- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
Sajnos benne van a pakliban, ha drága, netán luxus autód van, a javitás, karbantartás, szerviz drágább lesz ugyanazon müszaki tartalom mellett. Mikor belém jött egy motoros oldalról a karosszériás a látvány és a kocsi gyártási éve alapján kapásból mondta az árat. Biztos vagyok benne, hogy egy Astra G-re más érték jött volna ki.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
H.Ezredes #53195 üzenetére
Hagyd, nem éri meg. De tényleg. Nem unatkozol, van ügyfélköröd és még itt is segítesz, szerintem elég ennyi.
Aki tényleg rendesen benne van a BMW szcénában, az tudja melyik szerviz milyen, kár pörögni ezen.
Emlékezz arra, mikor pár éve mindenki köpködte az N47-et, te meg csak annyit mondtál, hogy ez ilyen karban kell tartani. Amikor anno megvettem az M52-t, rengetegen köpködték, mert Vanos és csak az M50 a jó, meg ilyenek. Egyszerűen nem értettek hozzá.
És te is láttál sok munkát, meg én is (pedig nem is vagyok szerelő) ami egy fabatkát sem ér és mások dolgoztak utána, pedig nagy nevű műhelyek munkái voltak. És mennyien megcsinálnak úgy egy turbó cserét/felújítást, hogy meg sem nézik mitől lehetett, cserélnek egy olajat (jobb esetben), nem takarítanak ki semmit, nem néznek át semmit, csak visszarakják a csigát oszt jóvanazúgy.
Ugyanilyen mikor futóműalkatrészt cserélnek, de csak egyik oldalon, hisz csak azzal van a baj, majd 2 hónap múlva a másikkal, fél év múlva megint az elsővel és így tovább, ezután meg el van könyvelve, hogy szar konstrukció, holott csak párban lenne illendő cserélni. És ezek még csak olyan példák, amiket nem kell magyarázzak, ennél már csak az a jobb, mikor nem is értik mi a baj. Anno az öcsémnek volt egy M43B19, a szerelője ki akarta cserélni a lambda szondákat, mert azt mutatta a gép rossznak, holott DISA szelep baja volt.... OK, ez már olyan téma amit egy hozzáértő tud, de inkább fizetek egy hozzáértőnek többet, mint elkezdjünk random alkatrészeket cserélgetni, hátha jó lesz. -
H.Ezredes
őstag
válasz
Gsx-rr #53192 üzenetére
8HP karter 7-8L olajjal kicserelve mennyinek kellene lennie? Kapcsolatban vagyok rengeteg szerelovel és ez egy teljesen normál ar... Így van mese... Mi más lenne normálisan megcsinalja valami mint mese?!?! Maradjunk a tényeknel én vásárlás előtt elmondod mikre lehet számítani milyen költséggel amikor megvan az autó akkor is el van mondva, hogy mennyibe fog kerulne ez vagy az... Nincs semmiféle zsákbamacskát csak én megcsinalok tisztességesen a munkát amiről csinálok albumot is. És hiába akarod mondani a faszsagot azért csinálom meg JÓL, hogy ne kelljen folyamatosan szetszedni minden szarert... De nyilván hülye vagyok és csak lehuzni akarom a tulajokat és azért takarítok ki a szivosor hutokazetta vagy cserelgetem le az olajakat meg a többi dolgot, hogy neki rossz legyen... Véletlen se azért, hogy legyen egy jó jól megcsinált autója... Látod itt is a példát ugyan így megvolt rajta csinálva minden csak egymás után... Mivel volt ez jobb? Hogy még 2X visszament? Az úgy jobb? Ha neked jobb csináld úgy az ügyfelek meg maguk döntik el, hogy mit kérnék senkire nem. Eroszakolom rá, hogy kötelező bármi is... Mindenki maga dönti el. És igen maroknyi ember az aki tisztességesen megcsinalja az autókat. Mivel látom más szervizek után az autókat így van tapasztalatom illetve az ügyfelek is szoktak mesélni... Mikor a hivatalos szervizpartner berakja a legocskabb szűrőket betétet és eladja gyári ak másik autóba nem szól, h nemmukodik a legzsakrendszer és még a visszajelzolampa is leragasztva... Vagy mikor a vezérlés Seres autón elszakad a vezérlés és ki derül, hogy ki se cserélték a vezérlést vagy máshol 35i be 2 turbó füstöl minden baja van és a tulaj azt mondja dehat felújított turbok vannak rajta ki ettük hozzá se nyúltak. Vagy vezérlés sere után hányinger motorterrel visszadjak az autót amiből láthatóan folyik a víz és egy olyan víz só elagat nem. Cserélnek ki ami tipikus és pár ezer forint és egy mérő olajár volt az se gáz.... Mert az is csak vezérlésére jött és akkor már mindent leszarom és úgy hagyom meg ha tudom, hogy azok sztárok. Szoktak. Lenni és még látszik is... Valószínűleg ezért még a motornak. Is lett baja de én visszakulstem. Ahol csináltak és napestig sorolhatnam ezeket. Nagy neves szervizek sokszor hányinger munkát adnak. nem. Is értem, hogy mérik ezeket bevallalni és, hogy nem ment oda őket még megolni senki... Én amit mondok és megbeszéltünk azt úgy is csinálom... Ennyi a titka és a másik érdekes dolog, hogy akinek megcsinalom. Így az autóját azt nem. Látom hetente vagy havonta valamiért, hogy most ezt csináljuk vagy azt csináljuk mert nem csináltuk meg és csináljuk már meg külön 3-4 részlete mert annyira fasza úgy..... 3-6-8 havonta felhivnak, hogy jönnének. Olajcsere re vagy valami kopó alkatrész cseréjére... Biztos ez is véletlen mert én lehuzom. Őket de valamiért jó az autójuk mégis és nem kell minden. Szarer jonniuk. De mondom. Vannak normális szerelők is de sajnos rengeteg hozzá nem értő van.... Másik meg amikor nem. Is azt az alkatrészt rakják be amit megbeszéltek honnan fogod megtudni? Sehonnan ha más szetszedni akkor derül. Ki.. Nekem nincs titkolnivalom én lefenykepeztek mindent és odaadom a tulajnak. És nincs az, hogy nem az került bele lehet látni. Mi volt. Kicserelve és, hogy... Lehet neked a lehúzás rol szól ha valaki minőséget nyújt de sokan nem így gondolkodnak és pont ezért keresnek meg.... Nekem arról szól, hogy olyan munkát adják ki ami után tudom azt vallani, hogy igen én csináltam és nyugodtan tudok aludni... De mivel te nem vagy benne ebbe szakmába nem. Is ismered a hátteret meg ki mit csinál alig vagy ebben az országban amúgy is könnyű okosnak. Lenni és megmondo embernek... Ha okoskodnek én is abba amivel te foglalkozol ki is rohognel... Lehet joggal is...
-
Skimaster
senior tag
Nagyon el van vannak szállva a munkadíj árak,1 milliós beavatkozásból kíváncsi lennék mennyi az alkatrész és és 3 napos munkáért mennyit kaszál(ezt csak így lehet nevezni) a szaki.Nem akarok senki zsebében turkálni, de itt vidéken azért más a téma.
Az x3-ban mikor megvettem 2 éve váltóolajcserét(6 liter+szűrő gyári minden),+2 első lengéscsillapító jó minőségű csere+jobb hátsó féltengely és fizettem összesen 130 ezret.Ebből a féltengely bontott volt 23 ezerért.Azóta is hibátlanul működik minden egység és már mentem vele 40 ezret. -
Gsx-rr
veterán
válasz
H.Ezredes #53187 üzenetére
Nem is te lettel volna ha nem magyarazod meg,hogy ha valaki nem hozzatok viszik az autot annak nem lesz normalisan megcsinalva es le lesz huzva!
Komoly arakon dolgoztok ti is, persze meg van magyarazva,hogy ezert Magyarorszagon a legjobb miniseget kapjak a kuncsaftok.Ez ugyanugy mese,rohogok az ilyen arakon, tudok 3 jo szerelot akik ezeket siman olcsobban megcsinaljak.
120 egy valtoolaj csereert 20d-nel lehuzas ugyanugy -
Drago1
tag
válasz
KAMELOT #53189 üzenetére
Ezek szerint oda mész egy lánc cserére és a végén 400 ezer Ft helyett 1 milla a számla? Ha kérdezed csak annyit mondanak, de hát alapos szerviz hiába nem kérte ezt azt mi megcsináljuk
Elmondák hogy mit kéne én meg úgy döntöttem hogy majd vissza hozom mert kellett az autó, de ezt már leírtam.
-
Drago1
tag
válasz
KAMELOT #53189 üzenetére
Én döntöttem úgy hogy kétszerre viszem, meg vétel után lánc csere utána meg folyamatosan jöttek az infók hogy még mit kéne, első bmw ém. Ők nyilván nem azzal kezdik hogy hozzál 1 misit mert ezt meg azt kell, én lánc cserével mentem oda, meg osztómű olaj cserére. Közben meg jöttek az infók meg szóltak hogy nem volt a klímaban gáz, feltöltötték befestették mikor lánc csere volt, mondták ha elszökik a gáz mennyek vissza folyt köv. Amúgy f30 fórumon kerdezgettem sokan mondtak 190 ezret hogy annyit fizettek máshol is számlával nem okosban ez van én nem érzem lehúzásnak 80 ezrenként 190 ezer Ft a váltóra, nekem az a 80 ezer km 7 év kB szóval piti.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Drago1 #53185 üzenetére
+ tök nagy okosság külön visszamenni és ezzel nagy dumával,hogy átmossuk és 190K-t kifizetni a válóolaj cserére mikor szépen vezérléscserekor 140K-ból kicserélve simán kijött volna úgy,hogy kivan cserélve a teljes töltet.... Vezérléscserekor szoktuk nem véletlen csinálni a váltóolaj cserét és akkor még az osztómű és a difi olajak cseréjét is... De amikor váltóolajat is cserélünk osztóműért külön pénzt se kérek el mert az már nem plusz munka ilyenkor és első difibe is kicserélem az olajat mert ez is alap... Ezek lehet apróságok viszont visszajársz minden szarért havonta és mindent külön kifizetsz mikor egybe egyszerre minden megvan pár nap alatt amúgy.... Mindenki másképp csinálja a végeredményben ugyan ott leszel mert meg lettek csinálva ezek csak az nem mind1,hogy valaki alapból megcsinálja meg más ,hogy azért mert szétmegy a hűtőd meg ilyenek....
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Drago1 #53185 üzenetére
Ezért van az, hogy előre elmondod mi van és mi lesz... Bevan utemezve alapból a szivosor tisztítás vezérlés cserekor nem kell még 3 napokat csak erre forditan mert ez alap.... A klimahutonel biztosan látszódott már, hogy odavan mert ez tipusbetegseg ezeknél.... Ha kivezsik a hűtőt kitakaritani 99%,hogy észrevették volna és lehet szépen cserélni. De ezek szerint alapból eszükbe se jut, h ki kellene takarítani mert most is csak azért lett szetszedte mert szar volt... Első difibe még jó a régi olaj vagy azzal mi volt mert arra nem írtál semmit se a hátsó difire..Egyébként egyszer úgy írod, hogy valami munkadij al valami meg csak alkatrész árat írsz úgy nehéz kiigazodni. Ezt a váltóolajas mesét meg hagyjuk... Szimplán egy lehúzás... Vezérléscserekor az összes olajat le lehet engedni mert kiveszed a turbinat szépen kifolyatod leveszed az olajcsoveket és azokat is illetve a váltóbol is szépen leereszted az összes olajat... Ilyenkor teljes töltet mennyiség szokott kelleni bele ami ~10L nem. Kell ez az atmosom ide még oda meg hú meg ha... Ez a mese része. Valeoval. Nincsen baj hiszen a klimahuto is valeo gyárilag.. .. De te ugy írtad, h 120K a klimahuto plusz munkadij az pedig valeo hutore sehogy nem. Jön ki.. Ezért írtam, h oda nem. Lett volna jó a valeo?! Biztosan jók meg minden.. Én. Elhiszem láttam már sok autót amit ott szereltek előtte sőt most is van nálunk egy X6 ami lecsapagyasodott és végig ott volt szervizelve és onnan hozták át automenton... Látom miket csinálnak. Nekem nem. Kell bemutatni
Biztos van amit szépen jól megcsinalnak.. Ha ekkora hozzaertok alapból Lezeket megcsinaljak úgy ahogy leirtam mert járulékos karbatartasok és, h ne kelljen neked 86X szerelohoz jarnod mindenért ami neked is jó és nekik is.
-
Macka
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek.
-
Drago1
tag
válasz
H.Ezredes #53175 üzenetére
Először vezérlést cseréltettem 400 ezer minden gyári, minden lánc feszítő, olaj szűrő minden meg van a számla + osztóműben olaj csere 30 k. Mondták hogy szívósort is tisztítani kéne, kérdeztem mennyi idő azt mondták 3 nap, el küldik ultrahang aztán vissza jön, addig meg a hengerfejben a járatokat tisztítják. Kérdeztem mennyire kormos azt mondták csak akkor tudják meg ha le jön a szívósor, de ha nagyon kormos akkor már nem rakják vissza mert arra nem vállalnak garanciát. Mondtam oké akkor legközelebb mert kellett az autó! Legközelebb vissza vittem mert kilyukadt a klíma hűtőm, azt is ki kellett deríteni hol, meg lett menthetetlen csere lehet munkadijjal volt 120 nem emlékszem, de mondták gyári hűtőt ne vegyek. Akkor már kapott nagyobb coolert meg új klíma hűtőt a többi hűtő meg takarítva lett. Az hogy többször viszem vissza az az én döntésem volt ők egyben akarták. A váltó olaj nem csak cserélve lett hanem át mosva is biztos láttál már ilyen gépet nem olcsó meg nem is 8 liter olajból van meg. A gyári cooler em ami rajta volt az is valeo itt van a garázsban úgy hogy nem értem ezt ha a valeo is jó volt. Hepa motors nézz utána nem ma kezdték, de nincs is rá szükségük hogy fényezzem őket, igazából hirdetve sincsenek de akinek itt vidéken bmw je van az oda viszi. Azt hittem hogy a váltó olaj csere 120 ha lesz, mondták lehet 150 de akkor csak olaj le szűrő csere 8 liter új olaj vissza vagy lehet fokozatonkénti át mosás is az 190 nekem az kellett. Kérdeztem az este hand et a kunsagban ők 500 ezret mondtak csak vezérlésére kösz nem..... Akkor Pesten Göd ön kérdeztem 350 a sima 400 az xdrive, de az 120 km nekem Székesfehérvár meg 16 szóval.
-
H.Ezredes
őstag
A D2 és 30D a legmegbizhatobb motor.... Azalatt amúgy is már ZF 6Hp váltó van ami szintén jó..... Az osztomu és első difi lehet ezekben gyenge pont ha nem cserlgettek olajat benne illetve ha az osztomuben szetkopik a fogaskerék azt lehet javítani. Első feltengelyeken szeret szetszakadni a gumiharang. Futóműre kényes mivel nagy a súly hátul szeretnék bedolni a kerekek összes felső lengokart ki kell cserélni meg a hidhaz szilent szeret kiszakadni és a váltó tartó gumibak... Rozsdasodasra egy faceliftet szerintem nem érzékeny nem. Szokott velük ilyen jellegű probléma lenni pláne nem. Olyan mint az E39 el, hogy beszakad az emelési pont.... Mindenképp át kell vizsgálni vásárlás előtt nem szabad megvenni csak úgy.. Maga a facelift egy kiforrott dolog.... ZF váltok jók de egy gyári 30D azért kevés remap. Után kellemesen lehet vele közlekedni és önmagához képest normálisan is tud fogyasztani.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78 #53182 üzenetére
futómű úr... szívás az egyész az difikkel egyetemben
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #53181 üzenetére
Rozsda úr
-
aero.
veterán
válasz
FIREBLADE78 #53179 üzenetére
Az a 30d még motor volt, nem használati cikk. A 400 ezer biztos hagyott nyomot, de minden attól függ mennyi az annyi és mit mutat az átnézés.
-
Macka
veterán
Sziasztok Urak!
Nem vagyok BMW-s, bár volt E46/E39-em is, nem értek hozzájuk, ezért fordulok ide. Ismerősöm szeretnem 2004 évi gyártású X5-öt (tehát az 1. gen) vásárolni, és kíváncsi, hogy mire számíthat, ha tényleg erre kerülne sor. Az autó órája 400 ezer km felett jár, egy 3.0 D, természetesen automata.
Ha valaki megosztana pár gondolatot a fenntartásról, várható költségekről, köszönném szépen! -
szimi57
őstag
N46B18A vezérlés csere 50 e. + alkatrész. Black Friday
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Drago1 #53173 üzenetére
És ebbe tételesen mi tartozott bele ???? Váltóolaj csere 190K-ért szerintem sok 150-nél soha nem volt több ~11L olajjal sem.... inkább 120-140K között reális.... Klímahűtő meg ~70K ( amin nincs rajta a gyári logós matrica) a 120K-t nem is értem.... Ha mondjuk ez gyári BMW volt egy akkora butaság volt... Az utángyártott gyárin annyi a különbség,hogy a matricát kivágják ott ahol a BMW logó lenne vagy simán másik matricát ragasztanak rá..... ( főleg azért érthetetlen ha intercooler-ből jó a valeo.... ) De ha jól értelmezem és jól tudom akkor neked ezek külön lettek megcsinálva nem egybe mikor vezérléscsere volt.... Gyakorlatilag legalább + 1X vagy 2X leadtad az autót,hogy legyen megcsinálva ahelyett,hogy amikor szét volt szedve vezérléscsere miatt akkor lett volna rendbe téve... A végén simán többe kerül az egész és tovább is tart mintha egyszerre csináltattad volna meg. Olcsóbban biztosan nem jöttél ki és több idő is.... Ezért mondom nálunk ezek a járulékos karbantartások benne vannak mint a szívósor takarítás hűtőkazetta kivétele / takarítása és ha kiveszed már 100X-osan látod mi a szar ki tudod cserélni nem kell 2x cserélni... 2X leengedni a vizet 1x mikor vezérlést cserélsz 1x mikor kiveszed a hűtőt... Nem kell duplán bontani a motorteret,hogy levedd a szívósort... 60K-s tisztításba benne volt az összes tömítés ??? Kicserélték a szívósor lapkás talptömítést és az összes O gyűrűt lemez tömítést amit megbontottak vagy az mind marad olyan amilyen mert az önmagában kb ~20-25K az összes tömítés oda..... 40 ezerért meg le / fel szerelni a szívósort úgy,hogy kitakarítod rendesen vicc ár....
-
Drago1
tag
válasz
H.Ezredes #53172 üzenetére
Nekem több mint fél éve volt vezérlés csere 20d xdrive gyári alkatrészekkel számlával garanciával 400 ezer Ft + 30 ezer Ft az osztóműben az olajcsere 190 ezer Ft a váltó olaj csere gyári olaj gyári szűrő 60 ezer az ultrahabgos szívósor tisztítás 300 ezer körbe fék, új klíma hűtő 120 ezer + munkadij, új nagyobb cooler valeo 30d jé nagyon akciosan 43 ezer pénz Székesfehérvár árak.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Drago1 #53171 üzenetére
Az fedi is valóságot. De az,hogy xdrive-ba 400K ( egy tisztességes ) vezérléscsere az nem fedi a valóságot... Egy nem xdrive-os kerül kb ~430-450K-ba Xdrive inkább ~500K. De tisztázzuk mi a tisztességes és jó munka. Az amit leírtam,hogy nem csak a vezérléssel foglalkozunk hanem megcsináljuk a járulékos karbantartásokat is amiket el kell végezni . Pl szívósor takarítás / hűtőkazetta kivétele és kitakarítása. Rengeteg ilyen félrevezető árakat hallok és látok,hogy az egyiken mondjuk 350K másik meg 450K csak az nincs leírva,hogy az olcsóbba szarnak ezekre a járulékos karbantartásokra sokaknál az olajpumpa lánc és lánckerék nincs is benne a vezérléscserébe illetve még a levegőszűrő kicserélése.... Nálunk egy teljes csomag van amiben mindent elvégzünk nem azt mondjuk,hogy jaj majd gyere vissza majd megcsináljuk a többit azért majd duplán fizess..... És nálunk pl benne vannak a szűrők levegő , olajszűrő , pollenszűrő, üzemanyagszűrő, szívósorhoz az összes tömítés intercooler csövekhez az összes tömítés új fagyálló stb.... Sajnos olyat is hallottam nagyon olcsó vezérléscserére,hogy megveszik a legolcsóbb szettet és azt kicserélik semmi mást és még a motorolajat is felfogják azt rakják vissza saját szűrőjével... Igénytelen ótvar szarnak tartom ezeket és sokszor félrevezetően csak ezek maradnak meg az emberekben ,hogy ott ennyi akkor te miért annyiért csinálod.... Látni kell a különbséget....
Egy egyszerű példa erre ami jól szemléltet...
~450K-s vezérléscsere ilyen :
De ezt nem is kell folyamatosan szétszedni mindenféle indokkal,hogy jaj hát akkor a hűtőt is takarítsuk ki jaj hát a szívósort is ki kellene amúgy hát szedjük szét azért is.....
-
H.Ezredes
őstag
Azért mert xdrive nem feltétlen jelenti azt,hogy az osztómű és első difi tönkremegy.... Az a baj rengetegszer nem kapják meg a megfelelő karbantartást = soha nem cserélnek bennük olajat.... Ahogy a váltóban úgy az osztóműben és a difikben is olajat kell cserélni 80-100E Km után.... Ha megfelelően karban vannak tartva simán tudnak 3-4-500E Km-t is.... Első féltengelyekre nyilván érzékenyebb az autó még. Átlagban ~300E Km-t tudnak komolyabb beavatkozás nélkül. Nyilván ha kiszakad a gumiharang és sokáig közlekednek úgy vele szétmegy a féltengely... Ahogy egyre újabbak az xdrive-ok úgy egyre jobbak is de semmi nem örök élet.
Itt egy átlagos osztómű olaj.... Sokszor találkoztam olyannal,hogy ilyen elhasznált olajjal jártak és még kevés is volt benne és csodálkozik mindenki,hogy tönkremegy meg szar...
-
H.Ezredes
őstag
válasz
TayRol #53147 üzenetére
Itt van egy összefoglaló írásom:
F11 LCI 2014/10 231E Km. Vezérléscsere / csapágy csere és hozzá tartozó karbantartások. Sokakkal ellentétben mi rendes karbantartást végzünk az autón. Tapasztalataink alapján sok szerviz nem foglalkozik kellőképpen a kocsik állapotával !!!! Nincs olyan,hogy CSAK vezérlés csere ezeken az autókon. 150-200-250E Km után nem elég csak vezérlést cserélni. A szívósor teljesen lekokszolódik és a hengerfejben lévő szívó járatok is. Ezeket meg kell tisztítani különben nem fog megfelelően működni a motor.(Gyakorlatilag az összeszűkült járatok miatt lecsökken a teljesítmény szabályozni se tudja magát megfelelően alapjárati problémák lesznek stb. ) Ha nincs kitakarítva a szívósor még a tűzveszély is fennáll. N47-N57-en 100-150E Km alatt is akkora koromlerakódás keletkezhet,hogy már komoly problémát tud okozni.N47-57-nél akár már 150E Km után tönkremehet a turbó amit ha időben nem vesznek észre nagy baj lehet. Eltörik a tengely beszívja az olajat a motor felpöröghet / kigyulladhat stb... A másik fontos dolog,hogy a hűtőkazettát is ki kell takarítani mivel megáll a kosz a hűtőkben ezáltal romlik a hűtés hatásfoka ezzel akár komoly melegedési problémát előidézve. Ezek fontos dolgok főleg nyáron és hozzátartoznak ahhoz,hogy megfelelően működjön további ~200E Km-t. Sokan ezekkel abszolút nem törődnek. A váltó olajat és szűrőt kell cserélni mert nem lifetime.... A gyári kitolt olajcserék 20-30E Km ( levegőszűrő 60E Km !! ) és állandó regeneráció miatt a motorolaj felhígul és elveszíti a fő tulajdonságait. Emiatt idő előtti kopások alakulnak ki. Turbó / csapágyak. A főtengely nyugvócsapágyak erre érzékenyek Gyakorlatilag aki nem foglalkozik ezzel annak előbb utóbb kuka motorja lesz. Ezeket ellenőrizni kell de inkább cserélni. Mi olyan gondossággal nyúlunk az autóhoz,hogy ne kelljen 2 havonta szétszedni. Ezt tartjuk valódi megfelelő vezérléscserének és karbantartásnak. Lehet olcsón vezérlést cserélni igénytelenül úgy,hogy semmit se takarítanak ki és nem foglalkoznak semmivel mindent retkesen hagynak. A mi célunk a hibamentes működés hosszútávon. Egy prémium autónak prémium szervizelés jár
Ha igényes vagy az autódra és szeretnéd gondos kezekbe tudni keress bizalommal
A kigyulladáshoz egy kis adalék:
Először is rengeteg autó azért gyullad ki mert a turbó tönkrement felpörgött a motor és úgy gyulladt be az egész szívósor / motor.... A turbók pedig azért mennek szét ~150-200E Km alatt mert 30 ezrenként van olaj cserélve az autókban ami alatt felhígult gázolajos "motorolaj" lesz és pluszba a levegőszűrőt 60 ezrenként cserélik ami szintén hozzátesz ahhoz,hogy hamar tönkremenjen egy turbó..... Persze vannak akik normálisan cserélnek olajat de általában amíg garanciális az autó meg márkaszervizbe hordják ott aszerint van olajcsere.... Aztán ott van az,hogy brutális nagy koromlerakódás képződik a szívósorban 100-150E Km alatt ami problémát okoz a motor működésében. Alapjárati problémák csökkent teljesítmény stb.... Az EGR hűtő is 2 módon tud tönkre menni 1. Belül elreped és a hűtővíz keveredik a kipufogógázzal. ( Önmagában ettől nem gyullad ki az autó hiszen a régi motorokon M57 M47 is rengeteg EGR hűtő volt ami szétrepedt és nem volt belőle kigyulladás... Más a 2 motor becsatlakozása a szívósorba is persze... ) Ez azért veszélyes mert ha nincs kitakarítva a szívósor akkor ott van a rengeteg lerakódott koksz és ha így keveredik a a hűtővízes kokszos massza abból lesz a probléma... Egyébként eldurrant EGR hűtő nélkül is ki tud gyulladni. A másik módja az EGR hűtő repedésnek mikor a megkerülő cső ami az EGR hűtő mögött van elreped így a kipufogógáz szabadon áramlik kifelé a motorra.... ( Illetve a vákuumcső is el tud szakadni / kidörzsölődhet ami szabályozza,hogy az EGR hűtőn keresztül vagy azt lekerülve áramoljon a kipufogó gáz ) Ha olyan helyen reped el ahol éghető anyag van a közelben az probléma tud lenni. A másik komoly probléma az az,hogy a hűtőkazetta elkoszolódik így nem látja el a feladatát a hűtő..... Első körben rengeteg tulaj látta,hogy melegszik az olaj / víz az autóba de nem tudta miért.... Ha a vízhűtő nem tudja a megfelelő hatékonysággal elvégezni a feladatát akkor ezek a problémák jelentkeznek... Mivel melegszik a motor hőmérséklete minden szempontból víz / olaj ezért fokozott igénybevételnek van kitéve az EGR hűtő is a koksz lerakódás + plusz állandó regeneráció a nyári nagy melegek a dugóban való araszolás a gyári csoda karbantartás egy idő után megteszi a hatását.... Egyszerűen megelőzhető lennének ezek...
1. A turbó állapotát ellenőrizni ~150E Km környékén és onnantól folyamatosan. Ha szükséges felújítani / cserélni kell.
2. A szívósort ki kell takarítani minden 100-150E Km megtétele után ( persze akkor ha gyári az autó )
3. A hűtőkazettát ki kell takarítani minden 100-150E Km után ( klímahűtő / vízhűtő / intercooler ha szükséges akkor hűtő csere ) és nem kúton hanem szétszerelt állapotban.
4. Normális olajcsere periódussal használni az autót ami mellett ki kell cserélni a szűrőket is. Ez segít abban,hogy megfelelő kenése legyen a motornak. Ez biztosítja a turbó megfelelő működését illetve,hogy ne legyen csapágyas az autó.
5. Prémium gázolajat tankol a tulaj. Ez segíti abban,hogy kevesebb legyen a koksz a szívósorban.
Az EGR szelep szoftveres kiírására van lehetőség. Ilyenkor zárt állapotba marad a szelep minden körülmény között így nem megy kipufogógáz a motorba soha többet. Nem lesz kokszlerakódás és emiatt biztosan nem is lesz kigyulladás sem. Ha kivan írva az EGR attól még a vizsgán át fog menni az autó nem fog senki szólni érte...... Kiírt EGR szeleppel nem jellemző,hogy a DPF eltömődne hamarabb. Elég sok autó közlekedik kiírt EGR szeleppel ráadásul remap-al úgy,hogy benn van a DPF katalizátorral és köszönik szépen jól vannak !!!!F11 LCI 530D N57 2014/10 231E Km Vezérlés / csapágyazás / turbó stb..
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78 #53160 üzenetére
N52 szívó, N55 twin scroll.
Ahogy olvastam itt is voltak visszahívások, úgyhogy semmi.
Van itt egypár elcseszett konstrukció. Ezt árulják horror drágán. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop #53161 üzenetére
Meg is lepett volna. Megálláskor két perc járatás és problem solved
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78 #53160 üzenetére
nem
-
Ļantos
aktív tag
Srácok van ez a “REST” funkció. Kiveszem a kulcsot, a motor meleg, bekapcsolom a REST gombot de hideg levegőt fúj 10 másodperc után. Valami kis szivattyúnak kéne a vizet ilyenkor keringtetni ha jól tudom, szerintem az halt meg. Van tapasztalat ezzel kapcsolatban, miért fúj hideget?
-
BeZol
őstag
válasz
TayRol #53147 üzenetére
Ahogy más is írta, vezérlést érdemes cserélni ha még nem volt, különben akár új motor után lehet nézni, huh már 4-5kiló?
Én anno még 330ból megúsztam akksistul
Váltóóolajcsere 150ből kéne megálljon, ezt is érdemes mert különben nézhetsz idővel új váltót.
Turbófelújítás ha kell már (lehet csak 250ezer km körül kell csak), az 100-150 (+ munkadíj?).
Féktárcsákra is rá kell kukkantani, mind a 4 cseréje legalább 3kiló lesz.
Futóműre is lehet költeni mint lengőkarok, lengéscsillapítók, stb, arra is 2-3kilót érdemes lehet tartalékolni.
A gumik ha kopottak, ott is felmerül közel 2kiló ktg nyári/téli garnitúránként.
HUD-os szélvédő drágább ha cserélni kéne egyszer.
Hajtásrendszerben is kell ilyenkor már olajcsere, az nem tudom mennyi lehet.Én ami miatt nem venném meg, az az összkerék hajtás: "Ha osztómű gond van, és a szerencsésebb esetet alapul véve javítható, akkor 300-350 ezer forintos számlára kell számítani, ha viszont csak a csere oldja meg a problémát, akkor ez az egy tétel is bőven a milliós költség fölé kúszik majd."
Lehet, hogy még 140ezer km-en keresztül nem lesz baja, de 184 lóerőhöz minek. Sajnos csak a 18d volt összkerék nélkül, az meg túl lightika lenne, szóval tekintve h "kötelező" volt xdrive-val vásárolni ezeket a kocsikat, akkor olyan motorral vásárolnám, ahol ez ki is aknázható vmilyen szinten, tehát 30d-35d a dieselnél maradva, mert ezeknél 0-ról megindulásnál tényleg ér is vmit rosszabb útviszonyoknál.Tekintve, hogy vezérlésre + váltóolajcserére 100% h költeni kéne (ha még nem tették meg), meg egy sima olajcserére is persze, kapásból 700ezer Ft körüli összegről beszélhetünk.
Erősen elgondolkodnék a kedves barátod helyében egy 5.5 helyett 6.5 körül mozgó kevesebb km-res verzióban, ha lehetséges, akkor akár 30d-35d motorral, mert amennyit a futásteljesítmény és a kor miatt majd esik az ára, ugyanott lesz a fentebbi javítási költségek nélkül 1-2 év múlva az autó ára mint most az olcsóbbak, és eldöntheti h akkor ráköllti-e vagy mégsem jött be az autó és másik autó után néz, és nem úgy indul a "buli", hogy x ezer km-en belül ki kell csengetni a zsetont szervízktg.-re.Kisebb motorral faceliftes x3 20d is kijön már 100ezer km alatti futással.
A lényeg, hogy a húzósabb költségek 150ezer km-től indulnak, de el lehet "fityegni" 200ezer km környékéig, aki pedig akörül nem végzi el amit el kéne végezni, az ne lepődjön meg ha csőstül jön a baj, de ha csőstül még nem is jön, akkor is egy 1-1,5m Ft-os számlára kell készülni, nagy baj esetén ennél több lesz.
Egy 20d-re én sajnálnám ezt az összeget, egy 30d-35d-re viszont nem, mert az teljesen más liga.Ha nem kéne ismerősödnek SUV, de helykínálat igen, akkor még lehet nézegetni 5ös touringot is.
Tegnap hosszadalmasabb keresgélés után ezeket válogattam ki magamnak:
[link] - ez 600W-os hifis /DSP a hifi-kulcsszó a facelift előttieknél/, és ami nekem még fontos, h van ülésszellőztetés
[link] - ez csak 205W-os hifis /nincs DSP szövegezés legalábbis/ + ülésszellőztetés.
[link] - ez tűnik a bestbuynak ár alapján, mert 600W-os hifi és ülésszellőztetés is van
[link] - ez árban a másik fele, mert jóval kevesebb km, facelift, adaptív led lámpa és 1200W-os hifi is van ülésszellőztetés mellett persze, viszont mivel újabb 35d motor, ezért kötelező xdrive a maga költséges javításával ha baj van.Ezekre a kocsikra is legalább ugyanazok a költségek várnak (csak a futásteljesítmény alapján valszeg azonnal), mint a linkelt X3-asra fog legkésőbb 200ezer km környékén.
A 299-300 lóerős 535d-ben az a jó /2010-2011-es gyártások/, hogy xdrive nélkül árulták, 1 vaskos hibaforrással kevesebb, de akár E61-es 5ös touringot is lehet nézni 2007-2010 közötti gyártást 286 lóerővel, mert ezeknek 3-3,5m Ft a teteje, gyengébb motorral is lehet persze, ezeknek a 35d-knek azért vaskos felára van.
-
kenguru99
senior tag
-
TayRol
nagyúr
válasz
CharlieDrop #53151 üzenetére
jaja, jogos, csak kiváncsi voltam az intervallumra.
KAMELOT: koszi , őt már mások is ajánlották.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Kugoo Kirin G1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest