Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz darvinya #130833 üzenetére
Megnéztem. Amit ellenőríztem, arra a media mark olcsóbban hozta, ugyan úgy 0% thm-el. :-/
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz darvinya #130829 üzenetére
rohadjon meg. hozzánk is betörtek tavaly. Tettes megvan, bírósági ítéletig biztosító nem fizet (utána sem fog, mert megtvan a tettes )
Más:
50"+ ba keresek tv-t jelképes áron saját részre. Csak tv műsor menne rajta. Kölykök rágják a fülemet hogy a a lenti tv-t vigyük fel nekik. Ellenben lent is maradnia kellene, pénztárca meg nem bővelkedik most venni egyet.
Köccenet
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
bul07
nagyúr
válasz darvinya #130380 üzenetére
Nekem felőtt dolgokkal volt bajom kevés volt az olyan ami hangra és nyomásra ment, alig lehetett érezni az erejét
Amúgy jó ha 20-23perces volt a tűzijáték, a sok pofázás meg a eleje vége drónozás miatt
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #129123 üzenetére
Ez nem zavar. Bocs, dehogynem zavar, de akinek kórházba kell mennie, annak sajnos nem a WC-papír hiánya a legfájóbb szerintem.
Édesanyám kezdte az évet kórházban, úgy tákoltuk meg a függönyt, hogy ne a meleg időre való tekintettel a déli fekvésű szobában az rányékoló elérjen a falig... Másnapi látogatásra már vittem kis kalapácsot, néhány szöget, ragasztószalagot, csipeszt, tűt, cérnát...
Tegnap reggel voltam vérvételen, a szomszéd szobából szólítják a bácsit, hogy itt a recept, menjen el, váltsa ki, jöjjön vissza és akkor beadják neki az injekciót. És a kórház területén lévő patika nincs nyitva reggel negyed nyolckor... Édes kis f@szom.
Ehhez képest a mosdóban a QR-kóddal helyettesített papírtörlőkendő, szappan, törött WC-deszka már csak amolyan mellékszál a cselekményben.
Ma reggel első voltam, ülök a padon, mikor szólítanak, felkelve akkor érzem, hogy ragad a lyuggatott lemez pad, valami cukrosba ültem bele. A takarítónő már végzett... Persze vérvétel után munka, utána szülőkhöz hétvégére öcsém kocsijával a plüss üléskárpiton ülve...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
rizso
addikt
válasz darvinya #128975 üzenetére
Brutál, hogy némelyik telefon milyen hangot présel ki magából a kis méret ellenére. Pl S21U vagy ez a Sony is köröket ver a laptopomra.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz darvinya #128101 üzenetére
Olyanban megszálltak kollégáim egy több napos meló alkalmával. Megkérdezte tőlük a helyi bizt őr, hogy mit csinálnak itt, túl jól szituáltak ide, különben is a múlt héten késeltek meg valakit a szálláson. Az ágyneműt meg rácsos ablak megöl adták ki, mintha a böribe vonultak volna be.
Talán valami kolit kellene keresnem. Más városokban ez működik, hogy nyáron meg lehet szállni egy iskolás koliban.
macilaci78 értem.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
homerhamm
addikt
-
Sub-S
senior tag
válasz darvinya #128036 üzenetére
Ez alapján Orrszarvúbogár: lárvája kizárólag! korhadékkal, bomló növényi részekkel táplálkozik. Nem olyan válogatós mint a szarvasbogár néha komposzban is előfordul, de többnyire ő is a keményfát keresi. Szintén csak holt fákat bont!
Lárvája nagy méretű vaskos eléri a 6-8cm-t, sárgás árnyalatú, feje nagy sötét barna. Könnyen megkülönböztethető az oldalán található légzőnyílásokról amik sötét színűek.
Magyarországon védett, eszmei értéke 50ezer ft.[ Szerkesztve ]
-
-
Spet
addikt
válasz darvinya #127229 üzenetére
Energetikai besorolásokat nem minden évben modosítanak, így érdekes, ha az ingatlan besorolása rövid határidőn belül változna (2016-ban jött ki az utolsó, amit jelenleg is használatban van)
Megújuló energiaforrás megépítése drága mulatság, megtérülési rátája hosszú idő (15-20 év napenergia esetén [ha jó a benapozási értéke az ingatlannak], geo termikus mellékhatása a föld talajmechanikájának megváltoztatása, vízenergiát meg nem tudsz hasznosítani, mert a szolgáltatók hamarabb ölnek meg minthogy engedélyeztesd legálisan)
2 és 3 rétegű üveg esetében játszani lehet az üveg vastagsággal, illetve gáztöltettel, így akár a 2 rétegű üveges ablak jobb is tud lenni mint a 3 üveges.
Felujítandó ingatlan jó befektetés tud lenne, ha megfelelő helyen van és nincs teljesen lepukkanva (alap süllyedés, fal repedés, tetőcsere egyéb olyan dolog, ami tényleg nagy költséggel jár)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #127233 üzenetére
Egyiket sem vállalok már be, mert ameddig nem pukkan ki a lufi, hogy rendeződjön minden.
Persze, ezt olyan sapkában könnyű kijelenteni, akinek van saját odva és nem az albira dobálja ki az ablakon a pénzt."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #127229 üzenetére
Mindlét projekt, amivel kokettálok, födémbe épített hűtő/fűtő, hőszivattyús megoldás. Ezzel biztosítják a ZOP feltételeit is, többek között.
Az ablakokra szintén 3 réteget írnak, stb.De azt nem vitatom el, hogy a kivitelezés minőségével szoktak gondok lenni. Gondolom összehányják a lakásokat, hogy minél hamarabb átadják őket és jöjjön be a pénz. Utólag meg majd javítgatnak gariban...
Használtak ára alig marad el az újakétól és a felújítás tényleg luxus lett. Azt meg ne felejtsük el, hogy a régit felújíthatod, de pl mélygarázsban beállód/parkolóhelyed nem lesz.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #126363 üzenetére
Szerintem ezzel át kellene fáradni a megfelelő topikba.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
_seth_
veterán
válasz darvinya #125314 üzenetére
2019-ben gépjármű üzembentartóit a budafoki
uton a mol épület melletti szarny pince szinten levő részén intéztük gond nélkül.
2019 áprilisban egészen pontosan.[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125312 üzenetére
Akkor kicsit te nem értetted meg nagy kolibrizés közben, hogy pl: Budafoki út mi f…t keres ott, mikor soha nem volt ott gépjármű ügyintézés.
Azt én nem tudom megmondani, hogy a Budafoki úton - amíg még működött ott kormányablak - lehetett-e vagy nem gépjármű ügyet intézni, tekintve, hogy 2019 ősze óta nem működik. De ha nem lehetett, akkor értem, hogy az zavaró, hogy a helyszín választás után miért a teljes ügykör lista és miért nem csak az adott kormányablak részéről aktuálisan valóban meghirdetett ügykörök listája jelenik meg. Ezt nyilván ha fordított sorrendben menne - először ügykör, majd utána helyszín választás valamilyen formában - ki lehetne küszöbölni - ebben teljesen igazad van, hogy ez sokkal jobb, felhasználóbarátabb megoldás lenne.Azt, hogy a Budafoki út miért maradt bent egyáltalán a választható listában szerintem, azt már írtam (itt legalul - nem fog azt, mint helyszínt és bármilyen ügykört választva semmilyen időpont sem megjelenni, végig "nem foglalható", szürke lesz a naptár-nézet) - hasonló volt a helyzet korábban a Keleti és a Nyugati pályaudvar épületeiben lévő kormányablakokkal, amikor azok egy-másfél évre bezártak az épületek felújítása miatt.
Hogy még jobban megértsd fát:Sokat fejlődtünk az itt írt eredeti folyamathoz képest! Csak hogy lássuk is, mi is volt az eredeti:
"Értelmes program fa:
1 Belépés
2 Ügy választás
3 Szabad Ablak hely.időpont listázás
4.Választás
5 Visszaigazolás"Hozzáteszem, így már nem hülyeség a folyamatod, jelenlegi formájában. Ez így, ilyen formában szerintem is jó megközelítés lenne, de sajnos nem fejlesztővel csevegsz - korábbi feltételezéseddel ellentétben nem én írtam az időpontfoglaló rendszert.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz darvinya #125302 üzenetére
A GDPR minden nemű személyes adatot tilt, tehát már a nevem is az.
Bocsi csak szolok ebben nagyon tévedsz. a neved nem személyes adat kivéve ha azonosítható vagy egyértelműen. Röviden:
Kovács János nem személyes adat,
Kovács János Budapest nem
Kovács János Budapest Szölö u nem az
Kovács János Budapest Szölö u 42 az lehet kivéve ha 7en laknak ugyanazzal a névvel ugyanott...
Viszont a Tritteportter Rittertotta Pál személyes adat, mivel csak egy van belöle...Érdekes a GDPR el kell olvasni csak aztán hivatkozni rá...
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125302 üzenetére
A GDPR minden nemű személyes adatot tilt, tehát már a nevem is az.
De, ha már nevem, akkor legyen más is.Erre a hangok a fejedben a valid forrás, ugye?
Legyen, Goto Helyválasztóra, mert nincs időpont.
Azért tépem a számat, mert még mindig nem vagy képes felfogni, Te, a nagy folyamatszakértő, hogy mindkettő: mind a választandó helyszín, mind a választandó ügy éppenséggel kb. fontos, megkerülhetetlen szűrőfeltétel ahhoz, hogy értelmesen lehessen használni a szolgáltatást. Hogy melyiket választjuk ki előbb, milyen sorrendben vannak ezek, az kb. lényegtelen, de mindkettő kell.
Hogy miért: az emberek fejében általában van egy elképzelés, hogy hol (vagy legalábbis milyen távolságon belül) szeretnének ügyet intézni. Hátha átmegy sokszor ismételve a példa: aki kisvárdai lakos és ezért Sz-Sz-B megyében felel meg neki (ott vannak közel neki kormányablakok vagy okmányirodák), leszarja, hogy Lentiben (Zala megye), az ország másik végében lenne az általa intézni kívánt ügyre szabad időpont.
Sikerült amúgy legalább a #125295 utolsó bekezdését értelmezni, vagy az erre szánt időt és energiát is elvitte a kolibri?
Már megbocsás, nem éttermet írtam, hanem séfet, aki ételed elkészíti.
Én kérek elnézést, hogy - ahogy írtam is - az időpontfoglalás mellé egyáltalán nem odatehetően elkefélt kajarendeléses hasonlatod helyett legalább valami valós, épkézlábnak mondható példát próbáltam adni. My bad.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125300 üzenetére
Röhöghetsz, de ettől még mindig nincs benne általad istenítet, rendszerben, ahova kaptam.
Tán, Te készítetted.Kérlek, mutass rá arra, hol "istenítettem" a rendszert: annyit írtam, hogy jól működik. Értsd: nem tetűlassú ügyféloldalról, nem fagy, valós időpontokat hoz, működik benne rendben az időpontfoglalás. Azt, hogy konstansan nem vagy képes értelmezni többször is újra linkelt korábban leírtakat, azzal már tényleg nem tudok mit kezdeni, most már csak az otromba, számba adni próbált baromságaidra mutatok rá.
GDPR, már ott megszegte, hogy nevemet behúzta.
Ennyit erről.A GDPR nem azonos azzal, hogy SEMMILYEN adatot nem kezelhetnek az adatkezelők...
Tartózkodási helyhez semmit sem rendelhetsz, mint eddig is.
Csak állandó lakcímedhez.Erről sincs fogalmad, ugye? Hallottál már olyanról, hogy meg lehet adni Ügyfélkapus azonosítással értesítési címet, vagy okmánykiállításnál nyilatkozni kormányablakban, hogy állandó vagy tartózkodási helyre kéred az okmány postázását? És így tovább...
De tudom, nehéz berakni adatbázis kapcsolatba ügyintézési régió választót és ott listázza hely szabad időpontot.
Neked sem sikerült, mert konkrétan hiányzik az "értelmes" fádból a helyválasztás (legyen az konkrét kormányablak vagy akár régió) bárminemű lehetősége, erre mutogatok rá már egy ideje...
De hajrá, remélem nem lesz ilyen kaja rendelő, mert akkor éhezés csúcsot döntene.
A hasonlatod teljesen rossz, bár már ott is elbukott, hogy a fád szerint előbb rendelendő ételt kellene választani mondjuk a Netpincéren, majd az felhozza válogatás nélkül az ország összes olyan éttermét, mely csatlakozott a Netpincérhez és elérhető az adott étel ott. Sok sikert a keresgéléshez, a modelled alapján garantáltan éhezni fogsz, mire sikerül rendelned...
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125296 üzenetére
Bejelentkezel, igen, ott vannak lakóhely, stb. adatok, igen.
Akkor hol itt a gond?
Például ott, hogy nincsenek ott, mert nem húzza be automatikusan a lakóhely adataidat az időpontfoglaló rendszer egy Ügyfélkapus bejelentkezéssel? Miért is tenné, miért kellene tennie? Az Ügyfélkapu hivatalosan azokat az adatokat tárolja, amiket az Ügyfélkapu adminisztrációs oldalon bejelentkezés után a Regisztrációs adatok menüpontban olvashatsz, ezek a természetes személyazonosító adataid. Az, hogy esetleg Ügyfélkapus azonosítással más hivatal szolgáltatásában az adott hivatal által nyilvántartott címadataidat meg tudod nézni, az ettől tök független.A GDPR-előírásokkal mennyire kompatibilis vajon az az elvárásod, hogy megtegye a szolgáltatás azt, hogy szigorúan véve olyan adataidat, amikre nincsen szükség az adott szolgáltatás használatához, automatikusan, a beleegyezésed nélkül behúzza, tárolja stb.?
De tegyük fel, hogy van mondjuk egy Zala megyei állandó lakcímed és egy budapesti tartózkodási helyed és ezeket behúzza a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból az időpontfoglaló felület. Neki kellene eldöntenie, hogy automatikusan melyik régióban szeretnél időpontfoglalásra keresgélni, vagy neked? A logikád szerint akkor is ezeket kellene amúgy felhoznia, ha amúgy éppen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartózkodsz fizikailag és ottani kormányablakba szeretnél időpontot foglalni?
Ő, még mindig nincs a listában, az ahova kaptam időpontot.
A #125283-nak sikerült megugorni felfogni az erre vonatkozó részét vagy esetleg elvitte egy kolibri az erre szánható időt és energiát?
Akkor hol is van szabad időpont, adott intervallumban?
Amennyiben - kiindulva önvallomásodból - leragadtál több, mint 25 órája a helyszínválasztó képernyőn, nyilvánvalóan sehol. Azért az emberek 99+%-a ennél tovább szokott lépni...
Budafoki út miért van ott, mikor ott csak földhivatal van?
Szerintem azért, mert nem véglegesre tervezték a bezárását, csak "meghatározatlan ideig tartóra", de amennyiben ezt érvnek szántad arra, hogy az elszúrt folyamatelképzelésed mellett érvelj, ha nem gond, inkább csak diszkréten kiröhöglek.
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125294 üzenetére
Amennyiben a logikus gondolkodás hiánya mellett még digitális analfabéta is vagy, minden bizonnyal kereshetnéd máig, azért napi rendszerességgel több ezer ember jóval hamarabb megoldja a jelenlegi módon is. Jól értem, hogy épp erről szól az önvallomásod?
Mi alapján válasszon legalább régiót a rendszer, ha épp hiányzik erre vonatkozóan bármilyen opció/folyamatlépés az általad logikusnak bedobott fádból? Szerinted ugyanis az a logikus, hogy ügyet választ, majd a felület bármilyen válogatás nélkül bedobja az összes lehetséges szabad időpontot, bármiféle további rendezőelv/szűrési feltétel nélkül, majd ebből kibogarászod, melyik van olyan helyszínen és időben neked, amelyik megfelel?
Vagy engedjem el és ne kérdezzek tőled ilyen kínos kérdéseket?
Szerk.: hozzáteszem, az nem volna hülye megközelítés, ha a helyszínválasztásnál megyére/járásra lehetne szűrni konkrét kormányablak helyett és utána az intézendő ügykörre, de még kósza sejtes szintjén sem sikerült akár hasonlót írnod.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125292 üzenetére
A Te logikád alapján szerencsétlen ember átutazik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Zala megyébe inkább.
Nem véletlenül az a logikája, ami: hely, majd ügy kiválasztása után időpontok listázása. Értem én, hogy neked fárasztó, de másnak (sőt, az emberek nagyobb részének) meg a Te állítólag logikusabb fád a sokkal rosszabb.
Ami érdemben sokkal jobbá tehetné a lépések sorrendjének tényleg értelmetlen variálása helyett, ha nem csak egy kormányablakra vonatkozóan lehetne lekérdezni egyszerre egy adott ügytípusra időpontokat, hanem mondjuk 5 helyet lehetne egyszerre kiválasztani. Valamint lehetne mondjuk egyszerre több időpontot is kiválasztani is lefoglalni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125290 üzenetére
Akkor látom, még mindig nem érted, hogy téged idézzelek.
Az emberek 90+ %-a a lakóhelyén vagy legfeljebb közvetlen környékén szeretne ügyet intézni, miert gondolod, hogy egy kisvárdai lakost érdekelni fogja az, hogy Lentiben van szabad időpont arra, amit intézni szeretne?
A szerinted értelmes fából mondjuk ez következik...
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125288 üzenetére
Emiatt, hiszem azt, hogy ott van időpont, és pont.
A hiteddel nem tudok mit kezdeni, szerintem tök logikus, hogy először kiválasztod a lehetséges opciókkal, hol, majd azt, hogy mit szeretnél intézni és azután felhozza, milyen szabad időpontok vannak a kiválasztott helyen a kiválasztott ügyre. Ha ez az amúgy tök logikus működés benned csalfa reményeket kelt, ott nem a rendszerrel vannak gondok.
Akkor eSzemélyit aktíválás miként is működik, és milyen funkciót is takar?
Hosszadalmas, és semmilyet.Ilyen khm, botorságok honnan jönnek? Olvasgass egy kicsit.
Ügyfélkaput sem tudok létrehoz/igazolni/stb.
Ööö, de? Mert lehet vele, ha még nincs Ügyfélkapud? Ld. fent, pártízezer embernek már működött.
Még patikába sem szeretik használni, azaz megkérnek, inkább ne, mert az a kód, nem a kód.
De most komolyan, az, hogy a patikusod nem szereti, az az érv amellett, hogy "használhatatlan"?
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125286 üzenetére
Maga online rendszer nagy halom.
Mert hely választással, azt sugalját, hogy van bőven időpont.Nem vágom az összefüggést, hogy abból, hogy listázza a kormányablakokat az online felület, miért sugallná azt, hogy biztos mindegyikben bevállalós maláj örömlányokkal várják heti 7 nap, napi 0-24 órában az ügyfeleket, főleg most, a pandémiás helyzet alatt, amikor kábé rogyadozik a közigazgatás. De valószínűleg az én logikai képességeim hiányosak.
De miért nem lehet online ügyet intézni?
Rengeteg mindent lehet online intézni, pont úgy, ahogyan leírtad: "Azaz papírok fénykép, stb. útján beküldeni." Nyilván nem mindent és rohadtul el vagyunk maradva a kokakólamámorban fetrengő hanyatló Nyugattól ezen a téren, de az elmúlt 3 évben talán háromszor kellett járnom kormányablakban ügyet intézni - ebből az egyik útlevél csináltatás volt (ugye, helyben készül fénykép, ezért nem lehet megúszni a személyes megjelenést), a másik kettő meg az, hogy meghatalmazással intéztem Ügyfélkapuval nem rendelkező családtag helyett valamit, tehát ott nem lehetett megúszni a személyes eljárást.
Példát mondok: TAJ, Európai Egészségbiztosítási Kártya, lakcímkártya, adókártya kiállítása simán mehet online. Útlevél, vezetői engedély, e-Személyi pótlása is. A legtöbb családtámogatást stb. szintén lehet személyes megjelenés nélkül, online intézni. Anyakönyvi kivonatot is lehet intézni (2014.07.01. óta automatikusan bekerülnek a születési, házassági anyakönyvi kivonatok az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásba, azt megelőző anyakönyvi esemény esetén előbb fel kell oda vetetni, de utána lehet azt is). És így tovább...
Az más kérdés, hogy gyakran döcögve működnek a funkciók (finom és PC voltam), meg kb. vadászni szükséges, hogy mit, hol és hogyan lehet intézni (bár ezt próbálják központilag valahogy legalább linkek formájában a https://magyarorszag.hu alá "becsatornázni").
E-Személyi is egy nagy rakás, mert e-azonosításra totál alkalmatlan.
e-Azonosításra tökéletesen alkalmas lenne, ha meglenne a személyes ügyintézés esetén ehhez széles körben elterjedve az infrastruktúra. Mint Ügyfélkapu-alternatíva, jelenleg is jó ez a funkciója. Persze, ez is kicsit sárgább, kicsit savanyúbb... történet, szóval sokkal szélesebb körben lehetne és kellene is használni.
Erre szoktam mondani azt, hogy olyan közigazgatásunk van, amilyet megérdemeltünk.
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125284 üzenetére
Akkor ez most szándékosan szivatják, azaz lehúzzák a ügyfelet?
Nem, ez a klasszikus "sok az eszkimó, kevés a fóka" esete, az ügyféloldalt értve az eszkimók alatt (egyszerűsítsük most le erre, persze ennél sokkal komplexebb, sok tényezősebb a dolog). Próbálnak viszonylag rendszeresen új időpontokat hirdetni, de nyilván nem elég - legalábbis ami a nagyobb népsűrűségű budapesti/Pest megyei kormányablakokat illeti. Véges erőforrásokról is van nyilván szó, feltehetően nem lehet egyik napról a másikra új kormányablakokat nyitni és pluszban előhúzni csak úgy képzett és alkalmas ügyintézőket sem, valamint megteremteni számukra a munkavégzéshez szükséges infrastruktúrát helyben (rendszerjogosultságoktól munkaeszközökön át értve az utóbbit).
A Központi Okmányiroda meghirdetett időpontjai is el szoktak fogyni, szóval ezzel is mákod volt. Igaz, asszem, ők több munkatárssal dolgoznak, mint a legtöbb kormányablak.
Ha nem, akkor miért ragaszkodnak 15 naptári naphoz.
Erről a Belügyminisztériumot érdemes megkérdezned.
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125281 üzenetére
Hihetetlenül agyas következtetés. Szerencsére ilyet senki sem mondott vagy írt.
Nem. A kormányablakos időpontfoglaló (hívjuk mondjuk kormányablak-only-nak) tök jól működik. A Központi Okmányiroda nem kormányablak, oda a szarul működő felületen próbálkozhatsz, feltéve, ha épp jól működik. Okmányirodákba azon keresztül lehet próbálkozni.
A Központi Okmányirodát leszámítva (ami mindig is kivétel lesz) gyakorlatilag az a különbség a kormányablak és az okmányiroda között, hogy az utóbbiban lehet kevesebb mindent intézni és abból is van jóval kevesebb. Budapesten pl. csak a Központi.
rushty: 2019 ősze óta.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125277 üzenetére
Online felületből ez: [link] szerintem szarul működik.
A másik, amit korábban is linkeltem, de most újra: [link] nem működik szarul.
A telefonnal meg mákod volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #125273 üzenetére
Igen, több, mint egy éve így van, változatlanul, ahogy tavaly májusban linkelted is itt erről a tájékoztatást a kormanyablak.hu-n, ami azóta is kint van (bekeretezett szöveg az oldal tetején). [link]
Persze lehet, hogy radi jobban tudja, mint a mellékelt ábra mutatja.
Amennyiben egyszerűbb akár másfél órát várni, hogy egy agyonterhelt ügyfélszolgálat ügyintézőjéhez eljuss, aki aztán helyetted ugyanúgy összes ablakot nyálaz, akkor tényleg a telefonos megkeresés a célszerű.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz darvinya #125062 üzenetére
Köszi a választ, de ezeket tudjuk, most konkrét színekre/megoldásokra lenne szükség, hogy ne mi próbálkozzunk. Lemodelleztem a házat, csináltunk moodboard-okat mielőtt nekiálltunk az átalakításnak, szóval laikusként eléggé belemásztunk a dolgokba, viszont most eljött az a pont, amikor egy gyakorlott tervezőre lenne szükség, hogy a rendelkezésre álló forrásokból a legjobb végeredmény születhessen. A kérdéses dolgokat inkább most csináltatnánk meg/újra véglegesre, nem hiányzik a közeljövőben még egy felújítás.
Az a terv, hogy legalább 20 évig itt fogunk lakni, szóval fontos, hogy elégedettek legyünk a végeredménnyel, különben évekig idegesít majd.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz darvinya #124538 üzenetére
Ertem en, de ez az o dontesuk. Megkaptak mar a visszajelzest, hogy erdemes lehet vegiggondolni, mi is az, ami kiemelten fontos, es miben tudnak kompromisszumot kotni. Helyettuk viszont nem elhetem az eletuket, es nem is akarok nagyon belemaszni a szemelyes dolgaikba.
-
Luissimo
veterán
válasz darvinya #124290 üzenetére
@jcage:
és mit vesztek helyette hová lesz a merre ?
@Darvinya,
Tudom , hogy nincs egyenes arányosság, de azért itt egy ekkora telek is 20-30 milla között van, üresen, azér álljonmármegamenet kérem.
Eladnám és nemkapnék érte egy rendes normális lakást sem?
Rendbenvanezígy?igen, festés, felujitás, uj fürdő, villanyhálózat, alsó felső szint műanyagablakok (+bejárati ajtó,csak ez a nyílászárós buli majdnem 2 milla volt), idén jön a kerítés és az elektromos kapu, mostanában jut eszembe, hogy milyen jólenne csak ugy daruval leemelni a felső szintet és letenni a Balatonnál (mindegy hogy alvidék, vagy felvidék)
A fiam földmérő, kiméretnék vele mutyiban valahol egy talpalattnyi területet a hegyoldalban, jó panorámával, és ellennénk mint az a bizonyos Marci, csak nem hevesen -
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #124229 üzenetére
Csak kihajthatás, egy balra az Október 23.-autcára, egy egyenesen és jobbra sáv.
Bartók tér felől a Budafokira...
Mehetsz direktbe, vagy Fehérváriról a Baranyai utcán le. A következő a Dombóvári út, majd egész a Hengermalom útig nincs balra kanyarodó sáv.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
hszilard666
veterán
válasz darvinya #124066 üzenetére
Sziasztok!
A több élettapasztalattal rendelkező fórumtársakhoz szegezném kérdésem:
Várok egy fontos levelet, viszont a feladónak a címemet hiányosan adtam meg, avagy utca házszám megvan, az emelet ajtó viszont lemaradt. Szerintetek a postás be fogja dobni a postaládába amin a nevem van, vagy visszaviszi a csomagot?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #123984 üzenetére
Érdeklődsz, hogy vegyél-e, vagy inkább eladni szeretnél?
Az árat befolyásolja az árfolyam is, amire rálátással csak kevesen rendelkezünk. Biztos lesz tavaszi akció is...
A zöld rendszámos hibrid autók zöld rendszámra való jogosultsági rendszerét valószínűleg fogják bolygatni, van lobbi amellett, hogy egy füst alatt az elektromos rollert is beemeljék a KRESZ-be.
Egy jó elektromos roller bír annyit, amennyit még jóleső érzés kerékpározni, viszont hegynek felfelé a legtöbb roller elvérzik. Tehát Téténybe a Camponán túlra és vissza is elvisz egy töltéssel új korában, nyáron, de az emelkedő nem tudom, mennyit vesz ki belőle.
-
rushty
őstag
válasz darvinya #123869 üzenetére
Csomag érkezés előrejelzés Magyarországon
DPD: "Csomagját a mai napon 12:31 - 13:31 között kézbesítjük." - ténylegesen: 14:34
GLS: "Csomagját a mai napon 10:00 - 13:00 között kézbesítjük." - ténylegesen: 12:59
RoyalFutár: "Csomagját a mai napon 8 - 17 óra között kézbesítjük." - ténylegesen: 1 nappal később
FÁMA futár: "Csomagját nem találjuk, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat." - ténylegesen: soha.
Magyar Posta: Milyen csomag!?Revolut meghívó pü-ben
-
werszomjas
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #123361 üzenetére
Simán biztosító, amivel kibiztosítod, vagy bebiztosítod a fegyvert.
Nekem a sörétes fegyverek biztosítása tetszik: az elsütőbillentyű mögött a markolat és a tok találkozásánal van egy kis pöcök, amit ha áttolsz a jobb oldalra, akkor az elsütőbillentyűt meg se tudod húzni.
Glocknál van még a tok alján a sátorvas előtt egy tolható pöcök, ami szintén megakadályozza az elsütőbillentyű meghúzását.
Mindkét megoldás elég határozottan jár és elég hülye helyen van, hogy véletlenül lehetne használni. Ehhez képest a szekrénytára .45-ös, Beretta, vagy CZ biztosítások kb a gyerekzáras gyógyszeres doboz szintjén vannak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #123359 üzenetére
Azért a fegyveren is sok múlik. Egy Uzi-t elsütni egyáltalán nem triviális, messze nem annyi, hogy becsapod a tárat, felrántod és ratatata... Ezzel szemben egy hagyományos revolvert elsütni még úgy is faék egyszerű, hogy nincs tűzkész állapotban.
És teljesen más az európai fegyverkultúra az amerikaihoz képest. USA-ban alanyi jogon jár a fegyvertartás, míg az öreg kontinensen sokkal nehézkesebb a legális utat végig taposni.
el sem tudnám képzelni, milyen lehet ugyanolyan nehézség árán sörhöz és tűzfegyverhez hozzájutni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz darvinya #123332 üzenetére
Az Anjou-liliom nagyon elterjedt minta, több szőnyeggyártó standard kínálatában szerepel és nem egy magyar közintézményben raktuk már több színkombinációban.
Textil fronton nagyon sok olyan stílus van, ami szőnyegen és más kárpitokon is divatos, megtalálható. Kb ugyanúgy, ahogy majd minden autógyártó kínálatában van valamilyen fehér és ezüstmetál szín.Az, hogy egy Mömax-ban nincs mintás kárpit, nem jelenti azt, hogy nincs piaca. A Baranyai utcában van egy kárpitos nagyker, érdemes szétnézni. Viszont végfelhasználókat nem szolgálnak ki, nekik az nem piac.
-
Spet
addikt
válasz darvinya #123254 üzenetére
1. Nem mindegy, hogy a kamera kié (kerület, önkormányzat, rendőrség, közterület kezelő).
2. Szintek és egyéni döntések vannak bírságolással kapcsolatosan. (ebben a megállított másodpercben kérlek nevezd meg, hány személyt lehetne megbírságolni, és miért is a piroson átment biciklist büntetik aki senkit nem veszélyeztetett?
3. Egy országban van a világon anyagi keresethez illő pénzbüntetési szint: NorvégiaA kereszteződésben való "ragadás" még a kisebb problémák közé tartozik (hétköznapi dolog mondhatnánk), ennél súlyosabban a pirosban való áthajtás, szembe forgalommal való közlekedés, de még a gyalogosoknak az elsőbbség meg nem adása.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest