- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
urak, tipp kéne, nemtom mi van ezzel a szar upc vel, de már a tököm tele vele.
1 1/2 éve kötötték be, bronze csomaggal semmi bajom nem volt, se szakadás, se gányolás, remek ping.
amióta a silver mocsok van, délelőtt szakadás hegyek /v amikor az emberek, pl hétvégén itthon rohadnak / játszhatatlan ping ekkel...
kihivtam egy arcot, kicserélte a modemet, az elosztó dobozkáklat, ezután pár napig jó volt.fikázta a kábelt, hogy valahol toldva van / tv kábel / és amiatt dobálja el a netet, mert régen nem volt ien finom a hálózat, azért ment a cselló bonze, most hogy új gépek vannak, érzékenyebb a részletekre... mondotta.
mi a véleményetek?
nekem ettől fügettlen fura, hogy van olyan időszak amikor atomstabil, láthatóan akkor szar, mikor pihenőnap van, v reggel, este..
-
emre33
addikt
válasz
psyho777 #12593 üzenetére
Nem igazán értelek
Coaxon Docsis 3.0 segítségével 200/100 ó körül lehetne adni elméletileg.
Ebből lefelé 160-nél több nem nagyon reális.Felfelé pedig nehéz ügy, jelenleg egy csatornát használnak, több csatornához szabad frekik kellenének, ami az alsó sávba problémásabb.
Felső sáv meg nem mindenhol elérhető.64QAM koldást pedig nem használják. Ez esetén lehetne felfelé 30Mbit csatornánként.
Jelenlegi alkalmazott kodolás esetén 10 a max. -
jerry311
nagyúr
válasz
forrest85 #12589 üzenetére
Nem jellemző, az inkább csak benne van az ÁSzF-ben, ha netán alkalmazni akarnák, akkor legyen mire hivatkozni.
Egyébként van akit korlátoztak, bár azt inkább csak tartozás miatt. Egyik kolléga is jött valamikor, hogy lekorlátozták, biztos mert sokat töltött. Sikerült rávenni, hogy kérdezze már meg az ügyfélszolgálatot, hogy van-e tartozása. Másnap befizetett 3 havi elmaradást és eltűnt a korlátozás is... -
psyho777
tag
válasz
forrest85 #12589 üzenetére
tökmind1.. nekem is fiber powerem van.. és igenis sz@r!!
naponta legalább1 szer elmegy a net?? ez mien már?? ha meg felhivom ügyfélszolgálatot le se .. nak ennyit kér diktáld be az ügyfélkódot.. aztán az ön körzetében jelenleg javitás folyik várjon türelemmel és leteszi.. jó hogy amire ide eljut eltellik vagy 6 perc... köszi.. -
emre33
addikt
üdv
25/5 cábeles nethez melyik router használnátok ha nincs más?
Dlink Di-604 (ver D1)
SMC 7004vbr (ver 2)Nem találtam tesztet, hogy wan részem ennyit bir.
kösz
-
forrest85
senior tag
A *** megint elkezdték mérni a forgalmat.
[ Módosította: Thrawn ]
-
Jarlaxle
senior tag
Valamit szerintem félreértettél, én nem vitatkozok veled, biztos vannak olyan márkák amiket nem véletlen nem tesztelnek. Ennek ellenére szerintem nem találsz ennél jobb kiindulási pontot router vásárláshoz. Ha neked van arra lehetőséged, hogy magad megmérd a routerek sebességeit akkor örülj neki, az egyszerű ember meg megnéz egy összehasonlító oldalt és ott meglesi, hogy mi felel meg az igényeinek. Fogalmam sincs, hogy mi a különbség közöttük, és a legkisebb mértékben se érdekel.
-
Bdanyy
addikt
Köszi a válaszokat
Én is a smallnetbuildert néztem, többek között azért esett ki a wrt610n, bár lehet azt csak külső antenna nélkül használták akik értékelték és azért olyan gyenge a jelerőssége.
Akinek esetleg van valamilyen N-es routere gyakorlatban milyen sebességet sikerül hozni vele titkosítással? Mert nekem elég rendesen lehúzza a sebességet ha bekapcsolom, nem bírja a proci.
-
hoby36
senior tag
Hellotok!2 számítógépem is regisztrálva van upc-nél.Switch meg tudja akkor osztani nekem a netet?
-
válasz
Jarlaxle #12567 üzenetére
egészségedre! főként úgy, hogy más oldalakon más értékek szereplnek azonos típus/firmware mellett, én saját kezűleg meg mérem a sokadik eltérő értéket, mint ahogyan mások is...
és nem kísérletezésről van szó, pláne, hogy esetlegesen vannak olcsóbban jobb teljesítményű, illetve ár/érték arányú termékek is - függetlenül attól, hogy olyan gyártó műhelyéből kerülnek ki, akik nem szerepelnek adott fórum tesztjeiben! más oldalakon meg pont azon a gyártók némelyikét kerülik, amiket itt preferálnak...
a reklámozott/fizetett elfogultság nagy úr...
szerinted miben gyengébb egy tp-link tl-wr1043nd router, mint egy linksys wrt320n típus? -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Fiber Power 120-hoz milyen routert ajánlotok? Nekem linksys wrt 54gl van openwrt firmwarrel, de ezzel kábelen csak 35 mbit, wifin 15 mbit van, direktbe kötve szerencsére tartja a 100mbitet. Notiban N-es wifi van szal annak ~300 mbitig bírnia kéne (ami a valóságban fele lesz), szóval ehhez kéne valami jót találni. Linksys wrt 320n-t néztem illetve wrt 610n-et.
-
Tisztazzuk mar ez a korlatozast akkor.
Ha 300GB--ot pont atlipem mi van? en most 310nel jarok kb. es nem talalom a szerzodesben azt hogy korlatoznanak. es ha korlatoznak mit tudok tenni?
Koszi
-
czombacs
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mit tudtok erről, de gondoltam rákérdezek. Szóval a lényeg az, hogy úgy tudom, hogy régen úgy volt UPC-nél, hogy a hálózaton belüli forgalmat (UPC-UPC közt) nem számolta bele az adatforgalomkorlátba. Régen még voltak külön olyan Hub-ok DC-n, ahova csak upc-st engedtek be.
Ezt most számolja szerintetek a UPC? Vayg netán ebből adódik a valós és a szolgáltató által mért adatforgalom közt az eltérés?
-
Prego
senior tag
válasz
polonic #12537 üzenetére
Augusztus óta 2 router is volt, először egy Edimax G (ez pár éve szakadás nélkül osztotta a netet, amikor még 1Mbit alatt volt a sávszélem), október óta meg a linksys wrt120n.
Lehet érdemes lenne bérelni pár hónapra egy UPC-s netgeart, sztem azzal is szakadna és akkor megmondani nekik hogy kapjátok be skacok -
Prego
senior tag
válasz
polonic #12535 üzenetére
És hogy vegyem őket rá? Mivel első javaslat: kösse ki a routert, második hogy P2P-t lődd ki ... persze a gépre közvetlen rákötve működik, tehát csakis a router lehet a hibás, az is ami régen működött ...
Isminek ugyanilyen netje van csak a másik fajta modemmel, neki működik. -
Prego
senior tag
válasz
Zomb€€ #12533 üzenetére
nm.
Esetleg valaki a #12528, vagy hogy vegyem rá az ISP-t hogy cseréljen modemet
Szomszédom emlékeztetett rá, hogy anno, amikor még ilyen 1Megabit és alatt volt a sávszélem, akkor az ő routerével gyönyörűen és szakadásmentesen hasított. Most a fúdetutival se az ő routere se az én vadi újam nem megy. -
Zomb€€
őstag
Köszi.
De ha jól látom itt csak a kábelmodemet lehet regelni?Na inkább beírom a problémát:
Ma vettem Asus routert,és fibernet 15ös netet akarom osztani vele. Automatic IP van beállítva, de nem kapott netet. Gondoltam, hogy a MAC cimemet kell klonozni,viszont arra nem találtam megoldást a ruter funkciói között...eddig.
Most ráleltem egy lehetséges megoldásra, ISP requirements fül alatt volt MAC address mező. Ide beírtam a sajátomat.
Most kapja a netet, windows ki is írja, de nem hoz be semmilyen oldalt,tehát csak kapcsolódásig jut.Mi lehet a gond?
-
Zomb€€
őstag
Üdv,
Meg tudná mondani vki, hogy hogyan lehet másik MAC címet regisztrálni a UPC-nél? Ugyanis a csodás ANUS ruterben nincs mac-clone opció...
-
Prego
senior tag
Találtam egy EPC2203 modemet itt PH-n 1500Ft-ért.
A modem és az előfizetés mennyire függ össze? Magyarán a modemben van valami szolgáltatóspecifikus dolog, vagy ha én kicserélem a modemet akkor lehet tesztelni a routert? -
Prego
senior tag
Amúgy az mennyire gáz hogy:
1. elindítom a modemet, feláll, ég az össze LED, egyedül a PC villog
2. egy idő után a DATA SEND is villogni kezd
3. még később a CABLE LED kialszik, a DATA SEND villog tovább
4. Ha a router rá van kötve, egy idő után szakad a net
5. Ha a gép van közvetlen rákötve még nemtom ... most jelen pillanatban a 3as állapotban vagyok -
Lackooo84
nagyúr
Ma hajnali 1kor jövök haza melóból, nézem a modemen az összes led folyamatosan világít (link is), az uccsó 2 (tel1/tel2) meg villog. Tel2-be nincs is dugva semmi. Mondom WTF. Se net, se telefon. Áramtalanítom, visszadugom, ledek jól világítanak, van net, de tetű lassú, 2 perc után el is ment. Egy oldal sem jött be. Nézem a tel1 is villog a link leddel együtt. Ki-be dugom megint, visszajön a net, mérnék egy sebességet, 300kbps, de megáll a mérés közepe előtt nem sokkal. Net megint nincs. Mérgemben kihúztam a gecibe, aztán aludtam. Hát baszd meg UPC. EPC2203 modem. Pénteken reggel 8kor arra ébredtem, hogy abszolút se kép se hang tel/net ügyben, kábel tv volt csak, modemen csak az első 3 led világított. Nem is jött vissza csak 11 fele.
Jaj azt kifelejtettem, hogy a modem log tele van hibaüzikkel, az időpontnál meg "Time Not Established" van...
-
czombacs
tag
válasz
polonic #12519 üzenetére
közben rájöttem, hogyha beteszem DMZ-be, vagy teljesen kikapcsolom a router tűzfalat, akkor akadály nélkül megy minden.
Persze lehet benevezek egy új routerre!
Ahogy fentebb olvastam 9k környékén a TP-Link TL-WR941ND-t ajánlották! Vélemények, vagy javaslatok más félére?
-
czombacs
tag
Sziasztok!
Nem vagyok, gyakorlott UPC-s, ma kötötték be a 15-ös Fibert. Magában a modem szépen és jól megy, stabilan viszi torrenten is az 1,8MB-ot (1940kbájt körül).
Gondom a router bekötése után van: fél óráig kb megy ugyanúgy minden szépen és jól, utána viszont elmegy a net (böngésző se megy), és csak modem + router áramtalanítás után áll helyre. Van valami tippetek, hogy hol lehet a bibi?
Modem: EPC2203
Router: SMC WBR14-G2 (Egy éve van meg, eddig 1mbites adsl mellett még nem volt vele probléma)Előre is köszönöm a válaszokat.
PS: mialatt megírtam ezt a hsz-t is megszakadt (3-4 perc)
-
MR!!
aktív tag
hi,
nekem fib30 van elvileg. Gyakorlatban viszont -és ez is furi- 7M-15M.
Attól függ melyik böngészővel:
Opera 10.00: 12,67 le + 2,33 fel
Firefox 3.5.6: 7,08 le + 2,43 fel
Explorer 8 : 15,45 le + 2,42 felTöbbször mértem, reggel-este...
Közvetlen alaplapi hálókarin és routeren is ua.
És van egy mégfurcsább hibajelenség:
routeren 2 gép. egyik aszatli, másik laptop (HP). ha a laptopot kikapcsolom , leállítom -> router netet bontja (halk magas frekis hang). Ha visszakapcsolom a laptopot lassan visszajön a net vagy ha áramtalanítom a routert.
Konfigom: asztali: 1,7 Celeron 1 Gb DDR1 , laptop: HP XE4500
Router: SMC Barricade 7004VWBR V.2 EUvalalki help plíz
-
120as netem van es csak 80-90 jonn at ez normalis? vagy hivjam ki az embert azta nezessem meg veluk?
-
Bélabácsi
tag
válasz
vargalex #12506 üzenetére
Szia!
Köszi a tapasztalatokat, a leírt jelenségek nálam is szinte kivétel nélkül előjöttek. Ami kicsit már kezd zavaró lenni, hogy ez már a második ilyen modemem, az első ugyanilyen típus szintén elég kiszámíthatatlan volt. Mindezek fényében szerintem jelzem hétfőn az ügyfélszolgálatnak.
Üdvözlettel:
Bélabácsi
-
vargalex
félisten
válasz
Bélabácsi #12505 üzenetére
Hi!
Én már írtam korábban, nálam is ugyan ez volt az EPX2203-al. Először csak össze-vissza villogtak a ledek, ami engem már zavart, mert nyilvánvaló, hogy nem üzemszerű működés, de azért volt net és telefon is. Ezért akkor a helpdesk azt mondta, hogy ha megy minden, akkor ne foglalkozzak vele. Aztán voltak újraindulások, volt hogy telefon sem volt (csak modem újraindítás után). Ekkor már azt mondták a 1221-en, hogy látják a logokból, hogy a modem elég gyakran elveszti a kapcsolatot és ezért indul újra. Kijött egy szerelő, majd kicserélte egy EPC2203-ra. Mondta, hogy valamiért a két modem teljesen különböző jelszinteket érzékel, és ez utóbbi egyébként is jobb, ha telefon is van. Azóta nincs semmi gondom.
-
Bélabácsi
tag
Sziasztok!
Sajnos nálam is hasonlóak a jelenségek, tegnap este is 4-5 alkalommal és ma reggel is arra ébrettem, hogy a WebSTAR EPX2203 modemen látszólag úgy tűnik minden rendben (eltekintve az össze-vissza villogó SEND-RECEIVE DATA LED-ektől) és még sincs kapcsolat. Modem újraindít, megint elindul minden és bizonytalan ideig működik. A modem management felületén semmi különleges nem látható a jelenség ideje alatt, látszólag up- és downstream irányban is "Connected"-nek látja magát. Most éppen megint megzakkant a távoli SSH elérésem haza. Esetleg valakinek sikerült valami értelmeset megbeszélni a 1221-el?
Köszi!
Üdvözlettel:
Bélabácsi
-
F e Z o
veterán
válasz
polonic #12494 üzenetére
Beszéltem én is az ügyfélszolgálattal, azt mondták náluk minden rendben, majd hétfőn jön szerelő. Mire hazaértem melóból, minden jó lett. Akkor legalább elismernék, hogy ők voltak a hibásak. Ennyit sztem megérdemelne egy átlag felhasználó.
Lehet ez is olyan üzemzavar volt, mint a T-com-nál. (vagy hasonló)
Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- 30%-os leépítésnél állna meg az Intel
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Magisk
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bontatlan Sunlu High-speed PETG filamentek eladóak több színben - 4.690Ft/db
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 32GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar