Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz Kavinton75 #48125 üzenetére
Nem ált le a gép az adott VGA-val egy másikkal meg igen? Ez most komoly? Az már nemsemmi.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
varmi2
nagyúr
válasz Menotti #48152 üzenetére
Nem jó, hogy ide mode, de nem vészes prombélma. Át lehet álítani. Újra relepítés nélkül is. Pl.
Sebességre, meg mutass egy CrystalDiskMark sebesség tesztet, a cikkben lévő beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
joker1220
őstag
válasz jacint78 #48158 üzenetére
Én sem mértem még különbséget, de annyira szerintem nem szar 4 év után, szarabb is lehetne
Alaplap márka vitához még annyit hozzátennék hogy nála az asus lapok szálltak el, nálad meg a gigabyte -ok
Egyébként nekem eddig sosem volt gondom gigabyte deszkával, volt asus is 3 db abból 1db megfosott a másik kettőnek kutya baja nem volt
Továbbra is csak azt tudom mondani hogy izlések és pofonok, vagy kinek a pap, kinek a ......
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz joker1220 #48160 üzenetére
Alaplap márka vitához még annyit hozzátennék hogy nála az asus lapok szálltak el, nálad meg a gigabyte -ok.
Nem ilyen egyszerű a történet. Mivel javítok lapokat kicsit talán nagyon rálátásom van, mondjuk egy hét alatt fordul meg nálam annyi lap amennyit életében használt, mégis magabiztos véleménye van. De például minden topik tele van például a memória inkompatibilitással a gagyibájt lapokban, 775-től 1151-ig, győzik kiadni a bugosnál bugosabb BIOS-okat, csak az nem látja aki nem akarja látni.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz ThaBoss #48146 üzenetére
Viszont a lapok integrált GPU-val teljesen alap BIOS beállításokkal bebootolnak, és teljesen stabilan működik minden, amíg ki nem kapcsolom a rendszert és rakok az alaplapokba egy VGA-t.
Akkor hibás a processzorban az expressz vezérlő, ha rendesen érintkeznek a lábak és nem piszkosak.
type your text here..
-
joker1220
őstag
válasz jacint78 #48161 üzenetére
Nyilván nagyobb a rálátásod a dologra ha profi szinten foglalkozol vele, viszont az biztos hogy mindkét gyártónak voltak mélypontjai ahogy az összes többinek is.
Tömeggyártásba benne van a pakliban hogy vannak gyengébb darabok, ahogy az alkatrészek minősége is folyamatosan változik attól függően hogy melyik beszállító vág éppen alá a másiknak.
Nekem eddig giga lappal soha nem volt rossz tapasztalatom semmilyen téren, tudom szerencse is kell az élethez
Én úgy vagyok vele hogy mindig körbejárom ha valamit kinézek, tesztek, tapasztalatok stb..
Ha épp az asus van jó áron és kap jó kritikákat akkor azt veszem, ha a gigabyte akkor azt.
Ha wong tsun ning akkor meg azt
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
A helyzet a következő: H97 Fatal1ty Performance, P2.40, i7 4790. Win 10 és sehogy se tudok "manuálisan" a biosba jutni. Az asrock oldaláról letöltöttem a "Restart to UEFI ver:1.0.5" cuccot.. de a hajamra kenhetem, mert hiába indít a gép UEFI-ben ha SEMMIVEL nem tudok navigálni, mintha egyik bemeneti perifériát se látná. Win7-el tökéletesen ment. Szerintetek mi lehet a gond? Közvetlenül a win10 telepítés előtt frissítettem a biost 2.40-ra, de akkor még ment minden. 2 billt, és 3 egeret próbáltam ki az összes USB-be dugdostam már mindent.. de egyik se megy.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Sajnos egy nagy furcsa jelenséggel találkozom teljesen új, frissen (mai nap) vásárolt alkatrészek összerakásakor...
Konfig:
- CPU: Intel i5 4460 (LGA 1150)
- VGA: NVIDIA GTX960
- Alaplap: Asus B85M-G
- PSU: FPS Hyper 600W
- 1x 8GB DDR3 1600Mhz RAM
- Western Digital 1TB HDD, Kingston HyperX 120GB SSDBekapcsolom és bemegyek az BIOSba (egérrel is kezelhető UEFI BIOS). A BIOS-ban laggol (itt értsd. akadozva mozog) az egér. Valamint látni a BIOS óráján hogy kihagy 1-1 másodpercet majd ugrik (mintha 100%-os CPU terheltség lenne, de közben a CPU hőfoka nem megy 35 fok fölé a BIOS szerint, tehát a hőfok meg nem utal 100%-os terheltségre)
Amit megcsináltam
- lehúztam a HDD-t és SSD-t (először egyiket, másikat, majd mindkettőt)
- átdugtam másik helyre az egeret, billentyűzetet
- RAM-ot áttettem másik foglalatba
- BIOS reset (kivettem az elemet az alaplapból)
- raktam be pótvideókártyát
Mindegyiket egyesével csináltam meg de a helyzet változatlan maradtA helyzet akkor változott mikor, az alaplapi kivezetésre (CPU-ba integrált videochip miatt) dugtam a kábelt, és kivettem a PCI videokártyát. Érdekes módon megjavult és lag nélkül ment a BIOS és tudtam normálisan állítani mindent. Ahogyan visszatettem a videokártyát ismét visszajött az akadozás (2 különböző kártyát is próbáltam bele, szándékosan).
Még az is sikerült hogy PCI videokártya nélkül telepítettem a Windowst, és visszatéve a PCI videokártyát betöltött a rendszer de furán lassúak voltak az áttűnések akadozott a képe a betöltésnek (driver telepítés is megvolt). Illetve azzal hogy windows + videokártya driver már akkor sajnos is akad a BIOS ha PCI kártya nélkül lépek be.
Ezek alapján én erősen az alaplap valamiféle hibájára gondolok, akkor irány vissza a bolt a garanciával ? Ha esetleg bárkinek van bármiféle ötlete/tanácsa nagyon megköszönöm !
Üdv. Riccsiz
-
jacint78
addikt
válasz RedCactus #48168 üzenetére
Hagyd már ezt a tápcsatlakozós faszságot de komolyan! Minden egyes hozzászólásra ezt írod, de totális ökörség, ATX12V nélkül nem menne a lap, mivel a processzor nem kapna tápfeszt! Ezek a feszültségek nincsenek összekötve, ha nem dugod be, nem képes üzemelni egyáltalán, itt nincs olyan, hogy akkor nem megy rendesen, vagy fagy. Próbálj másképpen hozzászólást gyűjteni légyszíves...
type your text here..
-
MrDerekas
addikt
válasz Hobbbyt #48165 üzenetére
Ilyennel Fast/Superfast boot beállításnál találkoztam. Superfast opció aktiválásakor, csakis és kizárólag az UEFI kompatibilis perifériák használhatóak a bios-ban való turkáláshoz. A Restart UEFI kis progi, gond nélkül megy nekem. Semmi gyorsgombos bohóckodás, csak indítom a winben, katt a Restart-ra. Szépen leállítja magát és újra is indul, majd logo után már be is tölt a bios, ahol így már használható a billentyű és az egér is. Esetleg egy bios reset is megérhet egy próbát.
#48166) Riccsiz_h Nem akad az, illetve csak a kép "receg". Nem tuti, hogy a monitor natív felbontásán üzemel a bios. Ha billentyűvel navigálsz, akkor észre sem veszed ezt az akadásra hasonlító jelenséget. Semmi baja a lapnak és semmi köze az oprendszernek hozzá.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Riccsiz_h #48166 üzenetére
Sz@r a lap, nálam 3 honap után halt meg egy b85m g csoda, utána cseréltettem a mostani Gigára.
Asus also és közép kategoriában egy rablo cég, gyagyikat és lesporolt,összecsapott deszkákat csinálnak, ráadásúl ha nem 3 napon belül visszed vissza az adott boltba, vizsgálgassák egy hónapig a semmit. -
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #48175 üzenetére
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz TechN7ne #48174 üzenetére
Köszönöm, akkor ma megyek is vissza vele mert még belefér a 3 napba
Amúgy a hibám (fentebb kérdezték)
- Laggol a BIOS - Nagyon nehézkesen tudok állítani valamit akár billentyűzettel, akár egérrel egér nagyon mert össze vissza akadozik, kihagy a BIOS órája. Ha van bent PCI videokártya akkor csinálja ezt, ha CPU-ba integrált chipről megy akkor rendben van addig még nem települ rendszer és videokártya illesztő ( több fajta PCI GPU-t belepróbáltam biztosan hibátlanokat)
- A windows kicst hasonló laggal tölt be, de miután betöltött egész működik a rendszer, csak az áttűnések bitang lassúak (mintha egy 64MB-os 10 éves videokártya lenne a gépben) - felbontásban próbáltam mindent (640x480-tól 1920x1080-ig több monitoron)
- Ha van bent PCI videokártya akkor a BIOS-ba sem lép mindig hanem lefagy a gép[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
jacint78
addikt
válasz Riccsiz_h #48177 üzenetére
Ja, hogy ennyire és akkor ezekszerint windows-ban sem százas. Azt nézd meg, ha még nem küldted vissza, hogy nem-e X1 módban megy a PCI expressz.
TechN7ne
Valóban többminden van rajta, a legolcsób, leghitványabb alkatrészekből, de szép puccos.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz jacint78 #48178 üzenetére
Visszavittem, elmondtam a szervizes srácnak mindent (Bp. Compker). Azt mondta 99% hogy hibás és "bevizsgálja" mert muszáj neki, de holnap már mehetek vissza (tehát valószínű kapok egy másikat, mert máskor 4-5 nap a bevizsgálás)
Egyébként köszönöm a segítséget mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
TechN7ne
nagyúr
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Ma játék közben egyszer csak kékhalálozott a gépem. Újraindulva azt írta ki, hogy "A disk read error occured...". Úgy sikerült működésre bírni, hogy a BIOS-ban átállítottam a sata módot AHCI-ről IDE-re, így elindult. Ez alaplap hiba? (kábelcsere volt, ha lehúztam az OS SSD-t akkor is írta.)
-
MrDerekas
addikt
válasz yusukee #48185 üzenetére
Ha alaplap hiba lenne, akkor mindegy melyik porton, melyik kábellel dugdosnád az ssd-ét. Az viszont hogy ide módban elindul.... fura kanyar a történetben. Itt akár az alaplap beépített vezérlői is lehetnek hibásak, de én első körben az ssd belső elektronikai vezérlésére gyanakodok. Az achi mod átváltása nem lehet megoldás. Kiküszöbölés esetleg, de akkor meg nem igazán ssd-ként fut az ssd. Hardver csereberélős kiszűrő közelítő eljárás kellene, hogy megleld mi is ami a hunyó ebben a láncban.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Az alaplap: AsRock B150M Pro4
A táp: Chieftec CTG-500 80PKérdezném, hogy az alaplapon lévő ATX12V1-es (8 Pines) csatlakozóba a tápon lévő 2 db 4 pines csatlakozónál figyelni kell arra, hogy a bal oldali 4-esbe vagy a jobb oldali 4-esbe csatlakoztatom?
A csatlakozó minkét helyre passzol. Ezek felcserélhetőek? Rossz bekötés okozhat problémát?
8 pines csatlakozó nincs a tápon.Üdv,
GBoy[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz gameresboy #48188 üzenetére
Igazából ha jól megnézed őket, meg a rögzítő pöcköt is figyelembe veszed, akkor csak egy féleképpen fog bele menni.
-
varmi2
nagyúr
válasz gameresboy #48190 üzenetére
Ha egymás mellé teszed a 2db 4 pines csatlakozót, az oldalkiképzésük szerint logikusan egyféleképpen passzolnak egymáshoz.
Vedd figyelembe a rögzítő pöcköt is.
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Sziasztok.
A következőt szeretném megtudni, ez az alaplap Asrock ALiveXFire-eSATA2
támogatja e a következő processzort: phenom ll x3 b75
a cpu support listben benn van hogy phenom x3 , de konkrétan ez a típus: HDXB75WFK3DGM már nincs
így akkor nem támogatná?
köszönöm előre is
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
joker1220
őstag
válasz zalman90 #48192 üzenetére
Szia!
Ha a jelen listába nincs benne akkor nem támogatja hivatalosan, ez nem azt jelenti hogy nem is fog menni..
A feloldott magos x3 - x4 -et sem támogatják hivatalosan, mégis működnek
Az a lényeg hogy 95W os x3 akat és 125W x4 -eket is támogatja a lapod..
Egyébként van bios frissítés a lapodhoz?
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy egy ASUS P5KC lap kezel egy DDR3 slotban 4 GB-ás modult, mivel azt írja a támogatottságra, hogy 4GB RAM összesen, és mivel két DDR3 Slot van a lapon akkor lehetséges a másik slotba is kezelne egy 4GB-ás modult, és akkor összesen nyolc Giga DDR3 ramot Kipróbálni nenm tudom, mert ahhoz ramot kéne vennem, de feleslegesen meg nem akarok
2 x DIMM, 4 GB, DDR3 1333*/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architectureMemória támogatási listában még 2 GB /ddr3 1333 mhz/ modul sem szerepel, szval az nem sokat mond
Köszi mindenkinek
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
MasterMark
titán
-
jacint78
addikt
válasz MasterMark #48197 üzenetére
Most írta, hogy egy slotban megy neki 4GB. Alaplapoknál az, hogy mit támogat nem azt jelenti, hogy csak az megy benne hanem azt, hogy az biztosan megy benne, tehát tesztelve volt. Mivel annó nem is nagyon léteztek 4GB-os modulok, nyílván nem tesztelték, de ettől még mehet. Viszont, ha maximum 4GB-ot tud kezelni az a csipkészlet, akkor hiába pakol bele az úriember többet, nem fog menni.
type your text here..
-
maxxenergie
senior tag
válasz jacint78 #48198 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszi a válaszokat
Közben ezt találtam : VIDEÓ hmm... lehet kipróbálom akkor, 1203-as Bios-al ezen a lapon is az van
Egyébként meg az Aprón is van egy most így hirdetve, egy Slotban 4GB innen jött a kérdés, mert nekem is van ilyen lapom de nem próbáltam mert alapesetben ugye 2*2 GB kezel.
Ugy ez P35 CHIPKÉSZLET, tudtommal ez újabbak közül való ez után jött P45 meg ki tudja mi...
Meg is lett a válasz a chipkészlet is kezel 8GB PH cikk[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! Nem konkrétan ide akartam írni, de nem tudom hova máshova kéne. Nem kapcsol be a gépem, pontosabban folyamatosan ki be kapcsol. Csak ha hátul lekapcsol a tápom akkor hagyja abba. A monitoron semmilyen kép nem jelenik meg, odáig nem jut el a gép. A gépet már kétszer teljesen darabjaira szedtem, minden csatlakozást átnéztem, kitisztítottam mindent, összeraktam, és nem jó. Legutóbb kivettem belőle a winchestert, rákötöttem egy másik gépre, és újrahúztam rajta a windowst. Visszaraktam így a rossz gépbe, de továbbra se változik semmi, ki-be kapcsol. Valakinek lenne valami ötlete hogy mi lehet a baj? Töltöttem fel egy videót is, hátha tud segíteni. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest