- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
-
válasz
Jarlaxle #13401 üzenetére
rosszul látod/értelmezed a dolgokat...
a mérvadó az, ami írva vagyon, a többi mind csak esetleges!
pont olyan is lehet ez, mint a p2p esetleges priorizálása; van, ahol foglalkoznak vele, és működik a dolog, de nem mindenütt! attól (is) függhet a dolog, hogy valaki területileg hol lakik, ott mennyire terhelt a hálózat, mennyire kell vigyázni a határértékekre...stb!
ha esetleg majd lekorlátoznak extrém használat miatt, akkor hiába hivatkozol majd arra, hogy de xy nem lett lekorlátozva, pedig ő is túlforgalmazott... -
válasz
Jarlaxle #13399 üzenetére
a nem volt semmi nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs korlátozás!
papíron létezik a korlátozás, és mindig az írott szabály az elsődleges! más kérdés, hogy szerencsére nem kimondottam foglalkozik vele a szolgáltató, de amennyiben úgy teljed el a köztudatban, hogy nincs korlátozás, és mindeki ész nélkül töltögetni kezd, a szolgáltató pedig esetlegesen élni kezd a leírt korlátozással, akkor sokaknak görbén fog állni a szája... -
válasz
Jarlaxle #12567 üzenetére
egészségedre! főként úgy, hogy más oldalakon más értékek szereplnek azonos típus/firmware mellett, én saját kezűleg meg mérem a sokadik eltérő értéket, mint ahogyan mások is...
és nem kísérletezésről van szó, pláne, hogy esetlegesen vannak olcsóbban jobb teljesítményű, illetve ár/érték arányú termékek is - függetlenül attól, hogy olyan gyártó műhelyéből kerülnek ki, akik nem szerepelnek adott fórum tesztjeiben! más oldalakon meg pont azon a gyártók némelyikét kerülik, amiket itt preferálnak...
a reklámozott/fizetett elfogultság nagy úr...
szerinted miben gyengébb egy tp-link tl-wr1043nd router, mint egy linksys wrt320n típus? -
vargalex
félisten
válasz
Jarlaxle #12275 üzenetére
Hi!
Én ugye a routerrel torrentezem, ami nyilván egész nap megy. Letöltésem nincs sok, havonta kb. 4-5 DVD. Viszont a seed folyamatosan megy. Az rTorrent nem tudja az uTP protokollt, így nyilván korlátozni is tudja az UPC. De még így is naponta 5-7 GB feltöltésem van. 6 GB-os átlaggal számolva egy 30 napos hónapban ez 180GB. Ez pedig még csak a torrentes feltöltés, és csak Fiberpower 15-ről beszélünk. Szóval, szerintem Fiberpower 120-al egyáltalán nem nehéz elérni a 300 GB-ot. Persze az kell hozzá, amit te is írsz, hogy valaki szinte folyamatosan seedeljen.
-
vargalex
félisten
válasz
Jarlaxle #12273 üzenetére
Na, én nem ez a típus vagyok. Nekem soha nincs olyan, hogy ezt a filmet már, de azonnal meg akarom nézni. Nekem ráér. A router meg úgyis megy folyamatosan, nálam azon fut az rtorrent (bár inkább feltöltés megy).
Ezért is csak Fiberpower 15-öm van. És igen, az ár miatt váltottam ADSL-ről.
Egyébként pusztán elméleti oldalról megközelítve egyáltalán nem komoly teljesítmény átlépni a 300 GB-ot. (Nem beszélve arról, hogy te HD-s mkv-kat említessz, ami ugye nagyjából 15 film/hónap. Jó, mondjuk én közel nem nézek ennyit.) -
vargalex
félisten
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Jarlaxle #12199 üzenetére
Félreértés ne essék, én nem csak szimplán UPC-ellenes vagyok, hanem minden olyan szolgáltatóról ez a véleményem, amelyik szart szolgáltat. És hallottam már a DIGI-ről is szépeket, de mivel engem még nem károsítottak meg, nekem egy szavam nem lehet még. Ha átváltok majd, és ott is lesznek ilyen dolgok, ugyan úgy elhordom őket, mint bármely más céget. De ahogy olvasgattam, több jót olvastam a DIGI-től mint rosszat, a UPC-ről ugyan ezt nem nagyon lehet elmondani.
Szerinted én úgy nézek ki, mint aki csak felhívja őket, és beböfögi, hogy nincs net? Nyugodjál meg a natúr telefonos kisasszonyokkal már régen nem állok szóba, egyből technikushoz kapcsoltatok, az legalább tudja mi a dörgés, bár volt olyan, hogy az "aortánál ugrik meg a ping" -után csak egy "hö?!?" volt a válasz. Kedvencem még tőlük az, hogy ha kérdik van e routered, igennel válaszolsz, egyből arra fogják, hogy szar.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Jarlaxle #12185 üzenetére
Az elírásaimat most nem kommentelem, biztos értetted mire akartam kilyukadni.
Viszont, ha te előfizetsz valamire, és nem kapod meg 100%-ot ami a szerződésen szerepel leszarod? Hát én nem, szeretem azt kapni, amiért fizetek. És még többet is fizetek, mint ami a szerződésen van, 3600- helyett 3750, csak tudnám miért. Szerintem az UPC mint szolgáltató egy nagy szar. Nem szolgáltatják azt amit kell nekik, korlátoznak jobbra-balra, és ha valami hiba van, az ügyfélszolgálaton letagadják, hazudnak, hogy ők nem látnak semmi hibát, (lásd pár hónappal ezelőtti külföld felé történő lehalást 2000-es pingekkel). Akkor is a pofámba hazudtak, hogy semmi hiba nincs, ugyan úgy, mint most, hogy nincs korlátozva 2.5Mbps -re a feltöltésem. Egyik ismerősömnek minden éjjel full leáll a net, meg a szomszédjának is, gondolják a marha éjjel úgyis alszik, ja csak hát azt elfelejtik, hogy van modem log... Lehet, hogy egy noob-al meg tudják ezt a maszlagot etetni, de velem nem. A kábeltévéjük is egy kalap trágya, anno volt 55 csatorna, most meg van nálunk 36. És amint lejár májusban ez a szar hűségem, úgy koccolok tőlük, mint a pinty. Viszont érdekes, hogy a nettel régebben nem volt baj, anno mikor 3Megás netem volt, az mindig megvolt. Ebből is látszik, hogy rohadtul szar a hálózatuk, és nemhogy a 120-at, de még a 60-at sem bírja el sok helyen. Szóval ennyit a UPC-ről, pedig tudnék még felhozni dolgokat, hogy miért kívánom azt, hogy tűnjön el a föld színéről csak se humorom, se időm nincs rá... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Jarlaxle #12183 üzenetére
Ja igen elírtam, feltöltés akart lenni. A letöltésem jó, 30Mbps a csomagom és megvan a 32 mindig. A letöltésem viszont szar, 3Mbps helyett 2.1-2.5Mbps csak. Ha neked 10 Megás a neted, akkor jó az a 9.5, de ha 30-as, akkor már nem annyira. Viszont a feltöltésnél már ha az arányokat nézzük is sokkal többet számít az az 1Mb-512kbps mínusz, mint mondjuk egy 10 Megás feltöltésnél. Ja és nekem a torrentnél is szar az up, régen simán ment 420K-val most meg 320-350K. Azért nem mind1.
-
edk-
őstag
válasz
Jarlaxle #12163 üzenetére
Az aligha növeli a sebességet, ha a kliensben tiltom a TCP kapcsolatokat (1-es és 4-es bit 0), mert ezzel kizárom az összes peert, akinek régebbi uTorrent vagy más a kliense. Ha újfajta uTP headert használok (16-os bit 1), azzal szintén csökkentem a szóba jöhető peerek mennyiségét.
-
edk-
őstag
válasz
Jarlaxle #12163 üzenetére
Kipróbálom az engedélyezést, bár ahogy írtam, korábban ezekkel a beállításokkal jó volt. Meg azt gondolnám, a bejövő kapcsolatok a seedeléskor fontosak, nem a letöltéskor. A seedelés különben megy jól, ha van, aki vigye tőlem a cuccot.
Port forward természetesen megvan.
-
edk-
őstag
válasz
Jarlaxle #12156 üzenetére
A magam részéről úgy gondolom, tisztában vagyok a torrentbeállításokkal, más protokollok pedig mennek rendesen. Az anyázást fenntartom, és a következőt fogom cselekedni: a nemrég 30-asra bővített előfizetést visszaveszem 15-ösre, az ebből és az eddig 24/7 működő gép kikapcsolásából adódó megtakarítás szerintem legalábbis fedezni fogja a seedbox díját.
-
c41r0^
őstag
válasz
Jarlaxle #12035 üzenetére
ez itt 14. ker. különben, de köszi, ez egy fontos infó volt, mert erre nem gondoltam, hogy ki kéne próbálni erőltetett titkosítással is, mindig csak engedem, de nem erőltetem
a titkosítatlan bejövő kapcsolatok nálam is be van jelölve
viszont a te esetedet meg tudom akkor magyarázni elméleti síkon és a titkosítással függ össze, aminek ugye 3 állása van:
1. nincs titkosítás - csak nem titkosított peerre tud csatlakozni a kliensed
2. engedve van - titkosított és nem titkosított peerre is tud csatlakozni a kliensed (ezért ajánlják ezt, ez a recommended)
3. erőltetve van - csak olyan peerre tud csatlakozni a kliensed, ahol szintén ez van beállítva (és elméletileg ilyenkor lehet a UPC priorizálását kijátszani)
mivel a publikus trackereket átlagfelhasználók használják, nagy százalékban alap kliensbeállításokkal, ezért a legtöbben engedve van csak a titkosítás, így neked természetesen kevés peerrel fog kommunikálni a kliensed
de a privát trackereken valamivel hozzáértőbbek vannak, tehát ott nagyobb az erőltetett titkosítással rendelkező beállításúak aránya, tehát több peerrel fogsz tudni kapcsolatot kezdeményezni
de tényleg jó ötlet megnézni nekem is erőltetett titkosítással és kizárólag uTP-n, majd erőltetett titkosítás mellett uTP+TCP-n is, lehet itt lesz a megoldás... csak amint írtam, nagy rá az esély, hogy sokkal előrébb nem leszek, mert a publikus trackerek miatt kevés peerrel fogom tudni felvenni a kapcsolatot a fent írtak miatt
vargalex: értem, lehet ebben is valami, de hát ez megint találgatás, mint már írtam, csak sötétben tudunk tapogatózni egyfolytában... kéne vmi UPC insider, aki elmondja a technikai részleteket
-
c41r0^
őstag
válasz
Jarlaxle #12030 üzenetére
ehhez még annyit, hogy a publikus trackerekről direkt olyan torrentet próbáltam választani ehhez a teszthez (ami a képen látható), aminél sok a seeder, 1000 feletti
érdekes módon anno a 25/5-ös T-Kábeles netemen az ilyen és hasonló torrentek mindig teljes sebességgel jöttek lefelé 3MB/sec-el (igaz, be kellett torrentenként a ~300 kapcsolatot állítani ) TCP-n, szóval azért azt kijelenteni, hogy a publikus trackerről való letöltés csak lassú lehet nem állja meg a helyét a valóságban
vargalex - lehetséges amit mondasz, annak lehet valóságalapja, hogy a modemben van a priorizálás configolva, lehet ezért is ragaszkodik a UPC még mindig a MAC-es reghez is (bár T-Kábelnél is regelik/aktiválják a központban a modem MACjét, szóval ott sincs másképp)
mindenesetre jó lenne saját kábelmodemmel is kipróbálni a dolgot, csak az sajnos nem fog működni, mert pont ez ellen védekezik minden kábeles ISP...
-
vargalex
félisten
válasz
Hi!
Ha nem uTP-n használod, akkor privát torrent sem jön 100KB/s-el (inkább 30-60) olyan időszakban, amikor "priorizálnak". Szóval, lehet anyázni az UPC-t?
Egyre inkább úgy gondolom, hogy ez a "priorizálás" nem a központban, hanem a felhasználóhoz közelebb eső hardware-ban van, ezért lehet az, hogy egyesek szerint jó, mások szerint viszont nem. Nálam is azt lehet mondani, hogy általában a nap 90-95%-a "priorizált" (igaz, mint mondtam, én a routeren rTorrentet használok, ami nem tud uTP-t). Gondolom erősebben kihasznált környéken ez jobban érezhető. -
c41r0^
őstag
válasz
ez rendben is van, csak sokak még mindig nem ismerik el a korlátozás - khm "priorizálás" - tényét, vagy nem tudnak róla, nekik ez egy bizonyíték, a bizonyos napszakok pedig az 1 hetes tapasztalataim szerint a nap 95%-a... mert kérdem én, hogy minek priorizálnak éjfél körül... sokan VoIP-eznek, leveleznek, böngésznek? a BIX statjai alapján a csúcsidő 8 és 9 PM közt van, ráadásul ilyenkor is maximum 20 Gbit/sec az adatforgalom (az is vasárnap) a 40 Gbites primary node-jukon
de ki fogom próbálni hajnali 4kor is a völgyben, istenúccse...
azt nem tudom csak, hogy hogyan lehetne megkerülni a korlátozást, mert itt a fórumon másoknak bevált módszer nem működik ahogy látod, 2.0-s uTorrent sem (ettől ugye a modemem hal meg vszínűleg és másnak gondolom XP alatt azért nem, mert a max. socketek száma XP alatt korlátozva van, Vista SP2 és Win7 alatt nincs és gyanítom, hogy a sok socketet nem bírja a WebStar modem), kizárólag uTP protokoll használata sem, ezeket mind tudja szűrni az UPC úgy látszik
Deluge és Halite klienseket még nem próbáltam, de itt az ideje
no mindegy, ebbe bele kell törődni, ez van... megoldom kerülő úton, de sokaknak erre nincs lehetőségük
egyébként a privát torrent miben változtat a sebességen? ezt komolyan kérdezem, mert a TCP és uTP forgalom is úgy látszik szűrésre kerül...
-
need
addikt
válasz
Jarlaxle #11982 üzenetére
ez 1 érdekes koncepció amit irtál...
és elgondolkodtató!
és elkeserítő hogy menny menny fos torrent kliens létezik...volt szerencsém kiprobálni párat!
el nyüszög szépen az utorrent töltt is mint az állat de olyan mintha idő korlátos vagy adat föltéltési korlátozás volna! P2P!
és eléri ezt a szintett akkor +hal a rendszer
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest