Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
Lehet dns probléma lesz nemrég invitelnél is volt hasonló.
kali: Az ideális nulla az 60decibelt jelent, legtöbb esetben nem 0 a vételi. Hiába állítják be csillapítóval 0-ra a vételi ha közbe az adási felmegy 50-re... -
válasz
rayoliviero
üzenetére
azért az túlzás, hogy tökéletes értékek, ezt vedd alapul; link
kabelmania27; nem mindegy, hogy tökéletes vagy határeset, és ugye az ideális a 0dBmV.
-
Mate
nagyúr
Mértem ping-et "ping -n 500 bix.hu"-el
Minimum: 7ms
Maximum: 106ms
Átlag 12ms
5%-os veszteséggel. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
Akkor nem látszik hálózati szakadás... Esetleg amikor nem jönnek be oldalak, próbáld meg ezt!
Lehet a DNS kiszolgálók vacakolnak! Ha ez lesz, akkor egy Google DNS beállítással mennie kell!
-
kabelmania27
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
Tökéletes értékek, 43-as az SNR adási szint is rendben van.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez megy folyamatosan, nem szakad meg.
Channel 1: 11.5 dBmV 43.1 dB
Channel 2: 11.4 dBmV 42.6 dB
Channel 3: 11.3 dBmV 42.5 dB
Channel 4: 11.4 dBmV 42.7 dB
Channel 5: 12.0 dBmV 42.8 dB
Channel 6: 12.8 dBmV 43.2 dB
Channel 7: 12.8 dBmV 43.5 dB
Channel 8: 12.6 dBmV 43.4 dB--------------------------------------------------------------------------------
Power Level:
Channel 1: 42.2 dBmV
Channel 2: 41.7 dBmV
Channel 3: 41.9 dBmV
Channel 4: 41.7 dBmVkabelmania27: Közben megtaláltam. 192.168.100.1 címen léptem be.
Ok, köszi.
-
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
Leállításig pingelés, Windows parancssorba...
ping -t bix.hu
Esetleg 500 ping...
ping -n 500 bix.hu
-
Lacccca87
addikt
Egyszerűbb a folyamatos pigre ha leszeded a WINMTR progit azzal legalább látod hol ugrik meg a pinged vagy melyik állomáson lossol-s
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bejelentettem, de csak facebookon tudtam, mert a telefonnal is vannak gondok. Mobilról nem akarom hívni, mert felszámol elég sok lóvét.
Folyamatos pinget? Ezt hogy kell csinálni? Annyira nem értek hozzá...

kabelmania27: Hogy is kell megnézni?
-
kabelmania27
félisten
Csaba1512 és Gazsi00 nézzétek meg a modem értékeket 192.168.100.1 címen
mate3553: Rendben vannak az értékek. Lehet központi probléma van vagy csak túlterhelt lett a hálózat a sok felfelé váltástól. -
Mate
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Itt is hasonló a helyzet ma. Akkor ezek szerint nem egyedi a dolog.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero
üzenetére
Én máris jelenteném be, had induljon a 72 óra!
Próbáltál folyamatos pinget? Nincs csomagveszteség...?
-
Csaba1512
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nálam is ugyanez a hiba. Én pécsi vagyok.
-
rayoliviero
veterán
Nálam megint van valami hiba. A weboldalak nem akarnak betöltődni, többször rá kell frissítenem, hogy betöltődjenek. A sebesség amúgy megvan, a letöltés is folyamatos. Direkt modembe kötve ugyanezt csinálja.
Hétvégén 2 UPC-s kocsi is kint volt a környéken, azt mondták valamit javítottak a neten (akkor nem is én jelentettem be) és úgy is tűnt, hogy megjavult. De most megint rossz.

-
donmackó
addikt
-
donmackó
addikt
Hogy lehet ezen a technicolor csodán jelszintet nézni? Kiváncsi lennék rá mert ma volt a szerelő de valahogy nem az igazi a net sem, a hd tv meg egyenesen fos.Minden második csatornán kiírja hogy nincs jel vagy gyenge.Még szerencse hogy nem voltam itthon mert elküldtem volna a p!cs@'ba, mert olyan szemétdombot hagyott maga után (mert újra húzta a falban a koaxot, pedig semmi baja nem volt).blankolás maradványok, csatlakozó a földön dobozok széthányva stb. Ez aztán leírja a jó hozzá állást?
Bocs a kitörésért de morci lettem. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Szabesz
üzenetére
Szerencsés vagy!

Nálam is többször volt már, hogy alig volt net, de természetesen bentről nézve minden rendben volt, így nem tudtak mást tenni, mint kiküldeni egy technikust! Faluról lévén szó, felhívtam ismerőst a másik végen, nála is rossz volt, ergo feltételezhetően mindenhol rossz volt! UPC ettől függetlenül semmit sem látott! Aztán 1-2 nap, jön a technikus, aki közli, hogy be sem jön, mert tudja, hogy nem nálam van gond, központi hiba van, de ő ezzel nem tud mit kezdeni, lejelenti, és majd csinálják! Szóval így megy ez...
-
Szabesz
őstag
Nekem eddig bármikor gondom volt, pl csomag vesztési gondok, ügyintéző ránézett a modemre, mondta, hogy ő is darabosan látja a modemet, továbbadja a hibát a karbantartóknak. Pár óra múlva, mikor megint hívtam őket, már az automata mondta, hogy a környéken szerelési munkálatok folynak, majd kisvártatva a hiba eltűnt.
Egyébként pontosan mi is a probléma?
-
Mate
nagyúr
válasz
Szabesz
üzenetére
Annyira már ismerem UPC-t, hogy felhívom és közlöm velük, hogy nem jó és már mindent kipróbáltam akkor kijön egy szerelő, mér 2-t, mér egy speedtest-et és elmegy. Égvilágon semmit nem fognak csinálni.
Egyedül azon gondolkodtam, hogy a mostani wifi-s cisco modemet kicseréltetem egy simára.Délután átnézem a kábelezést és lehet igazítok még rajta.
-
Mate
nagyúr
Most lett nemrég új router véve és beüzemelve. Utána pár nappal online játéknál és még 1-2 helyen gondok voltak. Azt hittem a router a ludas, de nem. Modembe dugva ugyan úgy *ar.
Gyanítom, hogy terhelt lett a környék. Bízom benne, hogy hamar találnak valami megoldást.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jah, csak régebben úgy volt, hogy a legkisebb csomagot (ami még pár éve forgalom korlátos is volt, valami 5GB asszem) csak az újonnan belépő előfizetők kaphatják, ezért is kérdeztem. Régen akartam arra váltani, mert aztán eltűnt a forgalmi korlát, de nem lehetett pedig vonzó volt mert a 10Mbit is bőven elég lett volna, most is ami már 15..
Böngészéshez meg youtube-hoz simán jó ez is, linux disztrók töltögetéséhez is (de tényleg, mostanában sokat kipróbálok .)
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem egyszerre történik mindenkinek az emelés, hanem területenként folyamatosan... Ma délelőtt voltam édesanyámnál, még neki is 25 volt, engem mondjuk nem érint, mert én két hete kértem a 60-ast, és át is állítottak akkor!
Ha nincsen hűséged, tudtommal bármire válthatsz!
-
Apollyon
Korrektor
Nálam nem volt emelés (25/1.5), bár igazából tök mindegy, mert így sincs égető szükségem a nagy sávszélre.)
Régi előfizetők amúgy átmehetnek a legkisebb csomagba? Mert nem találtam erre utaló információt a weboldalon, hogy nem... -
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Modem jelszint rendben van, SNR lehetne több, kb 58dB-t kap a modem, box is ennyit fog kapni, hd adásoknak lehet határeset lesz. Kettes splitterel van elosztva a koax modem és tévé számára?
donmackó: Az a lényeg hogy 3x árnyékolású koaxot használj. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
donmackó
addikt
Egyébként a belső (házon belüli) kábelezés, kinek a tulajdonát képezi?Szólhatnak azért ha én a nethez a koaxot átvezetem a másik szobába? Bővülni fog a család még 1 gyerekkel és a gépet meg ki kell költöztetni a másik szobába (kell a kiságynak a hely). Mivel nem akarok kilóméteres utp-t venni, így marad a koax a másik szobába behúz verzió. Ez így szabályos vagy tiltják a belső hálózat mókolást?
-
canniball
nagyúr
Úgy tűnik felénk is megtörtént az átállítás.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Digital bronze-ba is van 4 db HD csatorna. Külön pénzért cserélik csak hdmi-s boxra. Persze ez hűségvállalással, felfelé módosítással elkerülhető.
-
kabelmania27
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Igen, csak átállítják, de lehet hogy cserélik mert 4hd adás van a digital goldba, azt nem tudom ( javítson ki valaki ha tévedek) hogy ez váltás esetén vagy csak új előfizetés esetén van. Ha jól értem akkor a padláson el van osztva három felé a koax (remélhetőleg hármas osztóval), az egyik ágán van most egy sd box, másik ágon egy kettes osztó ennek egyik ágán modem. 192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket abból meglehet mondani hogy a kettes másik ágán rendben lesznek-e a hd adások.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ehhez tudsz valami okosat mondani nekem:
Az oszloptól a padlásra jön be a cucc, ott van elosztva 3 fele, meg ki tudja még mit tettek be oda. Na most a feljáró az úgymond le lett zárva, ezért érdekelne, hogy milyen csomagváltoztatás az amihez valószínűleg bontani kellene. Értem itt digital bronze-ról (1 mezei box van) gold-ra, vagy ha kellene a HD, stb.
Ha lenne HD akkor az nem oda menne, ahol most van a box, hanem a modem fele menő kábelen van egy 2-es osztó, és azon van a modem meg egy lcd tv. Ez esetben a lenti tv-nél meg kiesne egy mezei box.
A bronze gold váltás egyébként annyi, hogy átkattintják bent, vagy akkor szoktak jönni? -
duvi
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Rendben. Észben tartom a tanácsod. Köszönöm az infókat

-
duvi
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
majd meglátjuk. a hd-s médiaboxxal mi a tapasztalat?
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Majd a upc-s tablettával+5 telefonnal rázúditva kipróbálom mit tud a wifije
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
A wifi annyira nem lényeg, max ha nagyon k@ki megoldom a mostani routerrel(ez is tudja az N szabványt).
Inkább a router része a fontos mert hiába a gigabites hálókártya ha a routerem meg 100/10-es. -
kabelmania27
félisten
Nézd meg légy szíves hogy melyik kimenetre mi van kötve mert korábban többször is előfordult hogy nem az in-re volt köve a bejövő kábel. Ha erős a bejövő jel nem lesz gond -8dB tapban, akkor lesz gond ha leesik a bejövő jelerősség. Tévén vagy boxon nézed a digitális adásokat?
-
duvi
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi az infókat! Anno amikor bekötötték a UPC kábeleket, még analóg TV volt. Idő közben le lett cserélve a TV és az előfizetői csomag is digitálisra. Ennek ellenére nincs gond a TV képminőségével.(ettől persze még lehet, hogy javulna egy elosztó cserével).
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
A router részével vagy csak a wifijével van gond?
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Azt kinn kell az oszlopon ugye?Miért szídja mindenki a technicolor modemet?Olyan rossz lenne?
kungzi: Helyileg Tápiógyörgyén (de megnézettem haverral, nála is ilyen értékű a ping).
-
axton
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
öregem, nem minden a jelszintről szól. jelszint NEM befolyásolja a pinget. de ha ennyire kábelmániás vagy, akkor ezt csak tudnád...
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Valószínű helyi leterhelés lehet, mert a sávszélesség is alacsonyabb de az nem vészes. 50/5-ből megvan 42/4.9. Sebaj majd hétfőn úgyis jön a szerelő bekötni a 120-at.
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem valószínű, de mindjárt küldök fel képet.
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Sajna este 10-ig ilyen.Utána meg alszok vagy dolgozok úgyhogy azt nem tudom. Upc saját mérőjén néztem.
-
donmackó
addikt
Nektek is megnőtt az elmúlt pár napban a ping? Eddig 9-11 között mozgott, most 33-50 között van. Online játékban is 50-80 között van. Vajon a sok új előfizető? Vagy mi lehet?
-
kabelmania27
félisten
Köszi hogy megnézted. Ennek az osztónak tap ága 8dB csillapít out pedig 1dB-t, ha jól látom tap megy a tévébe és out megy a modembe (ha úgy van bekötve ahogy gondolom akkor jól van bekötve mert tapba csak analóg tévét lehet kötni ennél az osztónál), modem 4dB (1+3dB csillapító) csillapítással kapja a jelet, tévé 8dB-vel de az analóg adások erősebben jönnek mint a modem letöltési frekik, kettes splittert (3,5-4dB csillapítás) is használhattak volna, rendben van a bejövő jelerősség, azért van nálad csillapító az, hogy 10alatt legyen a vételi. Ha tévéadásokkal gond van (szemcsés kép) az osztó kettes splitterre (nem fontos ezt venni sárga színűn kívül bármelyik jó pl ez) cseréjével kb4,5dB-vel erősebb adsz a tévének, modem kb ugyan annyit fog kapni mint a mostani osztóval és csillapítóval.
-
duvi
nagyúr
válasz
T_Stark
üzenetére
Igen. Hivatalosan is bejelentették az emelést:
"Megemeli a régi előfizetők sávszélességét is a UPC" -
T_Stark
őstag
Nocsak, úgy látszik mégis emelték magaktól a sebességet.
Eddig a 25/1,5 csomagban voltam, most nyomtam egy speedtest-et, és már 30/3-at mér
-
duvi
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
TAP-08dB
-
duvi
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
duvi
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Van egy elosztó a TV miatt.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem mindegy az? Semmi gondja nincs nettel! Vagy Te olvastál ilyet valahol?
-
kabelmania27
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeit.
duvi: Rendben vannak az értékek. El van osztva a koax vagy direktbe meg a modembe? -
válasz
rayoliviero
üzenetére
Inkább jelentsd be, ne várd a csodát.
-
duvi
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi (itt is) az infót!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
A alaplapod biztos jó?
-
duvi
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen!

Ezek alapján nem valami jók az értékeim:Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 8.7 dBmV 40.9 dB
Channel 2: 6.8 dBmV 40.3 dB
Channel 3: 7.4 dBmV 40.1 dB
Channel 4: 8.0 dBmV 40.6 dB
Channel 5: 8.0 dBmV 39.9 dB
Channel 6: 8.6 dBmV 40.7 dB
Channel 7: 8.9 dBmV 40.7 dB
Channel 8: 8.4 dBmV 40.7 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 43.7 dBmV
Channel 3: 44.4 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kés topik
- One mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Melyik tápegységet vegyem?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-->

Persze, hogy jó.
Lassú voltam