Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
seadrone
őstag
válasz Fecogame #116066 üzenetére
off, de az egyik ismerősöm mondta hogy svájcban megéri fordásznak lenni, vagy bármi kozmetikai szolgátatónak
most megnéztem egy random fodrászatot, férfi vágás átszámítva 24.000 ft.
itthon sem rossz egyébként, fél óra vágás 3500 ft és hasonlók, jó kis órabér
-
Agostino
addikt
-
Ayg0
senior tag
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #116093 üzenetére
Fiatalabbak összeverekednek az öreggel, nem lehet összeszoktatni.
Amúgy igen, az a fő, s csak asszony szeretné.
Én nekem már ez is sok, gyerkőcöknek, meg 3 napos újdonság várázsáig érdeklik.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Akinek van 3éves hím Degu-ja, aki egyedül van, szivesen befogadjuk mi 3 éves hím Degu-nk mellé.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
DeFranco
nagyúr
válasz Petyyyyy #116088 üzenetére
próbálom elmagyarázni:
nem a cafeteriát "adod vissza" azt megkaptad, a tiéd. ami történik, az az hogy az időarányosan neked nem járó résszel elszámoltok "készpénzben".
mit adott neked a cég év elején?
adott mondjuk 150 cafeteriát. ebből 120-at megkaptál a markodba 30-at meg megkapott az állam. ettől függetlenül a cég neked 150 keretet adott, ez van a fejed felett év elején kis buborékban.
félévnél felmondasz, az évre 75 cafeteria neked nem jár. ha "vissza tudnád adni" a 60 megkapott cafeteriádat akkor elképzelhető lenne hogy az adóval ne kelljen elszámolni tehát sztornóztok, de te ezt nem tudod visszaadni, rád van drótozva (pl. ha szép kártyára kapod azt már nem tudja a cég még a te beleegyezéseddel sem "visszaszívni") tehát kénytelenek vagytok pengő forintban rendezni.
mi az amit kifizetett utánad a cég és neked nem jár? 75 egység, amiből a 60 kafetéredet megkaptad a 15 meg megy állambácsinak mert ügye a kafetéredet megkaptad csak nem jár.
nem tudom mennyire érthető így de amúgy jogosnak jogos.
-
Petyyyyy
addikt
Cafeteria - adózási kérdés:
Cafeteria összege x, igényelhető tételek különböző adó százalékkak.
Igénylés végére x-adó lesz az összeg amit megkap a dolgozó, előbbi adó nyilván a cafeteria keretösszegből esik le. Az éves cafeteria egy összegben lekérve, "kifizetve" munkavállaló kezébe.Munkavállaló felmondása után: vissza kell fizetni részarányosan a cafeteriat => a korábban megadóztatott x forint részarányosítva. Majd ezt az összeget bruttosítják!
Kérdem én jól van ez így Hiszen ez így egy dupla adózás vagy mi a tök.
Megkapod a cafeteriát - adóztál belőle. Vissza kell fizetni egy részét és azt is adóval együtt fizesd ki. Mi folyik itt gyöngyösön?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
MrSealRD
veterán
válasz bandus #116085 üzenetére
Azért írom, nehogy valaki félreértse. Mi itt az előzőekben fodrászról beszéltünk...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Magnum_
nagyúr
válasz MrSealRD #116082 üzenetére
akkor hasonlóan vagy, mint én. csak én 4500-ért találtam jót
feleségem - aki nyilván nem jár kéthetente fodrászhoz - nála azért 13.000,- Ft a vágás, melírozás
ofc nem ilyenreI humbly and respectfully decline™
-
MrSealRD
veterán
válasz Nikaré #116081 üzenetére
Fogalmam sincs... De nemrég indult és azért érezhetően sűrűsödött a forgalom. Ez a nyitvatartási dolog formaiság. Ha kiteszed a nyitvatartási időt akkor nyitva kell tartani különben lehet őket büntetni... Így inkább nem teszik ki... mert van, hogy nem ülnek ott várva a beesőket hanem hazamennek. De ha leegyezteted az időpontot akkor ott lesz...
Ja és az ár férfi hajvágásra vonatkozik. Szerintem mindenki tudja, hogy nem ebből van a nagy profit... De ha azt nézed, hogy ~ 20 perc és 2000Ft borravalóval. Amiből 1500-1700 a hivatalos... Az annyira azért nem rossz. Viszont az 1-2 órás hajfestéses vágásos, pütypürütty....bigyó frizura készítés NŐK részére...na az már zsírosabb falat. A férfi hajvágásra nem lehet 5-10 ezret elkérni. Utóbbira viszont igen.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Róbert Károly körút. Uniqa székház és OMV kút közötti soron van egy kis fodrászat. 1500 ha jól emlékszem...de mosással együtt sincs 2000.
Én is elhagytam a biohairt mert egy időben meredeken nyomták az árakat felfelé...a színvonalat meg lefelé. Talán 2700 volt utoljára mikor voltam, de nem volt olyan alkalom amikor ne rontottak volna el, egy egyszerű hajvágást... Szar munkát, drágán meg nem kérek. A fenti helyre járok már egy ideje és eddig rendben van.
Igaz, hogy érdemes rácsörögni, mert ha éppen úgy esel be, hogy valami hosszú művelet van akkor várnod kell...meg nincs ott mindig fizikailag. Nincs fix nyitvatartásuk sem...mert elmondás szerint akkor ott kellene lenni végig, így viszont kötetlenebb az idő. Vállalkozók na...
-
macilaci78
nagyúr
válasz oriic #116075 üzenetére
Ha a centrifuga program rendben lemegy, de mégis vizes marad a ruha, nézd meg a szűrőt.
Ha nem jutott magadtól eszedbe, valószínűleg sose nézted még, viszont pár éve már használod a mosógépet. Ha eltömődik a szűrő, nem tudja rendesen leszívni a vizet.A folyik valahol sem biztos, hogy drága javítást jelent.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
rizso
addikt
Fény utcában legutóbb 1900-ért vágták nekem, de semmi extra dolgot nem kértem, fent ollóval, oldalt hátul géppel, és közte normális átmenet.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz MasterMark #116072 üzenetére
Minden is. Folyik (Valahol lyukas már), a centri is vagy működik vagy nem. Erre költeni nem akarok, inkább veszek egy másikat.
DeFranco
Tim82Ok nem csalódtam bennetek.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #116072 üzenetére
város.
-
Magnum_
nagyúr
-
veterán
Hol lehet Budapesten 2000 vagy az alatt hajat vágatni? Vicc, hogy a legtöbb helyen 2500+ HUF áron vágják.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
werszomjas
addikt
Jó kis bolt, van minden, nem drága, rendesek, nekem a múltkor ráforrasztották helyszínen a csatlakozóra a kábelt.
Vagy bármilyen más modell & hobby bolt.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani olyan (hobbi) elektronika üzletet, ahol kapni mindenféle csatlakozót, kábeleket, zsugorcsövet, forrasztással, elektromossággal kapcsolatos dolokat, és netalán még az eladó is szakmabeli, és segítőkész?
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Mr.Csizmás
titán
S6 Edge még mindig aktuális, 40 pénzért tagoknak. inkább mint valami svéd cserediák strici vigye fb-n
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
rizso
addikt
Újra érkezett Dell Latitude 7480 két kiépítésben is
Ugyanitt eladó szintén új (2022. februárig garis) Dell Optiplex 3060 micro pc - i5-8400T 8GB memória 256GB M.2 SSD Win 10 PRO. Erről a gépről annyit kell tudni, kb 1kg, 18*18cm, és nincs 4cm vastag, tv alá/mellé is simán befér, monitorra is lehet rögzíteni, de ha úgy van, pikkpakk be lehet dobni táskába is, kb akkora, mint egy kisebb/közepes könyv - és nem kell lemondani a teljesítményről sem, egy elég korrekt asztali gép tudásával bír
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Petyyyyy
addikt
"Reggelt!"
To all: Harry Potter 6. és 7. részét keresem, keményfedeles kiadásban. Ha valaki megválna tőle, csicseregjen pls.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Magnum_
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz Magnum_ #116050 üzenetére
Nagyon jól tudod, hogy nekem mást jelent a fejmagasság, mint neked.
fjudors: melóhelyen úgy is van: nas-ra van dugva a kamerarendszer is, plusz felhő, modemmel együtt szünetmentesen, plusz a riasztó, ez az egész külön helyiségben elzárva.
-
fjudors
aktív tag
válasz macilaci78 #116049 üzenetére
mert az ügyfelek nem értik meg, hogy nem a kamerát, hanem a rögzítőt kell védeni..és, hogy a kamera elrettentő és utólagos bizonyítás segíttető eszköz
mindenki magasra akarja a kamerát, hogy ne lehessen elérni, de úgy nem lát arcot
ha annyi pénzem lenne,ahányszor azt kellett bizonygatnom, hoy az elgondolt kamerahely nem lessz jó..
oda kell állni, amit én látok, azt fogja a kamera is..térfigyelésre kiváló a 3-6m magasra elhelyezett kamera, de vagyonvédelmileg nem sok értelme van
és sokszor spórolnak.egy átlagos házhoz legalább hat kamera kell, de mivel a normál rögzítők 4-8-stb kiosztással mennek, így általában beérik az olcsóbb kiépítéssel.pedig, azt drága bővíteni
jobb lenne nagyobb rögzítőt venni az elején., később bővíteni..a kábelen elfér több kamera is, később az sem költség.egyszer kell körbe kábelezni a házat.
ráadásul, normál rendszernél (pl hikvision) normál szoftver is van, lehet mozgásérzékelést állítani, küldjön értesítést, ráadásul még riasztóra kötni is lehet.
sokszor 120e-t elköltenek, de plusz 20e lenne a nagyobb rögzítő
a legnagyobb rögzítő az elején, akár csak négy kamerával, de rendesen kábelezve.Később csak fel kell dobni a plussz kamerákat[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz macilaci78 #116049 üzenetére
Na szoval lakasba kell belulre az ajtohoz fejmagassagba
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
macilaci78
nagyúr
válasz gzbotii #116048 üzenetére
Ez sajnos ilyen, nemigen tudsz mit tenni. Öcsém munkájáéból fakadóan rálát sajnos ilyesmikre is. Kamera nem megoldás, fentről vesz, baseball sapka, kapucnis pulcsi, véletlenül sem néz fel, nem beazonosítható az elkövető, hiába van meg a jó felbontás és fényviszony. Ha még az sincs meg, a személyijét is odatarthatja a kamerának, szart sem ér...
Én ha kamerarendszert építtetnék magamnak, tuti lenne egy a bejárati ajtóhoz a padlón is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
gzbotii
nagyúr
válasz macilaci78 #116047 üzenetére
Természetesen egyik sem volt komoly javaslat.
Nagynénémeket 15 éve a Hűvösvölgyon pakoltak ki, az sufniban talált létrával másztak fel a tetőre, cserepeket megbontva, padlás felől. Hétköznap reggel. Szomszédok láttak valamit, de nem volt gyanús. Valószínűleg több órájuk volt, mert alapos munkát végeztek.
Anyumnak lakott Ráckevén, Dunaparton, ott a teraszról vittek el dolgokat. Többször bejártak, egyszer ment ki egy járőr, azután megszűnt. Két hete voltunk újra a faluban, most szinte minden háznál kint van a matrica, hogy nagyik őrző védő cég felügyeli a házat. Ezek szerint eszkalodott a helyzet.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
macilaci78
nagyúr
válasz gzbotii #116046 üzenetére
A pitbull mellé nem csak betörőt nem raknék, de gyereket sem, a 230 V-ért Magyarországon le is ültetnek, van rá példa, a térfigyelő csak suhancok ellen ér valamit, hivatásos ellen hasznavehetetlen, a gumilövedékhez meg otthon kell lenni, ha meg otthon vagyok, egy ásónak nagyobb hasznát veszem, ha érted, hogy értem.
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #116044 üzenetére
Szigetszentmiklós kertvárosi részén
-
nagyúr
Na, egy év kellett, tegnap éjjel 2 suhanc megpróbált bejutni a lakásba a pincén keresztül. Szerencsére a szomszéd a kutya ugatására kinézett, a majmok meg elszaladtak. Azt hiszem ideje újragondolni a biztonságtechnikai dolgokat a lakás körül
-
G@ben
addikt
válasz Mr.Csizmás #116041 üzenetére
Igen, most hallottam, hogy felújítás, meg minden, aztán a Keletiből induló vonatokat érinti, de elvileg Kelenföldön át kell mennie mindennek, ami Győrbe megy, aztán ott elcsípek egyet.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz Mr.Csizmás #116037 üzenetére
Erre az egy alkalomra maradok az automatánál.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Köszönöm a válaszokat, a Campona tetszik, valószínű az lesz. Azt meg tudjátok mondani, hogy a vonatra hol lehet jegyet venni, illetve honnan indul? Gondolom a Campona mögött van, de nem szeretném keresgéléssel tölteni az időt.
A buszmegálló is érdekelne, nehogy rossz helyen várakozzak, ha vonat éppen nem jön! Illetve arra jegy vehető automatából vagy csak a buszon?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz macilaci78 #116033 üzenetére
camponanal van vonat is, de most vmi elbsztt menetrend van a felújítás miatt. ha jön vonat éppen, az jó.
de pl. érd 18 lehajtó is tétényliget állomáson van, ott meg a fehérvári vonatok állnak meg, a környékről kelenföld bő 10 perc, busz fél óra legalább. [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
fant0mi
őstag
válasz G@ben #116032 üzenetére
Ha M6, akkor Érdnél lejön a sztrádáról, kirak Érd alsón, s bemégy vonattal Kelenföldre.
Ha M5, akkor kirak Vecsésen az állomáson vagy Ferihegy megállóhelyen, majd Kökin átszállsz a fehérvári/tárnoki/martonvásári fél óránként járó vonatra (ha szerencséd van akkor szomszéd vágányról megy, nem kell lépcsőzni), azzal 2 megálló Kelenföld. -
G@ben
addikt
Kis közlekedési segítséget kérnék!
Szerda reggel 8-9 körül szeretnék eljutni a Keletibe vagy a Kelenföldi pályaudvarra. Kocsival vinnének fel vagy az M5-ösön, vagy az M6-oson, a végcél a sofőrnek Vecsés. Útközben ki tud rakni, kis kerülő belefér, de a belvárosba nem akar bemenni, mert időre megy. Én viszont az állomásra egy busszal, vagy villamossal, vagy metróval szeretnék eljutni, ne kelljen átszállnom, mert sok cuccom lesz.
Mit tudnátok erre ajánlani?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
petyametyo
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #115090 üzenetére
Nem
-
rizso
addikt
-
Petyyyyy
addikt
"Reggelt!"
Elő a farbával - ki szeretné eladni GoPro 7 Black eksönkameráját?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
macilaci78
nagyúr
Lidl-ben holnaptól akciós a görkori és a roller is. DeFranco, ez főleg neked szól!
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #116025 üzenetére
Kinyit helyette másik 5.
-
Erdei88
veterán
válasz macilaci78 #116023 üzenetére
24/7 nyitva van, bármikor érte mehet
-
ph2012
senior tag
Sziasztok. Valakinek nincs meg a Magyar-Horvát 2:1 meccs felvétele? Magyar kommentárral. Nem tudná nekem átküldeni vagy Budapesten elmennék érte külső HDD-vel és átvenném. Torrent oldalról nem tudná letölteni valaki nekem?
Nagyon köszi.
-
gzbotii
nagyúr
válasz macilaci78 #116015 üzenetére
Virtuális kártyára egy jó és ingyenes megoldás a Revolut, amivel havi 20 ingyenes virtuális kártyád lehet, tranzakció után lehet törölni és újat kérni vagy befagyasztani.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
JanR
addikt
válasz macilaci78 #116009 üzenetére
Nekem van, maximalisan kiraly. Evi ket tankolas megvan belole.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #116015 üzenetére
a hitelkártyánál ingyenes az sms, ez is szempont, szép összeg össze tud jönni visszaigazoló sms-ekből, erre sem kell költeni.
én nem tartom veszélyesnek a fenti kitételekkel, talált pénz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz DeFranco #116014 üzenetére
Én se fogom többet hajtani se a kocsit, se motort, de még BKV jegyet/bérletet se veszek többet ettől.
Ami bennem van inkább, az a virtuális kártya netes vásárlásokra, azt biztonságosnak érzem. Visszaigazoló sms-ekre nem költök, nem szoktam nézni, ki lop meg, a virtuális kártyával erre amúgy sincs esély.
Viszont a hitelkártya más.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #116013 üzenetére
tudtommal lehetett választani hogy átmész maxba, nem emlékszem ilyenre hogy megszüntették kész-passz vége
nekem meg sem fordul a fejemben hogy ez hitel, nem is kezeljük hitelként egyáltalán. ugyanúgy ott van a havi "kosztpénz" a (virtuális) borítékban, nem költünk sem többet sem kevesebbet mint amennyit előtte, csak éppen most annyiban más a helyzet hogy a hitelkártyával fizetünk, a pénz meg ott csücsül a számlán a fordulóig, amikor meg egyszerre betoljuk és minden alapállásra áll.
hitel jellegű pozícióban még nem voltunk mióta van hitelkártyánk (előtte sem)
-
macilaci78
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
úgy emlékszem minket is átraktak maxba, teljesen OK.
ha észnél vagy a pénzügyekben és nem takaróhosszabbításra használod, meg ha oda tudsz figyelni hogy renderesen egyenlíts akkor simán, hajrá, talált pénz.
-
bandus
veterán
én múltkor pont kiszámoltam, nekem ezen évi ~50k nyereségem van kb., hogy ilyet használok. ugye 1% visszatérítés mindenből, és 4% három választott kategórából (ami nálam benzinkút, ruha és utazás).
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
macilaci78
nagyúr
Erste-től hívott egy hölgy, Erste Max hitelkártyát ajánlott, ami hasonló, mint a néha Joker volt. Van értelme ezzel foglalkozni?
-
Magnum_
nagyúr
válasz macilaci78 #116006 üzenetére
köszönöm értékelem is, de átbumlizni a csúcsban oda drágább, mintha a Trawalában veszek egy olajszűrő leszedőt (1300), csak nem akartam még egyet, balcsin van, de akkor lehet, mégis ez az egyszerűbb út.
-
Magnum_
nagyúr
13-2-3. ker környékén tudna valaki kölcsön adni 27-es villáskulcsot?
-
Tim82
félisten
Topikkedvezménnyel 6k.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest