Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
Erre már rá vagyunk szoktatva. Ha gyökeresen változtatnak azt ki tudja majd használni valamelyik konkurencia vagy akár gyártótol független új oldal. A designerek meg átmennek oda. A granulátum nem annyira drága mint ahogy azt gondoljuk még technikai filamentek esetében sem. Főleg nem olyan tételben. A hozzáadott érték meg azért nem olyan nagy, főleg ha refill készül belőle. Melepődnénk ha látnánk milyen haszon kulccsal dolgoznak.
-
Sketch001
junior tag
Nem, bambu nem az indx et használja. A bambu fejcsere megoldása kb nozzle csere automatikusan. Az indx is kb, csak teljesen más formátumban, ott külön ptfe cső megy fixen minden "fejhez" tehát nem kell ams se a fila cseréhez, az be van töltve a nozzle - be, már csak fel kell kapni és lehet melegíteni és veretni neki. Az indukciós fűtés meg muszáj kb ilyenkor, iszonyatosan sokat gyorsul bármelyik nyomtatás amiben sokszor kell cserélni, melegíteni az új filát. Ha egy színnel nyomtatsz akkor nyilván semmit se jelent. De ha sok száz, akár ezer csere is van mert csak, akkor azért hamar lehet orakrol beszélni.
-
Joshi
titán
"Tud más is 8 másodperc alatt melegedő indukciós nyomtatót?"
Nekem P1S van és soha nem mértem hogy mennyi idő míg felfűt a bed és a nozzle, de gyakorlatilag percen belül van ennél is. Szerintem ez tényleg csak azoknak szempont, akiknek farmjuk van és minden másodperc számít. A fejlesztés/fejlődés az jó dolog, de mindenképpen legyen olyan megfizethető jó nyomtató, ami az átlag felhasználóknak is elérhető. Jó Bambu nem az olcsó kategória, de legalább jó. -
Emunem
őstag
-
blountex
senior tag
Ha nem is évente, de ebben az évben meglepően sok nyomtatót piacra dobtak, és még ott az év végi toolchanges nyomtatójuk.
Így elég jól lefedték a választási lehetőséget, mindenki megtalálja a számításait.
Hiába lett zárt rendszer a Bambu, de maga a nyomtatójukkal jóval kevesebb gond van, mint a többi gyártó termékeivel/klónjaival, hiába fejlődnek egyre jobban, valahogy egyik sem nyerte el teljesmértékben a tetszésemet idei évben.Most már azt mondom tetszik a P2S, így kellett volna jönnie alapból
A P1S-ért nem voltam semennyire oda. -
ptesza
senior tag
+3dB az kétszer akkora hangerő. Azonkívül dB/m ben kellene mérni mert nagyon számít a távolság. Jellemzően 1 méter. Egy izgő mozgó nyomtató fej esetén már elgondolkodtató, hogy hova helyezzük el a mikrofont. Csak úgy lehet összehasonlítani alap szinten ha ismert a távolság.
-
Imy
veterán
Hol olvastál annyi panaszt a H2D-re?
Más fórumon kérdeztem, és írtál náluk is volt ilyen szíj probléma, de azóta semmi gond nincs vele..."This is normaI, don't worry. A few people have also mentioned this and I had this for the first few weeks. I'm now 2k hours in and and no related issues."
-
Reggie0
félisten
Persze, hogy nem veszik meg ketszer dragabban, mert nem lesz tole ketszer dragabb. A komplett toolhead kb. 150 dolcsi, es meg 100 dollarbol kijon a cserenek a mechanikaja. Ahogy az automata toolhead cseretol sem lett ketszer dragabb.
A talcat most is teleteszi, ha 2 filamentnel tobbet hasznalsz, szoval ez nem valtozna.
-
JasL
őstag
És itt van
1399 EUR.Product Features
340*320*340 mm³ Print Volume
Multi-color 3D Printing
Closed-loop Servo Motor Extruder
Optional 10W Laser and Cutting Module
5μm Resolution Optical Motion Calibration
350°C Nozzle & 65°C Active Chamber Heating
Full Filament Path AI Detection
Voltage Range: 200-240VEgyébként teljesen jó árban van, RIP X1C.
Kár, hogy undorítóan sok a szállítás, 53ezer ft, és az áfa meg 37 ezer, összesen 90ezer ft felár az 555ezerre (de ebben van AMS unit is), tehát 645ezer ft házhoz.
-
Emunem
őstag
hátha lesz H2P is, (P1S utódja?)
Más: kinek hogy muzsikál a legutóbbi frissítés gépre és PC-n is? Voltak ilyen-olyan visszhangjai a legutóbbi frissítéseknek, hogy nem jó így-úgy. Nem fogok Panda meg hasonló 3rd külsö dolgokat használni, de Orca slicert használnám.
Elöre is thnx. (nem az elmélet, hanem a gyakorlati tapasztalat érdekel) -
-
-
-
Sketch001
junior tag
Stratasys és társai mennek főleg, okkal. A makerbotot megvette a Strata már rég, úgyhogy az ultimaker is ők technikailag. A minőség az egy dolog, ennél sokkal fontosabb a support, a szerviz háttér, adatbiztonsag, integralhatosag, cert-es gyári anyagok, etc. És ezek töredékét se tudja a bambu felmutatni sajnos.
-
ParadoxH
aktív tag
Ha még van akkor sorbaállnék az egyikért. Bármelyik exkluzív modellemre megfelelne.

-
ParadoxH
aktív tag
Kb ugyanazok a szabályok amelyek a legtöbb modell oldalon. Ergo ha a te modelled akkor azt csinálsz vele amit akarsz. Ha más másolja a tiedet akkor jelented. Korábban lehetett direkt importálni mw modelleket ha kitettél egy kódot a bio ba (ezzel igazoltad hogy a tied). Most csak direkt feltöltés van.
-
ptesza
senior tag
Köszi az infót. Az árak tényleg jók és meg is éri.
Viszont van pár negatív értékelés amiknek inkább hinni tudok. Mert ha csak szárítani kell akkor az nem olyan nagy baj de az, hogy büdös már egy kicsit sok. Talán ez is indokolja a szokatlan leárazást. Gyorasn meg akarnak szabadulni tőle. De legyen ez egy konteó és mindenki maga el tudja dönteni. A Bambu nyomtatók amúgy is mindenevők és ritkán van panasz PLA nyomtatásra. -
Emunem
őstag
azt én még korábban tettem meg, gépem meg is köszönte, nem akadozik se a szeletelö, se a fusion, se az autocad... Konkrétan szösz tigrisek voltak olyan helyen, hogy nem is gondoltam volna (1 éve takarítva volt, mondjuk ezalatt az 1 év alatt többet volt vendégünk is, aki a gép környékén aludt, azaz ágy bevetés, öltözés stb., ergo több por.) Közben kapott egy újrapasztát a proci is. Jó volt még az Arctic pasztája is, csak nem hittem el nekik.
-
Sketch001
junior tag
Ez erősen user függő. A h2d alapvetően a bambu szerint is prosumer gép, és abban egészen jó. Nekem pl kéne, abszolút tervben volt hogy megveszem, el is volt / van téve a pénz a projektre csak... Közbejött az fw kavarás, és így nem dobok ennyi pénzt a buliba...
Én plat kb alig nyomtatok, tavasztól őszig abs, asa és társai mennek reggeltől estig, és a h2d jelentősen stabilabb, fűtött nyomtatote durván jó lenne amikor pa6/12, pc és társai kellenének... Nem beszélve arról hogy végre menne ppa, pps is, és hasznalhatnam a hipset supportnak egyszerűen...
A h2d a legtöbb anyagot amivel az x1c is "szenved" mert a tárgy felhuzza magát az asztalról és sehogy se lesz egyenes azt a h2d simán hozza tukorsiman... És mint mondtam a dedikált support nozzle az nálam megváltás lenne... Vagy lehetne tpu betétet direktben hozzáadni pa-hoz... Vagy...
Oké multicolor bizbaszoknál is van némi előnye, de rendes anyagoknál iszonyatos durván szépen működik az egész mindenféle trükközés nélkül...
-
ffodi
veterán
Nem néztem meg a videókat, saját tapasztalatból mondom...
Május óta van H2D-m. Eddig nyomtattam vele: PC, PETG több színben, ABS, ASA-CF (különböző rétegvastagságokkal, ironinggal és nélküle, dupla fejjel, simán, stb). Szárítottam anyagot AMS2-ben és AMS HT-ben is. Pár probléma volt az elején, FW update megoldotta. Megfelelően szeletelve a (megfelelően megtervezett) modelleket a végeredmény kiváló.Másoknál voltak gyári hibás darabok, ezt aláírom...nálam csak az AMS-sel volt gond, de arra jött ingyen cseredarab, ahogy korábban írtam.
A másik pedig a lézer opció, na azt szerintem nem jó ötlet nyomtatóval kombinálni (ugyan abban a térben)...van rendes lézerem, brutál füstöt és port csinál, nem győzöm takarítani és elszívatni (rá is gyógyul a ventilátorokra, stb.). Nem is akarom elképzelni mi lenne a H2D belsejében egy fenyő lap vágása után...nálam alap hogy tisztaság van a nyomtatótérben és lehetőleg por sincs.
-
ffodi
veterán
Dummy rosszhír keltés.
Voltak gondok induláskor, ez tény, azóta orvosoltak kb. mindent. Manapság a youtuberek videóit max. azért érdemes megnézni mi van a dobozban (nem csak nyomtató esetén) a többi része full szubjektív és hangulatkeltő, sokkal inkább releváns nekem a valódi userek tapasztalata...
Az előző genhez képest van több előrelépés, nem csak a 2 fej (pl. nagyobb és fűtött tér, stb).Plug and play a H2D, de sokan nem hajlandók elfogadni azt, hogy ez továbbra sem azt jelenti, hogy mindig, minden geometriával és minden anyaggal hibátlan lesz a végeredmény. Legtöbb user továbbra is lusta és nem ért hozzá (és nem is akar)...ha van tapasztalata valakinek régebbi gépekkel, akkor tudja értékelni mennyire a kezébe ad kb. mindent ez a gép.

-
doc
nagyúr
Koszi mindkettőtöknek, akkor a gyári texturalt PEI-re mehet siman, akar ragasztó nélkül is?
csak apró dolgok kellenek, Switch stickjere sapka, óra szijahoz gyűrű, ilyenek, szoval arra gondoltam hogy nem a csövön keresztül vezetem hanem siman betolom az extruderbe (pár méteres mintákat rendeltem Alirol, 1-2 gramm lesz mindegyik cucc csak. -
Imy
veterán
Nem is sokkal.
Nálam mondjuk kérdés a mostani IKEA Platsa szekrénybe befér-e mélységre, mivel abba mélysége 540 mm hely van a nyomtató meg 517 mm. Most az kérdés hogy mennyi hely kell mögötte - előtte. Ha az X1C-t nézem a megadott méretben nincs benne a kijelző kilógása, és hátul minden kilógó cucc. Ha ez így van, akkor nem lesz H2D-m, mert megint nem variálok át mindent a nappaliban ez miatt. Meg mibe férne el az lenne a nagy kérdés abban az esetben. Esetleg a szekrény hátlapjának kivágása lenne még opció, azzal 50-50mm helyet nyernék
Magasággal nem lesz gond az biztos maximum 2 polcot bukok, meg az AMS-ek fiókját kell újra gondolnom. -
Cleinor
tag
Hm. Vadonat új filament (3 napos), zsugorfólia rajta volt amikor megjött, benne a szilikát csomag, helyiség sosem meg 24 fok alá és 35% pára felé.
Ekkor is is szárítanom kéne?Úton van az easter egg pack, kipróbálom azza is.
90%-ban ha dobozok és használati tárgyak valamint prototípus elektronikai dobozokat nyomtatok melyik filamenttet javasolnátok bambun kívül? -
NF-
tag
Ez fent van másfél éve: https://makerworld.com/en/models/20777
De ha már lego, akkor én pl. ezt a modellem akartam frissíteni, és ezt kapom hibaüzenetként: [kép]. A modellemnek semmi köze a legohoz. -
blountex
senior tag
Jogos a felvetés.
Többségében az ember apróbb dolgokat nyomtat, így alapvetően bőven elegendő a 256x256os terület.Amiért számomra szimpatikus a H2D:
65 fokos kamrafűtés, ezt nem sok gép tudja a piacon (marketing alapján elvileg jóval egyszerűbbé teszi a nehezebben nyomtatható tárgyakat mint ASA, PC stb.).
Na nem mintha olyan sűrűn használnék ilyen anyagokat, de ha szükséges jó ha tudja a gép.Ez a gép fixen tartja a 120at szemben mondjuk P1S-el ami csak 100 fokot tud asztalra.
2 fej előnye:
Mint ahogy írtad a támaszanyag kivitelezése (vagy esetleg 2 szín vagy anyag és így a fele idő nyomtatás hulladékmentesen).
Tapasztalatom alapján az 1 féle anyaggal való nyomtatási bizonyos esetekben rohadtúl macerás a támasz eltávolítása, vagy éppen ki se lehet rendesen pucolni a tárgyat és ez rohadt idegesítő.
Nekem sokkal többet számítana az, hogy a támaszanyagot hatékonyan lehessen eltávolítani, ebben biztos sokat tudna segíteni a 2 fej.
AMS-nek köszönhetően ugyan már 1 fejjel is megoldható, cserében sokkal több hulladék és nyomtatási idő.Hogy mire használnám a nyomtatót?
Nos, én már valahogy kinőttem abból, hogy rengeteg ilyen-olyan dísz tárgyat nyomtatgassak.
Sokkal inkább érdekes az, hogy ha valami eltörik/nem kapható akkor azt eltudjam jó minőségben készíteni.
Ebből a szempontból nálam nem menne annyira sokat a nyomtató.Van itt valaki, akinek a 3D nyomtató mellett van még 3D szkennerje is?
Ha igen, itt, vagy privátban írhatna pár sort milyen típus, mennyire van megelégedve vele stb.
Bizonyos esetekben hiába van jól megtervezve 1-1 tárgy, de végül nem passzol 100%-osan többszőri újratervezés után sem.
Tolómérővel ugyan sok minden kimérhető, azonban vannak olyan helyzetek főleg fogaskerék, vagy menetes rész (amikor pl nem teljes körben van a menet, hanem csak egy bizonyos részig), azt elég nehéz pontosan kiszerkeszteni.... -
ParadoxH
aktív tag
Nem egyedi eset (másik forrás). Én ezért várok mindig egy ideig az új firmware-ekkel és szoftverekkel. Később rákeresek telepítés előtt az esetleges report-okra és ha minden okés akkor lehet a kitaposott füvön legelni a többiek után

-
Vesa
veterán
Mondjuk papírból enclosure-t építeni egy nyomtatóhoz amiben a nozzle 250C fokos, nem tudom mennyire jó ötlet. A linkelt cucc elvileg tűzálló. Ettől függetlenül nem olcsó. Van ilyen már régóta, csak más nézven -gondolom ezek is kínai OEM-ek-, ha érdekel rá lehet keresni a csövön, vannak róla videók. Alapvetően nem húzzák le, elsősorban a vázzal vannak gondok, azok tényleg silány pálcikák, törnek, hajlanak. De maga az anyag amiből a "ház" van, egész jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Asus 15 Expertbook FHD Nano i5-13420H 4.6Ghz 16GB DDR5 512GB SSD UHD Graphics XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

most meg 550, vagy mennyi...

danke!
Az lenne a legjobb, ha ennek a témának nyitnátok egy külön topikot.

Még akkor is, ha kimondottan Bambuhoz való és fém lenne az alja.
poli27