Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
Jazz
veterán
Üdv!
Hogy tudom megznézni hogy adott kerületben milyen elérhető internet szolgáltatások vannak? Ismerősnek kéne de sajna XVI-ban nincs Digi. Vagy milyet ajánlanátok ami olcsó? Én csak a UPC-t ismerem.
Egy másik kérdés: (próbálkoztam telefonos segítséggel, de esélytelen hogy erre a kérdésre a kiscsaj válszolt volna...
)
Ha a pl. fenti szolgáltatónál be lett kötve a net, akkor a modem az aktuális számítógép mac címével lett beregisztrálva az UPC-hez (amit pl. klónozott a router, ha arról megy).
Na most ha valaki költözteti ez a gépet (router marad a klónozott mac címmel, az használják továbbra is), majd egy másik helyen erre a gépre rendel egy másik UPC-t (hálókártya marad, mac cím marad) akkor ez a kettő nem fogja ütni egymást?
köszi -
student
őstag
Megemelték a upc netet 5ről 15megabitre azota naponta kb 3x elmegy a net.
ujrainditom a modemet utána megin müxik egy darabigez a modem hibája vagy router hibája esetleg központi hiba lehet?
mit javasoltok hogy mit probáljak? -
*Ropi*
félisten
XI. ker (Kelenföld), több mint egy óráig nem volt szolgáltatás, de olyan szinten, hogy a modem jelet sem kapott. Ebben a pillanatban állt helyre a kapcsolat.
Helyesbítek: csak a net jött meg, a telefon halott.

-
tbs
addikt
Vkinek van tippje, hogy Újpesten mi a pék van..? Este már mindenképp kéne a net, de még mindig se híre, se hamva...
-
-
Lackooo84
nagyúr
-
Gondar
tag
Sziasztok!
Most UPC nél megy a korlátozás vagy mi, torrentek szinte megse nyikkannak.. -
g@bo
nagyúr
válasz
forrest85
üzenetére
én sokáig datanetes voltam, terveztem is, hogy visszapattanok adsl-re mert sokkal jobb mint az online játéknál laggoló, msn-nél (kép/hang) szaggató, szétkorlátozott, 5 percenkéntmegszakadó szutyok upc.... de meglátván az árakat.... (www.yoneked.hu) a gondolattal még erősen küzdök, mert az ár/teljesitmény ( nem a minőség) a béka segge alatt van. irtam nekik mailt, de ők teljesen elégedettek az áraikkal. szal nincs igazi/ideális megoldás, bizonyos területeken. ( ahol nincs digi
) -
-
válasz
forrest85
üzenetére
olyan jogon, hogy ők egy szolgáltató! szolgáltatnak valami - bizonyos feltételek mellett -, ha neked tetszik a szolgáltatásuk, akkor kötsz velük szerződést, ha pedig nem, akkor kerülöd őket, és másik szolgáltatónak leszel az előfizetője - ha van rá módod/lehetőséged...
-
vargalex
félisten
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Hi!
Én ugye a routerrel torrentezem, ami nyilván egész nap megy. Letöltésem nincs sok, havonta kb. 4-5 DVD. Viszont a seed folyamatosan megy. Az rTorrent nem tudja az uTP protokollt, így nyilván korlátozni is tudja az UPC. De még így is naponta 5-7 GB feltöltésem van. 6 GB-os átlaggal számolva egy 30 napos hónapban ez 180GB. Ez pedig még csak a torrentes feltöltés, és csak Fiberpower 15-ről beszélünk. Szóval, szerintem Fiberpower 120-al egyáltalán nem nehéz elérni a 300 GB-ot. Persze az kell hozzá, amit te is írsz, hogy valaki szinte folyamatosan seedeljen.
-
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Nincs egyszerűen annyi letölthető jó film havonta, hogy jelentősen át tudd lépni a 300GB-ot, úgyhogy pont ezért nincs is gond ezzel a korlátozással szerintem. Nekem minden torrent oldalon ahonnan töltök 2-es arányom van minimum, és csak 1080p filmeket szedek, és sorozatokból is csak 720pt. Nagy seedereknek nem való ez a net tény, de akinek nincsenek ilyen vágyálmai azoknak tökéletes.
-
vargalex
félisten
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Na, én nem ez a típus vagyok. Nekem soha nincs olyan, hogy ezt a filmet már, de azonnal meg akarom nézni. Nekem ráér. A router meg úgyis megy folyamatosan, nálam azon fut az rtorrent (bár inkább feltöltés megy).
Ezért is csak Fiberpower 15-öm van. És igen, az ár miatt váltottam ADSL-ről.
Egyébként pusztán elméleti oldalról megközelítve egyáltalán nem komoly teljesítmény átlépni a 300 GB-ot. (Nem beszélve arról, hogy te HD-s mkv-kat említessz, ami ugye nagyjából 15 film/hónap. Jó, mondjuk én közel nem nézek ennyit.) -
Jarlaxle
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hát ha téged nem a pillanatnyi csúcssebesség érdekel és irreálisnak tartod a havi 300GB korlátot (amit még 120as nettel is komoly teljesítmény túllépni) akkor szerintem inkább valami ADSL szolgáltató után kéne nézni, nekem az akkori igényeimre az is jó volt. Emlékszem még amikor a 25ös net volt a legnagyobb akkoris mondta mindenki, hogy hát minek ekkora sebesség pár nap alatt megvan a maximális adatforgalom, aztán amikor az UPC felemelte a sebességet, akkor rájöttek hogy mégis milyen jó a gyors net, mert mennyivel hamarabb lejön a film stb. Ezeknek a neteknek pontosan ez az értelme, ezek erre jók, weblap nézegetésre meg az 500megás divx visszaseedlésre a fél megás net is jó volt de azokat az időket már jócskán magunk mögött hagytuk, manapság már 20 gigás mkv-k vannak és ha te este meg szeretnéd nézni és délután odarakod tölteni akkor az bizony csak ilyen nettel fog leérni időbe.
-
shev7
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
"De a legtöbb ember szerintem nem pillanatnyi csúcssebességért szeretne gyors netet."
Hat pedig ebben eleg nagyot tevedsz. Anno amikor 30 gigas korlat volt chelloeknal akkor is sokan elofizettek a legnagyobb (akkor talan 20 megabites) csomagra. Pedig azzal is ugyan ez volt a helyzet. Nem azert kell a 100+ megabites net, hogy azt elvezek az emberek, hogy hany teranal jar a fel/le toltesuk a meno torrent oldalon, hanem azert kene nekik, hogy ha kell valami akkor gyorsan lenn legyen.
-
vargalex
félisten
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
A leggyorsabb netnek az az értelme, hogyha megtetszik egy 1080p film akkor azt 1 órán belül le tudd húzni vagy pedig egy 720p sorozatrészt 5 perc alatt és aztán nézheted is, nem pedig az hogy 0/24 töltesz. Gondolkodni az luxus látom.
MOD: Hozzáteszem a forgalommérő sokszor nem működik jól, nálam pl. több hónapban is előfordult hogy 500GB adatforgalomból 200GB-ot mért. Nem mintha zavarna.

-
Lackooo84
nagyúr
Most dobott be a DIGI olyan szórólapot hozzánk, hogy ha előfizetek a legnagyobb TV csomagra + BÁRMELYIK netre (sztem ez így értelmetlen megfogalmazás, ki az a hülye, aki kisebbet választ, mint a leggyorsabb?
) + telefonra, akkor az egész havi 3000HUF -ba kerül, de egy évre alá kell írni náluk. Azon filózok, hogy még akkor is megérné, hogy májusig megtartom a UPC -t mellette... 
-
Lesliegold
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Régen az ÁSZF azt mondta, hogy a 300 Giga csak az UPC hálózatán kívüli részre vonatkozik, tehát ha jól belőtted a dolgokat, akkor a torrent ment, de az UPC nem számolta...
Most márt azt mondja az ÁSZF, hogy minden adatforgalomnak számít, ami a modem USB, vagy UTP portján keresztül megy...
Nem tesztelte ezt még valaki? Vagy letesztelem én, de tudja valaki az UPC IP kiosztását?
-
válasz
Rambovits
üzenetére
lesarkítva; havi 300 gb, tehát 3 hónap alatt 900 gb!
forrest85 néhány pec alatt hogyan? fiberpower 120 esetén, maximális sebesség esetén; 120 megabit/s = 15 megabyte/s, tehát 1 perc alatt 60 * 15 megabyte/s = 900 megabyte! 300 gb letöltéséhez ~ 341 perc szükséges, tehát közel 6 óra, ami azért nem néhány perc!
-
emre33
addikt
Sziasztok!
Van egy Motorola 5120E típusú kábelmodemem!
Érdeklődnék hogy mennyi az ideális érétke a következőknek
Downstream: Signal to Noise Ratio
Downstream: Power Level
Upstream: Power LevelHa a Downstream: Signal to Noise Ratio 35 dB az kevés? Mitől lehet?
-
Rambovits
senior tag
Segítsetek már nekem értelmezni ezt a forgalmi korlátot légyszi

Havonta 300 giga, vagy a 3 honapra összesen?
Mert én hozom a havi 300 giga átlagot^^ -
Rambovits
senior tag
Megtaláltam

-
válasz
Lesliegold
üzenetére
a szolgáltató saját hálózatán belüli forgalom is beleszámít!
-
vargalex
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Hi!
Szerintem az emberek többsége inkább a torrent sebességre panaszkodik. Persze vannak olyanok is, akik a net sebességére.
-
vargalex
félisten
válasz
Lesliegold
üzenetére
Hi!
Ha tudod, hogy az UPC milyen tartományokból oszt ip-t, akkor a tűzfal szabályoknál a torrenthez csak ezen tartományokat engedélyezd! Egyébként a hálózaton belüli forgalmat biztosan nem számolják?
Egyébként nekem 2009.11.09 óta a forgalomszámláló szerint semmilyen forgalmam nem volt. Pedig naponta 5-7 GB feltöltés mindig van (rtorrent szerint).
A chello forum-on érdemes megnézni Laraxior hozzászólását. Őt nem korlátozták. Szóval, ki tudja. -
válasz
Lackooo84
üzenetére
Látod, nem is vettem észre, hogy ezt nekem írtad.
Nekem szatyorból vette elő a modemet, nem is próbálta tagadni, hogy használt, viszont esküdözött többszöri rákérdezésre, hogy nem lesz vele gond.
Apró adalék mindenkinek: sokan panaszkodnak, hogy bizonyos időszakokba leesik a forgalmuk. Nekem ugyan még csak péntek este óta megy, de elég sokat tesztelem, stabilan hozza a 15 le és az 1,5 fel-t. Már csak a társasház ikedvezményt kellene kibulizni, és mehetnék fel a 30-asba.
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Felemeltettem a netem Fiber 15-ről, Fiber 30-ra, mivel a tömbház kedvezmény és mostani akció azt tette lehetővé, hogy ugyanannyit fizetek majd, és a netem a duplája nőtt, valamint a hónapban befektettem egy Asus routerbe, ami némi okosítással PC nélkül torrentezik...Ennek az eredménye az lett, hogy az eddigi havi Szumma 100 Gigás forgalmam, e hónapban 15 nap alatt 301 Giga, azaz egy full hónapban 500Giga simán lesz/lenne...Kérdésem az lenne, hogy lehet e trükközni, hogy csak hálózaton belüli emberkéktől töltők, és akkor esetleg az nem számít bele a forgalomba, vagy nincs kecmec, Szumma le+fel legyen <300 Gigánál, különben az ÁSZF szerint jön a korlátozás 10%-ra? (tudom, hogy 3 havi átlagot kell nézni, de a lényeg ugyanaz)
Köszi!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
fjellape
üzenetére
Ez a router elméletileg 10/100Mbps -t tud, ami azt jelenti, hogy a 15Mbps-t lazán tudnia kell. Ezért elképzelhető (99%), hogy a routered rossz. Nekem már egy TP-LINK routerem halt be csak fordítva, a feltöltés volt lassú. Kicseréltettem és utána jó volt. A UPC nem korlátoz routert, nincs is rá módjuk.
-
Mirelit
csendes tag
hogy lehet lehívni a modem log-ját? köszi

-
fjellape
csendes tag
Hali!
15Mbit-es Fiber Power netem van, és egy SMC7004VBR routerrel osztom meg. És az a tapasztalatom hogy mikor bedugom a routerbe a kábelt a net sebessége hirtelen 7mbit-re csökken, a feltöltési sebesség viszont megmarad. Router hibája? Lassú lenne? Vegyek új routert? Vagy esetleg a szolgáltató érzékelve a routert lekorlátoz? Egyáltalán tud e ilyet?
Előre is köszi a segítséget! -
Lackooo84
nagyúr
Mikor először csak netem volt 2007 januárban, nem tudom milyet kaptam, mert nem voltam otthon, mikor bekötötték, de most márciusban zsír újat kaptam, itt szedte ki a dobozából meg a fóliából. Volt még mellette a dobozában egy szűrő és egy rövidke UTP kábel is.
Sry, ez a Hegyirablónak ment.

-
Amúgy a UPC mindig használt modemet ad az új előfizetőknek?
-
Lackooo84
nagyúr
Most indult újra éppen magától a modemem, és ezt találtam a log-ban:
Sat Nov 21 16:02:44 2009 73040100 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID
Sat Nov 21 16:02:27 2009 82000300 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Sat Nov 21 16:02:27 2009 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sat Nov 21 16:02:14 2009 82000300 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Sat Nov 21 16:02:14 2009 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sat Nov 21 16:02:01 2009 82000300 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Sat Nov 21 16:02:01 2009 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sat Nov 21 16:01:48 2009 82000300 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Sat Nov 21 16:01:48 2009 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out -
Rambovits
senior tag
Székesfehérvár és környékén élőkhöz szólok mostan

Azt vettem, észre, hogy úgy 2 hete minden este magas a pingem. 90-100-as pingem van mind ts-en mind CoD2-ben. Azt hittem, hogy beállítási, valamint router hiba, amígnem haveromnak is ugyanezek a tünetek jelentkeztek. Gyanítjuk, hogy túlterhelt a rendszer, mivel fél 10, 10 felé már visszaesik a ping a megszokott 30-35-ös értékre. Ha valaki tapasztalt még hasonlókat megoszthatná velem
-
vargalex
félisten
Hi!
Rossz hírem van. Már cseréltek modemet. A régire azt mondták, hogy a központban lévő logokból is látják, hogy naponta többször is elvesztette a kapcsolatot, ezért újraindult. A mostani jobbnak tűnik, eddig egyszer láttam, hogy újraindult. (Nagyjából 23:00-kor.) Fura, de a webes felületen az látszik, hogy 15 napja volt az utolsó reset. Pedig szinte meg mernék esküdni, hogy az, hogy a szememmel láttam, hogy újraindult, nem volt ilyen régen.
Egyébként magamnál szerinted mit keressek? A régi olyan időpontokban is újraindult, amikor nem volt aktív gép rajta (igen, router sem). A kábelt pedig most húzták be, és csak netre és telefonra használom. Tehát saját kábelszerelés sem volt. -
-
BTO
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
hát én ugy tud hogy a tréonline is csak a szolga idö alatt van mail cim ugy hogy ne csodálkololjá ha eltünik a tréonline mail.
-
BTO
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
upc.hu
internet ,oszt megnéd hogy mi jár a csomagod mellé,mennyi mail,vagy alias és ottan megkereséd a hozzávalo oldalt hogy hol csináhatol még mailt. -
-
BTO
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
freemail,hot mail -msn.com- citrom mail,szabad emailok amik szolgaváltás után is megmaradnak,mert a szolgák azok csak a szolgálati idöre adnak mailt.
-
BTO
őstag
a fiber power net megjelenésekor fejállomások le lettek cserélve,mert a 60,és a120 as az már 4 elöre irányu frekin tudja lehozni a letöltési sebességet.442 450 458 464 Mhz-n.
a kisebb csomagok azok 1 elöre irányu frekin dolgoznak-letöltési freki-,azok kikapcsolás -modem áramtalanitás-után mindig a legkevésbé terhelt frekire kapnak félszállási engedélyt a fejállomástol,tehát ezért vált frekit ujrainditáskor a modem. -
Kívánok!
Telefonember nem rég beszerelte nékem a Fiber Power 15-ös csomagját. Hogy a Macskafogóból idézzek, eddig istenien megy! Könnyedén hozza a 15Mbit le és az 1,5Mbit feltöltést.
Azt kérdezném a tisztelt uraktól, hogy hol tudok zsimél címet regisztrálni magamnak (azon kívül, amit kaptam)?
Köszi!
-
sajnos én így nem tudom megnézni, mert nálam még egy régebbi motorola sb5101e modem van, ami alapban nem írja ezt ki.
esetleg a router lesz ráállítva a figyelésre.
de vélhetően ebben a modem újraindulgatásban is nagy szórás van, több összetevő függvényében... értem ezt; terület, csomag, modem típusa...stb! -
-
válasz
vargalex
üzenetére
szerintem adsl esetében is van ilyen, sőt emlékezetem szerint olyan szolgáltató is, ahol minden 24 órában szakít majd újraindul a kapcsolat!
a hasonlatot pont arra írtam, hogy néha az adott szolgáltató hibáján kívül is újraindulhat a modem; enyhe áramingadozás - amit csak az érzékeny modem torol meg -, rossz/hibás a modem...stb. olvasni elég sok hibás modemről, ami elfekszik néha, újraindulgat...stb.
viszont az is biztos, hogy a modem restart néha a szolgáltató jóvoltából történik! -
válasz
vargalex
üzenetére
az autópályán is megállíthat a rendőr, meg kell állnod az autóddal, de erről sem te, sem pedig az autód nem tehet...
az aszf tartalmaz olyanokat, hogy rendszeres karbantartás és hasonlók, ami alatt az értendő, hogy a szolgáltató jogot formál magának akár a szolgáltatás ideiglenes szüneteltetésére is adott intervallumban, a karbantartás idejére...stb. szóval néha egy modem restart azért beleférhet...
nem tudom, hogy ezek mikor vannak, milyen intervallumokban, de kíváncsiságból egyszer majd huzamosabb időre bekapcsolva hagyom a modemet, hogy végre én is lássak ilyet!
azt nem tudom, hogy a frekvenciák és a csatornák miért változnak, de nálam elég sűrűn előfordul - bár naponta be- és kikapcsolom a modemet legalább kétszer...
egy hétig vidéken voltunk, és még új ip címet is kaptam.
-
vargalex
félisten
De miért változtatják??? Én egy folyamatos szolgáltatásra fizetek elő. Nekem ne restartoljon a modem bármikor, mert éppen nagyon fontos dolgot is intézhetek. Ez olyan, mintha az autóddal mennél az autópályán, majd néha leállna és újraindulna. Nem teljesen üzemszerű működés...
-
vargalex
félisten
válasz
*Ropi*
üzenetére
És egyébként ez mi a modem logjában?
DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response
A log szerint 1-2 naponta előfordul.
És vannak még ilyenek:
Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
No Ranging Response received - T3 time-out
TLV-11 - unrecognized OID
DCC aborted unable to communicate on new upstream channel
Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
DCC rejected parameter invalid for context -
forrest85
senior tag
Él itt a 300 korlát?
-
-
alabaro
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
én anyit tudok hozzátenni hogy 1 évvel ezelőtt mikor az externet-nél voltam ott 5 mp szétkapcsolás után más IP adtak vissza. a mostani interware-nél már kb 3 percetkellett várni hogy ne az előző címet adja vissza, (meg kellett várni míg valaki más felhasználja azt amit ledobtál és akkor már másikat kapsz, rákérdeztem hogy miért kapok majd mindig ugyanazt az IP címet). természetesen ezek az ADSL-nél van így. amíg a walez nép ilyen rapid meg a hasonszőrű helyekre pakolnak fel, addig én csak onnét tudok tölteni. máshonnét is néha ki lehet fogni, de nem elég gyakori, pláne némelyike is várakozós...
ha lenne olyan tárhely ahol a jónép mittudomén a 90%a korlát mentes helyre pakolná a holmijait akkor ész nélkül elfogadnám a chellót. de így
.
köszönöm a segítségeteket
, bár ha van tippetek melyiket ajálnátok és meggyőztök szívesen veszem.
nem könnyű a választás, valahogy nincs egyértelmű előny és hátrány.
ezen örlődök. 
-
törölt tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Egyik ismerősömnek minden éjjel full leáll a net, meg a szomszédjának is, gondolják a marha éjjel úgyis alszik, ja csak hát azt elfelejtik, hogy van modem log...
csak egy kérdés ezzel kapcsolatban, ugye te sem gondolod komolyan, hogy valaki ül egy kapcsolószekrény előtt, és kedve szerint lekapcsolgatja a netet éjszaka bizonyos embereknél, mert, hogy éjjel úgyis alszik?

-
Lackooo84
nagyúr
Nem, ez nem olyan jelenség volt, hanem mindig ugyan az a pár csatorna (gondolom amik egy satelitről jönnek) egyszerűen elsötétült sok-sok órára. Ez általában 5-6 csatornát jelent, erre azt gondolnák, hogy csatorna áthelyezés? Hát elég égő lenne nekik szerintem.

Régebben volt még az általam elnevezett ún. stroboszkóp probléma a Comedy Central csatornánál, néha úgy szaggatott a kép, mintha strobival néztem volna, de az hála istennek már rég megszűnt. -
válasz
Lackooo84
üzenetére
egyrészt ekkora sebességnél a speedtest és társai már nem mindenütt mutatnak valós eredményt, másrészt azért javában találni olyan hozzászólást is, ahol nincs meg a várt sebesség!
igaz, nekem csak 30/3 van - ha upc dolgozó lennék, akkor minimum 60/6 de lehet, hogy 120/10 lenne
-, de a 31 - 32 mbit mindig jön!
az analóg tv esetében néha változott bizonyos adók helye/frekvenciája, lehet, hogy arra értették. látod, digitális tv esetében nincs annyi hibalehetőség, illetve egyszerűbb orvosolni!
-
Lackooo84
nagyúr
Igen, ez így van ahogy mondod, de ha egy hozzá valamit értő ember részletesen beszámol mi a gond, akkor vallják be, hogy valami bibi van, és ne hazudozzanak. Én jobban megérteném. Példa: mostanában elég sokszor előfordul, hogy pár csatorna egyszer csak gondol egyet, és se kép- se hang. És órákig nincs adás. De marha érdekes, mert mindig ugyan azok a csatornák halnak be. Mikor legelőször ez előfordult, felhívtam őket, és az ügyfélszolgálatos azt mondta próbálgassam a TV-n finomhangolást!! Mondom WTF? Nem állítottam el semmit. De márpedig ő erősködött, hogy én vagyok a hülye... Na én az ilyenekre értem, hogy az UPC görény. Mondja azt, hogy "szar, rajta vagyunk, hogy kijavítsuk", és ezzel el van intézve, ne az előfizető legyen mindig a madár nem? Vagy te nem így gondolod?
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
tudom, hogy mi az az aorta, még ilyen szlengben is!
nem kell hagyni, hogy az ügyfélszolgálatosoknak legyen mire fogniuk, rutinosan kerülni kell, hogy kapaszkodót adj nekik!
nekem például nincs digi lehetőségem, de ha problémám lenne a upc net vagy tv szolgáltatásával, akkor már mennék is a - számomra net szempontjából amúgy problémásabbnak vélt - t-hez! a minőség nekem is fontos!
csupán azzal van gondom, ha - esetlegesen hozzáértés hiányából adódóan -, olyan problémákat próbál némely ügyfél a szolgáltató nyakába varrni, amiről a szolgáltató nem tehet, vagy adott probléma tűréshatáron belül van! olyan szolgáltató szerintem nincs, ahol minden előfizető 100%-ig elégedett! tolerálni kell a dolgokat oda-vissza, és kevesebb a gond! adott kereteken belül a szolgáltató is elnéz dolgokat, de ez fordítva is legyen így! sajnos, sok ember hajlamos csak a saját oldalát nézni... -
Lackooo84
nagyúr
Tracert-elj külföldre, és megtudod mi az az aorta.

Szerintem az alap, hogy router nélkül kell nézni a dolgokat, csak ők direkt rákérdeznek, hogy legyen mire fogni. Mindegy, ezen felesleges vitázni, akik nincsenek megelégedve a UPC-vel mint én, azok ha van lehetőségük úgyis váltani fognak. Csak sajnos sokaknak nincs más lehetősége, azért van a UPC ilyen nagy mellényben. De majd ez is változni fog idővel. -
válasz
vargalex
üzenetére
semmi gond!
tőlem aztán akár mindenki nekem eshet, akinek gondja van a szolgáltatóval, mivel - mint említettem is - a upc előfizetéseimen kívül semmi, de semmi közöm a szolgáltatóhoz, így sem értük, sem pedig ellenük nem tudok tenni semmit!
ha visszaolvasol, találsz több olyan hozzászólásomat is, ahol pont olyan személynek írom, hogy nem mindig az a jó elsőre, amit az ügyfélszolgálat mond, aki illetékesebb a szolgáltató szemszögéből, mint én vagy te!
a tájékoztatással szerintem eztán nem lesz gond, a határozatok után már részletesebb lesz az aszf!Lackooo84; a szolgáltatónak semmi köze hozzá, hogy a router mögött mi a probléma - kivéve, ha tőlük van -, router nélkül kell reklamálni - feltéve, ha úgy is adott a hiba...
az aortás mondatod hallatán nem csodálkozok, hogy furcsán néznek...
és nem mindegy, hogy tudod is, miről beszélsz, vagy csak olvastad egy fórumon régebben... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Félreértés ne essék, én nem csak szimplán UPC-ellenes vagyok, hanem minden olyan szolgáltatóról ez a véleményem, amelyik szart szolgáltat. És hallottam már a DIGI-ről is szépeket, de mivel engem még nem károsítottak meg, nekem egy szavam nem lehet még. Ha átváltok majd, és ott is lesznek ilyen dolgok, ugyan úgy elhordom őket, mint bármely más céget. De ahogy olvasgattam, több jót olvastam a DIGI-től mint rosszat, a UPC-ről ugyan ezt nem nagyon lehet elmondani.
Szerinted én úgy nézek ki, mint aki csak felhívja őket, és beböfögi, hogy nincs net? Nyugodjál meg a natúr telefonos kisasszonyokkal már régen nem állok szóba, egyből technikushoz kapcsoltatok, az legalább tudja mi a dörgés, bár volt olyan, hogy az "aortánál ugrik meg a ping" -után csak egy "hö?!?" volt a válasz. Kedvencem még tőlük az, hogy ha kérdik van e routered, igennel válaszolsz, egyből arra fogják, hogy szar.
-
vargalex
félisten
Hi!
Utólag is bocsánatot kérek, nem akartam, hogy ennyire neked essenek. Csak tényleg az eddigi hozzászólásaidban mindig a szolgáltató oldalán álltál. Mondom, engem csak a Torrent korlátozás zavar. Semelyik másik szolgáltatónál nem hallottam ilyenről, az meg csak hab a tortán, hogy az UPC nem értesíti erről a leendő ügyfelet.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

)

)

ha lenne olyan tárhely ahol a jónép mittudomén a 90%a korlát mentes helyre pakolná a holmijait akkor ész nélkül elfogadnám a chellót. de így