- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
válasz
Jarlaxle #13399 üzenetére
a nem volt semmi nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs korlátozás!
papíron létezik a korlátozás, és mindig az írott szabály az elsődleges! más kérdés, hogy szerencsére nem kimondottam foglalkozik vele a szolgáltató, de amennyiben úgy teljed el a köztudatban, hogy nincs korlátozás, és mindeki ész nélkül töltögetni kezd, a szolgáltató pedig esetlegesen élni kezd a leírt korlátozással, akkor sokaknak görbén fog állni a szája... -
WonderCSabo
félisten
Érdekes eset volt az imént. A háztömbben elment az áram egy percre, és a UPC modemnek ez nem tetszett. Az online LED nem világított többszöri áramtalanítás, majd fesz alá helyezés után sem. Aztán 10 perc múlva megjavult, pont amikor az üsz.os hölggyel beszéltem. Fura.
-
WonderCSabo
félisten
Második kerületben máshol is elszállt egy időre a net? Nekem azt mondták, hogy kerületi központ probléma 1221-en.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
vargalex #13389 üzenetére
Áhh, ezt nem tudtam.. Én eddig ahány ADSL-t láttam mindig PPPoE volt a kapcs, és ebből indultam ki, de amúgy ez a legelterjedtebb..
Oké, egyszer kell beírni, de ne kelljen már..
(#13390) czombacs: Szuper, akkor megoldódott. Nekem routerrel és router nélkül is szakad, akárhogy okoskodok vele.. oké nem folyton, de előfordul hogy reggel bekapcs gép, és mire hazajövök bomolva van a kapcsolat és visszanézem a logot, 10-kor ment el, és 6-8 órát habira ment a gép.
-
czombacs
tag
Na sikerült rájönni, hogy miért bontott egyből a kapcsolat. Felhívtam az 1221-et, ahol meglepően segítőkészek voltak
Beugrott, hogy bár a gép a régi, mégsem az, mivel két asztali gépem teljesen szétszedtem és a másik gépházába raktam össze. Na már most az új hardware-környezethez pedig elvileg a upc nem tudott alkalmazkodni megfelelően routeren keresztül. Ezért kihúztam a routert és anélkül próbáltam meg a letöltést, ami stabilan ment. Visszadugtam a routert és most már így is megy stabilan.
Köszönöm természetesen a válaszokat, gondoltam leírom, hátha másnak is lenne hasonló típusú problémája
-
vargalex
félisten
válasz
Apollyon #13387 üzenetére
Az ADSL technológia nem jár feltétlenül együtt a PPPoE kapcsolattal. Nekem FiberPower15 előtt Pantel ADSL-em volt, ami a UPC kábelnetéhez hasonlóan DHCP-t használt. Tehát ott sem kellett jelszóval és egyebekkel bajlódni.
Sőt, a másik oldalról tekintve pedig a kábelnet nem jár együtt DHCP protokollal. A Digi biztosan ilyen, de ha jól tudom, a TvNetwork is PPPoE-t használ kábelen.Szóval az, hogy milyen protokollon megy igazából csak a szolgáltatón múlik.
-
T.Peterka
csendes tag
válasz
Apollyon #13382 üzenetére
Egy régi ADSL 2Mbit/192Kbit-es őskövület volt... Szóval gondolom attól jobban megéri a UPC-s....De sajnos csak a FP 15 maradt választásként, mert 5000 ft fölé nem akarunk menni, a Digi meg nem elérhető itt... Ilyesmi árban csak a T-home-os 5 Mbites van, meg egy Invitel ami 10Mbit/500Kbit... Szóval ebből a választékból a UPC-s a legjobb, nem?
-
T.Peterka
csendes tag
Sziasztok!
Most akarunk váltani Fiber Power 15-re. Eddig T-home volt. A lényeg, hogy a FP 15-höz az van írva hogy maximum 1 számítógépre köthető. Kérdésem, hogy ezt a mostani routerünkkel(SMC 7004VBR) amivel eddig is megosztottuk, meg lehet-e osztani 3 gép felé? Vagy a FP 15-nél nem engedi hogy több gép kapcsolódjon a hálózatra? Mondjuk ha bontogatják a kapcsolatot torrentezésnél, az már most nem tetszik... -
Lackooo84
nagyúr
Épp arra akartam célozni, hogy 2 hete már DIGI-s vagyok, szal elmehet a UPC a ... oda.
Éveken át lehúztak, szolgáltatni meg nyema... A mostani szolgáltatómmal nagyon meg vagyok elégedve. És akkor már had fűzzek egy kis megjegyzést:
Szóval amikor bekötötték a netem, ugye új kábeleket húztak be a lakásba. Ez volt pénteki nap. Már akkor rögtön bekötés után nagyon ratyi volt a net, szakadozott, lassú volt. Betelefonáltam az üsz.-ra, mondtam ez így nem gyere be, friss előfizetőt így akarnak megtartani, h a 30/20-as net csak 7/7, az is szakadozik?? Válaszul sűrű elnézést kértek, és ígérték 72 órán belül megoldják...
Mit ad isten, hétfő délelőtt megjelenik 2 DIGI-s szerelő, és pillanatok alatt rájöttek, hogy a toldástól a lakásba behozott kábel megsérült, (ahol az ajtókeretben vezették el), kicserélték azt a szakaszt, és voila, azóta pöpec a sebesség, és egyszer sem szakadt.
Na már most a lényeg, amiért ezt az egészet leírtam, hogy egyszer SEM hangzott el sem az ügyfélszolgálatostól, sem a szerelőktől az a UPC-s kulcsmondat, hogy "de hát a garantált megvan". "Anyád van meg "- szoktam volt mondani. Sem a másik, hogy "biztos a router". Szó nélkül jöttek, megcsinálták, jó. És azt kapom, amiért fizetek. Ez a cég nálam eddig jelesre vizsgázott.Köszönöm a figyelmet.
-
-
Apollyon
Korrektor
Nah tessék járt itt az arcom és vagy két órát megint nem volt se net se telefon...
Ezek itt figyelnek... -
Zin
őstag
Mindenkinel lassu a chello?
0.17 a feltöltésem eddig 2-3 mega volt.nem értem.letoltes az jo az 29...bongeszes is lassu nem értem! -
Apollyon
Korrektor
válasz
czombacs #13362 üzenetére
Nekem is FP15 van, én 100-at állítottam be, ha magasabb akkor szakad, ha pont ennyi akkor sosem szakad. Letöltésnek most nincs beállítva, de ha nem ülök ott, akkor 500KB-ot tolok neki és akkor sem szakad.. Hangsúlyozom hogy nálam, mert területtől és terheltségtől változhat ez a dolog.
Amúgy érdekes mód csak torrentnél szakad, Emule-val nem, pedig az is p2p.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
czombacs #13359 üzenetére
Üdv!
Először is: [link]
Továbbá ha beállítotok egy feltöltési korlátot, mondjuk 100KB-ot, akkor nem fog bontani. Hja és nem árt egy letöltési korlátot is beállítani, mert előfordul, hogy max sebességgel letöltésnél is bontja a kapcsolatot a modem.
Ki lett próbálva, működik. Ahogy kiveszem a korlátot, szinte azonnal bont (nálam legalábbis).
-
válasz
czombacs #13359 üzenetére
mersz/mertek mostanában torrentezni?
de viccet félretéve; a torrent kliensének a beállításai jók? nincs túlzásba húzva a szálak száma...stb? mert az képes elfektetni a kapcsolatot több szinten is - router, de esetlegesen akár modem szintjén is - főként, ha a szolgáltató is úgy akarja... -
czombacs
tag
Üdv emberek!
Mostanában új gonddal találkoztam a Fiber Power esetén. Amint elindítok egy torrentet rá max 10 percre kapcsolatot bont az internet. A probléma nem egyedi, ismerősömnek is ugyanezt csinálja, mindketten nyíregyházi lakosok vagyunk.
Kérdésem az lenne, hogy ti találkoztatok-e hasonlóval és ha igen mi lehet a megoldás?!
-
Sanya
nagyúr
Receive Power Level
4.8 dBmVTransmit Power Level
50.2 dBmV -
forrest85
senior tag
Receive Power Level
2.9 dBmVTransmit Power Level
46.7 dBmVÜdv. Ezek az értékek jónak mondhatók? Régen az első érték 4,7 körül volt.
-
Lackooo84
nagyúr
3+1 ok amiért nem működhet a simán rádugással:
1. A routeren ki van kapcsolva alapból a DHCP és nem oszt ki a PCknek IP címeket.
2. A routernek nem a dynamic IP az alapbeállítása.
3. A router IP címe ütközik a modemével.
(4. az UTP kábel szakadt, amivel a PCt és a routert összekötöd.)
Mivel a PCk külön bedugva kapnak netet, ezért a PCk fix IP beállítását mint okot kizárom.
Tehát amit tenned kell, rádugni a netet a routerra, belépni a websetupjába, és beállítani, hogy dynamic IP-s netet vegyen, meg a DHCP legyen bekapcsolva, a router IP címének 3. szegmense ne legyen ugyan az mint a modemé, tehát a Webstar modemek IP címe 192.168.100.1, akkor a routeré nem lehet 192.168.100.x. (x=0-255), hanem a 100 helyett más kell legyen. Ennyi. -
hdf
tag
Sziasztok!
Eddig t-online netet használtunk 3 gépen egy Linksys WRT54G routerrel. Tegnap bekötötték a upc Fiber Power 30-as netet. Ha a routeren keresztül meg akarom osztani, nem működik egyik gépen sem a net. A routert kiiktatva csak a modemmel csatlakoztatva mind a három gépen külön-külön van net. Kell valmit állítani a routeren, hogy lehessen a három géppel upc netet használni? Amikor a szerelő bekötötte, egy gépen állította be router nélkül. Kérdésemre azt mondta, hogy csak össze kell csatlakoztatni a routerrel, és működik a megosztás. Sajnos nem működik! -
joe2005
senior tag
-
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlen valaki, hogy a UPC által bizotosított wireless routerhez (Netgear WPN824v2) milyen jelszót állítnak be? A default-al nem tudok belépni és port forwardot kéne állítanom
-
Manitou
veterán
válasz
joe2005 #13342 üzenetére
Hm... érdekes. Az a helyzet, hogy a gépemet áramtalanítani szoktam éjszakára, nagy elosztóba van bedugva a sok cucc, kivéve a modemet, az külön van és mindig áram alatt van, arról megy a telefon is. Szóval ha délután hazajövök munkából és bekapcsolom az elosztót, majd a gépet, akkor mi a francért nem akar net lenni
Csak az segít ha gépet és a modemet is áramtalanítom.
-
joe2005
senior tag
válasz
Spancer RE #13343 üzenetére
Profitmaximalizálás. El lehet adni mindent még irreálisan (a beruházáshoz képest) magas áron is. Verseny van kérem szépen, verseny!
Mennyi lesz a 300-as (szerintem 240-es csomag) csomag? 12000 Ft, A rendszer már most is tudja valószínűleg. Nem kell új beruházás, azt már kifizettük a 120-as bevezetésekor. Figyelik a többieket a piaci igényeket és 1-2 éven belül beetetik nekünk.
Csak marad a 300GB letöltési korlát, ja nem szabad megfeledkezni a garantált minimum 1/4-es vállaláshoz 240/20-asnál 60/10-es garantált. -
Spancer RE
aktív tag
Nemrég ment el a srác aki jött modemet cserélni és 60-asra állítani a netet.
Kb. 25-30 éves, és lehetett vele normálisan beszélgetni. Beszéltünk arról h múlthéten voltak nálunk UPC szerelők és mindent frankónak találtak, csak a koax kábel volt kilazulva... (előző szerelő óta senki nem nyúlt hozzá)Erre mondta h igen, ez UPC-nél így működik és mindig őket, a külsős cég/ek embereit küldik ki, h tegyék rendbe amit a UPC-sek elbarmoltak.
Kíváncsiság képp kérdeztem h 120-as net után mi lesz a következő emelés, mondta h 300-as csomag lesz a plafon
és cserélnek majd koaxot stb-stb.
Itt kérdem én: hova-minek ez a nagy sebesség? -
GML
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #13339 üzenetére
A WAN oldalon vagy Cable modem/DHCP(client)/dynamic módot kell beállítani. Semmi féle képpen sem PPPOE.
nem tudom, hogy azon a routeren mi van, mint választási lehetőség. -
Manitou
veterán
Hálókártyát hol kell most beregelni a chellonál?
Régen csináltam már akkor még a prov.chello oldalon kellett, de mintha az már megszűnt volna.Másik kérdés ezzel kapcsolatosan.Ki lett cserélve az alaplap a gépemben. A régi és az új alaplapon is az integrált hálókártyát használom. Elvileg nem kéne működni az új alaplappal a net, nem? Mert mégiscsak egy másik alaplap másik hálókártyájára van rákötve a kábel. Nekem mégis megy, igaz nem úgy ahogy kéne, minden indításnál áramtalanítani kell a modemet meg a gépet, csak utána lesz net.
Annyi van, hogy mivel a régi és új alaplapom ugyanolyan chipsettes, ezért win7 nem lett újrarakva, simán működik gond nélkül. -
Alvin_ti4200
félisten
Fiber 15-öm lett az új lakásban. Van egy Linksys 54 mbites WLAN routerem, és az a kérdés, hogy ha összekötöm a kábelmodemmel, akkor mit és hogy állítsak be, hogy működjön a dolog? Most közvetlenül a kábelmodemmel van összekötve a gép, de a PS3-ra és a notikra is kell net sajnos.
-
kkk99
csendes tag
Helosztok. Köszi a segítséget, megoldódott a dolog. Valamelyik program maximálisan töltött fel, leterhelve ezzel mindent. Spyware írtás megoldotta a dolgot.
-
kkk99
csendes tag
Na következő a helyzet. 2 gép van routerrel összekötve, és fiber60 as net. A net egyik pillanatrol a masikra belassult mindkét gépen. Felhivtuk a upc-t ott azt mondták, hogy maximális sebességgel feltöltés van folyamatba, ami terheli a modemet, és amiatt lassul a net, és ez amiatt volt érdekes, mert épp akkor semmilyen folyamat nem futott. És mint kiderült az egyik gépen valamilyen program maximális adatforgalmat generál leterhelve a netet. Amint a gépet kikapcsolom a másik gépen azonnal jó lesz a net, amint ujra bekapcsolom, és bejön a windows rögtön meghal mind2 gépen az egész. Hogy tudom kideríteni, hogy melyik program az, amelyik full ra használja a netet, és galibát okoz? Vírusírtás már volt, talált is vírust, de ki lett írtva, azóta semmi. Segítsetek
-
kkk99
csendes tag
helosztok. Fiber 60 am van, és minden rendben volt, mikor egyik pillanatrol a másikra belassult minden. Az oldalak alig jönnek be, a netes játékok játszhatatlanok(150-200 as ping).
A speedtest el mért letöltési sebesség 1mb körül, feltöltés 0.8 mb. Néha meg is szakad, de mikor visszaöjön akkor meg ilyen lassú, gyakorlatilag használhatatlan. Szerintetek központi hiba lehet. A gépeken tuti nem lett elállítva semmi, tényleg egyik pillanatról a másikra lett ilyen, érts: az egyik oldalt még rendesen behozta, aztán a következőnél már kezdődött a probléma. Már kb 6-7 órája fenn áll a hiba. -
a tl-wr741nd router wan - lan sebessége elég jó, átvisz közel 80 megabit/sec sebességet is akár valós terhelés mellett, de Lackooo84 wifi hálózatra írta adott sebességet, és az azért valóban kicsit más téma...
erdoke; igen, idegesítő dolog az, amikor a 120-as net fele - jobb esetben kicsivel több - megy át wifi hálózaton...
-
GML
őstag
válasz
Lackooo84 #13325 üzenetére
mondjuk, miért ne.
De annyit had tegyek hozzá, hogy lehet igazad, hogy ment 80-90 Mbps de LAN2LAN üzemben. egy kis idézet innen:
Speeds and Connection StrengthReal world network speeds never match those quoted by manufacturers, so we’re not going to get anywhere near 150 Mbps in our tests. However, we achieved wireless transfer speeds of 3.25 MB/s between an 802.11n PC and an 802.11g PC (in the same room)...
innen meg egy grafikont csodálhatsz meg.
Sajna nem találtam olyan cikket, hol WAN 2 LAN sebességet is tesztelik de, ha a belkin 150N routerrel veszem azonosnak, annak meg kb 50-51 Mbps az áteresztése, akkor...
-
válasz
Lackooo84 #13325 üzenetére
papíron lehet, hogy 100 megabit/sec sebesség felett kell csak gigabit képes router - vezetékes szempontból -, de ezt a gyakorlatban sajnos sok gyártó/router nem tudja, mert még a közelében sincs a valós érték - sok 100-as router a felénél megáll...
a wifi hálózaton meg más kérdés, a lite-n eszközök esetében sajnos mondhatni csak álom a valós 80 - 90 megabit/sec átvitele, mint korábban is írtam, még a 300-as wifi eszközök esetében is szép eredménynek számít! ellenben ha te 80 - 90 megabit/sec valós sebességet láttál wifi hálózaton a tl-wr741nd router esetében, akkor egy apróbb csoda tanúja voltál! -
Laraxior
titán
ennyit a korlátozásról
3 napi "bevétel"
és van még egy arc a másik szobában,ránézek majd hogy milyen adatforgalmat sikerül produkálni havonta, csak sajna UPCék úgy változtatják a jelszót, az adatforgalmi oldalhoz,mintha kötelező jelleggel ez lenne a dolguk -
válasz
krugman #13317 üzenetére
nem az n szabvány a lényeg, az csak a wifi tekintetében mérvadó - bár ha wifi hálózaton is a maxot akarod átvinni, akkor minden oldalra valós n szabványos eszköz kell! a hangsúly azon van, hogy nem minden 100-as router képes átvinni maximálisan - főként valós terhelés alatt - a 60/6 sebességet, csak a jobb típusok!
hogy az olcsóbbakat említsem; a tl-wr741nd például átviszi kábelen (a wifi ezen típusnál viszont csak lite n, ami kevés a 60/6 valós oda-vissza történő átviteléhez! -, a tl-wr841nd és a tl-wr941nd esetében kábelen és wifi hálózaton is sima ügy a 60/6 maximális átvitele - persze wifi esetében ellenoldal és környezeti tényezők függvénye is a dolog, de a router képes rá! -, viszont ha előre tervezel - 5 garival adják ezen routereket, szóval érdemes lehet -, akkor ár/érték arányban a tl-wr1043nd a biztos döntés, az már gigabit képes, és a 120/10 is sima ügy neki kábelen! -
krugman
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudnátok ajánlani egy olyan routert 15 ezerig, ami megbírkózik egy 60 mbites fibernettel? A mostani wrt54g-m nem bírja el, 20 mbit-et átvisz és kész.
Bármelyik n-es wifi router megfelel a célra?Köszönöm!
-
F e Z o
veterán
válasz
Beretta 92R #13306 üzenetére
Próbáljatok meg a társasházi kedvezményt. 30/3-ra 3800-at fizetek havonta, 1 év hűségidő aláirásával.
Nálatok szokott olyan előfordulni, hogy 1-1 mp-re megszakad a netkapcsolatotok? Kicsit zavaró tud lenni játék közben. -
GML
őstag
válasz
Beretta 92R #13308 üzenetére
nagyon egyszerű a válasz 100Mbps:zöld led , 1Gbps Cisco Amber, Motorola blue.
ennyi. -
Tegnap a házból kb. 7-en bejelentettük a hibát mely reggel 06.10-kor keletkezett és se internet, se kábeltévé nem volt, a mai nap délutánig.
Kedves Ügyfélszolgálat közölte, hogy 72-órán belül kijönnek és elhárítják a hibát.
Remélem ha én is kések 72 órát a fizetéssel akkor nem fognak egy fillér késedelmi díjat felszámolni. -
Sanya
nagyúr
válasz
Beretta 92R #13308 üzenetére
gigabites a 100Megabit/sec felettinek kell. ennek felesleges, 100megabiten lecsorog.
-
Beretta 92R
tag
Sziasztok és nem tudjátok, hogy a Cisco 3212-es modemnél ha a modemen 100 Mbites a kapcsolat (link led narancs színű), az miért nem gigabytes kék ledes, mikor 60/6-os netnél annak kéne lennie. Vagy nem?
-
forrest85
senior tag
válasz
Beretta 92R #13306 üzenetére
Elvileg a szerződésben benne kell, hogy legyen.
-
válasz
Beretta 92R #13304 üzenetére
60/6 esetén a listaár pont 14 e ft; link
-
Beretta 92R
tag
Sziasztok!
Nekem ma kötötték be a 60/6-ost Cisco modemmel és eddig nagyon jó, csak a szerződésben listaárként 14000 Ft szerepel nem tudom miért mikor 8 ezres a net web szerint is.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest