- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaPeter
kezdő
válasz
ParadoxH #12155 üzenetére
Köszi. Végigolvastam, az összes VOC-os és mikrorészecskés hozzászólást ebben a topikban és egyik sem kifejezetten CF anyagokkal kapcsolatos.
Nem volt szándékom befedni az A1 minit, de ha kiderül hogy a CF sokkal károsabb, mint a CF nélküli PETG és PLA, akkor kénytelen leszek vagy befedni +szellőztetni/szűrni vagy az 5M pro-ra visszatérni.
Nem látom vészesnek egy kalicka készítését. Egy 50x50x50 kalicka kb. 250 gramm filamentet igényel a kerethez , nyitható ajtóval és kéménnyel max 8-10eft a méretre vágott plexi.
-
Sketch001
kezdő
válasz
ParadoxH #11299 üzenetére
Kina egy speciális eset egyébként... Én addig szívtam a gepeinkkel kapcsolatos supporttal amíg egy kiállításon el nem kaptam a cég igazgatojat és ott a helyszínen nem adta meg a lvl 3 support nyilván nem publikus elerhetosegeit. Azóta oramu pontosdaggal mennek jönnek a levelek kb 15-20 perc a válasz 0/24... Nyilván nem nyomtató, de bőven 50-100k eur++ közötti, nagy értékű cuccok...
De pl a prusa vs bambu supportban érződik nagyon a difi... Mondjuk férjen is bele, ha ár /technológia arányban azért a prusa messze a mezőny mögött kullog - sajnos -.
-
Sketch001
kezdő
válasz
ParadoxH #11114 üzenetére
Majdnem mindegy. Pla-petg - tpu-n túl barminek sokat tud segíteni egy magasabb, stabil homersekletu nyomtatoter a réteg tapadás és a warp minimalizalas miatt. Főleg nagyobb nyomtatasnal. Ha ezeket mondjuk egy sufniban is akarod csinálni mivel lakoterben nem szerencsés ugye, akar télen is. A p1s 6-8 fok alatt abssel is szenved, a pa6-et el is tettem, majd nemsokára talán ha lesz 20-25 fok kint...
-
Sketch001
kezdő
válasz
ParadoxH #11090 üzenetére
az egy dolog de a többivel van a baj, iagzából egy egész kreatív modell csak az apróságokra nem figyeltek amikor rajzolták. Itt a problémás rész:
A sötétkék vonal az egy overhang wall a semmibe, konkrétan a levegőben lóg (méghozzá a nyomtatott síkból kihozva ami még rosszabb) , majd húz egy másikat ugyanúgy elé síkba és teszi mögé a belső bridge-et. Ezt eleve el lehetett volna kerülni ha ad egy minimál 45 fokos letörést alá és akkor nem kell egyáltalán ide se support.
Szerk:
inner-outer fal sorrenddel, és infill nyomtatást előre engedve egy fokkal jobb mert a belső bridge-et nyomtatja előre, de ez se fog tökéletes lenni mert azonos rétegen belül így kijönni nem épp ideális. de egy fokkal szerencsésebb talán.
-
Emunem
őstag
-
Vesa
veterán
válasz
ParadoxH #10839 üzenetére
Jó meglátás, CNC konyha videója alatt is téma ez, gondolom nem ok nélkül. A kormot és egyéb szemetet amit a lézer csinál, nem lehet 100%-ban eltávolítani, az lerakódik a sínekre, meg mindenhová, és ha nem tisztítja a user akár minden egyes lézerezés után az egész gépet, akkor hamar gondok lesznek. Főleg, hogy csak az előbb linkelt szűrő biztosíthatná legalább azt a kb. 90-95%-os hatékonyságot is amiről beszélnek, de az csak opcionális tartozék, tehát aki nem veszi meg, annak még ennyire sem lesz hatékony a szűrése. A lézert szerintem el kell engedni ennél a gépnél. Itt az alap nyomtató éri meg a dupla fej és a nagyobb bed miatt. A tesztben kevesebb, mint fele annyi idő alatt nyomtatta ki a két színű tárgyat a P1S-hez képest, nekem pedig a legnagyobb gondom pont az jelenleg, hogy sokszor 8-20 órákat kell várni egy nyomtatásra. Ha ezt lefelezi, már megérte. A matrica vagdosás és a lézer szerintem nem éri meg. Mondjuk a lézer nekem egyébként is határeset otthonra, a fokozott tűzveszélye és a szem egészségére gyakorolt esetleges, szintén nem elhanyagolható kockázata miatt. Egy CNC marót viszont bevállalnék még.
-
blountex
senior tag
válasz
ParadoxH #10839 üzenetére
Jól látod, pont ezt mondom.
Nem is tudom kinek éri meg a 2in1 talán aki nem akar még egy gépet fenntartani... .
Na igen ez érdekes lesz, hogy lesz -e ilyen felület kialakítva. Idővel kiderül.
Nem hiszem, hogy fog lejebb menni annyival az ára, mert a laserfejek ára sem olcsó mulatság.A ceruza rajzolási fejre szívesen beneveznék mert olyat még nem próbáltam, de valószínűleg tartom, hogy külön nem lesz kapható ez a modul.
-
Vesa
veterán
válasz
ParadoxH #10674 üzenetére
Szerintem itt az a probléma, hogy nem az anyag penészedik, hanem az apró rétegelt felépítés miatt, a tisztítási folyamat (értsd: mosogatás), nem hatékony, így baktériumtelepek jöhetnek létre. Ezen a filament anyagának food safe jellege nem segít. A 3D anyagok többsége nem mosható mosogatógépben sem, egyrészt az erős vegyszerek miatt, másrészt a magas hő miatt. Így a fertőtlenítés ezen módja sem lehetséges. Magam részéről semmilyen élelmiszerrel érintkező eszközt nem nyomtatok és nem használok, éppen emiatt.
-
paler
aktív tag
válasz
ParadoxH #10526 üzenetére
Köszönöm a válaszodat
Pont ezért kérdezem, mivel nekem még nincs tapasztalatom a 3d nyomtatókkal. Az imerősömmel egy beszélgetés alkamával említett, hogy a 256x256-os asztalon jó eséllyel max 245x245-es méretű tárgyat tudnék kinyomtatni. Ezért kérdeztem rá itt erre konkrétan.
De úgy látszik hogy Joshi fórumtárssal nem egy nyelvet beszélünk vagy csak kötözködni akar, vagy elfelejtette hogy annó valamikor ő is volt kezdő/láma a nyomtatás világába -
JasL
őstag
válasz
ParadoxH #10005 üzenetére
Én a freedee-t ismerem, voltam előadásukon is, szerintem magyarországon ők az egyik legfelkészültebb cég, még bányát is tudtak 3D szkennelni, meg engem is a helyszínen beolvastak 3D-ben egy 12 millió forintos szkennerrel, ki is nyomtattam már magam
Tőlük is vásárolhattok, ha van nekik ami kell.
-
cross56
senior tag
válasz
ParadoxH #10005 üzenetére
A 3Dee a hivatalos magyar forgalmazó. Szóval akkor lényegében mindegy honnan rendelem, mivel árban ugyanott vannak ezek szerint?
Igen, az igaz, hogy rutinos nyomtatónak számit. De ha esetleg idén jönne egy olyan utód ami még fejlettebb, akkor hátha az érné meg jobban. Csak emiatt gondolkoztam el ezen.
Vagy még pár évig ez sem számít majd elavultnak? -
TeebyKay
őstag
válasz
ParadoxH #9990 üzenetére
A nyomtató szerelgetése az már meghaladja az ismereteimet, nem merném csavargatni és azt se tudom mikor számít valami kilazultnak.
Nem mindig fixen ugyanabban a layerben van a hiba.
A lassítás jó megoldás lehet köszi, csak az meg a nyomtatási időt fogja jelentősen megnyújtani.
-
TeebyKay
őstag
válasz
ParadoxH #9986 üzenetére
Sok féle tárggyal előfordul, kártyatartók társasjátékokhoz például. Még ha nem is töri le a padról mert elég erős a modell, olyankor is össze vissza zörög ahogy préseli neki a fejet a modellnek. Gyroid infillt használok.
Most konkrétan ennek a varázsló sakk szettnek a figurái törnek el a magasabb részeken:
https://makerworld.com/en/models/425953#profileId-329691Sokszor előfordul olyan is a nyomtatásaimnál, hogy az egyik layernél mintha egy fél miliméterrel elcsúszna oldalra az egész modell és elcsúszva nyomtatja tovább.
-
Vesa
veterán
válasz
ParadoxH #9901 üzenetére
Köszönöm! Mivel szoktad belőni a profilt? Teszt kockákat nyomsz vagy valami konkrét modellt?
AndrewTdi
Ezt is jó tudni, köszönöm! Nekem sötétszürke, kékesszürke, fekete és fehér kell nagyobb mennyiségben. Ahogy nézem, a Sunlunak is rengeteg féle filamentje van, és nem egységes az értékelés róluk. Van amit lehúznak, más verziókról viszont jók a vélemények, ezért érdekelt, hogy nektek konkrétan melyikkel van jó tapasztalatotok. pl. van PLA+. az jobb lehet a simánál? -
Imy
veterán
válasz
ParadoxH #9864 üzenetére
Textured PEI lap, meg 1-2 mintás lap, amit 1-2x használtam csak.
Bento box
AMS-be silica gél tartók
Aktív szén tartó
AMS hubhoz egy ilyen elforgató a 2 AMS miatt -
JasL
őstag
válasz
ParadoxH #9805 üzenetére
Hát erre így nem gondoltam, de mivel a felhő rész meg a rakéta is üreges és a teljes model belső légtere összeér, teljesen biztos, hogy meg fog állni jópár tíz centin a levegő. Van hőkamerám, majd csinálok egy sok órás passzív tesztet, ha rosszul alakul a dolog, kap egy picike noctua ventit a táp. Sajna kinyomtattam
pont a doboztetőt is (4 óra volt), fúrni meg ronda lenne. De fejben elmentettem a tipped! -
Imy
veterán
válasz
ParadoxH #9611 üzenetére
Várjuk az első benyomásokat, és beszámolót, mivel neked van egy A1-ed, hogy mennyivel jobb.
Én ajánlom később egy 2. AMS beszerzését. Nekem az egyikben PLA a másikban PETG van betárazva. Sokkal kényelmesebb, nem kell a filamenteket pakolni annyit.
A külső tárolóba pedig a nem AMS kompatibilis filamentet rakom, illetve amiket el akarok használni gyorsan. Most minden filamentemet kifuttatom, és csak Bambu filamentre állok át. Hát van még jó pár 10kg anyagom amit el kell nyomtatni, de a kisebb megkezdett tekercseket már elnyomtam. -
H2o-pok
senior tag
válasz
ParadoxH #9501 üzenetére
Köszi,kipróbálom. Habár videóban, 0.12 től 0.28 ig változtatja a beállitásokat. Ami adott tárgynál nem is gond. De ugye vannak olyan tárgyak ami pl.végig 0.12 vagy 0.2 n kell hogy menjen. Ami nekem eddig probléma volt, hogy a gyorsulás miatt a megas tárgyak a "rángatás" miatt vagy lelökte,vagy a támaszba akadt meg. De ha a gyorsulást pl felére (5000) álitom, akkor nem volt ilyen gond. Viszont ez a gyorsulási érték érvényes a teljes nyomtatás alatt. Mind 1, próbálgatom.
-
Imy
veterán
válasz
ParadoxH #9344 üzenetére
10.15 körül volt egy szigorítás, és akkor nálam is visszaesett a letöltések száma. Én úgy vagyok vele, ha plusz pontokat adnak a feltöltésér, akkor feltöltöm, és megállok, mert korábban is októberben volt egy olyan akció, akkor is 20 modellig jöttek a plusz pontok.
Amúgy nem tudom itt, és a Bambu oldalán meddig fog menni, de nálam, a Bambu oldala is elég jól teljesít kb 2 hónapja. Havi 4-6 40 eurós kupon összejön. -
Vesa
veterán
válasz
ParadoxH #9344 üzenetére
Konkrétan ebben a rendszerben nem vagyok jártas, de az üzleti modell ismerős. Ha jól tudom, ez egy fiatal cég, tehát az egész rendszer arra épülhetett eredetileg, hogy legyen tartalom a MakerWorld-ön, különben nagyon hamar képesek az emberek otthagyni az egészet. Ilyenkor bevett üzleti modell, hogy ösztönzőkkel késztetik a felhasználót a tartalom gyártásra. Ez viszont jellegénél fogva általában veszteséges, így beépül a felfuttató szakasz invesztment oldalának költségeibe. Ebből pedig következik, hogy idővel, amikor az eredeti célt már elérték, akkor az "ingyen ebédet" elkezdik limitálni, vagy teljesen kivezetik és általában ilyenkor jön egy új rendszer, ami a szintlépés után már számukra pénzügyileg is nyereségesen működtethető. Nem tudom, hogy a Bambu hol tart ebben a folyamatban, de úgy tűnik abból amit írtok, hogy a kezdeti célt kezdik elérni, már van elég tartalom és van elég felhasználó is.
-
Imy
veterán
válasz
ParadoxH #9340 üzenetére
Én igazából csak feltöltök szabály szerűen, és mást nagyon nem csinálok. A pontok van hogy több jön vagy hogy nem. Az utóbbi 3-4 napban nagyon vissza esett a letöltésszám, de a modell feltöltésekkel tudom ellensúlyozni. Eddig nincs rossz tapasztalatom velük, de remélem nem is lesz.
-
Tomika75
tag
válasz
ParadoxH #9310 üzenetére
Akikről én beszéltem azok nem a 3d nyomtatásból élő cégek. Nekik csak egy sima kiegészítő munkaeszköz amivel prototípusokat és kis darabszámú alkatrészeket gyártanak a gépeikhez amivel termelnek. Az egyik cégnél saját maguk gyártják le a gépsorokat amivel termelik a termékeiket. Ezek próbadarabokat és kopó alkatrészeket gyártanak a gépeikhez. A másiknál pedig kopó/ egyszer használatos-fogyó/ alkatrészeket csinálnak kis darabszámban. Azok a cégek akik a 3d nyomtatásból élnek azok megoldják saját maguk a javítást/ karbantartást hacsak nem egy sok milliós fém nyomtatóról beszélünk. Arányaiban biztos, hogy a hobbi nyomtatósok teszik ki a piac túlnyomó részét a kérdés, hogy értékben is igaz-e ez?
-
Joshi
titán
válasz
ParadoxH #8951 üzenetére
"Viccet félretéve a nyomtatók energiaigénye úgy 100W körül lehet nagy átlagban, kis csúcsokkal az elején."
Az átlag inkább 2-300W és az a kis csúcs az elején lehet akár 1000W is, igaz utóbbi pár percig csak. Ezt mértem, szóval nem a levegőbe beszélek (P1S). Anno az Anycubic Kossel Deltám max 300W-ot fogyasztott, igaz hogy nem győztem kivárni mire felfűtött mindent. -
Motyi
senior tag
válasz
ParadoxH #8723 üzenetére
Egy Mitutoyo Digimatic 500-704-20 tolómérővel mértem, többe kerül mint a bambu A1, szóval elég pontos. Aliról rendeltem a Jayo filamentet, 5 gurigát. Mind az 5 ilyen hitvány minőség.
Lehet azért találni hasonló eseteket ennél a "márkánál":
[link] [link]
Persze lehet csak egyedi eset és más gyártóknál is előfordul (remélem azért a nagyobb és drágább típusoknál nem), de 5 különböző szín, és mind messze méreten aluli.Innen rendeltem: [link]
-
Imy
veterán
válasz
ParadoxH #8672 üzenetére
Markerword-re gondolsz? Pár letöltést megköszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest