Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1000) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziasztok!

Pár hete vettem egy Plantronics Explorer 500 fülest, szeretném megosztani a tapasztalatokat, hátha hasznos lesz másnak.

Nagyon igényes, minőségi termék benyomását kelti. Párosítás könnyen megy Andoridos telefonnal és Windows-os géppel is.

A legnagyobb előnye, hogy hihetetlen könnyű és észrevehetetlen amikor az ember fülében van a szilikonos pöcökkel. Komolyan egy perccel később miután felvettem már nem is érzem, hogy lenne valami a fülemben.

A BT térereje szintén nagyon jó, itt a másik eszköz a szűk keresztmetszet. Pl. laptoppal egy légtérben 6-8 méter távolságban már elkezd szakadozni a hang, telefonnal csatlakoztatva pedig átmehetek a szomszéd szobába és a vastag vasbeton falon keresztül is stabilan, szakadozás nélkül megy a kapcsolat, el sem akartam hinni. Szóval a BT kapcsolat gyengesége nem a fülesen fog múlni.

Telefonhíváskor a másik fél mindig jól hallott engem, még akkor is, amikor nagyobb zaj volt a közelemben, erre nem volt még panasz.

Viszont az egyetlen hibája, ami számomra nagyon súlyos, hogy iszonyúan halk, erősebb háttérzaj mellett én alig hallom a másik felet max hangerő mellett is! :O Pl. autóban autópályán nagyobb tempónál a normál menetzaj mellett szinte érthetetlenül halk a hangereje. Konkrétan volt, hogy pályán le kellett lassítanom 90-100 km/h sebességre amíg beszéltem, hogy kisebb legyen a menetzaj és értsem amit mondanak. :(

Mindemellett egy mezei noname vezetékes fülessel mindig gond nélkül beszéltem az autóban, sosem volt ilyen gond a hangerővel. Ezt a vezetékes fülest hivatott volna kiváltani a Plantronics, de nagyon csúnyán elbukott.

Mivel én elsősorban autós használatra vettem, nekem nagyon nagy csalódás, hogy pont ott használhatatlan az eszköz. Szégyen, hogy egy ilyen drága, profin összerakott és minőségi terméknél ennyire le van korlátozva a hangerő, hogy kocsiban használhatatlan.

Végeredményként nagy csalódás volt számomra ez a füles, mert pont arra nem jó, amire kellett volna. :W
De akinek autón kívüli használatra kell csak, annak nagyon ajánlom, mert egyébként profi lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.