- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Ezredes
őstag
válasz
steven84
üzenetére
Nem a nagy lesz a rossz. Ez tipikusan az EGR termosztátra utal. Ha leveszed szájjal meg kell fújni ha átfújsz rajta kényelmesen szar ha csak nagyon nehezen akkor jó. Ha szar lenne a nagy abszolút nem melegedne be. ha az EGR rossz teljesen általában 70-75C-ig bemelegszik. 84C-nál azt mondanám,hogy még nem full szar az EGR termosztát de már nem működik megfelelően
-
steven84
tag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy az eredeti BMW termosztát 1-1,5 évet bír, aztán cserés?
Mindkettő egyszerre cserélve.
E90 318d M47N2 -
chess001
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Felülnézetből kirajzolja a kocsit, meg a környezetét, magától be is parkol, de radaros közelségérzékelő nincs benne. Műszerfal se, de rendelsz egy téglalap, vagy hullámost és beleépíteted, ha nem tudsz/akarsz megfogni egy csavarhúzót...
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Kamera van hátul. Elöl az sincs.
-
chess001
aktív tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy egyik sem tetszik gyárilag mindenestől és inkább befejezném magamnak. Pályázni pl. kerámián innen egyik gyári fék sem alkalmas szinte, a futómű sem elég kemény, az üléseknél is sokszor van jobb... Nem tesla vs a világ, hanem úgy általában mondom. Az ülésnél mondjuk pont a bmw-nél lennék úgy, hogy az már jó, de a teslát meg még nem láttam olyat, aki szerette volna...
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Kamera van, a szenzort kivették, mert mindent a kamerával akarnak megoldani, csak még nincs kész hozzá a szoftver. Majd elvileg lesz hasonló funkcionalitás.
-
brumi1024
veterán
válasz
chess001
üzenetére
A performance van meg viszonylag hamar 25-ért. Minden másra várni kell, elég sok csúszásról lehetett ősszel hallani. Az egy dolog, hogy nem lehet bele kérni parkszenzort, de eddig volt, most kivették spórolási céllal, és “majd lesz” valami kamera alapú megoldás. Meg suttyomban lecserélik az amúgy is alulméretezett féket, amit megpróbálnak egy festett fémlemezzel eltakarni. Elismerem, hogy sok mindent jól csinál, de vitatnám, hogy 25+ millióért jó vétel lenne, pl ilyenek miatt:
-
chess001
aktív tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Az 520 pacis performace is 25 alá ment, amúgy azért, mert kisebb a kocsi súlya, szeretek szerelni, olcsóbb, jobban megy, könnyebb tuningolni, meg ilyenek...
Az i3s-ért kérnek használtan 13-14 milliót, az úgy M3 szalonból, úgy hogy van is, nem csak papíron 19, vagy az Y 20. -
brumi1024
veterán
válasz
chess001
üzenetére
Tök jó gondolat a 25+ milliós autó esetén az utólagosan beszerelt parkszenzor és az utastérbe valahova elrakott csipogó.
Aztán majd a tolatólámpára lesz kötve az egész, vagy szofisztikáltabbak használhatnak OBD olvasót + saját scriptet. Megfordítom a kérdést: miért választanád ezt, ha máshol ezeket jobban megoldva megkapod? -
Laca1212
őstag
Köszi
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
B módban is azt használják,nem? Imádtam tesztvezetés alatt.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
VW ID3 alatt van. Azért ne feledjünk egy dolgot, hogy a villanyautóknak van motorjuk amit "szembe" tud állítani. Azért 200-300 lóerő ellenkező irányba komoly fékerőt tud kifejteni, valójában vészfékezésen kívül mindenre elég. Emiatt hátul simán elmehet egy dobfék is. Nyilván azzal nem jársz versenypályára.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Igen
vannak dolgok amit azért szokni kéne. -
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az. Meg ilyen csodás megoldásokat hoznak.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ez a tesla?
-
kardkovacsi
senior tag
Meg van még pár dolog amit hmmm nehezek szoknék meg. Most dobálták ki az ultrahangos szenzorokat, de új még nincs helyette azaz nincs PDC-d se. Aztán ott van az adaptív lámpa hiánya, meg most néztem kurva drágán kapsz vonóhorgot, kézzel leszerelhetőt. WTF? 515e forintba nem fér bele egy automatika.
Viszont az asszonynak tetszik, a lányom tuti oda lenne a hatalmas kijelzőért, nekem meg bejön az, hogy nagyon jól kilátni belőle. -
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
i4 továbbra is legalább egy év. Annyira nem látom a kényszert az árcsökkentésre.
-
kardkovacsi
senior tag
-
cOxeR
Ármester
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Jogos, akkor 22,5, úgy már nem biztos, hogy azt választanám. - persze megint kérdés a töltés illetve annak költsége.
Ehhez képest vicc, az I3-ba egy 42,2kwh (120aH)-s akku 4,2M
-
kardkovacsi
senior tag
Elvileg árcsökkenés esetén az új árat kapják a megrendelők. Mondjuk érthető valami 85e forintot kell befizetni, fognák és dobnák a rendelést majd leadnának egy újat.
Amúgy a Model 3 LR az ami az i4-el van egy ligában, akkumulátor meg hatótáv szempontjából. Az alap az csak 55 kWh-s aksival rendelkezik.
-
Ck.
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Óriásit estek a Tesla-részvények, vmit lépni kellett. Nem kérdés amúgy, hogy a Model3-at vinném az i4 helyett.
-
cOxeR
Ármester
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Kiváncsi leszek én is… főleg az elő rendelt autókkal mi lesz… akiket jól lesarcoltak. Kínában már megy a zsőrtölődés emiatt.
I4 25,3M
Tesla M3 18,9M
6,4M különbség illetve a Tesla ingyen tölthető továbbra is, ez annak aki nem rúd otthon tölteni… totál más dimenzióba teszi az autót… -
CharlieDrop
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
No majd meglátjuk, mondta a vak Sün

-
kardkovacsi
senior tag
No, a Tesla bedobta az árbombát. Árat csökkentett, nem is keveset. Remélhetőleg ezzel vége annak az állapotnak, hogy a gyártók ész nélkül emelgetik az áraikat, közben meg a profitjaik az egekben.
-
malacka87
őstag
Üdv! Több hónap után ismét volt egy 10-voltra leeső akksi problémám. Kesztyűtartóban mi csipog meg kattog ilyenkor? Test kábel lehet a probléma vagy az alsó részen lévő pozitív kábel?
-
szimi57
őstag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Nekem egy srác megoldotta 50 ezerből. Plusz anyag. Csak a kis lánckereket cserélte pluszba és a feszítő patront.. Nem cserélte a kis láncot. 50 ezret már kibírt. Mindezt 4,5 éve.
-
Laca1212
őstag
Ezt ismerem. Ilyet nem találtam.
Esetleg ez...de ilyet nem tud i3 szerintem. -
Laca1212
őstag
Most vettem egy 2018-as i3-at. Van benne valami jó illat, de nem tudom mi lehet. Illatosítót nem találtam. Olyan mintha a műszerfalból jönne. Létezik ezeknél esetleg olyan,mint pl. Renault-nál, hogy van beépített illatosító?
-
H.Ezredes
őstag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Gondolom mindenkinek mas tartozik bele / anyagok is.
Nalunk pl teljes vezerles szett lanc vezetok feszito lackerekek es olajpumpa lancszett is. Szelepfedel tomites karter stb szurok olaj stb
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
E46 N42B18 vezérlés cserének mi lenne az elfogadott ára?
Ahány szervíz annyi féle árajánlatot kapok.
-
szimi57
őstag
Sziasztok! Érdekes jelenséget produkál az N46B18 motoros járgány. Kb. 0 fok fölött Stabilan beáll a vízhőfok 84 fokra, alatta pedig stabil 105 fok. 105 fokos gyári termosztát. ???
-
FIREBLADE78
addikt
Szarok ezek a g szériák
-
dangerzone
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én is valami ilyesmit sejtek a háttérben.
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Bármitől. Anyaghiba, gyártási, összeszerelési hiba, van pár lehetőség.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Azt tudom még elképzelni, hogy flottás volt tartós bérleti konstrukcióban. A flotta cég meg mondta, hogy ha nem csinálják meg ingyen akkor kiszedik a kínálatból a BMW-t. Mondjuk ez nyomos érv lehet ha esetleg éves szinten százas darabszámot adnak el az ügyfeleknek.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Érdekes, mert jellemzően fél árat szoktak adni. Ami kb. azt jelenti, hogy anyagáron megkapod.
Mondjuk tényleg fura, hogy mitől makkan meg egy motor 70e km után. -
dangerzone
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem. Havi 1x 1200 km-es ut. Napi szinten 2x25 km, hetvegente 100-300 km atlagban. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Állandóan 2-3 km-es távokra használtad,hogy csak ennyit bírt?
-
törölt tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Méltányosság. Előfordul.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Akartam még írni a végkifejlet miatt: Teljes motor + turbó csere lett a következmény.
A kocsit ugye céges volt, 70.000 km-rel. Tavaly októberig garanciás. A BMW aztán valamilyen okból átvállalta a teljes költséget.Szóval így nekünk jó, de azért pár kérdést felvet a téma.

-
Laca1212
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Debrecenben tudnátok javasolni ajánlott embert a holnapi napon egy 2018-as 94-es i3 állapotfelmérésére?
-
KAMELOT
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én eddig csak olyat néztem, amiben benne van minden. Ülés fűtés/hűtés, bőr, tolató kamera meg minden. A 90% ilyen a hirdetéseknek.
Amelyikben szövet van az pár ezressel olcsóbb. -
CharlieDrop
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nézegettem V8-as vasakat mostanság, először is maga az amcsi autó összerakása olyan. Sok autón látszik, hogy csak motor van benne, még ülésfűtése se, a többit hagyjuk.
Persze vannak rendesen extrázottak is, de azok árai már olyanok is.Tény, magyar piacot néztem, itt meg az amcsi V8 nem túl felkapott...
-
KAMELOT
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mit jelent ebben az esetben überfapad?
-
KAMELOT
titán
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Tudom ezt mind csak egy példa volt.
Amiket írsz sajnos úgy van. Egyetértek veled!
Az a legdurvább amit írsz...szívósor szerelés---motor ki, vízpumpa csere---első felfüggesztés komplett levenni stb
Normális talán a 2015 utáni N63B44, de még az sem biztos.
Végigrágtam az összes motort BMW és Merci fronton is.
Build videókat is néztem.
Ezért is engedtem el mind a két kocsit. Probléma nem kell a fejemre.
6.3 AMG szerettem volna.
1db vezérműtengely 1000€
hoppá
Kell 4db.
Mindent kíhuztam. Maradt az egyszerű amcsi V8.
Szerelő egyik jó haverom, 2km lakik. Alkatrész nem drága.chess001: Villany nekem nem kell nem járok annyit sehova. 100km körzetben mozgok. Feleslegesnek érzem, meg nem ad semmi vezetési élményt.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Azért veszel te 15 euroért F01 50i motort mert egy akkora trágya fos motort a BMW még nem igen csinált mint abban az első generációs V8 ami köztudottan 100E Km alatt simán széttud hullani akár 2X is. Nem hiába lehet "szarért-hugyért" megvenni. Egy komolyabb E38 750 többe kerül mint az F01 750.......... Speciel ez az E90 képről is látszik,hogy magasan felszerelt ( nekem se érne amúgy ennyit ) de nem egy puruttya fos. Más amikor a 750-re venni kell körbe fékszettet 374X36-os tárcsára akkor majd raksz a 750-re valami csoda UT fost? Mert oda már kell a gyári. Egy szívósor levételhez KI KELL VENNI A MOTORT. érted ezt ? Akarsz csinálni egy közvetlen befecskendezéses motoron egy általános karbantartást ( diózást) ki kell venni hozzá a motort. Sajnos az a 750 amit te így most istenítesz szerelés és tervezés szempontjából is hulladék ipari fos. második / harmadik generációs 50i motorok élettartamba már sokkal jobbak de egy 50i fenntartási költsége igen magas. Csináltam már párat az elmúlt évek alatt én tudom miről beszélek. Legjobb példa itt van az BMW 750I ACTIVE HYBRID anno újként nálunk is volt teszten hajtottuk nem mondom de egy nap után már önthettünk bele 1-1,5L motorolajat mert felzabált / elforralta ( a csoda csöves 5W30 se való bele az is tény ) ( akkor is beszéltük,hogy ez újkorában így zabálja az olajat mi lesz majd 10 évesen... ) 2019-ben ( 9 évesen ) fent volt használtautón motorhibásan ( ki gondolná ) elmentünk megnézni nem volt benne kifejezetten sok km ( sajnos nem emlékszem mennyi volt benne de 200 alatt az biztos ) 2x cseréltek benne motort ha jól emlékszem azokat még garanciába és a harmadik motor után meg eladták. Jó arány..... Végül nem vettük meg árban még motorhibásan is annyit kértek amennyit nekünk már nem ért volna meg.
-
KAMELOT
titán
válasz
chess001
üzenetére
Kéne vele menni és megnézni mi van a fedél alatt. Sebváltó rendben stb.
Nekem nem kell dízel és semmiféle bonyolult benzines.
Annyit olvasgattam, hogy végül csak ezek a motorok jöhetnek szóba nálam.
HEMI 5.7 és GM L83 / L86 Fogyasztás 17-20L, de mindegy mert LPG az meg 0,70€
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi, csak kíváncsi voltam, hogy van-e egyáltalán. Egyik ismerősnek az F30 330e-jének már kezd az aksija eléggé lerongyolódni és azon agyalok, hogy az újabb 2019 utáni akkumulátorok bemennek a régiek helyére, csak kell hozzá való akkumulátor modul vezérlő. Egy bontott aksi esetén lehet megérné a móka, elvileg (Maszi szerint, neki valami BMW villamossági szervize van) működik. A gyárival viszont már húzós a dolog mivel egy modul magában ezer euró és kell belőle 5, plusz a modul vezérlőből is 5, meg ugye a beépítés és programozás.
-
Puma K
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A használati módtól és a karbantartások betartásától is függ szerintem.
A BMW-t használók többsége rúgja-tapossa az autónak.
-
Newlachka
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Amit vettem Márciusban N47D20C- ami a "problémás" 219ekm-rel jött MO-ra és az előttem lévő gazdája nem volt olyan "autó bzi" mint én.
Így Ezredesnél akkor volt átvizsgáláson amikor megvettem (~248 ekm-nél) gyári vezérléssel,gyári EGR-rel.
Persze rizikó volt rendesen,de nem volt fogalmuk róla,hogy ez a "problémás" motor mert átlagos felhasználók voltak.
Nálam megkapta amit kellett.(vezérlés,kuplung,csapágy,diózás,összes olaj+ kellett egy új rezoncső mert kifújt) Polcra lett feltéve 4 gátló,mert "könnyezik",de mérésen 70+%.
Szóval,minden motor lehet jó,és rossz is függően az előéletétől.
-
chess001
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
S kódúakat igen, használattól függően 60-100e kmenként, a többit 200e kmenként nem árt állítólag. Szerintem ez teljesen rendben van.
-
Mit gondoltok mennyi lenne a reális ára?
Felszereltségbe nem írta bele de elég extra.
-kilincsvilágítás
-kulcsnélküli
-legnagyobb zene
-f1 váltó
-távolságtartó
-... -
brumi1024
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A dizelekrol nem tudok nyilatkozni (nincs munkagepem
), de a benzineseknel felhoznam ellenpeldanak a B48-at/B58-at. Utobbi mar piacon van 6-7 eve es nem igazan vannak szeles korben elterjedt problemak, plane nem kell oket "állandóan csapágyazni meg vezérlésezni". A ket TSI-mmel ~70-70k km alatt joval tobb problemam volt, mint a B48-cal 60k alatt (B58-rol 12k km alapjan nem tudok nyilatkozni), pedig ujkoratol nalam voltak, es figyeltem rajuk. Elsonel lancnyulas kokszosodas kezdodo jelei, illetve ujkoratol ette mindketto az olajat es a vizet. -
ArthurShelby
addikt
Erről mi a véleményetek?
"BMW-nél meg nincs szervizigényesebb autó, ott az összes motor (kb a 2.0TDI a kivétel) egy szervizigényes sz.r amiket állandóan csapágyazni meg vezérlésezni kell hogy ne legyen gyomorgörcsöd minden út előtt..."Néztem Christ (bimmer experts) és ott tényleg viszonylag sok csapágyazás van, de egy szerelő főleg a problémával találkozik. Vagy tényleg gyakran kell csapázgyani a bmw-ket szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Arc Raiders
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Aztán majd a tolatólámpára lesz kötve az egész, vagy szofisztikáltabbak használhatnak OBD olvasót + saját scriptet. Megfordítom a kérdést: miért választanád ezt, ha máshol ezeket jobban megoldva megkapod?

vannak dolgok amit azért szokni kéne.