- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
Topikgazda
Megcsináltam ezt a dobozt az amsnek, bár már kinyomtattam a tervezőét is(bár a paneleket nem vettem még meg), de ez szerintem jobb, mivel sokkal olcsóbb, és teljesen levehető a felső rész, ezért kényelmesen hozzáférni az AMS-hez
Az AMS 1000% al jobban működik mint a gyári, elakadási visszahúzási hibám azóta nem volt vele... a másik AMS-t is átépítem szerintem... Terveztem egy alaplapot a doboz alá, amihez hozzá tudtam csavarozni az AMS-t és megemelte picit a doboztetőt, plusz megtöntötte picit előrre az egészet, hogy a kábelek meg a ptfe csövek kiférjenek.
Most nyomtatódnak a szilika gél dobozok hozzá, meg a páratartalom mérőnek is egy doboz. Oké nem olyan szép mint a gyári, de a funkcióját jobban ellátja az AMS
-
TomMusic
őstag
P1S, gondolom már mindenki frissített az új FW-re (01.06.01.00). Nincs vele probléma, mehet?
Én a biztonság kedvéért vártam vele -
ptesza
senior tag
Akkor jönni fog.
-
poli27
Topikgazda
Valami készül
-
fabula
őstag
Hát a CF-ek szerintem nem szerencsések, micel a szénszálak apró darabkákban vannak benne és nem igazán erősítik, csak a felület lesz szebb optikailag és valamivel könnyebb nyomtatni ezeket. A sok kis apró szénszál meg kenődik mindenhová, a kezedre, ruhádra, vagy belélegzed stb. Vannak erről videók a neten mikroszkópos képekkel.
Ráadásul ezek az apró szénszál darabok nem is erősítik magát az anyagot, inkább törékenyebbé teszik, erről Igornak is vannak jó videói. Ugye ez nem olyan mint a "valódi" szénszálas kompozit anyagok, ahol a szénszálak hosszú szálakban kerülnek be az anyagba és ezért erősitik. -
fabula
őstag
Még egyik sem, valószínűleg hétvégén tudom kinyomtatni, amit poli27 linkelt, arról is csak annak tartós használata után tudok majd véleményt írni.
Amelyik 3 küönböző típust kipróbáltam, eleinte jól működtek, de tartós használat után maguktól leestek és így pl. visszhúzásnál az AMS rátekerte ezeket az orsóra, utána meg nem tudta behúzni a szálat, mert az egész megakadt emiatt. -
poli27
Topikgazda
Valahol be lehet állítani, hogy mondjuk egy cső nyomtatásánál a külső és a belső varrat ne egymás mögött legyen, hanem mondjuk 180 fokba eltolva?
-
poli27
Topikgazda
-
fabula
őstag
Ez melyik AMS saver és hogyan van rögzítve? Kétoldalas ragsztószalaggal?
Én már kipróbáltam 3 félét, de egy idő után mindegyik lejött magától az AMS használata közben, főleg mikor már kevesebb anyag volt az orsón és jobban húzta befelé a savert.
Én elvagyok a gyári AMS-el, nem szábdékozom megépíteni azt, amit te megcsináltál, de szép darab és szép munka.
-
poli27
Topikgazda
Alaplapot nem tudsz venni, azt nem árul a Bambu külön... de amúgy is drágábbra jön ki külön az alkatrészek, mintha megveszed az AMS-t
8db csapágy megy a orsókhoz, meg 4db a kis meghajtó fogaskerekekhez, és rengeteg csavar meg olvasztós menetes betét
És kb 2-3 óra összerakni
Egyébként miért áldoznád be, bármikor visszaalakítható a gyárira, bár szerintem aki kipróbálja az nem akarja a gyárit már
Itt nincs visszahúzási hoba meg betöltési hiba (eddig egy se volt), nem tekeri mellé az orsónaka filamentet, és mikor kevés van az orsón az se számít... Az ams saver rajta maradt, hogy ne koptassa az etető tölcsért...
-
poli27
Topikgazda
Kész a Python ams, most fog élesben menni. Majd csinálok vidit is
Ha beválik dobozolom is, csak a poli lap 36e ft... addig nem veszem meg
-
fabula
őstag
Ezt a heatert már én is megvettem, de én nem bonyolítom ennyire túl
. Én ezt teszem mellé hőmérsékletszabályozónak és ezt a kivitelt akarom megcsinálni [link] .
Ja és találtam két jó ábrát, mi történik, ha fűtetlen kamrában nyomtatunk magas hőmérsékletű anyagotés akkor, ha fűtött kamrában történik a nyomtatása
-
poli27
Topikgazda
Ha valakit érdekel, elkezdtem az ams mellé aktív kamra fűtést is csinálni a bambukba ezt : Bambulab X1C - $50 HEATED CHAMBER (youtube.com)
Ha valaki akar ezt vettem :Air Warmer 50W Home Electric Space Heater Portable Office Desktop Warm Air Heater Powerful Warm Blower for Home Office Dormitory (aliexpress.com)
és ez fogja vezérelni wifin keresztül tuya alkalmazással : /Tuya WiFi Smart Temperature Switch 16A 3000W with Energy Consumption Monitoring Thermostat For Alexa Home - AliExpress 13
Tök egyszerű betenni, kíváncsian várom mennyivel lesz jobb ez az 50w os rásegítés
Ha megjön majd teszek fel képeket róla meg naplót.
A kamra hőmérséklet mérésre ezeket vettem, hogy lássam mennyi az annyi távolról (még mielőtt a kamrafűtést megvettem volna, ugye abba az áram kapcsolo szintén méri, mind1 legalább lesz kijelző is benne amit le tudok oldasni) :Newest Tuya Bluetooth Temperature Humidity Sensor LCD Thermometer Mini Smart Electric Hygrometer APP Remote Control Home - AliExpress 30
meg vettem egy bluetooth wifi hubot is hozzá :
Tuya Smart Life Multi-mode Gateway Smart Home Automation Hub ZigBee WiFi Bridge Bluetooth Mesh Voice Control for Alexa Google - AliExpress 30 -
Joshi
titán
-
fabula
őstag
Az elefántlábnak semmi köze a ragasztóhoz és nem mindenki nyomtat textured PEI lapra mindig. Én pl. sima PEI-t is használok, ha nem akarok textured felületet. De sokan használnak más Bambu és nem Bambu lapokat is, amik nem texturáltak.
A BS-ben vagy Orca-ban pedig van elefántláb kompenzáció, próbálj meg állítani rajta. -
fabula
őstag
Csak hogy én se maradjak ki
.
Mint már írtam textured PEI lapra nyomtatva az ABS/ASA alá én sem kenek ragasztót a Bambu Vision házas P1P-men, csak a bed hőmérsékletét tartom végig 100 C fokon és eddig még nem vetemedtek, nem váltak fel, nagyobb nmyomatok sem. Ennek az is lehet az oka, hogy a textured PEI laphoz a Z eltolást kicsit kisebbre állítja a Bambu, hogy jobban belenyomja a lap felületébe az anyagot.
Én csak PETG-hez és sima PEI lapon használok ragasztót, ott is elválasztó rétegnek, miután korábban egy gyári Anycubic üveglapból simán rányomtatva a PRTG-t a tárgy leszedésekor lazán kitört egy darabot a túlzott ragaszkodás miatt az üvegből. Utána olvasva a sima PEI felülethez is ajánlják a ragasztót emiatt a PETG-hez, mert azt is letépi a lemezről, még könnyebben, mint az üveget.
Tehát én csak ritkán használok ragasztót a 3d nyomtatáshoz saját tapasztalat alapján.
Amúgy a Bambu a saját hideg meg mérnöki és stb. sima felületű lemezeihez ajálja a ragasztót, de textured PEI-hez nem kellett nekem soha. Korábban ugye a lidar (X1C) miatt a textured PEI lapot nem ajánlották az X1C-hez, a saját egyéb lemezeikre meg matricázva van a felület felvive, emiatt kellhetett a ragasztójuk. Az újabb textrued PEI lapjukkal már megy a lidar. Ezek okozhattak félreértéseket a ragasztóhasználat ügyében.
Szóval száz szónak is egy a vége, aki ragaszt, az ragasszon, aki meg anélkül is tud jól nyomtatni, az ne ragasszon.
A lényeg, hogy mindenki legyen elégedett a végén a késztermékkel és minél kevesebb anyag vesszen kárba.
Ebből "hitvitát" csinálni meg teljesen céltalan és felesleges, szerintem.
-
Emunem
őstag
Hali, bár még új vagyok, nem hiszem, hogy ellenséges voltam. Sok mindent megtanultam már életem során, az egyik legfontosabb volt, hogy ha valamit lehet egyszerűbben, akkor ne bonyolítsam. Ha feljebb olvasol, nem egyből kiborulsz, akkor olvashatod, hogy én is hasonlóan gondolkodtam, és sok helyzetben meg is oldottam, hogy ne kelljen ragasztani. Egyrészt, mert nem volt kéznél, másrészt meg “majd én megmutatom, hogy lehetséges…” alapon túráztattam magam (lett is pár + ősz hajam a többi mellé…
). Aztán kb 1 kg el…sa után rájöttem, hogy hülye vagyok, egóból nem haladok semerre.
Így farkam behúzva vettem lakkot, kipróbáltam, sikerült, öröm é bódottá. Így már örökített bódottá lettem, mert sikerült. Aztán levontam a következtetést, hogy van az a nyomat, ahol kell bizony az eretnekséggel felérő ragasztás.
Jó nyomtatást. -
bbmt
senior tag
Nem kell megkeresni, tudom és vállalom amit írtam
ráadásul utána azt is írtam, hogy megoldódott a problémám( gyári generic ASA profil 95 C-re van beállítva, nem gondoltam volna) és hozzátettem, hogy ragasztó nélkül.
Ezután kaptam a lenéző "majd rájön" hozzászólást, ami fura volt nekem.
És csak annyi volt a "problémám", hogy másnak miért nem tetszik, hogy nem használok és akarok használni ragasztót. ( igen, tudom az én hülyeségem, vállalom is, ezt sem tagadtam sosem)
Szerintem kár tovább görgetni a dolgot, nekem megoldódott a probléma, másnak nem jött át, hogy azért mert valaki nem úgy nyomtat mint ő, az nem baj... -
cd334
tag
Sziasztok!
Újabb két aproságot készítettem és töltöttem fel, ha tudjátok töltsétek le, nyomtassátok értékeljétek!
Mind a kettő bevásárló kocsi érme variáció, egyik eltávolítható. Kisérletezgetek a tervezéssel(OpenSCAD) ennek az eredményeit láthatjátok.
Köszönöm szépen!https://makerworld.com/en/models/567149#profileId-486846
https://makerworld.com/en/models/567452#profileId-487169 -
ptesza
senior tag
válasz
TomMusic #8562 üzenetére
Anno a SUNLU-val készítettem max volumetrikus mérést és ott is jól mutatta, hogy egy bizonyos sebesség felett már matt. Az Eryone olyan mint a tükör magasabb sebesség esetén is. Lehet, hogy ez amúgy nem olyan jó mert minden látszik egy fényes felületen. Pl VFA.
Itt a kép. -
ptesza
senior tag
A Bambu is csak előírja nem javasolja.
Az előírás felét már sikerült betartanod(100°C bed), most már nem sok van hátra. Hajrá.
Azonban ne feledd egy tapadási problémával érkeztél és többen tanácsoltak dolgokat, próbáltak segíteni, amire te nem vagy hajlandó mert ez a vallásod része. Ne kelljen most megkeresnem azt hozzászólást. -
-
ptesza
senior tag
Szeretnék egy érdekes dolgot megosztani. Egy csomó PETG-t nyomtatok mostanában és csak úgy fogynak a tekercsek. Most SUNLU-t használok.
Volt még pár tekercs ERYONE PETG feketém. Ami csomagolásra , kinézetre és a spoolra is azonosnak tűnik a SUNLU-val.
Hát nem...Lefogyott az ERYONE PETG és SUNLU-val folytatta tovább az AMS. Az Eryone még szép fényes volt a SUNLU pedig már matt/félfényes. Lett egy esztétikai selejt. Ugyanúgy kezeltem a tekercseket, ugyanúgy szárítottam is.
Ne essetek ebbe a hibába. Lehet, hogy a SUNLU egy nagy OEM gyártó, de biztosan nem csak egyféle süti készül, még ha a csomagolása és a kinézete épp olyan is.
Ez esetben az Eryone tűnik a jobbnak.Bennem egy újabb urban legend dőlt meg.
-
ptesza
senior tag
Van egy tetszőleges termék, pl egy festék. A gyártója előír dolgokat hozzá. Pl a hígítás, előkészítés, alapozás, szerszámok stb. Ha az szerint haladsz és elvégzed amit leírtak akkor csak nagyon ritkán történik váratlan dolog. Ha kihagysz lépéseket akkor szakszerűtlenül és empirikus módon végzed el a feladatot. Ilyenkor már vannak hibák. Erre próbáltam én rávilágítani.
Mostanra már két klikkre szakadt a nagyérdemű.
-
Diocles
aktív tag
A Denkmit már igazán szponzorálhatná ezt a topikot.
-
rodman73
aktív tag
Köszi mindenkinek, marhaepe volt itthon. Már megy is mint a karikacsapás.
-
fabula
őstag
válasz
rodman73 #8553 üzenetére
A textured PEI-hez nem jó az IPA, a sebre való meg főleg nem (a pálinka sem, bármilyen erősre van főzve
). A Bambu sem ajánlja a lapjaihoz az IPA-t.
A textured PEI lapokat mosogatószerrel (DM-es Denkmit szappan a legjobb, én csak azt használok) és forró vízzel kell alaposan lemosni mosogatószivaccsal alaposan átdörzsölve, majd a vizet le kell róla rázni, amennyira csak lehet és utána szárazra kell törölni konyhai papírtörlővel, majd még kicsit hagyni kell teljesen megszáradni.
Ezzel a módszerrel minden is tapad rá.
Látom közben Brain75 is írta neked ugyan ezt, azért jó a Denkmit szappan is, mert abban tényleg nincs semmi a marhaepén kívül, ami nagyon jó zsíroldó. Kb. olyan, mint nagymamáink mosószappana volt.
-
Brain75
senior tag
válasz
rodman73 #8553 üzenetére
A sebre való alkohol nem jó mert nem elég tiszta.
A gyógyszertári alkohol csak 95-96%-ban alkohol. Az isopropil az 99-99,9%-ban alkohol.Kalibráld be a nyomtató először is.
Az asztalt amúgy a legjobb szerintem sima langyos vizes baba szappannal lemosni utána tiszta vizes öblítés és papírtörlővel megtörlés.
Nem véletlenül írtam a baba szappant abban nincsenek mindenféle krémek meg kemikáliák.Utána biztosan le fog tapadni a cucc.
-
rodman73
aktív tag
Segítsetek pls, ezek a hibák mitől vannak? Nem tapad elég az ágyra? Sima alkohol volt itthon, ami sebre való, azzal le takarítottam már többször is. Rendelek majd isopropil alkoholt.
Egy ilyet is sikerült össze hoznom:
-
TomMusic
őstag
válasz
Diocles #8543 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam a [Gorilla super glue]-t, egyelőre jónak tűnik.
Készül a rakéta.
-
bbmt
senior tag
Srácok, mi ez az ellenségeskedés meg felsőbbrendűség azért mert nem használok ragasztót? Nem mindegy az nektek? Azért mert nektek kell, másnak nem biztos. 4 éve nyomtatok ragasztó nélkül, pedig volt pár nyomtatóm.
Csak a tapasztalatom írtam, le az előbb is, hogy megoldottam ragasztó nélkül.
Nem értem ezt a hozzáállást ezen a fórumon... -
Diocles
aktív tag
válasz
TomMusic #8542 üzenetére
Ha csak esztétikai elvárásoknak kell eleget tenni, erőhatásoknak nem, akkor a PLA-val sokkal könnyebb dolgod lenne, és azt a pillanatragasztó (cianoakrilát) jól összeragasztja.
De tudom, hogy nem erre vonatkozott a kérdés. A PETG-t híresen nehéz ragasztani. Az a szerencse, hogy erőhatásokkal itt nem kell foglalkozni, úgyhogy pillanatragasztót használhatsz, valamennyire egyben fogja tartani. A szálazás is a PETG rossz tulajdonsága, de hőlégfúvó egy pillanat alatt megoldja. A nyomtató állítgatása ezen nem nagyon tud segíteni, esetleg csak az, ha nyomtatás előtt szárítod a filamentet.
Olyan ragasztó ami a PETG-et kémiailag megragasztja, elég durva vegyszer, úgyhogy én még nem használtam.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Elkezdtem [ezt] PETG-vel kinyomtatni. Mivel ajánlatos az elemeket összeragasztani?
Kipróbáltam a [Sunlu PETG] filamentet is, jónak tűnik, bár kicsit szálazott az egymáshoz közel lévő elemek között. Mondjuk a Bambu Studioban a gyári Generic PETG-t választottam, nem állítottam rajta semmit. -
ptesza
senior tag
Ez már szektás szint.
Egy ilyen szektának és is tagja vagyok, csak épp a fordítottja.
Minden nyomtatáshoz használok Bambulab folyékony ragasztót. Elmondom mi a módszer mert lehet ezt takarékosan és szépen is csinálni. Jól lemostam a lapot Denkmit szappannal és száradás után kis egy kevés ragasztót kentem fel. IPA-val alaposan befújtam és egy kis mosogató szivaccsal addig törölgetem / oszlattam amíg ez a higított ragasztó teljesen meg nem szárad. Lehet érezni, hogy a ragasztó húz egy kicsit amikor szárad. Nyomtatás után néha egy kis IPA-val és azzal a szivaccsal felújítom, nem kell mindig ragasztót használni. Valószínűleg a szivacs is jól beszívta már.
Mindig jól tapad és megkíméli a PEI lapot is. 750 órát nyomtattam már ezen a PEI lapon és még semmi baja sincs. Ezzel módszerrel egy olyan tubus ragasztó évekig elég lehet.
Arra kell vigyázni, hogy amikor anyagot váltasz akkor extrudálj ki extra anyagot, mert amit az AMS kinyom az általában nem elég. Ezt olyankor kell amikor pl PETG-ről váltasz PLA-ra, csak színcserénél mindegy.
Ha valaki kipróbálja akkor legyen szíves megosztani a tapasztalatait.További lehetőség lenne a bed hőmérsékletének csökkentése de ezt ki kellene kísérletezni. Lehetne energiát spórolni, hiszen az a bed mégiscsak 1kW.
-
fabula
őstag
Pedig legalább PETG-hez nem árt és még csak nem is a tapadást javítja, hanem a leválasztást
.
Majd ha a sima PEI lapodról letépi egy ragaszkodó PETG nyomat a bevonatot, akkor esetleg elgondolkozol a ragasztón.
Modnjuk ABS-ASA-nál tapadásjavítónak sem utolsó, ha már másképp nem működik-
Én sem használok rahasztót rendszeresen, csak ha kell.
-
fuze
őstag
Én ilyet használok az Enderen. Az az érdekes, hogy nekem tök más tapasztalatom van a réz CHT-val, lehet az Ender az oka. A gyári nózit azonnal cseréltem egy 0.6-osra, a simát ki sem próbáltam. Teljesen jól működött, aztán amikor egy nyomtatásnál fontos volt, hogy 0.4-et használjak, rátettem a 0.4-est ami járt hozzá. Minden egyes nyomtatásnál cloggolt az első 10 percben. Később megvettem a 0.4-es ugyanolyan rézbetétes CHT-t és azzal tökéletesen működik azóta is
Igaz, nem nyomtatok olyan gyorsan, csak 100 mm/s-al.
-
Joshi
titán
"Á sosem használtam ragasztót és nem is fogok."
És miért? Pl a 3DLac nagyon szuper. A legutóbbi ASA nyomtatásom előtt biztosra mentem és duplán fújtam be, alig tudtam leszedni a supportot róla. Még az volt a szerencse, hogy maga a tárgy azért lejött róla. A lényeg hogy ez a lakk nagyon jól működik, csak ajánlani tudom, igau hogy most megint nincs Alzán.Valószínű hogy Bambu nem keni bele a first layert annyira a bed-be, mint a Prusa nyomtató. Viszont az OrcaSlicer tud Z offsetet, esetleg lehet azzal is próbálkozni.
-
-
fabula
őstag
-
fabula
őstag
Nekem Vision házam van a P1P-n és ASA-t meg ABS-t is nyomtatok benne problémamanetesen előzetes hőáztatással (20-30 percig).
Ha az alja feljön a nyomtatás közben, akkor lehet kevés az asztal hőfok, én végig 100 C-n nyomtatok, a másik a rossz tapadás, én textured PEI-re nyomtatok ragasztó nélkül peremmel, illetve az éles sarkoknál egérfüllel. -
bbmt
senior tag
Szerintetek van különbség a Vision ház és a gyári P1S upgrade ház között pl ASA nyomtathatóság között? Most van raktáron megint.
Nem sikerül ASA-t nyomtatnom, elkezd spagettizni a felénél mindig.
Fél órát mindig fűtöttem előtte, az asztal tiszta.
Ja az ABS sem megy, ugyan azt csinálja. -
Emunem
őstag
-
fabula
őstag
Maga a V2 hotend jó, én már azt használom egy jó ideje, de a gyári kerámia fűtőtesttel, thermisztorral, leszorító rúgóval és persze gyári hőálló pasztával, mivel több fórumon is írták, hogy ezek Alis minőségével gond volt.
Csak ez a HS rézbetétes "CHT" nozzle nem jó, mivel rendszeresen cloggol és nem is növeli jelentősen a max vol speedet, ellentétben az eredeti CHT nozzle-val:A sima, nem CHT hardned stell nozzle-kal jól működik, én azokkal használom hónapok óta (02, 0,4 és 0,6), nem cloggoltak egyszer sem.
Így csak annyi az előnye az Alis V2 hotendnek a Bambu gyárival szemben, hogy cserélgethető a nozzle és nem kell az egész hotendet levenni meg visszarakni, ha más mérettel akarsz nyomtatni.
Most rendeltem ilyen nikkelezett réz Alis CHT nozzle-kat 0,4-esben, állítólag jobbak, de még nem teszteltem. Nyilván csiszoló szálakhoz nem ezek nem jók, de azt keveset nyomtatok (egyenlőre).
-
Joshi
titán
válasz
TomMusic #8503 üzenetére
A PETG vs PLA kérdéshez. A PLA akkor jó irány, ha nem túl tagolt és részletes a tárgy. Pl ez az Alien Queen nem jó PLA-ból, mert annyira vékony részei vannak a modellnek, hogy szobahőmérsékleten úgy fog törni pár hét/hónapon belül mint a ropi. PETG-el nincs tapasztalatom, habár már beszereztem pár tekercs filamentet.
Autóba mind1 hogy ABS vagy ASA, mert az autók üvege nem ereszti át az UV-t.
-
fabula
őstag
válasz
TomMusic #8514 üzenetére
A PETG kicsit rugalmasabb a PLA meg merevebb. A mechanikai különbségeik ebből adódnak, de egyik sem túl erős, ha teherbíró képességről van szó. A hőmérsétlettűrése kb. 10-15 C fokkal jobb a PETG-nek, de gépkocsiban nyáron egyik sem jó, meglágyulnak és elgörbülnek.
Gépkocsiba ABS de még inkább ASA felel meg. -
poli27
Topikgazda
-
fabula
őstag
válasz
rodman73 #8494 üzenetére
Nehogy eladd, ha már meg van. A P1S mindenre is jó és bizony jól jöhet még az egyszer. Addig meg nyomtass vele PLA-t meg PETG-t (én is ezekből nyomtatom el a legtöbbet).
A core xy mechanika is jobb, mint az asztalrángatós és a zárt házba a macska sem tud belemászni.
Az AMS meg akkor is nagyon szuper, ha csak egy színben nyomtatsz, pl. egyszerre több azonos típusú és színű tekercset beletéve folytatja a másik tekerccsel, ha az egyik lefogy, illetve több különböző egyszínű tárgyat tudsz nyomtatni egymás után egy lemezre (ha ráférnek) a tárgyankénti nyomtatással és akkor meg automatikusan színt cserél.
Én ezeket is használom az AMS-ben, nem csak a többszínű nyomtatást, de arra is jó.
-
fabula
őstag
Nyugodtan tehetsz pasztát a bordába menő csőre kívül, ugyan azt, amit a heaterhez és thermisztorhoz ad a Bambu. Amúgy valóban boron nitride paszta kell, amint poli27 írta (amit a számítógépekben használnak hőpasztátz, az ekkora hőmérsékletet nem bír).
Teljesen igaza van poli27-nek, az Alis "CHT" nozzle-kat felejtsd el, semmit nem gyorsítanak a nyomtatáson (értsd szinte semmivel nem lesz nagyobb a max vol speed) és nekem is dugultak, két dugulás után kivettem és a sima Alis HS nozzlet raktam bele, így könnyen cserélhető a nozzle, nem kell szétkapni a "kiváló" hotend csatlakozókat a fejben és visszarakni rendesen, hogy a megfelelően érintkezzenek.
Mondjuk nekem nemrég jött meg két Alis nikkelezett réz CHT fúvóka, azok állítólag jobbak, mert nem külön rézbetét van bennük, de még nem volt időm teszetelgetni. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Ha nem használati eszközt, hanem dísztárgyat (elsősorban magamnak) akarok nyomtatni (P1S), akkor ahhoz melyik a jobb filament típus? Eddig csak PETG-vel nyomtattam.
Előre is köszönöm! -
poli27
Topikgazda
A Bambu dual color silk filamentet nehogy megvegyétek, egy forintot nem ér, már nyitottam rá ticketet.. 4 tekercset vettem, egyikkel se lehet nyomtatni, nincs rétegtapadás semmi... gyári hozzá való beállításokkal nyomtatva!
https://youtube.com/shorts/mWATeAoJxuA
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- PS Plus előfizetések
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR