. csak btc-t adnak el, és a fee téged terhel - de ez megegyezés kérdése. Nekem $2.25 feevel 3h 30m volt, mire megjött. De az majd' azonnali a SEPA-hoz képest. Azért <1000 huf nem olyan sok, és amint utaltál, küldi(k). Csak kérj vmi referenciát, át ne verjenek. (Vagy személyes találka.)
-
Zlcsi
senior tag
krakenre utalhat más is az én számlámra? (eurot utalnék feleségem számlájáról)
mert kiutalni tudom, hogy nem lehet, befelé is ilyen szigorú a rendszer?bocsánat megtaláltam hogy nem lehet, csak egyező névvel
-
Azon gondolkodom, hogy vajon a BCH átveszi-e olyan szinten a BTC helyét, hogy ez előbbi fel is megy 3-4k USD köré?
-
Xpredi01
tag
Soha nem használtam még offline walletet. Most a NEO-hoz Neon walletet használok. Egy kérdésem lenne: gép újratelepítés esetén is elég a private key, vagy kell még valamit bütykölni?
amúgy bittrexen már csak 0,025 a NEO kiutalási fee-je.
-
madpapa
senior tag
válasz
vismaior04 #144 üzenetére
Túlzás? :-)
Krakenen kicsit nagyobb volt a kommenteket nézve a válaszidő
Már ha kaptak választ. Értékelni kell a kicsit is. -
-
Hunmugli
aktív tag
Nem tudom, volt-e már, úgyh offba rakom: [link]
Ez (a) variance cikke a stop loss és egyéb megoldásokról, a kraken platformján bemutatva. Csak mert egyesek éppen próbálgatják itt is
-
melkah
tag
Szamomra lehet jo meg rossz is a support krakennel ha akkor nem tudom hasznalni az oldalt mikor szeretnem. Eddig minden durva arvaltozasnal lehalt, amikor en hasznalni akartam es mindig kimaradtam belolle. Ha bcc- emelkedesenek vege lesz, valoszinu, hogy nezek valami mas exchanget.
De mi legyen az ?
-
melkah
tag
1000+
-
mepet
addikt
-
Yany
addikt
válasz
vizimento #115 üzenetére
Nem, mert hiszek a hosszútávú emelkedésben --> HODL
Szóval nem akarok kiszállni belőle, maximum nyerni egyet egy nagyobb megingáson, amikor manipulálják az árakat. Annyi, hogy ha ez a manipuláció a megadott intervallumon belülre esik, akkor bukok rajta picit, de az belefér a lehetséges nyereség és a maximális biztonság érzetéért.
-
mepet
addikt
válasz
Dyingsoul #132 üzenetére
Nagyon érdekes álláspont. Én csak a Krakent szoktam ajánlani, a legtöbb bizalmam a váltók közül bennük van. A Polot a (ha jól emlékszem) 2014-es lopás óta nem használom (akkor még olyan felületük volt, mint a TradeSatoshinak most.) A TradeSatoshin magasak a feek és gagyi a weblap, a cex.io-t egy bebukott bérbányász szolgáltatónak tartom. A BitTrex lejáratta magát a szememben a BCH indulásakor. A BitFinex-el szemeztem még régóta (ott már akkor is volt margin trading, mikor a kraken még "gagyi" volt), de most nekik is volt valami botrányuk... A Coinbaseről pedig bevallom azt hittem eddig, hogy nincs SEPA, így nekem nem felelt meg anno, de ezzel is jól jártam, mert most éppen nem fizetnek ki (ph! fórumai alapján), most megy épp a lenyúlás.
Kraken supporttal teljesen elégedett vagyok, 2-szer volt rájuk szükségem, egyszer pár órán belül válaszoltak, máskor pedig 2 nappal később sűrű elnézések közepette.
Az más kérdés, hogy én nem vagyok az a support-terhelő user, aki tök feleslegesen zaklatja a supportot. Ha tömeges probléma van, akkor arról van szó a btctalkon, azt kell követni, nem nyitni a ticketeket, mert pont a sok ticket miatt nem tudnak válaszolni mindenkinek időben. Úgyis kiírják a userek a fórumokon utólag, hogy mi volt a gond, a support túlterhelése által sem fogsz hamarabb választ kapni. Ők is emberek, szerintem ezt egészen addig tiszteletben kell tartani, amíg nem lopnak meg.
[szerk] még annyit, hogy ez a support kímélő technika bevált a poolok esetében is, ha gond volt, minden esetben kiderítettem a megoldódása után max 1 nappal a google segítségével, hogy mi volt a gond, és mikor/hogyan oldódott meg, pool esetében konkrétan még sosem kellett ticketet nyitnom. -
Dyingsoul
veterán
Én már szerencsére csak nagyon keveset tartok Krakenen de ha valaki a jövőben megkérdezné milyen platformot ajánlok kereskedésre, a Kraken lesz a legutolsó... Többszörösen bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan tradelésre emellett zéró kommunikáció a részükről mikor hiba van.
-
zichie
senior tag
válasz
shortcutme #130 üzenetére
Az API is halott:
{"error":["EService:Unavailable"]}
-
shortcutme
tag
A trade API ugyanannyira szar, mint a frontend. Néha átmegy egy order, de csak fals pozitiv, mert az se matchelődik rendesen.
De elég ránézni a trade graph-ra és egyből látszik, hogy senkinek nem működik igazából: https://cryptowat.ch/kraken/ethbtc/5m (az elmúlt 1 órában csak 100 order ment végbe. máskor percenként szokott ennyi lenni) -
-
melkah
tag
700folott a bcc, hihetetlen!
Az a masik, hogy ha szeretnem most eladni, akkor sem tudnam.
Kraken szokas szerint ismet meghalt es ez kicsit kezd idegesito lenni, hogy egyetlen rohamot sem birnak ki.
Kraken felulete es funkcionalitasa nekem szimpatikus es lehet sokfajta coinnal kereskedni.
Tudnatok nekem, legalabb ilyen, vagy jobb trader oldalt javasolni ? -
sparks
senior tag
Naja... 600 eurón én is eladtam 4 BCH-t
A nagyja megmaradt azért későbbre
Így is elment már 7 vagy 8
Szeressem a kripto bizniszt
-
-
vizimento
senior tag
válasz
vizimento #119 üzenetére
Bocsi, kifutottam a szek időből.
Szóval krakenen is van trailing stop:
https://support.kraken.com/hc/en-us/articles/203325793-Stop-Loss-Orders -
vizimento
senior tag
válasz
Szoszo94 #118 üzenetére
Ha jól láttam krakenen is van, de az valahogy nem volt szimpatikus nekem.
Bitfinexen találtam ilyet:
https://support.bitfinex.com/hc/en-us/articles/115003506545-Trailing-Stop-OrderDe még én is csak olvasgatok, tervezgetek, ez még nem saját tapasztalat, de tuti ilyennel fogom kezdeni amikor élesben belevágok (csak forex-ből van ilyen jellegű tradekkel tapasztalatom)
-
vizimento
senior tag
Egy sima követőstoppal nem aludnál jól? Amíg neked jó irányba megy az ár, követi, viszont ha a beállított pár százaléknál nagyobb az ellenkező irányú mozgás, akkor zár. Így meghagyod az esélyét egy szép profitnak, ha sokáig jó irányba megy, de megvéded magad a nagy veszteségtől.
-
BCH Krakenen már €495 / $560 szinten jár!
-
g4bb3r
tag
válasz
Dyingsoul #111 üzenetére
Ja persze. Nem bosszankodok.
Az sokkal jobban irritál, hogy visszaigazolták, hogy náluk van ennek ellenére pending státuszban van az összeg és nem tudok hozzáférni. Mind1 ha egyszer végre "felszabadul" és nem ülnek rajta még egy hetet veszek belőle btc-t vagy eth-t és átküldöm máshova és elfelejtem őket.
-
Dyingsoul
veterán
Olvastam, hogy te más banknál vagy, csak érdekesség képpen írom, hogy OTP-nél legalább ki van írva mikor kiválasztom a SEPA-t, hogy "csak Euro"... Érdekes, hogy erre más bankoknál nem figyelnek oda illetve nem emelik ki vagy egyáltalán hogy hagyják annak a lehetőségét meg, hogy SEPA-ként más devizát utalsz. (bár lehet az a filozófia áll mögötte, hogy megcsinálják csak váltogatják a devizákat oda-vissza, ezért is horror az összeg...)
Egyébként szerintem ne bosszankodj rajta túl sokat. Nyeld le, tanulópénz. Ha másokat vagy magadat hibáztatod nem nagyon vagy előrébb visszacsinálni pedig szerintem senki nem fogja.
-
g4bb3r
tag
OK, egyenlőre várok a cex.io válaszára egyenlőre ülnek a pénzen ami legjobban bosszant.
butch3r: Igen de igazából utaláskor amikor válassztottam akkor olyan volt az opcio hogy SEPA (kondiciók ha lehetséges masik ban elfogadja etc). 40usd elég borsos fee de mostmár ezt is tudom..
-
g4bb3r
tag
Elképzelhető, ez esetben ez volt a tanulópénzem és el fogom fogadni. A telefonban az ügyintéző (ERSTE) nekem 1900ft-ot mondott , levezette mi mennyi de mar nem emlékszem.
Igazábol azért ragaszkodtam USD-hez mert abban van most jelentősebb tartalalékom és mivel a dollar lent van gondoltam ebből vásárolok, igy nem kell a váltáson bukni.
-
Yany
addikt
válasz
vizimento #100 üzenetére
Kipróbáltam, működik.
#103: igen, egy sell, ami rögtön vissza is vásárol, ha elkezd növekedni. Köszi a videót, megnézem majd.
A lényeg: ha ingadozik és belemászik az ingadozás a 3-6% közti résbe, akkor bukok rajta, de a bezuhanásoktól megvéd, sőt, keresek rajta. Azóta nekem 2x sült el ez a beállítás és egyszer buktam rajta (gyakorlatilag a legrosszabb esetet, a 3%-ot találta el) és nyertem rajta egy nagyon picit + nyugodtan aludtam tőle.
-
Dyingsoul
veterán
Én a BCH-tól távol tartom magam, hihetetlenül tudják manipulálni azt a coint... Ennek ellenére el tudnám képzelni a jövő évi 1000$-os stabil árfolyamot (nem tüskét).
Ha én mégis BCH vásárláson törném a fejem megvárnám míg újra leszáll 300-350$ körülre mert szerintem a manipulátoroknak köszönhetően le fog. Hogy mikor az csak rajtuk múlik. (szintén csak vélemény)
-
-
mepet
addikt
válasz
vizimento #100 üzenetére
Yany (#57): jól értem, ez egy SELL megbízás akarna lenni?
Peter Kallos: Cryptopénz befektetési mátrix
Fenntartásokkal kell kezelni a videóit, emberünk kezdő, nincs benne elég félelem, mert nem látott még igazi crash-t (Mtgox), viszont ebben a videóban most egész jó ötleteket ad a coin portfólióhoz. Nem is maguk az általa választott coinok a lényegesek, hanem a logika, amik alapján választ. Pl: kissebb részét tartsd "ötlet coinban". -
Konflikt
addikt
BCH +70%et ment az elmult 24 oraban.. a stabil 300 rol 500ig maszott, elkepeszto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged