Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Emunem
üzenetére
Az én filamentjeim mindig a szekrényben voltak tehát biztosan nem érhette fény. Ok hogy nem vákumoztam le, de pl az a Spectrum PLA zöld illetve citromsárga már 1-2 év után törtek. Viszont ABS és ASA nekem az AMS-be is befűzve maradhat, azokkal nincs ilyen gondom. Hogy aztán azok milyen márkák már nem emlékszem.
-
-
JasL
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Én P1S tulajként pont ennél nem érzem, hogy kell. A kijelzőt eddig se használtam, amire kellett néha meg elég volt a joystick, nem költeném a pénzem LCD-re. A szervomotoros extruder lehet, hogy jó dolog lesz, ez majd kiderül, erre még nem innék előre. Egyedül a quick change toolhead fasza, hogy áthozták A szériából, azt tényleg rohadt jól megcsinálták. Egy bajom van a P2S-el, hogy 256 köb. Mármint nem baj, sőt jó, de mivel már van egy P1S, így ez nekem nem értelmes upgrade, csak pénzkiszórás lenne. H2S lépés nekem csak feljebb, ez nem, de ha nem lenne a P1S, akkor a P2S instabuy!
-
-
sonny007
tag
válasz
Emunem
üzenetére
STL-be szoktam menteni a fáljlokat. Van valami jobb fáljtípus amibe mentenem kellene?
Feltöltöttem google drivera a fáljlokat stl-ben is és fusion360 fáljban is. Ha gondolod nézz rá.
[Google-Drive link]
#12631zedok - sonny007#12627
Nincs. Csak 1mm-el kisebb kocka van ki extrudálva belőle. De ha gondolod Te is nézz rá. Feltöltöttem a fáljlokat.Köszönöm a segítségeket!

-
Sketch001
junior tag
-
ptesza
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
Nálam Bambulab spoolok vannak és nem a tekercselés hibája. Nincs kereszbetekerve, vagy annyira megfeszítve, hogy bevág a felső sor alá. Nehéz a tekercs és nem bírja el a motor. Tegnap szétszedtem az első rekesznek a feederét. Teljesen. Minden alkatrészt átnéztem 'mikroszkóppal . Nem találtam semmit azon kívül, hogy a sárga fogaskerekek meg vannak zsírozva. Összeraktam és a következő rendelésnél veszek egy komplett újat. Hogy ki tudjam szűrni a hibásat.
Ha esetleg valaki szétszedné ennyire akkor arra a vékony Y kábelre nagyon vigyázzon. Be van ragasztva és nagyon cink, hogy kijön- e egészbe. Külön nem lehet megvenni csak a komplett feederrel együtt -
Imy
veterán
válasz
Emunem
üzenetére
Kicsit nagyobb mint az X1C, de lett neki hely csinálva. Amúgy igen, egy kicsit szűk, de amikor tervben volt, akkor lemértem, és az lett az eredmény elfér-elfér, akkor jöhet.
És elfért, az a lényeg. Az 55 cm mély szekrény ha 3 cm-el mélyebb lenne akkor semmi probléma, de cm esetén lenne a tuti. -
SaPeter
kezdő
válasz
Emunem
üzenetére
Hát.. nem csak egyszerű menetekről van szó, hanem általában olyan összetett szerkezetekről, amit egy vagyon lenne elkészíttetni fémből szakemberrel. Illetve egy Sony_e bajonett kimunkálását nem is vállalják. 1-2 darabos szériákról van szó.
Ezen a TILT/SHIFT adapteren csak M42x1 menet van, de bonyolult bayonett csatlakozás sem jelent gondot 3D nyomtatással. Ennél a munkadarabnál nincs falvastagsági kritérium, ezért tartósak és olcsók.

-
Gaben92
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
A kinyomással nem volt gond később. A baj (szerintem) ott volt, hogy konkrétan pont akkor fejeződött be a nyomtatás mikor az első spoolból még volt kb 2cm. Mikor kész lett a nyomtatás akkor (ha jól rémlik) elment elvágni aztán próbálta kifűzni de nyilván csak az általam befűzött új spoolt tudta visszahúzni és az a 2cm ott maradt az extruderben az előzőből, a filament szenzor meg rögtön bejelzett rá.
Na most amin filózok az az, hogy ha nem fűzök új filamentet be akkor mi történt volna? AMS világított pirosan, szóval gondolom a nyomtató tisztában volt vele, hogy hiába vág, az AMS nem tud visszahúzni. Viszont mivel befűztem az újat, lehet átvertem a rendszert.

-
Sketch001
junior tag
válasz
Emunem
üzenetére
A support? Első naptól kezdve küzd vele majdnem mindenki. Lassan reagálnak, sokszor nagyon érződik a nyelvi korlát.. Oké vannak ennél sokkal rosszabb gyártók is ez tény support tekintetében, és a várakozási időt valószínűleg nem segíti a tény, hogy jellemzoen tömegesen az első nyomtató vásárlók veszik, és ha a reddit és fb csopik posztjait nézem, térdig gazolnak a nozzle osszekarcolta a nyomtatolap hátulját, nem vettem ki az a1-bol a két fekete rögzítőt de hibára fut a kalibracio és hasonlóan triviális ticketekben.
En szokásomhoz híven egy vödör alkatrészt rendeltem bambutol csak hogy legyen, garido alatt mindegyik hibát sajtból javítottam és utána nyitottam ticketek. És úgy, hogy a meló miatt eletvitelszeruen kommunikálok kinaiakkal, normális ticketek tudok írni strukturaltan, röviden, formazva, így is volt hogy komoly levelezés lett egy mc vezérlő lap venti cseréből. Pedig videón látták hogy az csapágyas, leirtam hogy ha lekotom akkor megszunik a zaj, etc. A tény, hogy a logokat nem tudom nézni az viszont elég fájdalmas pl nekem, de ez egyéni szoc probléma
Ha működik egyébként valóban egész megbízható, és ha szerencséd van a support is tud egész gyors lenni. De ez is csak szerencse kérdése. A support sajnos pénz. Sok pénz. És általában ezen sokat lehet spórolni. De a szerelhetoseg az... Azért nem épp acelos, és több helyen megoldhatatlan is. Pl az A1 széria z tengelyen a menetes rudakat lehet kenni, ne túl kényelmes de megoldható. Viszont azok mögött a lineáris rudakat? Oké a csapágy az nem kér kenést mert abban gyárilag van, de ezeket nem is azért szokás olajozni, hanem a rozsda megelőzés miatt. Na azokat az a1-Ben nem is nagyon látod... A p-x esetében ez kötelező ugye... De a p/x esetében sem akarsz idlert szerelni...
A bambu a jelenlegi piacon ár érték arányban nagyon erős ez tény. De ez is csak egy iszonyat komplex gép.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem
üzenetére
0-3 között kapnak a userek az új boost token rendszer után. Hogy ez egészen egzakt módon mi befolyásolja az az algoritmusnak a titka egyelőre mivel vannak anomáliák amiket még nem egészen értünk. Páran a csoportból nem látunk direkt összefüggéseket a nyomtatás száma és hossza között. Van aki egész héten nyomtatott és 0 boostot kapott és nem csak egy ember vagy egyszeri alkalommal.
Az a gyanúm, hogy az algoritmus betargetál valamilyen kritérium szerint és azért kap az illető negatív szorzót. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem
üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy több jön? Több boostot kapsz hetente amit a te tokened, vagy többet adnak a modelljeidre?
#11063 rodman73
Itt a bambu hivatalos wikije. -
Sketch001
junior tag
válasz
Emunem
üzenetére
A profil amivel nyomtattam egy teljesen kigyomlált gcode-on fut, amiből kiszedtem mindent majdnem. néz egy z offsetet aztán megy és csinál egy prime line-t és nyomtat is. Nincs se rezonancia vizsgálat se nyomtatás előtti purge, se más. Ezt prototípus gyártáshoz használom főleg amikor egymás után gyorsan kell kicsiket nyomtatni ugyanabból az ams slotból. Ezt nyilván nem azon akartam nyomtatni, csak úgymaradt, ami nem lett volna komoly gond, csak hát a bal hátsó sarok került rossz helyre, és ez nem látszik feltétlenül -dohányzó asztalon van és ez a biqu lap is picit hosszabb eleve- úgyhogy már csak a hangján hallottam hogy valami gáz lett

Nyilván ha kap egy szintezést nyomtatás előtt akkor kiderül, és valszeg nem karcolja össze -ennyire-, de ez ilyen buli, néha előfordulnak balesetek

saját cuccot nyomtattam egy meglévő kábelkötegelő gyűrű amit átalakítottam itt ott, de a profil gcode az modell függetlenül működik.
-
blountex
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
Lényegében a fő profiljuk a 3D nyomtatás, erre is lett kihegyezve a H2D, az már csak egy opcionális dolog, hogy lézergravír irányába is elmentek, ami bár nem rossz, de inkább csináltak volna egy önálló desktop gépet, arra még vevő is lettem volna, és szerintem sokan mások is. Úgy vélem ezt így elrontották.
-
blountex
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
Rengeteg gyártó diavetítős kamerát tesz bele.
Egyedül az x1c amiben jól oldották ezt meg .Hirtelen mennyi szivárgás indult be
Egész korrekt a specifikáció, szinte minden lényeges dolgot bele tettek részemről, ettől nagyon feljebb nincs hova lépni max toolchange + ams kombó.Lézert még mindig nem tudom hova tenni, amikor kosszal, porral jár a művelet. . ..
A 40w lézer már egy komoly teljesítmény nyújt, de jó hogy legalább 2 féle változatban lesz a gép megvásárolható. Aki igényt tart a lézerre és aki nem.
Már csak az ára lesz a kérdés.
Mi a különbség az AMS HT és Pro között?
Várható volt, hogy elérhető lesz az új AMS is a régi gépekhez... -
blountex
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
Adom, ha tényleg ekörül lövik be a 2 fejest az még nem is olyan vészes árazásban, tekintve a többi 2 fejes nyomtatóhoz képest.
Az AMS plusz egy extra pont, így gyakorlatilag minimalizálni lehet az anyagveszteséget 2 fejjel.Vajon normális led világítást tesznek ezúttal a géphez?

Ha már olvasom , hogy x1c-hez nem sikerült....Szerintem teljesen felesleges, hogy egy nyomtató lézervágást is tudjon.
Arra ott vannak külön a kék dióda lézeresek jóval nagyobb területtel, teljesítménnyel (20w), és kiforrott szoftverrel. -
sonny007
tag
válasz
Emunem
üzenetére
Mióta megvan a 3D nyomtató mindent is ezzel akarnék
Amúgy a közelünkben nincs IKEA így maximum megrendelés játszik.. sőt ha bármi dolgot szeretnénk legközelebb nagy város 60km.. így jött az ötlet (páromtól ha tudok készítsek neki egyet). De túl drága dolog lenne rajta így nem rizikózunk vele. Marad valami más alternatíva. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! 
-
-
doc
nagyúr
válasz
Emunem
üzenetére

koszi mindenkinek, messze meg a 40 dollaros kupon, de lassan el tudom hinni hogy egyszer majd osszejon
En most rendeltem "hirtelen felindulasbol" (igazabol napok ota meg van nyitva es ragodok rajta, eppen van itthon 1-2 tekercs szoval nem surgos) 5 KG Jayo-t, 50 dollarert zsakbamacska, hatha jon olyan szin amit amugy nem vennek de egyszer majd jol jon

-
JasL
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Ilyet bárki tud szerintem 30 perc alatt tervezni, de tessék, itt van: Orszi-porszi alkatrész
-
JasL
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Röhögni fogsz, de ez kurva nagy szám! Irdatlan mennyiségűt el fognak adni belőle, brutális haszonnal! Most nagyon rá van pörögve a világ az ilyenekre, nem véletlenül hoztak ilyet, volt ott piackutatás bőven! Ez nem a maker-eknek szól, de nagyon ütős téma.
Ezt akár még a LEGO is megérezheti. Főleg, hogy csak a bambu idén 3-4 millió nyomtatót fog eladni.
-
sonny007
tag
válasz
Emunem
üzenetére
A DM-es szappant a hétvégén beszerzem. Sima szappannal mostam már át de nem a dörzsi felével. Hát nyomtattam 2-3 kisebb tárgyat (szemüvegnek a szárát). A többsége a nyomatoknak PLA-val történt. Ami még lehet probléma volt (lehetett), sokszor melegen szedtem le a tárgyakat idő hiány miatt és, hogy tudjam a másikat nyomtatni.
#10406Emunem > JasL#10404
Na erről se hallottam még..
Megpróbálok be szerezni ilyen fém gyapotot is ha az segítene a helyzeten.
Ha egyik se válik be kénytelen leszek lecserélni a lapot mert akkor valamivel sajnos tönkre vágtam..A peremet mindig 5mm-re állítom be. Lehetséges, hogy akár 10mm-re is lehetne állítani kellene a jobb tapadás érdekében amikor magasabb tárgyakat nyomtatok?
Tegnap nyomtattam egy 22mm-re átmérőjű 1mm magas korongot, perem nélkül gond nélkül ki bírtam nyomtatni.
Viszont próbáltam utána nyomtatni egy imbusz kulcshoz "fogantyút" vagy, hogy lehet nevezni aminek volt 5mm pereme az viszont 3,7cm-es magasságnál lelökte.. szóval teljesen tanácstalan vagyok. Van itthon még 1 PEI lapom azzal ma majd megpróbálom a fogantyút kinyomtatni hátha azon sikerül. Mert akkor talán egyre jobban bebizonyosodik, hogy a lap tönkrement..
-
sonny007
tag
válasz
Emunem
üzenetére
Lehet, hogy a tekercseléssel volt probléma, mert menet közben 1 helységgel arrébb miközben terveztem a nyomtató dolgozott és hallottam 1-2 ilyen csattanósabb hangot. Bár máskor amikor elakadt a tekercs miatt akkor kiállt hibára és nem folytatta a nyomatot.. Mikor tekercset cseréltem a kihúzott darab koszos volt, tehát lehet a kosz volt a probléma.. Erre már nem fogok rá jönni mi, mert azóta nem jött elő a gond.
Infill-nek mióta tudom, hogy nem jó a rácsos minta azóta igazított vonalat használok, vagy koncentrikust mikor melyik.
Peremet használtam most is (csak ez kimaradt a leíráshoz) még a nagyobb tárgyakhoz is.Naa a probléma elkezdődött.. Végre nem lökte le a tárgyakat sikerült kinyomtatni. Utána egy nagyobb méretű kockát próbáltam kinyomtatni amikor tapadás problémáim kezdtek el lenni. A laphoz nem nyúltam szabad kézzel amikor a tárgyakat szedtem le.
PEI lap: Gyári texturált bambu
Tisztítást már végeztem denaturált szesz, izopropyl alcohol. Cseréltem tiszta mikrószálas kendőt, papír törlővel semmi nem segített csak ha lecseréltem a PEI lapot másikra.Ki szeretném próbálni a Biqu CryoGrip Pro PEI lapot ebből melyiket érdemes megvásárolni?
-
-
Vesa
veterán
válasz
Emunem
üzenetére
"Ezért csak abban adj tanácsot, amiben biztos vagy"
Abban adtam. Biztos vagyok benne, hogy Bambu filamenttel nincs gond.
Az, hogy a másikkal gond van, a kedves kérdezőtől tudjuk hiszen a nem tökéletes nyomat miatt kérdezett! Tehát nem én állítottam hogy gond lehet, sőt, kiemeltem, hogy generic profillal akár még tökéletes is lehet, csak nincs rá garancia. Ez pedig így van. Ezt sem értették meg páran, de engedjük el a dolgot! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

poli27