- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
C.Brigante #4294 üzenetére
nekem pl BIOS-ban 1.45-re van állítva és ugy stabil 400-as fsb-n.
-
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4294 üzenetére
Hát ha csak CPU-t cseréltél akkor csak az lehet a gebasz, adjál neki még feszt
-
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4291 üzenetére
Alapfeszen?Simán...
-
westlake
félisten
kicsit ''atfestettem'' a listat.. kiemeltem az elso helyezetteket..
mivel sokan kertek, ezert a linkelt kepeket fel fogom tolteni kozvetlenul a modbox.hu-ra igy tuti mindig elerhetoek lesznek..
mod: sajnos mar most is tapasztalom, hogy nehany linken nem toltodnek be a kepek (sajnos)tul keson kapcsoltam..sorry..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nem tervezek semmi extra hutest.. abbol a durva tuningbol mar asszem kezdek kinoni.. (sokak banatara es megtobbek oromere
) ha lesz kedvem, akkor egyszer talan megcsinalom az electrolux hutos folyadekhutesem.. (ha mar szetvagtam egy 210 centis draga hutot)
C.Brigante: jah.. en szemely szerint mindenkit lenezek, akinek nincs minimum egy porsche-je.. de azokat jobban megvetem, akik turelmetlenek
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4285 üzenetére
Itt a vége a procidnak
-
C.Brigante
veterán
így lett volna ötösöm a lotton, hogy nem lesz válasz. nem alacsonyottok le a poor néphez mi? kééééész
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #4277 üzenetére
ha mutat nekem barki olyan kepeket, amiken 4 megas conroe, 2 megas conroe, es az intel allitasa szerint 2 megas allenadale szepel, akkor nem szedem le.. demivel ilyen kepek tudtommal nincsenek.. azt hiszem, megtehetek ennyit a ''nepert''.. vegulis ez pont olyan vilagon egyeni dolgo mint a ti vr-etek.. nem?
mod: +azt valszeg elfelejtettem elmiteni, hogy lesz megegy ilyen procim.. hidd el, nagyon nem aggodom miattaes hogy tenyleg utaljon mindenki, elarulom, hogy ez a ket cpu kb 120k-mba kerult
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
ennyi okos közül igazán lökhetne vki egy választ!
-
C.Brigante
veterán
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy:
egy korábbi E6300-as procimmal 430 fsb-ig jutottam (sima P5B) most belettem a 6400-est és 8-as xorzóval nem tudok 400fsb fölé menni mert fagy. ez a procim végét jeleni? (3200) -
westlake
félisten
vegyes erzelmekkel kezdek neki az x6800 tesztelesenek.. nem gyakran fordul elo, de nem tudom, hogy melyik fog jobbanzavarni.. az, hogy ha nagyon jol megy, vagy ha csak atlagosan.. tudniillik errol a procirol (is) holnap lekerul a kupak, egy kis fotozas (bizonyitas) miatt.. mivel leszedett kupaku procit csak kulonlegesen kialakitott blokkal lehet normalisan huteni, valoszinuleg elveszti minden erteket.. hiaba teszi vissza az ember a kupakot, hiaba allitja vissza a magot es a kupakot majdnem gyari allapotura a hoatadas sokkal rosszabb lesz, mint gyarilag.. az intel nagyon jol kitalalta ezt a forrasztasos modszer.. le a kalappal elottuk!
mod: amarosan bekerul a listaba az elso x6800 is
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
hardzsi2 #4271 üzenetére
1. nem alapkovetelmeny, de illik 9-es prioritassal tesztelni!
2. erre nem tudom a valaszt.. en sosem piszkalom feladatkezelobol a prioritast..
3. az st2004 meg mindig a lejobb stabteszt progi.. kel a pcu-z is, hogy az mutassa meg, valojaban mennyi feszt kap a proci.. ugy kell intezni, hogy 1.29 - 1.31 volt kozott legyen a fesz terheles alatt.. -
hardzsi2
aktív tag
válasz
westlake #4270 üzenetére
Jó kis prockónak tűnik.
Kíváncsi vagyok, mit hozol ki belőle...
Három kérdés a listás szerepléshez:
1) Van megkövetelt prioritás az Orthos-hoz, vagy mind1 min fut? Vagy javasolt 7-re, esetleg 9-re tenni?
2) Mi a különbség, ha a Feladatkezelőben az Orthos 'magas' prioritást kap, ill. ha a saját kezelőfelületéről választok prioritást?
3) Vdrop mutatkozik az Orthos (bármilyen prioritású) futtatásakor, pl. 1.328V -> 1.296V. Azon eredmények kerülhetnek tehát be, amelyek közben fut az Orthos? (Mert diszkvalifikáltnak tekinthető, ha nem fut...) -
westlake
félisten
hate me
msr elore felek attol, hogy at kell olvasnom kb. 400 hozzaszolast.. (legalabbis remelem, hogy csak annyit)
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
Eredmények! ÁÁÁÁÁ.....
Sz@r ez az Abit Ab9-es lap, nekem nagyon nem jön be, hogy a memót nem tudom DDR 800-ra állítani, csak alap FSB mellett. MIÉRT nem tudja a lap 420-as FSB-nél a memót DDR800-asnak kezelni? mindig felszorozza és nem lehetSZ@R
De röviden, amit sikerült kihoznom belőle:
a memó húzása, gyorsabb winrart és everest eredményt hozott erre az is közrejátszott, hogy itt ddr667-et szorozta fel a lap ddr800-ra!
A cpu magasabb frekijén gyorsabb volt a cache kezelés lényegesen, de a memó műveletek lassabbak voltakna ez meg valószínű azért, mert itt mág csak ddr533-sat szorozta fel a lap ddr800-ra!
A gond az, hogy ennél a lapnál nem tudom beállítani hogy ne szorozva hanem teljes mértékben kihasználva DDR800-on kezelje a memót! Eddig nvidiás lapjaim voltak, ott az FSB-től szinte függetlenül lehetett a memó órajelét variálniKezdem utálni az intel lapokat
Így nem lehet kihasználni a memória maximumát!!!
-
nálam két p5w dh volt, több 6400 el, és alig alig akartak 400 on menni. Igaz, a 6400-el. A p5w 64 viszont más! Ég és föld a két lap. Abból is kettő volt nálam
, az egyik még meg van és mind a kettőnek 480 körül volt a vége 8 as szozrónál.
De ha procit vesz újat a kolléga, akkor elég neki a 380 is, nem? Az már 3420Mz és a 4 mega cache-t is nagyon érezni! -
Traky
tag
Köszi a választ. Közben lecsekkeletem a lap topikját is. Meg az Asus honlapját is. Jelenleg két lehetőséget látok jobb teljesítmény eléréséhez.
1.) lap csere PL: ASUS P5W 64 WS Professional http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=1341&modelmenu=2
2.) proci csere: E6300 ----------> E6600
Pénzben kb. mindkettő ugyanannyiba kerülne a jelenlegi konfighoz képest(fejlesztés költsége). Tudnátok segíteni, hogy melyiket logikusabb meglépni hosszú távra (én a lapcserére tippelek, de nem vagyok benne biztos).
Üdv, Traky -
Traky
tag
Hi-sztok! Nekem egy Asus P5W DH deluxe lapom van egy Core2 Duo E6300-as processzorral párosítva (tudom, hogy ehhez a procihoz nem ez a lap a legmegfelelőbb tuningra, de eredetileg E6600-as cpu volt tervezve ... azt maradt a 6300 a gépben). Jelenleg 370-es FSB-t sikerült kihoznom a lapból (konfig lent). Érdekelne, hogy mekkora tartalék van (ha van) ebben a lapban. Meddig lehet hajszolni ? Van valakinek ilyen párosítása ? Üdv, Traky
-
Tomoty
senior tag
L628A...6300-as C2D.
A többire nem emlékszem. Kingmax DDR800 (valószínüleg ez a szűk keresztmetszet).
[link]
[Szerkesztve] -
csana
senior tag
ThX midenkinek! Nah ezzel is okosodtam..
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4240 üzenetére
Nem ''zavarok'' senkit oda, csak josephin-nek bios beállítási gondjai vannak, míg te pedig az alaplapod drop-olásáról érdeklődtél a procid topic-jában...
(egyébként az előző hsz-emben a 4233-as hsz-edre válaszoltam, nem a 4236-osra)
[Szerkesztve] -
AtG
aktív tag
válasz
C.Brigante #4236 üzenetére
Nekem a 3400-at 1,3625V-on viszi. Akkor ezek szerint örülhetek.
-
lazydog
addikt
A régebbi lapok csak P4, és Celeron procikat fogadnak. Ilyen a tiéd is, nem működik benne a Core2 Duo.
Mivel játéknál általában a videokártya teljesítménye számít szűkösnek, nem biztos hogy észrevehető a különbség. Egy komoly kártyánál és játéknál viszont sokat gyorsíthat.
[Szerkesztve] -
csana
senior tag
Hi! Bocsi ha valakit felzaklatnék láma kérdésemmel (gyenge idegzetűbb profik ne figyeljenek), de E6300-as procit minden lga775 foglalatú alaplap befogad, vagy akad, amelyik kilöki? Asus P5gd1 pró-m van csupa ddr1-es memóriával, en6600gt karival.. nemtudnátok hogy hogyan fogadná? (egyébként egy 3000-es p4-et játéknál hany mennyi fps-el pipál le?)
A hozzánemértésemért előre is bocsi! -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4236 üzenetére
Nem értem, hogy ezt miért nem az alaplap topic-jában kérdezed...
Egyébként kb 0,05-0,06 V-ot drop-ol a lap, tehát a bios-ban beállítotthoz képest ennyivel kevesebbet ad. -
Picur65
csendes tag
BREAKING NEWS:
Core2Duo Temperature Guide
[link]
Amiből megtudhatjuk, hogy pl. a max hőfokot nem az orthos-al lehet elérni, hogy miért van a coretemp és a bios temp között eltérés, hogy mennyi a normál hőfok és sok más okosságot.
Szerintem ezt mindenkinek el kellene olvasni!!
(Bocs ha már volt, bár én nem láttam még ezt a linket itt a ph!-n.) -
válasz
C.Brigante #4233 üzenetére
Nah, az lehet, különösebben nem ástam bele magam a P5B-k evolúciójába, csak amikor tuningolgattuk a gépét, akkor ezek az opciók szerepeltek a BIOS-ban.
CPU-Z elvileg - hozzávetőlegesen - jól írja ki a CPU feszt egészen 1.4V-ig, afölött automatikusan alapfeszt ír ki. De mondjuk azz AW9D-MAX-nál teljesen mindegy, hogy mien feszt adsz neki BIOS-ban, hülyeséget beszél.
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
-
válasz
C.Brigante #4225 üzenetére
FSB Termination? Egyébként érdekes, mert havernak biztosan P5B-je van, sima, és neki ott volt BIOS-ban minden (NB, SB, ICH fesz az FSB Termination mellett).
-
hardzsi2
aktív tag
Szia!
Ezen a platformon magam is kezdő tuningos vagyok, úgyhogy kérdeztem és válaszoltak. Olvasd el a #4053-as hozzászólás link-jeit, Palika71 és Pietrosz tuning-leírását. Nekem mindkettő sokat segített.
Még nem kerestem meg a végét, csupán egy szolid szintig mentem, amit minden 6300-asnak röhögve bírni kell. Mégis, belefutottam az általad említett problémákba is, ezért leírom, amit tapasztaltam, hátha segít (Gigabyte S3 Award BIOS-áról beszélek, as ASUS AMI BIOS-án máshol lehetnek):
1) először az 'Advanced BIOS features'-ben minden funkciót kikapcsolni, ami beleszólhat/korlátozhatja a tuningot: No-Execute, C1E, TM2, EIST
2) RAM-ot visszavenni, ne az legyen a korlát: nálam FSB-RAM 1:1-ben fut (szóval 360 FSB-hez 360 (DDR2 720MHz) RAM tartozik) igen laza időzítésekkel (5:5:5:18) és +0.1V-ot is kapott (GeIL azt írja, hogy DDR2 800-on 4:4:4:12-höz 2.1V kell majd neki, de arra még ráérünk)
3) Minden mást (feszt-eket) alapon hagytam és nem is jutottam sokáig: 290 még OK, 300-on már fagyott (10MHz-es lépések ajánlottak)
4) Jöttek a fesz-emelések: FSB, MCH kapott +0.1V-ot és a CPU-t az alap 1.325V-ról 1.3375V-ra emeltem
Ezekkel 360-as FSB-n látszólag stabil (Orthos 6 percnyi teszt, ezen írom e sorokat stb.), de persze komolyan majd akkor tesztelem, ha 3GHz-en túl vagyok - ha sikerül...
A fagyásokat talán az is okozhatta, hogy a PCI buszsebesség 100-ra lockolva helyett Autón kellett hagynom (pedig ez értelmetlen, 100-on kellene a legstabilabbnak lennie). Sokszor BIOS-mentés után rögtön nem is akart elindulni, de ki-bekapcs után gond nélkül bootolt.
Nem ismerem a Kingmax RAM-od specifikációját, de az alacsony (7x) szorzó miatt c2d 6300-asnál a tuning eléggé függ a RAM képességeitől, vagyis meddig bírja az FSB-emelést. 800-as RAM 400-as FSB-ig (400x7=2800MHz) biztos bírja, azután lazított időzítésekkel még valameddig, RAM végének megkereséséhez Pietrosz leírása segít.
Figyelembe kell venni, hogy alap CPU-hűtő nem ideális a tuninghoz, tehát CPU-val 1.4V fölé nem fogok elmenni (Orthos közben érdemes nézni néha CoreTemp-et, nálam ezen a frekin terhelve 65C-on vannak a magok és a venti 700-ról 1440rpm-re pörög fel, ez minden FDS emeléskor egyre jobban nőni fog -> a venti hangjával együtt)
[Szerkesztve] -
Sland
csendes tag
Szevasztok!
Konfigom a következő
ASUS P5B i965 | CORE2 DUO E6300@1925 MHz | 1GB 800MHz KINGMAX | GAINWARD 7950GT GS@ 650/1800
Gépemen húzni akartam egy kicsit.
Először a videókártyával kezdtem. Amíg nem volt húzva semmi, addig 4718 pontom volt 3DMark'06-ban és Húzás után már 5251.
Viszont '05-ben épphogy 10ezer pont alatt vagyok, és a VGA-t tovább már nem bírom húzni, peg úgy szeretnék 10ezer fölé menniPP
Maradt a proci.
Alap hűtésem van, és 2.4-ig szeretném húzni az E6300-at.
Viszont nem vagyok teljesen tisztában avval hogy hogyan kell JÓL procit húzni...
Milyen programok kellenek?
Hogy ellenőrzöm hogy stabil-e a rendszer a húzás után stb?
Az alap CPU Frquency 266-os értéken állt. Azt felraktam 280ra és a gép alig akart bekapcsolni. Megnyomtam a bekapcsoló gombot, 4-5 secig semmi sem történt majd utána kezdett el bootolni. Minden baja volt, pedig még csak 1.96GHz-ig volt húzva.
Úgyhogy visszaraktam 275-re > 1.93GHz.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen értékeket állítsak? 2.4nál nem akarom tovább húzni, nem akarok E6300 rekordot dönteni stb.
Tudna valaki részletes segítséget nyújtani? De tényleg RÉSZLETES (mit mennyire, hol hogyan stb), mert mint már mondtam a gép ezen területéhez nem nagyon értek...
Megköszönném...
üdv
Sland
[Szerkesztve] -
josephin
csendes tag
Sziasztok!
Ez a konfigom: E6400 gyári hűtővel, P5B, DDR2 800MHz Kingmax Mars 2X512, 650W PSU.
A gondom az, hogy valami miatt nem bírja a 400-as fsb-t, pedig a procinak 1,4V-t, a ramnak 2.1V-t adok. A ram időzítést, hogy állítsam, mert most 5-5-5-18-on van?
Vagy mi lehet a gáz? -
éN79
addikt
Van hasonló program intel oldalon, mint az RM Clock, feszültség és szorzó állítgatásra, vagy hagyatkozzak az intel gyári megoldására?
-
Az 1.39-es CPU-Z sem írja ki rendesen a feszeket... suck. Teljesen mindegy, hogy mennyi feszt adok (1.325V-t vagy 1.65V-t, ő csak azt írja, hogy 1.213V.
-
Janoci
tag
válasz
laragirl83 #4190 üzenetére
Én is kipróbáltam és Laragirl83-nak igaza van... Ártani biztosan nem árt és 3-4 fokkal hűvösebb... Engem ez meggyőzött
-
mcwolf79
veterán
válasz
laragirl83 #4170 üzenetére
Hát,ha nincs fent a házad oldallapja,akkor szerintem az általad lerajzolt ábra tuti nem helytálló,mert nyitott háznál teljesen más a levegő áramlása
-
ROBERTOH
őstag
-
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Picur65 #4200 üzenetére
Az a helyzi, hogy a resetgomb süllyesztett. És mielőtt megkérdeznéd: a billentyűzeten van power gomb, de nincs felrakva a bill drivere, ezért nem lehet vele semmit se
Azértis gondoltam, hogy végre letesztelem ezekkel a beállításokkal a gépet, mert eddig feljebb próbáltam a tuningot, és csak visszavettem 2,8-ra, egy biztosnak tűnő beállítással, de nem teszteltem semmivel. Napokig így ment a gép problem nélkül, erre tegnap egy érdekes hibaüzenetet kaptam (be is írtam a ''Win XP kérdések és válaszok'' topicba), hogy egy percen belül leáll a gép...Utána meg amikor újraindítottam, nem ment a net... Csak amikor megint újraindítottam a gépet javult meg. Ma meg ez a újraindulás... És az orthos+superpi+winrar teszt simán ment több mint 3,5 órát. Ezt ki érti... Akkor kipróbálom 5-ös priorban
Szerk: ááááEz nem igaz... H. vagyok... Vissza volt állítva az alap beállításra az orthos, így 1-es priorban ment... És persze közben nem tűnt fel
Úgyhogy a gyorsaságra megvan a válasz
Sorry!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vicces képek
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest