- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Boyfish
senior tag
Sziasztok
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a UPC Business Interneténél egy 2/2Mbit-es csomagnak milyen havidíja van?
Köszi
-
Xaero88
tag
Ha van még valaki aki szív a p2p korlátozással az látogassa meg ezt az oldalt és próbálja ki a VPN nyújtotta örömöket egy ingyenes teszt keretében.
-
Forchalad
tag
Hát srácok ez nem jó hogy eltérő véleményeket kapok. Nem mind1 hogy ennyire megfogja vagy sem. Mert akkor a biztonság kedvéért megveszem a gigabites külső kártyát.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Forchalad #10890 üzenetére
10/100-as hálózati kártyán is simán elmegy. A 120 Mbps az elméleti maximum, nem gyakorlatilag vesztesz semmit ha csak 100 Mbps hálókártyával használod, mert az esetek nagyon kis részében megy 120-on. Legfeljebb akkor van értelme egy USB-s gigabites kártyát venni, ha stabilan 100 Mbps a sebességed, tehát ha látszik, hogy a kártya miatt lassú.
-
harry
veterán
Üdv!
Barátnőmnél szeretnénk váltani Voda mobilnetről, ami jelenleg azt hiszem 6250ft, valóban mobil, ám annál kevésbé net - vagyis elég lassú....
Ehelyett néztük alternatívának a upc kábel netet + telót -> régebben a net magában 4.5k volt, de ha telefont is veszünk hozzá, akkor a két szolgáltatás együtt csak 5k, ami teljesen megfelelne (már, ha emlékeim nem csalnak).
Ugyanakkor most nézem, hogy a net már 4700ft, ráadásul ezt az "egy" árat látom, tehát már nincs is ilyen akció, hogy ha két szolg.ra fizetek elő, akkor van kedvezmény?
Teló is drágább lett, mert talán 1000ft volt, most meg 1200 (illetve októberig kedvezményesen 800).Szóval tudtok valamit erről, hogy most mi a helyzet ezekkel a kedvezményekkel több csomag rendelése esetén, egyáltalán nincs, vagy csak én nem látom, avagy mi történk? (régebben az akciós ár volt kiírva mindig, jobb sarokban kis csillaggal, mely arra figyelmeztet, hogy több szolgáltatás esetén).
Na, még mielőtt le akarnátok beszélni, "mer' az szar, a digi jó": más alternatíva nem nagyon van, t-home nyílván, de nem olcsóbb. Nálam 25mbites chello van, egyszer szívtam vala 1-2 hétig, kijavították, azóta jó, tv-vel nincs gáz, ismerősönél telefonnal sincs (nekünk az nem upc), szóval nem terveznék mást választani, jó lenne ez. Ha mégis gagyi, akkor lemondom, lévén hűség nélkül lehet kötni, ami szintén nem mindegy, szemben a t-home-mal.
-
Forchalad
tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
A laptopomban 10/100-as hálókártya van így ugye a 120/10-es net kilőve,de ha veszek ehy ilyet: [link] akkor már működne?
A választ előre is köszi. Nekem most silverem van de nálunk van társasházi akció így a fiber power jobban megérné
-
AtHoS
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #10888 üzenetére
Aha tömbházas. Sejtettem. Én családiban lakom, így ez a kedvezmény számomra kilőve.
tomp
Sajna nálam nemigen lesz egyhamar társasházi akció a fentebbiekből kifolyólagBár megmondom őszintén a UPC féle jelenlegi Fair Use Policy miatt ezek a Fiber csomagok olyanok, mint a jól ismert vicc:
Egy öreg bácsi szeretne egy autót venni, így elmegy a nagyvárosi autókereskedésbe.
A kereskedő mindenáron rá akar sózni egy Ferrari-t, így ajnározza erősen.
- nagyon gyors, ladát háromszor átugorja, stb...
Az öreg megunja a kereskedő rámenősségét és megkérdezi:
- Mondja csak. Ezzel is meg kell állni pirosnál?
Mire a kereskedő:
- Természetesen meg.
Erre az öreg sebtiben rávágja:
- Akkor nem kell !Úgy érzem erősen hasonló jelenség van jelenleg ezekkel az "ultragyors" Fiber csomagokkal is. Bár azért el tudnám viselni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #10884 üzenetére
Havidíja mennyi ennek a csomagnak? Webshopban a listaára 14000 Ft van írva csak és kedvezményről egy szót sem ejtenek. Telefon van még mellé nálam.
Torrent korlátozás engem is érdekelne, bár szvsz erre is működik -
janos1988
addikt
válasz
FoBCRaistlin #10884 üzenetére
Torrent korlatozas van?
-
jerry311
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #10882 üzenetére
60/6 vagy 120/10?
-
FoBCRaistlin
őstag
-
AtHoS
nagyúr
-
Laraxior
titán
titkositás: engedélyezve.
bt trans: 15
bejövő:57157, de ez szerintem random.De mondom ez csak router nélkül üzemképes...most nekem se megy a feltöltés
ill. deA letöltés nem egy, minden lejött.De fel megy... no problem
most látom hogy nincsen gond, adok egy sceent isEz már Chello Silver, és router mögött. Otthon Gold volt, egészen tegnapig, de a kolléga is mondta hogy látott már 419es feltöltést is, pedig 375 lenne a max
egyébként a 400at azt tartotta. Ez kiváncsi leszek mit bir. De úgyis módositjuk felfelé. 60/6-osra, a router csak 100Mbites
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Laraxior #10873 üzenetére
Akkor a titkosítás ezek szerint nem Erőltetett-en van.
- bt.transp_disposition milyen értékkel van nálad?
- portcím mi van beállítva a bejövő kapcsolatokhoz?Nálam annyi "szokott" lenni a probléma, hogy ha nincs letöltés, akkor a feltöltés elég gyakran leesik 20-30k-ra. Router nincs. Most pl. megy a feltöltés rendesen, közben jön lefelé is cucc. Kliens ugyanaz mint neked, titkosítás erőltetett nálam.
-
Laraxior
titán
nVidia baráti topikban tettem néha fel képet az aktuális sebességről
Van amikor 400kb/s volt a feltöltés...sőtmostanában elég gyakran.
egyébként nem tudom kinél mi okoz problémát. Nem vagyok router, se tűzfal mögött.
uTorrent 1.9 beta (15380)-t használok, és simán engedélyezve van a titkositás. Ennyi a titkom. Egyébként szerintem látszik az adatforgalmomon is hogy mi a helyzet -
pd
tag
Igazából a sebességgel nálam sem nagyon van probléma (bronze). Nagy átlagban a letöltés (ha van) 200-300 között jön, néha ez fölött, kicsit többször alatta (mondjuk 5:2:3 arányban). A feltöltés mindig a beállított korlát maximumán megy (100).
Inkább azt vettem észre, hogy nagyon sok függ attól, mit töltök éppen le. Néha van egy-egy olyan torrent, ami szinte teljesen kicsinálja a netet cfos ide vagy oda. Na azokat kell akkor leszedni, amikor másra nem kell a net. Néha meg van, amelyik full sebességgel jön. Persze hiába vár max. letöltési sebességet az ember olyan torrenttől, amit egyszerűen nem töltenek fel olyan gyorsan. Pl. az előbb is lőttem egy 499/101-es képet, ha valaki nem hiszi, priviben szívesen megosztom vele. -
BluRay
csendes tag
persze, gyakorlatilag mindegyik csomagot meg lehet osztani routerrel
van olyan esetleg itt akinek eddig szörnyen lassu volt a torrent, de most váltott 60/6 vagy 120/10es csomagra?
jol esne egy beszámoló arrol hogy az uj csomagoknál milyen erős a korlátozás avagy van e -
Laraxior
titán
chello silvert meg tudunk osztani routerrel?
úgy tudom hogy igen
-
-
Laraxior
titán
érdekes...
30án lejárt hűségem ki is kapcsolták a netem este,tegnap nem volt net, ma meg van
Elvileg a számlán ki van számlázva az ehónap is, de én holnap beviszem a modemet,mert haverhozés az ő chelloját módositjuk a 120as csomagra
Tehát akkor valószinűleg ezt a napot is számlázzák nekem. Kérdés hogy akkor nekem nem marad meg a mail cimem ugye? -
polonic
félisten
Ez nagyon durva.
Mondjuk ezt a társasházi kedvezményt nagy mocsokságnak tartom. Mi is társasházban élünk, de nem tudjuk igénybe venn a többi lakó miatt. Ez egyébként így szabályos, hogy x előfizető esetén lehet a társasházban igénybe venni nekem, tehát ha én akár két évet is aláírnák egy 2700 Ft-os 15 megás netre, azt nem lehet, mert a többi lakó nem akar, és nem érik el az 50 %-ot??? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Blue@X #10851 üzenetére
Sajnos nem látod rosszul. Minden csomagot bőven 5% fölött emeltek. Ezek szerint kezd normalizálódni náluk a helyzet és már nincsenek "pánikban" az ellenlábasok miatt.Így meg végképp nem érné meg lemondanom és újraszerződnöm. Jó lesz az úgy, ahogy van. Ennek az emelésnek köszönhetően olcsóbban kapom a netet, mint az új előfizusok
Mod:
jerry311
"Persze teljesen jogos a részéről, ha azt hiszi jól le akarod húzni mert mindenből kb. a minimumra fizetnél elő UPC-nél"
Megnyugtatásképpen ha előző számlákkal a régi címről alá tudja támasztani az eddigi használatot, egy szava nem lehet a régi tulajnak szvsz. Persze, ha ott meg Gold csomag volt, akkor pont az ellenkezője jön ki belőle. -
tomp
félisten
Fiber Power társasházi akciós ár:
- 60/6: 5500Ft
- 120/10: 7500Ft -
jerry311
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
Mától 4/1-es, bronze-om van, ollé [link]
25/3-ról váltottam le, böngészésben semmi változás, torrent ugyanolyan lassú, szóval aki gondolkodott hogy silverről avagy goldról váltson lefelé az bátran tegye, a download-ot leszámítva nem lesz változás, de még így is bőven jó.
-
woodpaul
őstag
Köszi az észrevételt Neked és Jerrynek is.
Amúgy a tulaj nyitott kifizetni a különbséget decemberig, csak lehet, nem gondolt bele abba, hogy ilyen alacsonyak az igényeim (tehát, egy 6.600 forintos csomagból kijövök), és így ez havi kb. 7000 forintot jelent amit nekem kell kifizetnie.
Mondjuk igazából nem is bánom, csak rá nem szokjak megint a tévére!
-
Sanya
nagyúr
válasz
woodpaul #10855 üzenetére
hát, szerintem mivel ez a max, ezért szopás... fizettesd ki az előző tulajjal, vagy szedesse le - vigye onnan azt a szart! végülis te a lakást/házat vetted meg, és ha nem kell a netcsomagja, adja el, köttesse ki, az már nem a te dologd. ha nem a legdrágább előfizu lenne, akkor mindegyik csomagban csak fentebb kellene lépni 1-1 kategóriát, akkor megszűnik a hűség, és fel lehet mondani...
-
jerry311
nagyúr
válasz
woodpaul #10855 üzenetére
Általában minden hűség felmondása azzal jár, hogy az addig igénybe vett kedvezményeket ki kell fizetni. Inkább az ügyfélszolgálatot kérdezzétek, hogy mi van ilyenkor. Régebben UPC-s területen kívülre költözéskor is kifizettették...
A szerződés az érdekes dolog, mert vonatkozik előfizetőre is meg címre is. -
woodpaul
őstag
válasz
jerry311 #10854 üzenetére
Hello Jerry!
Szeretném a véleményedet kérni (nem igazán technikai jellegű a kérdés).
Szóval, lakást veszek, lassan be is költözök. Kiderült, a jelenlegi tulajnak valami nagyon bika Gold csomagja van, nettel, telefonnal, tévével, HBO-val. 14 ezret fizet havonta. No meg hűségszerződés köti 2009 dec. 31-ig.Nos, nekem nem kell ennyi minden, csak Chello Bronze vagy Silver, meg a legolcsóbb telefon. Nem akarok havonta 14 ezret fizetni olyan szolgáltatásokért, amiket nem veszek igénybe. Fel lehet mondani a régi szerződést, meglévő hűségnyilatkozattal, lakcím változásra hivatkozva? Egyáltalán, a szerződés a lakcímre vagy a vevőre vonatkozik?
Előre is hálásan köszönöm segítségedet, és bocsánat, ha OFF voltam!
Üdv,
w,ui.
Még valami: miért vagyok köteles Music Go-t is igénybe venni a chellohoz? -
jerry311
nagyúr
válasz
juliabrilke #10853 üzenetére
Egyelőre scak az ÁSzF-ben van benne, tippelem nemsoká lesz rá valami akció. Bár el tudom képzelni, hogy csak Q3-ban lesz rá akció és addig szépen fejlesztgetnek, hogy bírja majd a hálózat.
-
juliabrilke
veterán
Az új netet mikor teszik majd fel az oldalra?
-
AmunRa
senior tag
Telefon felmodás és a nettel alacsonyabb díjba lépésnek milyen díja van?
Van valainek tapasztalata? -
student
őstag
frissitették az árakat
-
mikró!
csendes tag
Sziasztok. Szeretném elmondani a upc internetével kapcsolatban az észrevételeimet. Pláne a multkorit
Kb. három hete csütörtökön délután ülök le a gép elé. Indítom a steamot, lassú. 14560 ping a tf2-ben
Gondoltam hogy a nettel van valami, és hiába restartoltam a modemet (ami upc-nél a csatlakozóból való kihúzást jelenti, de javítsatok ki, ha nincs igazam
), és még mindég semmi. Aztán szóltam anyámnak, pénteken fel is hívtuk, őket itt jön a csattanó: Azért lassították le a netet, mert a 6 hónapi számláinkon találtak kemény 98 forint 7 fillért (!
)tartozást amit azonnal faxon adjunk fel, különben nem lesz net. Mondanom se kell, postán ennyi pénzt nem lehet feladni, pláne a fax+ egyéb költségek, mindennel együtt 700 forint lett 98 forintból.
Volt előtte is ilyen
És hogy laggol a tf2-be, és hogy néha nagy a pingem már észre se veszem
Egyébként ezt leszámítva egész jó szolgáltatás, azért egy évben egyszer bedobnak egy ilyet
-
jerry311
nagyúr
Sunyin a számla hátoldalán olvasható egy értesítés, miszerint július 01-ével lejár a hűségnyilatkozatom
ÁSzF szerint nem is kellene értesíteniük.
---
A jelenlegi akció nem egyezik új és meglévő előfizetőknél. Csak akkor számítasz új előfizetőnek, ha az adott címen már legalább 3 hónapja nincs szolgáltatás.Ettől függetlenül, lehet próbálkozni, hátha a CRG csoport ad még egy kis kedvezményt, hogy ne mondd le.
-
AtHoS
nagyúr
Hali!
Mai nap folyamán megkaptam a következő hónaptól élő már emelt áfá-s számlámat a UPC-től.
Sunyin a számla hátoldalán olvasható egy értesítés, miszerint július 01-ével lejár a hűségnyilatkozatom és hogy minél előnyösebb feltételekkel vehessem igénybe a szolgáltatásukat most akciójuk keretében listaár helyett változatlan áron (csak az áfa növekedéssel emelt ár) kínálják a jelenleg is használt csomagot számomra 2010.08.31-ig hűség nélkül.Írják még, hogy ha befizetem a számlát, akkor elfogadottnak tekintik a fenti ajánlatot, illetve ha nem kívánok vele élni, akkor hívjam a 1221-et.
Chello Bronz + Telefon Bronz csomagot használtam eddig.
A számlán a következő található:
chello bronze: 4166,66 Ft
telefon bronze: 1354,16 FtÖsszesen 5521 Ft-ról szól a számla
Na-most picit utánanéztem a jelenlegi akciós ajánlatoknak UPC háza táján és látom hogy:
telefon bronze 990 Ft ill. kedvezmény nélkül 1100 Ft
chello bronze 4050 Ft ill. kedvezmény nélkül 4500 FtAz áfa változás figyelembevételével
telefon bronze 1031,25 Ft ill. kedvezmény nélkül 1145,83 Ft
chello bronze 4218,75 Ft ill. kedvezmény nélkül 4687,5 FtValahogy sehogy nem jön ki a számlán szereplő 4166,66 Ft és 1354,16 Ft.
De nem is ez a lényeg.
Mi történik akkor, ha beintek nekik és lemondom az egészet a fenébe, majd újra megrendelem ugyanezt a csomagot.Ebben az esetben 1031,25 + 4218,75 = 5250 Ft-nak kellene lenni a csomag előfizetési díjának, ami 271 Ft-tal kevesebb, mint a fentebb említett "akciós" ajánlatuk.
Érdemes lenne meglépnem vagy hagyjam az egészet a francba? Végül is az 271 Ft nem egy nagy nyereség.
Mod: még egy kérdés, amiről megfeledkeztem. kerestem volna az ÁSZF-ben az előfizetési díjakat, de helyette beleakadtam egy 2009-07-26-tól életbe lépő ÁSZF-be. Min változtatnak július 26-tól? Gondolom a július 1-el hatályba lépő az áfa változást tartalmazza, de a másik?
-
pd
tag
válasz
laikuscsaj #10843 üzenetére
A böngészés ugyanolyan gyors rajta, mint más csomagnál, nincs érezhető különbség.
Amikor nagyobb dolgokat (nagyobb képek, videók) tölt be, akkor egy kicsit lassabban megy egyértelműen. -
laikuscsaj
csendes tag
-
jerry311
nagyúr
válasz
laikuscsaj #10841 üzenetére
Ha UPC-től rendeled a netet és a WiFi kiegészítő csomagot is, akkor neked semmit sem kell állítgatni, mindent meg kellene oldania a szerelőknek.
A modemet és a WiFi routert oda rakják ahova kéred. Érdemes valami szekrénybe berakni, ha nem akarod látni.
Ha a laptopban ott a WiFi (Atheros), ahhoz már nem kell semmi más.
Sávszélesség = le- és feltöltés gyorsasága. -
laikuscsaj
csendes tag
Szia, értem én, hogy megéri megvenni a routert, csak nem nekem
Mivel a UPC-nél ez a kiegészítős wifi megoldás szintén hűség nélküli, így inkább kipróbázom úgy, aztán ha annyira bejön, akkor beruházás lesz úgyis a vége (no meg ha marad a lakás...), a UPC-nek meg azt mondom, hogy köszönöm szépen
Ahogy fentebb is írtam válaszba, a gépembe valami Atheros AR5005G Wireless Network adapter van, gondolom ez az.
Köszi, -
wwhy
veterán
válasz
laikuscsaj #10838 üzenetére
A wifi től a PC-ig, laptopig nem kell kábel. A lakásba bemegy egy kábel, a routerbe, az osztjma majd az észt
a router oda teszed, ahová akarod. Ha nincs wifi, akkor PC-hez, laptophoz kábelek fognak majd kígyózni. A laptopokban ált. van wifi, jó minőségű routert is lehet olyat kapni, amihez adnak egy plusz vevőegységet, azt dugod a PC-be és kész. A routert nagyon megéri megvenni, mert később is tudod használni, illetve egy vevőegység szinte annyi, mint a linkelt router
-
laikuscsaj
csendes tag
válasz
jerry311 #10837 üzenetére
Szia, Neked is köszi a gyorsaságot, meg a segítőkészséget!
Nem tudom, hogy a UPC adje-e a cuccost, gondolom hogy igen, mert az mondja a honlap, hogy : "Biztosítjuk a szükséges eszközöket, és gondoskodunk azok beüzemeléséről!"
Azért nem akarok wifi routerbe invesztálni, mert lehet, hogy költözés lesz, az új helyen meg ki tudja mi lesz...szóval érted. Gondolom ez arról szól, hogy havi 550 Ft-ért bérelhetem, használhatom a UPC-től a wifi routert, aztán meg jól visszaadom, ha már nem kell...
Köszi még egyszer,
Egyébként a sávszélességtől mi függ? Meg a le/feltöltsétől? (csak mert ezt sem értem...) -
laikuscsaj
csendes tag
Szia, köszi a gyors választ!
szóval a modemig mindenképp kell kábelezni? Arra van lehetőség, hogy a modem pl. rögtön az előszobában maradjon?Egyátalán akkor van értelme ennek a wifinek, ha kábelek lesznek? A laptopban van Atheros AR5005G Wireless Network adapter, ha minden igaz ez kell a wifihez (mármint laptopon belül, ami valami vevő féleség), mert nem akarok semmiképpen routert vásárolni.
Na ja, valakivel mindenképpen be kell állíttatnom majd (nyilvánvalóan nem én leszek az), de előtte nyilván azt kell kinyomoznom, hogy router vásrlása nélkül alkalmas-e a gépen wifi-re.
Na, tehát látszik, hogy ennyire értek hozzá....nagyjából azt se tudom, mit beszélek
Tehát maga ez a káblenet csomag "jó az nekem"!Már csak a wifi-t kell eldöntenem....
-
jerry311
nagyúr
válasz
laikuscsaj #10835 üzenetére
Jó az, bőven elég. WiFi-vel az egész cuccost berakhatod pl. egy szekrénybe és akkor nem látszik semmi kábel és jó esetben lefedi az egész házat/lakást.
Ha a UPC adja a WiFi-t, akkor rendesen be is állítják, meg ha baj van vele, akkor adnak hozzá telefonos segítséget, esetleg kiküldenek valakit.
Ha viszont van valaki a környezetedben, aki valóban ért is a WiFi beállításához, akkor inkább vásároljatok vele egy WiFi routert, hosszú távon olcsóbb lesz így. -
pd
tag
válasz
laikuscsaj #10835 üzenetére
Hűségidő tényleg nincs, az ára tényleg alacsonyabb az adsl-nél, amire használnád, bőven elég. A wifi jó, hogy ha a notebookodban is van. Ha nem akarsz wifi router megvételével bajlódni (kb. 10.000 Ft), akkor jó a wifi kiegészítés (a router kb. 1,5 év alatt hozza be az árát ha marad a havi 550 jövőre is).
Kábel lesz, attól még ha wifid van, de csak a modemig, ill. a modem és a wifi router között. A laptoppal meg ott netezel a lakáson belül, ahol kedved szottyan. Ha emellett döntesz, valakivel az elején mindenképp állíttasd be rendesen a routert (hacsak te nem értesz hozzá).
-
laikuscsaj
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen nekem dönteni...légyszi. Kábelnetet szeretnék otthonra bekötni. Szemeztem a UPC start csomaggal+wifi kiegészítéssel.
Hogy ez miért szimpatikus (azt leszámítva, hogy UPC)? Mert állítólag nincs hűségidő, nyomott az ára, ráadásul utalvánnyal is fizethetek.
Amire én haszálnám, úgy gondolom, bőven elegendő (napi 1 óra böngészés, néha skype, msn, semmi letöltés, feltöltés, stb.)
Merjem ezt bevállalni? A wifi jó? Kell az nekem? (mivel laikus vagyok, csak egy dolog lebeg ezzel kapcsolatban a szemem előtt: nem lesznek kábelek a sarokban sem, meg itt-ott sem...). Ja, nem tudom mennyire fontos, notebook-ot használok.
Gigi az utcánkban nincs (nem hogy az utcában, a környéken sem), ami lehetséges megoldás (tudtommal) az még a Caracom/Fonetcom.
Javaslat?
Köszi szépen,
A laikus csaj -
pd
tag
https://forgalom.upc.hu/login.php
Ezen az oldalon tudsz belépni az azonosítóddal (ami az emailed első része) és a jelszavaddal, amit kaptál hozzá (vagy már megváltoztattad), ami szintén ugyanaz, mint az emailé.
-
-
pd
tag
Hát nemtom, én így nézek ki. Megy a torrent napközben, néha online játék, rádió, tv meg az egyéb böngészés, nagyobb levelek. Lehet, az a gond, hogy túl sokat töltök fel?
Amit igazán viccesnek találtam, az az, hogy jún. 4-én kaptam levelet, hogy elértem a 3havi átlagban 300 GB 80%-át és irgum-burgum, gonosz extrém felhasználó vagyok, miközben márc. 23-ától vagyok a upc-nél. Hogy hogy számoltak 3havi átlagot, az számomra rejtély...
Nemtom, miért ment össze a képem...
-
nekem a régi 30 gb-os korlát sem jelentene problémát, még mostanság sem;
-
Laraxior
titán
Akkor csak én vagyok hardcore?
de javuló tendenciám van
de most mit csináljak... kell a feltöltés, a letöltés meg jön -
pd
tag
Miért, mi másra kellhet a 4/1-es csomagnál nagyobb? Hogy ne 0,12, hanem 0,11 mp alatt jöjjön be egy oldal? Hogy egy 2 megás kép feltöltésére ne 15, hanem csak 10 másodpercet kelljen várni? Nagyobb csomag, nagyobb limit, ez nekem elég logikusnak tűnik. Vagy ha amit írtam az már sok, akkor legyen a 25/3-asnak 300 giga, az 1/0,5-ösnek meg 16. De nehogymár egy 19-szeres sávszélességű kapcsolatnak ugyanakkora legyen a korlátja. Illetve most már a legnagyobb és a legkisebb közt 87-szeres a különbség (garantáltban 45)...
Ha már egyszer eladnak akkora sávszélességet, használhassa mindenki, amire akarja. Ha pl. vki előfizet egy 60 csatornás tévécsomagra, akkor elvárhatja, hogy mind a 60-at nézhesse bármikor, amikor csak akarja. Az internet-előfizetésnél irreális ugyanez az elvárás? Az upc nem internetrendőrség vagy jogvédő szervezet vagy rögtönítélő bíróság, hanem egy internetszolgáltató. Semmi köze ahhoz, hogy ki mire használja az internetet, ugyanúgy ahogy ahhoz sincs, hogy ki mit néz a tévében vagy ki kivel telefonál, amíg fizeti a díjat.
-
Sanya
nagyúr
basszus itt mindenki az internetet akarja lementeni.
-
pd
tag
válasz
jerry311 #10811 üzenetére
Hát ebben van valami. Csak az a baj, hogy ha azt nézem, akkor van egy garantált sávszélesség, amit viszont ha törik, ha szakad, bír a hálózat, mert azt mindig biztosítaniuk kell. És ha azzal a sebességgel számolok, akkor sem szebb a kép. Mert ha az emberek 80%-a még azt sem használja ki, akkor a maradék 20%-tól milyen jogon várják el, hogy még az ő garantált sávszélességüket se használhassák ki, ha akarják, akár napi 24 órában. Vagyis akkor minek van akkora kapacitás, ha egyszer senki nem használhatja?
Szerintem például egy nagyon korrekt dolog volna, ha a garantált sávszélességgel elérhető max. le- és feltöltés összege lenne a forgalmi korlát, és ezt rendesen fel is tüntetnék a reklámokban, ajánlatokban. Nem *-gal és apróbetűben, hanem pl. 15/2 Mbit csomag, napi 24 órában hozzáférhető, szélessávú csomag havi 2.700 GB adatforgalomig. Ezt meghaladó forgalom esetén a sávszélesség a tizedére csökken a hónap végéig.
Jerry, ezt nehogy személyeskedésnek vedd, csak te szóltál valamit a témához, hát erre válaszolva írom én is.
-
jerry311
nagyúr
Mert ilyen az internetszolgáltatók világa. Nem lehet arra tervezni egy ilyen hálózatot, hogy mindenkinek mindig meglegyen a 100% sávszélesség. Ez gazdaságilag kivitelezhetetlen, soha nem térül meg.
Ami megtérül, az meg ilyen használatot enged meg egy-egy előfizetőnek.
0,73% egy előfizetőre havonta és örüljünk, hogy ezt sem használja ki mindenki, mert még lassabb lenne minden. -
pd
tag
válasz
jerry311 #10808 üzenetére
Azt én megértem, hogy ez van a szerződésben, de azt azért valaki elmagyarázhatná, hogy miért minősül EXTRÉM (!) haszálatnak az, ha mondjuk valaki megvesz egy 24 órában hozzáférhető 120/10-es csomagot, és a sávszélesség 0,73%-ánál többet használ egy hónapban.
Hasonlóképp: itt a tévéelőfizetés, de ha egy hónapban 6 órát nézed, akkor lekorlátozzuk, mert az EXTRÉM!
Akkor ne (már nem korlátlan, azt direkte megnéztem) 24 órán át hozzáférhetőnek hívják a kapcsolatot, hanem írják mellé ezt is.
-
jerry311
nagyúr
Természetesen marad a 300 GB, nem azért gyorsult a szolgáltatás, hogy több adatot lehessen letölteni, hanem hogy ugyanazt kevesebb idő alatt. A megengedett havi mennyiséget sosem volt nehéz elérni a maximális sebességekkel.
Átlag 300 GB-ba bele lehet férni, az előfizetők 95-98%-ának sikerül, a maradék 5% meg elég kevés ahhoz, hogy változzon a korlát.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
jerry311 #10803 üzenetére
Fakk, lejárt a szerkesztés ideje...
Szerintem, a 14-16k HUF hűséggel lemegy 10-re vagy max 1-2 kHUF-fal lesz drágább, mint a gold.
Fiber Power 60 csomag 11.200 Ft+áfa/hó, azaz 14.000,- Ft
Fiber Power 120 csomag 12.800 Ft+áfa/hó, azaz 16.000,- Ft3.3.7 Fiber Power 60 szolgáltatási csomag
Hozzáférés típusa: Kábeltelevíziós hálózati hozzáférés
Biztosított kábelmodem: 1db
Maximálisan igényelhető 6 postafiók + 6x5 db „alias”
Maximálisan igényelhető 100 MB tárterülettel
E-mail: 5 MB-os maximális levélméret
Web tárhely: 100 MB
Maximális le- / feltöltési sebesség: 61440/6144 kbit/sec
Garantált le- / és felöltési sebesség (a 229/2008 Kormányrendelet szerint):
20480/3072 kbit/sec
Maximális számítógépek száma: 3 db3.3.8 Fiber Power 120 szolgáltatási csomag
Hozzáférés típusa: Kábeltelevíziós hálózati hozzáférés
Biztosított kábelmodem: 1db
Maximálisan igényelhető 6 postafiók + 6x5 db „alias”
Maximálisan igényelhető 200 MB tárterülettel
E-mail: 5 MB-os maximális levélméret
Web tárhely: 200 MB
Maximális le- / feltöltési sebesség: 122880/10240 kbit/sec
Garantált le- / és felöltési sebesség (a 229/2008 Kormányrendelet szerint):
30720/4096 kbit/sec
Maximális számítógépek száma: 3 dbA Fiber Power 60 és Fiber Power 120 szolgáltatások az alábbi településeken érhetőek el:
Budapest, (I, II, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X., XI, XII, XIII, XIV, XVII., XX,, XXI. Ker), Budaörs, Miskolc, Alsóvadász, Aszaló, Felsőzsolca, Onga, Pereces, Szikszó, Debrecen, Ebes, Pécs, Bogád, Hosszúhetény, Komló, Nagykozár, Romonya, Nyíregyháza, Nagykálló, Szolnok, Veszprém, Gyulafirátót, Hajmáskér, Kádárta, Nemesvámos, Öskű, Szentkirályszabadja, Székesfehérvár, Fehérvárcsurgó, Guttamási, Iszkaszentgyörgy, Isztimér, Kincsesbánya, Sárszentmihály, Úrhida, Nagykanizsa
Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel