- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
válasz
TeeJay #18099 üzenetére
Ez már csak így működik!
Körülbelül olyan, mint az emberek többségénél PC esetén a táp! Lecserélnek már 5 alaplapot, 8 procit, és 10 videókártyát, de tápra nem költenek, mert attól nem megy jobban a játék!
A Milyen routert című topikban is előfordulnak olyanok, akik 100-120-as netcsomagokat fizetnek, és akkor odajönnek, hogy router kellene, max 5000-ért!
Nincs ezzel semmi gond, akinek 80+-os net kell, az igenis invesztáljon be min. 15-20k-t egy normális routerre! Ez csupán 3 havi net díja, ami szerintem így nézve nem sok!
-
TeeJay
félisten
válasz
vargalex #18098 üzenetére
jó akkor úgy kérdezem 15ezerig hány olyan van ami ki tudja tolni azt a sebességet?
ugyanis jellemzően otthonra az emberek inkább 5-10ezer között vennének routert és nagyon kevesen adnak 15+ ezret erre... ahol jártam eddig mindenkinek 6-7ezres TP-Link volt 1antennás WR7xx esetleg jobb helyeken már WR8xx router, sehol gigabit sehol combos belső.
szóval aki előfizet majd erre csapjon mellé még 20ezret is hogy legalább egy WR3600-at is vegyen mert a régi lehet nem bírja majd a kiképzést -
vargalex
félisten
válasz
TeeJay #18092 üzenetére
A D-Link DIR-825-öm nem tud hardware NAT-ot, de annak sem okozna gondot. Pedig már több, mint 3 éve vettem, úgyhogy nem mai modell.
-
vargalex
félisten
válasz
kaszaf #18094 üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag is tudja. Gyári firmware-val HW NAT-al 900+ Mbps.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
canniball #18091 üzenetére
Honlapjukon, szórólapon mindenhol a képedbe fogják nyomni nyugi
Egyébként meg érdemes regisztrálni oda egy fiókot. Nekem is van. Egy darab ismerősöm nincs bejelölve, sőt kamu névvel vagyok. Csak azért csináltam, hogy ezeket az infokat tudjam, ügyeket intézzek stb. Én is rühelltem sokáig, de minek küzdjek ellene, ha oldalamra is állíthatom a dolgot.
-
TeeJay
félisten
válasz
HofiZoli #18087 üzenetére
az bizony 240megabit lesz akkor
kérdés hogy új csomagként vagy a mostani emeléseként
szerintem csak bevezetik az új gyorsabb csomagokat és aki aláír 1évet válthat azokra
aki meg nem fizet tovább a mostaniértja és gyűjtsük össze azt a pár routert ami 240megabitet tud tolni WAN-LAN irányon mivel wifi-vel kihasználhatatlan ekkora sebesség
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18090 üzenetére
Én ezzel is úgy vagyok mint sok más dologgal: aki akarja az ő dolga, de ne erőltessék már rám, attól csak ideges leszek.
Jelen esetben miért ér többet az az ügyfél aki fent van mint az aki nincs...? -
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18082 üzenetére
Csak nem...
-
tota96
csendes tag
UPC Magyarország
Nagy bejelentéssel készülünk, amit itt a facebook oldalunkon láthattok augusztus 24-én 2:40-kor! Leleplezzük, mit is jelent nálunk az új dimenzió.
Szerintetek mi lehet a UPC őszi, hatalmas újdonsága? -
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18084 üzenetére
Akkor a régi 60-as csomagúak jártak jól
De ha 120-ba rakták őket, kétlem, hogy megszüntetnék a 120-ast. Nálunk biztosan lehet majd hűséggel előfizetni rá.
Helyükben én a 10-est megszüntetném.
50, 120 (esetleg 150) és 250.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18080 üzenetére
Vagy én látom rosszul
Ha valóban csak 10-es, 50-as és 250-es net lesz akkor szerintem:
10-es csomagban lévők maradnak.
25-ös csomagban lévők mennek 50-es csomagba
120-as csomagban lévők mennek 250-esbe.Mintha fentebb írták volna, hogy az 50-es, 60-as csomagból már át is kerültek 120-ba.
Ha így csinálják, akkor szinte mindenki jól jár.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18078 üzenetére
Attól még "a upc internet sebessége új dimenzióba lép"(ne), csak legfeljebb ez nem minden előfizetőt érint(ene).
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18078 üzenetére
Ez nem csak néhány előfizetőt érintene, hanem minden olyan előfizetőt, akinek nem 10-es csomagja van.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
student #18068 üzenetére
na google fordítóval meglestem
az általam pár hete lecsekkolt csomagokat berakták drága áron hűség nélkülre magyarul megmaradtak
ezeket az új csomagokat pedig 1év hűségre adják olcsóbb áron
magyarul szerintem nem volt automatikus emelés hanem aki aláír 1éve kap olcsóbban friss csomagot amilyen sebességen csak akar.ez a 10/1, 60/6 és 250/20 tökéletes lenne idehaza is szerintem
-
-
Tido
aktív tag
Vajon ha 4 nap van hátra az akciókból, akkor utána már esetleg meg lehet tudni dolgokat?
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18069 üzenetére
Ezt biztos nem lépik meg. Valóban felháborító lenne, bár úgy is lealkudnám az árat, de kétlem, hogy meglépnék.
-
válasz
kungzi #18072 üzenetére
Persze, mert a 30-as csomagot szintén kivezették, ugyanúgy mint a 60-ast! Viszont a 30-asból 50-es lett, és a fentebbi lengyel példa alapján még akár az is megeshet, hogy az alsó csomagokhoz hozzá sem nyúlnak, csak a 120-ast emelik 2xx-re, ergo az ex 30-asokat ez most nem érintené, mint ahogy senki mást sem, csak a 120-asokat! Na de ez már nem kicsit pofátlanság lenne! Arról nem is beszélve - de most lusta vagyok megnézni pontosan -, hogy a 120-as csomag talán ~1500Ft-al kerül többe, mint az 50-es! Díj emelést ugyebár nem kényszeríthetnek senkire! Akkor most hogyan lenne tovább? Ugyanannyiért megkapják a 2xx csomagot? Vagy akkor mégiscsak négy csomag lenne?
Ááá, na mindegy, továbbra sem tudunk semmit, majd lesz valahogy!
-
kungzi
veterán
válasz
Intruder2k5 #18071 üzenetére
utóbbi emelésnél is emeltek az akkori 30-soknak
-
-
kungzi
veterán
válasz
Intruder2k5 #18069 üzenetére
A 25-s netemet felemelhetnek 60-ra. Nem haragudnek meg erte.
-
-
vince
őstag
Ahogy a szöveg angol verziójából kivettem, 18 és 26 év közötti diákok számára létezik az akciós a csomag, de hivatalosan továbbra is 120 megabites, csak az első évben 240 mb letöltési sebességet adnak.
-
Mate
nagyúr
Cseheknél is bejelentették hivatalosan, hogy 240/20-as net lesz.
Ha jól láttam a honlapon, mintha csak diákoknak lenne. Bár ilyen irányú nyelvi ismereteim nem olyan erősek. -
Nem, jelenleg valóban nincs ez a kis forgalomkorlát, de ezzel kapcsolatban ők is úgy fogalmaztak, hogy jelenleg nincs! Bár azt sem mondták, hogy terveznék azt visszaállítani, de ugyanúgy azt sem, hogy nem terveznék! És bár a nagyobb csomagok esetén a limit 300GB, de mint tudjuk, a UPC-nél korlátlan internet csomag nincs is!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18062 üzenetére
Ajaj, most nem nyugtattál meg.
A lapon amit kaptam van olyan weboldal, ahol nézhetem a forgalmamat. 5 gigával később kiderül.
Gondolom 1 éves hűségnél is lehet módosítani nagyobbra. -
-
Vladi
nagyúr
most fizettem elő fiber 10-re. most olvasom, hogy régen 5 giga adatforgalmi korlát volt. Ez már ugye nem él?
Jó tudom, hülye kérdés, de akkor is.
-
fdisk
őstag
válasz
Intruder2k5 #18058 üzenetére
Ahhha!
Akkor ezért mondta,h itt nem lesz.
Mondjuk a felirányon tolhatnának egy kicsit. -
-
fdisk
őstag
válasz
Intruder2k5 #18056 üzenetére
-
-
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #18053 üzenetére
mi köze hozzá a városoknak?
Eger és körzetében full ED3 hálózat van amit UPC építtetett ki, vajon miért kellene várni arra hogy a kis településeken is emeljék a sávszélességet? ahol már kint van az optika ott tökmindegy, sőt ezek alapján a kis településeken lehetne hamarabb emelni mert ott kevesebb az előfizető kevesebb a terheltség könnyebb nagyobb sávszélességet adni mint BP. 9. ker ahol van kitudja hány ezer előfizető 3utcán belül
szerintem felejtsétek el ezt a hülyeséget hogy csak nagyvárosok... -
kungzi
veterán
Lehet, hogy a duplazas először a nagy varosokat fogja érinteni. Vagyis remélem, mert itt Debrecenben tegnap este nalam is csomoszor ujraindult a modem. Gondolom itt is csinalnak vmit. Az elmult par honapban eddig ilyen nem volt, vagyis inkább nem vettem észre.
-
fdisk
őstag
Én (is) vidéki vagyok.
Engem is zavar, h vidék vagy kimarad,vagy jóval később kapja meg az új fejlesztéseket. Bármiről is legyen szó.
Bár itt nálunk a upc nem rég jött be mint szolgáltató (volt Rubicon terület), én eddig meg vagyok elégedve.
Stabil net, a sávszél az a nap kb. 90%-ban maximálisan megvan.És akitől hallottam erről, Ő annyit mondott, valószínűleg lesz duplázás, de nyugodjak meg, itt nem lesz.
-
fdisk
őstag
Én úgy tudom lesz duplázás.
De egyenlőre csak Budapesten. -
TeeJay
félisten
UPC karbantartási híreknél fent is van hogy november 16 BP. 14. kerület hálózat bővítés
november 19. BP. 8. kerület hálózat bővítés
nálam a bővítés azt jelenti hogy a gerincet bővítik hogy bírja a terhelést -
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #18047 üzenetére
ahhha értem köszike az infót
-
Nagyjából egy-két hete ez a téma minden UPC-s topikban, a lényeg pedig annyi, hogy senki nem tud semmit! Link van, de azon nagyjából annyi van!
-
Tido
aktív tag
válasz
jerry311 #18041 üzenetére
Abban neked adok igazat, hogy jobb most tesztelni mint a munkanapokon, de abban meg Intruder2k5 kollegának, hogy ezeket jobb esetben éjjel szokták csinálni.. Személy szerint, mivel szülöknél tervezünk nézni pár sorozatot az asszonnyal, engem rosszul érintene, hogyha pont most nem lenne net..
-
válasz
kungzi #18043 üzenetére
Szerencsére nálam sincs már elég régen! Nagy gondjaim csak tavaly ilyenkor, nyáron voltak, amikor 2-3 hétig csak napi 1-2 órát volt szolgáltatás, akkor is szinte használhatatlan volt! Miután ezt kijavították, azóta maximum ilyen ~5 perces kimaradások fordultak elő egy-két alkalommal, és persze az előre bejelentett, leginkább éjfél utáni karbantartások! Csak egy fórumtárs reggeli hsz-éből indult ez a dolog, hogy Pesten, Zuglóban volt ma egy ~2 órás pause!
-
kungzi
veterán
válasz
Intruder2k5 #18042 üzenetére
Nalam semmi gond honapok óta. Ma se volt, tegnap se es azelőtt se volt leállás, ujraindulas. Debrecen.
-
válasz
jerry311 #18041 üzenetére
Mindenkinek megvannak a maga érvei, így neked is, és nekem is, de látom, hogy ebben sosem fogunk kiegyezni! Ami persze nem feltétlenól baj, a véleménykülönbség csak egy állapot!
Egyébként azt is fentebb írta,valaki, hogy az üzleti előfizetés most is zavartalanul ment, ergo azt nem érinti a tesztelés!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18040 üzenetére
Nezd, ket lehetoseg van: hosszu hetvegen tesztelni es elrontani valaki(k) szorakozasat az internet hianyaval. Hetkoznap tesztelni es akadalyozni valaki(ke)t a munkaban.
En az elsot valasztanam.Barmily hihetetlen es felfoghatatlan es lehettlen, azert dolgoznak, hogy az elofizetoknek (neked is) jobb legyen.
Nem azzal a cellal mennek be a hosszu hetvegen, pihenes helyett, hogy aztan elvezkedjenek, ki hany elofizetot tud lerugni a halozatrol egy Enterrel. -
válasz
jerry311 #18039 üzenetére
"Az a helyzet, hogy a teszteleshez kellenek tesztalanyok is"
Ez megint attól függ, hogy mit tesztelnek!"A masik meg, hogy sokkal kenyelmesebb nappal dolgozni."
Ez lehet, de hát ugye - még ha ez MO-on nincs is feltétlenül így - elvileg nem mi vagyunk a szolgáltatóért, hanem a szolgáltató értünk! -
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18036 üzenetére
Az a helyzet, hogy a teszteleshez kellenek tesztalanyok is.
A masik meg, hogy sokkal kenyelmesebb nappal dolgozni.
Nekem is van egy csomo melom, amit csak napkozben csinalunk, mert akkor hasznaljak a rendszereket es rogton latszik ha valami beszoposodik a valtoztatasoktol. -
válasz
Gubek-Einste #18037 üzenetére
Az persze más, de ez nem úgy hangzott, mint ha hibaelhárítás lenne!
-
válasz
Intruder2k5 #18036 üzenetére
Fontos kérdés, hogy mi okból tesztelnek, mert ha éppen hiba elhárítás folyik akkor már mindjárt más a helyzet.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18034 üzenetére
Teljesen mindegy mikor csinaljak, ugyis az a leghangosabb, akinek nem tetszik es mindig van akinek nem tetszik.
-
válasz
kungzi #18033 üzenetére
OK, csak általában az efféle dolgokat éjszakára (00-06) szokták időzíteni, amikor a legtöbb előfizető alszik, és a legkisebb fennakadást okozzák a munkákkal! Ehhez képest most meg hosszú hétvégén, amikor jó sokan otthon lógnának a neten - akinek nem fussa wellness 7végére - lelövik a hálózatot!
-
kungzi
veterán
válasz
Intruder2k5 #18031 üzenetére
meg szerintem nézik a hálózat terhelést is
-
Mate
nagyúr
Gondolom nézik azt is, hogy hány előfizetése van az adott cégnek. Akinek a nevén van a miénk az rendelkezik alsó hangon 3.000 céges előfizetéssel, melynek havidíja kb. 12.000 körüli, vagyis minimum. 35-40 millió körül kaszál UPC havonta. Gondolom ezért lista élén állnak ilyen esetben és rohannak ha bármi van.
Intruder2k5: Rengetegen utaztak el a hosszú hétvégén, vagy vannak a szabadban, így jó választás most tesztelni. Hétköznap sokan otthonról dolgoznak, esetleg céges netet érintő tesztelés is folyik.
-
-
Sabre
őstag
Persze, mert ott az adott kiesés órákban és nem napokban mérhető mint a lakosságnál. Persze lehet bele van csempészve mondjuk egy olyan, hogy az esetek 80%-ában tudják teljesíteni, aztán majd összesítsd éves szinten és mond meg melyik volt kívül és belül és ez alapján kötbérezz... :legyint:
-
Sabre
őstag
Na visszajött minden, 2 órával megelégedtek.
mate3553: a céges ÁSZF szigorúbb mint a lakossági, utóbbi gyakorlatilag semmit nem ér, de a céges sem valami erős annak ellenére hogy nem olvastam, nem ötkilences...
-
donmackó
addikt
Tegnap felhívtam a upc-t, azt mondták valamit tesztelnek a hálózaton azért indul újra a modem, a médiabox meg csak alanatúr csatornát frissít.Szerelő meg majd szerdára várható köszönhetően a hosszú hétvégének.
-
kungzi
veterán
Tesztelnek
-
Sabre
őstag
Zuglóban se fájbör pávör, se tv...
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18018 üzenetére
Nem igazán lehet különválasztani az internetes és tv-s részt, pláne segítségkérésnél. Ezért lett volna jó, ha internetes és tv-s topic egybenyílik. TV-s amúgy is kihalt, nem szaporodtak volna meg a hozzászólások.
-
-
Mate
nagyúr
Megpróbáltam a 4 UPC topicból 2-t bezáratni, hogy ne kelljen mindent 3 helyen leírni és kibeszélni, de sajnos nem jött össze
-
Hát, én nem vagyok abban biztos, hogy a képernyő valamelyik sarkában nincs jelezve nekik egy X-el, hogy van-e más egyéb értelmes konkurencia az adott területen! Vagy ha ilyen nincs, akkor később utánanéznek, és majd visszahívnak, ha akarnak! A felmondás úgyis 8 napos határidővel megy, tehát nekik is van rá idejük...
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18011 üzenetére
"A feltöltés ADSL-nél zéró!"
Az engem nem különösebben zavar, néha feltöltök egy-két képet és részemről ennyi; persze nem mondom hogy megharagudnék ha ilyenkor kicsit gyorsabban menne de én a jelenlegi felfelé sebességgel is jól elvagyok.
Lefelé persze sosem baj ha emelnek."...egy kis verseny bármikor jót tenne a piacnak!"
Talán egyszer azt is megérjük... -
válasz
canniball #18010 üzenetére
A feltöltés ADSL-nél zéró! Amíg nem lesz optika/VDSL, addig nekem szóba sem jöhet... Meg aztán letöltésben is, most nem azt mondom, hogy feltétlen szükséges az 50Mbps, de azért az 5-10 elég kevés! Ha lenne nekik (vagy bárki másnak) egy 20-25/5Mbps csomagjuk, akkor én is mennék! De itt erre szerintem esély nincs, hogy új ISP jöjjön! Mondjuk ha stabil a szolgáltatás, akkor én elégedett vagyok a jelenlegivel is, de persze egy kis verseny bármikor jót tenne a piacnak!
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18007 üzenetére
Mondjuk TV-ből éppenséggel elég lenne a MindigTV is, a telefont amúgy sem használjuk, egyedül a net ami relatíve fontos. Néha ha eszembe jut ránézek az Invitel oldalára, ha egyszer beesik egy kihagyhatatlan ajánlat lehet komolyabban elgondolkozok az áttérésen.
-
válasz
TeeJay #18008 üzenetére
Szinte mindegyik ezt csinálja, nem csak a UPC! Invitel is ugyanez... Amikor én eljöttem onnan, itt a fórumon (is) tették privátban az ajánlatokat! Előtte fél évig kértem, hogy adjanak ugyanazon az áron gyorsabb netet, vagy adják a jelenlegit olcsóbban! Nem adták! Aztán amikor bejelentettem, hogy megyek a RubiCom-hoz, egyből jöttek, hogy akkor megnézték, hogy mit is szeretnék, és most már tudnák adni amit akarok! Mondtam, hogy sorry gyerekek, fél évet késtetek vele!
-
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #18004 üzenetére
szégyen amúgy hogy csak akkor adnak jobb ajánlatot ha fenyegetőzöl hogy máshova mégy...
nagymamám cirka 10éve UPC előfizető analóg kábeltévére, digitális telefonra meg úgy 4éve erre mikor drágállottam a telefoncsomagot és szerettem volna az akciós legolcsóbbat kérni közölték hogy nem tudják adni csak újaknak megy...
mondom akkor oké akkor felmondjuk, kértek kis türelmet majd fél óra múlva visszahívtak hogy sajnos a telefont nem tudják olcsóbban adni de cserébe az analóg kábelTV-ből tudják a nagyobb csomagot adni úgy hogy 3hónapig ingyen van...
fura hogy csak akkor derült ki ez mikor fenyegetőztem hogy felmondom a telefont
utána egyből tudnak kedvezőbb ajánlattal jönnivégül csak 200 forinttal fizet többet mamám de már a legnagyobb analóg kábelTV csomagja van nem a belépő szintű... mindezt 10év hűség után
mondtam is a hölgynek hogy UPC elég selejtesen gondolkozik amikor a több éve hűséges előfizetőket sz*patja az újak meg mindent megkapnak... mégis ki fizetett többet szolgáltatásra?
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #18003 üzenetére
Na ja...
-
-
kungzi
veterán
mikor lejárt a hűségem akkor is az akcióban lévő árat fizettem, utána mikor módosítottam lefele, akkor 4k-val olcsóbban kaptam meg a csomagot, most pedig megint módosítottam és további 2k-val olcsóbban veszem igénybe a szolgáltatást
a 120-asnál fizettem 12500Ft-ot, most pedig 6700Ft
most van digital gold + hd dvr + 25mbit/s-os net + bronz telefon
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged