- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 01:05 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Hajrá. Nekem 2 hónapja volt egy ilyen, Overture filával, elhasználtam, de az árát visszaadták, amikor írtam, hogy mi volt. (Fém reszelék)
Tökölés több volt, hogy mit csináljak, mint maga a procedura. Nekem a Hot hex wrench unclogging method segített. A hegyén ott volt a fémreszelék. (most nem találom a képet, csak ezt)
-
Emunem
őstag
Na, kb 30 mp volt.

kereső szavak: Bambu wiki P1S clogged nozzle
Amugy ha lesz időd majd csak csekkold a témákat a Bambu wikiben, ha valamikor valami kérdés lenne, vagy gyors segítség (fórumon néha órákat kell várni) akkor tudd, hogy hol van első segély.

-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Csak az a baj, hogy aki nem tudja, az félre fogja érteni, és kenni fog olyan dolgot, amit nem kellene. (Y tengely pl X és régebbi P szériás gépeken még karbon rudak, azokat nem szabad kenni)
legalabb tedd Off-ba, és akkor valamennyi esélyt adsz arra, hogy el lehessen vonatkoztatni, de ha leírod hogy nem Bambu gépről beszélsz, az még célra vezetőbb lenne.
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
jó, de te egy quidi géppel nyomulsz nem?
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Jó, de neked egy quidi-d van…. (Vagy valamiről lemaradtam?)
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
csak a szélességét, sajnos. Amivel lehet még játszani az ez:
Reduce or resize size primetowerMK4S_H2D kommentje
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
kimaradt pár dolog:
- Riser az üvegtetönek, hogy ne kopácsoljon a PTFE csö. Hogy most milyet nyomtatsz, megint ízlés, és funkcionalitás kérdése. nekem ez van, bevált.
- Kupak az USB lyuknak.
- Bambu gyári kaparója, nagy hasznodra lesz.
- Esetleg üveglap szellö pozicióba tevéséhez kis ékek.
- Oldalsó orsó tartó, (van belöle v2-s verzió is, de az véleményem szerint kicsit vissza lépés) hozzá a stabilizáló. (kötelezö darab
)
- Vákum zacsi + pumpa (elektromos, vagy kézi, mondjuk a kézi az hamar idegesítö lesz, tapasztalat), esetleg pumpa tartó és vákumozást segítö piedesztál.
- Silika gél golyók indikátorral, meg valami hermetikusan záró dobozok hozzá. (mondjuk Ikeából ez)
- Jófajta hömérséklet és higrométer AMS-be, szilika golyók tároló edényébe, stb...
- Sokan használják ezt a kis PTFE csövezetöt is, hogy ne törjön meg a csö, vagy konstans legyen a csö hajlása.
- 3D lack, vagy valami ragasztó stift, ha tapadási probléma van. Akkor is, ha nem tapad, akkor is, ha túl jól tapad, hiszen a vékony réteg szeparátorként is müködik. (PETG /TPU esetén) Én simán csak mindig telibe fújom a lapokat vele, ártani nem árt, csak használ.
- Több lap/tálca, ha van rá kereslet. PETG vs PLA nem szeretik egymást. Jobb, ha minden anyagnak megvan a maga lapja. Hidd el, sokkal könnyebb az élet így.
- DM-s marhaepe szappan és izopropil legyen otthon. Szappan a tisztításhoz (keress rá ki hogyan csinálja), izopropil bizonyos esetekben tisztítás, modellek lapról való leválasztása (TPU)
- Ams-be szilika tartó, (ha 1 szériás) Hygrométernek inkább valami szimpla tartót nyomtass, annak felesleges, mert akkor fals adatot fogsz látni.
- Y splitter. Lehet venni is, de minek, ha lehet nyomtatni is.
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
az a csapágy védö (1 kacat) sztem nem szükséges, feleselges... Filament tartóra van job modell is, az egy idö után el fog állni, ha mondjuk ABS-t akarsz nyomtatni, és nem ABS/ASA-ból van nyomtatva a tartó. (Höterhelés + súly miatt hülyén áll el) Kaki felfogó az inkább overenginereed, nekem egy persiles doboz látja el, de a csúszdás jobb, mert látod mikor van tele. (Oldalra elöre köpi). Az a transformeres cucc, meg inkább fan articel, nem szükséges.
Akkor már inkább ez:
elsö használt elött:
- Ne legyél annyira férfi, hogy ne olvasd el a használati útmutatót! Fontos, mert pár mozgó alkatrész le van csavarva, ha azokat nem oldod, akkor pápá nyomtató...
- Bambulab wikije kötelezö olvasmány még a nyomtató megérkezése elött. Neked ez a legfontosabb része. Mindenre is van videó, leírás, megoldás. Nincs oylan dolog, amiben ne tudna segíteni.
- Ha tervezel PETG / TPU / ASA, ABS anyagokkal is dolgozni (bár nem árt PLA-nál se), jó ha beszerzel egy dedikált szárítót. Pl Sunlu S2 V2-t. Abban szinte 360° a fütö közeg, meg van benne egy ventilátor is, ami pörgeti a levegöt.
- Az új AMS tud szárítani is. (Nem derült ki, hogy melyiket vetted meg) Ha utólag akarod az AMS-t venni, hibáztál, sosem fogod magadnak megbocsátani, én is utólag vettem, hiba volt, ráfizettem 100€-t, amit hasznosabban is elkölthettem volna...
- csináld meg a helyét! Nem a legjobb, ha csak simán a földön van, mert a port szépen fogja szedni, aztán van 1-2 része, ami nem fogja meghálálni. Sokan megerösített (!!) Ikea LACK asztalt használnak, mások bútorba rakják, van akinek polcos szekrényen van.
PL.: Poli, Imy.
Enyém jelenleg:
Kiegészítöknél meg leginkább majd magad el döntöd, de van 1-2 kötelezö:
- Riser az üvegtetönek, hogy ne kopácsoljon a PTFE csö. Hogy most milyet nyomtatsz, megint ízlés, és funkcionalitás kérdése. nekem ez van, bevált.
- Kupak az USB lyuknak.
- Bambu kaparója, nagy hasznodra lesz.
- Esetleg üveglap szellö pozicióba tevéséhez kis ékek.
- Oldalsó tartó, hozzá a stabilizáló. (kötelezö darab
)
- Vákum zacsi + pumpa (elektromos, vagy kézi, mondjuk a kézi az hamar idegesítö lesz, tapasztalat), esetleg pumpa tartó és vákumozást segítö piedesztál.
- Silika gél golyók indikátorral, meg valami hermetikusan záró dobozok hozzá. (mondjuk Ikeából ez)
- Jófajta hömérséklet és higrométer AMS-be, szilika golyók tároló edényébe, stb...
- Sokan használják ezt a kis PTFE csövezetöt is, hogy ne törjön meg a csö, vagy konstans legyen a csö hajlása.
- 3D lack, vagy valami ragasztó stift, ha tapadási probléma van. Akkor is, ha nem tapad, akkor is, ha túl jól tapad, hiszen a vékony réteg szeparátorként is müködik. (PETG /TPU esetén) Én simán csak mindig telibe fujom a lapokat vele, ártani nem árt, csak használ.
- Több lap/tálca, ha van rá kereslet. PETG vs PLA nem szeretik egymást. Jobb, ha minden anyagnak megvan a maga lapja. Hidd el, sokkal könnyebb az élet így.
- DM-s marhaepe szappan és izopropil legyen otthon. Szappan a tisztításhoz (keress rá ki hogyan csinálja), izopropil bizonyos esetekben tisztítás, modellek lapról való leválasztása (TPU)
- Ams-be szilika tartó, (ha 1 szériá)
nagyjából ennyi, de az összefoglaló átolvasása (topik teteje) is hasznos dolgokat rejt.
Sok sikert.(úgy érzem, minden új tagnak ezt fogom bemásolni mostmár
) -
Emunem
őstag
keress rá e nevemre keresövel, az elején van pár sírós rész, de a rá kapott válaszok igen építöek, késöbb magam is tudtam nagyjából építö válaszokat adni. De erre van a fórum, ha valami mégsem tiszta, kérdezz. Amíg van fórum addig tegyük össze a kezünket, FB és társain kevés a szakmai háttér...
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
ja, de nem linkelted...

Nekem gyári 0,16-al sima generic PLA-val nagyon teli volt. Sajnos nem magamnak nyomtattam, így már nincs meg, de holnap csinálok egy próbanyomatot. Ugyanez megvan nekem is csillagosban. Sunlu PLA (akkor még nem volt profilja) generic profillal. (Szürke PLA-val, hátha a szín is okozza a minőségbéli különbséget)
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Nekem is volt ilyen, ráadásul rendelésre volt, 18 órás volt, anyagból is kifogytam, kellemes volt. (Akkor az volt a baj, hogy eldugult a fej, alig nyomta az anyagot, olyan volt, mintha egy pók barlangjába nyúltam volna, mindenhol pókháló szerű anyag… ah, takarítani is jó volt az orsókról, meg mindenhonnan…
Utána a fejet takarítani, anyagot rendelni, szólni hogy 2 nap múlva lesz kész a nyomat…
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
ritkán csinálok ilyet, de akinek van MW-je, ha egy lájkot, töltést adna, nagyon szépen megköszönném, az aktuális Home Bar Design Contest-en veszek részt vele.
Hála!
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Erről beszéltem, hogy jelenleg max 4 perimeter az optimális. 2 fallal elég sok kapaszkodó felülete van a hidalásnak.
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
mert a fal belsö 2 perimetere a levegöben nyomtatódik, így eleve le fog lógni, így nincs mihez vinni az áthidalást. így is lehet nyomtatni, csak akkor 4 perimeteres kell legyen, nem 6, mint most. ez így volt beállítva, vagy te adtál neki ennyi falat?
szerk, 3 vagy többet ír elö a leírásban... 4 sztem jó lenne. Ja, és amúgy állítva ajánlja a nyomtatást!
Úgy próbáltad? -
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnos kiesik ez az opció.
Azt nem tudtam, hogy a P2S eddig nem tudott.