- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vesa
veterán
válasz
sonny007 #10624 üzenetére
Ebből egyébként én is hamar kigyógyultam. Első ránézésre rengeteg nagyon jó és hasznos modell van a 3D nyomtatókhoz, de a 60-70%-át nem érdemes kinyomtatni mert négy-ötszörös árra jön ki mintha üzletben venném meg, plusz rengeteg időbe telik. Viszont felbecsülhetetlen a haszna egyedi megoldásokhoz, amiket nem, vagy csak nehezen lehetne beszerezni, vagy pl. modelezéshez.
-
-
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #10407 üzenetére
Ha erről van szó akkor az nekem is feljött amúgy.
Szerintem nem szükséges mechanikai dörzsölés. Csak egy sima mosogató szivacsom van. A mosásnál az a lényeg, hogy amikor vizes akkor egyenletes réteget képezzen. Ha szétugrik vagy vannak 'száraz szigetek akkor még mosni kell.
Saját tapasztalatom az, hogy ez az arany színű textured PEI lap nem olyan jó mint a fekete volt.
Lehet körül kellene nézni valami tuti után. -
Emunem
őstag
válasz
sonny007 #10391 üzenetére
Sorban:
Ebből az utolsó 1 órában egyszer csak eldugult a fúvóka (vagy legalábbis az extruder adagolta volna de nem jött ki semmi)
vagy befeszült a filament (Szoros tekercselés, kisebb szál átfedés, szoruló spul a tartóban) , vagy volt szemét benne, jó lenne fény ellen megvizslatni a kinyomott anyagot.Kb 2,3cm-es magasságban téveszt a nyomtató és van, hogy a kisebb tárgyakat lelöki.
- Igen, ez megint infill probléma lehet, a szokásos rácsos minta. Használj gyroid, vagy dinamikus kockát, Cross hatch-et.
- Majd ha a kicsi nyomatnak kicsi az asztallal való találkozási felülete, akkor használj brim, azaz peremet. Ez segít az asztalon tartani a tárgyat.
- Továbbá fontos, hogy tiszta legyen a lap, ne fogdosd meg pucér ujjakkal. (Dm szappan, vagy valami minden mentes, nem kézápolós mosogatószer)Ha ezek megvannak, akkor térjünk vissza a további problémák kutatására.
A válaszod alapján (#10393) egyre erösebb a gyanúm, hogy kitöltés lesz a hunyó.
Sok sikert!
-
-
sonny007
tag
válasz
sonny007 #10390 üzenetére
Plusz 1 kérdésem még lenne de már nem tudtam sajnos szerkeszteni.
Kb 2,3cm-es magasságban téveszt a nyomtató és van, hogy a kisebb tárgyakat lelöki. Kalibráltam már újra az egészet viszont mégis van, hogy előfordul. Ezzel tudok ma valamit kezdeni?Köszönöm szépen a segítségeket, tanácsokat!
-
JasL
őstag
válasz
sonny007 #10321 üzenetére
Nagyon felesleges ebben sok cucc. Purge wiper szerintem felesleges, a part cooling fan is. Én egy db hardened hotendet vennék, amit beleszerelek, a hardened extruder gear-t (ez is beszerel), és ha sokat akarok locsolni rá, akkor hotend cooling fan max tartalékba. A purge wiper az oké, szerintem a szilikon zokni is, bár az 1 évig nem kell, ha jól csinálod. Filament cutter elvileg volt tartalék a dobozban, nem? Hotend heating assembly-t se venném meg instant. Amiket megspórolsz, inkább más tipusu heatbed jobb ötlet. Amúgy azért nem szokás túl sokat költeni, csak tényleg azokra, ami ha elromlik, instant megáll az élet, mert sokszor egy idő után az ember inkább nagyobbat/gyorsabbat/zártat/jobbat akar, és gépestől adja el féláron az új alkatrészeit. Kár túl sokat alkatrészbe fektetni.
Én ebből a listából felülről lefele csakis ezeket venném meg sorrendben:
1, 5, 7, 8, és 9 csak ha nem volt a dobozban. -
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #10321 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved a vásárlástól. Már én is raktam össze hasonló kosarat 1-1,5 éve, hogy biztos szükség lesz majd rá. Aztán vettem egy nagy adag filamentet.
Amire szükség volt azt ingyen megküldték garanciában. Amúgy egy heat bed volt. A karbon filtert cseréltem már párszor meg a nozzle wipert, meg 700 óra után a hotended mert elgörbült. Ráindítottam a nyomtatásra, úgy , hogy még voltak alkatrészek. Lepakolta rendesen.
-
Imy
veterán
-
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #10180 üzenetére
Imy-nek igaza van. Sajnos én is jártam így mostanában egyszer.
Felismered az újlenyomatokat? Mert nekem passzoltak rá az ujjaim.
Próbájad meg előbb alaposan átmosni mosószappannal. Az alkoholos mosás a szappan után nem kell.
A Denkmit szappan már bevált.Ja. És pont ilyen aranyszínű lap. Most nemrég vettem.
-
JasL
őstag
-
-
Vesa
veterán
válasz
sonny007 #9727 üzenetére
A hálószobával azért óvatosan. Sajons ez a cucc nem veszélytelen, a VOC gázok és mikroműanyagok terülnek szépen a használat közben. Egyre több tanulmány mondja azt, hogy nem ok. ez az egész egy zárt térben.
Úgyhogy minimum komoly szellőztetést érdemes csinálni és működés közben nem ajánlott a nyomtató közelében tartózkodni
-
Vesa
veterán
válasz
sonny007 #9721 üzenetére
Én a gyári cuccokat használom. Arra figyelni kell -ezt külön kiemeli a gyártó is-, hogy zsír nem használható az X/Y tengelynél csak a Z axis spirál rúdnál, ott viszont kifejezetten azt kell hasnzálni. Az X/Y axisnál pedig olaj kell. A csomagban adtak hozzá mindkettőt, az bőven elég lesz neked is az első pár karbantartáshoz, tehát egyelőre nem kell alternatív megoldást keresned. Mire kigogynak, utána tudsz nézni jobban, hogy mivel helyettesíthető az olaj és a zsír.
-
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #9720 üzenetére
Hát én egy lusta dög vagyok és szeretem ezt a dolgot halogatni. Eddig 3x tartottam karban. Karbonrudak törlése, lineáris csapágy olajozás, golyósorsó zsírzás, portalanítás, törölgetés. Karbon szűrő csere és egy db filamnet vágó kés de az se volt még olyan, hogy cserélni kellett volna. Most van 965 óra nyomtatási idő. Az A1nél ez lehet, hogy gyakoribb lesz mert nem zárt és porosodik.
-
ptesza
senior tag
válasz
sonny007 #9716 üzenetére
Szerelgetni, kenegetni, beálítani, csavarokat, szíjakat meghúzni nem kell egyenlőre. Olyan ez mintha vennél egy új telefont vagy fényképezőgépet és szetszednéd, hogy jól beálítsad.
A pontos karbantartási intervallumokat és azok módját megtalálod a wikiben. Majd kb. három hónap múlva lesz mit tenni, attól függően mennyit fogsz nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 12GB / H610 / 16GB 3200MHz / SSD 250GB / HDD 1TB! BeszámítOK
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest