Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20401) aero. válasza luw2win (#20400) üzenetére


aero.
veterán

esetleg bios frissítés?

az én lapom is csak +0,1v-ot tud adni sajnos.

(#20402) luw2win válasza aero. (#20401) üzenetére


luw2win
őstag

Lehet azt kellene :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#20403) petho0506


petho0506
tag

Helló
Kérdésem az lenne adott egy J&W IG31-MX alaplap amiben le szeretném tiltani az integrált vgt. Valakinek van hasonló lapja, pontosan hol lehet ezt megtenni a Biosban?

(#20404) aero. válasza petho0506 (#20403) üzenetére


aero.
veterán

ha beraksz egy vga-t átáll szerintem, vagy valami speciális okod van rá, hogy letiltsd? :)

(#20405) petho0506 válasza aero. (#20404) üzenetére


petho0506
tag

Egy új vga került a gépbe.
Ha az új vga kimenetbe rakom a monitor kábelt be sem kapcsol a monitor, ha az integráltba akkor működik. Ezért kérdezem hogy, le kell e tiltani.

(#20406) dannyl válasza aero. (#20387) üzenetére


dannyl
addikt

Hát 1,6V-t adott neki a bios alapból, a ram meg 1,65-ön kell menjen. Felraktam 1,65-re, de ott is ugyanazt csinálja... "BUGCODE_USB_DRIVER". Nem tudom maximumnak mit ír, de 1,65-ön kéne menjen, nem?

(#20407) aero. válasza dannyl (#20406) üzenetére


aero.
veterán

kéne, de nem tudom megfejteni miért USB drivert ír, biztos a mem az oka?

vedd elő az alaplaphoz kapott cd-t és rakj fel mindent

[ Szerkesztve ]

(#20408) dannyl válasza aero. (#20407) üzenetére


dannyl
addikt

Igen, azon vagyok, hogy felpakolok mindent, ami kellhet. Csak még windows telepítés előtt is ezt csinálta és akkor még nem tudtam, hogy a RAM miatt... De most települ a win7, aztán meglátjuk megy-e úgy, hogy feltelepítek ezt-azt. Köszi a segítséget, még jelentkezem :DDD .

Ja, és ha CMOS reset után indítom a gépet, akkor megy, beállítok minden egyebet, akkor is megy, viszont, ha a ramot teszem 1600ra, akkor kékhalál.

(#20409) CaptainChaos


CaptainChaos
tag

segítség? esetleg??? kicsit kimaradt a hsz-em
20376

[ Szerkesztve ]

70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék

(#20410) dannyl válasza CaptainChaos (#20409) üzenetére


dannyl
addikt

Videókari csere után újratetted a win-t? Egy próbát megér... Bár, ha a BIOS is fagy, ott hardverhiba van, szinte 100%. Próbálj egy CMOS-resetet, hátha...

(#20411) #67688960 válasza petho0506 (#20403) üzenetére


#67688960
törölt tag

Advanced Chipset Features/North Bridge Configuration

(#20412) baalika


baalika
tag

Tehát nagyjából egy héttel ezelőtt elkezdett a gépemen a hang csúnyán szakadozni ha firefoxban vagy simán fájl explorerben görgettem, játék közben is élvezhetetlen volt.
Több napot töltöttem internyeten keresgéléssel mire eljutottam oda, hogy az asus p5b alapoknak van egy olyan bugjuk, hogy ha húzza őket az ember a pci-express x16-ról x1-re vált. Rengeteg tipp volt hogyan lehet visszaállítani, természetesen élvezhetetlen volt a gép, a végén megpróbálkoztam egy bios frissítéssel.

Csináltam már előtte is, nem ez volt az első de gondolom a legtapasztaltabbak is nyaltak már el bios frissítésen. A nagy hülyeség az volt hogy lustaságomban az asus w$dózos programját hasznááltam, a verify-nál megállt, error. Na mondom tuti, van az alapban erre gyógyír elvileg. Restart után viszont annyira fájt neki, hogy még a post sem jött fel.

Jöttek a próbálkozások, cmos clear, elem nélkül, proci kiszed, memória cserélget, usb-ről új bios, de még cska meg sem csippan, post nélkül semmit nem tudok vele kezdeni. Asus-ból 2-3 év szenvedés után elegem van.

Most eljutottam oda, hogy új alaplap, végigbújtam az összes tudományt, végül a jövőre gondolva, főleg a bios miatt :D gigabyte x48 és p45 chipset között ingadozva egy ga-x48-ds5 vagy dq6 procira jutottam.

Mivel egy EN8600GTS kártyám van, nézegettem egy MSI vagy más nvidia chipsetes SLI képes alapot de én úgy látom közel sem tudtak annyit, még összekötve is csak 8-8-szoros pci-e-t tud és sokkal drágább egy rendes alaplap.

Minden más normális alap viszont crossfire-es.

A régi gépemben volt

2x 2gb és 1x 1gb 1066 kingmax ddr 2
8600GTS
1 ide és egy sata vinyó
e6400 core 2 duo
chieftec 450W táp
sima pci audigy SE

Nem húzom tovább, a kérdéseim lennének sorban :)

1. Láttok e bármi esélyt a p5b alap megmentésére, ha van valakinek ötlete felhasználnám másik géphez

2. Igazából nem akarom úgy kérdezni hogy melyik alapot ajánljátok, melyik a jobb mert tele van a nyet ilyen topikokkal, de mi a különbség az x48-ds5 és dq6 alapok között?
A p45-ds5 már költségvetésen kívül esne, hacsak valaki nagyon meg nem győz az x48 ellen.

3. A pci express 2.0 slot ugye visszafelé is kompatibilis a régebbi videókártyákkal, csak nagyobb sávszélességet jelent?

4. A legnagyobb ok ami a p45 ellen szól a két 16x - 16x pci e slot, de mivel nvidia kártyát használok most is és nem szeretem az atit, a következőt is nvidia-nak szánom. A 16-16 ugye nem csak a crossfire-re és a dupla-tripla stb ati kártyákra vonatkozik, (amik ha jól tudom összedugva csak egy vagy két monitort tudnak meghajtani) hanem ha belenyomok egy második nvidia-t az is 16-szoros gyorsítással fog működni az eredetivel együtt, és meghajthatok vele még két monitort?

5. A felsorolt kártyák, vinyók memóriák stb között van e olyan ami egy újabb chipsetes alaplappal nem működne? A mostani atx házamba ugyanúgy beférne egy x48-dq6 és ezeket a dolgokat nyugodtan rá tudnám kötni? Táp csatlakozó egyáltalán van hogy nem kompatibilis, esetleg új kábelek ha vannak mind adják az alaplaphoz?
Igazából nem most nyúlok előszőr számítógéphez de a biztonság kedvéért megkérdezem, ne utána essen le hogy rossz alaplapot vettem.

6. Van e bármilyen ok ami miatt nem egy x48-as gigabyte alaplapot ajánlanátok? Esetleg más típust gyártót (bár erről nehezebb meggyőzni) vagy egy p45 chipsetest?

6+1 (a laptopomon meghalt a hetes :D)
Az asus p5b féle lapok ezekkel a core 2 duo procikkal (én úgy tudom híresen) nagyon könnyű volt túlhúzni. 2.2ghz procit akár 3.6-ra alap hűtéssel. Én is szenvedgettem vele, gyári hűtés lecserével és ha meg akartam sütni nem engedte. A gigabyte alaplapok, főleg az említett vagy válaszban ajánlott változatok mennyire engedékenyek egy szerencsétlen beállítás esetén? Húzhatom azokon is olyan nyugodtan mint a régi alapon?

(#20413) zso73 válasza punk17 (#20393) üzenetére


zso73
veterán

Egy modullal próbáltátok? Másik rammal?
A proci alapon van?
Esetleg ez: Flexibility Option
The default value of this option is [Disabled]. It will allow better tolerance for
memory compatibility when it is set to [Enabled].

Lehet, hogy egy másik lappal jobban jártatok volna. Egy G31, P35 csipszettel.

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20414) saskaa


saskaa
tag

üdv!

A problémám: régi konfig, sokáig nem használva majd ismételt beüzemeléskor nincs kép...
a tápból érdekes szag jött, kicseréltem. Működött. De win telepítés után véletlenszerűen újraindult pl boot közben. vga, táp, ram betesztelve másik gépben működtek. Azonban a cpu másik gépben is újraindulásokat csinált. Így az lenne a kérdésem, hogy ha a táp sütötte meg a procit akkor az okozhatott-e kárt a foglalatban, vagy ha a táp a lapot sütötte meg az tönkre teheti-e a procit.
Remélem érthetően írtam le! :D előre is kössz! :)

A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.

(#20415) zso73 válasza saskaa (#20414) üzenetére


zso73
veterán

Szerintem inkább a lap ment el........De próba deríti ki csak.
A proci behal, akkor az nem indul el szerintem.
Esetleg szét, és össze a gépet.

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20416) punk17 válasza zso73 (#20413) üzenetére


punk17
aktív tag

Másik rammal ma fogjuk kipróbálni, délelőtt megyek és viszem a SuperTalentemet. A proci alapon van. Hát lehet hogy, jobban jártunk volna egy giga p31-ds3l lappal, csak olcsón kellett kihozni a gépet, és egész korrekt lapnak tűnt.

[ Szerkesztve ]

Oneplus 3T | Apple iPad Air

(#20417) sgergi válasza baalika (#20412) üzenetére


sgergi
veterán

1. Ő lehet tud segíteni a lapodon.

2. Igazából semmi lényeges különbség nincs a kettő között.

3. Igen, visszafelé kompatibilis. És nem, nem csak nagyobb sávszélességet jelent, hanem több kraftot is tud leadni a kártyának.

4. Ha minden igaz, akkor úgy van, ahogy te mondod, de ebben nem vagyok biztos.

5. Minden menne benne. Mivel ez a lap is atx-es, ezért belemegy a házadba. A táp is jó lesz. (max nincs 8 tűs 12V-os ága, de az nem gond, mert az csak a 130W-nál többet fogyasztó procikhoz kell).

6. Nagyon jóó kis lap ez, bár érdemes kihasználni cf-re, leginkább arra való. (én nem cf-re p45-öt vennék. pl. ep45-ud3p. Ott se nagyon hátrány a 8x-8x-as pci-e, csak, ha csúcskártyával akarod használni. Középkategóriás karival mindegy.)

6+1. Húzhatsz mindent, amíg csak bírja. :D

(#20418) zso73 válasza punk17 (#20416) üzenetére


zso73
veterán

Szerintem nem is a lappal van baj, hanem a kompatibilitásával. Nekem volt Asrock lapom, és nagyon jó volt. De a hülye beállításait mire kikerestem,amitől stabil lett. Valami prosztó, nem tuning ram kellene nektek szerintem. KIngston,Kingmax....

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#20419) baalika válasza sgergi (#20417) üzenetére


baalika
tag

Juj ezek jó hírek! :)

Nagyon köszi a választ és a türelmet, hogy elolvastad a hosszú postot :)

4. Még hátha valaki más is mond erre valamit
5. A következő valamilyen rendesebb quad core vagy amit elbír lenne bele, ezek szerint akkor lehet hogy új tápot is kell majd néznem vagy valami átalakítóval oldjátok meg, vagy csak i7-ben vannak ilyen procik?
6. Ugyanúgy a következő nvidia kártyám azért erősebb lenne, de még most is ha csak ilyen alsó közép 8600gts, ha csak 8x-s a pcie nem húzza le ezt is mégjobban, vagy csak rossz a logikám? 8600gts nem használja ki a 16x-os pci express-t?

Hogy értsétek miért kérdezem, sokat szimulátorozok és ahhoz a 4 képernyő jobb mintha csak egyet-kettőt hajt meg naggggyon, tehát nekem az sli vagy crossfire nem biztos vagy nem mindig kellene, de a két kártyát szeretném, hogy teljesen kihasználja.

Igazából egy rendes sli-s alaplap lenne a jó hátha mégis használnám, de én gigabyte-nál egyáltalán, más gyártóknál pedig nem találtam olyat ami hasonló gizmókkal lenne telepakolva, mint ezek a gigabyte kártyák. Nem kerestem elég jól?

[ Szerkesztve ]

(#20420) sgergi válasza baalika (#20419) üzenetére


sgergi
veterán

Szívesen. :)

5. Ha a quadot nem húzod (vagy nem nagyon), akkor az is 130W alatt marad.
6. Ezek már pci-e 2.0-ás csatlakozók. Ezek 8x-os sebességen ugyanolyan gyorsak, mint a régi pci-e1.1-es csatik 16x-os sebességen, ezért van az, hogy felső kategóriáig elég a pci-e2.0 8x-os csati is. (nyilván egy x2-es vidkarihoz már nem elég).

Valami vidkaris topikban szerintem többet tudnak mondani a 2 vidkaris rendszerekről, ott próbáld még meg.

Ha pedig sli-s lapot akarsz, akkor valami nforce chipsetes lapot nézz, de azok tényleg drágábbak, ha full felszerelést akarsz.

(#20421) punk17 válasza zso73 (#20418) üzenetére


punk17
aktív tag

Sikerült :D. Bekapcsoltam a Flexibility Option-t így 1:1 kapja a ram a frekit, kicsit meghúztuk a procin, 333MHz-re így a ramok is ennyin járnak, kicsit faragtam az időzítéseken és teljesen stabil és gyors lett.

Köszi a segítséged :R.

Én is szeretem az ASRockot most is az van és teljesen kivannak békülve a Supertalentekkel :DDD

Oneplus 3T | Apple iPad Air

(#20422) baalika válasza sgergi (#20420) üzenetére


baalika
tag

Hm. :)

Ezen kívül szerintetek a gigabyte x48-dq6, ds5 -nek van valami hátránya egy p45-ud3 vagy ilyesmivel szemben? Árban nagyjából ugyanott vannak ahol én látom, akkor viszont inkább választom az x48-at.
Esetleg a chipset más technológiája miatt? Kevésbé melegszik a p45? Nagyon nehezen tudok dönteni. :(

Ha a jövőbeni proci, kártyák, memóriák stb-re nézve is jobb az x48, árban is nagyjából ugyanott van akkor én így lassan, pár órán belül kilépek az ajtón és veszek egy ilyen gigabyte lapot.

SLI kilőve :(

Hátha van még valakinek gyors érve-ellenérve :)

(#20423) saskaa válasza zso73 (#20415) üzenetére


saskaa
tag

de a proci másik lapban is ezt csinálta!
csak nemtudok kölcsönkérni 1 másikat h a lapot kipróbáljam ezért kérdeztem.

A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.

(#20424) sgergi válasza baalika (#20422) üzenetére


sgergi
veterán

Jó az a x48. :K Vedd meg. (igen, a p45 kevésbé melegszik)

(#20425) SPC3RUN


SPC3RUN
tag

KÉRDÉS :U
van egy gigabyte 945pl-s3p lapom
2gb 800mhz-s rammal, veszek bele 4db 1gbos geil ultrát
most pendtium d915van benne, holnaptól pentium c2d 6400
olvastam a gigabyte oldalán a lapomnál cpu supportnál
hogy a c2d 6400et csak 1066-on(fsb) fogadja
akkor 800as rammal nemfog menni?
remélem erre már tudtok válaszolni! :R :R :R

(#20426) sgergi válasza SPC3RUN (#20425) üzenetére


sgergi
veterán

Menni fog benne tökéletesen a 800-as ram.

(#20427) szacsee válasza SPC3RUN (#20425) üzenetére


szacsee
nagyúr

Egy kocka mindig tud válaszolni, a kérdés az, hogy jó-e a válasz. :DDD

Az 1066-os procik FSB-je 266Mhz, ami annyit tesz, hogy a ramot 1:1-ben 533-on fogja hajtani, viszont találsz több lehetőséget a biosban, hogy a ram 800-on ketyegjen.
A biosban kell lennie egy MIT almenünek, ami néhány lapnál rejtve van és csak a Ctrl + F1 billentyűkombinációra jön elő, ott a ramsebességnél csak kiválasztod, hogy a ram 800-on menjen és kész, ha fagyna mert a lap túl szűk timingeket állítana ehhez a sebességhez, akkor a Performance Enhance után a Turbo-t állítsd Standard-ra és jó lesz.
Ha a ramod CL6-os időzítésű, akkor azt is be tudod állítani, de nem akarlak ennyire megkeverni.... a lényeg:

Cmos reset-et csinálj procicsere előtt, majd utána amikor a lap indul kiírja, hogy a ram milyen sebességen megy, ha nem 800-on, akkor kell csak belepiszkálni... illetve ha fagyna...
ergo a 800-as ram akár az 1600-a FSB-jű procikhoz is elegendő lenne nyugi. :K

sgergi: Hát jah ennyi is elég lett volna. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#20428) sgergi válasza szacsee (#20427) üzenetére


sgergi
veterán

Szépen szóltál, nekem nem volt most kedvem ilyen sokat írni. :D

(#20429) HellGreg


HellGreg
őstag

Van egy kis gondom, az everest home szerint a tápom a következő értékeket adja le:

CPU mag 1.54 V
+2.5 V 0.08 V
+3.3 V 2.21 V
+5 V 3.23 V
+12 V 7.94 V
+5 V készenléti 3.25 V
VBAT telep 3.07 V

megbízható ez a program? rendben van ez így? ezért csinál furcsa dolgokat a gépem???
a konfig az aláírásban...

azért ide írtam, mert talán az alaplapi mérők lehetnek rosszak? bárt eddig jók voltak...

[ Szerkesztve ]

(#20430) SPC3RUN


SPC3RUN
tag

köszönöm szépen :R :R :R

(#20431) sgergi válasza HellGreg (#20429) üzenetére


sgergi
veterán

Szoftveres fesz mérés nem mérés. Egy multiméterrel ki lehetne mérni az értékeket. Mi baja van a gépednek, milyen érdekes dolgokat csinál? Egy másik táppal ki lehhet próbálni. Eddig jó értékeket jelzett ki ugyanez a verzió?

(#20432) HellGreg válasza sgergi (#20431) üzenetére


HellGreg
őstag

vga csere miatt (9600gt -> eah4870) tápcsere volt (chieftec 450 -> 550w), azóta időnként kattanó hangok jönnek a házból (mintha ki-be kapcsolna a hdd néha ), a vga-hoz adott smartdoctor 1-2 mp-en belül eltűnik, ha elindítom, na meg érdekes hogy a 2 hdd-t (mindkét sata-s) leválasztható külső eszközként látja az xp. arról nem is beszélve, hogy az everest semmi adatot nem "tud" az alaplapról, még azt se, hogy asus, nemhogy részleteket, a vga-t meg rosszul identifikálja (pl. 1gb ram-ot ír, miközben 512mb van rajta)...
a skype pedig már hónapok óta használhatatlan, 2 percig lehet kb beszélni, aztán a hívó fél hangja szakadozni kezd majd elmegy (50/25mbit-es lanos internet van a tv-networktől). a feleségem ősrégi athlon xp-je cmi hangkártyával és radeon 9550-nel meg egy 80-as (10% kondíciójú hdd-vel) negyede ennyi problémát sem csinál.

(#20433) sgergi válasza HellGreg (#20432) üzenetére


sgergi
veterán

A tápot lehetnbe tesztelni, de nem hiszem, hogy azzal lenne gond elsősorban.Mert, ha ekkora feszeket adna le, be se kapcsolna a gép. Mondjuk ezek elég érdekes hibák. Windowst raktál újra? Drivereket lecserélted a legújabbra? Vírus és kémprogramkeresés?

(#20434) HellGreg válasza sgergi (#20433) üzenetére


HellGreg
őstag

tegnapelőtt az új vga "tiszteletére" újratelepítettem a windowst (xp 32bit sp3), egyelőre a vga gyári cd-jét pakoltam fel, s már eleve az gyanús volt, hogy 3dmark06-ban kevesebbet ért el, mint a 9600gt. azt meg egyszerűen nem értem, hogy miért leválasztható eszközök a hdd-k, az előző windowsban (asszem ugyanaz a verzió) normális hdd-nek látta őket. meg azért én se hiszem hogy egy 550-es chieftec kevés lenne ehhez a konfighoz, hisz a proci pl már elég gyenge. lehet megpróbálkozok majd egy windows7-tel, hátha az jobban kezeli alapból az alkatrészeket.

(#20435) sgergi válasza HellGreg (#20434) üzenetére


sgergi
veterán

Alaplapi driverek a legfrisebbek?

(#20436) HellGreg válasza sgergi (#20435) üzenetére


HellGreg
őstag

hát az asus.com-on csak egyfajta volt...

(#20437) eladohardver válasza Shad_ (#20251) üzenetére


eladohardver
őstag

Nem!!!! Link

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#20438) Khan13


Khan13
senior tag

Hello
Adott egy régi Shuttle alaplap (AV49N), frissen telepítettem XP Pro SP3, chipset, stb. Hibája: Nem kezeli az USB eszközöket, csak egy Sony Ericson telefont, semmit mást. Abszolút nem látja a többi eszközt, nem is kezdi el felismerni hogy rádugtam valamit. Telepítettem az alaplap lapjáról a friss meghajtókat, az USB-ét is, de semmi javulás. Mit lehet tenni most?

(#20439) batmab válasza Khan13 (#20438) üzenetére


batmab
senior tag

nézd meg a shuttle oldalán,hátha van hozzá usb patch sp3hoz..

az asusnál például van ilyen...

2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...

(#20440) Khan13 válasza batmab (#20439) üzenetére


Khan13
senior tag

SP2nél sem működik, USB patch csak SP1hez van :F

(#20441) Landon


Landon
őstag

Hi all,

Lenne egy elég érdekes problémám: cpu-t tuningoltam (PhemomII 905e) és amikor a CPUZ-t néztem akkor szúrta ki a szemem hogy a PCI-E imterface sebességét csak x4-nek írja mikor tudtommal x16-nak kéne lennie. De fúrcsa módon ez játékokban és 3DM06 eredményben nem látszik meg vagy csak nem tudok róla... lényeg az hogy ezt hol tudnám megváltoztatni a BIOS-ba x16-ra? Próbáltam shift+f1+ctrl-el a rejtett menükbe kavarni de nem volt kifejezetten ilyen h PCIE sebesség változtatás csak vmi olyasmi hogy:
PCIE Configuration:
PCIE_16 Gen2 Speed Mode: AUTO vagy DISABLED vagy SW Switch vagy HW Switch
PCIE_1 Gen2 Speed Mode
PCIE_3 Gen2 Speed Mode
és így tovább....

Ez minden amit PCIE konfigurálással kapcs láti lehet kb.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#20442) Wallz


Wallz
tag

Hello!

Fura dolog van a gépemmel.. nem rég szereltem össze és most azt tapasztalom,hogy ha megy a torrent vagy töltés akkor az egér kurzor néha szaggatni kezd és a zene meg szaggat ugyanúgy vagy durvább 1 másodpercre.

Hol lehet a baj? :(

Vezérlők ellenőrizve a device managernél és DMA módban van az összes nem állt át piora.. abból szokott gond lenni és nem is a cpu miatt de ez nagyon durva most és szerintem vmi ilyesmivel kapcsolatos.. Mit nézzek meg?

HELP :O :O

(#20443) bobalazs válasza Wallz (#20442) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Rosszul rakhattad össze, gondolom te is rájöttél. Hogy mit azt ebből én sem tudom.
Szerintem áldozz rá egy 20 percet és szedd szét rakd össze újra.
Rendszer, új eszközt nem érzékelt?

(#20444) #65675776 válasza Wallz (#20442) üzenetére


#65675776
törölt tag

Milyen alaplap egyáltalán? És úgy általában mikből is van építve a gép?

[ Szerkesztve ]

(#20445) Wallz válasza bobalazs (#20443) üzenetére


Wallz
tag

De mit raktam rosszul össze? :(
Már átnéztem párszor az egészet csatlakozókat stb... és nem új gépet raktam össze csak új házba pakoltam át az egészet..

(#20446) #95561216


#95561216
törölt tag

Létezik olcsó lga775-ös lap két gigabites ethernet porttal?

(#20447) dannyl válasza dannyl (#20408) üzenetére


dannyl
addikt

Sajnos még most sem megy az a nyüves ram 1600-on :( Mindent felraktam, BIOS-t frissítettem, de még mindig kiírja, hogy BUGCODE_USB_DRIVER... 1300-on megy a RAM... Nem tudom mi van...

(#20448) dannyl válasza dannyl (#20410) üzenetére


dannyl
addikt

Itt hápog, utána meg nem is jön ide többet... :(

(#20449) beeeeerka


beeeeerka
tag

Sziasztok,

Van egy 486-os gépem, asszem az alaplapja halt meg. A többi - videokari, vinyó, hangkari utnk még műx, tehát kellene nekem egy alaplap. A proci ( AMD DX-4 100Mhz ) és a memóriák talán még jók lehetnek.

Próbáltam keresni bontókat, turkálót - nem sok sikerrel: aki tud még ilyet, kérem írjon.

A múlt 7en ( v. két7e ) még volt egy topik : http://prohardver.hu/tema/pc_bonto_computer_bonto/hsz_friss.html
de ez most már nem nyílik meg.

Tud -e vki működő topikot fenti témában ?

Előre is köszönöm. Üdv: B.

- Na, jó, jó ... de EZ ... mivel jön le ? - Hát ... gondolom ... majd ... IDŐvel. - Híííííííííííííííííííííííííííííííííí ...

(#20450) Wallz válasza Wallz (#20445) üzenetére


Wallz
tag

amúgy ezt a jelenséget okozhatja egy HDD? Mert van egy régi HDD-m ami régen lassú volt és most bekötöttem újra hosszú idő után.

Okozhatja? :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.