- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpeedR
őstag
Ez a történet zajlott le nemrég kisvárosomban, érdemes elolvasni. Szerencsére nem gyakori errefelé az autólopás, idén talán ez volt az első eset.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
gaborbol #424 üzenetére
Látod, ez sajnos MO és Budapest....
Engem is ez dühít a legjobban, hogy hahu-n 50K-ért lehet kapni ilyen autót kompletten, ha alkatrész kell.
Másik lehetőség, hogy hülyegyerekeknek jó buli volt, mert a haveroknak meg kell mutatni. (Ez esetben talán van egy kis remény, hogy egy trafizni pont odavezényelt rendőr belebotlik.)Az igazi fájó pont pedig, hogy forintban kifejezve tényleg nem ér sokat. Viszont érzelmileg már teljesen más...
-
CsodaPOK
senior tag
Ma hajnalban valami mocsok megfújta a kicsi öreg autómat XI. ker Műegyetem rakpartról.
Adatai: Nissan Sunny, 3 ajtós, 1986-os, 1.7D, DMJ-288-cas rendszám.
Ismertető jegyei:
Piros szín
Szürke lökhárító (elől két fényes csavar fogja)
Fekete tükör
Vonóhorog
Első sárvédők és motorháztető fényezve lett, ezért elüt a kocsi többi, mattabb felületétől.Ha bárki, bárhol, bármit tud róla, kérem értesítse a rendőrséget vagy engem. Telefonszámom a profilomban.
Köszi!
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #421 üzenetére
Amilyen rosszul indult a helyi erők sztorija olyan jól végződött, 5 óra fele hívtak, hogy megvan a gép, pár utcával arrébb volt, némi péntek esti duhajkodó csapat elkötötte, és mentek vele egy kört. Sajna az gyújtás részleg kicsit megsínylette a beavatkozást:
De legalább megvan, az a lényeg!
Köszönet a gyors intézkedésért!A kocsiból eltűnt a GPS-em, de beszopták, mert nemrég raktam rá a legfrissebb nem hivatalos térképet, és azóta nem fogja a műholdjelet, backup meg csak nálam van
Kedden viszem szervízbe aztán majd meglátjuk, de már lebizniszeltem a szomszéd öreglánnyal, hogy állhatok a háza és a mi házunk között, így nem az utcán kell parkolni. -
kraftxld
félisten
Na, sajna én is beléptem a klubba, tegnap este megfújták a céges Subaru-t a ház elől
Hát 5 évad CSI miami után elég viccess volt a rendőrség hozzállása, én említettem meg, hogy nem kéne felírni mik voltak a kocsiban...
Remélem meglesz a gép... -
flash-
veterán
-
tomcsi23
veterán
Az a tapasztalat, hogy a gyári nem sokat ér. Több esetben is az utólagos, egyedi plusz mentette meg a járgányt. Kinyitni viszonylag egyszerű, utána szerviz csatlakozóra laptop és már indul is a járgány. A legtöbbet szerviz csatlikról simán be lehet indítani. Szóval, egy-egy eldugott kapcsoló, valami kis elektronikus kavar, megnehezítheti a műveletet, és elérheti a próbálkozóknál, hogy feladják. A gyári cuccokat élből ismerik. Igaz, hogy ezek inkább az újabb járgányokra vonatkoznak, Te meg valami 10 éveset nézel.
úgy tudom, a XI. kerületben főleg az M1-M7 kivezető környéke a kedvelt, nem kell magyarázni, miért.
-
flash-
veterán
válasz
tomcsi23 #417 üzenetére
nem,ez 2008 júniusi,szal mondhatni friss.
köszi.
Az érdekelne még hogy vajon ezek a statisztikák népszerűségi-értékbeli okok miatt alakultak ki?
estleg szerintetek vannak olyan márkák - tipusok amiket pl a jó védelem vagy egyéb okok miatt miatt nehezebb ellopni?(itt most nem gondolok semmi utólagos beépítésre)
mégvalami.
látom a XI. kerület vezet a lopási statisztikában bp-en
melyik része lehet ilyen Gázos a kerületnek? csak mert sokat járok nővéremhez albertfalvára(kondorosi uszodától 200m)és szeretném tudni hogy az milyen környék lopás szempontjából. -
flash-
veterán
Tudnátok egy részletesebb lopási statisztikát mutatni?
érdekelne hogy melyeket lopják nagyon,és mely autókat kevésbé.Használt autó vásárlás előtt állok(kb 10 éves autót szeretnék venni)és szempont lenne ez is.
-
Mr X
veterán
válasz
Templomegere #413 üzenetére
Meséld már el picit bővebben, hogy találták meg? Kíváncsivá tettél...
-
tkazmer
addikt
válasz
Templomegere #410 üzenetére
a műholdas követőt illetve biztonsági rendszert akkoris érdemes beszereltetni. németo-ban a mindössze 3-4millióval drágább autókban is már a legtöbb biztosítónál ez feltétel
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Templomegere #410 üzenetére
Egyben?A tettes gondolom azota nincs egyben
-
blunt
aktív tag
válasz
Templomegere #408 üzenetére
úgy hívják, hogy skyguard és akkor kellett volna megvenni 200e ft környékén a szolgáltatást, amikor a 8millió forint ki lett dobva az autóra.
nem utólag... -
Templomegere
senior tag
Cimbora fél éves Passat-ját nyulták le ma Dunakeszin . Bement az AGIP kút mögötti fitneszterembe ........ Oda jár mindig , ma valaki kicsit késöbb utánamnet ki tudja hogyan kilopta a kulcsokat és lelépett a kocsival . Fekete full extrás diesel csoda , volt nincs , 8 milla pápá .
Létezik olyan hogy a mobiltelefont pontosan bemérni ? Odáig eljutottak hogy egy 400m-es kört be tudtak határolni ahol a kocsi van , a gond az hogy tele házakkal stb stb . A mobil szolgáltató rendörségi papirt kér , a rendörség meg azt mondja hogy így nem lehet bemérni ... ...
kapcsolatoknak hála a környék alvilági figuráit megkérték a segitségre , de egyenlőre senki nem tud semmit ......azt mondják nem autós banda vitte el a kocsit , ha azok vitték volna akkor már meglenne az autó . Valami kis zsebes geci lehetett aki most nem tudja egynlőre hogyan tovább .
Ha létezik ilyen mobil pontos bemérése , akkor van valakinek valami ismeretsége?
-
amargo
addikt
válasz
Makaveli #406 üzenetére
Biztos erre szakosodtak, hogy minnél régebbi magnókat lopjanak
jól kereshetnek vele!
Én alapból a szeméten kivűl semmit nem hagyok a kocsiban látható helyen, ha bemegyünk vásárolni már induláskor a csomagokat (ha utazunk) a csomagtartóba tesszük.ui.: azoknak akiknek ellopják a kocsiát, mi a taxisoknak is szóltunk, hátha bejön.
-
Makaveli
senior tag
Velünk is pont ez történt a Honda Civic-ünkben igaz Keeway magnó volt (kazettás) és azért képesek voltak beküldeni az ablakot.
A másik meg. Hátsó ülésen volt a telefonom és mire visszaértünk a Duna Plaza-ból már nem volt ott. Nem törtek be rajta semmit, nem feszegették, le volt csukva, minden az újkori állapotában. Az üléseket fölszedtük, de sehol semmi... Azóta rejtély. -
Palkó
tag
Amióta 1993-ban pofánvágták a négy éves Ladámat, azóta minden autómban ( nem volt sok ), igyekszem kicsit bosszantani a tolvaj köcsögöt.
Nem nagy dolgok, de miután egy havertól tudom, hogy a tolvajnak sok mindene van, csak ideje nincs, rakatok különböző furfangos dolgokat, furfangos helyekre, a villamosságis cimborámmal. Legalább kínlódjon meg vele a buzi!
Azóta minden kocsimat ott találom, ahol hagytam....
Sajna a legtöbben csak akkor hiszik el, hogy ez velük is megtörténhet, ha már megtörtént!
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nos, elért engem is kedves állampolgár társaim (bár lehet nem) tettei. Az este (gondolom) valamelyik nagylelkű egyén bekülte a bal ablakomat egy beton darabbal. És elviette a felbecsülhetetlen értékű pioneer magnómat, magnó azaz kazettás volt a kicsike és vagy 10éves, komolyan kérdezez mit kap érte? 500ft? vagy más váltószámot keressek? félgramm füvet? Vagy valamilyen bogyót.. Na mind1, szerencsére bontóban találtam hozzá üveget 4e forint, plussz beszereltük vagy 30perc, de a takarítás.. apám.. a vicc, a kesztyűtartóban volt 1 db 100as zsepi és egy csomag mogyi, azzal is jobban járt volna. De végre nem fog sípolni a kocsi
még kikapcsolt állapotban is, rákapcsoltam a világítást sípolt a hangszóró
A helyszínelők csak nevettek (hogy ennyiért így feltölrték), de segítőkészek voltak. Meséltek szokásokról is, hogy a ''rendesebbek'' leszedik a gumicsíkot, és kiszedik az ablakot majd vissza teszik.
Na ez van. -
Re
csendes tag
Sziasztok!
Rég voltam errefelé (is), de látom, az autólopás még mindig dívik ebben az országban.
Múltkor láttam valamelyik csatornán (sajna nem emléxem melyiken) egy műsort azokról a srácokról, akik önkéntesen járják az utcákat és vadásszák az ellopott autókat. Amikor találnak egyet, Beethoven zenéje elindul.
Érdekes volt, és elég sok gyanús autót meg is találtak. Gondolom, ezt a csoportot az állambácsi nem támogatja, de örültem, hogy 2 biztosító is szponzor!
Valószínű, hogy felkutatom őket, és ha alapítványi formációban működnek, nyugodtan mehet oda az adónk 1%-a.
Mit gondoltok?
Remélem az utóbbi időben a fórumozók között nem volt autó-, motor- és bicikli lopás!
További szép napot, vigyázzunk az értékeinkre!
Üdv., -
Ye_Nő
tag
Tegnap éjjel ellopták Dezsőt
Bordómetál Citroen Berlingo 2.0 HDi Multispace 2003. májusi, rendszáma JRL-158 volt.
... persze, tudom, már szétszedték, összetörték, megcsonkították, más színre fújták, új rendszám van rajta, nincs is az országban, roncstelepre került stb. de akkor is nagyon fáj -
farkas 007
tag
üdv!
nekem nemrég megpróbálták ellopni az autóm (2003as polo)
este 10 körül kimentem vmiért és le volt húzva az első 2ablak, és nem tudtam zárni az autót, mert meg volt bizgerálva a zár...
azóta rakattam bele egy multlockot...
ajánlottak egy olyat, h szedessem ki belőle a két első zárat és tegyek a helyére borítóelemet (mint hátul van a kilincsnél)
ez mennyire jön be? -
Re
csendes tag
válasz
Pizzafutar #398 üzenetére
Ez már félig jó hír!
És meg is van az autó? -
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok!
Annyi fejlemény, hogy valaki békásmegyeren megtalálta és postán elküldte az autóban hagyott forgalmit.
A rendörtiszt szerint az autót is valamelyik porkolóban hagyhatták, mert az ilyen öreg kocsiból nem lehet pénzt csinálni. -
Re
csendes tag
Srácok, reméltem, hogy sokáig senki nem fog ide írni, de azt hittem, hogy már én sem
De ismét az ördög nem aludt és bizony az általam emlegetett transzportert mégiscsak megpróbálták meglovasítani... kissé barbár módon.
A vezető mögötti nagy ablakot megpróbálták lefeszíteni, három sarkát berepesztették, majd az ablaküveg szétrobbant, erre vagy megijedhettek vagy így már nem kellett és elmentek.
Persze most már nem is fáradtunk a rendőrséggel (ezekről a köcsögöükről is tudnék már írni!), inkább elvittem gyorsan szervízbe, ahol csakis Cascora ment a javítás, kellemes karácsony előtti 60e HUF költséggel (jövőre majd elküldi a biztosító a pénzt).
Kezdem unni, hogy ez a röpke fél év alatt a harmadik eset nálunk. Mondjátok, normális ország ez?! -
pyrannha
senior tag
válasz
Thulcandra #394 üzenetére
Köszi! Én is remélem, hogy nem fogják sokáig húzni.
-
Janesz
őstag
válasz
TexT-BoY #152 üzenetére
bocs,hogy kicsit későn reagálok de azért a gps dolog nem ilyen egyszerű....az antennája végigfut az összes karosszériaelemen..tehát nem csak az akis vevő van rajta ami ott hátul van mondjuk egy A8 csomagtartójánál..
akinek meg meglovasították a kocsiját őszinte részvétem....nekem igaz még csak bicómat lopták el de az is szar érzés volt nagyon...igaz annak a bicajnak az árából már akkoriban is kijött egy valamilyen normálisabb auto...
-
pyrannha
senior tag
válasz
Thulcandra #392 üzenetére
Riasztó nem volt benne, de felesleges is lett volna, mert nem hallottuk volna meg+aki meghallja az úgy sem néz ki, mert itt az utcában van amikor egész nap szól a riasztó. Sajnos nem az egészet fizeti. Kiszámolják a 2 éves amortizációs díjjat amit levonnak, a kocsi jelenlegi árából levon 10%-ot és a fennmaradó összeget fizeti ki nekünk. Viszont amint fizet a biztosító rögtön veszünk egy új autó, és mivel munkavégzéshez is használjuk/használtuk a kocsit, ezért amíg nem fizetik ki ezt az összeget, addig fizetik a kölcsönzői autó díjját.
[Szerkesztve]
-
Thulcandra
senior tag
-
pyrannha
senior tag
Nos, ma hajnalban ellopták az autónkat.
A kocsi most volt 6.-án 2 éves. A kocsi egy pezsgőmetál színű Peugeot 206SW volt IYN-477 rendszámmal. Nem remélem, hogy meglesz a kocsi, csak egyet szeretnék: csavarodjon fel egy betonoszlopra és dögöljön meg az az aljas rohadék, aki ellopta! Ki az a buzi, aki így karácsony előtt ellop egy családtól egy autót?! Lopja el ha akarja, de ne karácsony előtt! Már minden levolt tárgyalva, hogy megyünk vidékre a család többi tagjához és együtt töltjük a karácsonyt. De így? Jó kis karácsony mondhatom. Bejelentettük a rendőrségen, most megyünk a biztosítóhoz, stb, stb. Ja, arról nem is beszélve, hogy a kesztyűtartóban volt egy rokkantkártya+80 db cd+most vettünk téligumikat a kocsira. Rohadjon meg az összes autótolvaj!
[Szerkesztve]
-
jasszer
őstag
válasz
Pizzafutar #389 üzenetére
Elhiszem, én is szeretnék vmi hasonlót majd egyszer...
-
Pizzafutar
aktív tag
Jah, hát igen. Ez egy pár százezer forintos auto volt, de nagyon jó volt vezetni.
-
jasszer
őstag
Jah, anyám Wagon R+ -jét is elvitték nemrég, szerintem már másnap darabokban volt... pedig ha fizetnének sem vezetném azt az autót, nagyon nem szeretem...
(illetve csak szerettem...)[Szerkesztve]
-
aXXon
őstag
válasz
Pizzafutar #386 üzenetére
ezt szinte biztos, hogy alkatresznek vittek sajnos
ha meg nem akkor azonnal rendszamcsere. ha ez sem akkor meg lesz.
-
Pizzafutar
aktív tag
Nah, sajnos fel kell hoznom ezt a topicot.
Tegnap ellopták az autom, egy öreg bmw-520 -ast, 22 éves. Színe kék, rendszáma DOH-213.
Nem hiszem, hogy valaha is előkerül, da ha valaki látná please küldjön egy emailt! -
bcs
aktív tag
tegnap éjjel - ma hajnalban feltörték a kocsimat.
lehet, hogy lopni akarták, lehet, hogy csak rongálás, mindenesetre az indítóba beletörtek valamit.
gyanús az, hogy 3 fizetőparkoló van a környéken, és megszaporodtak a rongálások (kerék-kilyukasztás, stb.), több lakó is arra gondol, hogy ők, vagy közülük az egyik bérelt fel embereket.
vizafogóban történt az eset, ha esetleg van valakinek bármi használható infója, hogy esetleg kik lehettek, és privátban továbbítaná nekem, megköszönném. -
Re
csendes tag
Csütörtökön sikeresen elvitték a főnököm autóját is!
Már másodszor neki estek a járgánynak, és szó szerint a háza kapujából vitték el, úgy, hogy otthon volt!
Pedig nem egy nagy durranás autó volt: Seat Alhambra, fekete, osztrák rendszám, kb 4 éves, 160e km volt benne, és még nem is volt nagyon felszerelve extrákkal. Biztos vagyok benne, hogy ez az autó is megrendelésre ment, hiszen, nem először próbálkoztak, és kivártak, amikor egy kis ''éberségi szünet'' beállt. Fényes nappal, saját ''lábán'' kelt el, meg sem nyikkant!
Én azt mondom, hogy a lopások zöme megrendelésre megy, és szépen kivárják a legjobb pillanatot és viszik. Nem hiszek az alkalmi tolvajokban és amatőrökben. A Budapest városát folyamatosan figyelő cirkáló csoportok ellenőrzik, jól szervezettek, kis maffiák. Még mindig értetlenül állok, hogy emberek bizonyos csoportjai mások kárán imádnak élni és meggazdagodni!
Zárószóban csak annyi: ha valaki észreveszi ezeket, ne kímélje őket!
(mert én nagyon sokat dolgozom azért, amim van, és amit elérek!) -
bcs
aktív tag
teve utca környékén nem tudja valaki, hogy kik lopják a rádiókat?
-
PaladiN
aktív tag
up
-
PaladiN
aktív tag
Ovatosan azzal az ep kezzel es labbal. Meg a vegen teged csuknak le hogy bantottad szegenyt.
Amugy tippem sincs hogy mennyire lehet kelendo egy ien darab, de ha mar raktal bele mindenfele cuccot akkor biztos hogy kevesbe kelendove valt. Szvsz ezekbe altalaban nem szoktak semmi vedelmet rakni. Legalabbis nem tudom elkepzelni hogy koltenenek arra, mivel az csak egy munkaauto. -
Re
csendes tag
Most már abban a transzporterben is jó sok cuccot építettünk be, mert az ''ördög'' nem alszik, de szerinted ezt is olyan könnyen fel lehet pakolni egy trélerre?
Meg egy transzporter ne megy ''mutatós'', ''dögös'' autó...
csak azért, mert akkor azt is mélygarázsban parkoltatnánk...
nem találtam erről infót a neten, mennyire kelendő a ''munkaautó''.
Amúgy a jelenlegi autómat is ''felbontották'', de nem vitték el. Gondolom, mert minimális felszereléssel és sok izével van ellátva. (egyszer csak az anyós-ajtó nyitva volt).
Most már egyszer elkapom az egyiket, de akkor addig volt épp keze és lába! -
Re
csendes tag
Szerintetek egy VW Transzporter mennyire ''kelendő''? Csak nem lopnak nagy autót...?!
-
Re
csendes tag
válasz
Viktor0610 #372 üzenetére
Sajna nem.
Apám mindig azt mondja, hogy csak egy dolgot nem vehetnek el az embertől, minden mást ellophatnak... csak az agyadat nem vihetik el -
-
Re
csendes tag
Látom, ebben az országban nemcsak a szép új autót viszik el, hanem mindent ami mozdítható és bármilyen csekély értéket is képvisel (bocs Sedo, de tényleg elegem van abból, hogy lassan a tetves virágcserepet is rögzíteni kell).
Én már sokfelé voltam a kocsim miatt, figyeltem a netes hirdetéseket, kérdezősködtem, rendőrségre jártam, hirdetéseket adtam fel, megkerestem a helyi ''nehéz'' fiúkat, hátha némi kápé fejébe vissza tudnám ''vásárolni''. De semmi és már letettem róla.
Sok mindent hallottam már erről és sok másról is, megdöbbentő, hogy a felszín alatt milyen félelmetes dolgok vannak. A maffia már mindenhol ott van... és tényleg csak akkor tudod megvédeni a tulajdonodat, ha tényleg fegyverrel lépsz fel! vagy befizetsz egy 24 órás vagyonőrre!
És még mindig a Casco az, ami legjobban megvédi az autót -
sedo
tag
nekünk is ellopták az autónkat...
Bővebben: link
hirtelen felindulásból nyitottam neki egy topikot anélkül, hogy rendesen rákerestem volna, de az közös megegyezés alapján zárva lett
azóta be lett jelentve a rendőrségen ahol teljesen normálisak voltak az emberek, csakhát 3 órát kellett várakoznia apámnak amíg bejutott...
kijöttek, körülnéztek, nem láttak túl sok mindent de azért lefényképeztek mindent, és találtak vmi műanyagdarabot amit elvittek h megnézzék jobban h mi lehet az... bele kellett egyeznem, hogy elvigyék, tök vicces, egy lapot kellett aláírnom h elvihetnek a kertünkből egy kis műanyag akármit
hát igazából nem valsz h meglesz, annyira nem nagy veszteség végülis, de legalább kapnák el azt a rohadt szemetet aki elvitte... -
Troy.
addikt
ekkora egy szemetet
( nem te )
''TC: Mit tennél, ha valaki tényleg puskával jelenne meg munka
közben -
> > azAutólopás topikban többen is ezzel fenyegetõznek.
> > AT: Ilyen még nem fordult elõ, de én személy szerint valószínû
nem
> > kezdenék el
> > lövöldözni vagy hasonlók. Inkább tûnés, aztán máskor viszem el a
kocsit, ''
az ilyen embert kellene megtalálni -
Troy.
addikt
ekkora egy szemetet
( nem te )
''TC: Mit tennél, ha valaki tényleg puskával jelenne meg munka
közben -
> > azAutólopás topikban többen is ezzel fenyegetõznek.
> > AT: Ilyen még nem fordult elõ, de én személy szerint valószínû
nem
> > kezdenék el
> > lövöldözni vagy hasonlók. Inkább tûnés, aztán máskor viszem el a
kocsit, ''
az ilyen embert kellene megtalálni -
Re
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #365 üzenetére
Nem kívánok a sok köcsög tolvajnak semmi rosszat, de az ilyen inkább ne is szaporodjon!
Tetves banda, egyszer elkapom vmelyiket, én nem fogok úgy bánni velük, mint a T. rendőrség! Elásom a dunaparton, hadd rágja a fejét a kóbor falka! -
Re
csendes tag
válasz
#16741888 #364 üzenetére
Ilyesmi volt:
Bővebben: link -
bLaCkDoGoNe
veterán
Sajnos nálunk is aktuális lett a topic... Egy nagyon kedves rokonom 2004-es Honda CRV-jét durrantották meg hétfő hajlanban a 14. kerületből (Kerepesi út környéke).
Nem sok esélyt látok rá, hogy valaha még látjuk...
Hogy rohadna el gyomorrákban az összes ilyen tetves köcsög... -
törölt tag
Nézz csak ide mit találtam, nem lehet hogy a tiéd? totálkáros papírokkal...
plömplöm
őstag
itt van szép eredeti formában:
Hmmz
aktív tag
na, csak megtaláltam én is..
JaniS
senior tag
Nem gondoltam volna, hogy érdekelni fog ez a topic
Szóval hajnalban szomszédunk arra ébredt, hogy az ablaka alatt tárgyalja két figura, hogy ''ja, ez az autó'' - a céges kocsimról beszéltek. Sajnos mindez idáig abban a hitben voltam, hogy a sebváltózár, az immobilizer meg a riasztó majd megvédi. Most már sejtem, hogy kinézték. Megtettem amit idáig lehet, meg szólok a cégnél, hogy nem tudnának-e valami jófajta védelmet beépíteni... Egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni?
JaniS -
Hmmz
aktív tag
-
Hmmz
aktív tag
EZT én a nyilatkozatot én is olvastam, beszúrhatnád a linket, érdemes másnak is látni, elég tanulságos
(Én nem találom most)
és télleg a lényeg: ha kell nagyon:VISZIK, nem számit milyen védelem van benne.
ergo: CASCO erősen ajánlott...
Apropó volna egy ötletem igy védelemre:
talán durvának hangozhat de még be is válhat...
szal kellene hozzá egy ''kerékbilincs és egy lefektethető parkolásgátló'' kombinációja..
ugye ráparkolsz az autóval az aszfalthoz rögzitett kerékbilincsre, aztán meg lezárod---
Ez hogy tetszik? -
Re
csendes tag
Hogy én mennyire utálom az ilyen tolvaj köcsögöket! 10 millás autót 250e HUF-ért eladni! -
Re
csendes tag
figyelem a topikomat, ezek szerint csak nekem volt ilyan ''szerencsém'' a kocsival?!
Azért örülök, hogy másnak nem volt soha ilyen gondja, és ne is legyen!
Remélem lassan elsüllyed a topik, mert megjavulnak a rossz fiúk! -
Re
csendes tag
Megmondom őszinzén, én az autóelszállítást betiltanám, mert minden egyes szállítmányozónak kell egy fuvarlevél vagy szállítói levél, ami alapján szállít... egy ilyen autólopós tréllernek nem kell?!
Manapság már nem is ''feltűnő'', hogy autót lopnak így... végülis, ebben az országban lassan mindent meg lehet csinálni... védjem meg magamat és tulajdonomat ahogy akarom, de ne használjak túlzott erőt, mert akkor még én kapok a rendőröktől, ha életveszélyesen megsebesítem a rablót, tolvajt... ezekszerint nekik van több joguk?!
Sok buta esetet olvastam már, és néha nemcsak a gyomrom liftezik egyet, hanem a vérnyomásom is... annyi pofátlanság és arctalanság van, amely néha hatósági packázassal és igazságtalansággal is párosul. Elkeserítő, néha inkább vagy maffiatag legyen, vagy ne legyen semmije...
Az egyik ismerősöm inkább eladta a BMW-jét, mert 2 hét alatt 3x akarták ellopni, majd inkább leszedték az elejét, mert ezek szerint csak ez kellett ''nekik''. Ez normális állapot? -
Vudi
csendes tag
Csak azt nem értem hogy a trélereket amikre fölrakjak az autot miért nem figyelik illetve igazoltatják rendőrök. Miért nem lehet egy ilyen ''akciócsoportot'' létrehozni.
Nekünk lopták el autónk és mintnemondjak elég idegesítő dolog, főleg hogy nem volt casco. Szoval szar ez az egész ami itt van -
Re
csendes tag
Megyek hazafelé ma, és közben hallgatom a rádiót, ahol különféle értékes és kevésbé értékes dolgokat hirdetnek visszavételre a ''becsületes megtalálótól''...
Arra kaptam fel a fejemet, hogy bécsi rendszámú VW visszavásárolnák...
érdekes, hogy magyar autólopó banda imádja a külföldi rendszámú VW-ket... -
PaladiN
aktív tag
fel...
-
Re
csendes tag
Így igaz!
Sajna muszáj költeni az autóra (vagy kocsit se vegyen az ember), de inkább elszomorító az, amíg hogy Ausztrában a parkolóházban nyitva, sluszkulccsal tudom hagyni és senki nem viszi el!addig itthon lassan be kell betonozni a kocsit!
(vagy lassan a magyar bandák átszoknak)
-
PaladiN
aktív tag
Az uv attol fuggetlenul jo otlet mivel ezen vilagito eszkozok beszerzese nem kerul tul sokba es elkepzelheto hogy az eu miatt nemsokara mar lesznek.
A cascoval kapcsolatban nincs semmi gond, csak ha valakinek fontos az autoja akkor szvsz az utolso, bar sajnos eleg sok esetben ennek ellenere a legfontosabb is. Szvsz ha megvan az uj auto akkor ertektol fuggoen erdemes ra cascot kotni, de semmikeppen sem hagyhato ki a biztonsagi berendezesek minel nagyobb skalajanak beszerelese. -
Re
csendes tag
Ne haragudj PaladiN. Nem tanácsolom a CASCO-t, de ajánlott.
Amúgy az én autómat is trélerrel vitték el
(még aznap, amikor megtaláltam a hűlt helyét, szóltam a rendőröknek, hogy ellopták az autót, és küldjenek nyombiztosítókat, mert 4 db szép fekete guminyom volt a parkolóban, a parkolási helytől, ahol álltam egy távolabbi pont felé, ahol hirtelen megszakadtak a nyomok! , de az ügyeletes kioktatott, hogy nem fog kiküldeni minden egyes ellopott autóhoz műszakiakat. Meg hogy ők bizony 8tól dolgoznak és szépen menjek be a rendőrkapitányságra...
Amikor meg a kihallgató tisztnek említettem a dolgot, az meg leb@szott, miért nem kértem nyombiztosítókat?!Hajrá rendőrség!
Amikor végülis kijöttek, akkor konstatálták, hogy ez már megbontott helyszín és a nyomok nem jelentenek semmit!
Jah, mondom, 205 gumiabroncs egy szuzuki húzta nem?!)
Szóval, én ennyit tudok mondani az adómból fenntartott rendőrségre... és persze a kérdésre, hogy mit nyomoztak, annyit hogy nem találták az autót és a tettest, ezért felfüggesztik, ha netalántán valaha felbukkan, értesítenek... na köcce!
UV-val kapcsolatban: jó dolog, de a magyar határon nincs UV kapu és rendőrök sem hordanak UV lámpát maguknál... kb ennyit ér szegény. -
Re
csendes tag
Csak annyit akarok mondani a CASCOs dologhoz, hogy nagyon szomorú voltam és kétségbeesett, és bizony volt szerencsém találkozni volt rendőrökkel ill. egy olyan sráccal, aki nem ''napi 8 órát dolgozik''. Érdekes volt, sokat tanultam ez alatt a sörözés alatt... (hiszen hajlandó lettem volna fizetni a kocsi becsületes megtalálójának!)
Összegezem a hallott információkat:
egy bizonyos részpiacon igények merülnek fel, bizonyos autótípus, márka, szín és felszerelés. Ezeket az infókat megosztják a ''futárokkal, szemekkel vagy ki hogy hívja őket''. Ők egész nap a várost járják és keresnek ill. figyelnek.
Ha ''megvan'' pontosan az autó, akkor elkezdik figyelni... akár hónapokig, hiszen nagyon kell!A kocsit és tulaját gondosan feltérképezik, mikor, hová megy, hol parkol, mik a szokásai (osan parkoló, stb.), alkalomadtán ''megnézik'' a kocsit. Mi van benne, milyen matricák, milyen védelmi rendszerek, karcolások, jelölések stb. Mivelhogy profik, a biztonsági rendszerek nagyon-nagy részét ismerik (mechanikus, elektronikus), hiszen megveszik, szétszedik, tesztelik stb!
Ha vmi különleges biztonsági berendezés van benne, vagy utána néznek, vagy inkább keresnek egy másik potenciális autót! Ha szorítja őket a határidő (mert ott is vannak ilyenek), akkor nem gondolkodnak tovább, egyszerűen felhúzzák egy trélerre (persze a GSM és GPRS-t zavarják rendesen!) és elviszik egy biztonságos helyre. Az ilyen szállítás akár nappal is megy, hiszen az autó nagyon kell!!!
A biztonságos helyen meg szépen felnyitják, egyik biztonsági berendezést a másik után hatastalanítanak (tisztítás, portalanítás) és már jóval előtte már megvannak a kocsi papírjai, szinte mindig eredetiek és tiszták! (sokszor a motorszámot és alvázszámot utólag ráírják, de marad eredeti a szám, hiszen a határon vagy a rendőr nem a motorszám alapján keresi az autót, hanem rendzsám alapján! hehe)
Amennyiben a kocsi túl sok (mondjuk 4-5) biztonsági berendezést tartalmaz, inkább keresnek másikat, de nem jelenti, hogy nem lopják el, hiszen ha nagyon kell, akkor tréler!!!)
Egyszerűen ha egyszer kell az az autó, akkor addig várnak, amíg 5 percre otthagyod és viszik is el! Felkészülnek előtte, 2-3 ember szinte pillanatok alatt hatastalanítják az egész drága berendezést!
Ahogy mondta a gyerek, nincs ellophatatlan autó (asszem villamosmérnök végzettségű a srác).
Lényeg, minél különlegesebb, minél több extra felszerelést tartalmaz, minél ritkább típus, akkor ne sajnáld a pénzt a biztonságra!
A MO-on ellopott autók kb 70-80% keletre ill. balkánra vándorol, papírokkal vagy zöldhatáron
Megnyugtatott, hogy már ne öljek több pénzt a különböző hirdetésekbe, mert az már nem ebben az országban van, valszeg a messzi keleten vagy Boszniában.
Szóval, ha vkinek egyedi, különleges autója van, kössön CASCO-t, mert az legalább fizet vmikor és akkor nem a teljes autó árát bukta! -
PaladiN
aktív tag
A cascotol meg ellopjak az autodat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilyet legyszi ne tanacsolj senkinek!
Te is ismered az erzest hogy mivel jar az ha nincs meg az autod. Viszont ha az elozo autodban benne lettek volna azok a dolgok amik a mostaniban akkor 99% hogy meg mindig azzal jarsz casco ide casco oda, es annak gondolom jobban orulnel most. -
-
mynames
senior tag
Nekem már kb. 10 éve a Simsonomat lopták el. Feljelentés stb... Fél év után jött a papír, hogy a nyomozást lezárták!
Eredmény=0
Hát ez azért így nem sok, gondoltuk apámmal, aki beszélt is a rendőr ismerősével, hogy mi a f@sz történt fél évig?
A válasz lényege ez volt: nem történt semmi, nem is tudnak semmit sem csinálni. Se pénzük, se energiájuk, egyáltalán semmi kapacításuk nincs kereséshez...Egy másik nyomozás lezáró dokumentumot írnak felül és kész!!!!Az Ő szájából hangzott el: a rendőrség a jogrendszerünk miatt tehetetlen.
Annyit tudott segíteni, hogy volt egy lefoglalt uo. motoruk amin szétverték a motorszámot és lefeszítették a vázszám platniját. Na azt kellett felismernem, hogy EZ AZ ENYÉM, felismerem, bizonyosan! Ha ezt mondom akkor vihetem! Őszintén megmondom voltam olyan hülye, hogy nem mondtam ezt, mert láttam, hogy az nem az enyém.
De nem is ez a lényeg, hanem az egész eljárás...
Lassan ott járunk, hogy ha látod hogy matatják az autódat (lakásodat, motorodat, bármit), vagy nem szólsz és csak nézed (MERT MÉG MEGSÉRTENÉD A TOLVAJ JOGAIT), vagy élve elásod azt a patkányt (jó mélyre, nehogy kijöjjön) és nincs rá gond. Eggyel kevesebb...
Szerk:
senki ne gondolja, hogy az eltelt 10 év óta valamit is javult a helyzet. Sőt...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Khmmm... Bővebben: link
Hol is s Suzuki..?)
Szeretettel:
Szalma -
hetyo
tag
2004-es évben a rendőrségi statisztika szerint a legjobban kelendő
autó a Mi autónk volt, a SUZUKI.
Megelőzte az Opelt és a VW-t.
üdv. -
Re
csendes tag
Amióta elvitték a VW-t, kicsit beleolvastam neten a különböző cikkekbe, biztosítók honlapjait, fórumokat és bizony azt szűrtem le, hogy az egyik nagy kedvenc a VW különböző típusai, minél egyedibb, annál jobban ''megy''.
Én biztosan megjelöltetném UV-al is, a kormányzár semmit nem ér (kb plusz 1/2 perc)
Csinálj bele egyedi megszakítást, mondjuk az AC pumpához, tégy bele vmilyen komolyabb lopásgátlót... ha megéri Neked. De a legbiztosabb lopásgátló még mindig a CASCO -
zfarkas
senior tag
Most vettem egy 1999-es VW Polo Classic Sporline-t. Mennyire lopjak ezeket? Pecsett lakom, kormanyzarat szoktam rarakni, Casco van a kocsin. Esetleg graviroztassam bele a rendszamot az uvegekbe/fujassam ra uv-vel a rendszamot egy csomo helyre, vagy ez felesleges?
-
Re
csendes tag
Bemennék a rendőrségre, hogy mégis mi történt ez ügyben... szerintetek érdemes erre pazarolni az időt? Egyáltalán meg lehet tekinteni a jegyzőkönyvet?
Kíváncsi lennék, hogy az én/mi adónkból hogyan és mire költi a rendőrség a pénzt? Nyomoztak-e egyáltalán vagy csak félrerakták az aktát és vártak vele 40 napig?! -
-
Re
csendes tag
Végülis a rendőrség komoly munkát végzett
Megkaptam a határozatot, hogy a nyomozást ez ügyben felfüggesztik...
Indoklás: az elkövető kiléte ismeretlen...
végülis, ez is egy megoldás -
BBC
tag
hát ez az!
nálunk a tolvajnak vannak jogai.
dél-afrikában pölö lángszórót szerelhetsz a kocsi aljára.
aztán jön a delikvens a piros lámpánál, hogy kiraboljon, egy gombnyomás, oszt fussál tahó!
mindenesetre biztató, hogy egy tolvajt nálunk is lelőhettek, még ugye orbán autójával esett meg a dolog. -
PaladiN
aktív tag
Hatha meg valaki nem latta...
Up -
Re
csendes tag
A fenti cikket a totalcaron találtam:
Üdv mindenkinek! Tolvajmentes éjszakát mindenkinek! -
Re
csendes tag
Ellophatatlan autó nem létezik, de van esélyünk, hogy a mi autónk kiállja a tolvajok ostromát. A védelem két kulcsfogalma a kombinált védekezés és a meglepetés ereje. A harmadik fogalom pedig a pénz, hiszen a lopásgátló rendszerek pénzbe kerülnek. Ha az autó értékének kb. 10%-át a védekezésre költjük, ütőképes védelem építhető ki, és még mindig a CASCO-önrész alatt vagyunk.
– Szekeres W. Stevie
Néhány példa hatékony védelmi rendszerekre, különböző árkategóriákban.
150e forintos autó: zárcsere (bontóból), egyszerű egyedi immobilizer (ha az autó elektromos rendszere megbízható), baltazár, rendszám gravírozás. Itt az egyediséget az immobilizer (érintős vagy kapcsolós) adja.
500e forintos autó: ugyanaz mint fent, de komoly immobilizerrel kiegészítve, esetleg ufo kormánykerék-zár.
1M forintos autó: zárcsere, egyedi immobilizer, rendszám gravírozás, betolós sebességváltózár.
2.5M forintos autó: zárcsere, kétféle immobilizer (az egyik lehet a gyári rendszer is), rendszám gravírozás, betolós sebességváltózár, esetleg komoly riasztó pager-rel.
5M forintos autó: a fenti módszerek + a nagyágyú, a GPS-es nyomkövető rendszer (ez utóbbinak havi előfizetési díja is van).
Ha az autómániások közé tartozunk, akik sokat költenek az autójuk szebbé és/vagy használhatóbbá tételére, akkor a kiegészítők is védelemre szorulnak. Különösen nagy veszélynek vannak kitéve a drága könnyűfém felnik, illetve az értékes autóhifi-rendszerek.
A felniket kerékőrrel lehet védeni: ez egy olyan speciális fejű kerékcsavar, amit a hagyományos kerékkulcs nem tud befogni. Kerékcseréhez mellékelnek hozzá egy adaptert, amit a kerékőrre kell ráhúzni, a másik vége pedig a normál kerékcsavar-fej, így a kerék leszerelhető. A kerékőr minőségét két tényező határozza meg. Először is, a fejkiképzésnek olyannak kell lennie, hogy ne csak a standard kerékkulccsal, de sima fogóval se lehessen hozzáférni. Másodszor biztosítania kell, hogy adott esetben a csavart végtelenszer lehessen ki-be csavarni, tehát a kerékőr-csavarnak jó minőségű, kopásálló anyagból kell lennie. Az ilyen magas minőségű cuccok viszont nem olcsók. Az igazán elszánt kerékvédők négy- vagy ötféle különböző kerékőrt is használhatnak, de így egy sima kerékcsere lazán eltarthat egy negyedórát, amit a gumisok viszonylag szerényen díjaznak.
Az autóhifit leginkább az utastér védelmével lehet megóvni. A ledugózott zárak, az ablakok lefóliázása törésvédő fóliával már jó kezdet, plusz egy, a riasztó által működtetett sziréna a műszerfal mögött, 120 dB hangnyomással, újabb kitolás a gonosszal.
Az autóhifi legsebezhetőbb része a fejegység. A legjobb védekezés a fejegység eltávolítása ami nincs a kocsiban, azt nem is lehet ellopni, legfeljebb lakásbetöréssel, de az egy másik téma. Manapság a kivehető fejegységek kihaltak, bár egy-két gyár (pl. Blaupunkt) árul kiemelőkeretet a fejegységeihez, jó drágán. Azt azért tudni kell, hogy a nem-kivehető fejegység is kivehető, igaz babrás a hátoldalon lévő csatlakozókat minden alkalommal ki-be dugdosni. Ha az autót hosszabb időre leállítjuk, azért érdemes a műveletet elvégezni.
Ha a fejegység az autóban marad, általában valamilyen gyári védelmi rendszer óvja. A legelterjedtebb a levehető előlap: sajnos ma már a tolvajok összejátszanak, az egyik brigád lopja a magnókat, a másik, a zsebesek és társaik az előlapokat, a fárasztó munkanap végén pedig csereberélnek. A levehető előlap még mindig hatékonyabb, mint egy-egy márkaspecifikus védelmi rendszer: a Blaupunkt kódkártyás védelme semmit nem ér, de a Kenwood-féle befordulós Mask-előlap sem életbiztosítás, legalábbis a Tangón simán lehet kapni maszkos fejegységeket kitépett vezetékekkel (A legújabb generációs Kenwood készülékek kombinálják a Mask-rendszert a levehető előlappal.)
A fejegység védelmét mindenesetre elősegíthetjük, ha egy Hilti-szalaggal a fejegység hátlapját az autó karosszériájához csavarozzuk. A megoldás hátránya, hogy a frusztrált tolvaj esetleg megpróbál elégtételt venni a sikertelen kísérletért, és esetleg még nagyobb kárt okoz.
Filléres megoldás a fejegységre húzható műanyag doboz, amit autósboltokban lehet megvenni: a fejegység helyén csak egy műanyag lap látszik, amitől a béna tolvaj azt is hiheti, hogy az autóban nincs magnó, de még a fineszesebb se tudja, mit rejt az anonim műanyaglap, így inkább keres egy kevésbé zsákbamacska áldozatot. Néhány autótípusnál viszont ez a keret nagyon eláll a műszerfaltól (pl. Golf), így csak még feltűnőbbé teszi a fejegységet.
Az erősítők és CD-tárak védelme a gondos csavarozás. Biztonságos hely kínálkozik számukra az ülés alatt, minthogy kiszerelésükhöz előbb az ülést kell eltávolítani és az elég macerás. Más kérdés, hogy a CD-tárak használata kényelmetlen lehet, és az erősítő kezelőszerveihez is csak korlátozottan tudunk hozzáférni. Néhány melegedősebb-fajta erősítő nem is szellőzik eléggé az ülés alatt. -
Re
csendes tag
Találtam ilyet:
Érdekes lehet... de az a bajom, hogy ilyen-olyan cégekben sem bízom már meg nagyon, ki tudja, hogy nem dolgoznak össze a ''maffiával'' ? -
nRu3
addikt
csak hogy a rendörök menyire vannak benne a lopásokban ?
10éve eloptak egy autót tölünk zuglóban, telt-mult az idő 3év mulva megkerült az autó szoltak a kapitányságrólbemegyünk és mondgya a nyomozo aki foglalkozik az ügyünkel csak az a gond vele hogy akitöl meg elkobozták az egy motoros járőr ő meg nem mond le róla, tehát pereskedés várható
1év eltelik és megkaptuk jogerősen az autónkat elég szar esztétikai álapotban ( ahogy átfesteték az undoritó ), az autót szerencsére eladtuk egyböll sajna filérekélt , de egy motoros járörnek elvileg honnan van rá pénze,és simán használta lopot forgalmival ami 1kispolszkié volt és egy gyanus festésü autó nem szurja ki a szemét hogy ezel az autóval nem stimel valami
Az hogy az autónk hogy került a nyomozok tudomására az nem derült ki igazából( valami belső elenörzés volt és ott elenörizték a rendörség területén parkoló kocsikat és szemetszúrt valakinek ,álitólag, szerencsénkre) de valami ilyesmire utalt a nyomozó. -
Re
csendes tag
Őszintén megmondom, amióta megtettem a feljelentést, nem történt az égadta világon semmi sem. Szerintem rendőrök fülük botját sem mozdítják, végülis egy jól szervezet bandát nehéz elkapni, mint a bolti alkalmi tolvajt...
Semmiféle telefonos vagy írásos felvilágosítást nem kaptam, szerintem úgy állnak hozzá, hogy az már külföldön van.
Viszont ma már másodszor történt velem, hogy kiszúrtam egy ezüst metzál VW Bora kombit... zsír új magyar rendzsámmal... ezek szerint másnak is van?!
Én már keresztet vetettem rá. Állítólag a Gepárd csoportnál fexik a dolog, azt még aznap megmondták nekem.
Ha lennének róla hírek, nyomom fel a fórumra... -
Pacák
senior tag
Mit tett a rendőrség az ellopott autó ügyében? Szokás szerint lezárták a nyomozást?
Öcskös kocsiját anno Érden az udvarból lopták el egy éjjel, hajnalban találták meg felgyújtva a tűzoltók. Állítólag látszott Battánál a 6-os útról, hogy ég valami a gyümölcsösben. Csak a felnik kellettek a tolvajoknak, a többit elégették. Legalább az autót hagyták volna az udvarban, ha nem kell nekik. -
Re
csendes tag
szóval megint itt
érdekes, hogy ez a kocsi már nem érdekes annyira, mert lassan 3 hete parkolok kint vele az utcán, és nem történt vele még semmi, hál istennek
Viszont beszereztem egy orosz nyelvű újságot, szerintem annak is van némi visszatartó ereje
GPS nagyon bevált, ugyanis néhányszor már felhívtak, de csak vaklárma volt (egyszer azért, mert hogy a kocsinak balesete volt, közben benne ültem, egyszer meg ráugrott egy macska
)
Most már meg van jelölve UV-val is, még gondolkodom, mit lehetne belepaszírozni, csak azért, hogy érezzék a törődést, hogy ne lehessen elvinni 10 perc alatt, hanem 15
És nagyon tetszik, hogy bármikor meg tudom nézni neten, hogy hol van... olyan mint a SIMCityDe azért némelyik utca érdekesen szerepel benne, néha tényleg olyan, mintha ''átmentem'' volna egy panelházon
Most kicsit megnyugodtam, de azért nagyon figyelem most a környéket!
Képzeljétek láttam ugyanolyan VW Bora kombit (még színben is) az andrássy úton tegnap, de magyar rendszámmal... még mindig fáj a szívem a kocsi után.
Szóval, akinek kocsija van, írjon milyen védelemmel van ellátva a kocsija, hol lehet olyat vásárolni, mennyiért és mi a tapasztalata vele.
Ezeket az 5leteket nagyon megköszönném, és nemcsak a saját okulásom végett! -
PaladiN
aktív tag
fel, nehogy elsullyedjen
-
amargo
addikt
Csepelen?, Én is itt élek
Azta most mesélek egy történetet ki-ki maga vonja le a tanulságot.. Én is csepeli vagyok, volt egy skoda fábiánk kb 9éve vásároltuk és kb 5éves volt, amikor aztgondolták, hogy már nem kell Nekünk (ebben tévedtek, de nem ez a lényeg..), a kocsiban a pedál alatt egy kb 0,5-0,8as forrasztott acél lemez volt, ami azt akadályozta, hogy a kuplungot vagy féket gázt tudják használni (persze ettől még eltudnak indulni, mint a jelen példa is mutatja..), volt továbbá egy ilyen T-és marhaság is benne, ami a kormányon volt.. meg ''indításgátló''.
A lennt állomásozó ''bandákból'' csöngetett Valaki fel hozzánk, hogy: ''azt gondolják a mi autónkat vitték el'' kinézünk az ablakon, nincs semerre csak egy b@szott nagy kerrék csík (vicces, mert pont egy oszlop előtt áltunk meg közvetlen, jóvezetők lehettek, ha onnan kitudtak lőni), mi kapásból riasztottuk rendörség, én közvetlen barátokat.. és taxisokat akik nagyon segítőkészek voltak! De semmi hír.. mi közben intézzünk a biztosítást (mert volt rajta!) és közben találkozgatok is haverokkal sőt összefutottam egy olyan ''ismerösőmmel'' (1-2hónap el is telhetett) is aki olyan embereket ismer aki megszabbadítanak a kocsitartás fáradalmaitól(érhetőbben ellopják).. említettem Neki az esetett, amikor is lazán annyit vágott hozzám, hogy ha egyből Neki szólok: ''kedvezményes áron vissza tudja szerzi! Most már nem..'' (kb ezek voltak a szavai)
(A sárc nem nem foglalkozik ilyenekkel, csak ismer valakit, aki ismeri azt a valakit akinek a valakijének a..etc)
A történet lényegét nem tudnám megfogalmazni, mert még magam sem jöttem rá ().. viszont tanulságos és érdekes történet(szerintem).
amargo -
PaladiN
aktív tag
Nem annyira a pontos ido meghatarozasa a kerdes hanem hogy igy kotnek el egy autot. Amennyiben az altalam irt ot perc a valosagban 10 akkor is durva
Azonkivul pedig en ugy gondolom hogy csak a leszeresles az idoigenyes, mivel a masikbol eleg csak a megfelelo reszeket felrakni. -
Zenty
őstag
Hm ha már ez a topic cím akkor foglakozhatnánk nem csak a védelemel ,hanem ki ,hogy LOP autót hétköznapjába? Megoszthatnánk trükkjeinket!
-
Yaye
őstag
Van az az idióta. Index autólopós fórumán olvastam régebben: egy fórumozó a VW-jába nem kevesebb mint 4 rejtett kapcsolót épített be, különböző helyekre. Egy éjszaka lebontották a műszerfalat és egyetlen kapcsoló kivételével mindet megtalálták! Az az egy, negyedik kapcsoló mentette meg a kocsit.
-
Varga Csaba
aktív tag
''Még Ausztriában intéztem el, lényege az, hogy úgy van beépítve, hogy csak úgy tudnák elvinni a kocsit, ha az egész! autót letakarnák vasbetonnal
Önálló áramkörrel, nem aksiról megy, és az antennái (nem egy db!) olyan helyeken van, hogy a fémen keresztül is leadja a jelet. (matrica nincs, csak 1 db furcsa LED furcsa helyen)''
Nem kérdezted meg véletlenül hogy milyen szisztémán keresztül továbbítja a pozícióadatokat a kocsi vevőegysége a központ felé?
Mert a GSM rendszernek nagyon drasztikusan nem árnyékol a fém (kocsiból is tudsz telefonálni).
''Ezenkívül van benne egy rablás és lopásgátló, amit egy távírányítóval és akár külön mobilról küldött SMSel tudok aktiválni. Leblokkolja a motort, leveszi a gyújtást, lezárja a motorháztetőt és a hátsó csomagtartót és persze fény és hangjeleket ad''
Ezek szerint még ez is a GSM rendszert használja
Innentől kezdve csak a GSM jelet kell blokkolni és máris láthatatlan az autó
Max a távirányító kavarhat be rövid távon...
Ha még tartod a kapcsolatot az osztrák céggel, kérdezz rá,hogy egy ''GSM-killer'' ellen mit ér a szisztémájuk, mert nagyon kíváncsivá tettek...
Üdv -
Re
csendes tag
Meg szeretném kérni a PH! tagokat, ha beleírnák a topikba, kinek milyen biztonsági berendezése van az autójába, meg esetleg egy linket is beszúrnának, egymás legnagyobb okulására és persze, jó lenne, ha le lenne írva, kinek milyen tapasztalatai vannak e kis honban az autólopással kapcsolatban.
Hasznos infókat lehetne így összegyűjteni és cserélni.
Nem hiszem (de inkább tévedjek), hogy csak nekem vitték el a kocsimat. Akármilyen infót nagyon szívesen veszek, hiszen ez már szinte betegség ebben az országban, hogy rettegni kelljen már azért is, hogy az embernek kocsija van.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A topikot folyamatosan figyelem, ha találok vmi használható eszközt (vagy infót) az autólopás ellen, akkor felrakom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest