Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Aktív témák
-
AGE-T
őstag
No, vásároltem egy ilyet:
P5B DELUX
E6300
GEIL 2x512 ULTRA
Szeretnék némi tuningal élni, viszont valamiért nem müxik
nagyon láma vagyok tuning terén szóval nem csodálom, viszont nem szeretném parlagon hagyni azt a powert ami ebben lakozik.
valami ovisoknak készült tuningolós tanfolyamot tartana nekem valaki
? Skríínsotis bios beállítás stb...

-
knbs
senior tag
válasz
Davzone
üzenetére
Ezen az FSB-n teljesen stabil a gep, gondolok itt a tesztprogik(Orthos,prime95,etc) hiba nelkuli lefutasara?
Nalam volt hasonlo masolasi belassulas,akkor tapasztaltam,mikor huztam a procit,de kozel sem volt stabil a vas,persze winfos futott, de 21 masodperc utan Orthos mar hibazott is... lehet nalad is hasonlo problema lehet...
Csak masolasnal van ez a belassulas, vagy jatekok is belassulnak,3d mark??? -
laragirl83
őstag
![[kép] [kép]](http://img85.imageshack.us/img85/2889/stabilut7.th.png)
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Davzone
senior tag
Hello!
Lenne pár kérdésem valakihez aki nagyon ért a tuninghoz....
Asus Striker Extremem van.
e6300al
Namármost elkezdek tuningolni 450es fsb-t (1800 qdr) viszi simán de akármekkora tulhuzásnál a gép lasabb lesz.Még ha csak 333at állitok be!
Értem ezt pl másolásra.
Egy 4 gigás iso-t alapon 6 percalatt másolát huzva meg 19.Rettenetesen lelessul a gép
Mitől lehet ez?És hogy tudnék ezen javitani?
Valaki segitsen! -
Larry303
addikt
válasz
masterful87
üzenetére
Kössz nektek a linkér....kicsit talán bizakodóbb lettem a 29. hetimmel kapcs.
Ahogy néztem 1,5 volt körül esznek 3,5 felett...remélem egy jó léghűtés megbírja még...persze ha córó is így akarja -
válasz
AirBooms
üzenetére
BIOS-ban 4:5-re állítod a CPU FSB/RAM arányt, vagy, ha úgy szerepel, akkor DDR533-ról DDR667-re teszed. Ekkor 400-as FSB-n 1000MHz-en fognak menni a moduljaid. Visszaosztani egyébként is csak 975-ös chipsetes lapoknál tudsz. (Vagy NV-knél az FSB-től függetlenül tudod a memók órajelét állítani.) Az, hogy a sávszélesség-emelkedésből mennyit profitálsz, az nagyban függ a chipsettől, és az adott alkalmazástól.
-
masterful87
senior tag
Jah hát én ilyen részletekkel nem foglalkozom, sajnos egyelőre még nem olyan jó az angolom, hogy nekiveselkedjek egy hosszabb szöveg elolvasásának, de ahogy megláttam az eredményeket a táblázatban tudtam miről van szó

Még ebben a topikban találtam régebben a linket, nem tudom ki volt a ''valódi'' linkelő... legfeljebb majd jelentkezik
-
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Tehát mondjuk egy 9x400-as proci freki mellett hajthatom a memóriákat 800 MHz-nél magasabb frekin is? Ez azért lenne jó, mert 1066 MHz-es Corsaireim vannak, amik elméletileg még az 1100 MHz-et is viszik...
Egyébként érdemes asszinkronban hajtani a memóriákat? Van ettől érdemleges sebességnövekedés? (Tehát én nem visszvenni-visszaosztani, hanem növelni szeretném a memóriák sebességét).
Bocs, ha überhülye a kérdésem... -
válasz
masterful87
üzenetére
Elég gyengus eredmények.
Pedig csak 4 óra Prime95-öt kérnek. 
-
Larry303
addikt
nem alapfeszes tuning listára senki?
-
Memónál az órajel az FSB és az arány függvényében alakul, ugyanúgy, mint P4-nél, csak itt 266 a default FSB. Tehát nincs az az összetett számítgatás, mint AMD-nél, ahol a proci órajel adott, és egy osztóval kapod meg belőle a RAM órajelét. Itt csak simán megszorzod az FSB-t az adott szorzóval, aztán kettővel, és ennyi.
-
Fecdzo
senior tag
Srácok!
Hogy jön ki Intelnél ez az FSB történet? Függ attól hogy hány memória modul van a gépben? Sandra 4*220 Mhz-et ír. Ha kiveszek két modult akkor a szorzó fog változni és nagyobb órajelre lesz képes az adott két modul? Vagy hogy is van ez? -
Köszi a válaszokat, eszerint nincs hiba a készülékben...
Nekem teljesen jó, ha idle-ben visszaveszi, úgyhogy hagyom békében a rendszert. 
-
Foglalt név
addikt
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Elég, ha megcibálod az egérrel a cpu-z ablakot, akkor már lesz egy kis terhelés és felugrik a szorzó.
-
Fecdzo
senior tag
Köszönöm szépen a tapasztalotokat. Amúgy nekem is hasonló dolgokat produkál ha túl nagy a tuning..(nem ismeri fel a merevlemezt stb...)
Nekem 350-et bírta megpróbálok még adni kis fsb feszt hátha bírja....az E6600 viszont valami hihhetetlen jó proci. 4db 512-es Corsair cl4-es ramom van amit szándékozok lecserélni 2db 1GB-ra. -
germanh
senior tag
válasz
Litván Zongora
üzenetére
EIST + C1E off

-
ROBERTOH
őstag
válasz
Litván Zongora
üzenetére
Biosban kapcsold ki a szorzó visszavételt

Na persze ha nem akarod kikapcsolni, akkor csak akkor lesz 8x szorzón a proci, ha kicsit dolgozik valamin...
-
Sziasztok!
Keresem a választ egy fura jelenségre, bár lehet, hogy teljesen evidens dologról van szó, azért megkérdezném a szakértőket...
Nos tehát, próbálgatva az új konfigomat, a 6400-as FSB-jét feltoltam 333-ra. Indulásnál jelzi is, hogy 333 MHz, 8X szorzóval, ám aztán Win alatt megnéztem CPU Z-vel, és a szorzót 6X-osnak jelzi.
Mi lehet ennek az oka?
Valami olyasmi rémlik, hogy a Core2 idle módban visszavesz magából a kisebb fogyasztás miatt; ez van a háttérben? Ha igen, akkor mi kell ahhoz, hogy a CPU Z ne idle módban mérje a dolgokat? Fusson közben valami játék? -
-
mycso
veterán
Nálam 299FSB-ig ment a tuning a lappal, pci/pci-e fixen, stb...
Az előre beállított OC profilokkal, akár 333FSB-ig.
Majd rájöttem, ha a PCI-e frekit nem állítom fixre, (auto) akkor megy tovább is.
Jelenleg itt tartok vele: [link], sajnos 667-es ramom van és visszább osztani nem tudom, mert akkor nem indul a gép.
És így 400 körül már maxra kellett tenni az FSB voltage és a Chipset voltage értékeit.
Ja és még egy --> a SATA Samsung winyómat, olyan ~360FSB-ig ismeri fel, utána már csak pata vinyóval megy feljebb.
Mostanába se időm, se kedvem szórakozni vele, de majd megnézem megy-e 400 felé. -
denes242
aktív tag
válasz
AirBooms
üzenetére
szerinted az ich7-ben (975x deli hidja) hany ide csatlakozo van? szerintem ugyanannyi mint a p965-os lapokon a jmicron chippel, azaz 1.
szerk: most latom, hogy sok 975-os lapra az ich7 melle tesznek egy jmicron-os IDE-t is (nem mindegyiken)
szerk2: vegulis ugy latom az asus-okon van csak ket IDE (meg MSI-n).
[Szerkesztve] -
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Ez hány MHz-t jelent a ramoknál? 800? Lehet, h hülye kérdés, de ezeknél a lapoknál nincs lehetőség arra, hogy asszinkroban hajtva a memóket azok magasabb frekin menjenek?
-
germanh
senior tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
SzlobiG-ről van szó...
[link] -
-
Foglalt név
addikt
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nekem is arról ment idáig

-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Nekem is vóna egy-két kérdésem...
Core 2-re váltanék, s nem tudom, milyen alaplapot vegyek. Az tuti, hogy 975X-re lesz szükségem (a szolgáltatásai, csatlakoztatási lehetőségek miatt), ebből is Asus és az Abit jöhet szóba, s a procit, ha nem is extrém módon, de szeretném húzni. Szóval, melyiket? (Nem az ár az elsődleges szempont)
Köv. kérdés: E6400, vagy E6600 legyen a proci? Melyikkel tudom jobban kihajtani a memóriákat egy 975X-ben? (A ram már megvan, 1066 MHz-es Corsairek, 2x1 giga - tehát ez nem akadály)
Előre is köszi! -
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó kis tuningot csinálni egy E6600-on, csak én korábban AMD-s voltam és nem vagyok teljesen biztos benne, hogy hogyan kellene csinálni.
Tudna valaki segítséget adni nekem ebben? 4*512 corasair 800 cl4 ram, p5ld2 alaplap áll rendelkezésemre
Jöhet szájbarágósan!!Mire figyeljek nagyon? -
Soak
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
3,9 ?De gyík

-
Larry303
addikt
bocs de nem találom azt a core2 tuning listát, ahol nem alapfeszen ment a tuning...szeretném megnézni, ho millen feszen millen értékek születtek...persze tom ho a procimat ez nem érdekli és majd ő dönti el, ho mennyi fesszel mennyit megy de akkor is vetnék rá egy pillantást...ha vki esetleg linkelné...előre is....
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Sok. Add el!

-
tlac
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
sok lesz az az 500w

bőven elég a 400 is -
Foglalt név
addikt
válasz
dani_golf
üzenetére
A sima verzió is elég a tuninghoz, mivel a 4300 csak 200-as fsb-t használ ellenben a többi core 2 duo-val, amik 266 vagy 333mat. Ezeket tudja alapból a lap, tehát ha erre állítod, akkor is már 66%-os tuningnál vagy. Ellenben a 800as ramoknak ebben az esetben nem sok értelme van, viszont mivel nem sokkal drágább, mint a 667 megéri inkább ezt venni, később még jól jöhet

A dual channel kit lényege, hogy a két memóriát úgy ''válogatták'', hogy müködjön dual channelben. Ez egy olyan mód, amiben a két memóriát párhuzamosan használja, így kétszeres elméleti tempót tud elérni.
Tápból érdemes márkásabbat venni, FSP, Zalman stb. 400-500W körül nézelődj
-
tlac
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
nekem nem jó a hűtésem, 2,1 gigán se
-
dani_golf
tag
Hello all.Kéne egy kis segitség mivel gépet akarok venni,ebben kéne segiteni.
Ilyenben gondolkoztam:
Asus P5B vagy a Deluxos változat
Intel Core Duo E4300
2 X 1024 DDR2 800
Abban kéne segitség hogy ha akarom egy kicsit húzni a procit akkor megkell e vennem a drágább deluxos alaplapot,vagy elég a sima P5B is?Ha akarom tuningolni akkor vegyek e egy jobb cpu hütöt mint a gyári,és ha igen akkor milyeneket ajánlotok?És végül a húzáshoz milyen memoriát érdemes venni?És miaz a duál channel kit?mivel láttam árlistákon ezt az írást a memóriáknál.Ja és még vmi milyen tápot érdemes venni ehhez,mert lehet hogy akarok késöbb venni egy 8800GTX-et.
Elöre is köszi mindent. -
törölt tag
válasz
C.Brigante
üzenetére

Jelenleg, de minenki ezerrel tuningol, hogy 5000-en menjen
-
C.Brigante
veterán
mindenkinél jó minden és mindenkinek 3900-en megy a c2d-je

-
törölt tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Abit rulez 
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante
üzenetére
Persze...
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante
üzenetére
6400ből van ami ennyit tud...szal nem lepődök meg ilyen írásokon...
-
Gorneck
legenda
válasz
denes242
üzenetére
Nekem ki volt, mert olvasom sok lap topikját...de úgy se ment/lett jó...hangkari nagyon lehúzta a lapot...nálam alap a winamp, mint futó alkalmazás szal érzékeny pont. 3-4 bios csere mire ok minden...rengeteg állítgatás a biosban...DS3 bios megismerése kb 5 perc és profi is vagy benne...arról nem is beszélve, hogy az NB sokkal forróbb, mint a DS3asé.
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante
üzenetére
Hááát balszerencse...
-
Gorneck
legenda
válasz
denes242
üzenetére
Még mindig az összes 965ös lapról beszélek és nem az P5B vs S3-ról...mivel nekem DS3-am van és nem S3am...sok tesztben bebizonyították, hogy S3 képes DLX szinten menni azonos hardverekkel...szóval ebből indultam ki, hogy csak jobb lehet. No meg nem is beszélve, hogy a legtöbb 965ös teszt fapad szereplője Ő...
Amúgy P5B-ben nem mentek úgy a cuccaim, ahogy DS3ban...DLX már tetszett, de az is egálra volt elég...korlátos nálam vmi. Ami még mindig nem tetszik az a fos bios...giga bios sokkal átláthatóbb. Sajna mind2 Asus lap hangkeltője recsegett, mint barom...meg se közelítette a giga hangját...erre sokan panaszkodnak, majd vesznek egy hangkarit...ez azé vicces. No de mind1...nekem nagyon nem jött be...pedig elgondolkodtam egy cserén, de ezek után...nem kell. -
C.Brigante
veterán
az mitől lehet, hogy a proci teljesen stabil 3160-on 1.3625-ös fesszel de 3200-ön már fagyogat és jócskán kell neki fesz a stabilitáshoz. (pl1.4V) 395fsb vs. 400fsb
[Szerkesztve] -
rob5
aktív tag
Westlake betehetnéd a listádba ha megfelel a feltételeknek, e4300 még nem láttam benne , ja a e4300 teszt várható még valamikor csak úgy kiváncsiságból
, az én példányom gyártási hete teljesen egyezik a modboxon látottakkal ,köszönettel 
[link]
Még egy hüle kérdés a TAT most helyesen mér (e4300 esetében) vagy nem, valahol azt olvasom hogy plussz +15 fokot adjak hozzá, valahol -15 gondoltam Te ezt jobban tudod.
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante
üzenetére
Oké, de hogy oldottad meg?
-
válasz
C.Brigante
üzenetére
Mesélj!

[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
közben megoldottam.....
-
Ha a C1E, EIST, Thermal Monitor, stb. funkciókat letiltod BIOS-ban, az csak azt korlátozza, hogy idle-ben nem veszi vissza a szorzót és a feszt. Ettől te még BIOS-ban tudod állítani a szorzót, a kettő nem függ össze.
425-ös FSB, 9-es szorzóval bizony 3.8GHz fölött CPU órajelet jelent. Az, hogy léghűtés elég-e, attól függ, hogy mien a procid kupakja, és mien feszen viszi az említett órajelet. -
C.Brigante
veterán
bocsi a hülye kérdésért, de a táp ventinek a fordulatát hol tudom szabályozni? ill. mi a megnevezése, köszi (aktuális topik halott)
Aktív témák
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mert en eddig a telefonnal lefenykepezem neked es elkuldomot ismertem...
valami ovisoknak készült tuningolós tanfolyamot tartana nekem valaki
? Skríínsotis bios beállítás stb...