- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabieable
aktív tag
http://youtube.com/post/UgkxU6CzZNfCm0p0M_MMeMCqCeKE_VPxkWh3?si=HOw3j3JMnW1V1xOt
ott a lezer meg a cutting module is -
dvd_R+
őstag
válasz
cross56 #10697 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettötöknek!
De tuti hogy arról a hangról beszéltek amire gondolok ?
mert én úgy emlékszem nem volt eddig..Azaz igazáság amit direkt kihagytam a story-ból hogy ne befolyásoljam a válaszotokat, hogy eléggé nyomi voltam, mert filament csere történt, megnyomtam a play gombot majd kimentem dobni egy sárgát
csak a gond az, hogy a ams kit félig lelógott a levegőbe és elfeletkeztem róla..
mire bejöttem borult de szerencsére az ams tube-ok megtartották de lógott a levegőben.. tehát egy 30-40cm-et zuhant és zuhanáskor a gépbe füzött tubos rész ott megtépte a gépet ami azt eredményezte hogy ezt a részt teljesen kirántotta..Miután megnéztem a a képen látható jobb oldalon lévő kis izé elrepedt emiatt már az sem tartja jól ott a baloldali nagyobb izét..
Illetve a nagyobb izének alul van az a kis vékony része na az beletört a gépbe és a mellette lévő kis vékony izé is lejött amit nem is találok..
szétszedtem kiszedtem a beletört darabot, minden okés bekapcsol hibátlan..
Rendeltem egy újat, ha megjön beszerelem és készcsak azt nem tudom hogy ez a hang emiatt van e.. vagy eddig is volt csak nem tünt fel.. most meg túl kapom..
Ezért kérdeztem, hogy nálatok is van e ilyen hangjaCsak kérdés, hogy haljátok e amire gondolok
-
Norbi46
aktív tag
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Bambulab A1 nyomtatónak ha simán menüben vagyok és a control alatt a le fel jobbra balra mozgatás közben a linken található hangot hallom az normális ?
Mert első nap (azaz tegnap) én ezt nem hallottam most viszont igen..
[link]A hangfelvételen nem a zümmögő hang a lényeg az normális tudom, hanem a vele járó vékony ilyen kerregő / ciripelő hang ha le fel mozog a tengely és olyan 27 másodpercnél amikor elkezd jobbra balra mozogni a nyomtató fej akkor még erősebben hallani..
-
Norbi46
aktív tag
válasz
szabieable #10678 üzenetére
Hát igen jó gépnek ígérkezik ez a H2D! A kérdés tényleg az ára lesz! Bár a régebbi hírek ugye úgy szóltak hogy lesz egy personal és egy business printer. Kíváncsi vagyok! Na 25. én minden kiderül!
-
Emunem
őstag
Hát én berasálok, a hulladék eryone PLA, amivel kalibrált állapotában is egy szívás volt a nyomtatás, most próbaképpen kinyomtattam egy veszélyes modellt, mondva úgyis mind1 már neki, max kidobom a fenébe. Erre olyan gyönyörü lett, hogy nem tudom mit csináljak. No ágy-tapadási probléma, nincs fényesedés, nincs rétegtapadási baj, nincs spagettiszörny...
A többit csak így: [kép] [kép]
Most a többi "hulladékot" is befogom bambu profilba, aztán meglátjuk, ott mi a helyzet. (Mondjuk a neves eryone ASA-t
)
-
cross56
senior tag
válasz
AndrewTdi #10632 üzenetére
Köszönöm neked is és a többieknek is a válaszokat, inkább akkor elengedem a dolgot. Amúgy is tényleg nagyon megnövelné a nyomtatási időt.
Más kérdés: A nyomtatónak és a számítógépen lévő bambu studio-nak egy hálózaton kell lennie? Elvinném máshova a nyomtatót, és itthonról, számítógépről akarnám vezérelni. -
blountex
senior tag
válasz
Emunem #10680 üzenetére
Adom, ha tényleg ekörül lövik be a 2 fejest az még nem is olyan vészes árazásban, tekintve a többi 2 fejes nyomtatóhoz képest.
Az AMS plusz egy extra pont, így gyakorlatilag minimalizálni lehet az anyagveszteséget 2 fejjel.Vajon normális led világítást tesznek ezúttal a géphez?
Ha már olvasom , hogy x1c-hez nem sikerült....Szerintem teljesen felesleges, hogy egy nyomtató lézervágást is tudjon.
Arra ott vannak külön a kék dióda lézeresek jóval nagyobb területtel, teljesítménnyel (20w), és kiforrott szoftverrel. -
poli27
Topikgazda
válasz
szabieable #10678 üzenetére
Csak éppen megfizetni nem fogod tudni, szerintem árban valahol a prusa xl felé lesz...
-
Norbi46
aktív tag
Valódi szervó motor.
-
bigrob
őstag
Ha valakit érdekel, mivel visszaküldtem az A1-et, ezért a hozzá nyomtatott cuccaim anyagárban/PLA-ban bizniszelve átadnám, GLS-el elküldöm bárhova ingyen.
Minden PLA-ból nyomtatva, jó pár órányi melótól mented meg magad ha szükséged van rá!
AMS Lite Top Mount + stabilizáló a gép aljára, fehér színben.
AMS Lite spool adapter - Ez a legjobb adapter ami nyomtatható, 4db, sötétkék színben.
Bambu Lab A1 Accessory Box - Fekete és babakék színben, belseje tetejébe vágva szivacs.
A1 Purge Waste Bin - Fehér és babakék kis tálca van benne, így nem ragad a dobozba a poop. Direkt a top mountos merevítőhöz tervezve. Deflector szerintem felesleges. -
Vesa
veterán
válasz
ParadoxH #10674 üzenetére
Szerintem itt az a probléma, hogy nem az anyag penészedik, hanem az apró rétegelt felépítés miatt, a tisztítási folyamat (értsd: mosogatás), nem hatékony, így baktériumtelepek jöhetnek létre. Ezen a filament anyagának food safe jellege nem segít. A 3D anyagok többsége nem mosható mosogatógépben sem, egyrészt az erős vegyszerek miatt, másrészt a magas hő miatt. Így a fertőtlenítés ezen módja sem lehetséges. Magam részéről semmilyen élelmiszerrel érintkező eszközt nem nyomtatok és nem használok, éppen emiatt.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
poli27 #10673 üzenetére
Csak kiegészítésnek, háttérkutatás nélkül: ha egy filamentnél ISO 22196 (antibakteriális aktivitás műanyagok felületén) vagy JIS Z 2801 szabvány szerinti vizsgálati eredmények vannak annak mérhetőnek és igazolhatónak kell lennie. Ezeket orvosi műszereken is alkalmazzák. A hatékonyság a fémionok koncentrációjától függ. Érdemes ezt esetleg megnézni a gyártó oldalán ha valakit ez tényleg érdekel. Az hogy milyen baktériumok ellen hat és mennyi ideig, az már megint más kérdés.
-
JasL
őstag
Vannak foodsafe anyagok is régóta, sőt vannak antibakteriális anyagok és antivirális anyagok is. Ráadásul ezeket itt gyártják Magyarországon!
-
doc
nagyúr
Igen, nekem is ilyen a 3DPower es a DevilDesign. Erre ugye nem tudod rahuzni a Bambu refillt, mert annak kisebb a belso atmeroje.
Megoldas lehet elvileg ha kettevagas utan a dupla hengerbol a nagyobbat kivagod, de az eleg nagy macera ha szepen akarod megcsinalni (ha nem szep, akkor meg gondolom beleakadhat a filament pl), akkor mar egyszerubb nyomtatni egy Bambu meretu teljes spoolt aztan kesz...MOD: illetve ha a lyuka atmeroje kisebb, akkor megintcsak nem fogod tudni rahuzni az AMS-re, szoval ez mindenkeppen szivas. Vegyel masfajta filat
-
doc
nagyúr
válasz
rodman73 #10667 üzenetére
A Dolce Gusto kapszulatartom kapcsan korbejartam a food safety kerdest
Amire jutottam (laikuskent, tehat igazabol ez csak az en vegkovetkeztetesem):
A fo problema az, hogy a 3D nyomtatott cuccok retegeinek talalkozasanal levo kis resekben bakteriumok tudnak megtelepedni. Ezek akar mosogatas utan is ott tudnak maradni, es ha kajaval erintkezik a cucc, okozhat problemat. Ezt elkerulni tobbfele modon is lehet (pl. soba/homokba temetve hokezelni, vagy food safe epoxyval bevonni), es akkor biztonsagos lesz.
Mondjuk ahhoz kepest ami egy keteves kislany kezen van, szerintem barmi biztonsagos(ezt gyakorlo apakent mondom)
-
rodman73
aktív tag
Nyomtattam egy Pringles-höz való kis segédeszközt, bár a két éves kislányom keze pont belefér.
Ezt egyik ismerösöm kérte tőlem, sima pla-ból csináltam. Ez kb egyszer használatos? Mert ugye ez nem speckó műanyag ami élelmiszerekhez lett hozzá "adagolva". Nem egy újabb flame-t akarok indítani, de haveromnak se akarok száj herpeszt vagy rosszabbat.
-
doc
nagyúr
az hogy Jayo nem jelent semmit, ez igazabol tok univerzalis, barmilyen tekercset kettevaghatsz es mukodik vele (egyebkent a Jayonak joooo nagy lyukja van
).
Az egyetlen problema az lehet, ha a spulni (vagymiaz...) kulso atmeroje nagyobb mint amire a Bambu kartonhengere ramegy (a 3DPower fila pl ilyen, meg a DevilDesign is). -
doc
nagyúr
Meg lehet, viszont ha nagy az atmeroje, akkor sok spoolba nem fer bele (errol irtam is egy megjegyzest valahova a leirasba).
De ha van ra igeny, csinalok egy AMS-kompatibilis meretut is(ehhez gondolom akkora kell legyen a belso atmero, mint a gyari Bambue, ugye?)
MOD: ilyet talaltam: "the ID of a bambu spool is 55mm and the AMS lite works with spools 53-58mm"
-
doc
nagyúr
Elfogyott az elso Jayo filamentem (nagyon jo cucc!), megmaradt az ures tekercs. Kidobni sajnaltam, ugyhogy ujrahasznosithatova tettem: [link]
-
Imy
veterán
Paraméterezhető kartondobos spoolokhoz készült egy modellem. Kérem akinek szüksége van rá, vagy ha tetszik töltse.
-
doc
nagyúr
Van 4 playmatem, de hozzajuk valo tartobol olyan talaltam ami egyreszt nem fert el az A1 Miniben, masreszt rengeteg anyagot hasznal, ugyhogy csinaltam sajat, parametrikus verziot, jo ujsag- vagy leveltartonak is
Mar orak ota ment a nyomtatas mikor eszembe jutott hogy nem artott volna egy brimet tenni ala, baromi pici az asztallal erintkezo felulet, cserebe nagyon magas (kimaxoltam a Minit, 180mm, a hossza meg 23 cm. Marmint a tartoe
), de tokeletesen megcsinalta, meghozza Sport fokozaton. Qrva jo kis nyomtato ez az A1 Mini
-
Imy
veterán
Erre a húsvéti dekorációmra szeretnék kérni letöltést, likeot, vagy bármit, persze ha tetszik nyomtassátok ki. Köszönöm!
(többi modellemet is ha letöltöd, külön köszönet)
-
Joshi
titán
Szerintem hasznos. Ha már beépít az ember egy ledsort, akkor az az 5V-ról menjen vagy onnan lehessen vezérelni, hogy a mobil appból vagy a PC-ről is ki/be kapcsolható legyen. Én relével oldottam meg, habár most már lehet én is ezt a panda luxot választanám.
Mindenesetre szégyen, hogy Bambu ilyen hitvány ledet rakott be a közel 400ezres P1S nyomtatójába. -
-
poli27
Topikgazda
-
Emunem
őstag
válasz
AndrewTdi #10641 üzenetére
nekem is külsö tápos, úgy, hogy nem a leírásban szereplö módon csatlakoztattam, hanem a beépített usb-n keresztül kapja a naftát a led. (a kijelzö mögött a p1s-nek van egy usb csatlakozója.) Neked sajnos nincs, így marad a tényleges külsö tápforrás. Meg amúgy nálad figyelni kell, hogy 45° kapja a fényt, máskülönben megzavarodik a lidar (vagy valami hasonlót mondanak)
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van valami elfogadott, hatékony és nem rizikós megoldás belső vilagítás erősítésére amihez nem kell riser, hanem belülre kerül? -
Imy
veterán
-
poli27
Topikgazda
Ahogy nézem a carbon rudakat elhagyják
-
NF-
tag
Bithegyekhez paraméterezhező markolat zárható tartóval: [link]
-
Vesa
veterán
válasz
sonny007 #10624 üzenetére
Ebből egyébként én is hamar kigyógyultam. Első ránézésre rengeteg nagyon jó és hasznos modell van a 3D nyomtatókhoz, de a 60-70%-át nem érdemes kinyomtatni mert négy-ötszörös árra jön ki mintha üzletben venném meg, plusz rengeteg időbe telik. Viszont felbecsülhetetlen a haszna egyedi megoldásokhoz, amiket nem, vagy csak nehezen lehetne beszerezni, vagy pl. modelezéshez.
-
ptesza
senior tag
válasz
AndrewTdi #10632 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy a PETG-PLA páros sem az igazi. PLA anyagból nyomtattam és inteface-nek PETG anyagot állítottam be. Az interface anyaggal azonos síkon könnyen törik. Egészen addig így volt amíg sokszorosan ki nem lett öblítve a PETG a fejből.
Az elméletem az, hogy már egészen kis mennyiség a PETG anyagból is be tudja szennyezni a PLA-t. Mivel nem tapadnak egymáshoz ezért csökken annak a rétegnek a tapadása és simán elválik. -
AndrewTdi
addikt
válasz
cross56 #10626 üzenetére
ABS-hez leginkább HIPS anyag jó supportnak, PLA/PETG nem lesz az igazi. Egyébként a 2 anyag asztalbeli hőmérséklet különbsége nem befolyásolna a nyomtatást ha supportnak használod a PLA-t ABS-hez, mivel általában érdemes csak az érintkező réteget Support anyagból nyomni.
De ABS-nél nem működik olyan jól a PLA vagy PETG support anyagnak, ahogyan a PETG-hez a PLA support, vagy PLA-hoz a PETG support. -
Joshi
titán
-
Emunem
őstag
válasz
cross56 #10626 üzenetére
videó sokat segítene, nekem is volt valami zümmögés, ami magától elmúlt (vagy a frissítés). Igazából szíjak ellenőrzése (sok videó van róla), megnézni, hogy nem-e akadt be egy kis műanyag darabka olyan helyre, ami miatt hangot ad ki a rendszer.
ABS PLA-val kérdésre a válasz: Használható.
-
Emunem
őstag
válasz
molnartibor #10623 üzenetére
és tényleg, nekem más sorozat LACK polcai vannak akkor (régi??) ahol két vasrúdra kell felhúzni a kartonpapír szerű polcot. mea culpa... sosem gondoltam volna, hogy ilyet is el mernek egyszer adni...
-
sonny007
tag
válasz
Emunem #10622 üzenetére
Mióta megvan a 3D nyomtató mindent is ezzel akarnék
Amúgy a közelünkben nincs IKEA így maximum megrendelés játszik.. sőt ha bármi dolgot szeretnénk legközelebb nagy város 60km.. így jött az ötlet (páromtól ha tudok készítsek neki egyet). De túl drága dolog lenne rajta így nem rizikózunk vele. Marad valami más alternatíva. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
sonny007
tag
Sziasztok! Szeretnék ilyen "lebegő polcot" készíteni/nyomtatni. Jelenleg csak PLA van itthon. Kérdésem a következő lenne. PLA-ból ki tudom-e nyomtatni, hogy ne törjenek el a tartó részek? Ha igen, milyen/mennyi kitöltést vagy falakat emeljem, hogy ne legyen gond? Súly amit tartania kellene kb 1kg.
Mellékelek egy képet az adott dologról.
Köszönöm szépen a segítségeket. -
Imy
veterán
Én 14-én váltottam be, akkor még volt. Még nekem a következő kupon kb 2-3 nap, addig talán lesz, Sorszor volt már így, hogy elfogyott, de max 1 héten belül lesz. Volt amikor annyi pontom összegyűlt, hogy 3 kupont tudtam beváltani. (Letiltotak a kupon beváltásról, majd nem volt kupon)
-
Imy
veterán
Köszi, hol érdemes utána olvasni, vagy Te hol találtál infókat? Gondolom magyar oldal nagyon nincs, csak angol abban kicsit gyengébb vagyok.
Meg igaz kell jó ötlet is.
Amúgy az AI ahogy mondod sokszor nem azt csinálja, de nekem amikor már közel volt a jóhoz, akkor belenyúltam a kódba. Pl valamit nem oda rakott ahova kellett volna, pedig nem kevésszer írtam le neki. -
-
blountex
senior tag
Ezzel egyetértek, hogy érdemesebb egy kiforrott gépet venni, mint újba belevágni.
Viszont a Kobra 3at állítólag egész jól rendbe tették, szóval ha az nem csíkozódik, valószínű az S1 se fog idővel...ParadoxH
Akkor 25ig lehull mindenről a lepel.
Már csak az árazás lesz a kérdés, hova szánják.
Cégeknek, vagy hobbi megfizethető kategóriába. -
ParadoxH
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Fotó állvány eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)