Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Bocs de attól még, hogy neked problémád van a szolgáltatóval attól még nem szar. Nekem kábeltévével se volt még gondom, ügyfélszolgálattal se, nettel se. Ha meg azt hiszed hogy a DIGI az mekkora isten szolgáltató akkor szerintem inkább járj utána és fogsz ott is olyan dolgokat olvasni amitől a hajad égnek áll.
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
nem vagyok upc matyi, vannak ezen a fórumon elég sokan, akik személyesen ismernek, és ők most jókat mosolyognak...

több dologba is beleszólok, mert sima upc előfizetőként is bánt néhány olyan hozzászólás, ahol; nem ért hozzá, de csak töltene, de az istennek sem megy, pedig húzza a kábelt, a szolgáltató a hibás mindenért...stb!
azért néha olvass bele a digi topic hozzászólásaiba, ott sem mindig minden fenékig tejföl!
a csatornák változásairól több helyen is tajékoztatnak, arról senki sem tehet, hogy te nem olvasod a hírleveleket...stb!
senki sem kényszerít a digitális tévézésre, de a feljődést valamennyire követni kell, különben több hártányod lesz, mint előnyöd, és még több is kerül - ez üzletpolitika, a szolgáltató szolgáltat, te pedig eldöntöd, hogy neked jó vagy sem, mi és milyen formában kell, és az alapján is fizetsz...
ha valaki nem elégedett a sima ügyfélszolgálattal, akkor kérni kell a műszakisokat! bár sok ügyfél még a hibát sem tudja behatárolni, csak annyit mond, hogy nem megy a net, akkor minek rögtön műszaki zseni? amikor nálam probléma volt anno a nettel, felhívtam az ügyfélszolgálatot, a csaj darálni kezdte a monoton szöveget, mire udvariasan elmondtan neki néhány dolgot, amit már próbáltam, és udvariasan kértem, kapcsolja a műszakis kollégáját, mert konyítok valamennyit a dolgokhoz, és nem egyszerű hiba lesz, erre simán kapcsolta, ott pedig tudtak segíteni! -
Lackooo84
nagyúr
Ja tényleg, tök jó cég, csak az ügyfélszolgálaton olyan emberek ülnek, akik szerintem azt sem tudják hogy néz ki kívülről egy modem. Ha valaki felhívja őket, felolvassák az eléjük rakott papírról a monoton szöveget (indítsd újra a modemet, én nem látok hibát) azt ennyi, az előfizető meg leszívhatja magát a hibával együtt...
-
Lackooo84
nagyúr
Így van, ahogy vargalex is mondta, pl. a DIGI-s ismerőseim arról számolnak be mindig, hogy soha nem a meghirdetett sebesség 100%-át kapják, hanem többet, volt, akinek a 25Mb up volt 50 is, szóval erről ennyit. Én nem is várom el, hogy mindig bitre meglegyen a sebesség, na de szerintem az már elég abszurd, hogy hónapok óta azt érzem, hogy jóval a fizetett sebesség alá vagyok korlátozva feltöltés ügyileg. És azt is elhiheted, hogy amint lehet váltok, de mint írtam májusig van hűségem (sajnos). Visszatérve a TV-re, mikor előfizettünk még 55 csatorna volt, és szépen sorban szó nélkül tűntek el a csatornák, ezt is pofátlanságnak tartom, a havidíj meg maradt. Engem senki ne akarjon kényszeríteni, hogy a digitális TV-re fizessek elő, mikor nekem tökéletesen megfelel az analóg kábel TV is, és ha vesznek ki csatornákat, egyrészt tudassák a paraszttal, (másrészt ugassanak róla, ne úgy vegyem észre, hogy odakapcsolok, aztán hangyák háborúja,) arányosan csökkentsék a havidíjat, ez így lenne reális...
Ja csak a végén megjegyezném, te tényleg valami UPC matyi vagy, mert látom egy ideje minden 3. hsz. a tiéd, ráadásul akkor is beleszólsz a dolgokba, amikor nem is neked szól.
-
válasz
vargalex
üzenetére
nincs miért haragudnom, főként azért sem, mert csupán annyi közöm van a upc szolgáltatóhoz, hogy előfizetőjük vagyok!
nem védem őket, ha okom van rá, akkor ellenük is beszélek, csak vannak irritáló hozzászólások, amik írásra késztetnek!
rengeteg helyen megfordulok, hálózatokat építek...stb, nagyon sok szolgáltatóval találkozok, és azt kell mondanom - akár elfogulatlanul is -, hogy a upc a normálisabban ügyintézők közé tartozik - főként ha megtalálja velük a megfelelő hangnemet az ember -, ha problémája van egy ügyfélnek! ha valaki buta hozzá, de annál inkább fenyegetőzik, hülyeségeket beszél...stb, akkor lehet, hogy az ügyfélszolgálat is kicsit lazábban áll a dologhoz, de ez csak ritkábban jellemző!
de ez csak a "hobbim", az igazi foglalkozásomat ne is akard tudni...
-
vargalex
félisten
Ne haragudj, de nekem egyre inkább úgy tűnik az összes eddigi hozzászólásod alapján, mintha UPC-s emberke lennél. Nem kell ennyire védeni, velük is van baj, hidd el! Hozzáteszem, nekem a torrent korlátozáson kívül (most még) semmi bajom a nettel (attól eltekintve, hogy néha-néha magától újraindul a modem, de foglalkozni nem akarnak vele. Ez mondjuk annyira nem zavar egészen addig, míg nem telefonálás közben fog ilyen történni!). Nem tudom, hogy te milyen szolgáltatókkal találkoztál, de én eddig mindenhol azt tapasztaltam, hogy a maximális sebességet próbálják adni a felhasználónak, és egy sebességgel kapcsolatos hibajelentést soha nem kezdtek azzal, hogy "Ja, hát kérem, a garantált megvan!". (Olyat természetesen már hallottam, hogy "sajnos ennyit bír a vonal", de akkor is előbb kivizsgálták!!!) Nekem az eddigi szolgáltatóimnál is megvolt mindig a maximális sávszélesség. (Természetesen Torrenten is.) Az már más kérdés, hogy most elsődlegesen az ár miatt váltottam.
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
van gyorsabb upc net is, meg több tv csatornás csomag is, és a hálózat sem lehet annyira rossz, ha arányában a legtöbb helyen adott a maximális sávszélesség, de mindegy is, ennyiért kár nyavalyognod, lehet lépni, vannak még szolgáltatók...

de azt ugyen nem gondolod komolyan, hogy majd a t, digi...stb esetében mindig 100%-ig a névleges maximális sebeséget fogod kapni?!?! pont nem erre találták ki a garantált sebesség fogalmát! -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Az elírásaimat most nem kommentelem, biztos értetted mire akartam kilyukadni.
Viszont, ha te előfizetsz valamire, és nem kapod meg 100%-ot ami a szerződésen szerepel leszarod? Hát én nem, szeretem azt kapni, amiért fizetek. És még többet is fizetek, mint ami a szerződésen van, 3600- helyett 3750, csak tudnám miért. Szerintem az UPC mint szolgáltató egy nagy szar. Nem szolgáltatják azt amit kell nekik, korlátoznak jobbra-balra, és ha valami hiba van, az ügyfélszolgálaton letagadják, hazudnak, hogy ők nem látnak semmi hibát, (lásd pár hónappal ezelőtti külföld felé történő lehalást 2000-es pingekkel). Akkor is a pofámba hazudtak, hogy semmi hiba nincs, ugyan úgy, mint most, hogy nincs korlátozva 2.5Mbps -re a feltöltésem. Egyik ismerősömnek minden éjjel full leáll a net, meg a szomszédjának is, gondolják a marha éjjel úgyis alszik, ja csak hát azt elfelejtik, hogy van modem log... Lehet, hogy egy noob-al meg tudják ezt a maszlagot etetni, de velem nem. A kábeltévéjük is egy kalap trágya, anno volt 55 csatorna, most meg van nálunk 36. És amint lejár májusban ez a szar hűségem, úgy koccolok tőlük, mint a pinty. Viszont érdekes, hogy a nettel régebben nem volt baj, anno mikor 3Megás netem volt, az mindig megvolt. Ebből is látszik, hogy rohadtul szar a hálózatuk, és nemhogy a 120-at, de még a 60-at sem bírja el sok helyen. Szóval ennyit a UPC-ről, pedig tudnék még felhozni dolgokat, hogy miért kívánom azt, hogy tűnjön el a föld színéről csak se humorom, se időm nincs rá... -
-
edk-
őstag
Ezt írtam: a nemrég 30-asra bővített előfizetést visszaveszem 15-ösre, az ebből ... adódó megtakarítás
Ahogy azt Móricka elképzeli. Ha a hűség nélküli 30-ast hűség nélküli 15-ösre akarnám csökkenteni, vagy egy ezressel többe kerülne

-
válasz
alabaro
üzenetére
régen sem volt alapban fix az ip cím! a dinamikus adott esetben azt jelenti, hogy változik, de az több tényező függvénye, hogy mikor; a szolgáltató van, hogy akár 6 hónapig sem változtatja meg, sőt! manuálisan sűrű(bbe)n lehet változtatni, de van olyan, hogy sokadszorra is az előző ip címet kapod vissza, illetve gyakori, hogy ha például 20 esetben cserélsz ip címet, akkor a 20 esetből több ip címet, többször is visszakapsz!
-
alabaro
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
pontosítok ha esetleg nem írtam le elég egyértelműen. tény hogy nem mindegyik szolgáltató garantálja hogy másik IP kapok le-föl csatlakozáskor amit némely letöltésvezérlő program (pl: USD, stb) csinálja távollétemben, de legtöbbször megkapom és ez az telefonvonalas ADSL-nél van. Ezért kérdezem hogy a kábelessel is meg lehet csinálni ugyanezt. mert azt tudom hogy régebben nem lehetett lévén fix IP cím volt. de most dinamikusnak hírdetik és mit takar? ugyan azt mint a vezetékesen?
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Hát nagyobb bajod sose legyen a nettel, asszem emiatt teljesen fölösleges idegeskedni meg a szolgáltatót szidni. Attól is függ torrentnél a feltöltési sebesség hogy mennyi peerhez kapcsolódsz, növeld a utorrentben a kapcsolodható peerek számát, meg a szálak számát is.
MOD: Ja meg én a feltöltési sebességemről beszéltem az előbb nem a letöltésről, látom nem sikerült elolvasni rendesen.
Plusz azt is kiemeeltem, hogy csak a csoda sebességmérő mutat kevesebbet, a valóságban megvan az elméleti max, úgyhogy ezek nem érnek semmit se. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Ja igen elírtam, feltöltés akart lenni. A letöltésem jó, 30Mbps a csomagom és megvan a 32 mindig. A letöltésem viszont szar, 3Mbps helyett 2.1-2.5Mbps csak. Ha neked 10 Megás a neted, akkor jó az a 9.5, de ha 30-as, akkor már nem annyira. Viszont a feltöltésnél már ha az arányokat nézzük is sokkal többet számít az az 1Mb-512kbps mínusz, mint mondjuk egy 10 Megás feltöltésnél. Ja és nekem a torrentnél is szar az up, régen simán ment 420K-val most meg 320-350K. Azért nem mind1.
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Akkor most mivan? Elején azt írod hogy nem jó a letöltésed aztán meg azt hogy mégis jó? Gondolom az elején feltöltést akartál írni. De nem is értem minek méregeti az ember a netsebességét ezekkel a mérőkkel. megnéztem most ez az UPC-s mérőt és 9-9,5 mb/s-et adott ki feltöltésre (torrenten pedig megvan a 10). Akkor most nekemis anyáznom kéne?
-
vargalex
félisten
válasz
alabaro
üzenetére
Hi!
Gondoltam, hogy ilyesmire kellene. Egyébként nem tudom, hogy milyen programvezérelt IP-cserére gondolsz. Ugyanis IP csere csak újracsatlakozás esetén fordulhat elő. Azt pedig még egyszer mondom, hogy egyetlen szolgáltató sem garantálja, hogy változni is fog az IP-d. A régi szolgáltatóddal ilyen szempontból valószínűleg szerencséd volt.
-
alabaro
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hát mire? arra hogy ne kelljen várni két letöltés között. tudod a különböző tárhelyszolgáltatók limitálják a letöltési sebességet meg a mennyiséget. általában programvezérelt (nem kézi ki-be kapcsolós) IP cserével ki lehet cselezni ezeket. hiába vennék gyorsabb netet, attól nem tudok gyorsabban letölteni ha a tárhely szolgáltató korlátoz.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
joe2005
üzenetére
Nekem internet 30 csomagom van május óta, az elején jött frankón a sebesség, de pár hónapja a letöltés nekem is ilyen szar, mint neked (2.1-2.5Mbps). Felhívtam őket, a válasz az volt, hogy amíg megvan a garantált 1.5Mbps, addig ez nem hiba. Szakadjon rájuk az ég. Viszont a letöltésem az jó, bármikor mérem 32Mbps megvan.
-
Lager
tag
Ok köszi a válaszokat, majd ha nagyon kell a maradék sebesség beruházok egy új routerre)
-
a legtöbb - főként régebbi - 10/100 elméleti sebességre képes router hozzávetőlegesen ennyit tud! néhány újabb szériás 10/100-as routerből már kisajtolható bő 80 mbit/s sebesség is, de nem mindegyikből! a teljes sebesség kihasználásához gigabit képes router kell!
joe2005; ftp vagy sima letöltés megbízható helyekről mennyivel megy? például innen; link
a számlán nekem is fiberpower 30 volt már a valós emelés előtt is, szóval az nem garancia semmire! -
Lager
tag
Az miért van ha modemről egyből a gépre kötöm a upc 120 megás netjét akkor 90-100mbit/s el jön, ha pedig egy 100 megabites routeren keresztül csak 40-45Mbit/s-el?
-
joe2005
senior tag

Már unom, az ügyfelesek azzal csitítanak, hogy a fiber30-nál garantált a 10Mb letöltés, hát az megvan, de hol a 30?
-
edk-
őstag
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Az aligha növeli a sebességet, ha a kliensben tiltom a TCP kapcsolatokat (1-es és 4-es bit 0), mert ezzel kizárom az összes peert, akinek régebbi uTorrent vagy más a kliense. Ha újfajta uTP headert használok (16-os bit 1), azzal szintén csökkentem a szóba jöhető peerek mennyiségét.
-
edk-
őstag
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Kipróbálom az engedélyezést, bár ahogy írtam, korábban ezekkel a beállításokkal jó volt. Meg azt gondolnám, a bejövő kapcsolatok a seedeléskor fontosak, nem a letöltéskor. A seedelés különben megy jól, ha van, aki vigye tőlem a cuccot.
Port forward természetesen megvan.
-
Jarlaxle
senior tag
Hát pedig elolvasva az előző hozzászólásod mégsem, mert a titkosítatlan bejövő kapcsolatokat engedélyezni kell. Emellett érdemes lenne kipróbálni 10es illetve 31es bt.transp_disposition-t is, ha ez se válna be akkor pl google segítségével találsz egy magyar oldalt ahol egy Azuregos kliens UPC kompatibilis beállításait találod. Ja meg arra is figyelni kell hogy legyen megfelelő portforward a torrentklienshez beállított portra. XP alatt meg fel kell telni a TCP kapcsolat maximalizálót.
-
edk-
őstag
válasz
Jarlaxle
üzenetére
A magam részéről úgy gondolom, tisztában vagyok a torrentbeállításokkal, más protokollok pedig mennek rendesen. Az anyázást fenntartom, és a következőt fogom cselekedni: a nemrég 30-asra bővített előfizetést visszaveszem 15-ösre, az ebből és az eddig 24/7 működő gép kikapcsolásából adódó megtakarítás szerintem legalábbis fedezni fogja a seedbox díját.
-
válasz
UnSkilleD
üzenetére
amúgy 3 egymást követő hónap átlagában nem lenne szabad meghaladni a 300 gb forgalmat! mondjuk ha minden hónapban 300 gb alatt forgalmazol, akkor eleve nem bírod meghaldni a korlátot! ha visszaolvasol, találsz olyat, aki 1 hónap alatt meghaladta az 1000 gb-ot, és az előtte és utána lévő hónapban is 300 - 400 gb környékén mozgott, tehát közel dupláját forgalmazta a korlátnak, és nem lassították a sebességét! de ne ez legyen az etalon, és ha téged esetlegesen mégis lelassítanak a korlát átlépését követően, akkor hivatkozási alapnak sem lesz elég jó...

-
Jarlaxle
senior tag
Anyázás helyett amúgy érdemes lenne utánaolvasni a torrent beállításoknak ,vagy ha valakinek egyébként is gond van a nettel akkor telefonálni UPCnek. Tudom nagy titkot árulok el, de a fórumon való anyázás nem oldja meg a problémákat.
-
UnSkilleD
senior tag
upc-nél mostanában mennyire veszik komolyan ezt a 300GB/hó forgalomkorlátozást?
-
edk-
őstag
Most már tényleg a JBQA-t az UPC-nek!
Legfrissebb uTorrent béta, titkosítás forced, titkosítatlant nem engedek be, bt.transp_disposition 15, és csak vánszorog. Próbaképp megrendeltem a legolcsóbb seedbox-szolgáltatást és ugyanazt a két jól seedelt külföldi nyílt torrentet töltöm itt is, ott is. Itt 20 kBps körül jön mindkettő, ott 500-zal az egyik, 900-zal a másik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
alabaro
üzenetére
Én már négy éve előfizető vagyok. Nem váltanék át másra, sztem ez a legjobb. 2500Ft-ért simán megéri.
IP cím dinamikus, de ha nem cserélem van hoyg több mint félévig vagy volt már olyan is hoyg egy évig ugyanaz az ip címem volt (online játék miatt tudtam fejből)
Hja de az ip cseréléséhez a modemet ki-be kell dugni.Szóval bátran ajánlom!

-
alabaro
csendes tag
segítségeteket kérem. most jár le a 2Mbit-es interware-m, de a telefonvonalam 1Mbit-et bír (messze vagyok a központtól, nagy nehezen kiderült.) hűségnek havi7000 ft kellene fizetni, aszonták olyan sok volt a forgalmam. érdemes átállnom a 2Mbites chello-ra? (sokat nem akarok áldozni) havi 2500ft-ér? dinamikus az IP-je? a honlapján az van, de mit jelent? programból tudom vezérelni az IP cserét? USD-vel menne a rapid negyedórás várakozás nélkül? próbáltam vissza olvasni, egyiknek frankó, másiknak a töke tele van az UPC-vel. torrentet egyenlőre nem használok. köszönöm.
-
Teljesen egyetértek veled.. Elég régóta vagyok upc előfizető és ez alatt egyszer volt gondom a nettel, még nyáron (kicsit szakadatozott net, de a sebesség megvolt).. Jött is a szerelő lakásban nem látott hibát aztán kért kulcsot a szemét leöntőhöz lement 7.-re kb 10 perc múlva jött vissza mondta h ott volt valami gebasz (a szekrényükben) kicserélte azt az alkatrészt.. És helyre is állt szépen a net..
-
válasz
sasa74
üzenetére
a legtöbb modem (részben lebutított) menüje 192.168.100.1 címen elérhető!
sem a upc, sem pedig a digi esetében nem érdemes/szabad általánosítani néhány probléma miatt! attól, hogy nálad probléma van a modem vagy a vonal tekintetében, attól még nem pocsék a upc, és attól, hogy nem minden digi előfizető kapja meg a teljes névleges sávszélességet, és ott is vannak néhány előfizetőnél sebesség és stabilitás szempontjából problémák, attól még ott is sok elégedett ügyfél van! -
Lesliegold
tag
Na persze...3-as akciós csomagom van (teló+digit TV + NET) ráadásul tömbház kedvezménnyel (-30%) 1 évnyi nem akciós különbözetet nem éri meg kifizetni, mert lenne vagy 40.000 Ft, akkor már inkább megéri behuzatni 2500/hó áron a digist, és az UPC-st meg nem használni...Pont az lenne a cél, hogy ne kelljen a k.csög UPC-nek fizetni...
-
sasa74
csendes tag
a modem menűjébe nem (engednek) lehet állítgatni.
hétfőn délután jön egy szakember megfigyelni az eseményeket, ma kicseréltem az utp kábelt is , semmi változás, mostmár minden akad ha rádiózok, ha youtube-os videót nézek, letöltés bármelyik szerverről, megáll, az "ügyfélszolgálatos" szakemberek meg mondják: nem látok hibát....
pingeljek, töltsem le a tesztszerverükről a file-kat, mérjek sebességet.kb. 3 órát már elcsacsogtam velük, nesze neked 3 hónap ingyen net
nagyon gagyi, sokan szidják a digit hogy a sebesség miatt megbízhatatlan, erre nem tudok mit mondani, nem ismerem a digit, de a júpíszít igen....
ja és kedvesen megjegyezték: ha a műszakis nem talál hibát akkor készíthetem a pénztárcámat!!!!
-
válasz
Lesliegold
üzenetére
indok? például azt mondod, hogy neked így nem tetszik, kifizeted az akciós különbözetet, és lelépsz!
szerintem a priorizálás megszűnni egyenlőre nem fog, mert hivatalosan talán még csak téjékoztatás szempontjából veszített a upc, és a menedszelés jogossága miatt nem... -
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Nincs valami indok mostanság, amivel fel lehet mondani az UPC szerződést? Vagy ez a korlátozás nemsoká meg fog szünni, mivel azt olvastam másodszor is vesztett az UPC?
Köszi! -
válasz
sasa74
üzenetére
esetleg még próbáld meg azt, hogy a modem a menüjében gyári alapra vissza, majd megvárod, amíg szép lassan újra bekonfigurálja magát, és feljelentkezik a hálózatra.
szerintem modemet felesleges venned, egyrészt mert a jelenlegi van a szolgáltatónál azonosító alapján beregisztrálva, és nem tudom, hogy adott-e a lehetőség maszek alapon lecserélni, másrészt mert semmi sem garantálja, hogy másikkal jobb lesz a helyzet! -
sasa74
csendes tag
válasz
sasa74
üzenetére
munkahelyi notebookal próbálkozva ugyanaz a hiba....
wifis notebook , találtam egy szabad kapcsolatot , rácsat, letöltés jön , rendben......
notebookra visszadug modemes változatra 10% -nál akad a letöltés, és eldob mindent
ügyfélszolgálat felhív 40 perces csevej: előadtam a problémát, pingeltek, tesztoldalról mentettem fileokat semmi problem, modemes a srác szerint jó....
szerintem viszont ott lesz a hiba, itt a társasházban csak júpíszis net van , akiét elcsíptem gondolom az is az volt, neki tökéletesen jött minden.
tudok venni ilyen modemet valahol?
vagy el tudom érni hogy cseréljék?
webstar epc2203 -
sasa74
csendes tag
nem fut...
sőt már ugyis próbáltam hogy mindent kikapcsolok.....(tűzfal, vírusirtó)
egyébként xp-m van zonalarm, avast párosítással!
tegnap este mégpróbálkoztam, ma elhozom a céges notebookot , remélem okosabb leszek
viszont linuxon (mandriva)is fenáll a problem ott pedig azért más fekvése van a menyecskének!

-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
sasa74
üzenetére
Nem vagy egyedül, pár napja nálam is szar mind a torrentezés, meg úgy minden más is. Az oldalak szarul, érezhetően lassbban töltődnek be, van ahol csak harmadikra jön be valami amúgy meg kiszolgáló nem válaszol szöveg. Persze a sebességteszt oldalak majdnem mindig jó értéket mutatnak (ha azt jónak lehet nevezni, hogy nálam a 3Mb up az csak 2.3-2.5Mb). Megaupload, rapid olyan max 400k, de ami a legviccesebb szerverről FTP max 250k 4.1M helyett. Na erre varrjon vki gombot. Hogy rohadna meg a UPC.
-
sasa74
csendes tag
na kicsit teszteltem:
depositfiles : 35-el jön rendben
a többi pedig picit szakadozik, majd szokás szerint megáll:
megashare
megaupload
data.hu
easy-share
és persze rapidteszteltem mozziláva, explorerrel, jdownloaderrel, flashgettel, rapidshare letöltövel, windowsban, linuxban..... mindnél megakad és kassza...

azt hiszem holnap melóhelyről elhozom a laptopot és azzal is megpróbálom , nincs több ötletem,
3 napja töltök egy 100megás filet a rapidról

a torerentek pedig tudja mondjuk 1-2 mp-ig tudják a 800 -at letölteni majd visszahanyatlanak a 20-50 közé

közben a deposit is lehalt most egy 47 megás filenél és csak 32 töltött le....
fa@a -
Rambovits
senior tag
-
válasz
sasa74
üzenetére
szerintem az ügyfélszolgálat ennyi infó alapján nem nagyon tud segíteni, először is azt kellene tisztázni, hogy más letöltés/kapcsolat is szakadozik, vagy csak és kizárólag a rapidshare, illetve azt is, hogy maga a net kapcsolata szakad meg, vagy csak a rapidshare szervere dobál le valamiért?!?!
szerintem nézd meg más olyan tárról is, ahol free módban nem engedett a letöltés folytatása, és majd kiderül!
a kapcsolat tulajdonságainál nincs arra utaló jel, hogy egy pillanatra megszakad a kapcsolat, majd újracsatlakozik?Rambovits; már megijedtem, hogy a "korlátozás" számszerű (mondjuk %-os) értékére vagy kíváncsi, vagy ilyesmi...

-
Rambovits
senior tag
Konkrétan arra, hogy hány peer-hez tudok bekapcsolódni
Mert amióta átállítottam a torrentkliensem, tudok tölteni frankón.. mintha nem is lenne ilyen korlátozás. A feltöltés meg nonstop megy 300kB/s-el, szóval arra sem lehet panaszom 
Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, hogy van-e

-
need
addikt
NA ENNYIT ERRŐL!
Hiába álitom az értékeket 31 vagy 10 az utorrent lemereszti a gépet win7 alatt és xp alatt is.
xarok bele akkor nem torrentezek.. TE + CHELLO ROHADJ MEG!
-
sasa74
csendes tag
-
need
addikt
válasz
adam101
üzenetére
na ez ami nekem nem világos..
az utorrent 2.b a beálítások/haladó/Ui extra gondolom itt kell majd irogatni
itt van a sebesség felugró lista
majd alatta a lista felülbírálása ahol
feltöltési sebesség 0,5,10 stb számok vannak
letöltési sebesség 0,5,10 stb számok vannak
ezeket kell meg váltóztani 31 a feltöltés és 15a letöltés...? -
válasz
sasa74
üzenetére
most is töltögetek több 200 mb méretű állományt szépen sorban, ilyenkor nem kell várni a szabad portra, mindig kapok elsőre, és most 129 kb/s sebességgel jön, és egyik sem szakad(t) meg!
egyik havernál is gyakran szakadás volt, ő is a szolgáltatót szidta, de nála sikerült megtalálnom a hiba okát; a ruter alapban minden órában megújította a címet - vagy csak kísérletet tett rá -, és emiatt szakadt meg minden órában a kapcsolat egy pillanatra, amit böngészéskor nem vett észre, de a rapidshare - vagy hasonló - letöltés azonnal megszakadt! nálad nincs ilyen - vagy hasonló - hibalehetőség? -
sasa74
csendes tag
kali!
nálam lehet valami akkor....
ilyen szép képet amit te bevágtál én nem láttam, ilyen kisebb file-okat kb 20megáig engedi letölteni, de a 100 megásban megakad és újraindul.
direkt 1/2 6 kor is próbáltam, semmi , nem kellett várni slot-ra , de kb .20 % után megállt és újraindult ....
most 3/4 11- és semmi változás

azt hiszem ebből reinstall lesz....
valakinek valami ötlet?
-
need
addikt
Én nem tudom mi volt tegnap de a torrentezés lehetetlen volt win7 alatt is és xp alatt is lahat a gépem utorrent 2.0 használok de úgyan ez volt a bitconet torrent klienssel is!
olvasgáltam itt vissza de nem nagyon értettem a haladó beállításokat mit hová kell beálítani
-
z67
őstag
Nagyon vicces dolog történt ma. Hetek óta a 30-as net 10-12-öt tud esténként. Nappal rendben. Amikor most felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt vélelmeztem, hogy semmilyen strukturális fejlesztés nem áll a sávszélesség emelés mögött, csak szétterítik a meglévő kapacitást, akkor a csökkentett módú indítás és mindenféle hókuszpókusz után azt mondta a srác, hogy hoppá valami hibát lát a területen, ki fogja vizsgáltatni. 10 perc múlva ment a net rendesen.
Sunyi gecik.
(kali: most nincs szmájli, gondolatban sem)
-
vargalex
félisten
Egyébként nem találok rendszert abban, hogy nap mely szakában korlátozza a p2p-t az UPC. Igaz, letöltésem nem megy, de látható, hogy majdem egész nap jó volt a feltöltés (ha nem tudnám, hogy korlátoznak, akár mondhatnám azt is, hogy nem akartak tölteni tőlem). A feltöltés 128KB/s-re (1 Mbps) van korlátozva rTorrent-ben, ami uTP-t nem tud, tehát nem tudja kikerülni az UPC-s korlátozást. (Órákon át ment max-on a feltöltés. Mondjuk ritkán szokott ilyen lenni.)

-
sasa74
csendes tag
oké reméljük nem foglalkozik....
rossz álmainkban sem hittük hogy egyszer a p2p-vel fog...
az viszont aggasztó hogy reggeltől kb. 25-ször kaptam szálat ás mind fail-ba ment át ,ezért én ezt nem a rapidszerver terheltségének veszem
csak akkor tudnám hogy minek????!egyébként peerkorlátozás nincs sztem, csak torrentnél fogják a sávszélt, linuxban jobban megy a torrent nekem
-
válasz
Rambovits
üzenetére
alig kell visszaolvasnod, láthatod, hogy van még, de milyen számra gondolsz?
sasa74; szerintem a rapidshare free korlátozására gyanakodj! ilyekor este már gyakori, hogy elsőre nincs szabad szál, de ha kapok, akkor letölti, és nem szakad meg! délután és este lassú, éjszaka, hajnalban és délelőtt gyorsabb - de ez mind a rapidshare műve! a upc ilyesmivel nem foglalkozik, hidd el!
-
sasa74
csendes tag
szia kali
akkor mire gyanakodjam??

hangsúlyozom a winxp-n illetve linuxon ugyanaz a hiba....
két külön oprendszer!
ezidáig ilyen nem történt , csak mióta fiberezemaz előbb például a jdownloaderrel próbálkoztam , elkezdett tölteni 1,3 megával két mp-ig aztán 5 perc megállás, most meg azt írta hogy minden slot használatban és megint újraindul.
Az nem lehet hogy túl nagy sebességgel esek neki aztán tilt?
vagy hálókártya? -
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Mit tudtok arról, hogy még megvan-e az állítólagos peer to peer kapcsolatkorlátozás, és ha igen akkor mennyi ez a szám?
-
coqito
tag
Sziasztok!
Az ügyben érdeklődnék, hogyha eddig Gold internetcsomagom volt, akkor ebben várható -e valami változás, és ha igen mikor?

Válaszotokat előre is köszönöm!
-CoQito-
-
sasa74
csendes tag
válasz
Brutforsz
üzenetére
kösz de 16 gigám még van!
tanácstalan vok, esetlegesen a régi netem mikrós volt, fix ip címmel ez nem kavarhat be?
de most ugye dinamikus lett a júpíszi szerint, valami régi beállítás nem foghatja , mozzilám van ott kell mókuskodni valamit, esetleg a modem sza@akodik?hát ez gáz lesz így se p2p se direkt letöltés, fiber power rules!!!!!
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nem védem őket, ha okom van rá, akkor ellenük is beszélek, csak vannak irritáló hozzászólások, amik írásra késztetnek!