Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
trancemusic
senior tag
válasz 04ahgy #36399 üzenetére
Köszönöm a választ!!!
Ez volt az utolsó,hogy Asus terméket vásároltam.
Eddig 2 alaplap,(prescott alá vmi deluxe,meg athlon64 alá szintén deluxe kivitelű méregdrága asus lap ment tönkre nálam.
Ennek a cégnek kellet volna eltünnie,nem az Abitnak!
Elnézést ha valakit sért a véleményem![ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz trancemusic #36402 üzenetére
Milyen táp volt alatta?
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz trancemusic #36404 üzenetére
akkor szerintem táp kilőve, hát elég peches vagy hogy sikerült kifogni valószínűleg 2 gyári hibásat, én beépítettem már egy jó pár Asus-t és egyikkel se volt még gond, de azt ne hidd hogy a többiből nincs hibás
vegyél valami jobb MSI-t
-
jim bcs
nagyúr
válasz trancemusic #36407 üzenetére
kíváncsi vagyok mi volt a gubanc, nem tiltanak ki ne aggódj semmi olyat nem csináltál ami indokolná a bann-t
[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
Sziasztok!
A lap topikjában kérdeztem, de itt is megemlíteném a problémámat - bocsi, de sürgősen orvosság kellene.
Sziasztok!
Megjött ma az Asus Z97 Deluxe lapom...De még nincs sok örömöm benne, mert az összerakást követően nem indul, a CPU-LED piros, Code: 00, CPU venti teljes fordulaton - és se kép, se csippanás stb...Proci: i5 4690K...
Már végignéztem a jumpereket, csatikat, kapcsolókat...minden alapon, de nem indul a márka. A CPU behelyezése előtt alaposan átnéztem a socketet, minden ok': érintkezők rendben....Most azon gondolkodom, ki kellene kapni a procit és ismét átvizsgálni a dolgokat. Mit szóltok...? -
jim bcs
nagyúr
-
reset
senior tag
válasz jim bcs #36412 üzenetére
VGA-t már kiszedtem, lapról is ugyanaz a helyzet. MEM ok'-t próbáltam, lehet, hogy azt még egyszer megnézem - és a RAM-okat is...Ha nincs eredmény ellenőrzöm a CPU-foglalatot. A lapon lévő, esetleg régebbi BIOS nem lehet az oka..?
Picturemaker Megnézem...A RAM-slotok melletti matricát néztem, de attól nem lettem okosabb...
[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
A BIOS chipen AH 1348 felirat van / vannak még egyéb számok is, de azok vmi másra utalnak...
-
jim bcs
nagyúr
mivel a lap Z97 a proci meg haswell refresh így pont hogy nem kellene gondnak lennie bios terén
nézd meg a cpu foglalatot és nézd meg egy másik táppal ha így se akkor -->
sajna esélyesnek látom a gyári hiba lehetőségét is
[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
Sikerült [link]
jim bcs Picturemaker köszönöm segítőkész válaszaitokat
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Ha a gépet bekapcsolva elkezd működni a dolog, felpörög minden, de a VGA ventije leáll 2 másodperccel később, és tudjuk, hogy a VGA biztos jó, mekkora az esély rá, hogy a táp rossz és nem az alaplap? Abból kiindulva, hogy nagy valószínűséggel az alaplap hibás, kicsi gyanakvás jut a tápra is. VGA-nak nincs external power csatija, csak alaplapról eszik, ezen kívül nem pittyeg, nem csattog, nem durrog semmi; egyszerűen nincs kép és bekapcs után nem reagál sem a Power sem a Restart gombra, csak táp on/off kapcsolójával lehet lelőni.
Köszönöm!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
vinibali
őstag
válasz Darko_addict #36419 üzenetére
lehetséges, hogy a vga a saját biosa betöltése után leállítja a ventit, mert úgy van konfigurálva, hogy csak nagyobb hőnél kapcsoljon be. nem feltétlenül jelent rosszat, anno volt ilyen giga 4650-em
[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
trancemusic
senior tag
válasz Darko_addict #36419 üzenetére
Valami zárlatos.Procit kivéve mindent húzz le a tápról, alaplapból.Alaplap tápcsatijait ne!!!
Ha így hibát jelezve ugyan de megy,akkor táp proci jó, egyesêveltöbbit dugd vissza,amíg ujra előjön amit leírtál.( hirtelen leállás)
Meglesz a hiba okozója...[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz trancemusic #36421 üzenetére
@vinibali: Ez valamilyen 4850-es kártya, áthoztam magamhoz, betettem a gépembe és pöccröff indult.
@trancemusic: Jó ötlet! 2 slotban van RAM, ott az említett VGA, egy hangkártya, egy HDD és egy DVD író. Első próba alkalmával, ha csak az alaplap és proci kap áramot, hogy állapítom meg, hogy "ugyanazt a semmit" csinálja, mint előtte? Halványan rémlik valami, hogy a régi gépembe nem jól raktam bele a RAM-ot és pittyegett, majd a pittykód megkerestem neten, hogy mit jelent s kiderült, hogy a RAM-ot nem nyomtam bele eléggé és azt hiányolta. Itt is várható ilyen?
Egyszerűbb lenne kipróbálni egyből, de csak vasárnap megyek vissza segíteni, és ha valami homályos, ott már nem tudom tisztázni, ezért kérdezek inkább most.Köszi srácok!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
A problémám, hogy az utóbbi időben, kb. ez év elejétől már öt-hat alkalommal csak a tartalék bios-ról tudott indulni a gépem - Gigabyte GA 790XT UD4P alaplapom van - ilyenkor bios frissítés után megint jó egy ideig, a hibát nem tudom eseményhez kötni. F8 és F9b bios is ugyanazt produkálja.
Még egy adalék, tavaly decemberben került egy SSD a gépbe Kingston HyperX 3K, többi alkatrész adataimnál.
Van valakinek ötlete, hogy miért "felejti el" egyre gyakrabban az újabb bios-t? A tartalék bios verzió F6.Köszönöm!
-
trancemusic
senior tag
válasz Darko_addict #36422 üzenetére
Nnnna!: Ugyanúgy leáll,proci,táp venti nem forog,power led nem világít: e három közt van a bűnös.
Ha megy a gép csak hibát jelez,pittyeg 2,3:gyártótól függ,de aventik forognak,power kapcsoló működik,akkor jön az hogy egyesével vissza minden,restart...
(Nekem volt ilyen dvd író zárlat miatt,és a 4 pines tápcsati kontakthibája miatt is...
Szerintem tápod jó,és működik rajta a védelem
Remêlem alaplap és proci is jó...[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Szeretnėk egy lapot AMD b24 procihoz. Azt hiszem AM3 kell nekem. A kérdésem, hogy van-e olyan lap, amelyhez jó egy p4 táp? 20 pines csati+4pines van a tápomon.
Köszi! -
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Nemtudja valaki hogy egy Fujitsu Siemens D2438-A22
alaplapon milyen bios van?
Akárhogy nézem a lapon semmit nem látok hogy milyen,valamint a google sem segít
Bios csipogást szeretném megnézni hogy mj baja,képet nem ad...Samsung Galaxy S10+
-
kacsip
tag
Hali. Lenne egy kis gondom de nemtudom hol tegyem fel. Vettem egy asus h97 pro gamer lapot, osszeraktam a gepet, de inditasnal kiirja hogy cpu fan error, alatta meg h press f1 to setup. Hiaba allitom be h a hddt bootolja be, itt mindig leragad. Mit lehetne csinalni? Mit csinaltam rosszul?
-
oldsaman
tag
Hali
Mi gond lehet az , hogy a 478-as procihoz nem ért hozzá a hűtője ? A bios meg pár msp után mindíg le is állt . Ugye ahogy érzékelte a hozzá nem érést ! Lecseréltem a hűtőt és egyből minden jó lett Tehát mik a különbségek a hűtők között , pedig amiket használtam mindkettő más volt de pont a 478-as volt . Az egyik akkor miért nem ért hozzá , pedig nem ostobán raktam bele !
Buga Jakab 0631-316-46-56
-
nonsen5e
addikt
Üdv!
Adott két lap: egy Asrock b75m r2.0 és egy Gigabyte b75m-hd3. Ezek fölé kerül egy 1600-as cl9-es RAM, egy i5-3330 és egy r9 280x.Wownál (World of Warcraft - játék) és csak Wownál olyan anomália van, hogy amennyiben több egységet kellene kirajzolnia a játéknak, ahelyett, hogy nőne a terhelés a processzorra, videokártyára, az egyenesen csökken - így sokkal kisebb teljesítményt eredményezve.
Supportos már nem tudja mit találjon ki, azt mondja kicsi a lapjaim FSB speedje (1155 óta az már nem nem létezik, mivel a north bridge a processzorban van? ) és emiatt nem jut elég gyorsan az infó a memóriába és ezért lassú az egész. Ennek lehet valóságalapja? Ha igen, mely chipseteknél jobb ez (sokkal)?D4: hunPH, nonsense#2596
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Adott egy Gigabyte x58a ud3r rev 2 lap és benne egy i7 950-es proci alapon. Ramok 3 db 2 gigás Corsair Dominator 1600mhz-esek, de nem akarnak triben menni. Havernál ment én elhoztam és a szerelés miatt kivettem a ramokat tehát valószínűleg nem ugyanúgy kerültek vissza ahogyan előtte voltak és ha úgy rakom bele ahogy kell ahhoz h tri channelben menjen nem látja a 3. ramot és csak 4 gigát lát, próbálgattam, de nem jött össze, valakinek ötlete esetleg
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Teaway
veterán
válasz Picturemaker #36413 üzenetére
ASUS lapnál nem a BIOS chip-en van a verziószám, hanem itt ► link
Nincs itthon csokid??
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz kacsip #36445 üzenetére
(#36443) Scholes9
a fehérek az elsődleges slotok, a kékek a másodlagosok, neked az 1-3-5 kell
fehér - A1-B1-C1 _ 1-3-5
kék - A2-B2-C2 _ 2-4-6(#36445) kacsip
Milyen lapról van szó H81 vagy H97 Asus Gamer? az úgy szerintem nem lesz jó de meglátjuk[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Teaway #36447 üzenetére
elvileg A1-B1 az elsődleges ha Asus márpedig a képről ítélve az, msi-giga szereti fordítva kezdeni ami nem gond hiszen mehet egy nagyobb hűtő gond nélkül
ám ezért is írtam hogy kellne a lap típusa
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
HP DC7800 (786F1 v0.126). Késik az órája. Windows alatt nem vettem észre, csak ha ki van kapcsolva. Ha a biosban vagyok akkor meg szó szerint áll. Van valakinek ötlete mi lehet a probléma? (ha hibernálom vagy ha alvóban van, akkor is. elemet cseréltem már)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest