Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6251) Router válasza ielektros (#6248) üzenetére


Router
őstag

Na ez a méret nekem tökéletesen meg is felelne, a 36 ojró se vészes érte de postával már húzós. Szétnézek itthon de gyanítom nem lesz olcsóbb itt sem.

www.reballing.hu/forum

(#6252) Router válasza KillHates (#6249) üzenetére


Router
őstag

PVC boltban árulnak ESD cuccokat? :U Köszönöm az infót, meg fogom kérdezni. :K
Amúgy még parafa lapon gondolkodtam de jobb lesz ez.

www.reballing.hu/forum

(#6253) f27 válasza Kocska89 (#6247) üzenetére


f27
aktív tag

Amin kerezdbe van a kondi az falcon gpu
Amin siman az xenon

Vagyis mikor csak a chipet nezed akkor megveheted falconak a xonont .
Ugyanis a falcon chip dupla anyiba kerul mint a xenon.

(#6254) Kocska89 válasza f27 (#6253) üzenetére


Kocska89
tag

Falconra valót fizettél és xenont küldtek? Legalább kompatibilis a kettő?

(#6255) f27 válasza Kocska89 (#6254) üzenetére


f27
aktív tag

Nem rendeltem,de valakit atvernek.
Nem kompatibilisek egyeltalan.

(#6256) albi31


albi31
senior tag

Azt írja,hogy szeret!Most mi legyen?mit mondjak asszonynak? :((( ja,mert mondtam neki,hogy ha erre jár,szóljon,megiszunk egy sört,mert úgy megszerettem....lehet félre értett? :U

(#6257) ielektros válasza albi31 (#6256) üzenetére


ielektros
senior tag

az gaz. :Y Nem kellene mar hagyni a fenebe? Atmegy igy az egesz topik egy lehuzos ovodaba. Kifejtettuk mar a velemenyunk az ilyenekkel kapcsolatban sokszor. Ez csak a velemenyem, szoval nem kell miatta leharapni a fejem. De szerintem sok lesz mar.

[ Szerkesztve ]

(#6258) albi31 válasza Router (#6252) üzenetére


albi31
senior tag

esetleg ha van valami infó,szólsz?engem is érdekelne,köszi.

(#6257) ielektros :3 éve küzdök az ilyen skacok ellen,nemzetközi szinten!(youtube)..és ahogy látod,megakadályoztuk,hogy valakit palira vegyen!(egyelőre)

[ Szerkesztve ]

(#6259) f27 válasza ielektros (#6257) üzenetére


f27
aktív tag

Ha jol emlexem te kerdezted a garcimkeket igaz?

(#6260) Tamás9x válasza ielektros (#6213) üzenetére


Tamás9x
őstag

ESD istenem megint ez a marketing izém izé :W :W Megfelelő páratartalom mellett nincs szükség ESD védelemre ;) Ezt a hirdetést a Dinó támogatta

Amúgy ajánlom a csillagpontos kötéseket, mert föld-föld között is van potenciál különbség... Amióta párosítom a szobát, illetve a műhelyt sosem húztam ívet, még csilivili gumicsizmában sem :Y

Egy kuka laptopot bont és rakja össze, tanulja, hogy hol lehetnek csavarok :)

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#6261) ielektros válasza Tamás9x (#6260) üzenetére


ielektros
senior tag

Ez, hogy a csajszi mit csinal az nem gaz te. :C Nem is erint. Gondoltam, hogy nem egy felmillas gepet hackel az agyon. Ez inkabb csak vicc volt. Eeeeerted? Vicc. Ne legyel nekem Feri :))

Viszont az ESD-rol ne meselj ilyen hulyesegeket. Legyen mar a topik egy kib@szott picit minimalisan kicsiket eppenhogy hangyaf@sznyit szakmai... Az, hogy marketing vicc azert kicsit eros. A csillagpontos ESD kotes vagy vedofold kotesek mar mas teszta. De azzal nem ertek egyet, hogy az ESD-nek csak megfelelo paratartalom mellett van ertelme. A parasitas krva jo dolog, de en spec nem akarom rohasztani a draga muszerparkot tul magas paratartalommal. Nem tudom nalad milyen a paratartalom. Nalam ~55%-os relativ paratartalommal eloidezheto statikus kisules ha nagyon dolgozom rajta :DDD Ennel magasabbat nem akarok sem egeszsegugyi sem mas okokbol. A magas para miatt minden berendezesben jobban lerakodik a por, draga muszerek, szerszamok, konyvek sem szeretik ha rohasztom oket.

Fold-fold kozott mit ertesz? Egyik dugalj, masik dugalj? Persze hogy van pot. kulonbseg. Ha egy csillagpontbol indul ket vedovezeto es az egyik 100m-el hosszabb akkor nyilvan van potencial kulonbseg. De meg sok mas eset is elofordulhat ami okozza. De ez nem is kerdes. Ha viszon egy helyisegen belul van kulonbseg akkor jo szar a halozat.

f27: Igen, igen en. En tegnap rendeltem megint. Ami az iven van ahhoz hasonlot en is vasaroltam. Nekem csak az volt a lenyeg, hogy mindegyik olyan legyen ami lehuzaskor roncsolodik.

[ Szerkesztve ]

(#6262) ielektros válasza Tamás9x (#6260) üzenetére


ielektros
senior tag

Annyit szerettem volna hozzafuzni, hogy ne menjunk bele az ESD dologba elvi kerdesekkel. Maradjunk szakmai alapokon, ugy van ertelme. Kulonben csak vitazunk azt meg nem akarok :N

Vitazni mi Ferivel szeretunk :C :DDD

(#6263) Tamás9x válasza ielektros (#6261) üzenetére


Tamás9x
őstag

Értem én, hogy vicc, de nem jó vicc ;]

Nem szar a hálózat, a gépek, a táp szűrése, a burkolat.... Én speciel vas asztalon dolgozom. sosem húztam még ívet, a székemen csirkeháló van egy elég rugalmas 3 eres kábellel, szerintem valami audio kábel letehet, a párásítás igen is kell, különben egy venti mellett a levegő portartalma csodákra képes ;)

Nem hiszem, hogy mindenki földelő forrasztással kezdi a munkát a nyákon, mert különben azonnal tönkre megy az elektronika ;]

Az meg, hogy rohadnak a gépek, hát, én úgy tudom, hogy van korrózió védelem minden nyákon. Pont emiatt.

UI: a horganyzott csirkeháló szúr ha eltörik lassan cserélem vörösréz hálóra :D

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#6264) ielektros válasza Tamás9x (#6263) üzenetére


ielektros
senior tag

En ertem a parasitas fetisedet. :DD De mond mar meg, hogy mit jelent ez relativ paratartalom szerint. :F Szamokkal kifejezve ertenem mire gondolsz. Mert 40%-60% az egeszsegugyi normal ertek. Tehat nalam az 55% az pont annyi amennyi, de rossznak nem mondhato. A port en is utalom. Emiatt sokat is takaritom a muhelyt.

A rohadnak-ot nem csak arra ertettem, hogy az alaplapok, panelok. Szerszamacel, krommentes finom keziszerszamok, fogok, stb. konnyen rozsdasodnak. A szallo por megkotese nem kulonbozik nagyban 55-60% vagy 70% eseteben, de tartos 70-75% relativ paratartalomnal mar megjelennek a peneszgombak is ha nem is latod oket. Es ez szarabb mint a szallo por.

[ Szerkesztve ]

(#6265) Tamás9x válasza ielektros (#6264) üzenetére


Tamás9x
őstag

Nálam olyan 70% lehet, van egy levegőtisztító is 2-3 naponta mosom ki belőle a dzsuvát, mintha minden noti tulaja porgyárban dolgozna :(((

Most kaptam ajándékba egy ilyet: [link] 90 x 200-as méretben ő lenne a csirkeháló utódja ;]

Forrasztó, multiméter, szkóp(bár ez régi csöves így nem tudom érdemes e a földelésen tartani) van a vasasztalra az 2 egymástól távol lévő konnektorra illetve a Nyírtávhő fűtés csőjére van földelve. Így nem használok karszalagot, sem antisztatikus zacsikat.

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#6266) ielektros válasza Tamás9x (#6265) üzenetére


ielektros
senior tag

En mondjuk csak is nyitott ablaknal porolom a notikat, vagy van erre egy rendszeresitett porszivo. A 70% paratartalom nalam mar nagyon sok lenne. Minusz kulso homersekletnel mar az ablakon kicsapodik a para. Ezt utalom de nagyon es raadasul a penesz melegagya.

A szkopot, plane ha regi csoves es gyarilag is foldelt a betapja akkor minden kepen foldeld le. Csak arra vigyazz hogyha 230V-os halozatrol uzemelo berendezest vizsgalsz uzem kozben akkor erhetnek kellemetlen meglepetesek. Ezert hasznalok levalszto trafot minden javitando keszulek elott. Igy teljesen halozat fuggetlen a dolog.

Te mar igy is tobbet tettel az EPH es kvazi ESD teren mint sokan masok. A futes csovekre valo foldelessel vigyazz. Nekem regen a panelban a futescso valamilyen modon rohadtul nem volt foldelve es a fold es a cso kozott siman megvolt a fel fazis.

Orosz ESD

[ Szerkesztve ]

(#6267) Tamás9x válasza ielektros (#6266) üzenetére


Tamás9x
őstag

Ez beteg vid:D Fi-Relé?most ez van védelemnek minden ágon,illetve egy online UPS választja le a hálózatról.

ESD védelem megemlítése után azért vagyok a plafonon,mert minden "kolléga"megvásárolta az ESD kesztyűt,csipeszt,papucsot,köpenyt...:D sorolhatnám míg ki nem merül a lista. És még ezek után is sorra rontják el a notikat :)

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#6268) ielektros válasza Tamás9x (#6267) üzenetére


ielektros
senior tag

Mert azzal kezdtek a kollegak az ESD vedelem kialakitasat ami mar a huszadik lepcsofok kellene, hogy legyen. Ez nem errol szol de ezt te is vagod biztos vagyok benne :K

Addig varjon az ESD amig en kopenyt meg papucsot veszek fel emiatt. Az asztalra (mukateruletre), szerszamok egy reszere figyelek elegge. Kesztyu nekem is van bar azt nem nagyon eroltetem mert nem tudok olyan finoman dolgozni benne. Csak akkor hasznalom ha esetleg valami null kilometeres berendezest kell Rework-olni. Azt is inkabb az ujlenyomatok miatt. Samsung, Toshiba TV, ilyesmik. De mar nem is csinaltam TV-t mar vagy fel eve.

Szerintem a videoban az oroszokat ismerve nincs "FI-rele" hanem ugy gyujtja be a talan alkoholt, hogy kozel a padlohoz vagy talan finoman megerintve ivet huz. Naluk mas a halozat kialaktasa emlekeim szerint. Marmint a a vedofold rendszerre gondolok. Regen tuti mas volt. Talan nem is volt vedofold. Az egyenfeszultsegu berendezeseik is pozitiv testelesuek voltak. Apam orak hosszat rohogott rajtam amikor egy orosz URH radiot javitottam es mindig ugy probaltam, hogy felraktam a tapegyseg tetejere. Persze mind a ketto fem hazas volt. Az istenert nem ertettem, hogy az asztalon merve minden ok, ha beakarom inditani akkor meg zarlat van. Szetszed, megint mereget, osszerak. Ugy 20x.

[ Szerkesztve ]

(#6269) Router válasza ielektros (#6266) üzenetére


Router
őstag

A futes csovekre valo foldelessel vigyazz. Nekem regen a panelban a futescso valamilyen modon rohadtul nem volt foldelve es a fold es a cso kozott siman megvolt a fel fazis.
- korszerűsítésnél/csőtörésnél mostanában már nem tesznek vissza acélcsövet hanem KPE csővel beletoldanak az meg ugye nem túl jó elektromos vezető, itt meg is szűnik a folytonosság ergo innentől nem működik a csővezetékes földelés mert egy leválasztott hálózatra kötsz rá.

albi31: Szólok ha levadásztam őket, keresek valami elérhetőséget mert nekem postázniuk kell. ;)

www.reballing.hu/forum

(#6270) ielektros válasza Router (#6269) üzenetére


ielektros
senior tag

Ugy ahogy mondod. Bar anno kb 15-17 eve ez a problema meg nem volt jelen. Ott valami regebbi egyeb megoldas volt a dolog mogott. A futes csovet amugy illik EPH-ra kotni. De foldeles szempontjabol nem szabad alkalmazni. Egesz nagy kiterjedesu fem dologrol van szo. Rizikos foldkent "hasznalni" akkor is hogyha EPH-n van.

[ Szerkesztve ]

(#6271) Router válasza ielektros (#6270) üzenetére


Router
őstag

regebbi egyeb megoldas - lopjuk ki a lehető legtöbb anyagot az építkezésből című megoldás lehetett az, a réznek már akkor is jó ára volt. :DDD

www.reballing.hu/forum

(#6272) KillHates válasza Router (#6252) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem igazán. Viszont árulnak jó kemény ipari PVC-t amin jó bütykölni és nem vezeti az áramot.
Én egyszer indítottam alaplapot ESD PVC-n. Utána volt nagy zapp-serc!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#6273) dpu1


dpu1
csendes tag

Üdv.
Halkan kérdezem.
Ismer valaki BGA-zással ill. notebook javítással foglalkozó magyar nyelvű SZAKMAI fórumot?
Ha tudtok ilyent köszönettel venném az elérhetőségét.

(#6274) ielektros válasza KillHates (#6272) üzenetére


ielektros
senior tag

Ezt nem ertem. Ez hogyan lehet? Az antisztatikus ESD alatet az nem vezet. Totalisan szigetel. Ellenben antisztatikus anyagbol van kialakitva. Ennek a felulete van 1MOhm-al jo esetben vedofoldre huzva. De ez is igazabol a feluleten kialakulo statikus toltodeseket igyekszik "kisutni". Mi lehet az oka ha egy alaplap meghal egy ESD "alateten"?

(#6275) KillHates válasza ielektros (#6266) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szergej egyszer elb@ssz@ a kottát és a fázisra köti a kis fehér drótját és miután a kezével a földhöz ért utána az arcával is fog gyorsan ;]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#6276) ielektros válasza dpu1 (#6273) üzenetére


ielektros
senior tag

Meg jo, hogy halkan kerdezed.... Csak nem elegge. :N Hat te meg mi a pocsomert kotekszel? :F De ezt kizarolag csak akkor vedd megadra ha kotekedesbol irtad :B . Ha nem akkor melyen sorry. Az ESD neked nem eleg szakmai notebook vagy akarmi szervizeles szempontjabol? Azt hiszem ez is hozza tartozik es ha jol tudom mar jo ideje lokal-ban vagyunk, nem is szakmaiban, azon kivul, hogy a topik cime ugy maradt. Ha kerdesed van tedd fel....

KillHates: jaaaaaa hat igy mar mas a helyzet. Az mar ugy szep defibrillator :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6277) Router válasza KillHates (#6272) üzenetére


Router
őstag

Most nézem street view-on, de nem látok PVC boltra utaló nyomokat a Kerepesi és a Hungária sarkán sehol. Ha meglenne az üzlet neve, már fel tudnám őket hívni. :U

Minden esetre itthon is futok egy kört az ilyen jellegű boltokban hátha akad valami kedvemre való.

www.reballing.hu/forum

(#6278) dpu1 válasza ielektros (#6276) üzenetére


dpu1
csendes tag

Szia. Tévedsz. Nem a "pocsodert kotekszem".
Ha már jó ideje lokálban vagytok attól még érdeklődhetek egy fórumról.
Arra gondoltam, hogy talán az ország legjobb legügyesebb, leggazdagabb, legrosszabb helyesírással rendelkező, legnagyobb egóval bíró ... javítói kivételével esetleg más máshol nem-e működtet szakmai jellegű és nem kifejezetten a "klikken" kívüliek munkáját fikázó portált.
Bocs ha valakit megsértettem vagy kihagytam.

(#6279) bbarna válasza ielektros (#6274) üzenetére


bbarna
tag

Tudtommal az ESD anyagok mind elektromosan vezetőek éppen azért, hogy a földelésen keresztül el tudja vezetni az esetlegesen kialakult elektrosztatikus feszt. Az ESD - s öltözetek anyagába fémszálak vannak szőve, a müa. ESD burkolók is vezetnek, azért is olyan drágák.

(#6280) mobileman válasza dpu1 (#6278) üzenetére


mobileman
aktív tag

És ki lenne a szerencsés illető? :D

[ Szerkesztve ]

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#6281) ielektros válasza dpu1 (#6278) üzenetére


ielektros
senior tag

Hat te igy akkor en is.

"Tévedsz. Nem a "pocsodert kotekszem"."
Pedig bevehetned...

En tobbszor is hangoztattam, hogy nem szeretem valakiknek a folyamatos fikazasat. Bar van boven akit lehet fikazni. Ha egy kicsit beleolvasol a forumba akkor meglatod kedves igenyes baratunk, hogy folyamatosan bovul a topik. Nem allitottam soha, hogy en vagyok a legjobb. DE!!! nem is megyek be egy kocsmaba es kocsogozom le az ottani vendegeket es nem kerdezek ra, hogy tudjatok merre van egy jobb kocsma? Mert kulonben valoszinu beverik az orromat. jogosan.

Egy dolgot azert ne hagyjunk szo nelkul kerlek. Kinek a munkajat fikaztuk? Munka. A szo nagyon fontos, hogy ertelmezesre keruljon. Munka. Eddig akiket fikaztunk (es amiket olvastam) ott szinte kivetel nelkul tettunk fel fotokat is, hogy ez az amirol beszelek. Es mar ne is haragudj, de pl a hajszaritozas az nem meriti ki a munka fogalmat. A raegetett flux sem. A holegfuvo pisztoly szinten nem. Ilyeneket szinten fikaznak nem is kicsit egy autoszerelo topiukban is. Szoval kerlek alapozd meg a kijelenteseidet. Bar ilyen nyitas utan nem kifejezetten erdekel.

Azert egesz szep a dicsosegfal :C :Y

legjobb: KillHates
legügyesebb: KillHates, mobileman
leggazdagabb: CSAKIS F27 :))
legrosszabb helyesírással rendelkező: F27
legnagyobb egóval bíró: ielektros

Ha esetleg szeretnel informaciot akkor ebben a forumban is van rengeteg. Erzesem szerint itt MINDENKINEK segitettunk eddig akinek adta lehetosegunk. Igen vannak kozottunk nagy pofaju (mint en) egyenek es vannak olyanok is akik csak az eszuket jatszak. De altalanositva nem mondhatod itt senkire, hogy nem segit mert ugy jarsz mintha vegul feltettem volna a kerdest abban a bizonyos kocsmaban.

Te bakker, a srac nem a Ferirol beszel? :C Feri: vicc volt

[ Szerkesztve ]

(#6282) mobileman válasza Router (#6277) üzenetére


mobileman
aktív tag

Pontosabban itt van, nem sokat tévedett a kolléga :D

Budapest 1148 Kerepesi út 38
Nyitvatartás: H-P 8-17ig
Tel:251-27-23

http://www.linoleum.hu/elerhetoseg.html

[ Szerkesztve ]

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#6283) KillHates válasza dpu1 (#6278) üzenetére


KillHates
nagyúr

"az ország legjobb legügyesebb, leggazdagabb, legrosszabb helyesírással rendelkező, legnagyobb egóval bíró ... javítói kivételével esetleg más máshol nem-e működtet szakmai jellegű"

Jaj! Ezen bekönnyeztem a röhögéstől! :D :DDD Köszönöm, hogy bearanyoztad a vasárnap estémet :R :R

Szerintem azért nincsen klikkesedés. Én leoltom bármelyik régi motorost itt a topicban, ha alaptalanul fikázni kezd bárkit. Szerencsére vagy sajnos nem vagyunk egyformák; mindenkinek van egy stílusa így lehet, hogy elsőre sértő vagy kellemetlen (mondjuk van aki másodszorra is :B ) de erre van a fórum motor, hogy vissza lehessen keresni és megérteni, ki miért milyen.

Egyébként többünk fejében is megfordult már, hogy indítunk egy kizárólag szakmai fórumot; és mielőtt parázs vita keletkezne abból, hogy ki mennyire hamisított fluxot használ, vagy milyen hatásfokkal akarja felgyújtani a műhelyét a rosszul bekábelezett elektromos hálózattal akkor a beszélgetést átirányítjuk ide a LOKÁL-ba. Aztán ha megvan a megoldás, akkor a prominens hozzászóló kommenteli a SZAKMAI-ban, hogy ország-világ előtt tényleg ne égessük magunkat az alapvető fizikai-elektrotechnikai tudás hiányával :D :K :B (mert sajnos eléggé gyakran előfordul.. .:( )
A másik, ami miatt érdemes lenne indítani egy IGAZI SZAKMAI topic-ot, hogy ugyancsak kiszűrjük az ilyen hozzászólásokat :R

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#6284) KillHates válasza mobileman (#6282) üzenetére


KillHates
nagyúr

:R köszönöm a kiegészítést!

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#6285) dpu1 válasza ielektros (#6281) üzenetére


dpu1
csendes tag

Nem igazán értem ezt a "Hat te igy akkor en is."-t
Másodsorban, köszönöm nem veszem be ha nincs akinek odaadd akkor sajnállak. Úgy gondolom ennél én kulturáltabban tettem fel egy kérdést amire továbbra sem kaptam választ. A felsorolásom természetesen nem kizárólag Rólad és Neked szólt. Így a fenyegetést sem érzem helyénvalónak.

(#6286) dpu1 válasza KillHates (#6283) üzenetére


dpu1
csendes tag

A válaszod részben szimpatikus.
A hozzászólásom melyik részével nem értesz egyet ami miatt kiszűrnéd?
Valótlant nem állítottam igaz szakmai sem volt de itt -úgy gondolom- elfér:)

(#6287) nahunn válasza Router (#6277) üzenetére


nahunn
tag

én is gondolkodtam h hol lehet mert tőlem egy köpésre van de nem rémlik

(#6288) Gabesz85 válasza Gigabyga (#6050) üzenetére


Gabesz85
csendes tag

Miért kell fogyatékosnak nevezned a Tbányaiakat?Én is Tbányai vagyok és biztos nem adtam volna 35k érte.Annyiért kapok újat.Amúgy hol szervizelsz?Van egy rossz VGA-m HD4870.Nem ad képet.Mennyiért javítod?6k? :)

(#6289) nahunn válasza nahunn (#6287) üzenetére


nahunn
tag

közben látom már megoldódott.

btw valakinek van esetleg schemaja T61-hez?

(#6290) nahunn


nahunn
tag

egyébként meg szomorúan látom, hogy az utóbbi napokban kicsit esik a színvonal az átlag magyar fórum szintre, ami ezek szerint az újonnan érkezők miatt van ?!

[ Szerkesztve ]

(#6291) nahunn


nahunn
tag

http://www.ebay.com/itm/281221619773?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

túl szép h igaz legyen, de egy próbát megér...

(#6292) ielektros válasza dpu1 (#6285) üzenetére


ielektros
senior tag

Valoban tulreagaltam, de te is minositetted az itteni embereket. Masik magyar forumrol en szemely szerint nem tudok.

Angol, nemet, spanyol, orosz forumokat ismerek.

BadCaps
BadCaps
BGAmods
reballing.es
electronicwerkstatt.de

PDF-ek
BGA_Reballing_Instruction_Manual.pdf
ERSA altal keszitett angol dokumentum - bga_repair
Lead Free Rework

Hirtelen ennyi. Remelem hasznodra valik.

(#6293) ielektros válasza Gabesz85 (#6288) üzenetére


ielektros
senior tag

Erre a fogyatekos dologra en is tettem megjegyzest mert nagyon durva ilyet egy forumban kijelenteni. Ellenben kar lenne tovabb izzitani a parazsat...

[ Szerkesztve ]

(#6294) dpu1 válasza ielektros (#6292) üzenetére


dpu1
csendes tag

Ok. Melyikkel nem értesz egyet?
Akkor én is hozzáteszek.

http://www.elvikom.pl/forum/viewforum.php?lang=en&f=209

Ilyesmire gondolok amikor SZAKMAI-t keresek.
Gondoltam magyarul is lehetne.
Tudom az angol a szakma nyelve de talán sok embernek (köztük én is) egyszerűbb lenne az élete. Ezért bátorkodtam a felvezető kérdést -ha halkan is- elkövetni.

(#6295) f27 válasza ielektros (#6281) üzenetére


f27
aktív tag

Na neee ez igy nemjo.
Envagyok a legjobb
A legroazabb
A legszegenyebb es a legazdagab a tudatlansagba.
A legnagyobb egoval rendelkezek,mert a szarvam mar a szekrenBen tartom.
Legroszab helyesirasal is enrendelkezek kinai alampolgar leven :DDD

Mindent osszevetve,nincs az a topik ahol szorol szora lelenne irva minden hogy mit hogyan kell csinalni.
Vagy tevedek?
En egy evig bujtam a kulfoldi forumokat a 10% infoert a maradek 40% mar magamtol szedtem ossze.
Es valjuk be egyikonksem tud tobbet 50% nal vagyis ha profit keres a srac azt nem ezen a bolYgon kell keresnie.
Ha beeri par gondolattal amit mi vegig szoptunk es megoszuk vele akkor lehet eltud indulni 10% rol :))

(#6296) kikihun válasza f27 (#6295) üzenetére


kikihun
újonc

Naaa Én is ezen a bolygón élek :)) ( most lehet megkövezni) :DD

(#6297) ielektros válasza dpu1 (#6294) üzenetére


ielektros
senior tag

Szerintem magyar teljesen szakmai forumra kicsi az esely. Szet kellene szedni topikokra. Kezdok kerdesei blabla. Valakinek szakmailag az egeszet ellenoriznie kellene, hogy a sok hulyeseg ne verjen szeget senki fejebe. Odafigyelni az offolasra, moderalni. Hat nem egyszeru az biztos ugy, hogy maga a celkozonseg nem tul nagy.

Es ahogy sok sok sok angol es nemet nyelvu forumot atolvastam en azt vettem eszre, hogy ez csak egy alom. Offolas van mindenhol. A tema nagyon nagy teruletet fed le. Es igazabol ennek a topiknak is inkabb notebook szervizeles cim illene mint rework... Nyilvan gergo nem ilyen szandekkal nyitotta, de ez lett belole. Erre huzta a nep, a problemak, miagymas.

Ha megnezed a kulfoldi forumokat, akkor tobbynire ket lehetoseg van. Vagy szetszedik notebook tipusonkent kulon kulon topikokra vagy pedig a helyzet hasonlo mint itt.

A BGA erosen kapcsolodik a notebook szervizeleshez. A szervizeles erosen kapcsolodik szerszamokhoz, es igy tovabb. Ezeket ha kulon szedjuk akkor allandoan csak moderalgatas folyik mert semmi nem passzol sehova. Hogyha valakinek egy notebook-al baja van es nem jut vele dulore, leirja a szervizes forumban. Kiderul, hogy BGA-hiba. A BGA forumbol ez mar kimarad. Nem lesz ott az info a hibarol. Es igy tovabb.

Azert egy kis keresesi rutinnal, szinten minden kerdesedre talalsz valaszt. Ha nem akkor kerdezz. Vagyunk elegen akik szivesen jaratjuk a szankat azert, hogy segitsunk masokon. Az elejen amikor elkezdtem erdeklodni a tema irant, ugyan ilyen volt az erzesem. Ma mar mashogy latom. Nem jutottam elorebb csak olvasassal az angol tematikus forumokban sem. Mindenhonnan jott egy-egy info, egy otlet, kiprobaltam es levontam a konkluziot.

Ha most kezded es egy olyan forumra vagysz ahol minden szepen csodasan le van irva es az emberek csak errol beszelgetnek akkor erzesem szerint nem sok eselyed van megtalalni. Amennyiben sikerul akkor kerlek oszd meg velem/velunk is.

F27: Mi a francot jelent a "legroazabb" :F :C :Y

[ Szerkesztve ]

(#6298) dpu1 válasza f27 (#6295) üzenetére


dpu1
csendes tag

Szia Neked is.
Kellet egy kis idő mire értelmeztem az általad leírtakat:)
Nem jól érzed nem azt kívántam, hogy a hosszú idő alatt összegyűlt információját mindenki ossza meg velem. Csupán egy olyan topic-ot kerestem (volna) ahol értelmesen próbál reagálni egy hozzáértő a feltett gondolatra kérdésre, kérésre.
Nem most szeretném elkezdeni a forrasztgatást. Csinálom már egy ideje. (Természetesen nem olyan szinten és gépekkel mint Ti.) :)

(#6299) KillHates válasza dpu1 (#6286) üzenetére


KillHates
nagyúr

Természetesen a szakmaiatlanságot (de szép szó; főleg így legépelni :D ) szűrném ki egy szakmai topic-ból :K

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#6300) f27 válasza ielektros (#6297) üzenetére


f27
aktív tag

Hat ilyen a helyesirasom.
Es ugye nemkezdunk mondatot hat szoval.
Es ugye esel sem kezdunk mondatot :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.