Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bopeti98
üzenetére
Nem mérik, számítják. A hőmennyiséget a bejövő és az elmenő víz hőmérsékletkülönbségéből és a mennyiségéből számítják ki az egész társasházra, amit arányosan osztanak szét a lakások közt.
És ez azt jelenti, hogy aki nyitott ablaknál alszik éjszaka, azt is te fizeted.
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy egy távhős lakásban (Főtáv) nincs költségmegosztó a radiátorokon? A csövek függőlegesen jönnek-mennek minden helyiségben, így nyilván egyedi mérés nem lehetséges, de költségmegosztónak lennie kéne minden radiátoron, nem? Így hogyan történik a számlázás? A meleg vizet amúgy átfolyós gázbojler biztosítja lakáson belül, nem a főtáv.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Mennyi az annyi , vajh?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Valakinek egy jó razer blade stealth? QHD+ touch, 7500U i7, 256SSD 16 giga ram. USA bill. Szép állapotban, új akksival! (jár mellé a régi is.) Gun metal grey. Dobozos, összes tartozékos. 2 töltő van mellé. Frissen újrapasztázva. Jár mellé egy vízálló razer protective sleeve, amiben beépített egérpad van.
Ilyen szép!
PICALERT
[link] -
Mr Dini
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mi van akkor, ha már ki se látszik az arcom?
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Nem vagyok biztos benne, hogy a legmegfelelőbb helyen kérdezem, de tudnátok-e ajánlani nekem jó férfi fodrászt Budapesten, aki lehetőleg fogad is hétvégén/jövő héten. Amerikában már van egy bejáratott fodrászom, de csak ezért nem utaznék vissza, viszont rám férne már egy igazítás és még nem sikerült olyat találni, aki kellőképpen kreatív és nem csak vág egy meghatározott formát, hanem fantáziát is visz bele.
Köszi!

-
Gergosz2
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hamar meguntad az I3 megat 😁
-
Ace owner
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez nem az alzás szék?

-
Mr.Csizmás
titán
-
Petyyyyy
addikt
Vegyetek mobilt -> A5 2017, topikkedvezmény ON - 40K.
-
zolynet
veterán
Eladó a cimborám 2005.12 havi Type S Accordja.
Az autó 2. tulajdonostól 2017-ig folyamatosan vezetett szervizkönyvvel rendelkezik (Fáy u. Honda szerviz)
leigazolható 182ekm futással.
2017-től napjainkig évente egyszer megkapta a szükségeseket, a többiről alkatrész cseréjéről saját vezetett doksija van.
Motorikusan, mechanikusan hiba mentes. Belső tere szép, korának megfelelő.
Karosszéria: bal utasajtó és a kerékíven karcolásos sérülés. A vezetó ajtó és B oszlopon ajtónyitásból származó festék kopás az elemek felső részén 1 pontban. Mind a 4 gyári alufelni festéke erősen kopott.
Balesetmentes autó, a bal első ajtót csak parkolási sérülés miatt cserélték javítás helyett.
IÁ: 2.250M
Helyileg Bp. 15.ker
Tel: +36 husz 527 88 tizenegy
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
napi 2x40-45 percet utazok a munekába (nagy részét metrón), ezért értékelem a potenciálisan megspórolt perceket.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
az jó esetben napi +20-25 perc. sok.
-
Jofi81
őstag
Köszönöm a tippeket mindenkinek, meglátjuk, mi lesz belőle. A mindennapos autóhasználatot szeretném elkerülni, ezért lenne jó metróvonal közelében lenni. Mindketten vidéken, kertes házban nőttünk fel, most téglalakásban lakunk. A panellakástól kicsit tartok. Most is áthallatszik a szomszédból az M1 minden este, gondolom, hogy ott ez még fokozottabban jelentkezik. De nyilván kiderül majd, mik a lehetőségek anyagilag is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
Feleségem mondja, hogy nagyon sznob lettem, mióta Szegedreől felköltöztem a nagy faluba.
Már Nagytétény is vidék... 
Jofi81: Igen, a parkolás témát is saját tapasztalatból mondom, pedig én még szerencsés vagyok. XI. kerület, zóna határa, de Allee-hoz közel lakom. Van parkolási engedélyem, de a decemberi karácsonyi lázban már a fákon is kocsik fognak parkolni 10-ig, amíg az Allee nyitva van. Tavalyelőtt volt, hogy 20 percet keringőztem a parkoló övezetben, mire 3 saroknyira le tudtam rakni a kocsit. A következő ilyen alkalommal már csak megkerültem a tizedet és elmentem a zóna határán kívül a vasútvonal másik oldalára, ami közelebb volt, mint 3 sarok...
Döntsétek el, mire akarjátok használni az autót, mennyire szempont ez. Nálunk nincs napi használatban, nem a munkába járás kelléke. Bevásárlás, elmegyünk ide-oda, na meg vidéki családtagok látogatása. Igen, Budafok és Battonya is.
Ehhez viszont már nem biztos, hogy lesz igény a ház előtt álló autóra. -
benyo513
tag
-
Jofi81
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi, ez a parkolás téma eddig eszembe sem jutott, pedig tényleg elég problémás lehet a megoldása.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Jofi81
üzenetére
Azt tapasztaltam az életem során, hogy lakhatás és a megélhetés mellett a bevásárlás adja a legrendszeresebben látogatott helyeket. Tehát lakást vagy a mindennapi bevásárlás, vagy a munkahely minél könnyebb megközelíthetősége szerint választanék.
A környék minősége nekem egy lakásnál nem annyira szempont, becsukom az ajtót és ami azon belül, az tetsszen. Nyilván egy gettó kizáró ok, de hogy nyárfa van az utcán, vagy fűzfa, nekem mindegy.
Ami Budapesten még szempont lehet, az az autó, illetve annak elhelyezése. Lakóként a bejelentett állandó lakcímre a legtöbb került ad jelképes összegért padkolási lehetéőséget a lakhely környezetére, de ez csak engedély, ettől hely még nem feltétlenül lesz. Havi 25k-t nem dobnék ki egy teremgarázs helyért csak azért, mert az ingyenes lehetőségre hiába vagyok jogosult, nem valódi lehetőség. -
Jofi81
őstag
Ha már szóba jöttek a lakások, tudnátok tippeket adni, hogy hova érdemes költözni? Nyáron lenne aktuális. Fogalmam sincs hogy miben gondolkozzam, soha nem laktam Budapesten. Akár a belváros, akár a külső kerületek, de az lenne a fontos, hogy a mostani 12+ órát, amit távol töltök (8 óra munka plusz utazás) minél jobban le tudjam rövidíteni. Hárman vagyunk a feleségemmel és az akkor 3 éves kislányommal. Én az Oktogon-Opera között dolgozom, a feleségem majd akkor keres munkát, meg nyilván ovit is kell találnunk. Egyelőre bérelnénk a lakást és sajnos csak az olcsóbbak jöhetnek szóba. Van valami javaslatotok? Esetleg XIII, XIV. kerület? Viszonylag közel van, de mégsem a zsúfolt belváros.
-
Tim82
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Az sok mindenre jó, általában elég is.

Rászoktam arra, hogy amikor az Google Play sok dolgot frissít, akkor újraindítom a telefont. A kis sunyi nem mindig jelez verziófrissítést és csak azt érzem, hogy lassabb, nyűgösebb a szokottnál, pár app nem működik megfelelően. Aztán újraindításkor jelzi, hogy akkor most frissíti az oprendszert... -
válasz
macilaci78
üzenetére
Xiaomi Mi A1 stock rom, érezhetően lassabb nálam, össze se lehet hasonlítani ...
-
Magnum_
nagyúr
Rossz topik
-
MasterMark
titán
válasz
bitpork
üzenetére
Bal fent van egy körülvágás gomb, azt kell benyomni miután beillesztetted. Vagy mielőtt beilleszted kisebbre húzód a rajzlapot, akkor magától annyira növeli mint amit beillesztesz.
Vagy használd a beépített Snipping tool (Képmetsző) alkalmazást, azzal rögtön tudod menteni amit kijelöltél a képernyőn.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
paint volt csak hirtelen kéznél

-
mike1334
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt a burzsuj mindenit..a panelban meg a téglaházban is volt strand?
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
rushty
üzenetére
Panelben is laktam egy keveset, több különbözőben is. Az alap, hogy vasárnap kora délelőtt, reggel valaki rántott húst klopfol a házban. Az is teljesen természetes, hogy a hétvége a takarításé és pusztán csak az elöregedett elektromos hálózat kímélése érdekében kettőnél több proszívó nem egy egyszerre egy 80 lakásos panelházban. A 6. emeleti nyitott ablakban tisztán hallani, amit a ház előtti padon ülő asszonyok normál hangerővel egymás közt beszélgetnek. Természetesen a szint lépcsőházából minden behallatszik a gyári bejárati ajtókon, a hangszigetelt műanyag/fém ajtón keresztül már csík a síró kisbaba, kutyának nevezett állatok, hangoskodó szomszédok hallatszanak be. A strand, radiátorcsövek kiválóan viszik a hangot, azt is tudni lehet, ha egy szomszédnál a WC bekötő csöve el van öregedve, vagy valakinél rendesen lefolyik a kád.
Téglaházban lakok, kb 60 éves épület. A szomszéd lépcsőházban lévő falszomszédom este úgy nézi a HírTV-t, hogy tisztán hallom a műsorvezetőt. A felettem lévő 3-gyerekes család, a lépcsőházban lévő 4 kutya, a vizes strandok, a radiátorcsöket, ugyanúgy megvannak. Két hangszigetelt bejárati ajtón keresztül már nem hallatszik át a mosógép, vagy ahogy a szemközti szomszéd srác a tennorkürtön gyakorol.
Családi ház, szüleim. Ha a szomszéd nem flexel, kalapál, betonoz valamit, vagy épp rotációs kapával, vagy fűnyíróval dolgozik, akkor apám csinálja.
A vegyes tüzelésű kazán hét csodáját fel sem sorolom.Szóval aki ezektől garantáltan mentesülni akar, az költözzön tanyára. Mindenféle társas- és magánháznak megvannak a maguk kompromisszumai még a jó értelemben vett jó szomszédok esetén is.
tboy93: Android 9-en használom Xiaomi Redmi A1-el, nem érzem lassabbnak se mobilneten, sem wifin.
-
Fu, sracok, nagyon-nagyon rossz ez az uj forum :( Eddig a gamepodot hasznaltam, ott volt legtovabb elerheto a regi kinezet, de ugye mostmár itt is ra lettem kenyszeritve erre az ujra. Cefet lassu androidon. Masodperceket kell varni neha egy-egy művelet utan, konkretan van hogy meg a gepeles kozben is akad, ha meg az uj hozzaszolasokat akarnam megnezni 10-bol 8x biztosan nem tud odaugrani, csak toltoget aztan mutat valamit ami neki jolesik. Katasztrofa. Nem vagyok alapvetően az ujdonsagok ellensege, de szerintem ez most elegge kapufa lett.
-
Magnum_
nagyúr
Rossz topik
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Vegyetek: Csajozós miniPC-t, garis ITX házat (19k), elegáns Orient Chronograph órát, esetleg egy basszusra kihegyezett designos fejhallgatót, vagy menő 41-es bőr sneakers cipőket

Apróságok: IKEA már nem kapható kiegészítők: Rationel ajtó becsadást gátló szerelvény (500.820.36 cikkszám 6 db-os) 2k, Rationel fiók becsadást gátló szerelvény (601.086.77 cikkszám 2 db-os, 2 csomag) 2k/csomag
DSLR-hez "Quick strap" kényelmes széles vállpánt, állványmenetbe rögzíthető 1k/db (1 bontatlan, és 1 csak kipróbált (milc-hez túl nagy))Ugyanitt ingyen elvihető: Iphone 5/5S "gamer" tok, 2 db kishibás(? egyik lekapcsol, másik nem lett beépítve/kipróbálva) ITX táp (Chieftec PSF180MP, Delta DPS-300AB),
-
Tim82
félisten
válasz
rushty
üzenetére
Egy hete kb. volt felettünk (4. emelet, az a legfelső) éjszaka, én simán fel sem ébredtem a zenebömböltetésre (3. emeleten lakunk), de barátnőm mesélte, hogy akkora hangerővel tolták, hogy az alattunk lakók mentek fel szólni, hogy most már így hajnali egykor illene abbafejezni (
), mert talán aludna a többi lakó, ha lehet.DeFranco: csúsztatott zsalusokban pont ez a baj, ott 100%, hogy a csőhálózat, strang viszi a hangot. A későbbi panelekben azért ez sokszor nem ennyire rosszul van megoldva.
-
DeFranco
nagyúr
-
-
Tim82
félisten
válasz
rushty
üzenetére
Csúsztatott zsalus házban lakom, hallom a
- felettem lakót
- a felettem lakó szembeszomszédját
- az alattam lakót
- meg mindent, ami a lépcsőházban történik, a földszintet leszámítva.A felettem lévő emeleten lakók szeretnek hétvégente kora reggel fúrni, hiszen akkor puhábbak a falak, mint az köztudott. Arról is pontos információm van, hogy milyen rendszerességgel porszívóznak. Arról, hogy a közvetlenül felettem lakó beszerzett valami kutyának csúfolható kis korcsot, jóval azelőtt értesültem, hogy láttam volna magát a kis dögöt. Hogy az alattam lévő lakásba kisgyermekes család költözött a régi lakók kihalása után, arról is ilyen diszkrét módon szereztem tudomást, mielőtt még bármelyik új lakóval találkoztam volna. Az már csak bónusz, hogy egyes lakók közösségi életet a lépcsőházban szeretnek élni.
Szóval csak ajánlani tudom minden extrovertált embernek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
rushty
üzenetére
Van tapasztalatom mindkettovel. A csuszozsalus nagyon szar, minden hang extran terjed, nagyon kellemetlen a haloszobaban hallgatni, ahogy pisil mas mondjuk 2 emelettel lejjebb. Vagy ahogy kiabal a szomszed a gyerekkel. A csuszozsalusbol elmenekultunk hamar, a sima panellel semmi, de semmi gondom nem volt, ott nem terjedtek ugy a hangok.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az jó, legutóbb amikor panelban laktam az Etele úton, felkapcsoltam a villanyt a földszinten csak úgy spricceltek szanaszét

@Saint_ csak vásárlási tanácsokat adtam, amúgy én is szeretem a panelt, az egyik legkényelmesebb, befizeted a közös költséget és utána semmivel sem kell foglalkozzál. -
Mercutio_
félisten
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Lehet mert itt beköltözés óta nincs használva, de sose volt csótány
bár ezek egyébként is a legfiatalabb panelek ('85-89 építés) normális elosztással. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Nekem csak jo tapasztalataim vannak a panelekkel :-)
Csuszozsalust viszont NE! Sima panel ok
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ha nem használják akkor is van az alsóbb szinteken mindig, és büdös is ami feljön a kukatározóból. És ahol azt gondolod, hogy nincs ott meg csótányirtás után jönnek elő a dögök.
@darvinya vagy mittudomén minek hívják most, ami azokból a gyanús szürke hengerekből kijön és az étert bolygatja

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi srácok, jó lesz nekem a sima :D
-
Mercutio_
félisten
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Kulturáltabb lakóközösségek már rég nem használják a szemét ledobót, így nincs büdös se csótány...
-
Mercutio_
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Mert ott minden lapostető problémáról első kézből értesülész

Chuck Norris: Nem véletlenül a legfelső szint a legolcsóbb (+földszint ahol van)
mogyoro88: Ha bejönnek a kínai szomszédok Újpalotát neked találták ki
hasonló kategória de jobb a közlekedés és több a zöld Újpesten. szvsz én most vagy néznék +5-10M hitellel jobb helyen lakást, vagy betenném MÁP+-ba a tőkét és a kamattal kipótolnám az albérleti költségeimet. -
darvinya
titán
válasz
Chuck Norris
üzenetére
5G?
De szép is lenne mobil WiFi kombó. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Laktam már több panelban is mindenfelé, a saját tapasztalataimat írom le:
1. A lehető legrosszabb, a bejárati és a liftajtó becsapódását az összes lakó hazaérkezésekor hallod. Mivel ide érkeznek le a lifttel itt találkoznak az emberek vesznek össze a lakás előtt egymással meg a közös képviselővel. Simán beugranak az erkélyre, homlessek itt hugyoznak össze mindent. Irodának jobbak ezek a lakások inkább
2-4 egy fokkal már jobb, viszont a rohadó kukák szaga, ha a ház aljában bolt, játszótér, focipálya van annak minden zaja felhallatszik.
5-6 Ez már jobb választás de a forgalom zaja és pora még mindig jobban bejön mint fentebb. Minél fentebb megyünk annál kevesebb a csótány is.
7-8 Ideális emeletek; legvilágosabbak, legcsendesebbek, egy hátránya van, ha rossz a lift akkor gyalogolhatsz de ez már legtöbb embernek a 2. emelettől problémát okoz. Legtöbb házban a fűtés felülről megy lefele, itt télen is mindig meleg lesz, amikor lentebb meg sízokniban nézik a TV-t.
9 Nyáron süti a nap piszkosul meleg, ha beázik a tető akkor az nálad folyik be aztán várhatsz mire megcsináltatja a társasház. Ha a háztetőn van átjátszó állomás akkor a fejed felett pár méterrel sugározza az 5G-t.
-
darvinya
titán
válasz
tboy93
üzenetére
Általában nagy teljesítményű szerver parknál használatos.
De otthonra túl biztosítás és villám, zaj, stb. védelem, aminek feltétele az önálló földelés megléte.
Különben, mint ahogy fórumtárs írja, lesz belőle egy óriási rádió.
Aztán eszköz nélkül szól a Petőfi, vagy a hittérítés.
-
MasterMark
titán
válasz
tboy93
üzenetére
Árnyékolt akkor kell ha valami zavaró dolog mellett fut hosszabb szakaszon. (Pl. elektromos hálózati kábel.)
Az árnyékoltat földelni kell a végén, különben egy krva nagy antennát csinálsz ami mégjobban zavarja a jelet. Ehhez árnyékolt csatlakozó kell, meg olyan kialakítás a végén, hogy az RJ-45 socket árnéykolt és földelt legyen. (Vagy vannak ezek a külön földelés pontos csatlakozók az is jó lehet, de azt is be kell kötni valahova.)
szerk.: Másra válaszoltam mint ami a kérdés volt. A kérdésre a válasz, hogy az árnyékolt csatlakozó az ehhez kell.
-
MasterMark
titán
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Miért?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Nincs időm most rá :))
-
mogyoro88
újonc
Sziasztok,
Lakasvasarlason gondolkozok.
- Videkrol 2 eve koltoztem fel.
- Elso lakas lenne (31 eves vagyok)
- hitelt nem akarokA rendelkezesre allo penz es amiatt mert nem akarok hitelt Ujpalotai 1.5 szobas panelokra szukult a talalati listam.
Mi a velemenyetek Ujpalotarol? Mik a pozitivumok es negativumok amik eszetekbe jutnak?
Koszi szepen, ha valaszoltok!
-
Spet
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
15-20 $-ról indul szintén Kínából.
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Van rj45 krimpelő fogóm, de akkor ehhez nem mindegy milyen?
-
werszomjas
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Akciozd már le a 9T pro árat inkább

-
MasterMark
titán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nem kell hozzá csak sima krimpelő.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Metal topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
PICALERT

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dell 7490 gépekben voltak, gyári win telepítésig vagy max frissítésig voltak használva, kvázi újak.

(de nem Őrmezőn)

bár ezek egyébként is a legfiatalabb panelek ('85-89 építés) normális elosztással.