- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Feszemelés ügyben: próbáld ki. Adj neki egy kicsit, ha nem stabil akkor vissza mindent és csak a procnak adj kakaót. 45fok bőven jó. 85 fok felett kell csak elővenni a kenőkést.
Ramot nem ismeri fel rendesen... újabb diagnosztikai programmal is nézd+ és/vagy esetleg egy bios frissítés is segíthet. Alapfesz ügyeben pedig javaslom a gyártó honalpját...
Paszta: ha nem vagy űber tuningos akkor jó a gyári paszta is. Amúgy is max 1-2 fokot számít csak, a paszta minősége. (saját tapasztalat: no name paszta és Zalman paszta) -
-
knbs
senior tag
Szervusztok!
Rendszerem: Asus P5WDH, E6600, 2x 1GB Corsair 6400 C4,Corsair 520 Hx tap,Freezer 7 pro
Lehet,mar volt rola szo... meg mindig nem ertem magam utol a visszaolvasasbanAz normalis,hogy a lap a 6400-as C4-es Corsair ramokra PC5300-at ir a bios kepernyonel???
Volt kis idom tesztelgetni a rendszert,csak alapfeszultsegeken probalkoztam,nalam a proci vege olyan 340-s(9x340) fsb-nel all meg,itt atomstabil,orthos is ment jopar orat,de e felett,mar orthos hibazik. Semmilyen feszt nem emeltem,mondjuk azt hozza teszem. Ezeknek a ramoknak 1.9,vagy 2.1 V az alap feszultsege??? Mert semmit nem irtak nekem rola,igy auton hagytam azt is.
Van esely arra,ha emelem a ram,mch,ich feszeket,akkor meg mehet tovabb a stabil FSB eredmenyem,vagy ezt mar csak proci fesz emelessel erhetem el? Nah masik erdekes dolog,proci pasztazas... nalam a freezer 7-en volt paszta az aljan, en fogtam es siman felraktam a procira,nem kenegettem semmit a procira,mondjuk nem is tudtam volna,mivel a freezerhez nem jar paszta sajnaebbol lehet gaz??? Amugy core temp 27-28 fok idle ben, orthos alatt se ment 45 fole eddig. Pedig teljesen fel voltam keszulve a vajaskenyerkenegeto izmaimmal,hogy kenem a procit,de elmaradt...
-
Larry303
addikt
válasz
laragirl83 #4792 üzenetére
CPU pntokra gondolom, hogy magasbb órajelen magasabb értékeket mér, de eddigi tapasztalataim szerint a mem sávszélesség legalább anyirra befolyásolja a configot, mint a proci órajele....ha megtennéd nekem esetleg valós alkalmazások alatt..... ha még azokat is megmérnéd...főleg a játékokra gondoltam
én is megtenném szívesen de sajna a kingmax lószart sem bír.... :S
-
sziasztok!
egy nagyon nagy kérdésem,kérésem lenne azokhoz akik igazán otthon vannak a mai procik piacán.
most szeretnék váltani configot és úgy döntöttem hogy sok éves AMD hűség után áttérek az intelre,mert nagyon meggyőzőek az új core 2 tesztek.
DE teljesen tanácstalan vagyok,ugyanis,az új 4300 és a 6300 között csupán 3 ezer Ft. a különbség.
a józan ész azt diktálná,hogy 6300 at vegyek,de ahogy olvastam a 4300 tunningpotenciálját,lehet hogy mégis őt választom.
nem tudom hogy a 6300 is ennyire húzható proci?
melyikkel járnék jobban szerintetek,és mennyire stabil a húzott procik állapota?
nem akarom végletekig húzi semelyiket,csupán a józan ész határain belűl,amit alap fesz és gyári hűtő még vidáman elbír.
Kérlek titeket segítsetek mert a hétvégén már döntenem kell.
Köszönöm! -
laragirl83
őstag
válasz
Larry303 #4789 üzenetére
de igen!
ugye speedsrtap miatt kérdezed
nos 400-as FSB-vel mem olvasás 8000-8050MB/s között volt, 425-ön pedig 7500-7600 között mozog!
DE everesttől eltekintve minden másban gyorsabb 3400-on a CPU
és természetesen Everesten belül is a többi tesztben magasabb pontot kapok!
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
válasz
laragirl83 #4788 üzenetére
Nem mérted meg a különbségeket 400fsb vs 425 fsb???
Kíváncsi lennék rá, főleg a mem oldali teljesítményre..... -
laragirl83
őstag
válasz
C.Brigante #4777 üzenetére
így van, azon véleményen vagyok én is, hogy MA egy 3.0-3.5GHz közöt üzemelő C2D CPU elég mindenre. és akkor még dual-core optimalizált játékokról nincs is szó.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4783 üzenetére
Nem, csak azt mondom ,hgoy 3ghz-s C2B-t baszhatod ,ha vga limit van, egy e6400 tökékletesen kihajt egy G80-at ha vga limitet teremtesz, ha tudod természetesen minél magasabban járasd természetesen, csak nem szükségszerű, ott lehet kicsi eltérés ahol valóban két magra van optimalizálva egy játék és annyi fizika vagy egyéb van (pl SUpreme commander ) ,hogy kell a cpu erő is nagyon, de ritka az ilyen játék
-
adm
őstag
orosz megoldás: [link]
-
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4780 üzenetére
1600x1200 16AA meg HDR mg 16 AF melett egy 1ghz-s C2D is elég neki
-
C.Brigante
veterán
válasz
keszegduda #4778 üzenetére
köszi!! (egyébként ez tapasztalat vagy biztos forrásból tudod? )
-
Remington
őstag
válasz
laragirl83 #4768 üzenetére
nono...akár 10 900 ft-ért is megtanulhat tuningolni
lol, extra szánalmas ez a tuningtraining -
keszegduda
őstag
válasz
C.Brigante #4777 üzenetére
2,8-3Ghz ami biztosan kihajtja...
-
C.Brigante
veterán
kérdés:
a 8800 GTS 640Mb-os kari kihajtásához milyen proci freki szükséges C2D esetében?? ez fontos lenne. esetleg hátha valakinek van már tapasztalata...
[Szerkesztve] -
vagamo
őstag
Mikor 1:1 -re állítom az újraindítás után elkez sipolni nem indul a gép, csak miután visszaállítom 2:3 -ra ? Megoldás???
-
vagamo
őstag
válasz
laragirl83 #4769 üzenetére
Köszönöm!
Ezt a hőmérsékletet (47-55 fok) nyugalmi állapotban kell mutatnia? Melyik tesztprogramot használjam a rendszer stabilitásának figyelésében? orthos_exe_20060420 futattam és a cpu hőmérséklete hamar elérte a 70 fokot 2,8GHz beállításnál! A hűtésem egyenlőre a gyári léghűtés, de remélem hamarosan a vízhűtést is beüzemelhetem! -
keszegduda
őstag
3200Mhz-en járatom a procim, 1.31V-on stabil, ez jó értéknek felel meg? Tudtommal alapfesz olyan 1.325V körül alakul ill. az enyém is annyin megy, de visszavettem, mert hát ha bírja akkor miért is ne.
1,3V-on is megy, de ott még nem kínoztam meg nagyon.. -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4766 üzenetére
Ohh, köszönöm ezt a ''címet''!
-
laragirl83
őstag
nah akkor 1-2 ötlet mit merre kellene!
szóval 6600 lévén, neked az ideális/reális FSB az olyan 330MHz-től egészen 370-380MHz-ig tart, 9x-es szórzóval ugyebár! (tehát olyan 3GHz-3.4GHz között)
ezeket pedig tudni KELLENE olyan 1.3000V környékén (+/-0.005V), de szvsz efölé is mehetsz egézen 1.4V-ig akár léghűtéssel tökéletesen biztonságosan, csak ugye figyelni kell azért hőmérsékletet, a 4 mega cahce miatt fűt rendesen!
RAM mehet 1:1-ben szűk időzítésekkel! 1.8-2.0V körül.
ilyen értékek mellett a CPU ~47-55 fok között kell legyen kb. hűtsétől függően, de ennél több már gyanus lehet. ki kell próbálni!
értelem szerűen PCI-E clock 100MHz, PCI clock 33MHz, FSB Termination 1.300V, Spread Spectrum (ha van ilyen) legyen disabled, EiST meg c1e takarékossági fícsőr OFF, aztán jöhet a tesztelés!
ha vmi nem világos kérdezz!
[link]
itt vannak 6600-as tunig eredmények, ezek alapán lehet vmi fogalmad!
[link]
ezt is érdemes elolvasni!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
azé alapfeszen jó vagyok.... [link]
-
kugli81
aktív tag
Ha lenne egy digitalis lezeres homerő /pisztoly/ érdekelne valakit csere érdekel...
-
denes242
aktív tag
mondom, hogy ES-eket megszegyenito tuning procid van. amellett, hogy elso vagy westlake listajaban, a coretemp altal mutatott VID (azaz az alapfeszultseg) is alacsonyabb szinte mindegyik procienal westlake listajaban (nem nezve a regi bugos coretemp altal mutatottakat ).
-
Muton
addikt
nem tudom, h aktuális-e még westlake listája, de ezt sikerült összehozni: [link]
400-on mindig hibázott kb 17-20 perc körül akis aljas
[Szerkesztve] -
vagamo
őstag
válasz
masterful87 #4756 üzenetére
Gondolkodok rajta
!
-
vagamo
őstag
Köszi a gyor reakciókat, sokat is olvastam utána, de nem merem felhasználók javaslatai és észrevételei nélkül elkezdeni! Szinte az elején megakadtam, cpu órajel növelésénél, a régi gépemnél csak simán az órajelet kellet növelni, de itt azt elfelejthetem!
! Hasznos linkek és jól jönnének ahl ASUS lapok szerepelnek amikben van Extreme Tweaker menü!
-
Muton
addikt
pfff... jó kérdés
1.: olvass utána: hw-ek felépítése, működése. pl a wikipedia
2.: tuning alapozó cikkek is vannak, itt a fórumon is
3.: a konfigod alapján biztos nem lenne gond venni egy 20k-s régebbi gépet, amiben mindent kipróbálhatnál nagy kár okozása nélkül (bár nehéz a dolgokat tönkretenni)
+1 vagy pl szétnézel a cuccaid topikjaiban és azalapján lehet h sikerül egy ész nélküli, de értelmes tuningot összehozni -
vagamo
őstag
Kérlek segítsetek! Kezdő tuningos szeretnék lenni! Megismerni az alapokat és kihozni a konfigomból a lehető legtöbbet! Hol kezdje?
KöszI! -
Muton
addikt
válasz
C.Brigante #4751 üzenetére
mert nem érzem át, h a procinak mi köze a vga-hoz. azt szerintem max a ram befolyásolja
-
Muton
addikt
válasz
C.Brigante #4749 üzenetére
szerintem nem
-
cronos
tag
válasz
C.Brigante #4747 üzenetére
Hi
Szerintem jó ez a hőfok, nekem most 69 de megy az ORTHOS. 2300Mhz -
C.Brigante
veterán
srácok a hőfok mizériámat elégítse ki vki,
3200-on terheletlenül cpu fícsörök disable-ön a proci dioda 51 fokos (magok 48 környékén)
ez most zavarjon engem, vagy álatalában véve normális? a proci fesz 1.3500V -
Muton
addikt
asszinkronban vagyok még és pár perc múlva már, a memet még nem tesztelem egyelőre
az rendben van, h 1 megával mérek, ez a 2 megás csak egy nagyon kezdetleges stabilitás tesz (most azt vizsgálom, h valós alap cpu fesszel meddig lehet eljutni, ha a nb 4 féle feszével játszom), de azt nem értem, h mivel, mikor és hogy csinálhattam a 47,9-et?? relytély. hiba a mátrixban, x-akta, kinek hogy tetszik. viszont követelem vissza azokat a beállításaimat
olyan van, h csak úgy belassul a cucc? -
Muton
addikt
válasz
denes242 #4732 üzenetére
ezek alapján kezdem egyre jobban értékelni
nagyon beleválaszthattál
nekem kb alakul a dolog, a nb fesz lekisebb emelése mellett 390-en is bootol, win betölt(nem tudom, h stabil-e). most viszont az a gondom, h találtam a pí-táblámban egy ~47,9-es 2 megás adatot, mikor 382-n, 990-n is kb 55 mp-es eredményt produkál
ilyenkor mi van??
Soak: ezt kerestem tegnap, sikertelenül. köszi -
denes242
aktív tag
válasz
C.Brigante #4738 üzenetére
#4728, ra valasz a #4730 es arra valasz a #4732. de lehet, hogy le kene zarni a temat
-
FR33
aktív tag
válasz
C.Brigante #4739 üzenetére
Nem tuti hogy megtom nézni a végét , tehát nincs 50 küvecsem ramra... Egy ''értelmes'' , huzható de korrekt árú ramot keresek amivel még a tuning is megy fajinul , és nem az lesz a határhúzóm ....(esetleg 1000es? )
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
-
FR33
aktív tag
Jön egy p5b és egy 6300 a portámra ... Mondjátok milyen ramot , és hütést vegyek ami hasít és olcso ? Egy alap 800as a-data elég ? és egy Cooler Master Hyper TX ?
-
denes242
aktív tag
válasz
C.Brigante #4733 üzenetére
enyime (nem egyertelmu a szovegkornyezetbol???)
-
Convex
aktív tag
válasz
C.Brigante #4733 üzenetére
Szerintem a sajátjáról beszél!
-
Muton
addikt
meg kell tanulnom olvasni
denes242: tényleg tűrhető
miért nem írod le? valszeg nem rajtad múlik, tehát az nem szégyen, ha valaki gyengébbet fog ki
rájöttem, h nem a procinak van vége itt alapfeszen, hanem a lapnak. ha adok a nb-nek egy kis plussz feszt, már 385-ön is bootol egyből
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
most ha megnezed westlake listajat, eszrevehetned, hogy ez egy rohadt jo eredmeny. ugyhogy en inkabb most nagyon orulnek a helyedben (le se irom, hogy nekem mennyi fesz kell ekkora fsb-hez - azt sem mondom el, hogy ennel mennyivel nagyobb fsb-nel van a procim fsb korlatja akarmilyen szorzon
).
-
Lalaboy
őstag
válasz
ezekiel #4726 üzenetére
Azt mar korabban eszrevettem, hogy az abit sokkal kemenyebb ''hatarvonalat'' huz a lapjai kozott, mint az Asus, vagy a DFI! De hogy ennyire ''antituning'' lapot dobjon piacra, az mar problema! Az IB9 lett volna a tartaleklapom, de valahogy osztonosen lemondtam rola! Ahogy olvatam rola, a 400-as FSB-t eleri, de nyuglodve, ami miatt kiesett nalam a mezeskosarbol!
-
ezekiel
aktív tag
válasz
C.Brigante #4723 üzenetére
Így van én sem keresem máshol a hibát!
már jó ideje! remélem azért valmelyik bios frissítésnél megoldják vagy rájönnek hogy helyzetvan! vagy nemtom! de mondjuk nekem a 2.8 ghzen is megfelelő teljesítmény nyujt meghogy folyamatosan nem is eszik annyit mert visszaáll 2.1 re nekem ez is elég lenne! de mivel én mafla maximalista vagyok
így reménykedni tudok csak!
de amugy megvagyok elégedve a lappal ha a tunningtól eltekintünk.... -
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #4724 üzenetére
Hardzsi2 kolléga már foglalkozott ezzel a témával:
[link]
Tehát a 9-es prio igazán megfogja a procit -
C.Brigante
veterán
ja még egy kérdés, az orthosba én mindig 1-es prioritással nézem az eredményt, mi ez az új sláger a 9-es prioritással? melyik jobb és mi a különbség?
[link]
[Szerkesztve] -
ezekiel
aktív tag
válasz
Lalaboy #4711 üzenetére
Nos kipróbáltam a tanácsod! semmi pozitívum!
egyrész az mshnak maximim 1.45 voltot tudok adni meg is adtam meg a procinak az 1.45öt!
de egyszerüen sztem indulásnál megnéz valamit mert default beállításokon indítja el a gépet!
mihelyt leviszem az mch-t 1.3 ra már is ''jó'' mert azokon az értékeken indulna mint amit állítottam de nem indul mert se kép se hang!
2.8 ghz az amin simán megy még 2.9 en bejön awin de huzamosabb terhelésnél kifagy bármilyen értékeken is futtatom a memókat!
meg mondom ha 350 helyett mondjuk 351 adok meg egyxből fagyogat! szval sztem egy bios frissítés kell neki vagy alapból gagyibb alkatrészekből van ez a lap összerakva már mint az enyém.. mert láttátok a példát van akinek megy 3200 on a gép! -
C.Brigante
veterán
akkor jónak mondható, hogy a procim megy alapfeszen majdnem 3200-ön??
[link] -
Muton
addikt
válasz
C.Brigante #4717 üzenetére
A C2D-k alapfesze 1.296 és 1.325V között van, de alapból annyit kap, amennyit a lap ad neki. by Jorus
-
C.Brigante
veterán
egy jó láma kérdés, ööö pontosan mennyi az a volt amit alapfesznek tekintünk?
nem az 1.35V ugyi?
-
ezekiel
aktív tag
na megcsináltam a testeket amit kedves forumnyitó és toplista készítő forumtársunk kér!!
itt a link!
[link]
nyugodtan belehet rakni az uccsó helyre
de még meg próbálkozok majd a tanácsokkal! kiváncsi leszek!!
remélem nem nyírják ki ezek a magas feszültségek a cuccotkicsit sokkallom azt a 1.5 voltot az mch nak
-
ezekiel
aktív tag
például.. it a bizonyíték hogy elvileg bírnia kéne...!
[link] -
ezekiel
aktív tag
Azt hiszem megvan a negatív rekord e6400 tunningolásában!
[link]
proci azonosító: SL9S9
2.8 ghz
350 fsb ig stabil lentebb írt feszejeken!
de ha 350 fsbnél nagyobbra teszem akár 1-el is, nem bírja a terhelést! windows bejön minden, de ha ráeresztek egy játékot mondjuk Battlefield 2 kifagy! feszemeléssekel is!
jelenlegi értékek:
Vcore: 1.350
DDR2: 2.00
Mch:1.25
maximum hőfok: 53-54 Thermaltake CL-P0025 Silent Tower -el
Azt nem értem hogy szerintetek jó az hogy ezeknél az értékeknél, mikor visszaáll 2100 mhzre akkor 1.050 - 1.328 között ingadozik a fesz amikor meg felvált 2.8 ra akkor meg 1.320 - 1.328 ig ingadozik!
az eredményeket láthatjátok a belinkelt képen! Abit IB9! lehet hogy egy uj bios majd megoldja a gondját, de nem bízok benne. Ha jól tudom 2006 novemberi lap, mármint akkor jött ki!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Heyho
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem. Eléggé laikus vagyok... Van egy Core 2 Duo E6400 procim,és 2X1 GB Kingmax DDR2 800MHZ memóriám. Az a problémám,hogy a proci szorzója mindig 6X és a memoria órajele 400Mhz.... A BIOS ban bevan állítva 8X ra és 800 Mhzre a memoria,az FSB 266Mhz. De a Cpu Z progiban 1600Mhz proci órajelet ír és 6X os szorzot, és a memoria 400MHz.... Gigabyte 965P-S3 alaplapon. BIOS frissítés is volt. Nem tudom mi baja. Lehet én vagyok a hülye? Lécci segítsetek! Köszi!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest