Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz z123456z #13644 üzenetére

Ilyenkor várni kell vagy az aromát is erősebbre állítani, ami több őrleményt céloz meg.
    Ha a gép gyengének érzékeli a tömörítést, legközelebb eggyel növeli az őrlési fordulatok számát (szervizdoksi --> 2 impulzus --> 1 fordulat, ha jól emlékszem). De bizonyára van egy korlát is. Ha túltömné a kamrát és megszorulna, azt is érzékeli, utána többet vesz vissza.

Ha leggyengébb aromát (erősséget) állítasz be, érthető a vékonyabb pogácsa, viszont 13 mm alatt lesznek gondok, ha nem tölti ki rendesen a kamrát, csak lötty lesz.

Noha én régi Saeco gépnél mértem, de azonos típusú főzőegység, ami 13-18 mm között képes rugalmasan tömöríteni, elvileg ilyen határok között van a jó pogácsa.

• FőDudu

veterán

válasz z123456z #13644 üzenetére

A pogacsa vastagsaga nem fugg az orlo beallitasatol.
    Az a kave erossegetol fugg - az hatarozza meg mennyi kavet daraljon bele az adott fozetbe.

Nalam 3 fele lehetseges, meg meg az orolt kave amikor a tetejen toltod be a kavet (pl. decaf) aminel viszont fix merokanal van es annal tobbet nem szabad betolteni a leirasa szerint.

Ha allitod az orlot, akkor par kave erejeig a pogacsa vastagsaga valtozhat, mivel valami motor aram erosseget meros megoldassal csinalja a ledaralt mennyiseg mereset es utan allitja az orlesi folyamatot. Legalabbis ilyet irtak itt a nalam hozzaertobbek.

A pogacsat a dugattyu alatt elvo rugo nyomasa preseli ossze - ha az nincs kiakadva, akkor nem foglalkoznek a vastagsaggal.

En ma ontottem ki 1 teli tarolonyi pogacsat, nalunk nagyon szep vastagok keszulnek. De mi kb soha nem allitgatjuk az erosseget. Ott van harmason es csak a hosszat allitjuk (hogy mennyi viz menjen at rajta).

Új hozzászólás Aktív témák