Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
(több oldal feldob egy egyszerű kérést, hogy kapcsold ki, mert ez nekünk nem jó, de tovább tudsz lépni rajta)
Egyrészt nálunk a felhasználók irányultsága miatt volt nagyon rossz a blokkolási arány, másrészt épp most télen volt az, hogy a kialakult helyzetben a totalcar és más, nagyobb oldalak is kikerülhetetlen neblokkolj üzenetet tettek ki.mindent irányítsunk át a hardverapróra. De ha valakit kis/nagy összegben átvernek akkor csak széttesszük a kezünket, hiszen mi kiraktuk a figyelmeztetést, mi csak üzemeltetünk, nem rajtunk folyik át a dolog. Az adjunk el mindent is részt már rég felzabálta a Lófogás/FB marketplace.
Ezt az összemosást nem igazán értem. Amíg nincs baj, nagyon komoly megelőző munkát végzünk. Ha már megtörtént a baj, akkor is a rendőrség munkáját maximálisan támogatjuk, hogy meglegyen az illető, aki azt hiszi, hogy egy vpn meg egy eldobható email majd megvédi, de nem... Az igazságszolgáltatás munkájára nincs hatásunk, az, hogy Normanka tegnap is a Lupán pancsizott és ezt instázza, vérforraló.Így első sorban kommunikálni kellene a felhasználókkal, nem egy logout bejegyzéssel/minden lokál topikba bedobjuk kiemelt hozzászólást
A felhasználók jórésze attól sikítófrászt kap és feljelentget, ha évente egyszer valami igazán de tényleg nagyon fontos ügyben kap egy mailt, hogy mondjuk innentől emailes beléptetés van, nem nickneves. Borzasztóan alaposan mérlegelni kell, hogy mikor, kinek, mit írsz, mert ezt zaklatásnak veszik. Ez a mostani változtatás egy semmiség, ennek megfelelő, célzott módja volt a kiemelt hsz és a téma tudnivalók átírása.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
Sokszor mondjuk,ami jó ahhoz nem nyúlunk.
Volt egy kollégám, aki mindig azt mondta: a legjobb design mindig az, amit épp lecseréltünk. Pusztán a lecserélés miatt lett jó az emberek szemében. De valójában nem a jóság volt a fontos, hanem mert ismert, ezért otthonos-szeretett volt. Egy designváltás megalapozottsága utólag, mondjuk egy év alatt dől el.Ha az élet kikényszeríti
Ha nem fejlesztesz, akkor az "élet" kikényszeríti. Ez egy vagylagos kapcsolat: vagy fejlesztesz vagy az élet kikényszeríti. A PH fórum nem lett csilivili trendi, de kellett neki a legutóbbi ráncfelvarrás, mert az, ami a Logout fórum alatt van, az a szívünknek kedves, de sajnos nagyon avítt.rengeteg friss hozzászólás,mindenki látja,hogy pörög a PH.Könnyebb reklámokat szerezni.
A fórum-reklám marginális, arra nem lehet építeni sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz radi8tor #121786 üzenetére
Nem tudom, az alábbi példákból kiindulva:
- tűzzel vassal Ad-block kergetés (több oldal feldob egy egyszerű kérést, hogy kapcsold ki, mert ez nekünk nem jó, de tovább tudsz lépni rajta)
- az igazi beépített reklámok (támogatott tartalom, termék megjelenítés stb.) rég átköltöztek más platformokra, más korosztályokra célirányosan szakosodva (Alza/Vodafone folyik a TV-ből is, ott is unom)
- mindent irányítsunk át a hardverapróra. De ha valakit kis/nagy összegben átvernek akkor csak széttesszük a kezünket, hiszen mi kiraktuk a figyelmeztetést, mi csak üzemeltetünk, nem rajtunk folyik át a dolog. Az adjunk el mindent is részt már rég felzabálta a Lófogás/FB marketplace.
- ÁSZF módosításról nem értesítitek a felhasználókat (hogy ezúttal el is fogadtassátok), így ha bármit átírtok (piros mostantól kék, és a kék zöld), de a felhasználó még a régi elvek szerint fórumozik (piros piros kék kék), akkor a fórumozó a hibás (példa erre a reklámblokkolás inkvizíció).
- szürke zónás dolgok egy részét tűzzel vassal kergetitek (Windows 10 aktiválás bejegyzésemre biztos emlékszik még kalandor), de másik része vígan elvan a fórumban (megeszi a Win10 a win 7/8.1 kulcsot [ki ellenőrzi a hirdetett kulcsokat, hogy nem-e újrahasznosítottak?], de senki nem garantálja, hogy örökké érvényes lesz)Így első sorban kommunikálni kellene a felhasználókkal, nem egy logout bejegyzéssel/minden lokál topikba bedobjuk kiemelt hozzászólást (fórumon csak azokban a topikokban lehet hirdetni (és csak magánszemélyeknek), ahol ezt a topik tudnivalókban engedélyeztük - ki dönti el? választóbizottság?)., hanem kiemelt közleménnyel (van mindenféle fejléc, dobjunk már fel oda egy közleményt is), ami ott is marad a lapcsalád oldalain.
De természetesen ez az én személyes meglátásom.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
válasz Agostino #121794 üzenetére
teljesen korrekt emberekkel hozott össze az élet és nekem pl semmi panaszom a szinvonalra. (...) a legtöbb csoport jól moderált, egyértelmű szabályok vannak.
A FB csoportok színvonalát a személyi összetétel határozza meg, ami viszont a csoport tematikájából következik: a modellezés nyilván normálisabb embereket vonz mint "az olcsó autót vennék", vagy például egy Balaton-felvidéki falu csoportja pusztán a hely szelleme miatt jó színvonalú, de nagy általánosságban a FB színvonal borzalmas.
Ha szerinted általánosságban egy random FB komment vagy csoport jobb színvonalú mint egy random PH topik vagy hozzászólás, akkor más mozit nézünk.ilyen szempontból az fb csinálja jól, figyeli a trendeket
Eladja a felhasználókat kilóra, véleménybuborékba zár, algoritmusokkal moderáltat, elérhetetlen-válaszképtelen-számonkérhetetlen és letarol egész piaci szegmenseket, élettereket, hatalmi ágat, kommunikációs formákat, mindent. Majd kiderül, hogy milyen jó lesz ez. -
Agostino
addikt
válasz Kalandor #121792 üzenetére
Nyilván fenyegetés a FB városi csoportok léte, de milyen gáz emberekkel lehet ott kontaktálni, milyen a Facebook közbeszéd színvonala?
teljesen korrekt emberekkel hozott össze az élet és nekem pl semmi panaszom a szinvonalra. jó eséllyel van fent fotó, látok pár bejegyzést, össze tudok rakni egy alap profilt ami az esetek jelentős részében beválik. a legtöbb csoport jól moderált, egyértelmű szabályok vannak. ilyen szempontból az fb csinálja jól, figyeli a trendeket, engedi az alulról szerveződést és annak mentén szabályoz, nem fordítva.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
válasz MrSealRD #121791 üzenetére
Dehogy mindegy, ez a PH fennmaradásának a záloga! Ha minden szar, senki se jár ide. De ha nagyrészt jó, kisrészt kellemetlen, akkor idejárnak.
Márpedig egyelőre idejárnak. Nyilván fenyegetés a FB városi csoportok léte, de milyen gáz emberekkel lehet ott kontaktálni, milyen a Facebook közbeszéd színvonala? -
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #121788 üzenetére
Persze. Nem tetszés, de beleegyezés.
És nektek ez így jó? Tehát teljesen mindegy, hogy valaki szeret ide járni vagy csak éppen nincs jobb és azért van itt?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz MrSealRD #121787 üzenetére
Pár ember szabadságharca?
Itt jobban leírtam ezt.Szerinted a hallgatás beleegyezés?!
Persze. Nem tetszés, de beleegyezés.Mert akkor valóban a fórum jelentős része üdvözli a változást...
Ez nem következik belőle. Nem csak a a tiltakozik vagy üdvözli közt lehet választani. A skála szélesebb: tetszik neki, nem zavarja, nem érdekli, beletörődik, tiltakozik. -
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #121774 üzenetére
Pár ember szabadságharca? Szerinted a hallgatás beleegyezés?! Mert akkor valóban a fórum jelentős része üdvözli a változást...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #121784 üzenetére
Ezt tegye meg a szelfiző hogy má légyen soká lüke gombolás.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
macilaci78
nagyúr
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #121781 üzenetére
Mindenki szakmájából indul ki, de nincs összefüggés.
Nem hasonlít egyik projektgazda, a másikra.
Mindegyik másért felel és végzi el, és megint eljutottunk a falu hírekig.
Mert bár fasság, amit a projektgazda arra értelmezet, ami valójában nem az.[ Szerkesztve ]
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kalandor #121774 üzenetére
Nem feltétlenül azzal a szabadságjogi aktivistával van gond, aki látszólag nem akarja érteni, hanem azzal, aki tudatlanságból, figyelmetlenségből, vagy lustaságból (Elfogadja az ÁSZF-et - habzó szájjal IGEN, csak haladjunk) követi el vétket, aztán sír a szája a szankciótól. Szerinted a 3000-es, vagy több százezres tábor melyikből termel ki többet?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
félisten
válasz Kalandor #121761 üzenetére
Az első sajnálatos, a másodikat belátom.
Szívesen hirdetnék amúgy HA-n, de nincs igazi értelme. Bármennyire is megvetem a Fb-t, amit még HA-ra sem tennék be, csak mondjuk lokálba, inkább feldobom Fb-ra, és sokszor még aznap jönnek érte.A hátránya, hogy megkérdőjelezhető entitásokat kell blokkolni a folyamat közben, ez itt ritkább.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #121769 üzenetére
Neee trollkodj, meg komolyan veszi az erintett!
Live-Die-Respawn
-
válasz MrSealRD #121763 üzenetére
Bármilyen szabályzatot szét lehet trollkodni, de a szabályzatok próbája a mindennapok.
Ha a mindennapokban nem működik, betarthatatlan, az gond, az a rossz döntés, az szívás (volt ilyen).
Pár ember szabadságharca és direkt meg nem értése kellemetlen, de nem igazi gond.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz radi8tor #121768 üzenetére
Egy szét darabolt jó tervező.
Az, hogy méred felhasználói élményt, ami képtelenség, mikor még kinézet sincs meg.
Adatokat honnét veszi hozzá, egy másik példából, ami szintúgy csak várható számok?
Ez a tipikus statisztikusi blöff, mert ahonnét nézed onnét lesz jó számok, a megrendelőnek megfeleljen.És ahogy fórumtárs írta, de kicsit drasztikusan írom.
Eladják magukat, kiszolgálják a kuncsaftot, mint a k…rva.
Mert aki csak sarkon/pulton támaszkodik, azoknak csak lepattanó marad.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Parkettaboltban dolgozom, megtörtént eset, délelőtt jött egy dizájner az ügyfelével, állított valamit. Aznap délután jött egy másik dizájner egy másik ügyféllel, állította a délelőtti dolog ellenkezőjét. Mindkettőnek tanult szakmája, nem kókler, még csak nem is OKJ-s.
Elfogadom, amit mondasz, hogy a webdizájner tudja, mert megtanították neki, mi a kényelmes, logikus, stb, de az adott felhasználót, feladaton múlik, hogy az tényleg kényelmes és logikus lesz-e azoknak, akik használni kénytelenek a felületet. Egyrészt vannak "iskolák", irányzatok és elsősorban az oktatón múlik, mit sajátít el a dizájner, másrészt kell egyfajta rugalmasság és feedback végfelhasználói oldalról, hogy ez így szar, miért nem lehet odarakni azt a szart...
És a XXI. században vagyunk, ma már az informatika, a web minden cselekvésünkben benne van, lásd a korábban divatos reggeli posztokat: KV, cigi, GDP... Természetes, hogy növekszik a kiszolgáló oldal is, hígul, sok a kókler és a nagynevű cégeknél találnak helyet, mert kell az ember.
Épp a héten panaszolta egy mostanában nyugdíjba ment adószakértő, aki korábban megyei önkormányzatnál volt, hogy addig volt jó világ, amíg házon belül meg tudták oldani az IT fejlesztéseket, közvetlen volt a kapcsolat, rálátott az IT-s is a pénzügyi feladatokra, felhasználói igényekre és sokkal felhasználóbarátabb, testreszabottabb felületek, folyamatok lettek kialakítva, mint az utóbbi időben, amikor a fejlesztési feladatokat kiszervezték.Nem hiszem el, hogy a Ph! nagy felhasználói táborában ne lenne jó szakember ezen a területen is, aki felhasználói oldalról is ismeri, használja a rendszert, ne lehetne házon belül megoldani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
Melack
veterán
válasz mike1334 #121752 üzenetére
Pont mint a magyar közigazgatás.... Én is látom, hogy mennyi jó ötlet került leírásra és kidolgozásra A/5 méretben. Aztán amikor valóságban is átment a rostákon jöttek rá, hogy innye, ez így kevés. De ha már, akkor majd menet közben toldozzuk.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
macilaci78
nagyúr
válasz MrSealRD #121763 üzenetére
Azért sok felhasználó, sokféle tartalom és szolgáltatás hálóra ráhúzni egy komplex, minden oldalról megtámogatott rendszert nem egyszerű feladat. Mint az új játékoknál: várjuk, de azért minden második hozzászólás kitér arra, hogy vajon mennyire lesz bugos. Nyilván ott is stresszelnek a fejlesztők, nem csak a Ph!-nál.
Ésez még csak a megfelelési kényszer, a financiális oldal nincs benne, miszerint ebből egyeseknek fizetést kell adni, meg rezsi, stb. Próbálok úgy kardoskodni, hogy a másik fél építő kritikaként élje meg a trollkodást.De tényleg zavaróak a logikai bukfencek, az pedig nem érv egy 1-2 napos szabályozásra, hogy "ilyen eset még nem volt", meg "miért írnád be"...
-
7
addikt
válasz macilaci78 #121756 üzenetére
Csak csendben jegyzem meg, hogy a designernek mindenképpen van jogosultsága. Pl. nem egy olyan user interface-t láttam, ami designer bevonása nélkül készült; nem is akarta használni a kutya sem, mert nem volt logikusan felépített, sem kényelmes, plusz sokat kellett szüttyögni vele tök egyszerű műveletek ellátásához is.
A többi felsorolt szakmának is van hozzáadott értéke, ha nem kóklerek, hanem tényleg jó szakemberek végzik.
Ez persze nem befolyásolja egyikőtök állítását sem a fő témasodorban, csak szerettem volna közbeszúrni ezt a megjegyzést.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz mike1334 #121752 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Én is ezt látom. Szerintem ha egyszer letennének egy olyan ötletet/szabályt ami végig van gondolva részleteiben és akármire kérdeznek a userek, rögtön van válasz és erősen meg van érvelve...annyira másik dimenzió lenne élményben, hogy mindenki meglepődne.
Napi szinte futok bele "nem átgondolt" specifikációba amire nekem kell rámutatni, hogy 2 hét múlva ebből baj lesz...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz FoxiestFox #121753 üzenetére
Az, hogyha a fórum úgy néz ki, mint egy 20 éves fórum, de mögötte modern rendszer hasít, szerintem neki hót mindegy, míg az egy nagyon látogatott, magyar ősweb óta jelen lévő fórum. Még örül is neki.
Ez nem igaz.Ez jórészt a szabályaira is él.
Anno volt pár száz ember homogén közege, most pár százezer ember nagyon nem homogén közege van. Erre is tekintettel kell lenni. -
darvinya
titán
válasz macilaci78 #121756 üzenetére
Funkció analfabétáknak kell az ilyen szakmunkás, mert ezzel önbizalmukat kell ego erősítés.
Azt mondják, hogy fejlődés nélkül nincs bevétel, de magát a fejlődést nem tud megmondani.#121758
Igen, rossz topikba írtam először.
Nem, csak azoknak, akik nem tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz radi8tor #121754 üzenetére
Marketingügynökség... Anno egyetemen tanultunk marketinget, benne online marketinget. A tanár mondta, hogy a marketinges legnehezebb feladata eladni saját magát, a saját szolgáltatásának szükségességét, illetve a legnehezebben igazolható költség a marketingé.
Marketingügynökség, kb olyan szakma, mint a dizájner, lakberendező, otthontervező, aki megmondja, minek kell neked tetszenie, minek kell jónak lennie az olyan fogalmatlanoknak, akik nem tudják önerőből eldönteni, hol van kényelmes helyen a villanykapcsoló, vagy hogy merre nyíljon a tolóajtó.
Jóhogy azt mondja a marketinges, hogy folyamatosan változtatni kell, mert ha valaki kitalálná azt az örökérvényű fogást, ami a maga statikus állandóságában működne, az egész szakmát le lehetne húzni a WC-n.
-
macilaci78
nagyúr
válasz radi8tor #121751 üzenetére
Fizetem a VIP-et és kértem a reklámmentességet, pedig korrektorként elvileg kaphatnám ingyen, adblocker be van kapcsolva és így is jön az arcba a reklám, de a nap nagy részében vagy telóról vagyok, vagy inkognitó módban.
Ezek szerint hiába fizetek, kevés aglobally PH-nak, illetve hiába fizetek, nincs mögötte az elvárt minőségű szolgáltatás.A moderációt továbbra sem hozom fel, de a címlapos hírek, cikkek minőségét igen. Helyesírási hibák már a címben, alcímben, hiányos, pontatlan adatok a tartalomban. Régen nagyobb arányú volt a szakmai tartalom, kevesebb a bulvár, gyorsabban értesültünk az újdonságokról, hosszabb cikk több információval, stb. Nem azért kevés, mert fHD-n kifér egy lapra footerrel együtt, régen meg 1024×768 monitoron kezdtem fórumozni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz FoxiestFox #121753 üzenetére
“Szerinted”. Kérdezz meg egy marketingügynökséget ha nem hiszel nekem. Frontend nagyon is fontos.
⭐ Stella
-
félisten
válasz radi8tor #121751 üzenetére
Szerintem - tényleg nem értek hozzá, de logikusnak tűnik - a hirdető két dolgot néz: mennyi a napi, heti, havi látogató, milyen a backend. Esetleg még, hogy hová tehetne reklámot.
Az, hogyha a fórum úgy néz ki, mint egy 20 éves fórum, de mögötte modern rendszer hasít, szerintem neki hót mindegy, míg az egy nagyon látogatott, magyar ősweb óta jelen lévő fórum. Még örül is neki.
A másik, hogy ezt a fórumot egyszer már megcsinálták Parciék, és a felépítése, működése olyan puritán és célszerű, hogy kár hozzányúlni, mert ha valamit meg akarnak javítani, ami működik, abból általában kevésbé működő eredmény születik.
Ez jórészt a szabályaira is él. Az adok-veszek topikok kifejezetten hasznosak voltak mindenkinek úgy, ahogy voltak, és pontosan azért, mert nem feltétlen kellett hirdetéssel vesződni. -
mike1334
veterán
válasz radi8tor #121747 üzenetére
Ez nem feltétlen azért van, mert magyarok vagyunk. Mindenkit más miatt zavar az új szabály. Nekem attól tikkel a szemem, hogy nincsenek részletszabályok, koncepció, ad hoc jönnek a válaszok a kérdésekre. Illik az ilyesmit előre átgondolni, vagy azt mondani, hogy ez van, nincs indoklás, elfogadod, lépj tovább. A kettő együtt (menet közben találjuk ki, de azt sugalljuk, hogy van benne rendszer) nem működik szvsz. Én a napom nagy részében "kötözködök", a lehetséges hibákat keresem, így egy új szabályt itt se tudok más szemmel nézni. Amúgy pár nap/hét és a többség megszokja pont úgy, mint az ad hoc moderálast (nem vitaindítónak írtam a példát, egyszerűen tény...konzolos topikokban gyakori a moderátori közelépés, egyiket napokra tiltják, a másikhoz hozzá se nyúlnak..de volt olyan szakmai topik, ahol a moderátor volt a legnagyobb troll, szakmai előképzettség nélkül).
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz FoxiestFox #121748 üzenetére
Ha nem fejlesztesz a 21. században weben, akkor a hirdetőknek rohadtul nem lesz csábító az oldal.
Próbáljatok meg nem a kis ökoszisztémátokra gondolni, hanem globally PH.⭐ Stella
-
darvinya
titán
Holnapi napom szép lesz, legszivesebben már este asztalt borogatnék.
-
macilaci78
nagyúr
válasz radi8tor #121747 üzenetére
A rádió egy külön dolog. Egyik osztálytársam a Rádió 88-nál volt zenei szerkesztő. Nincs lóvé zenékre, a munkájukra, összerak vagy 10 tracklist-et, az automata meg betolja adásba. Pár éve megszűnt, de nem önerőből... De ott a Sláger Rádió szintén régi nótákkal.
A változástól meg félünk, mert a rezsim és a sleppje akkor látszólag távolabb kéne üljön a húsos fazéktól. De ha megnézed, 1% minden eddigi forradalom kirobbantásához elég volt. De nem akarok jobban belemenni a történelembe, mert politika lesz a vége.
-
félisten
válasz Kalandor #121745 üzenetére
"...nem tudjuk komolyan venni a folyamatosan tiltakozók tiltakozásait, akik szerint mindig, minden, mindenkinek rossz. Ha ez így lenne, itt már romok sem lennének."
Sokan itt vannak emberemlékezet óta, vagy annál is régebben, és igazából nincs is alternatívája ennek a fórumnak.
Régi, stabil, ismerős, még nagyon sok dolgot elronthattok szerintem, mire azt mondaná a régiek többsége, hogy oké, akkor holnapról be sem lépek. Nálam valószínűleg akkor fog eljönni a pillanat, amikor a Logout is megkapja a reszponzív felületet.Én nem vagyok egy masszívan fórumozó, vagy masszívan hirdető user, de sokat olvasgatok a fórumban, és évről évre valami mindig kényelmetlenebb, idétlenebb. Kezdve az említett reszponzív fórummal, a sokfejezetes Hardverapró teleregénnyel, most az adok-veszek topikok megnehezítésével, és persze, ezek mindegyike tök igazolható üzemeltetői oldalról, de user oldalról csupán ennyi: kevésbé kényelmes, mint volt.
Az meg nem jó. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #121746 üzenetére
Nem páran, hanem általában a magyarok. Bukott már el választást ilyen miatt egy párt, mert azt hangsúlyozta hogy rohadt nagy változások lesznek.
Ez a kampány külföldi kampányfőnök ötlete volt. Kint bejött, itthon bukó.
Nézd csak meg mennyire szeretik a népek a retro dolgokat (zene, tárgyak). Rádióból is úgy szólnak a 2-3 éve hallható zenék mintha a legújabbak lennének.⭐ Stella
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kalandor #121745 üzenetére
A fogfájást is meg lehet szokni, de ettől még jól nem esik. Fogd fel úgy, hogy fogfájósak vagyunk.
Mi meg úgy fogjuk fel, hogy mi vagyunk az az 1%, aki hangot ad a véleményének és kiáll mellette. Amíg jogot adtok hozzá, maradunk.
A fejlődés tagadhatatlan, az irányát kérdőjelezzük meg páran.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz MrSealRD #121732 üzenetére
Ha csak én nem érteném akkor én lennék a hülye aki szembe megy az autópályán. De itt sokan nem értenek vele egyet.
Érint (arányaiban) ez mondjuk 3000 embert és tiltakozik (arányaiban) mondjuk 30 ember. Viszont ez a 30 ember az, aki mindennél (designváltás, bármi) tiltakozik. Mindenre farkast kiáltotok.És ez baj, nekünk is és nektek is. Ennyiben talán beszélhetek Parci nevében is: nem tudjuk komolyan venni a folyamatosan tiltakozók tiltakozásait, akik szerint mindig, minden, mindenkinek rossz. Ha ez így lenne, itt már romok sem lennének.
Ha azt mondod, hogy x szerintem nem jó, mert y, azt értem, megpróbálom számításba venni, de mellette még sok más tényezőt is.Hogy akkor jön a moderátorok ítélőszéke és rituálisan megköveznek...
Az a megkövezés a legrosszabb esetben is egy törlés vagy maximum egy figyelmeztetés lehet. De remélhetőleg immár letisztáztuk a helyzetet, a logoutos bejegyzést is frissítettem. -
Siriusb
veterán
Az utóbbi 1-2 nap margójára: ezt rakjátok be az ÁSZF-be.
"Ha nem is veszel semmit, add el magad,
Palira van igény, vevő is akad,
Valaki majd megfizet, tudja, mennyit érsz,
De sosem adna annyit, amennyit te kérsz.
Az igazi a drágább, az olcsóbb a hamis,
Téged is eladtak, tudod magad is." -
Tim82
félisten
válasz Mr.Csizmás #121740 üzenetére
Jajdejó, pont ugyanezeket hirdettem én is, mint amik a linkeden vannak!
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Mr.Csizmás
titán
válasz macilaci78 #121739 üzenetére
[link] monitor, rgb készlet, steam link, fényképezőgép for sale Bjudöpestieknek is.
[ Módosította: radi8tor ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
macilaci78
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #121738 üzenetére
Ha már itt tartunk, módosult a Téma tudnivalók. Csak hogy valaki nehogy rutinból váljon elkövetővé.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz macilaci78 #121737 üzenetére
nekem van egy monitorom, HA-n, megtalálható
-
Mercutio_
félisten
válasz macilaci78 #121731 üzenetére
Tőlem?
Monitort?Csak akkor motorozz, ha előtte egyeztetünk, mert nem vagyok minden nap a melóhelyen
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hhenry
őstag
-
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #121714 üzenetére
Ha csak én nem érteném akkor én lennék a hülye aki szembe megy az autópályán. De itt sokan nem értenek vele egyet. És jelzik is milyen problémák vannak. Te most leírod, hogy edge-case, szóra sem érdemes. Aztán 2 hónap múlva meg az lesz amit Defranco írt. Hogy akkor jön a moderátorok ítélőszéke és rituálisan megköveznek... "Mer, hülyegyerek mé nem látod, hogy nem jót linkelsz?!"... mert ugye akinek kalapácsot adsz a kezébe az mindent szögnek néz.
Bocs, de valahogy eleget vitatkoztam moderátorokkal, hogy jogos vagy nem egy moderálás. Meg arról is, hogy végezzék már ugyan a munkájukat következetesen és ha nálam volt valami akkor az másnál is legyen moderálva... de amikor ilyen gumiszabályokat hoztok akkor csak mélyítitek a szakadékot.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Petyyyyy
addikt
válasz macilaci78 #121710 üzenetére
A vidék Tolna megye egyik sarkában van. A linket pedig köszönöm.
Holnapra kaptam kölcsibe egyet és le is adtam a szállítási igényt PXP-nél.Aztá' görkori van-e eladó?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Mercutio_
félisten
válasz macilaci78 #121715 üzenetére
A Démon átka modul itt pihen a melóhelyi fiókomban, ahogy valamikor megbeszéltük félretettem neked
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz mike1334 #121699 üzenetére
Ha nem biztos benne, kérdezze meg a beárazósban mennyit ér, hátha a válasz alapján már el tudja dönteni
-
Qru
MODERÁTOR
-
macilaci78
nagyúr
Nem ér ennyit, legalábbis a hirdetés még aktív.
Azért hozzátartozik, hogy a hirdetés szövege helyesírási hibákkal teli, amolyan netes tájszólás, az egyetlen feltöltött kép pedig egy netes indexkép a borítóról.
Vagy troll, vagy fake. Ami viszont tény, hogy a múlt hónapban egy jó állapotú példányt 35k-ért tettek fel, valós fotókkal.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #121708 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ennyit ér.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
válasz EXIEZ #121716 üzenetére
Sajnos a 8 hirdetés egyelőre marad ennyi, amikor megnéztem a statokat, akkor sem volt üvegplafon.
mike1334:
vagy nem ti szeretnétek eladni, hanem ismerősötöknél láttátok meghirdetve, de úgy gondoljátok, hogy az itteni csapatot is érdekelheti, vagy amin gondolkoztok, hogy eladnátok.....
Elnézést, de én ritka problémának látom ezt. -
rizso
addikt
válasz Kalandor #121694 üzenetére
Tehát pl ezzel a hozzászólásommal igazából szabályt szegek, függetlenül attól, hogy csomó (fizetős) hirdetést linkeltem. Értem a hirdetés linkelésének lényegét, ahogy látod, használom is. Viszont ez egy beszélgetős adok-veszek topikban, ahol sokan ismerjük egymást személyesen is, egymástól átveszünk dolgokat úgy, hogy meg sem hirdetjük, nehogy már ne férjen bele néhány linkelés nélküli szöveges hirdetés. JanR felvetése tök jogos, még akkor is, ha ír egy irányárat. Vagy mondjuk van egy fölös óraszíjam, 2000ft, ezután ne írjam be ide, hogy "srácok érdekes lehet valakinek egy óraszíj 2000-ért?", hanem csináljak neki külön hirdetést?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
mike1334
veterán
válasz Kalandor #121714 üzenetére
Amit el szeretnétek adni, vagy nem ti szeretnétek eladni, hanem ismerősötöknél láttátok meghirdetve, de úgy gondoljátok, hogy az itteni csapatot is érdekelheti, vagy amin gondolkoztok, hogy eladnátok.....
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz macilaci78 #121715 üzenetére
Áh mi csak gyerekként bohóckodtunk kicsit, más könyv nincs is. Azért kár, hogy nem ez megy ennyiért, simán eladnám
-
macilaci78
nagyúr
válasz mike1334 #121712 üzenetére
Új Törvénykönyv, nem a régi Első Törvénykönyv.
Amúgy majdnem minden megvan: Első törvénykönyv kemény fedeles (saláta sajnos), puha fedeles, PPL 1-2, Besti, HGB, Második Törvénykönyv, Új Tekercsek, D20 Alapkönyv, Új Törvénykönyv, Ynevi kóborlások modulgyűjtemény, Toron, Észak-Ynev, meg kb 60 regény.
Az Új Törvénykönyvhöz veszek majd egy új Bestit és legfeljebb 1-2 nagyalakú könyvem hiányzik csak. Regényből szerintem egy sem, de a novellás kötetek nem érdekeltek, Rúna magazin még kérdés, de pdf-ben megvan.
Elég impozáns gyűjtemény, de 200 k-ért már rendelném is a Remarkable-t, és tolnám fel a pdf-eket, ebook-okat.
Végre találtam egy csapatot, akikkel jól lehet játszani, ráadásul a KM csak 400 méterre lakik. Holnap is toljuk, Arel pappal vagyok.Az Első Törvénykönyv szerint játszottam nagyon sokat, pár év Új Tekercsek, de KAP rendszer nélkül, meg most az Új Törvénykönyv, bár már bő 10 éve megvan az is. A d20 rendszert csak kipróbáltam, de nem tetszik, nem elég árnyalt.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #121706 üzenetére
Kidolgozatlan a szabályozás...erre dobtak fel többen is példákat. Nem érthető. Ebből kifolyólag nehéz is betartani... Több dologra is jött már válasz az oké...De némelyik olyan ami full kényelmetlen ezért az lesz a következmény, hogy amiből amúgy lenne hozzászólás...abból nem lesz se hozzászólás, se hirdetés.... Így ez jó lesz?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mike1334
veterán
Nemá'...Magus első törvénykönyv? Csak a kemény fedeles vagy a puha is? Nekem van otthon egy kb hibátlan állapotban, max az előlap lehet "gyűrött" kicsit
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz Mr.Csizmás #121709 üzenetére
De beárazták, nem?
-
macilaci78
nagyúr
válasz Petyyyyy #121701 üzenetére
Hol vidék? Szombaton megyek le M5-M43 vonalon a Viharsarokba, vasárnap délután vissza.
De Pannon XP elhozza másnapra szűk kétezerért.Mr.Csizmás: láttam HA hirdetést, ahol magában a hirdetésben linkelték a beárazós topik vonatkozó hozzászólását és azokkal az árakkal ment. Ha nagyritkán eladnék valamit, megnézem HA-n, van-e, alámegyek kb 10%-kal árban és várom a csodát. Ha nincs, beárazós topik, vagy ha nincs a terméknek topikja, akkor bolti ár nettó-tól lefelé akár 50%-ig.
Most is van egy proci a fiókban az asztali gépből, 5 k volt 3 hónapja HA-n a típus, majd lehet, bedobomideHA-ra.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
beárazós topicokról annyit, hogy gépcserénél egyszer megpróbáltam, kaptam vicc töredék árakat, aztán feltettem a hasonló alkatrész használtan-google mínusz ezer forint áron, pár nap alatt elkelt minden.
-
macilaci78
nagyúr
válasz mike1334 #121700 üzenetére
Szívességet nem kell apróra tenni, vagyis lokál topik hozzászólás: Szabadítsatok meg a laptopomtól! Paraméterek: ...
Aláírás: Laptop eladó, irányár: X k HUF.
Vagy a Budapest lokálból átszokunk a beárazós topikokba csemegézni, beszélgetni. Kár, hogy fűnyíróra, töltőkábelre, kávégépre nincs beárazós topik.Tényleg, lehetne a Budapest adok-veszek-beszélgetek topik helyett Budapest beárazok-beszélgetek topik?
Kalandor: az eladási, vagy vételi szándék nyilvánvaló a beárazós topikban, csak a fórumszabályzat értelmét nem ott van a tranzakció helye. Ettől független egy jó vadászterület a topikot figyelemmel kísérőknek, de ez már gondolatrendőrség.
Vevő is mehet a beárazós topikba, hogy tájékozódjon a kiszemelt portéka reális árát illetően.Facebook csoportba felrakott valaki egy MAGUS szabálykönyvet 48k-ért, oké, nem lehet kapni, összesen 1000 példányban készült el, kb a felét eladás előtt be is szedték szerzői jogvita miatt, új ára 5990, vagy 6990 Ft volt, az elmúlt pár évben 15-25 k környékén lehetett kapni állapottól függően. Természetesen a 48k-s ajánlat sokaknál kiverte a biztosítékot.
Egy beárazós topikba kapná valaki a 15-25 k-s irányárat, írnám is neki a privit egyből, mielőtt kimenne Apróra. Érted, mi a helyzet a beárazós topikkal?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mike1334
veterán
válasz DeFranco #121704 üzenetére
Tudom, csak poén. Engem is a következetlenség zavar, illetve az, hogy próbálnak érveket felhozni mellette. Az "így van, mert azt mondjuk" irányba tenné a dolgokat, és az ember is elengedné hogy következetességet, logikát keressen benne.
-
Hasznosabb a diskurzus, amikor kiderül, hogy ki mit minek vesz, mert ez a tegnapi nap borzalmas volt. Ilyen kis dolgon ilyen nagy kiakadást (igaz, kevés ember részéről) 17 éve nem láttam itt.
Én megértem, ha nem tetszik a rendszer, de ha csak már annyit megértetek, hogy ez nem nettó kibaszás, hanem oka van, értelme van, víziója van, az már valami lenne. Nem kell elfogadni az okot (!), nem kell tetszenie a kellemetlenségeknek (!), de van pár dolog, ami marad, mert így fenntartható.
Nyilván jó hely lenne a reklámmentes PH, stb., csak nem fenntartható.Ami engem személy szerint a végletekig felbosszantott, az a kommunikáció hiányával dobálózás. Ha nem volt legalább 100 topik legalább ahol legalább 1000 hsz-eken keresztül meccseltük le veletek, hogy mi a szar az új PH desingban, hol szar az új apró, stb, akkor egy se. És nagy változások származtak ebből, még a webinformos hardverapró (az szar, ami szinte végig bugos volt), is annyira meg lett változtatva, amennyire csak lehetett. Mert vannak dolgok amiből lehet engedni és vannak, amikből nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz mike1334 #121700 üzenetére
regisztrálsz egy domaint egy ezresért, csinálsz egy webshopot templateből, oda mindenki feltölti a cuccát és beteszi aláírásba a linket a webshophoz.
ez teljesen legális, validált, normál eljárás, senki nem fog belekötni. beszélgethettek is róla hiszen miért ne lehetne beszélgetni egy külső weboldal hirdetéseiről gondolom a bestbuy topicot se fogják betiltani.
(nincs baj amúgy az aprózással szerintem, érthető, csak mivel inkonzisztens módon szabályozzák, kell egy csomó kivétel meg különszabály amivel röhej lesz az egész és teljesen kilóg a lóláb hogy assetuggyamivan. ez pont olyan mintha írnál egy trágya kódot, amiben eleve két hülyén megírt rutint erőltetnél aztán cseszheted tele ifekkel meg gotokkal amitől nem csak sz*r, bugos is lesz)
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
#tarhálás
Vidéken hagytam a Mac töltőjét, leghamarabb két hét múlva megyek csak haza újra.
Tudna addig kölcsönözni valaki egy MagSafe 2 töltőt BP-n mai átadással? Nyilván nemingyé.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest