- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2thletme2day
őstag
A Blink szóra rákeresve a topicban azt látom, hogy te használsz blink kamerát a nyomtatónál. Most jó áron volt amazonon blink outdoor kamera ami mellé csomagban kaptam ingyen egy minit is. Te milyet használsz és hogyan? Rajt van a nyomtató tetején vagy valamilyen tartót nyomtattál neki? Ma jött meg a csomag. Egyelőre fentről néz lefelé de a rázkódástól le fog táncolni.
-
válasz
Mr.Csizmás #4094 üzenetére
milyen 3d modellt?
-
Joshi
titán
Köszi, gondoltam, hogy a sebességgel van összefüggésben habár nekem tök felesleges ilyen gyors nyomtatás. Egyszerűen a zaj engem jobban zavar. Na mind1, majd megszokom.
(#4091) Mr.Csizmás a Kossel Delta is 0.05-ön belülre nyomtat.
Most egy ilyet nyomtatok. Durva nagyon mit tud ez a nyomtató. Brutális.
-
Imy
veterán
A Filament Membership-et csak nyomtató vásárlása után 6 hónapig lehet kihasználni? Nem találok róla más infót, hogy hogyan lehet meghosszabítani.
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #4086 üzenetére
A 20x20-as kocka viszont 0.1 mm-el de van olyan oldala ahol még többel eltér. Az azért na.
(#4085) fabula
-
fabula
őstag
Joshi és Imy: a Bambunak kiváló wikije van itt [link], ha kérdésetek van, érdemes ott kezdeni.
Amúgy szerintem semmit nem kell"újratanulni" ha már régebben nyomtatsz más nyomtatókkal, csak alkalmazkodni kell. A lényeg ugyan az
.
A Bambu Lab meg a forkja, az Orca szerintem eddig a legjobban kezelhető és leglogikusabban felépített szeletelő, amivel dolgoztam, pedig volt már pár másik (Cura és forkjai, Ideamaker, Craftware, Slic3r és a forkja a Prusa Slicer, SuperSlicer, stb.).
Amúgy a Bambu Lab a Prusa Slicer és a SuperSlicer forkja átszabva a Bambu nyomtatók specialitásaihoz, az Orca meg ennek a feljelsztgetése és ide-oda átvesznek egymástól funkciókat. -
Joshi
titán
Hogy tudok a Bambu Studio-ban több színnel nyomtatni? Illetve nem találom a nozzle és bed hőmérsékletének változtatási opcióját. A sebességet levettem 100mm/s-re, de még mindig nagyon gyors. Kinyomtattam a 20x20 kalibrációs kockát, de köszönő viszonyban sincsenek a méretek. A Kossel Delta simán 0.05-on belül nyomtat.
-
Imy
veterán
Én dél óta folyamatosan nyomtatok vele. A sebessége az tényleg nagyon ott van, és szebben nyomtat, mint az épített nyomtatom, pedig az a CR-10-et lekörözte sebességben, és nyomtatási minőségben.
Ami hangos, az a ventillátor. Az furcsa nekem, hogy a tárgyhűtő nem a hotenden van, hanem oldalt kint.
-
Joshi
titán
Most már értem az AMS működését, gyakorlatilag a dobokat a hengerek hajtják. Én azt hittem azok csak egy sima csapágyas görgők. Viszont az AMS-ben balról a harmadik filament tartó iszonyatos hülye hangon kerreg amikor forgatja a dobot. Persze abból még nem nyomtattam, majd meglátom hogy onnan milyen.
A ventik is visítanak.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4067 üzenetére
"Max a halkabb működés miatt lehet érdemes visszább venni a sebességből."
Én azt értem, hogy gyors meg minden, de brutális hangos ez a nyomtató. -
Scallion
senior tag
Távolság a routertöl? A zsirzáshoz csatlakozva, 2014-töl foglalkozom 3d nyomtatással, soha egyetlen nyomtató menetes orsóját sem zsíroztam (beleértve a gyantásakat is) A weldtite tf2 lánc sprayt használtam és egyik sem kopott el .plusz nem szedi össze a port a levegőből.
-
-
Joshi
titán
Akkor meg van az első probléma. Eldobálja a nyomtató a wifit. Mit lehet ezzel kezdeni? Még az AMS-t sem tudtam beállítani, mármint a Bambu Studio-ban, mert állandóan leakad a wiről a nyomtató.
-
-
Scallion
senior tag
-
fabula
őstag
Wan közvetlen wlan mód a P1x és az X1C nyomtatókon is, akkor egyből a nyomtató SD kártyájára (X1C-n a belső memóriába) lehet küldeni a fájlokat, azonban így a Handy app nem fog működni a telefonon, mert az a Bambu szerveren keresztül kapcsolódik.
Leírás itt: [link]
Az X1E-nél csak a WiFi biztonságát növelték ehhez képest és eleve nem kell a Bambu szervereket használni meg van vezetékes lan is.Gratulálok az új tulajoknak és sok örömet kívánok a Bambu nyomtatóval történő nyomtatáshoz
.
-
2thletme2day
őstag
Durva cucc ugye?
Próbáld ki az előre generált benchyt úgy, hogy menüben 2 második menüpontban a kis rakéta ikon mellett a100% feliratra menj rá és állítsd át ludicrus módra. Csak az aux fant kapcsold be 100%-ra hozzá szerintem.
Pedig nem érdemes a sebességen állogatni szerintem. Standard sebesség valamivel szerintem kisebb mint az előre generált gcode-okban használ viszont kb semmit nem nyersz azzal ha visszábbveszed a sebességet. És ez a durva ezekben a nyomtatókban. Ilyen sebesség mellett hozza simán egy fele/harmad akkora sebességgel nyomtató Prusa nyomtatási minőségét. Max a halkabb működés miatt lehet érdemes visszább venni a sebességből.
Orcaban jobb felül a sarokban a nyomtatótálca gombbal tudod küldeni wifin keresztül a fájlt a nyomtatóra.
-
Joshi
titán
Hú gyerekek, ez a nyomtató brutális. Ilyen sebességgel nyomtatni.
Mondjuk nekem nagyon hangos, szerintem én nem fogok ilyen sebességgel nyomtatni, mint az SD kártyán lévő benchy. Most telepítem a Bambu Studio-t, aztán meglátjuk mit tudok kihozni belőle. Wifin lehet nyomtatást ráküldeni?
-
Joshi
titán
Nagy nehezen átvettem a nyomtatót, nem volt egyszerű szülés. A Magyar Posta bekaphassa.
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3981 üzenetére
Ezt hol találom pontosan? Mármint az I/O modul USB csatlakozóját. meg van a nyomtató, így meg tudnám nézni, és nagyon kellene egy erősebb belső világítás. Ami van az semmi szinte. Ez egy gyengesége a nyomtatónak.
-
poli27
Topikgazda
Nah a Bambu dolgozhat Halloween re megjöttek az Eryone filamentek
-
Imy
veterán
Ez a két karbantartás jelent meg a teljesen új nyomtatón. Ezzel mi a teendő, tényleg meg kell csinálni?
-
no csatlakozok a csoporthoz
ma megrendeltem a p1s-et
remélem rendben lesz minden utoljár a 8-10 éve nyomtattam akkor egy kínai alap nyomtatóval
-
Imy
veterán
A gyárilag kapott Engineering plate (másik oldala a cold plate)-re ha akarok nyomtatni PETG-t, akkor feltétlen be kell kenni ragasztóval amit adtak hozzá, vagy ha nem kenem be akkor is lejön a lapról, és nem sérül?
-
Joshi
titán
Mi az hogy nem kompatibilis bele? Egyszerűen nem értem miről van szó. Most néztem meg milyen filamentjeim vannak, és gyakorlatilag az összes dob 200mm átmérőjű. Azzal elvileg nem lehet gond. A különbség a dobok szélességében van, de ott is van az átlagos ~60mm illetve a ~70mm széles. Most az 1kg-nál kisebb kiszerelésű dobokat hagyjuk. Szóval akkor mi a probléma ezekkel a dobokkal amit a Bambu AMS nem "kezel"?
-
poli27
Topikgazda
Nem engedi kiesni a tengelyt
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4033 üzenetére
Linkeld be az ASA-t légyszi, ha van ABS-t is.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4030 üzenetére
PLA van itthon annyi mint a rosseb.
Ami kellene ABS, ASA, de azok nincsenek leárazva.
Még olyan PLA is van itthon, ami a győri ETO Park piacról származik.
-
poli27
Topikgazda
Sztem egész jópofa
u.i kupit nem nézni, most rakom össze a nappali butort
-
2thletme2day
őstag
Nem tudom tudtok-e róla nekem új volt. Van 6 hónapos free trial a bambus filament előfizetésre. Még így is drágább mint pl amazonról de aki direkt bambu filamentet akar annak ez jó hír. [link]
-
dippe
tag
Sikerült már bárkinek 100 fok fölé emelni a P1P bed temp-et?
P1P bed mesh-t lehet-e rajzoltatni esetleg bármilyen szintezés infót kinyerni MQTT-n? (X1C-n tudom hogy megoldható) -
fabula
őstag
Megértem én, hogy nagyon várjátok az új nyomtatót meg minden, de hát itt hiába kérdezitek meg már többedszer és másoljátok be a szállító infóit, mivel nem ott dolgozunk (sem a DHL-nél sem a Magyar Postánál), nem fogunk tudni releváns választ adni.
Azért jobb lenne, ha megmaradnánk a szakmai dolgoknál, amiben lehet némi kompetenciánk, egyeseknek több, másoknak kevesebb, de legalább nem nulla, mint a szállításhoz. Az, hogy kinek mikor és hogyan szállították ki korábban, nem jelent semmit arra nézve, hogy ti mikor kapjátok meg. Jósolni meg én pl. nem tudok.
Csak úgy mondom.
-
Joshi
titán
-
Imy
veterán
Hétfői rendelés. Mostani állapot DHL szerint. Ez mikor ér be Magyarországra, és mikor kapom meg? Azt hittem egy nap alatt átér Németországból.
-
poli27
Topikgazda
Halloween Pack | Bambu Lab EU
Ha valakit érdekel elég jó árban van a pack -
TheProb
veterán
Tudja/próbálta már valaki, hogy mi a tényleges nyomtatható dimenzió a P1-el? Nekem kb 235x235-ös (x,y. Magasságot nem néztem) kockát helyez el max, nyekergés nélkül.
Wall art-ot szeretnék nyomtatni és jó lenne minél kevesebb és minél nagyobb darabban kinyomtatni.
-
fabula
őstag
válasz
Scallion #4004 üzenetére
Ja
. Ha legközelebb rendelek valamit a Bambu-tól, majd bedobok mellé egyet, már csak poénból is
.
Én most ezt használom [link] és tökéletesen bevált, emlékeim szerint poli27 ajánlotta itt a fórumon. Nyomtattam másikat is, de az nem volt megbízható, ezért cseréltem le erre. -
fabula
őstag
Itt egy jópofa ötlet az Y splitterre az AMS-hez [link]
.
-
fabula
őstag
Volt, akinek görbe volt, meg volt akinek nem, szóval lutri volt régebben, de állítólag már változtattak a gyártástechnológián meg a minőségellenőrzésen is, remélhetőleg a mostaniak között már nem nagyon van ilyen. Abból is gondolom,hogy mostanában a fórumokról eltűnt ennek a problémának az emlegetése, pedig egyre többen vesznek Bambu nyomtatót. Régebben rendszeresen téma volt.
Amúgy akinek nagyon görbe volt, simán küldtek gariban egy másikat (igaz volt, akinek az is görbe volt).
Nekem a P1P-vel szerencsém volt, mert elég sima, a többit meg simán kikompenzálja az ágykiegyenlítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest