- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
iX3 autoparkolás teszt Bjørntől. Hát itt bőven van még mit faragni a szoftveren.

-
brumi1024
veterán
Nem hiszem hogy jelentősen több lesz, nagyobb akksit tovább tudsz magas teljesítményen tölteni (több cella, lassabban melegszik, stb). 22-es vagy 50-es töltőre viszont nem érdemes menet közben ráállni.
-
brumi1024
veterán
Kíváncsi leszek mennyire lesz nehéz, az még ugye CLAR, plusz ekkora akksi, nem lepődnék meg 2800 kg-on sem.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
1000 km-es teszt is befutott az iX3-ra Bjørntol (egyelőre csak livestream formájában), 8:57 (táblázatban 55-re kerekítve). Ez 2 perccel van a Zeekr 7X ideje mögött, viszont hűvösebb volt, Bjørn szerint 5-10 perccel megelőzné a Zeekr-t azonos időben.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Amugy szerintem ennek szebb a sziluettje.
-
brumi1024
veterán
Hatulrol egyenesen remiszto.
De nekem se az se az i3 felfujtabb formaja nem jon at sajnos. -
brumi1024
veterán
Kis tulzassal felcsereltek a bal es jobbkormanyos eddigi kijelzo setupot es igy a muszerfal az utas ele kerul.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elnezve a videot igy, hogy meglevo modellbe kerult a panoramic display elegge erositi a bunkererzetet. Technikailag egyebkent impresszivebb a C osztaly egybekijelzoje, mint itt az odaragaszott extra tablet - illetve a dontott format tovabbra sem ertem, complexity for the sake of complexity.
-
brumi1024
veterán
Az első mondatra inkább nem reagálnék, engedjük el a szalmabábot.

Szabvány szerint nem szükséges kupak. A gyártók egy része úgy döntött rak, a másik úgy hogy nem. A felhasználók szempontjából (pláne ezen a klímán) kényelmetlen a kupak, és tömeges meghibásodásról sem hallani nélküle, Karotta meg egy tőle megszokott körmondattal fogalmazott meg egy kritikát.
-
brumi1024
veterán
Töltök már néhány éve villanyautót, de valahogy eddig elkerült a madárszar, sár, pedig az i4-en tanksapka fedél van, nem felfele nyíló ajtó. Az eső meg teljesen mindegy, ezek a kupakok nem vízzáróak.
Szóval persze, elméletileg ezek ellen véd, de nem változtat a tényen hogy kényelmetlen. Mint ahogy az AC-t fedő kupak is kényelmetlen (és méginkább felesleges), de azt szerencsére sikerült elengedni. Ez amúgy számodra is kiderülne ha elkezdenél villanyautót használni, így inkább partról okoskodásnak tűnik, yet again.
-
brumi1024
veterán
Ez a tipikus az esetek 1%-ára optimalizálunk, de a 99% rosszabb lesz. Az iX3 előtti autókon ráadásul két külön kupak volt.
-
brumi1024
veterán
Jó hát fogalmazott ahogy fogalmazott, mondjuk azoktól az idióta fülektől én is a falra tudnék mászni, kell a nyavajának, pláne motoros fedélnél.
-
brumi1024
veterán
Persze, tudta, hogy levágja a főmegszakítót a töltőn.
Egyébként velem is rengetegszer előfordult, hogy azt írta a gyári navi jók leszünk, aztán menet közben kért még töltést, pedig saját autó volt, sok tapasztalattal. Ez benne van. -
brumi1024
veterán
Amellett, hogy nagyon szomorú, hogy egy sima, nem AMG C SUV 43 millió, azért látványos a különbség beltérben (műszaki tartalomban mondjuk fordítva).
A villany Q6-ot csúnyán magamögött hagyta a kategória.
Mondjuk azokkal sok a gond is. -
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Azért szokott ez felmerülni kérdésként külföldi oldalakon, mert USA-ban az NACS lett a hibvatalos szabvány, és idő volt míg áttértek a gyártók (köztük a BMW is). EU-ban maradt a CCS, a Tesla töltőkön is jellemzően az van, úgyhogy néhány kivételtől eltekintve tölthetők ott az autók (csak a Teslas árért elő kell fizetni).
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Igen. Megelozni nem lehet, de elvileg frissebb peldanyokon kevesbe valoszinu, hogy elojon.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Hajtaslanccal nem volt sok problema (rotor pozicioszenzor miatt monjduk szet kellett szedni a hatso motort, az draga mulatsag, illetve az eslo szeriakon a kefes motor miatt a koszolodas az barmikor elojohet), minden massal viszont igen. Feluletfutes miatt csereltek a panelek egy joreszet, normal futessel is volt problema, savtarto kamerait kellett cserelni, majd kesobb egy markaszervizes szelvedocsere utan 3 alkalom utan sem sikerult ujrakalibralni oket. Ezek jellemzoen nem meterfuggo problemak.
En keresnek egy kicsivel ujabbat, ahol mar a kezdeti problemakat kikuszoboltek.

-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
[link] Amikor inkább ne válaszolna az olvasói levélre a Totalcar. Cikkírónak gondolom nem sok villanyautós tapasztalata van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kijelzett hatótáv végig nagyobb volt, mint az ebből kiszámolt érték, az alapján 750-800 km-t is megtehettem volna, ezért írtam a cikkbe 700-750 km-t, mert az még autópályás használat mellett is biztosan elérhető
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Kár, gondolom korlátoz a méret. Pedig gyorsabb 10-80-nal, alacsonyabb fogyasztással simán lehet, hogy ez lett volna a gyorsabb hosszútávra való változat.
-
brumi1024
veterán
Kiváncsi leszek lesz-e nagyakku, RWD változat. Töltés ugyanúgy 400-as csúcs?
-
brumi1024
veterán
Konfigurátorban meg érdekes módon az alacsonyabbat írja. Mindenesetre soknak tűnt az a 17 a 40-es i4-hez.
-
brumi1024
veterán
Nem G26 és i20, amik elvileg hatékonyabbak.
-
brumi1024
veterán
Hát szumma 180k tapasztalata nem ez.
-
brumi1024
veterán
Hát nálam sem az iX, sem az i4 nem fogyasztott kifejezetten jól városban, pedig nem egybites módban vezettem őket, és az iX3 az eddigi tesztek alapján nem tűnik generációs ugrásnak fogyasztást tekintve. Fűtés/hűtés nélkül valószínűleg össze lehet hozni (ez mondjuk európai éghajlatnál nem hosszú idő), de normál használat mellett nem tűnik reálisnak.
-
brumi1024
veterán
700 km-hez kellene egy nyári 15-ös fogyasztás. Városban sem reális, autópályán főleg nem.
-
brumi1024
veterán
Azokat lattam eddig probaautokent, szoval jo esely van ra.
-
brumi1024
veterán
Nyilván jobban ráz, mint a légrugós i4-esem
Az meglepo, az i4 ugye csak hatul legrugos (kenyszermegoldasbol, tul nehez); nem hasonlitanam a korbe legrugos autokhoz (az a BMW-nel csak 5-ostol felfele szokott elerheto lenni). Mondjuk az iX3-nal egyelore sima acelrugo van, adaptiv lengescsillapitas kesobb lesz csak. Melyik felnivel volt? i4-nel eleg husosak a gumik 20" alatt, az meg segitett neki.
-
brumi1024
veterán
Tudom. De Fireblade szerintem az F15 vs G26-os tapasztalatai alapján beszél az F szériáról.
-
brumi1024
veterán
Lehet öregnek tűnik, de a belsőégésű utódja annyira jellegtelen/ronda lett (belül meg…), hogy szerintem sokkal hamarabb fog öregedni. Mondjuk ebben a generációban és méretben a többi SUV is ugyanez pepitában, csak itt legalább van hozzá egy jó hajtáslánc (B58 + ZF - bár ezt meg lehet kapni gyakorlatilag a teljes palettán).
-
brumi1024
veterán
Mondjuk az F széria pont egy spórolósabb széria volt, a G (pláne az 5 alatt, de felette is) jelentős előrelépés - egészen az LCI-ig, ahol ismét spórolni kellett.
-
brumi1024
veterán
Sávtartó van, sebességcsipogó nincs.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Jo topikban mondod.
-
brumi1024
veterán
#79336 kardkovacsi: +1, teljesen egyetertek.
-
brumi1024
veterán
Es nagyon kicsi az eselye, hogy erdemlegesen tudjanak barmit reagalni ra, ha nincs stabil reprodukalhatosag.
-
brumi1024
veterán
Ez nem a savtarto, hanem az alap mindig futo savelhagyasgatlo. Driving Assistantot az elso 2-3 eset utan automatikusan atkapcsoltam csak tavolsagtartasra saveltolasoknal, volt ebbol par kellemetlen szituaciom.
#79327-MarhaRépa-: Azert a figyelj, mert vezetsz es a figyelj, mert az auto aktivan megprobal atvinni a villamossinre kozt szignifikans kulonbsegek vannak.
-
brumi1024
veterán
Az autopalyas sarga saveltolasok is hajlamosak megkavarni, ott kulonosen figyelni kell, kulonben megmutatja a szalagkorlatot/terelooszlopokat kozelrol.
Ez is olyan mint az ISA csipogasa, az elmelet jo, a valosagban meg teljesen hasznalhatatlan es eddig barmilyen autoban ultem elso dolgom volt kikapcsolni. Tamaszkodni se lehet ra, mert egyertelmu helyeken hibazik mokasan sokat.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Mindkettőnek (ZA0, G84), megkülönböztetés nélkül?
-
brumi1024
veterán
+1, valahogy nem ilyennek látszik az álcázott.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Az i4 pletykak alapjan ev vegen elkoszon, az i3 mellett nagyon erosen csokkenteni kellene az arat (plane a 30+ millios M60-oknak).
-
brumi1024
veterán
Nem, direktben pályán nullázta, 135-ös tempomattal.
-
brumi1024
veterán
Hallucinalt egy keveset, 7:48 volt a megallasok nelkuli menetido, 8:29 a toltesekkel egyuttes. 129.6 volt az atlag, autopalya vegig.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Majd lesz szellőztetés, mint ahogy sok másik extra is, csak idő míg beáll a gyártás.
-
brumi1024
veterán
De már az iX-nél is így volt.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Kelleni fog neki az M3 szelesitese szerintem.
-
brumi1024
veterán
Gondolom az M3-mal erkeznek szinek is.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Siman 2, nem fogyaszt rosszul.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Jól fogyasztott és relatív jól is töltött, hosszú úton azt hozta amit az (amúgy nem range konfig) i4 M50-em, mentünk többször is ~1000 km környéki utakra kvázi együtt. Beleszaladt 140k, szóval nem volt vele gond (garis probléma viszont rengeteg, nagyon érződött, hogy első szériás).
-
brumi1024
veterán
Nem, az első pár egyike volt itthon, akkor még elég hosszú időre ígérték a nagyakksist.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Taycan, J1.1 közel van ehhez, J1.2 bőven felette.
Nálunk is egy iX-et vált az érkező iX3, kíváncsi leszek. Előbbivel van 140k km tapasztalat 3.5 év alatt.
-
brumi1024
veterán
Nem rossz, de nagy előrelépést nem látok hatékonyságban a fentebb screenshotolt iX-hez képest (pedig az egy kategóriával nagyobb autó). 21.1-es fogyasztás 97.8-as átlagsebességgel, míg Tsebacsi linkelt egy 21.6-ot 96.3-assal. Persze az új gyorsabban tölt, de azt gyakorlatilag minden 800V-os rendszer tudja, akár 7 éve.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Téli (ráadásul hideg havas téli) fogyasztásra 19.4-es átlag kifejezetten jó. Összehasonlításképp nekem az M50-nel 24.2 volt a gyártól vett átlag (második legrosszabb konfig fogyasztás tekintetében, 19-es sportgumi).
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Igen, illetve a Vernascara első pillantásra simán rá lehet vágni, hogy műbőr, tapintásra nem a legkellemesebb.
-
brumi1024
veterán
Főleg, h jóformán soha nem használom őket "rendeltetésszerűen", nagyon kímélve vannak.
Hasznald oket, aggresszivebb fekbeteteknek/fekeknek kifejezetten art a folyamatos kimelo uzem, nem erre vannak kitalalva. A nyikorgason is tud ez valamit segiteni, nekem Mintex 1155 padok voltak eszmeletlen nyikorgosak hatramenetben, de egy rendes terheles utan (ha nincs szerpentin/palya a kozelben, akkor ures fouton csinalhatsz par 100-20 km/h fekezest ABS hataron, gyors egymasutanban) sokat javult. -
brumi1024
veterán
A gyártás 3 óra alatt megtett 27 km-ből remekül meg tudja becsülni az autó a valós hatótávot.
-
brumi1024
veterán
Ez egy 10 éves Audi beltér, ma kritikán aluli amit művelnek, messze a legrosszabb minőséggel a trióból.
-
brumi1024
veterán
Igen, meglepne ha innen bukó lenne.
-
brumi1024
veterán
Hát azt nem tudom, nem éltem ilyennel.
-
brumi1024
veterán
Meg persze, de ez nagyon egyéni preferencia kérdése.
-
brumi1024
veterán
Jövök én még vissza, az elektromos M3 mozgatja a fantáziám.
-
brumi1024
veterán
Tesztekben kifejezetten az M50-re mondták, szerintem a hátsókerekesek nem érintettek. Egy dinamikus kifordulásnál észrevehető, mintha valami nagyobb turbós autó lenne. De elnézve azt mennyire mindenfele menne az autó egy hirtelen padlózástól, lehet biztonsági feature, kicsit csúnyán megoldva.
-
brumi1024
veterán
Újat, konkrétan idei gyártás.
-
brumi1024
veterán
Sportszedánnak jobb szerintem, mint az M50, mondjuk én nem voltam kibékülve az M50 setupjával, egyáltalán nem hozta a sportos belsőégésűeknél lévő mechanikus sperres xDrive szofisztikáltságát. Az meg erős shortcutnak érződik, hogy icipici kormányszögnél is töredék teljesítmény érhető el, aztán ahogy egyenesbe áll a kormány hirtelen ráenged mindent.
A futómű hétköznapi közlekedésnél jó volt nagyon, forszírozva viszont érződött, hogy egy 1800 kilós autóból lett ~2390, pláne úgy, hogy előtte M440i-m volt.
Nálam valamiért rengeteget fogyasztott az M50 (top 1%-ban voltam az app szerint), nem tudom miért. A második legrosszabb kerék-setup volt rajta (19-es UUHP), így 24 volt a ~34k km átlaga, ehhez képest most eljárkálok ugyanazokon az utakon városban 15-17 közt.
Az ismert dolgokban jobb az M50: nagy tempónál csendesebb, a külső színekben/beltérben több opció van, illetve a csomagtartó pakolhatóbb a nagy nyílás miatt. De visszanézve az M50 és a 40 közül az utóbbi egy sokkal jobb választásnak tűnik.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Hát végigpörgetve a hahu jelenlegi kínálatát nem az látszik, hogy annyival olcsóbban menne az M50, inkább van néhány mókásan árazott 40. Azért nem gondolnám, hogy nagyon tartanak a széthasználtságtól, mert nem tudsz binárisan közlekedni 800 Nm-rel, vagy nem lesz hatótávod, vagy egyszerűen rosszul leszel (még sofőrként is).
Jellemzően az 50-esek magasabb felszereltségűek (M Performance modell, az alapfelszereltsége is gazdagabb), viszont szignifikáns hátrány származik a két motorból, UUHP gumikból: magas fogyasztás és kisebb hatótáv. Nálam ~35k km átlaga 24 volt. -
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Igen, az M50-ek estek igazan.
-
brumi1024
veterán
Ha mar iX3, Ausztria, magyar rendszammal.

-
brumi1024
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Konteó topic
- LEGO klub
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Star Citizen
- További aktív témák...
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk azokkal sok a gond is.

Jövök én még vissza, az elektromos M3 mozgatja a fantáziám.