Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
http://www.hardwareheaven.com/modtool.php
Figyelmesen olvasd el, ami a program leírásában van. Az ATI/AMD oldaláról letöltöd a legutolsó drivert, ami a notebookban lévő kártya verziójának megfelelő (X1000, X2000 tehát HD alatti X sorozat esetén ez a 10.6), ráereszted ezt a patchelő cuccost, utána engedni fogja mindenféle laptopra feltelepíteni a drivert.
Lehet számítani hibákra, de talán még mindig jobb a frissebb drivert, mint a laptop gyártója által kibocsátott elavult.
Nálam 64bites T60-as laptopban lévő x1400-ra van rátéve és tökéletesen működik vele Win7 alatt a holmi. A Lenovo drivere valami 2008-as, a Windows által felismert 2009-es, ezzel a patchelő programmal pedig 10.6-ost tudtam rátenni.
Igaz, a Win7ben lévő WDDM1.1-et hardveresen nem támogatja a kártya, csak a WDDM1.0-át, így bizonyos funkciók nem lesznek hardveresen gyorsítva, illetve a Win7 fejlett videokártya kezelési funkciói sem lesznek aktívak (pl driver reset). Ez van.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
InfiniteReality
őstag
válasz mpierre #19711 üzenetére
Sapphire kártyád van? Mert ha igen és nem a Sapphire driverét teszed fel, hanem a gyári ATI/AMD drivert, simán lehet összeakadás.
Én nem használok semmilyen extra programot a kártya "piszkálására", Sapphire 6970-es kártya, ATI/AMD driverrel.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
mpierre
veterán
válasz InfiniteReality #19752 üzenetére
Csak valami átmatricázott, fém lappal megspékelt, egyedi, kézi készítésű, refhűtős asus, amit véletlen még moddolni is sikerült.
A ccc-nek csak akkor van értelme, ha nincs még egy másik kártya is a rendszerben. Jelesül egy gts450. Így a od funkciói és használhatósága már nem 100%.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Teodor52
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Sajnos mai nap kaptam egy kékhalált az alábbi hibaüzenetekkel!
[Eseménynapló 1]
[Eseménynapló 2]
[Eseménynapló 3]És mindezt megelőzte tegnap egy ismételt [kékhalál]
Majd a [mai]
3-ból 2 alkalommal hidegindításnál kaptam!
Ramot cserélek úgy 1 hét múlva [erre]
Mííí lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz hackeeeee #19759 üzenetére
Igen kb 1 hete!
Az adott [topikban] felvetettem a másik kékhalállal kapcsolatos kérdést és nagyon úgy néz ki hogy ram lesz ami okozta a bluescreent,de hogy az atival kapcsolatos hibát is ez okoná ezt nem tudom!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Na, eddig tartott nálam a 12.11 béla.
Azt csinálta, hogy altatásból felélesztve a gépet, nem volt a HDMI kimeneten hang. (Sapphire 7770 Vapor-X) Mert állítása szerint nincs csatlakoztatott eszköz. Ami csak azért volt furcsa, mert hát ugyebár, ez az üzenet azon a tévén tárult a szemem elé, amit HDMI-n csatlakoztattam a géphez
Természetesen restart windows után minden rendben megy.
12.11 uninstall, 12.10 vissza, és láss csodát, működik.T***m kivan, nemigaz, hogy nincs egy normális driver...
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Teodor52 #19760 üzenetére
Előfordulhat.
Ramokat le tudod tesztelni, hogy azok-e a ludasak, pl. memtest-tel.
Véleményem szubjektív...
-
Tex Murphy
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha valaki....
Asrock AM2NF3-VSTA, AMD X2 3600+, HIS 4670 1GB AGP.
Win XP-n csak a gyári CD-n lévő meghajtóprogrammal működik, semmilyen másik agp hotfix nem jó.
Win 7-nél telepítés után látszik az eszközkezelőben, de sárga jel mellette, és 43-mas kód, letiltva, nem működik helyesen. Ez miért van? Előre is köszi mindenkinek.A4000T "Only amiga makes it possible"
-
addikt
-
Sanyi19
őstag
Üdv!
Kipróbáltam a 12.11-es Beta Catalyst-ot egy juniperes VTX3D HD5670 1GB DDR5 kártyával.
Vantage-ba 400 ponttal emelkedett a GPU Score. Nézek majd egyéb teszteket is.
Ezek szerint nem csak a 7000-es sorozatot gyorsítja.“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Tex Murphy
tag
-
addikt
válasz Tex Murphy #19767 üzenetére
Ez már nem ebbe a topikba tartozik, de az a processzor nem éppen mai darab. Egyébként ha egy játék akad és nem tudja az ember hogy mi a gyenge pont a gépben, akkor pl aida64-el lehet monitorozni hogy mekkora a processzor és vga terhelés mennyi memóriát fogyaszt stb, visszanézve el lehet dönteni hogy mi a legnagyobb gond.
További kérdésekhez erről: Milyen processzort vegyek?, Nagy Everest / AIDA64 topik, 3DMark topikok[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Dictator^
veterán
üdv.
6870-hez még ajánlott a legújabb ati driver?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz InfiniteReality #19770 üzenetére
Steam hívta fel a figyelmemet a 12.10-re, de akkor várok a 11-re, viszont ha jól emlékszem nem úgy volt az ATI-éknál, hogy már nem jön havonta driver?!
Mi a baj a 10-sel, hogy nem ajánlod ?[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
sajátgép33
csendes tag
Sziasztok
Van egy Asus EAH5450 SILENDT DDR2ES VGAM 512mb és a következö lenne a kérdésem hogy a v-synct hol tudom kikapcsolni mert a catalyst centeren belul van hogy 3d es ott nincs hogy v-sync:S
a drivere az van a gépen amit a vgahoz adtak cdt. Elöre is kösz a válaszokat!! -
bozont
veterán
válasz Dictator^ #19771 üzenetére
Bizonyos kijelzők esetén nem vette vissza az órajeleket idle állapotban (legalább is a 7000-es széria esetében, a többinél nem tudom). Mind a 12.10 és a 12.11 beta4 esetében fennáll ez a dolog. De már kint van a 12.11 beta6 amiben javították. Amúgy a 12.12 lesz a következő WHQL
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz sajátgép33 #19772 üzenetére
Szerintem a programon belül kell kikapcsolnod vsync-et, amelyik használja.
Miben okoz ez gondot?[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
sajátgép33
csendes tag
válasz radi8tor #19774 üzenetére
És ha mondjuk letöltöm a legujab driverét hozzá??? Mert nem találom sehol sajna::SS
Counter strike 1.6 nál nincs meg néhány helyen a 100fps. Azért kéne kikapcsolnom
Ha mondjuk játszok a crysis 2 vel ott kitudom kapcsolni a catalyst centernél nem találom sehol:S:S[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz sajátgép33 #19777 üzenetére
Nekem volt jópár AMD kártyám, de sosem kellett kikapcsolni. Mindig az adott programon/játékon belül kell ezt megtenni.
Várd meg azért mások véleményét is, de szerintem nincs Catalistban ilyen korlátozás.
⭐ Stella
-
bozont
veterán
válasz sajátgép33 #19779 üzenetére
Nálam "Wait for vertical refresh" néven szerepel a control centerben. Úgy nézd meg.
-
sajátgép33
csendes tag
Ha mondjuk frissitem a catalyst centert vagy a vga driverét akkor lesz olyan beállitás????
Nem értek az ilyen dolgokhoz azért kérdezem -
AtHoS
nagyúr
válasz bozont #19780 üzenetére
Vista, win7 és gondolom win8 sem kivétel ez alól már nem lehet CCC-ből erőszakolni v-sync-et. Ha a program kínál lehetőséget az állításra akkor lehet vele babrálni, ha nem, akkor nem lehet.
Ez van...., fejlődik a win és vele a megjelenítések...
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
-
InfiniteReality
őstag
válasz Dictator^ #19771 üzenetére
Átfogalmazom: azt a drivert ajánlom amelyik nem béta ÉS WHQL. És valóban, nem havonta hanem 2 vagy 3 havonta jön ki csak WHQL driver. Ennek ellenére minden hónapban van valamilyen driver, csak nem mind megy át a WHQL minősítésen, és ezért könnyebben belefuthatsz egy problémába vagy egy program összeakadásba.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
InfiniteReality
őstag
Laptopban lévő HD3650-re a 12.6-ot ajánlotta fel, és semmi baj nincs vele, tökéletesen működik. Még azt is felismerte, hogy switching graphics van a gépben, és a CCC-ből tudom kattintgatni, hogy ATI vagy Intel kártya menjen.
Saját tapasztalat: 64 bites gépeken (kivéve ilyen EEE pc-k) el kéne felejteni a 32 bites oprendszert, valamint azt is, hogy mindenki az otthoni gépére felesleges és ész nélkül Win7 ultimate-et pakol (gondolom mert pistinek az van a szomszédból).
Konkrét dolog: Lenovo T500 laptop, 32 bites Win7 ultimate-tel voltak kékhalálok, fagyások, problémák.
Most ugyanazon a gépen egy 64 bites Win7pro figyel és semmi de semmi probléma nincs. Egy kékhalál sem volt, és a teljesítménye is érezhetően kiegyensúlyozottabb.Könnyen eltudom képzelni, hogy az ATI/AMD telepítő is sokaknál azért okoz hibát, illetve azért vannak rejtélyes problémák, mert sokan rohangásznak ultimate-tel a gépükön, és nagyon sokan (feleslegesen) "fáznak" attól, hogy 64 bites oprendszer legyen a gépükön.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
bozont
veterán
A 12.11b6-hoz fel kell tenni a 12.10 cap1 alkalmazásprofilokat vagy már tartalmazza ezeket?
-
HBO2
tag
Meddig kell még várni, hogy kijavítsák a váltható grafikus rendszer problémáját?
Nincsenek ez miatt felháborodva az emberek külföldön se?Asus K53-TA - iPhone 6s plus 64 GB - WayteQ xTAB-8Q
-
törölt tag
válasz InfiniteReality #19790 üzenetére
Ha a gépedben 3650-es VGA van, akkor nálad a 12.6-os Legacy driver van fönn, ami a régebbi kártyákhoz való. Ez nem ugyanaz, mint az újabbakhoz való.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valamiért elkezdte csinálni az explorer.exe leáll dolgot. És szinte biztosan driver gond miatt..
A hibát okozó modul neve: atiumd64.dll, verzió: 9.14.10.926
Valakinek valamiféle ötlete? Reboot után egy ideig jó, de aztán elkezdi megint...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
laca000
őstag
Catalystben be lehet állítani azt, hogy a monitor 1080p, a tv ugyanakkor, VGA-val összekötve 720p legyen?
Itt küzdök mióta, de nem sikerül, segítsen valaki please..
Köszönöm!
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz old-dog #19799 üzenetére
Ez idáig rendben, de ráklikkelek, mondjuk egy videóra, és a képet a tévére át kell húzni, egyidőben nem jelenítődik meg!
Én azt szeretném, hogy mindkét képernyőn látszódjon!
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest