Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
macilaci78 #120199 üzenetére
Memtest program, vagy bármilyen tesztelő, pl: CPU Z, Aida, stb.
-
macilaci78
nagyúr
Vasárnap megyek egy memóriamodult átvenni a laptopba, kipróbálnám az átvétel során. Milyen tesztprogramot javasoltok? A gépen Win10 van és kb 90 perc akkus üzemidő.
-
-
GabN73
addikt
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
FoxiestFox #120190 üzenetére
pedig direkt olyat kerestem ami megy a szőrödhöz.
így akarjon segíteni az ember.
-
Nem reagálok mindenkinek külön, jó és igaz dolgokat írtok.
Franco dobozkája pedig tetszik, bár én sem tudnám hová tenni, hogy ne nézzen ki hülyén -
macilaci78
nagyúr
válasz
emiki6 #120188 üzenetére
A fiókokat is lehet variálni: inkább alacsony falú fiók (pl 5 cm elöl, oldalt, hátul pedig magas fal), így látod előröl is, hogy mi van benne, tudod válogatni, mintha polcon lenne, fogantyú sem kell rá, mehet elé egy ajtó is.
A sűrűn rakott alacsony fiókokba kevesebbet lehet pakolni, mint a ritkább, de magasabb fiókokba. Lehet persze 2-3 pólóért külön fiókot csinálni, de 5 cm magas ruhának 1,8 mm vastag bútorlap és a szerkezeti hézagok (frontok túllógása például) már luxus.Viszont az alacsonyabb fiókoknak a konyhában van létjogosultsága: evőeszköz rendező úgyse magas, a tálcákat se mindenki élére állítva rakja, vagy az alufóliát. A mélyebb fiókot pedig lehet használni fazekaknak, lábasoknak is akár, nem kell a fél szekrény kipakolni, mert az kell, ami hátul van.
-
emiki6
veterán
válasz
FoxiestFox #120182 üzenetére
Nekem a legtöbb trend, a mainstream, a pop antipatikus. A tömegkultúra általában nem normális, csak átlagos.
Egyszerűség a végső kifinomultság. Magam a minimalizmus híve vagyok. A Fight club című film jut eszembe erről a bútor témáról, jól át kell gondolni milyen tárgyakra van az embernek szüksége és ezek tárolására milyen bútorok felelnek meg neki.
Szerintem kimagaslóan praktikus egy laposabb fiókokkal rendelkező szekrény, mert nem kell golyóállóra tervezni, nem lehet túlpakolni a fiókot, illetve 1 ormótlan nagy fiók helyett 2-4 kisebb fiókba sokkal jobb rendszer szerint lehet szétpakolni a dolgokat. Ha egy mély fiókba egymásra rétegezel mondjuk ruhákat, akkor mindig csak a felső réteget látod, nem elég észben tartani, hogy milyen jellegű ruha van a fiókban, de emlékezned kell mi a legalsó réteg, amit nehezebb kivenni, kevesebbet fogsz használni, talán nincs is rá szükséged.A fiók akkor jó, hogyha egyféle dolog van benne ömlesztve (ha csukott szemmel kiveszel egyet, akkor nem kell visszatedd, mert másikat akartál) -> lehet mélyebb fiók is,
vagy ha többféle dolog (nem mindegy melyiket tárgyat veszed ki), akkor mindenek jól kell látszódnia, hogy könnyen megtalálható legyen -> laposabb fiók. -
vans?
őstag
válasz
FoxiestFox #120173 üzenetére
Nalunk a szonyeg kivetelevel minden az IKEA-bol van (oke, konyhaszekreny sem), parades jol nez ki a lakas.
Eddig minden baratunknak / csaladtagunknak ez volt a velemenye 3 ev alatt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Az IKEA nem csak gyárt, hanem gyártat. Kész terveket készít, majd leszerződik egy-egy üzemmel és gyakorlatilag megveszi a teljes éves kapacitását. Az az üzem onnantól kezdve az IKEÁ-nak gyárt a szerződés szerint például 10.000 darab éjjeliszekrényt abból az anyagból, amit az IKEA előír (szín, méret, gyártó, stb.)
Ha az adott üzemnek van mellett másra is kapacitása, akkor gyárthat mást is más vevőinek.Te egy egyedi tervezésű, gyártású bútort hasonlítasz össze egy szalagmunkával. Elsőben ott van a szakmai tudás, a kis szériás, akár egy darabos gyártás, ki kell találni, meg kell csinálni (vagy le kell programozni a robotnak), egyedileg kell a vevővel is foglalkozni egyetlen darabért ugyanannyit, vagy többet, mint 10.000 darabért. A másik oldalt ott van a szalagmunka, az üzemnek nem kell belefektetni szellemi tőkét, készen kapja a terveket, mehetnek betanított munkással, diákmelóval, nem kell a vevővel egyeztetni.
Hasonló okok miatt drágább fajlagosan a svédpadló, mint az egysávos szalagparketta, vagy a csaphornyos parketta a háromsávos szalagparkettánál.
Vagy a Ferrari drágább az Alfa Romeonál. Szerinted ha évi 200.000 Ferrarit eladnának évente, nem lenne olcsóbb?lorcsi: igény kérdése.
-
lorcsi
veterán
válasz
mutizz már egy bútort ami nem ingerszegény
tényleg kíváncsi vagyok -
válasz
DeFranco #120181 üzenetére
Szó szerint semmi újat nem mondtál, de bármivel amit leírtál, nem is állt szándékomban ellenkezni.
Értem, hogy olcsó gyártani, és funkcionális.
Badummtss.
Tele vannak hasznos és tök jó holmival, ezt is aláírom.Nekem maga a trend antipatikus, hogy szinte már menő kizárólag derékszögekkel és minél olcsóbban tervezhető/gyártható elemekkel berendezni egy lakást, mert az olyan modern és smooth és trendi és mit tudom én.
És igen, sajnálatos, hogy az egyedi gyártású bútorok ára a csillagos egekben van, de vajon miért van ez így?
Csak nem azért, mert az Ikeának és hasonló cégeknek sikerült a robotokkal való famegmunkálást olyan alacsony áron kivitelezni, hogy az lekapcsolta a lélegeztetőgépet a legtöbb bútorkészítőről, annyival alájuk kínálva, hogy a lakosság nagy részénél szóba sem jöhet az egyedi bútor?Szóval ne érts félre, értem és nekünk is van tőlük már több motyónk is, csak nekem nem annyira tetszik az ingerszegénység semmiben, nem csak bútorban.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
FoxiestFox #120180 üzenetére
először írtam litániát az itthon fellelhető bútorok minőségéről áráról és designjáról de aztán kitöröltem mert ha van tapasztalatod akkor tudod ha nincs (és minden bizonnyal nincs mert különben nem feszegetnéd a témát) akkor meg fotellakberendezőnek minek magyarázzak bocccsssplíz
én sem rajongok az ikeáért (pontosabban a nagybútoraiért, egyebekben zseniális) és nagybútorom nincs is onnan mert eddig nem volt rá szükség egyéb okokból, de annyira tré a hazai bútorkínálat úgy árban mint designban mint minőségben és elérhetőségben, hogy az ikea ezekből messzire kivilágít.
persze meg lehet venni a niki "nappalisort" (3 laminált lap lebegőpolcnak, egy minimäl 30x30-as álló "szekrény" alul zárt felül üvegajtó, meg egy tévéasztal ami egy éven belül megsüllyed egy közepes tévétől) az eresben vagy a jyskben de abból az alapállásból én előre köszönnék az ikeának lehajtott fejjel.
szóval azt javaslom tervezz meg egy random bútorelemet, aztán eredj kérdezz meg egy
ácsotasztalost hogy mennyiért vállalja (legyen nálad 5 telefonszám mert 4 ilyen kis munkát nem vállal) és lepődj meg hogy két helyiséget akartál ennyiből berendezni, aztán váltsd ki a family klub kártyát és fojtsd le a sokkot egy kötbullárral. -
-
válasz
Mr.Csizmás #120178 üzenetére
Az utóbbival egyetértek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
egyszerű takarítani, és tervezni vele térben. nekem a halálom a giccses szocreál bútorgyári tankelhárító szekrények a maguk 100-200 kilójával.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
nosza, tervezd
aztán amikor abból valós bútort akarsz akkor majd lepődj meg.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Az IKEA-val nincs gond, bár van, amit nem vennék meg, vagy a gyári állapotát megerősíteném. Az ingerszegény küllem pedig része a skandináv dizájnnak. 2-3 éve volt szerencsém Helsinkiben egy dizájnmúzeumban látogatást tenni, azért tudnak alkotni ezek az északiak. Voltak IKEA stílusú bútorok már a 70-es években is: letisztult forma messzemenő funkcionalitással, de volt ott nagyon sok Nokia telefon is kiállítva a régi időkből klasszikus és extravagáns darabokkal is. Az üvegművészet is elég csecse, nagyon tetszett az üveg könyvtámasz: egy kisebb vödörnyi olvadt üveg "tehénlepény" 90°-ban meghajlítva még olvadt állapotában, víztiszta és színes kivitelben is. A vörös-barna-fekete keverék jól megvilágítva olyan, mint egy kis izzó lávapaca. Nyilván nem ez a tömegtermék, de része az ízlésvilágnak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323 #120171 üzenetére
Mihez képest +30?
Egyébként nézz meg egy hasonló méretű Jysk/RS/Möbelix bútort, az is hasonló árban van, vagy olyan vékony anyagokból, hogy ha az ekkora fiókokat megpakolod (márpedig pl. egy lányszobában kapja az ívet
) 1-2 év és megnyekken, a fiókok alja elenged, stb.
Ja és ere 10 év ikea gari van.FoxiestFox: Ízlés szubjektív, sokan szeretik a letisztult minimált. + Itt egységes alapok mellett különböző variációkban (zárt, nyitott polcok, üvegajtó, stb.) fel tudsz húzni 1 komplett szobaberendezést.
-
Én sem értettem sosem az Ikea jelenséget, de ízlés dolga, úgyhogy nem szoktam beszólni az Ikea-berendezés tulajoknak.
Csak kicsit olyan, mintha azért kéne fizetni, hogy a tervező megússza a tervezést.
Szinte minden annyira ingerszegény, minimalista, funkcionális, hogy a legtöbbre ránézni is lélekölő.
Én sem szeretem a giccset, de azért meg lehet tervezni egy bútort funkcionálisra ÉS szépre... -
emiki6
veterán
válasz
CoolBoy323 #120171 üzenetére
Branding talán.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #119491 üzenetére
Vegyetek Borderlands 3 kódot, garantáltan CoVid-mentesen kapod meg utalás után
+ az előzményben írt cuccok is még eladóak
-
FanTomas
csendes tag
Sziasztok!
Alaplapi usb csatis led-kábelt keresek AMD wraith prism proci hűtőhöz. Nincs valakinek véletlenül? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
7
addikt
Csak emlékeztető: április 1-je van. Már most láttam poénkodást a koronavírus ellenszerét illetően. Valószínűleg több ilyen lesz, és simán lehet, hogy néhány futótűzként terjed, mert az emberek benyalják. Legyetek résen.
-
Magnum_
nagyúr
Erdekelne valakit *innen* egy tavaly majusban vasarolt fúl hibatlan Koppang 10.000-ert?
-
Chuck Norris
senior tag
Bringa kiárusítást tartok:
12" rózsaszín, szinte nem is volt használva pótkerékkel [link] 5e
16" használható állapotban, ehhez is van kitámasztó kerék [link] 8e
20" fekete-piros BMX [link] 10e
28" Aldi bringa, alig használt, vettem rá egy sokkal jobb markolatot mint a gyári és kormánymagasítót is. [link] 50e
Ezen kívül van még vázra szerelhető gyerekülésem is, szinte új. [link] 4eXI kerületben várják az új gazdáikat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest