Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Traky
tag
Nekem a C1E + EIST le van tiltva tuning miatt (ez volt az első lépésem az alaplap 1. indítása után
. Ezért nem tom állítani. Na most már megint okosabb lettem.
1Ghz gyorsulás ? Akkor az gyors matekkal kb. 3800 a jel. beállításaimhoz képest. Léghűtés még elég ekkora sebhez (6db 12cm s-flex venti coolermaster stacker 830-ban). Persze az is lehet, hogy olyan 6600-at fogok ki, ami csak 3,4-en megy ...
Majd ha dobálják az ember után, akkor veszek egyet -
Qru
MODERÁTOR
Biztos, hogy lehet állítani, mert ha nem tiltod le (CIE EIST vagy mi a túró a neve, Intelnél a C'n'Q-nak) akkor magától leveszi az órajelét idel-ben, amit úgy ér el, hogy leveszi a szorzót 6-ra. Nálam pl most 7x400 terhelve az órajle, de üresjáratban leveszi 6x440-re. DS4 lapom van, ott a szorzó állításnál fel is kínálja, hogy válasszak (szorzó) értéket 6 és 7 között.
-
mcwolf79
veterán
Azt hiszem világrekord született!!!!
[link] -
Traky
tag
Köszi a választ! A 6300-nak fix a szorzója, ha jól tudom. Vagy fel lehet oldani (lefelé) ?
Igen, ez sajna tényleg a vége felé van, de nagyon fajjin hűtésem+házam van. Hátha megy még felfelé egy kicsikét. Bizakodni lehet ...
Nekem a konfigom ott lett eltolva, hogy 6600 helyett 6300-at kaptam
(gondolom a 6600 cimbinek ment, de nem bánom annyira, mert tavaly augusztusban megkaptam a 6300-at 40K-ért). Azért nem kesergek annyira, mivel egy 3K körüli C2D elég mostanság, +még egy darabig. Egyébként mit ''várhatnék el '' plusszban egy 6600-tól tuningban ? Plussz 3-400Mhz-et ? Valamint ez a 6300 valószínű, hogy conroe magos, nem úgy, mint az újabb 6300-ak.Üdv, Traky
[Szerkesztve] -
Ha visszaveszed a proci szorzóját, akkor tőle függetlenül meg tudod nézni a max FSB-t. Ettől persze még belefuthatsz egy CPU FSB limitbe, de ez 425 körül nem jellemző. Memót memtesttel nézd, procid meg small fft-vel. A 425 a régi DH-val nagyon szép eredmény, az nagyjából a vége egyébként FSB-ben.
-
Traky
tag
Sziasztok! Szertném a tapasztalt tuningos kollégák segítségét kérni.
Vannak egyértelmű meghatározási módok, melyek segítenek meghatározni, hogy mi a tunin szűk keresztmetszete ? Vagy csak a kísérletezd ki magdnak hosszabb folyamat marad ?
Pl. én nem tudom eldönteni, hogy a proci nem bírja tovább, vagy a lap nem tud nagyobb FSB-t.
Jelenleg 425 FSB-nél tartok a P5W DH-val (régi kiadás). 425-ön orthos proci teszt 2 órát simán lement, de 1 mp alatt összefosta magát, ha a mem and proci tesztet választottam, pedig a ramok vissza voltak osztva 600 körüli Mhz-re (fejből nem emlékszem). -
Gorneck
legenda
válasz
denes242 #4883 üzenetére
Általánosságban beszéltem róla...nem hasonlítottam más laphoz...
Így marad még mindig az egyik legfapadosabb 965.
''szerintem egyertelmu, hogy az uj revizios (hangsulyozom, az uj revizios) p5b legalabb olyan jo mint a giga s3.'' Ne haragudj, de ezzel aztán végképp nem értek egyet...főleg úgy hogy DLX és sima is volt nálam... -
-
C.Brigante
veterán
válasz
skullman00 #4876 üzenetére
csak azért nem a p5b mert 6300-ról van szó a te esetedben. Egyébként nekem pl a 6400 alá bőőőségesen ölééég!!
-
törölt tag
válasz
Sima P5B-t semmiképp sem. Vagy P5B-Deluxe, vagy, a már említett Giga S3.
Vagy Abit AB9QuadGT, de az ''picit'' több
A Gigabyte-nak sokkal jobb a tuningpotenciálja, mint a P5B-nonDLX-nek. És úgy általában véve is jobb konstrukció.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Ha nem deluxe akkor az S3
[Szerkesztve] -
skullman00
csendes tag
Milyet ajálnlanátok jobbat tuningba mert tudnék majden ugynolyan árba egy p5b mint a gigabyte s3 szerintetek melyik a jobb a giga vagy a p5b?
-
törölt tag
válasz
skullman00 #4873 üzenetére
Giga S3.
-
Soak
veterán
válasz
skullman00 #4873 üzenetére
Gigabyte 965 S3
-
skullman00
csendes tag
Core 2 duo E6300-as proci tuningjára milyen alaplapot ajálnlanátok 26e-ig?
Előre is kösz -
knbs
senior tag
Nem
Nalam nincs a proci kupakjan paszta,hanem gyarilag a freezernek az aljan van es en csak ugy hasznalom. (mivel nem kaptam hozza pasztat igy batorkodtam igy nyomni)
Jah es zart hazban,a freezer 1000rpm-en jaratva, a haz elejen van meg egy 12-es chieftec,ami 900 porog es ennyi.
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
Köszi,
Akkor még egyenlőre nem adom fel, a jövő héten tán megjönnek az új ramok, meg arra beszerzek egy silentsquaret....Amúgy mondja meg nekem vki aki 466 os fsb környékén tesztelt, hogy hog alakul pontosan a straps.....érdekelne, hogy hol a teteje annak a ''periódusnak'' mert a külföldi oldalakon pontos adatot nem találtam csak annyit, hogy 466és 470 között..... -
knbs
senior tag
Nalam proci kupak pasztazasa NELKUL, 1,55V-on az Orthos 9-es prion fel ora utan 70 fok korul jart feljebb mar nem ment ezutan...
Huto: Freezer 7 Pro -
válasz
Larry303 #4863 üzenetére
Ezt úgyis meglátod majd a load hőfokok függvényében. Combosabb hűtővel, ha nem zavar a zaj, akkor 1.5V körül is adhatsz nekik BIOS-ból. Ha Orthos alatt megy 75 fok környékére az még nem vészes, hiszen nem nagyon van oan alkalmazás, ami ahhoz hasonló megterhelést jelentene a procinak, tehát egy Orthos alatt 75 fokos proci konvertálás, tömörítés alatt max. 55-60 fokig fog felkúszni.
-
Larry303
addikt
Tegnap, kicsit megráncigáltam a szaros kingmaxokat kíváncsi voltam mi lehet a végük cl5ben....viszont nem várt ''hiba'' csúszott a tesztbe....8x425 ön 3400MHz en feladta a 6400
biosból 1.35 öt adtam neki awindóz fel is jött játékok elindultak stb de orthost nem bírta :S először nem a procira gyanakodtam de miuán nem változtattam semmi máson csak visszavettem a szorzót, teljesen stabilan ment a cucc......gyárihűtővel nem akartam több feszt adni neki mivel nem csak tesztre lettem volna kíváncsi, hanem így sztemm volna használni....elképzelhető, hogy ezen a feszen ez a vége a 6400nek??? amúgy 29. heti darab....
-
mcwolf79
veterán
Bakker!A hátsó ventit véletlenül fordítva tettem el,és a házba befele fújta a levegőt
Csodálkoztam is,hogy az Infinityvel csak 10 fokot nyertem a Zalmi 9500.hoz képest,de most már hogy jól van a venti( kifelé szív) megáll 50-51 foknál
-
t72killer
titán
válasz
Lalaboy #4855 üzenetére
Tény, hogy nem világmegváltás, de pl aki 15-20k-t akar/tud lapra áldozni, nem kell neki lemondania a CPU húzásából kapható +teljesítményről.
Egyébként nem voltam túlságosan elájulva a RAM gyorsításból származó többletteljesítménytől, itt pl (uolyan késleltetésű) 800 és 1280MHz-eseket teszteltek: [link] -
Petek
tag
válasz
skullman00 #4853 üzenetére
Az abitok közül inkább az ab9 ajánlott tuningra az ''olcsóbb'' lapok mezőnyében.
-
Gorneck
legenda
válasz
skullman00 #4853 üzenetére
Lapnak a topikjában tedd fel a kérdést...nem számíts semmi jóra...
-
skullman00
csendes tag
Hali all
Most vettem egy core 2 E6300 egy abit IL9 775 DDR2 945 p4 alaplapot és azt szeretném kérdezni ezt a procit egy ilyen alaplappal a BIOS-ban a feszultség növelése nélkul meddig lehet huzni?
Előre is kösz a segitségeteket -
Soak
veterán
válasz
laragirl83 #4850 üzenetére
ki beszélt arról ,hogy ettől jobban megy a proci?
szerk: Csak annyiról volt szó, ha valainek nem támogatja a tuningt a lapja de az 1333-mas FSB-t igen akkor ezzel tud nyerni jó pár mhz-t
[Szerkesztve] -
Petek
tag
válasz
laragirl83 #4845 üzenetére
Gyanítom, hogy nem
-
tlac
nagyúr
válasz
laragirl83 #4845 üzenetére
végig olvastad, amit t72killer írt?
''lábacskakötözgetős FSB emelés azoknak, akiknek gyengusz lapjuk van'' -
laragirl83
őstag
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Foglalt név #4839 üzenetére
vdrop mod jó lett a P5B-n?
[Szerkesztve] -
t72killer
titán
Nem volt türelmem végigolvasni a topicot, így elnézést, ha már linkelte vki: [link] - lábacskakötözgetős FSB emelés azoknak, akiknek gyengusz lapjuk van
-
Az instabil alatt azt érted, hogy tesztprogik (Orthos, Prime, CPU Stab, stb.) bebuknak egy idő után, vagy azt, hogy desktop alkalmazások során is fagy, újraindul, akármi? Jó esély van rá, hogy némi fesz stabilizálja a rendszert, de nézz utána, hogy a chipset és a RAM-ok is kapnak-e elegendő feszt!
-
Petek
tag
Köszi, akkor megnyugodtam. Mondjuk a gyári hűtő mellé adott paszta háát.. nem is tudom...ha jól emékszem azt az állaga miatt nem is tudtam igazán egyenletesen felvinni.
Még egy kérdés: 360 fsb-vel már instabil a gép, lehet hogy kevés az 1.35V, vagy inkább más irányba keressem a probléma megoldását? -
Petek
tag
nekem is 60 fok körüli a hőmérséklet max terhelés mellett, de csak a zalmannal, vagy gyárival kellett volna annyinak lenni? Ha feltételezzük, hogy jól raktam fel a hűtést ( a rögzítés biztos jó volt, szép egyenletesen be is pasztáztam, igaz hogy csak azzal amit a hűtő mellé adtak ) akkor mi lehet a gond, és mi a megoldás?
-
hektor24
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Core 2 Duo E6300-as procit szeretnék venni nemsokára. Max 3GHz-re tuningolnám. Abit AB9 alaplapon lesz. A gyári hűtő elég rá, ha eddig szeretném húzni vagy ennyin már nagyon melegszik és kéne valami spéci hűtő?
1GB 800MHz-es memóriát szeretnék mellé, egyenlőre egyet, aztán pár hónapra rá veszek mellé mégegyet, hogy dualban menjenek. Milyen márkát ajánlotok, eddig Samsungokat vettem, azokkal nem volt gondom, jó lesz ehhez is?
Előre is köszi a segítséget!!!!! -
Petek
tag
Nekem az E4300 gyári hűtővel 334-es fsb-vel 80 fölé akart menni az orthos alatt, de ekkor leállítottam, aztán a 9500as zalmannal már 65 foknál nem melegedett jobban, kipróbáltam 360 fsbvel is, de ott már pár perc után újraindult ( nem a hőmérséklet miatt ) úgyhogy egyelőre marad a 334
-
vagamo
őstag
Az ORTHOS megy kb 1 órája a proci 71 fokos a gyári hűtővel, nem lesz baja a procinak? Meddig bírja? cpu= 3.3 GHz
-
Nortid
aktív tag
Felénk (BP. 17. ker) a környéken egy számtechbolt van, bementem hogy kéne paszta meg minden... Palikám kijön vmi drogostűvel hogy 200Ft lesz... Mondom jólvan, hazavittem, vga-ra használom, a cpu-mon pedig ami előtte volt szürke meg a mostani keverése van mert szereléskor véletlen rákentem a pulcsimra, és újra kellett volna tenni, ugyhogy leszedtem egy késsel a pulcsimról és a maradékot ennek a 200Ft-osnak a maradékával (amihez szét kellett feszíteni a fecskendőt) tölöttem ki.
Ez a ''paszta'' úgy néz ki mintha fehér, folyós takony lenne! A dolbozára ez volt írva:
''Hűtőzsír.'' a többi hely fekete, sé semmi más, se márka se semmi nem volt rajta!!
De ki tudja?! Lehet, hogy ez jó paszta csak nincs neki reklámja! -
knbs
senior tag
Erdekes, mivel a proci-huto szerelesenel sem emlitik a proci kupakjanak pastazasat,mig a Zalmann hutomnel anno,le volt irva a pasztazas,es adtak is hozza pasztat,itt meg sem emlitik... valoszinu akkor azert,mert a hutore felvitt paszta elegendo megfelelo hoelvezeteshez? Legalabbis nalam baromira eleg, meg a 340fsb-nel sem ment 45-48-fok fole a proci orthos 9-es prio alatt... -
Antibá
tag
Le ne szedd azt a pasztát !
Az Artic a mostani hűtőjeit az MX-1 nevű hővezető lapkával látja el ami az egyik hanem a legjobb hővezető a piacon.
Talán a saját maga álltal gyártott Artic Silver 5 ami hozzá hasonlítható teljesítményű hővezető paszta.
Minkettő az idő elteltével még jobb teljesítményt ad.
Teszt: [link]
[link]
[link]
[link]
Sajnos nem nagyon lehet kapni ilyen pasztákat minden boltban , talán az Artic Silver 5 jobban elterjedt kis hazánkban.
Kb 2000 forint a kicsi fecskendős változat ami 3,5 grammot tartalmaz.
Remélem segítettem -
vagamo
őstag
Miért nem tudom átálítani 1:1 -re ezek a beállítások [link]
mikor újrainítom csak sípol! Vissza kell állítanom 3:2 -re! ??? -
knbs
senior tag
Szoval a Freezer 7-nek az alaplapja,ami erintkezik a procival,az telibe le volt kenve ezzel a pasztaval,eleg surunek tunik...
Igy nalam idleben,core temp szerint 27-fok orul van, orthos fel tudta nyomni 45-fokra... most aakor ilyen jo volna a freezeres paszta,vagy csak jo procit fogtam ki a holeadas szempontjabol? -
Larry303
addikt
válasz
laragirl83 #4806 üzenetére
Ez az!
Pont ilyen tapasztalatokra lettem volna kíváncsi....
Az a több az mit jelent számokban? -
aközött, hogy semmilyen feszt nem emeltél, mindent auto-n hagytál és aközött, hogy alapfesz, nagy a különbség! a ramodat mindenkép derítsd ki, hogy mennyi a gyári javasolt érték! nem csodálkoznék, ha simán lenne 2.0V és most az auto beállítás nem adna neki annyit, mert az a 680 nagyon harmatos. (feltéve, hogy 1:1 ben van). Azt, hogy milyennek árulja a gyártó, a legtöbb esetben nem látod viszont semmilyen progival, ''csak'' annyi, hogy tényleg megy olyan frekin, olyan időzítésekkel, olyan fesszel. de inkább még többet is általában.
esély?persze! szvsz neked simán kéne mennie 40-50 fokon éjjel-nappal 380as fsb-n, azaz 3420MHz en a prockó és mellé 760on cl3 ban a ram.
Nem tudom, a freezeren milyen az a gyári ''paszta'', vagy inkább valami sűrűbb anyag? de én tuti nem bíznék benne! én leszedném és tennék rá valami tutit.
(lol, van egy haverom, aki szintén csak így rátette a gyári hűtőt, de nagyon melegedett. mondja, menjek már el, nézzem meg. hátttta srácnak rajta volt a műanyag sapka a hűtőről, még azt is rajta hagyta
)
-
Larry303
addikt
válasz
laragirl83 #4802 üzenetére
Mire használod, ált a géped? -No offense
-
Larry303
addikt
Tapasztalatodból ki is derül, hogy 425 n járatod....az, hogy miért nem tudok a saját tapasztalataimra támaszkodni az pusztán annak köszönhető, hogy bizonyos alkaltrészeim nem teszik lehetővé még egy teszt erejéig sem.....tudtommal nem is tőled kérdeztem, csak te a nagy tudásoddal belepofáztál ezél próbálkoztam a lineáris gondolkodásod kissé meggörbíteni....amúgy meg, nehogy azthidd, hogy a memsávszélesség az csak a benchmarkokon látszik ezért érdeklődtem volna valós alkalmazások terén elért tapasztalatokról.....
-
laragirl83
őstag
igen, de P5B szériánál van egy úgy nevezett speedstrap dolog, aminek következtében 400-as FSb felett, már +1MHz-el is visszaesik RAM performance! egészen olyan460-470MHz FSB-ig, itt kezdi el utolérni azt a szintet aminél 400-nál tartott!
más lapoknál is van ez strap dolog, állítólag giga lapoknál is van vmi, csak épp 380MHz körül, de ez nem biztos, Pietrosz írt erről vmit, hogy olvasta vhol... mind1 lényeg, ez akkor játszik ha p5b lapod van, de mint írtam korábban is, gyakorlatilag everest mem olvasáson kívűl mindenben gyorsabb gép magasabb MHz-en! -
laragirl83
őstag
az, hogy nit ír ki nem zavarjon, boot alatt is illetve win alól a különböző progik SPD által belőtt default adatot írják ki mem sebességre. ez azért van, hogy a komolyabb, gyorsabb ramok is biztosan elinduljanak minden lapban! ez nem bug, nem hiba, ez ilyen!
példaképpen, nekem is PC6400-as GeIL ramra pc5300-at ír. no para!
Aktív témák
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest