Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7401) nahunn válasza Gigabyga (#7399) üzenetére


nahunn
tag

KBC-t nem cseréltél, ha nem jó a forrassztás vagy a chip az tud ilyet

(#7402) Gigabyga válasza nahunn (#7401) üzenetére


Gigabyga
aktív tag

meglesem mi változik. köszi!

(#7403) Gigabyga


Gigabyga
aktív tag

Sziasztok!
Asus laptop,elhoztam az egyik cégtől ott mutatta a hibát elvittem a szervizbe ott kb.45percen át jól működött de csak állt a rendszeren nem hajtottam stb..és gondolt egyet 3felé osztotta a képernyőt. Videó chipre utal esetleg más okozhatja ezt a hibát?!

(#7404) ielektros válasza Gigabyga (#7403) üzenetére


ielektros
senior tag

De milyen laptop, milyen GPU?

(#7405) Gigabyga válasza ielektros (#7404) üzenetére


Gigabyga
aktív tag

Sorry este volt már nagyok :D

Asus K53SV-típusú nVidia n12p-gs-a1 vga-val szerelt,és hynix H5TQ1G63DFR memóriák társaságában csücsül.Északi híd BD82HM65.
:R

(#7406) kokov


kokov
tag

Sziasztok,
Van itt olyan ember, aki ért az asztali VGA-khoz, vagy itt inkább csak reball gépet üzemeltető emberek vannak?

Annyi a sztori, hogy ismerőstől hozzámkerült egy asztali VGA, megkért én nézzek rá, mert költeni nem akar. Nem ér annyit. Volt rajta egy aftermarket hűtő. Ramokra és a fetekre valami ragaccsal felragasztott bordák (állítólag óvatosan) le lettek szedve, mert hűtőt akart cserélni és azóta nincs kép. Szemre nem sérült meg semmi a kártyán, nem téptek le egy kerámiát véletlenül és stb. azt mondják nem hajlott meg a nyák sem. Ismerem a srácot, nem vaddisznó. Windows is betölt a VGA-val, szóval elindul a gép és nem omlik össze a VGA driver később sem, mert ALT+F4-el ki tudok lépni a win7-ből és le tudom állítani a gépet, de a monitor végig azt mondja, hogy nincs jel a VGA kimeneten. Gondoltam esetleg érdemes rámelegíteni levegővel :F
Nekem van itthon egy méretre bőven elég nagy infrás alsófűtésem meg egy digitális levegőm, szóval egy elrepedrt forrasztást még talán felújítok rajta, ha kapok egy kis segítséget itt, de ezzel BGA-zni nem kezdek, de hátha csak valamelyik fet lába engedte el, ahogy a felragasztott borda meghúzta, amikor leszedték... Hajlok rá, hogy hidegen inkább a nyák fólia szakad inkább és ez kuka lesz, de minek kapkodni a kijelentésekkel.
Megpróbálnám, ha szűkebben tudnám, hogy mit és milyen hőmérsékletekkel érdemes, nemtom pontosan mennyire szabad aláfűteni.
Szóval van itt asztali VGA fronton tapasztalt ember, aki meg tudja mondani, hogy a hiba leírása alapján hol valószínűbb a szakadás, hogy ne kelljen mindent kínoznom a hőterheléssel? Gondolom ez elég gyakori eset lehet. Én arra tippelek, hogy ha a VRAM lenne, akkor valami jel azért lenne a kimeneten, de zéró tapasztalatom van asztali VGA-val.

[ Szerkesztve ]

(#7407) kokov válasza Kocska89 (#7391) üzenetére


kokov
tag

uhh és ez utána ment? Ez reménytkeltő az esetemre nézve

(#7408) Kocska89 válasza kokov (#7407) üzenetére


Kocska89
tag

Igen, működik. Sok mindent leírtál csak a kártya típusát nem, lehet meg sem éri a javítás árát.

(#7409) kokov válasza Kocska89 (#7408) üzenetére


kokov
tag

Nem értem, most ezt is hirdetésnek kezeled :F vagy gondolod pénzt kérek magamtól? :DDD Már ennyire alap itt a szakmai irígység?
Azért az elég gáz, hogy annyi sincs benned, hogy te én amikor visszatettem például ezt a RAM-ot akkor ennyi fokkal fűtöttem alá és ennyivel melegítettem felülről és valszeg itt és itt lesz a gondod, ha nincs jel a kimeneteden, de a driver viszont betölthető. Vagy gondolod, hogy mindenkinek van otthon egy 100k-s infrás alsófűtése, mint nekem és ha elárulod a tapasztalatod, akkor jajj nem lesz munkád, mert mindenki magának megcsinálja? Akkor minek ez a fórum srácok? Gondolom mindenki hirdet egyesével is valahol, akár itt az apróban is. Akkor ezt a témát lehet is zárni most viccen kívül. Ennek így semmi értelme, ha még ennyit sem lehet megtudni. :O

[ Szerkesztve ]

(#7410) ielektros válasza kokov (#7409) üzenetére


ielektros
senior tag

Te amugy mi a fenerol beszelsz? :DDD Elolvastam 3szor a litaniadat de en nem vagom, hogy mit jelent amit reagaltal Kocska89-nek. Egyedul a kartya tipusat kerdezte.

Az egesz kartya mizeriadat nem ertem. Az elomelegites homerseklet nem fugg attol, hogy asztali kartyat melegitesz vagy notebook lapot vagy akarmit. Mindenki masra eskuszik. Attol fugg mit kell forrasztanom stb. Ha egy FET forrasztas engedett el ahhoz en ugyan nem melegitek elo. De erre nem sok mindent tudunk igy reagalni am. Se tipus se semmi. Barmi lehet. En felmelegitenem aztan tolnek neki levegot a kezi allomassal arra a kornyekre ahol feszegettek vagy buzeraltak.

Erre akarmilyen tapasztalt is valaki sok mast nem tud mondani. Me´rni kell egy kicsit talan es atmelegiteni. Ennyi. Ha csak nem valami eldurrant rajta tenyleg a tapizastol.

[ Szerkesztve ]

(#7411) Kocska89 válasza kokov (#7409) üzenetére


Kocska89
tag

Mért kezelném hirdetésként? Jó elnézést nem olvastam végig, hogy magad csinálnád. De van az a kártya amivel nem érdemes foglalkozni. Amit a képeken láttál egy gtx580 magamnak csináltam...

Mire fel esel nekem? Itt nem én vagyok a nagy szerviz. Csak hobbiból csinálom, bőven elég megharcolni azzal mit ismerősök hoznak. Nem ebből élek...

Elmész te a fenébe. Ha olvasnád a topicot látnád hogy megosztottam én hogy javítom a fólia szakadást, aki kérdezte annak elmondtam lépésről lépésre...

(#7412) Kemotox75


Kemotox75
csendes tag

Valaki súgjon!

Hp Dv6000 vadi új vga és híd. Stabilan indul, külső kijelzőn jó a kép, de a saját kijelzőjén halál piros minden. Nem cső hiba. Másik kijelzővel is ezt csinálja. A szalag kábel is jó. Mi lehet a baja?

(#7413) f27 válasza kokov (#7409) üzenetére


f27
aktív tag

Lehet faradt vagyok ,de ezt a leirast kb sehova nemtudom tenni :Y :DDD

(#7414) f27 válasza Kemotox75 (#7412) üzenetére


f27
aktív tag

Nem toltal le valahonnet egy kondit?
Gpu aljarol vagy a csatinal valamirol?

(#7415) Kemotox75 válasza f27 (#7414) üzenetére


Kemotox75
csendes tag

Szerintem nem, de végignérem az egészet megint.

(#7416) albi31 válasza f27 (#7413) üzenetére


albi31
senior tag

:C

A kedvenc részem: "Van itt olyan ember, aki ért az asztali VGA-khoz, vagy itt inkább csak reball gépet üzemeltető emberek vannak?"

[ Szerkesztve ]

(#7417) Router


Router
őstag

ISL 95836 PWM kontrollerrel találkozott már valaki vagy van esetleg valakinek eladó példánya? Compal 7912P lapon van egy Acer Aspire E1-531-ben. A CPU-nak adja a tápot, IGP-t viszont már nem hajtja meg. :(

www.reballing.hu/forum

(#7418) Gigabyga


Gigabyga
aktív tag

Erre van tipje valakinek?!
:C

(#7419) Gigabyga válasza Router (#7417) üzenetére


Gigabyga
aktív tag

Holnap lesek neked egyet hátha van.
De! csak flexel tudom leszedni :D xD

(#7420) kokov válasza Kocska89 (#7411) üzenetére


kokov
tag

Ne haragudj, hagyjuk a fenébe. Plafonon vagyok egész nap más okból és ahogy olvastam a választ feltört belőlem minden. Úgy voltam vele, hogy "na ez is csak le akar húzni", mert azt hittem elolvastad, amire válaszoltál és így kiömlött rád az egész napi szar. Most mindjárt keresek valami védőitalt, megnyugszom, aztán valami lesz. Mégegyszer bocs.

(#7421) ielektros


ielektros
senior tag

Na meg egy iszakos a forumon. Lassan atnevezhetjuk a topikot :DDD :Y :C

(#7422) mobileman válasza ielektros (#7421) üzenetére


mobileman
aktív tag

gondolom, Te vagy az osztályelső ebben a témában :D

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7423) kokov válasza ielektros (#7410) üzenetére


kokov
tag

"Én felmelegíteném, aztán tolnám neki a levegőt oda..."

Ja, hát kb. ennyi a nagy terv, sokat nem fogok vele faszozni, csak ha nem tiszta semmi hogy mi a valószínűbb, hogy hol a szakadás és lehet a ramnál is ezzel a tünettel, akkor már oda is tolnék egy kis levegőt a ramokra hagy olvadjon az alatt is a golyó, mert el nem mozdult semmi a helyéről, szóval a lába már csak nem szakadt ki semminek és a golyók sem érnek össze semmi alatt.
Szóval ha nem tudni hol a gond, akkor hamár aláfűtöttem megy mindenre levegő, de nem tudom elgázosodik e belülről a chip, ha nagyon forró a levegő, vagy hogy itt mi számít nagyon forrónak, mert ugye alsófűtés nélkül tolni kell rá, hogy megfollyon az alkatrész alatt mert ilyen 200 fokkal fújkálhatom napestig, el fogja vinni a nyák.
Aztán alsófűtésnél ha felmegyek határig, hogy éppen ne follyon meg az alja és megfújom felülről, akkor az alsó odalról elkezdenek e potyogni a cuccok be az infrámba ami csakegy rács van vagy elviszi annyira a nyák, hogy nem, mert nem akarok kerámiakondikat meg ellenállásokat halászni belőle, mert szédszedni se 2 perc... esetleg van e valami határ ami fölött már a melegítéstől lesz BGA-s a GPU alatt. Mittomén, ki tudja hogy van ez esetleg leragasztva a forraszgolyók között, aztán a hőtágulástól mi lesz meg mi nem lesz, lehet semmi, de nem tudom, szóval ilyen gyakorlati tapasztalatok érdekeltek volna, hogy mégjobban ne kúrjam legalább el és ha szerencsém van és tényleg csak egy forrasztás a gond valahol, akkor jó legyen utána, mert ha még ez sem biztos, akkor mi a szarnak állnék egyáltalán neki értesz. Gondoltam lesz itt valaki aki csípőből azt mondja, hogy te ez tuti fet lesz vagy tudom is én mit gondoltam. Egész nap azt se tudom merre van előre.
Egyébként egy 6970, de forrasztás szempontjából gondoltam tökmindegy, mert kb. mind egyforma méretű nyák, csak én nem foglalkozom asztali VGA-val és nincs itt egy rossz, amin ki tudnám próbálni, hogy hogy a jó dolgozni rajta.

Amivel én dolgozom az egyoldalas nyák és álom könnyű, mert aláfűtök, aztán egy csipesszel kapkodom le a százlábút levegő nélkül, meg teszem is be a másikat a helyére nincs ez a faszozás a hőmérsékletekkel, sokkal egyszerűbb. Arról nem esik le semmi.

[ Szerkesztve ]

(#7424) Kocska89 válasza kokov (#7420) üzenetére


Kocska89
tag

Semmi gond. Megesik, az ilyen néha.

Ha 6970 ről van szó. A referencia verzió? Amelyiken azok a szép fényes 0,35 lábakkal szerelt bga fetek vannak? Azokat ilyen hűtés csere közbe előszeretettel sarkazzák meg, okozhat ilyen problémát. Mielőtt melegítgetsz nézd meg épek-e.

[ Szerkesztve ]

(#7425) mobileman válasza kokov (#7423) üzenetére


mobileman
aktív tag

Kicsit más téma, megmutatod nekünk azt a speckó berendezést, amivel nekiállnál a kártyának? Kíváncsiak lennénk rá, ha nem gond..

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7426) ielektros válasza kokov (#7423) üzenetére


ielektros
senior tag

Ztakrva. Te nalam is tobbet tudsz rizsalni. Most akkor mi a kerdes?

Ha 160-180 fokra elomelegited akkor nem esik le alul semmi.

Hallod, te szivatsz? Olyanokat irsz, hogy beleesik a korsoba az allam. Utana neg ugy irsz mintha megis vagnad a dolgot.
Honnan tudna barki is, hogy egy fet kh-s? Amugy kicsi az eselye....

[ Szerkesztve ]

(#7427) ielektros válasza mobileman (#7422) üzenetére


ielektros
senior tag

Ha meg szep... Sajnalatos, hogy nem tudod tartani a lepest. Oregszel?

(#7428) KillHates válasza Kemotox75 (#7412) üzenetére


KillHates
nagyúr

Valószínűleg az LVDS RGB szinkron vezérlésénél G vagy B engedett el a GPU alatt.
A belső monitor vezérlése és a külső monitor meghajtás teljesen elválik egymástól a GPU-ban.
Amikor mindkét helyen hasonló hibát produkál a gép, akkor ott valami más (adatsín, kommunikációs, táp) hiba van a GPU körül. De ez is GPU hiba, újragolyózhatod, vagy egy elnyújtott rif-ló ahogy jónak látod! :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#7429) mobileman válasza ielektros (#7427) üzenetére


mobileman
aktív tag

Lassabban lépek, tovább élek, sállá láááá :D

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7430) ielektros válasza mobileman (#7429) üzenetére


ielektros
senior tag

Jajaaa. Majd meglatjuk. :DDD

(#7431) f27 válasza mobileman (#7429) üzenetére


f27
aktív tag

Nem nem
Lassan mesz tobbet mesz de hamarabb halsz meg mert attila agyoncsap a muhelybe :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7432) mobileman válasza f27 (#7431) üzenetére


mobileman
aktív tag

ateszt az áram fogja agyoncsapni, mai is babrált valamit, oszt m'baszta a kettőhúsz' :D

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7433) ielektros válasza mobileman (#7432) üzenetére


ielektros
senior tag

Kettohaaaaaaarminc. Haaaarminc.

(#7434) KillHates válasza f27 (#7431) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ahogy mondod. Pöféke mester nem kapkodja el a dolgokat. Lassan dolgozik, de legalább azt is elb@cca :D :DDD

Ma nem volt valami eredményes napunk; az egyik ügyfelünk úgy kikészített az értetlenkedésével, hogy kénytelen voltam elküldeni melegebb éghajlatra. :B

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#7435) f27 válasza KillHates (#7434) üzenetére


f27
aktív tag

Ket fustszopas kozben is elkurja? :DDD

Itt akkora hajtas van hogy nemhiszek a szememnek.
Elseje ota tepek ezerrel reggel 8-9 tol este 7-8ig
Pedig kari elott utan de foleg utan nyugis szokott lenni a honap.
Ha most ez a nyugi akkor durva lesz az utanna levo ido :DDD

Tapot megkaptad dellhez?

Most egy ilyen lapost vettem par napja nagy remenyeket fuzve hozza.

Kemeny 20 ezret mertem adni erte,minden benne volt ami a kepen van.

Sajna ugy megdeglett az alaplap hogy hagyom a csaba es lebontom :DD

(#7436) mobileman válasza f27 (#7435) üzenetére


mobileman
aktív tag

Azért kissé túloz... :D

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7437) f27 válasza mobileman (#7436) üzenetére


f27
aktív tag

Tuloz mert csak 1 fust van mi? :DDD

(#7438) mobileman válasza f27 (#7437) üzenetére


mobileman
aktív tag

Nem a füst szempontjából, hanem a másik.. :DDD

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7439) Router válasza f27 (#7435) üzenetére


Router
őstag

Én adok érte 25-öt! ;]

www.reballing.hu/forum

(#7440) KillHates válasza f27 (#7435) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hali! Köszönöm megkaptam, már el is adtam a gépet. (jó nagy cumi lett belőle, mert végül kellett bele egy alaplapot rendelnem, teljesen megbízhatatlanul működött.)

Szerintem inkább egy alaplapot kellene nézni abba az ACER-be.
Mi a baja egyébként?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#7441) Router válasza Gigabyga (#7419) üzenetére


Router
őstag

Jó nekem a flex is, csak vágd körbe egy bő centire, a többit megoldom. :DD Amúgy elég új cucc, i3.

www.reballing.hu/forum

(#7442) KillHates válasza mobileman (#7438) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hát, azért ma nem remekeltél... Aztán hogy fusiban mit csinálsz :U :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#7443) mobileman válasza KillHates (#7442) üzenetére


mobileman
aktív tag

Á, nem, a fusi is magától javult meg, no meg tegnap is a macbook pro :C

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7444) f27 válasza KillHates (#7440) üzenetére


f27
aktív tag

Ha de mi volt a baja hogy nemtudtad megcsinalni,hamar megis valami cumi volt vele?

Ezen valami nem okes ha leveszem a gput rola elindul az alaplap ha rajta a gpu leveri magat.
Tapok jol,ukodnek latszatra foggalmam sincs mi a baja.
Procit mar eladtam belole igazabol letojom lebontol kijelzo hdd ramok burkolat stb... :))

(#7445) #81556480


#81556480
törölt tag

Üdv!

Mikor az xbox 3 ledes lesz akkor többnyire mi adja meg magát a GPU vagy a processzor?
Reballkor mind a kettőt újragolyózzátok?

(#7446) mobileman válasza #81556480 (#7445) üzenetére


mobileman
aktív tag

Csak a GPU, prociról nem hallottam, h piszkálni kellene..

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#7447) kokov válasza ielektros (#7426) üzenetére


kokov
tag

"Nézd meg nincsenek e megsarkazva..". aha, idáig vakartam az a *rva ragasztót róluk, az egyik kisebb felül sérült volt. Hogy eddig is, vagy a ragasztóval együtt jött a többi az jó kérdés, de annak már mindegy volt.
Leszedtem, ilyen a nyák alatta, szóval úgy néz ki a remény még él, de hát egy merő retek az egész így néz ki pedig úszott az alkoholban és már nem érzem a kezem...

Lehet kapni ilyet felgolyózva, szokta rendelni itt a ph-n valaki, vagy másikról szoktátok bontani? Gondolom nem mindenki egyesével ebay-ezik.

[ Szerkesztve ]

(#7448) kokov válasza mobileman (#7425) üzenetére


kokov
tag

Nem gond, csak rendet kéne ahhoz rakni, hogy publikálható kép készülhessen, mert most kb. irgalmatlanul szét van minden pakolva és egyrészt égne a pofám, másrészt kéne vagy fél óra utómunka, hogy semmi olyan ne látszon véletlenül, ami viszont nem tartozik másra. Azonosítók, kulcsok, ilyesmi... Persze ha ragaszkodsz hozzá megcsodálhatod az alsófűtés tetejét, mert az most tiszta, minden más csurig :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7449) ielektros válasza kokov (#7448) üzenetére


ielektros
senior tag

Hidd el nekunk az also futes teteje mar eleg. A koszos tanga a fenet nem erdekli. Az van nalunk is. Kicsit azert erosen adod elo a dolgokat. Utomunka. Tekerd abba az iranyba a kamerat ahol mar nem lastszik mas. Ha nem megy akkor az allomast is kar lenne lefotozni. Menni fog. Ha akarod. :K

[ Szerkesztve ]

(#7450) ielektros válasza kokov (#7447) üzenetére


ielektros
senior tag

He? Ez nem nekem szol szerintem. ikszdé

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.