- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
válasz
H.Ezredes #44537 üzenetére
Koszi. Oszinte leszek valaki elvitte helyettem nem is figyeltem de ha nezem is max valami 30-as megfelelt volna nekem is.
Amugy ez az 1 ami rohadt egyszeru es gordulekeny.
Van egy kb 15 beallasos fedett szervizsor ,beallsz egy uresbe, jon a srac megnezi ,kiirja a munkalapon az olajat es a szuroket elsetalsz egy ablakhoz ott te kifizeted visszasetalsz addig mar folyik az olaj lefele. Feltolti szuro csere es mehetsz is.
Itt semmi mast nem neznek csak a olajcseret csinaljak.
20 perc alatt mar kint is vagy az utcan.Gyertek csak barmikor.
Itt csak a hulye vesz Nemet autot. A fovarosban van kereskeses es szerviz de alkatreszkeszlet az nem nagyon. Gondolom szaktudas se.Japan,Koreai komoly szakszerviznek mondhato viszont van jopar.
Tegnap volt valami hatalmas buli itt mutattak be valami uj Hyundai-t.Amugy az Import autok is szep tortenet. Nekem is van egy kis Toyota atepitett csak az indexkapcsolot biztonsagiovet mar luxus kicserelni. Az osszes autot jobb oldalon van az indexkapcsolo
-
Newlachka
őstag
égett megint egy BMW
-
Gabesz25
tag
-
szimi57
őstag
Szerintem változhat a viszkozitással a kopogás, mert kisebb viszkozitás esetén nagyobb a résolaj veszteség, nem jut elég a hengerfejhez.
-
szimi57
őstag
Egy kérdés: lecserélném a 105-ös termosztátot 95-ösre. Mennyivel csökkenne a nyomás a hütőrendszerben (nem nyomná szét a műanyag szarokat)? Valszeg a motor hatásfoka csökkenne, de csökkenne az alkatrészek hőterhelése is beleértve a motorolajat is.
-
Newlachka
őstag
válasz
chess001 #44533 üzenetére
megoldás?amúgy castrol 5w30 ment bele múlt év szeptemberében.most járunk 10k-nál.A 3.-4.ik hónap után kezdett el hangja lenni.Időszakosan kopog,nem folyamatosan, ha bemelegszik az olaj(kb20km) már nem kopog.
Ha azt mondjátok,hogy tőke csere megcsináltatom.Több verziót is halottam már.
Mitől kevés az olajnyomás? -
Gsx-rr
veterán
válasz
H.Ezredes #44530 üzenetére
Dominikai koztarsasag. Ezt irja a kezikonyv is.
Mit rakjak bele?
Itt nincs normalis szerelo, csak a fovarosba ahol vettem az autot. Az elado leszervizeltette ,olaj vizpumpa csere, valtotartobak minden ami problemas volt.De itt ezt a kereknyomasszemzort se tudom megoldani pedig vettem 4 ujjat.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Gsx-rr #44527 üzenetére
Hol az-az itt ???? 5W20-as olaj egy igazi fos..... biztosan nem használnék ilyen hugy olajat
Érdekes,hogy a BMW pl 4.4 V8 biturbo motorokba vagy 1M -be 5W30-at mond a gyár. Botrány szar híg fos olajak ilyen autókba... V8-ba elforrnak az olajak illetve szó szerint megzabálja és folyamatos olaj problémák vannak mert ilyen olajat írnak elő.... 1M-be 10W60-at használunk és meghálálja.... V8 -és többibe is megy a 10W60 és érdekes mód nincs probléma... És mielőtt jönne az,hogy jaj nem jó télen nyáron azzal megy az 1M és köszöni szépen SEMMI baja illetve másik ismerős neves szerviztulajdonos ismerősünk a saját F10 535D-jében is 10W60-at használ és 8 ezrenként ledobálja.... És sok más autó is köszöni szépen jól van a 10W60-al... Visszatérve hozzád és a kérdésedre 5000 mérföld az okés Egyébként 8-10E Km után dobnám le de ezt a hugy 20-as olajat lehet el kell dobni 3000 után.... Egy benzines nagy motorba legalább 5W40-et illik használni...
-
Anubris
őstag
válasz
FIREBLADE78 #44526 üzenetére
Két hete ültem egy 50D-ben, érdekesség, hogy most az új 3-as széria dizájn (klíma, kilincs, kijelző stb) egyezik meg az X5-el, míg az X3 az ötös (G30)-al.
Az a kristály kinézetű automata váltó nagyon pofás az X5-ben. -
Gsx-rr
veterán
H már olajcsere. Ezt meg kicsit túlzottnak tartom. A cimkén látszik 10.18-án cseréltem olajat ,61.155 mérföld volt az autóban. most már a csereperiódus felénél járok majdnem. Itt 3000 mérföld az előirt csereperiódus ,azt mondják az extrém meleg és páratartalom miatt. Voltam Hyundai szervizben ott is azt mondták max 5000.nél illik cserélni.
Ez igaz lehet vagy csak lehúzás?
3600 köbcenti V6 -
H.Ezredes
őstag
válasz
steven84 #44524 üzenetére
Nem arról van szó,hogy átbasznak és amúgy kellene levegőszűrőt cserélni hanem egyszerűen szerintük nem kell csak 2 olajcserénként és olajcserék között amúgy is menjél 25-30E Km-t.... Én kicserélek mindent és 10 Ezrenként.... Nem kell magadnak szereli semmit ha tudod hova kell vinni.
-
Soma01
veterán
válasz
CharlieDrop #44522 üzenetére
(jól kifogta a család a két közel legrosszabb motort :-) )
Ez 2014-es. A cikkek a 2010 előttiekről szólnak. De mi van ez után? -
Soma01
veterán
Az N13-as 100 kW-os (PSA) motor mennyire megbízható? Vagy mennyire szervizigényes?
Most ajánlottak megvételre barátnőmnek 4 éves 116i-t. Jó állapotú meg minden, így ránézésre. De a konkrét típust nem itt sem ismerem. Mire érdemes figyelni az esetleges vásárlás előtt? -
H.Ezredes
őstag
És ezért nem akarnak az ügyfelek márkaszervizbe járni.... G11 2016/03 53.000 Km Külföldről most lett behozva.... 1x volt eddig olaj cserélve rajta és levegőszűrő SOHA!! Mindegy,hogy itthon vagy kint szervizelteted az autód sehol nem cserélnek semmit.... A tulaj is leszarja a garanciát inkább jött hozzánk egyből ahogy megvette.... Kitörölheti mindenki a márkaszervizzel.... Sokra nem megy vele... És utána meg jön mindenki hát szar az autó.... elkopik a turbó a csapágy minden.... Vajon miért...
-
d@minator
addikt
válasz
H.Ezredes #44505 üzenetére
És mi a helyzet a kenőanyagokkal? Váltó, difi, szervó olaj, fékfolyadék 130e Km-nél? A fékfolyadék kivételével 7-8 év van bennük...szenzorok (pl. lambda), jeladók, lendkerék, injektor stb.??
Bocs, hogy ezekkel terhellek de a szerelők mindent lecserélnének, nyilván.Eddig egy TIS-sel szenvedtem mire találtam egy olyan VMware-t amin elindul erre nincs is benne az én autóm (N43).
Ja igen...menet közben hasonló hangot hangot hallok én is (már amikor hallom), mint itt a videoban de emelőn a szerelő nem hallott semmit...Mi lehet ez?
-
MPowerPH
félisten
Ez azert meg buntet. Deli 'harandszo'.
Kar, hogy a valtoja semmit nem er, es hogy a motor is eleg hamar szethullik. Pedig itt kerem F1 -bol szarmaztatott technika dorombol.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne,hogy egy 2012-es F30-as Bmw-re (320d) 16"-os téli garnitúrának milyen gyári BMW felnit kell választani? Bármelyik gyári kerék megfelelhet?
A főnököm jelenlegi téli felnije egy Momo szett, de a gyári kerékőrös csavarokkal folyamatosan sz*pok a téli-nyári cseréknél,ugyanis a gyári csavarszett kúpossága nem passzol a Momofelnihez így mindig úgy rászorul,hogy úgy kell leverni a csavarokat. Több kerékőr leszedőt törnek el a cseréknél.Ezért jött az ötlet,hogy vásároltatnék gyári felnit, vagy nyilván egy másik csavar szettet.
Nyilván a csavarszett olcsóbb megoldás, de abból aztán végképp nem tudom melyik lenne jó a Momo felnihez.Ötlet?
-
Skizz
addikt
válasz
szőröscica #44496 üzenetére
Van telefongomb a kormányon, meg a communicationben talán az hogy bmw phone, ellenben nincs még menüpont sem arra, hogy csatlakoztassam a telefont, hanem talán beugrik egy ősidőkből származó telefonszám amit hívjak fel. Valami bmw szerviz szám...
-
H.Ezredes
őstag
válasz
CharlieDrop #44511 üzenetére
Nem az a fő baj hanem,hogy fos maga az olaj...
E92 M3 500km-et futott gyönyörű Castrol 10W60
(#44510) BMW001
Egyébként ha új korától 10E Km után mindig le lenne cserélve az olaj meg az szűrők és nem gyári olajjal lenne feltöltve akkor nem így néznének ki.... De ugye a szigorodó károsanyag kibocsátás is közre játszik ebben valahol kijönnek ezek.... Állandó utókezelés állandó regenerációk.... EGR DPF....
-
H.Ezredes
őstag
válasz
d@minator #44499 üzenetére
4 trafót kellene egybe cserélni. Vezérlést majd ilyen ~200E Km környékén lenne érdemes... Ha a feszítő a görgővel jó állapotú és a szíj is akkor nem szükséges azonnal cserélni. A közvetlen befecskendezéses motorok kopogósabban járnak. 16i-be nem kell semmire számítani....
ha hó van ne kapcsold ki a kipörgésgátlót max ennyi.... Amire számítani lehet az a kokszosodás....
(#44504) szimi57
Semmit nem ér ha 30E Km-et megy valaki az olajjal vagy állandóan regenerál és telemegy gázolajjal a motorolaj... Nincs olyan csoda adalék ami ezt kezelné.....
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Mágus2 #44498 üzenetére
Semmi probléma nincs a kenéssel...A kitolt olajcsere ( 30E Km ) meg folyamatos regenerálás ( gázolajos lesz a motorolaj ) meghozza a hatását..... Átlagban 250-300E Km-t tudnak ugye itt 231E Km-nél járt. Ha nagyon akarom ezzel még tovább mehetett volna 30-40E Km-t de annak ugye mi értelme lenne ???? Azt rizikózód,hogy annyira elkopik,hogy kárt is tesz.... 6 hengeres motoron ~ 250E Km környékén vezérlést és főtengely nyugvócsapágy kell cserélni !!! Ez nem játék mert szétmennek a motorok... Ilyen körülmények között ennyit tudnak....
Szintén egy N57 valós 310E Km után...
Új hozzászólás Aktív témák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ford topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Szólánc.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest