Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Nem kell átállni, publikálhatnák a sajátjuk mellett folyamatosan.
-
vargalex
félisten
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Szia!
Egész biztos, hogy nem fogja tudni a 240 Mbps-t az RT-N16. Valóban valahol 140 Mbps-nél van vége. Egyébként azt a LAN-on belül mért 160 MB/s-et is újra mérheted (hacsak nem elírás), mivel az 160*8 Mbps, azaz 1280 Mbps, ami pedig jóval a gigabites port elméleti sebessége fölött van (hacsak nincs valami tömörítés a forgalomban).
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A digitális csatornákkal nincs gondom (épp most próbálok váltani MediaCard-ra box-ról, már csak a TV-mtől fugg) . De azért egy szolgáltatónak először a saját oldalán kellene megosztani az infókat.
-
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nálam az EPC3208-on igen:
Firmware Build Time: Jun 11 11:11:07 2013
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
240 Mbps-es net-el nem hinném...
A kérdés inkább az, hogy közvetlenül a modemhez csatlakozva is ilyen-e a net.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem tudom, hogy az ügyfélszolgálatos honnan veszi az infóját, de nekem (és néhány embernek itt a topicban) az a tapasztalata, hogy 1-200 Ft-al emelkedik az ár a hűség lejárta után.
Nekem éppen így van a 2008-ban megkötött telefon gold díjcsomagom. Még most is fele annyit fizetek érte (természetesen 2009 óta hűség nélkül), mint ha most rendelném meg 1 év hűséggel (anno fél áron adták akcióban). -
vargalex
félisten
Szia!
Milyen verziójú Gargoyle-val próbálkozol (igazából inkább a kernel verziója az érdekes). Ugyanis lehet, hogy abban még nincs benne az egyik optimalizáció, ami éppen a WAN->LAN throughput-ra van nagyon kedvező hatással. Itt láthatod, hogy milyen az eltérés egy alap OpenWrt-hez képest egy 1043ND-n.
Mivel a DIR-825-el azonos SoC-ra épül, ennyit illene tudnia. Az optimalizálást nem tartalmazó rendszeren jóval kevesebb volt, így ott több kliens egyidejű használata esetén elképzelhető, hogy 240 Mbps alá esik (ugyanis az egy szálas mérés ugye csak 26 Mbps-es haladja meg). -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Nyilván ez valahol a teljesítőképessége felső határán lehet (kimondottan az 1043ND SoC-ára optimalizált build-el viszont még több kihozható belőle). A példát igazából azért írtam, mert a "vitát indító" 136 Mbps-es méréstől azért ez elég messze van!
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Van azért a maximálishoz közeli mérés is.
Ezen még valamennyit javíthat, ha a LuCI-ban a Hálózat->Tűzfal oldalon a WAN zónánál az MSS Clamping engedélyezésétől kivenni a pipát, majd Mentés & Alkalmazás. Úgyis csak PPPoE kapcsolat esetén van rá szükség, egy kis plusz várható a kikapcsolásával. -
vargalex
félisten
válasz
juliabrilke
üzenetére
Szia!
Abban a routerben gyengécske CPU van, szerintem nem igazán tud többet. Viszont az előző hozzászólásodban azt írtad, hogy router nélkül sem megy 170 Mbps fölé, most pedig azt, hogy úgy megvan a 240 Mbps.
-
vargalex
félisten
Szia!
Intruder2k5 iróniából írta, nem az ő routere. Sőt, anno reagált is rá.
-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia!
Én, amikor UPC-s lettem (kb. 5-6 éve) pont így lehetett náluk összeállítani a csomagot. Azaz pontosabban az volt, hogy bármelyik szolgáltatásnál bármilyen lehetőséget választhattam. Ha két szolgáltatást rendeltem, akkor az olcsóbbikat féláron kaptam, ha hármat, akkor a legolcsóbbat ingyen. Nekem anno másik szolgáltatónál hűségem volt a TV-re, így az első lehetőséget választottam (internet+telefon). Így van még most is hűség nélkül telefon gold előfizetésem 2980 Ft-ért (pedig a hűség lejárta óta minden évben emelkedett, 1500 Ft körül kezdtem).
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Válaszd ki a szolgáltatást is, majd azon belül a szolgáltatás információ. Nekem szépen mutatja a Digital Gold-ra és a FiberPower50-re is a hűséget. A Gold telefon csomagon belül pedig még a felhasznált percek is látszanak. Legalább erre jó volt, hogy megnéztem...
-
-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
A D-Link DIR-825-öm nem tud hardware NAT-ot, de annak sem okozna gondot. Pedig már több, mint 3 éve vettem, úgyhogy nem mai modell.
-
vargalex
félisten
válasz
kaszaf
üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag is tudja. Gyári firmware-val HW NAT-al 900+ Mbps.
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Rengeteg 10/100-as porttal rendelkező router nem képes (főleg a régebbi modellek) 30-40 Mbps-nél nagyobb átvitelre (sőt, van, amelyik kevesebbet tud). Akkor ezeknél a típusoknál a FiberPower 50-el is léteznek a problémák. De tovább megyek. A FiberPower 60-at felemelték kérés nélkül FiberPower 120-ra. Elég sok előfizetőnek lehet 10/100-as routere (vagy 10/100-as LAN van a gépében), akkor az emelés hatására megnőtt az előfizetői panaszok száma?
-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia!
Ha átlátogatsz a router saját topic-jába, akkor láthatod, hogy néhány kivételtől eltekintve szinte mindenki OpenWrt-vel használja (persze biztos megfigyelted már, hiszen neked is van ott néhány hozzászólásod). Természetesen ezek csak az itt megforduló emberek, valóban a többség gyaníthatóan gyári firmware-val használja.
De itt egy kicsit durvább tapasztalat, de legalább több firmware került összehasonlításra (a DD-Wrt éppen kimaradt).
Szerk.: Egyébként nem tudom, hogy miért lenne problémája abból az UPC-nek, hogy 10/100-as kártyával rendelkező gép esetén megrendeli valaki a nagy csomagot. Most sem kérdezik meg a FiberPower 120-nál, hogy gigabites LAN-od van-e... Egyszerűen leírják a követelményeket és kész. A többi az előfizető dolga.
A gyártókat pedig én sem értem. Itt ez a csodás Dell Inspiron N5110 céges notebook-om. Intel Core i7, 8 mag, 8 GB RAM, USB3, stb. De LAN-ból nem jutott bele csak 10/100-as. Az otthoni Fujitsu Siemens E8110-esemben (7 éves modell) gigabites LAN van. Nem hiszem, hogy ezen kellene spórolni. Arról nem is beszélve, hogy a Dell-ben a Wifi is csak 2,4 GHz-et tud.
-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia!
OpenWrt-vel tud azért az 1043ND 200 Mbps felett.
-
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
A leggyengébb SoC-al szerelt gigabites router a TP-Link TL-WR1043ND (Atheros AR9132 - 400 MHz). Erről itt egy méréssorozat. Azért ez jóval 200 Mbps fölött van...
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
A digi-nél pedig mindenféle kártya nélkül nézhetők a DVB-C csatornák.
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Mivel publikus IP címe van mindegyik gépednek, így mindenhonnan elérhető kell, hogy legyen.
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Ha nem ugyan abban a tartományban van, de publikus az IP címe, akkor miért ne működne?
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
De a játék portja a net felől nyitva van. Így bárki más is csatlakozhat, ha tudja az IP-det!
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
A switch-nek pont az az értelme, hogy okos jószág. Ha a forrás és a cél is rajta lóg, akkor nem tolja ki az uplink-en az adatot. Csak közvetlenül a 2 porton.
Egyébként ha switch-en van 2 géped, akkor hogy oldod meg a LAN játékot (azon kívül, hogy kihúzod az uplinket és statikus IP-t adsz a gépeknek)? A nyomtatót sem tudod megosztani pont ugyan ezen ok miatt.
Szerk.: Látom, lemaradtam néhány hozzászólásról...
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, ez valóban felhasználás függő. De szerintem (lehet, hogy rosszul hiszem), nem az az átlagos, ami nálatok van. Én pl. nem játszom, de nyilván a switch-es megoldással LAN játék sem igazán megoldható (mert megint ugyan az lesz, hogy az egész világnak kinyitod).
Nálam pl. a nyomtató a routeren van és bármelyik eszközről nyomtatok oda (illetve scannel-ek is). Nem kell, hogy bekapcsoljam valamelyik gépet.
De már elég sok háztartásban megtalálható egy NAS (vagy NAS funkciókkal rendelkező router), amit szintén nem túl szerencsés switch-en keresztül elérni. És még lehetne ezt sorolni. De, ahogy az elején írtam, ez igazából szokás/igény kérdése. -
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Szia!
Kíváncsi vagyok, hogy egy switch-en lógó 2 gép között hogy oldod meg pl. a másolást (akár samba, akár ftp), hogy ne legyen nyitva a szükséges port? Persze mondhatod azt is, hogy csak a másik gép IP-jét engedélyezed (ha egyáltalán az alap windows tűzfalon lehet ilyet), de ugye az "elvileg" dinamikus (gyakorlatilag nem változik, de ezt ne vegyük most figyelembe).
Egyébként https-en nekem is kinn van egy webszerver. Miért lenne tilos saját tartalmat kitenni?
Szerk.: Vagy a közben megszületett előző hozzászólásnál felmerült nyomtató megosztás is érdekes lehet a switch-es megoldás esetén. (Valaki egyszer csak nyomtat a külvilágból???)
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Amíg a WAN-LAN throughput határát el nem éri, addig mindegy kellene, hogy legyen. Illetve nyilván egy normális rendszer le kell hogy tudja kezelni. Nálam sincs semmilyen gond a DIR-825-ön több ezer kapcsolat esetén sem. (Ahogy ugye nálad sincs.)
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Biztos van, aki szereti USB-n használni.

Kár, hogy nekem most nem fognak 50-ről 120-ra váltani (bár igazából ez is bőven elég).
-
vargalex
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Szia!
Hűségidőn kívül viszont előfordulhat, hogy később emelnek valamennyit.
Nem vészes összeget, nekem pl. az FP30 így alakult:1. 2011.05-től bruttó 4200 Ft (25% ÁFA volt)
2. 2012.01-től bruttó 4267,20 Ft (27%-ra emelkedett az ÁFA, de még mindig hűségidő)
3. 2012.05-től bruttó 4437,89 Ft (lejárt a hűség)
4. 2013.02-től bruttó 4699,72 Ft -
vargalex
félisten
válasz
tPedro_
üzenetére
Szia!
Úgy lett olcsóbb, hogy nálam már régen lejárt az FP30 hűsége, így bruttó 4699,72 Ft-ot fizettem érte. Most az FP50 4580 Ft lesz. (Egyébként elég régóta nincs már FP30, csak 25, az kerül most 3250 Ft-ba.)
Kíváncsi vagyok, hogy cserélik-e, mert szerintem kénytelenek lesznek. Ha jól tudom, a régi (webstar) modemek csak 30 Mbps-ig jók.
-
vargalex
félisten
válasz
tPedro_
üzenetére
Én pedig pont március végén váltottam (kevesebbet fizetek érte, mint előtte az FP30-ért). Március 28-án aktiválták is és a modemet is megkaptam, szóval azóta FiberPower 50-em van. Erre tegnap én is megkaptam ezt a levelet (ami április 5. keltezésű). Akkor ezek szerint a régi modemeket cserélik az összes ilyen ügyfélnél?
-
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Szia!
Tudom, hogy elég a többségnek. Én mindössze a saját igényeim miatt írtam. Persze az alternatív firmware-nak nem csak az általad írt előnyei vannak (igaz, az átlag user ezeket sem használná).
Amiből az egész indult, az ugye annyi, hogy én nem fogok miatta reklamálni... -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meg aztán úgysem tud olyan funkciókat az EPC3925, amit egy jó kis alternatív firmware.
Ezért is írtam, hogy úgyis bridge üzemmódba kapcsoltam volna. -
vargalex
félisten
válasz
Kroni1
üzenetére
Szia!
Én március végén váltottam FiberPower30-ról FiberPower50-re webes rendeléssel, ahol ugye az látszik, hogy ingyen WiFi opció jár hozzá. Nekem csak modemet hoztak, amit egyáltalán nem bánok, úgyis beállítottam volna bridge módra. Semmi pénzért nem használnám a jól bevált D-Link DIR-825 helyett (természetesen OpenWrt-vel).
-
vargalex
félisten
válasz
Breeze
üzenetére
Szia!
Én eddig 2 társasházban köttettem be az UPC-t. Mindkettő be volt kábelezve, de a dobozban szét volt kötve a lakásba vezető koax. Milyen kedves emberke mászik fel egyébként? Nálam mindkét helyet lakattal volt zárva az UPC-s doboz és a kulcs is az UPC-nél volt természetesen.
-
vargalex
félisten
Szia!
Szerintem volt valami firmware frissítés, mert ez az oldal már nálam sem elérhető egy ideje (szintén EPC2203). Az alap http://192.168.100.1 természetesen ugyanakkor igen.
-
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Szia!
Egy dolog maradt ki ebből a topicból, mégpedig a modem log. Ebben szerintem tisztán látszik, hogy az új upstream csatornán nem tudott kommunikálni, majd újra authorizált. Tehát én azt tippelem, hogy a modem újra felépíti a kapcsolatot, azaz valószínűleg router restartra sem lenne szükség.
-
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Szia!
Bármely, viszonylag erős CPU-val szerelt (pl. TP-Link TL-WDR3600, TP-Link TL-WDR4300, D-Link DIR-825 B1/B2, Netgear WNDR3700 v1/v2, Netgear WNDR3800) OpenWrt kompatibilis routerrel megoldható akár 5 WAN port kezelése is (igaz, így annyi LAN portot vesztesz, amennyit WAN-ra akarsz használni. Azaz 2 WAN esetén marad 3 LAN portod). Elképzelhető, hogy egy TP-Link TL-WR1043ND is elég a feladatra, ott OpenWrt-vel 232 Mbps-t mértem, igaz 1 WAN interface-on.
-
vargalex
félisten
MB/s, vagy Mbit/s? Gondolom WiFi sebességet írtál. Újra csak azt tudom mondani, hogy a WiFi sebességnek (konkrétan nálad 2,5 MB/s-nek) semmi köze ahhoz, hogy 100 Mbps-es, vagy gigabites routerről beszélünk. A 2,5MB/s egyébként a G-s WiFi gyakorlati sebessége. Vannak N-es 100 Mbps-es routerek is.
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Miért is kellene gigabites router, ha WiFi-n akarsz netezni? Legfeljebb nem hajtja ki teljesen. Ilyen alapon az is gond, hogy a FiberPower 120-at fizikailag a legritkább esetben tudod kihajtani még 300 Mbps-es kapcsolat esetén is. Egyébként manapság elég sok 100 Mbps-es router tud 90 Mbps körül route-olni.
-
vargalex
félisten
válasz
_stick_
üzenetére
Akkor viszont G-s WiFi esetén nagyjából rendben is van a sebesség.
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
FP30-nál csak 1 IP-t kap.
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hi!
Nekem például, ha itthonról dolgozom, nagyon jól jönne a nagy feltöltési sebesség, a letöltés nem annyira fontos. De sajnos nincs rá lehetőségem...
Szóval én simán cserélném, a router miatt a több IP sem hat meg. -
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Gondolom csak annyira, mint az UPC-seknek a TVE, duckTV, SuperOne, stb.
-
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Engem kb. 3 hete hívtak fel, mielőtt lejárt volna a hűségem. A jelenlegi Internet+telefon csomagot újabb hűség kötése esetén havi 200 Ft-al drágábban tudja adni. Majd rákérdeztem, ha nem kötök hűséget, akkor mi lesz? Válasz: marad a jelenlegi ár. Kérdezem: mi ebben az üzlet nekem...
Persze mivel nincs hűségem, így, ha az UPC úgy dönt, hogy árat emel, akkor nekem emelkedik. Na, majd akkor kötök. -
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hi!
Előre bocsátom, hogy UPC előfizető vagyok (FP30) és semmi gondom nincs a szolgáltatással. Viszont a hozzászólásod utolsó mondatrészével nem értek egyet. Én ha előfizetek valamilyen szolgáltatásra, akkor elvárom, hogy az mindig megfelelően működjön (és mindenki joggal várhatja, ugyanis nem az áll a szerződésben, hogy egy bizonyos körzet fizet elő egy bizonyos sávszélességre). A mértékletes hozzáállás durva példával olyan, mintha azt mondanád, hogy pl. a 70 csatornás digital gold előfizetésemmel délelőtt ne nézzem csak az egyik 35 csatornát, délután a másik 35-öt. Mert egyszerűen nem fér bele az UPC sávszélességébe, hogy minden csatornát egyszerre ki kell tudni szolgálni, mert egy-egy előfizető bármelyik pillanatban bármelyik csatornát nézheti.
-
vargalex
félisten
válasz
saguaro
üzenetére
Hi!
Azt nem tudom, hogy te milyen formában kaptad a figyelmeztetést, én csak a forgalom.upc.hu oldalon látom. Az utóbbi 3 hónapban nálam havonta 800 GB fölötti a feltöltés.
Persze azt nem mondom, hogy ne foglalkozz vele, csak elmondtam, hogy nálam még nem volt semmi belőle. -
vargalex
félisten
Hi!
30-as net már nem rendelhető, de anno volt (nekem is az van), ezt elméletben a modemednek bírni kell. Igaz, nekem is cserélték végül ECP2203-ra, azóta igazából nincs gondom.
(#15522) kabelmania27: 30-as nethez nem jár csak 1 IP-t, így a switch nem nyerő.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hi!
Magyar szerverrel nincs gond:

De a kolléga kifejezetten arra a svájci szerverre volt kíváncsi.
Aktív témák
Hirdetés
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szintén 50/5-ös csomag.