Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
ACE-
addikt
Megint rájöttem egy érdekes dologra, legalábbis nálam... Nem tudom a UPC mi alapján korlátoz, de itt XP alatt bármit csinálok 300-400K-nál magasabbra nem megy a letöltés, de ha Win7-el boot-olok, akkor még titkosítás nélkül is megvan az 1.8-1.9 MB/sec közötti sebesség, na erre varrjon valaki gombot...
-
tomp
félisten
válasz
Olekgsxr
üzenetére
Ezt én sem értem. Nekem is jó volt egy darabig, majd aztán beütött a lehalás. Egyik nap még volt, másnap már nem.

Mit jelent a "TLV-11 - unrecognized OID" üzenet? Tegnap este padlót fogott a modem. Minden led kialudt a LINK-en kívül. Az nem villogott, hanem világított. Még a power led sem világított. Modem kihúz-bedug helyrehozta. De mi okozta ez? Túlterhelődött?

-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Vmiért böngészőnek veszi az utorrrentet.
Megoldás: Beállításokban, Webhozzáférés védelem fület lenyitod, HTTP/Böngészők. Itt nem a következő lenyillóra kell menni ami a böngészők fülről jön le, hanem csak simán Böngészők. Ez után megkeresed az utorrentet, majd piros X-t raksz elé. Ha ez megvan, torrent mellett is menni fog minden. Ezért nem a upc-t kell szidni
Csak keresgélni kell a guglival
Nálam gond nélkül megy a torrent+NasaTV mellett a böngészés is. Pedig csak a NasaTV megeszik 1MB/s-et, azaz 10mbitet a sávszélből
-
-
harry
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
ivcsi86
üzenetére
Szerintem ez ugyanaz a hiba lehet mint a Linksys DHCP release, renew...
Ilyen is csak mostanában van (D-Link modemmel kellett áramtalanítani, napi 2-3szor is a végén) --> valószínűleg túl gyakran váltanak valamit, vagy ilyesmi és nem tud alkalmazkodni hozzá a router... -
Draken
őstag

A letöltést kb már 2hete nem számolja jól a bp-i server nekem.
-
harry
veterán
-
ivcsi86
tag
segitsetek lécci!
egy hónapja kb az a bajom, h ha megy a uTorrent és a böngészés, akkor naponta 1-2x elmegy a net. eddigis együtt ment a 2 és sima ügy volt. a router nem lehet baj, m hiáb aresetelem , nem lesz ujbol net. egyedül ha modemet áramtalanitok akkor jön vissza, csak már unom.
másnap is volt ilyen problémája? mit lehet tenni?
köszi -
Egorov
aktív tag
válasz
Olekgsxr
üzenetére
Nekem szerencsére nincs ilyen gondom. Többen is mondták, hogy ilyenkor lassú a netük mint a rosseb. Nekem Ubuntu alatt 500-zal jön a cucc és mellette 2 youtube ablak simán megy.
És me még nem szakadt meg a net ööm bódottá
Lehet nem az Ubuntunak köszönhetem de jó azt mondani, hogy használj ubuntut
-
Olekgsxr
tag
Nekem kivan a puttonyom a UPCvel.
Nem tudok egyszerre letöltögetni,és kajtatni a neten, mert amint észlelik az utorrent működését, egyből iszonyatosan belassítják. Az utorrenten a letöltés zavartalanul megy, meg az MSN is használható, de nem tudok egy oldalt sem megnyitni közben.
Alig várom már , hogy leteljen a hűségidő azt megyek is át a konkurenciához. -
Mr.Skyline
senior tag
Asszem engem is átállítottak

-
Hitman
aktív tag
válasz
Hitman
üzenetére
Időközben visszakötöttem mindent ahogy eredetileg volt, természetesen a kábelmodem nem látott semmi hálózatot a T elosztó után, erre felcseréltem a set top box kábelkimenetével a T elosztónál, tehát a telefon-modem került a tv helyére és a másik a másikéra, itt már kapott jelet a modem, van net telefon és a kábeltévé is jó, viszont nem értem a dolgot. Biztos ami biztos holnap délutánig tesztüzemmód, ha jó lesz 1221 szerelő sztornó.
ui: Gondoltam megosztom a tapasztaltakat, hátha valakinek van ésszerű magyarázata.
-
Locos
csendes tag
Nem használok Routert!
A legfrisebb mérésem 5/2 volt
Nagyon nem vagyok megelégedve velük.Na mind1 remélem orvosolják a hibát
Csak azt nem értem hogy csökkentett módban miért mér rendesen
(30/3-t) -
Hitman
aktív tag
Tegnap délután 3-4 órára eltűnt a net és vele a telefon is (estére helyreállt a megszokott rend), ma déltől ismét semmi nem ment egészen idáig (modem reset, áramtalanítás megvolt, reakció semmi), felhívtam 1221-et, ügyfélszolgálatos közli, hogy nem látja a modemet, komolyabb gond lehet (hozzáteszem minden csatlakozó normálisan csatlakoztatva), időpontot ad kiszállásra,én elfogad telefon letesz, aztán rövid gondolkodás után gyorsan átnéztem a kissé kaotikus kábelezést amit a modemet telepítők hagytak maguk után. Átkötöttem a modemet, kiszedtem az elosztót ami a tévéhez és a modemhez osztja a jelet, modem beizzítás után helyreállt minden
, most megnézem mit vág ha visszakötöm elosztóra, ha rossz nem mondom vissza a szerelőt, cseréljék a hibás alkatrészt (legalább problémadetektálásban már segítettem) -
Locos
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kis gondom és segítséget várok!
Már 2éve UPC-s internetem van.Elég sokat fizettem érte.Multkor leakartam mondani a netet és a tv-t is.Erre ajánlottak egy akciót hogy 1 éves hűségnyilatkozattal 30/20 megas netet biztosítanak tv vel együtt 6800ft-ért.Ez 300ft-al drágább lenne mint a diginél.Belementem.
Ők annyit mondtak hogy 10-15 percre áramtalanítsam a modemet ők addig a számítógépükön csinállnak valamit(nem tudom h mit) és máris 30/20 as netem lesz.Megtette.
Lemértem http://www.speedtest.net/-el és csak 10/3 at írt. Beszéltem velük és mondták h lehet egy vírus is vagy a vírusírtóm fogja meg a netet vagy rakjak egy friss wint.Újraraktam mindent és friss winnel mértem egy sebességet.Így is csak 10/3-at mértem.Vettem egy gigabites 10/100/1000 -es hálózati kártyát ezzel garantállták hogy elérem a kelleő ebességet.
Hát ezzel sem.Feltettem a szoftvertis ami kell hozzá de az sem segített.Azt javasoltak h próbáljam meg csökkentet módban lemérni hogy úgy menyit mér hát úgy már 30/3-at mért a beépített 10/100 as és a 10/100/1000 es kártyával is.Nod32-t használok de kétlem hogy az lenne a gond.Ha valaki tudna segíteni hogy mit kéne tennem hogy jó legyen akkor nagyon megköszönném.
tomcso19@freemail.hu az email címem ide is meglehet írni(ezt többet nézem mint a prohardvert) Előre is köszönöm
-
DjPremier
aktív tag
Ma jött ki a számla,április 22-töl van chellom.Április 22 -Május 10 a számlázási idöszak nem teljes honapom volt örültem is neki,4400Ft ez az idöszak.De a számlán május 11- junius 10-ig az is benne van
2 havit számláztak ki nekem egy csekken.Az üfsz-en a csajszi ezt nem mondta pedig rákérdeztem.
Asszem felhivom majd öket mi a répa ez? Szerintetek ez igy ok? Köszi -
FefeeX
veterán
válasz
hoby36
üzenetére
Ilyenkor a modemen sem ég a négy pötty? csak mert múltkor nálunk is pont éjfélkor kezdődött a karbantartás... Olyankor kb mindegy, mit akarsz, nem lesz net...
Tegnap egyébként megint elnyomta a routerem a net, azért nem volt, egy áramtalanítás segített... Nem tom mostanában mit csinálnak ezek, hogy szegény router (WRT54GL@DDWRT) nem tudja követni...
Minden esetre nekem tegnap és tegnapelőtt este is kifogástalan volt a net, nem akadozott a wow sem, már amennyit játszottam... Szóval nekem nincs problémám. -
hoby36
senior tag
Hellotok!Nektek volt márt hasonló,hogy pont éjfélkor szétkapcsolt a net és nem tudtatok visszacsatlakozni?Negyed órát próbáltam,de nem sikerült.Reggel viszont jól működött márt.
Más:A routerben mit kell állítani,hogy torrentnél aktív legyek?
-
Krike
aktív tag
Sikerült a varázslat, a routeremmel volt a gond. A Draytek Vigor 2200E csak 5 Mbit/s-ig bírta, a mostani Linksys-el azonnal 15Meg felett megy a cucc

-
Egorov
aktív tag
Na kinek milyen a net? Mert nekem még mindig szutyok. Néha csak úgy elmegy a net 5-10 percre. Csúnyaszó kivan már. És ezt már csinálja pár napja.
Nektek is csinál ilyet vagy itt lehet a hiba?
-
FefeeX
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Lehet csak a routert akasztották ki megint, mert felhívtam a húgom, azt mondta ég az összes fény a modemen, meg villog is... (bár a gép meg már 20 perce nincs neki bekapcsolva - szal nem tom hol az igazság
)
Majd este meglesem, van-e net... Lehet az új routerem is gázos (bár ezt nem hinném) -
jerry311
nagyúr
válasz
FefeeX
üzenetére
Ha vannak tipikus jellemzői a forgalomnak, akkor könnyen gyorsan felismerhető, szűrhető, stb., akkor nem kell tudni, hogy mi a visszafejtett (titkosítatlan) adat egy csomagban. Igazából lényegtelen. Az újabb és újabb torrent kliensek azért lehetnek gyorsabbak a régebbieknél, mert kicsit változtattak a kommunikáción. Tehát amíg nem frissítik a shaping eszközt, addig nem ismeri az újfajta torrent forgalmat és nem vagy nem megfelelően korlátozza azt.
Eleinte elég volt a titkosítás is. Aztán elemezték a titkosított torrent forgalmat, megtalálták azokat a jellemzőket, amik alapján könnyen gyorsan szűrhető és szépen beadták az eszköznek, hogy na akkor a mai naptól ezt is.
-
dReFiX
senior tag
Borsodban van internet, jelentem

-
FefeeX
veterán
Hogyé megy a cselló éppen? Húgom hívott, hogy nincs otthon net... Szóval érdekelne más csellós is, hogy helyi, vagy globális a gond (elcsellóztak-e valamit)

-
DjPremier
aktív tag
Egy darabbig volt jo tegnap is most megen xar

-
jerry311
nagyúr
válasz
Chieftec
üzenetére
http://www.sandvine.com/
Tessék, ezt kell kijátszani. Lehet próbálkozni.
Ideig óráig az UDP torrentezés még meg tudja kerülni, aztán frissítenek egyet és az sem. -
FefeeX
veterán
válasz
Chieftec
üzenetére
utorrent 1.9 bétát használj. Azzal jönni fog...
És nem közben veszik észre, hogy p2p... Nem figyeli senki az adatforgalmad, szép is lenne. Benn vannak a szűrők, TCP p2p forgalom a teljes hálózati leterheltség arányában kapja a korlátozást...Fenn az új kamuhír a Washingtoni routerről... Ennyi erővel John Smith, amerikai állampolgár otthoni, x típusú WiFi routerére is kenhetnék az egészet... Vagy hogy a patkányok megrágták ott a vezetéket... Ezért van lag az európa-európa kapcsolatban...

-
Chieftec
őstag
Hat ez hihetetlen mar amit ez a szenny upc csinal!!! Jon 250 el valami eszreveszik h p2p aztan rogton leugrik 20-30 ra.. Hihetetlen!! Hogy lehet kijatszani most a korlatot? Utorrent semmit se er pedig regen jol mukodott.
-
Laybee
őstag
Reméljük hamarosan helyre jön, de most néztem alternatívként a t-home optinet vagy mit és picivel olcsóbb. Addigra majd eldöntöm valahogy.
-
koxes
tag
ma felmentem egy ceh cod szerora hát mit mondjak, 999es ping 5percböl 4percen át már lassan örülök ha külföld felé van kapcsolat. a magyar szerokon tökéletesen megy de azért ez mégis nevetséges.
-
-
Laybee
őstag
Nekem elsejétől lesz upc, de ha ilyen rossz lesz, akkor inkább nem...
-
szasz1
tag
Sziasztok, a mai nap nekem ott folytatódik ahol eddig tartott, szar :> maximum annyival másabb kevesebbszer szakad meg a kapcsolat
-
DraXoN
addikt
Ürülök, hogy megjavult a hálózat
... bár a sebességnövelés óta a ping értékeim kicsit nagyobbak... -
dReFiX
senior tag
Budapest

------
Bratislava
Linz

-
modemshop
csendes tag
Itt is jó a külföld.

-
dReFiX
senior tag
Ahogy a játékokat néztem a probléma tényleg megoldódott

-
harry
veterán
Íme a probléma oka: [link]
Most már elvileg jó, gondolom. -
tomp
félisten
Nem is tudtam, hogy a WebTáros szervere külföldön van. Ezért hullámzott az elérése hajnalban
Nekem a pingek 30-250 között ugrálnak, de a letöltések jók.
-
g@bo
nagyúr
szal tudtok értelmesebb proggit ( hang kép ), mint a skype vagy msn?
-
jerry311
nagyúr
Egy kedves barátomtól, aki annak idején kollégám volt a UPC-nél és még mindig ott dolgozik a hálózat üzemeltetésen.
-
Bischof
csendes tag
folyamatos traceroutból eltüntek a csomag vesztések azóta 1 se volt kb fél órája 14:30 tól
-
jerry311
nagyúr
UPC Magyarország által konfigolt eszközökön rendben megy a forgalom. Viszont van egy csomó hálózati eszköz, ami fizikailag Bp-en van, de csak a Hollandok (UPC, amszterdami központ) tudnak belenyúlni.
Szóval, a jelenlegi helyzet, hogy a Hollandok két füves cigi közt (elméletileg) magas prioritással dolgoznak a problémán.
Türelem tornaterem.Friss info: állítólag megjavult külföld. Kb. most.

-
BalaNce87
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szóval ezért nem tudtam tegnap este dodozni külföldi szerveren
Közben csak 31-es pingem volt. Jah és az msn-t kb fél év után használtam először, erre percenként ledobott miközben egy beadandót csináltunk co-op ban az egyetemre
Más: Akkor most megemelkedik az előfizetői díjam, mert átraktak 25/3as goldra? Anyám meglátja zúzni fog
-
Patrick
addikt
Talán kis bizakodás, hogy most toltam egy 520-at FSO-ban és nem volt lagg egyáltalán. Tegnap és azelőtt, pedig percenként...
Lehet, hogy alakul a dolog, remélem.
-
RZozo
aktív tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Jól mondod, én is ezen a véleményen vagyok mint évek óta hűséges (jobb lehetőség híján) előfizető.
Még egy dolog az aktuális állapotról, már az index is megírta:
linkhoppá, elkéstem!

-
WonderCSabo
félisten
-
horvathkrisz
addikt
Na kicsit összegzem akkor az elvet, hogy mindenki értse:
Ha régi előfizető vagy és az alábbi csomagokat szeretnéd:
-TV start csomag 1790Ft/hó
-Internet Bronze csomag 4500 Ft/hó
Összesen 6290 Ft/hó
Ebben az esetben nincs is lehetőséged az 1Mb/512kbit -es. 2250 Ft-os Chello Start csomagra...
Ha új előfizető vagy és ugyanezeket a csomagokat szeretnéd:
-TV start csomag 1611 Ft/hó
-Internet Bronze csomag 4050 Ft/hó
Összesen 5611 Ft/hóKülönbözet új és régi előfizető között 629 Ft/hó az új előfizető javára.
12 hónappal számolva összesen 7548 Ft-tal fizet kevesebbet az új előfizető mint a régi.
Szóval, kinek van kedve mondjuk karácsonykor csak úgy kidobni az ablakon 7548 Ft-ot, mert akkor inkább adja nekem, nem?
Végül megjegyzem, a legkisebb csomagokkal számoltam, a nagyobb csomagokat számolja ki az akinek van kedve hozzá, de feltételezem nagyságrendekkel több pénzről van szó a nagyobb csomagok esetében...
-
horvathkrisz
addikt
már nincs is cset náluk, nézd csak meg!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Arc Raiders
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- HP Thunderbolt 4 kábel
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2 havit számláztak ki nekem egy csekken.Az üfsz-en a csajszi ezt nem mondta pedig rákérdeztem.
A modemen csak 3 led villog ilyenkor. 5-10 perc és visszajön. Valamikor ezt 3x is megcsinálja egy nap. Elég idegesítő.