- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz
Sketch001 #11296 üzenetére
Na ez pontosan nem létezett év elején amikor én ezzel szenvedtem.
Egy sokkal gagyibb leírást küldött a support és sehol sem találtam a neten, ez alapján meg tudtam volna oldani, de elég keserű lett volna a szám íze..
"Last edited by Aether - 03/19/2025"Lekopogom 200 óra fölött vagyunk az Anycubic Kobra S1-el és nem bántam meg a cserét.
-
bigrob
őstag
válasz
blountex #11274 üzenetére
Fun fact, egyszerre írtam bambu supportnak és 3djakenek, bambu ticket miatt elhajtották a 3djake-t, mondták hogy folytassam és majd ha kellenek írjak nekik.
2 hétnyi hibakeresés, ticketezés után újabb 1 hónap várakozás az alkatrészre, amit meg nem direktbe nekem küldtek, hanem a 3djake-nek és ők tovább nekem.
Majd nincs normális leírás hogy kell cserélni a komplett Y tengelyt, el is ment a kedvem a "sohanemmegytönkre" bambutól és akkor írtam, hogy ez nonszensz hogy egy 200k-s gépet gariban én szerelgetek, ha lenne egy normális leírás a procedúráról megcsináltam volna, de ha elcseszek valamit akkor meg rám fogják.
Kétlem, hogy ha bambu storeból vettem volna a nyomit elfogadják a visszaküldést a 1,5 hónapos, 50 órát nyomtatott gépemmel. (+ nem magánszemélyként vásárolva) -
bigrob
őstag
válasz
blountex #10805 üzenetére
Bambu topikot nem offolnám szét más nyomtatóval.
Sima 3D nyomis topikba szoktam beböfögni 1-1 helyzetjelentést, volt 1-2 szoftveres bug ami zavart, ezeket javították, pillanatnyilag 97 óra nyomtatásnál tartunk és minden nagyon király, aliexpresses hotend és ilyen 3d effektes tálca is hibátlanul szuperál.
Nem bántam meg, hogy az A1 Combo után rá esett a választás. -
bigrob
őstag
Ha valakit érdekel, mivel visszaküldtem az A1-et, ezért a hozzá nyomtatott cuccaim anyagárban/PLA-ban bizniszelve átadnám, GLS-el elküldöm bárhova ingyen.
Minden PLA-ból nyomtatva, jó pár órányi melótól mented meg magad ha szükséged van rá!
AMS Lite Top Mount + stabilizáló a gép aljára, fehér színben.
AMS Lite spool adapter - Ez a legjobb adapter ami nyomtatható, 4db, sötétkék színben.
Bambu Lab A1 Accessory Box - Fekete és babakék színben, belseje tetejébe vágva szivacs.
A1 Purge Waste Bin - Fehér és babakék kis tálca van benne, így nem ragad a dobozba a poop. Direkt a top mountos merevítőhöz tervezve. Deflector szerintem felesleges. -
bigrob
őstag
Felb*sztam magam, hogy nincs normális dokumentáció hogy kell cserélni az Y tengelyt az 50 órát ment garanciális A1-en és írtam 3djake-nek, hogy szeretnék élni az elállással, először azt a választ kaptam, hogy kerítenek egy normális leírást, ők nem tudják javítani, nincs szervizük.
Másnap jött, hogy az ügyvezető elfogadta a kérelmem, jött a visszaküldési csomagcímke, adjak számlaszámot és ha megkapják, ellenőrzik, hogy minden benne és utalják is vissza (1-2 hét).
Amilyen szerencsém van a gyári csomagolást kidobtam 2 hét hibátlan működést követően, de írták, hogy nem probléma ha nem gyári csomagolással küldöm vissza, csak legyen bombabiztos.
Eddig részemről ajánlott bolt a 3djake, jó az ügyfélszolgálat is, csak a bambu szivatása, hogy előbb nekik küldték az alkatrészt majd ők nekem 1 hónapba telt, illetve a hiba behatárolása is 2 hétig tartott a bambu részéről, mert volt, hogy napokra eltűnt a support. (kínai újév előtt történt).
Egyszerre írtam bambu supportnak és 3djakenek is, 3djakenek azt a választ adták, hogy ezzel az SN-el már van folyamatban lévő ticket, úgyhogy majd ők folytatják velem.Elvesztette a varázsát a Bambu, ha jobb lelkiállapotban lettem volna valószínűleg ki tudtam volna cserélni.
Kicsit pihentetem most a témát, lehet szétnézek más háza táján, de eddig úgy láttam ár/érték arányban a p1s combon kívül nincs jobb ajánlat ami (talán megbízhatóbb) jobb mint az A1 és tud több színnel dolgozni.Csak saját tapasztalat, nem akarok eltántorítani senkit az A1/A1 minitől, rengeteg posztot olvastam, hogy 500-1000 órákat elnyomtatnak hibátlanul alap karbantartással, valószínűleg én fogtam ki egy gyengébb minőségű darabot és rossz időben.
Sokan vettek karácsony tájékán bambut és brutál le lehetett terhelve a support. -
bigrob
őstag
Túl van bonyolítva...
Írtam nekik és bambunak is ticketben, bambu előbb válaszolt, tőlük visszakaptam hogy folyamatban van egy ticket akkor intézzem a bambuval, majd a bambu mondta hogy kiküldik az alkatrészt a viszonteladónak, aki meg nekem...
A héten letelt a 3-4 hét is amit a 3djake ígért. -
bigrob
őstag
Szerintetek céges vásárlás esetén 3djake.hu-ról mennyire van jogom pampogni, hogy január 1 óta él a ticket és még mindig alkatrészre vár a nyomtatóm (amit már állítólag elküldtek és lassan letelik a 3-4 hetes intervallum) és ha lehet inkább visszaküldeném az egészet a 'csába és beruháznék egy másikra?
-
bigrob
őstag
Helyzetjelentés:
Úgy néz ki a helyzet, hogy az Y tengelyen futó 4 kerékből az egyik akad, küldenek egy komplett Y axis linear rail-t...
Bambu ticket, elküldtem címet, számlát, tekintve hogy nem tőlük vásároltam, majd írt a 3djake, hogy megkapták a bambutól a kérést, küldik az alkatrészt 3-4 hét és érkezik is... -
bigrob
őstag
3djake rendelés volt, nem tudom ez hogyan működne... Túl vagyok a visszaküldési időn is.
Köszi a linket, Y szíjat lazítottam, elkezdtem meghúzni minden csavart az aljában és az Y motor előtt van egy lyuk, benne egy gumi szerű elszabadult anyaggal, a jobb oldalon viszont csak egy üres lyuk van itt.
Be is csatoltam a ticketbe videóval. -
bigrob
őstag
Orcával is ugyanez a helyzet, szeletelős kép:
#9780 NF-
Még nem vettem tartalék alkatrészeket...#9781 5leteseN
Ha pontosabban meg tudnád mondani mit nézzek ellenőrzöm.#9785 Emunem
Az X tengelyt méregettem a bedhez képest és a váz tetejéhez képest, de ugyanannyi a távolság mindenhol...Ticket:
Kaptam infót, hogy ellenőrizzem a toolheadet.
Lebontottam, meghúztam azt a 4 csavart ami fogja az egészet a sínhez, de nagyon nem volt meglazulva sem, a helyzet nem javult.
Csináltam egy videót is, ahol hibásan nyomtat egy ilyen őrlő hangot hallok...
DRIVE: [link] -
bigrob
őstag
Küldtem, illetve más filamenttel is csinálja, majdnem 4 tekercs sunlut nyomtattam el és azzal is csinálja.
Minden hőmérsékleten próbáltam, nem látok a bed alatt semmit beszorulva sem.
Supporttal már ticketezünk, csak gondoltam bedobom hátha van nálam tapasztaltabbaknak ötlete.Karácsonyi díszeket nyomtattam AMS-el, ott is már látszódott hogy valami kezd elszaródni, aztán 3 napra eltűntem és azóta vállalhatatlan.
Van egy francia bulldogom, de ennyire nem akrobata, hogy felugorjon a nyomtatóhoz.
Több modellel próbáltam, teljesen új projekt, adtam hozzá téglalapokat, most épp azt nyomtatom amit Joshi kolléga ajánlott, mindjárt mutatom.
Ami eddig szóba került még:
- Extruder hiba, ahol elkezdi a seam-et ott alul extrudál, aztán amikor ismét közelít hozzá megint alul extrudál.
- Nem veszi figyelembe az auto bed levelinget.
- Tengely hiba. Mitől, hogyan ellenőrizzem? -
bigrob
őstag
-
-
bigrob
őstag
Jött a válasz, manual bed tramming.
Helyzet változatlan, megfordítottam a platet, még mindig nem jó.
Nyomtatás előtt is nyom levelinget és flow calibrationt, de még mindig olyan mintha bal alul minden modellnél alulextrudálna...
Pont ott ahol elkezdi a nyomtatást és ahol befejezi, ahol van a varrat (seam?), -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Adott egy Bambu A1, mostanában az alábbi anomáliát produkálja, hogy nem tapad le, olyan mintha alulextrudálná a modell bal alsó részét.
Kérlek segítsetek mit nézzek még meg.
- Plate szappanos melegvizzel megmosva
- Bed levelinget csináltam (nem minden nyomtatás előtt, eddig amikor üzembe helyeztem akkor csináltam meg egyszer és most másodszor amikor ezt a hibát tapasztaltam 167 óra nyomtatással később)
- Amikor a nyomtató jelezte letörölgettem és átkentem az X-Y tengelyt olajjal.
- Meghúztam az X szíját (bár elég érdekes ez a kilazít, húzd jobbra balra 3x a hotendet és húzd meg)
- Hőfokot feljebb vettem, lejjebb, de semmi változás
- Modellt áthelyeztem középről bal felső sarokba, így legalább sikerült kinyomtatni
- Piros Kingroon PLA után váltottam Sunlu fekete, kalibrált PLA-ra.Lehet kilazult szíj vagy clog okozza?
(Ha igen, miért csak a bal alsó sarkából indul?)
-
-
bigrob
őstag
Lenne egy 4 színű modell, ami szerintem szarul vam trrvezve és én úgy szeretnék kis időt spórolni, hogy nyomtasson 3 réteget színesben. Utána a fennmaradó 22 layert 1 színben.
Ezt hogy lehet megoldani bambu slicerben?
Ami 1 színű nyomtatásnál ment, szeletelés után réteg lehúz jobb klikk a +ra change filament szürke... -
bigrob
őstag
Az első lesz az méret alapján is, köszönöm!
Éjjel óta ams lite top mountot nyomtatok, majd meló után csinálok 4db ilyet.
Nagyon brutális bedslingerhez képest milyen sebességgel milyen minőséget nyom... Ráadásul out of box alap profillal...
Ender 3, tevo tornado, tevo flash és anycubic 4max után.
Köszönöm akik A1 Combora tereltek az A1 miniről! -
bigrob
őstag
Végre megjött az A1 Combo, minden király, viszont nekem elég gyengének tűnik ahogy fogja a sunlu spoolokat az ams lite (1x le is esett, nem kizárt hogy kezelői hiba!), lehet hogy kéne nyomtatni valami adaptert?
-
bigrob
őstag
Megfertőztetek, pillanatnyilag ott tartok, hogy az A1 mini helyett A1 Combot pakolgatok a kosárkámba...
3djake-n vásárolta már valaki? Olcsóbbra jön ki mintha kintről rendelném szállítással együtt.. Járhat itt is hozzá az ajándék ami most a bambu oldalán?Variometrum linket köszönöm én is, itt tök jó áron vannak SUNLU filamentek.
-
-
bigrob
őstag
válasz
Marci79 #9197 üzenetére
Még gondolkozom rajta megéri-e neken, legrosszabb esetben majd ketté vágom és összeragasztom ha olyat nyomtatnék.
P1s árát most nem szórnám rá... Meg kicsit egyszerűbb szerkezetű kisebb nyomit vennék ami akár elférne az asztalom sarkában is.
AMS se izgat annyira, néha jól jönne, de ennyit nem áldoznék rá..
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
11.11 dealeket nézve ismét rámjött, hogy kellene ismét egy 3d nyomtató...Haverom ajánlására szemezgetek a bambu a1-el és a1 minivel, utoljára ender 3-al meg anycubic 4max-al nyomtattam, de most valami egyszerűen karbantartható, olcsóbb, picivel is beérném, ezért FDM nyomtatót vennék, de már egy ideje mozgatja a fantáziám az SLA is, de nem hiszem, hogy lenne türelmem a sok utókezeléshez...
Mit ajánlanátok? Gearbest, Aliexpress is szóba jöhet természetesen, de úgy láttam a bambu oldalán most a legolcsóbb.
Köszönöm szépen!
Robi
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Padavan firmware
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)