- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Tangerine #92 üzenetére
ezért jó az immobiliser
a kulcsok mind sorszámozottak, digitálisan, a rendszer tudja, melyik számú kulccsal mit tettél.
csak a master kulccsal lehet másolni elektronikusan indítási jogot az új kulcsra, ezt is megjegyzi, sok autóban korlátozva van darabszámra...
elég könnyű lekövetni, mivel mit csináltak
és legalább ilyen jó móka kjátszani -
Nyuf
senior tag
válasz
Tangerine #92 üzenetére
Ezt a sztorit én is ismerem.
De ez amugy nagyon kockázatos a tolvajoknak, ugyanis casco esetén a kulcsot ahogy te is emlitetted megvizsgálják és ha le volt másolva az kiderül, tehát az is egyböl kiderül, hogy melyik szervizben történt és akkor rászállhat a rendörség(bár nálunk tuti a könnyebb utat választják és az autó tulajdonosát vádolnák)
-
Nyuf
senior tag
Ha egy cégnek van 100 autója akkor nem fog casco-t fizetni, mert egy havi biztositas összegéböl vehetne egy új autót.És havonta nem lopnak el 100 autóból egyet.
Abban viszont egyetértek hogy egy magánvállalkozásnak érdemes cascot kötnie és magán embereknek is ha jó autójuk van, de egy kis cég nem fog szolgálati autót biztositani az alkalmazottnak
Szal felesleges azon busulni, hogy nem volt rá casco hisz ez a megfontoltabb gazdasági döntés egy nagy cégen belül. -
Tangerine
senior tag
Régen volt egy olyan bukta, hogy kiderült mogy a márkakereskedő összejátszott a tolvajokkal. A módszer az volt, hogy csináltak egy plusz kulcsot (azt elvileg egy szakértő meg tudja állapítani az eredeti kulcsról, hogy használták-e másoláshoz). A plusz kulcsot beleszerelték a külső visszapillantóba. Mikor a tulaj vitte a kocsit, ment a füles a tolvajnak, aki ráált az autóra, és az első adandó alkalommal eltörte a tükröt, kiszedte a pótkulcsot, és már vitte is. Úgy derült ki, hogy egyszer egy tulaj túl hamar letörte véletlenül a tükröt, és kiesett belőle a plusz kulcs. Asszem a zsaru magazinban olvastam egyszer.
-
biker
nagyúr
értelmes cégnél minden autón van cascó.
1: mennyibe kerül egy új autó?
2: költség, nem? akkor meg?
3: flottakedvezmény is van a világon
nálunk az összes autón van cascó, önrész nem tdom mennyi, egyelőre nem is izgat
lízingelik, 3évre, ez alatt le is futja a maga 180-250ezer km-ét, és mehet a csere.
3 év alatt a cascó messze nem egy autó ára, de ha ellopják, vagy mint elődöm, totálkárra törik, akkor...... -
Nyuf
senior tag
Nagy cégeknél ahol pl osztályvezetötöl fölfelé jár a céges autó nem kötnek casco-t mivel honapra lebontva többe lenne a casco mint egy új kocsi és nem lopnak el átlagban annyit, hogy megérje.
Amugy a casco is önrészes arról nem is beszélve ha ellopják akkor ugy 2 honapig tuti nem látsz semmit a casco pénzből... -
Re
csendes tag
Páromnak van Szuzukija, wagon r, de soha senki nem nyúlt hozzá
És bizony évekig fizetjük rá inkább a casco-t, mert ennél jobban nem lehet bebiztosítani a kocsit, hiába sokan mondják, hogy: ''hülyék adója''
ha ellopják, csak a cascóra fizet a biztosító...
Szóval casco és elvihetik az autót... de VW miatt még mindig vérzik a szivem... -
törölt tag
Azt még légyszi mond meg ,hogy milyen területről dobbantották meg?
pesttől délre? mert akkor körbekérdezek... -
Nem saját. Laár András
Valszeg inkább nem foglalkoznak vele tovább. Nem vagyok autótolvaj, úgyhogy nem ismerem első kézből a módszereiket, de ahhoz eleget tudok a bűnözőkről, hogy tudjam, nem a becsületről szól az életük...
Na mindegy, a legjobb módszer: elő kell fizetni egy ukrán nyelvű napilapra, és benne kell hagyni az első ülésen. Tuti nem merik elvinni a kocsit! -
Tévedsz. Én nem lopnám el egyszer sem. Ne magadból indulj ki...
Az csak egy mese, hogy a bűnözők tartják magukat ilyesfajta szabályokhoz. Ez van, a bűnöző az bűnöző, csak a filmekben ''becsületes''. Az, hogy nem lopták el másodszor a haverod autóját, az inkább a szerencsének köszönhető, nem pedig holmi bűnözők szavának. -
stanci
aktív tag
Biztos neked van igazad.
Csak ne magadból indulj ki. ''Van egy balek aki fizet'' ez a te logikád, de van az ilyen csoportok között is kapcsolat, sőt íratlan szabályok.
Te ellopnád többször is, mert telhetetlen vagy.
Egyébként az illető ugyanúgy használja az autóját azóta is és nem lopták még el háromszor, mondván ''úgy is fizet a balek''. -
törölt tag
most leszámítva annak a lehetőségét, hogy ez ápr 1 tréfa ... ha egyszer céges autó, akkor céges biztosítás is volt rajta, nem? az meg hogy ellopták, nem a te hibád, gondolom azért alap biztonsági lépéseket tettél, ugye? pl ajtó bezár, kertkapu bezár stb?
télleg ciki hogy ellopták, de mivel úgy tűnik ez az első eset, sztem nem kell nagyon aggódnod a következmények miatt. legközelebb meg valszeg már első nap mikor hazahozol egy új céges autót gondolom az első utad egy biztosítóhoz fog vezetni ,... -
Re
csendes tag
2. ik napon vitték el, GPS intézés alatt volt... meg egyéb bizotnsági cucc is.
Sőt még kerékbilincset is vettem volna hozzá, de nem gondoltam volna hogy 2 nap és nincs
Amúgy a GPS-t lehet zavarni, de mivelhogy szinte állandó felügyelet alatt lett volna (igen kemény pénz havonta) így már az első gyanús ''nincs'' jelre is riasztanak!
Abszolút megoldás ma MO-on, ha használt szuzukit veszel -
Kaoru
senior tag
''akár garázsból is...''
Ez sajnos így van, nekünk nem 1 kocsit vittek el (Lada rullez), hanme lebontották a garázsunk hátsó falát, és elvittek anyám robogóját, az összes bicajt, szerszámot, sőt még a c64est is. Kicsit sem volt feltűnő a rendőrségnek, h pont aznap fejezték be az utcánkban a csatorna ásását, s h pont arról az udvarról bontották fel a garázs hátsó falát, ahol a munkások tároták az utbontáshoz szükséges eszközeiket.
Anno nagyszüleim lada combiját is,. ami volt 2-3 hónapos húsvét hajnalban úgy elvitték, mint ahúzat. Ez volt úgy 10 éve, s akkor már a ladák nem voltak olyan népszerűek.
Ha az ember nem kezd el magánnyomozni, akkor b@szhatja, emrt a rendőrség nem fogja megtalálni, addig húzzák, amíg el nem évül azt szarnak bele. -
PaladiN
aktív tag
Ez mind igaz azzal a kitetellel hogy sokkal egyszerubb ugy elvinni ha menet kozben viszik el, amikor a tulaj vegignezheti. Amugy letezik ehhez a gps-hez hasonlo radios cucc is. Aminek nagy elonye lehet hogy teged ertesit ha gaz van es nem a kozpontot, bar ismetelnem kell magam hogy tokeletes nem letezik, csak nagyon meg tudod neheziteni az auto elkoteset.
Ja! Azok az autok amikrol te beszelsz, a megrendelesesek nem ebbol az arkategoriabol szarmaznak. Azaz egy kombi borat fel lehet ugy szerelni hogy aki kinezte masik utan nezzen. Egy ferrarival, vagy egy vadiuj s600-al mar nem igy van. Azokra igaz amit irtal. -
Ez sajnos nem segít. Ha kinézik az autót, akkor el is viszik. Csak pár perc kell nekik, amíg elérnek egy elhagyatottabb részhez, és már veszik is le a rendszámot, és onnan már a gepárd se talája meg őket.
Olyan riasztó meg nincs, ami percenként küldi a jelet, és ha kimarad egy, akkor már riaszt, mert akkor az összes aluljáróban, alagútban, egyéb leárnyékolt helyeken is azonnal riasztana, és akkor állandó vakriasztások lennének.
Az igaz, hogy minél jobban megnehezíted az ellopást, annál inkább elriasztod a tolvajokat, de ez csak az alkalmi tolvajra igaz. Ha megrendelik az autódat, és kifigyelték, akkor mindenképp elviszik, akár garázsból is... -
[amne]
senior tag
Volt egy teszt, melyben az Angliában forgalmazott autókat vizsgálták, feltörés szempontjából. Egy két perces limit alatt kellett kinyitni az autót, tolvajoknak, rongálás, sérülés nélkül. VW Touran az első tízben benne volt (tehát nem sikerül 2 perc alatt elvinni) talán hatodik volt, pontosan nem emlékszem. Mival a Touran Golf alapra épül, nem hiszem hogy a zárszerkezet nagyon más lenne, tehát attól hogy sokat visznek belőle nem biztos, hogy könnyebben lopható mint mondjuk egy Astra, C4 stb.
-
biker
nagyúr
számomra megdöbbentő, ahogy a VW-ket lopják.
Bár ezt jelentheti a ''népautó'' szó?aki akarja, beleül és vezeti? -
atuci
őstag
ismerősömnek két éve lopták el, az akkor 3 napos VW Poloját, még jó hogy a casco meg volt rá kötve a szalonban
-
stanci
aktív tag
Szerintem a visszavásárlás egyáltalán nem hülyeség.
Szomszédom története:
2 generációval ezelőtti VW Passat. Elcsórták, két nap múlva felhívták, hogy visszavásárolhatja. Üzlet le is zajlott majd közölték vele, hogy most már nem kell aggódnia: ezt az autót soha többé nem fogják ellopni Mo.-n.
Gondolom a bandák egymás közt letárgyalják a dolgot. Innentől csak a kis nyikhaj amatőröktől kell félnie. -
-
PrinczA
őstag
''Bennem csak az a kérdés. miért teljesen egyértelmű Mo-on, ha ellopnak egy autót akkor fújhatod!!!''
standard sovegek:
- nincs a rendorseg jol felszerelve
- nincs megfizetve
- a bunozok mindig elottuk jarnak
- jo Magyar hozzaalls, a mennyiseg a fontos nem a minoseg (50 ov nelkuli buntetes jobban mutat a statisztikaban mint 1 megtalalt gk.)
de kerdem en hova megy a sok adom?
a ma reggeli 1000HUF-os reggeli bevasarlasombol 150HUF ar allame, ja es az 1000HUF már adózott osszeg -
Re
csendes tag
Sajna nagyon kell a melómhoz, így viszonrt szinte földhöz vagyok szegezve...
(én vagyok a termék egyetlen mo-i supportja)
Jutalom nem volt, az előzőleg használt autó megtetszett a főnök feleségének és az kellett neki.
Pedig egyáltalán nem örültem a cserémek, szóltam is, hogy nagyon ''rossz'' ez az autó, mert szinte ki sem szállok belőle máris tolják el a seg*em alól... -
Re
csendes tag
-
Re
csendes tag
Elkezdtem körbenézni a környéket, eddig nem is vettem észre, mennyire egy sötét helyen is lakom... van vagy 5 autójavító műhely, 1 maffiozós (éjjel leoltom a lámpát) benziknkút és elég gyanús arc... (rendőrségen kérdezték, láttam-e vmi gyanúsat)
Azért még nem adom fel, még mindig elég friss a dolog, ha egy héten belül nincs semmi infó, akkor az már tényleg vhol Keleten használja vki...
Ilyen ritka típust nem szednek szét alkatrésznek, hiszen nagyobb az értéke egyben, alkatrésznek lehet lopni másik VW típust, hiszen alkatrészeik teljesen kompatibilisek.
Remélem némi készpénzé vissza lehet vásárolni... (persze erre a rendőr azt mondta, hogy ez bűnpártolás) Még én leszek a bűnös, hogy vissza szeretném szerezni a kocsit, amire a rendőrség nem képes?
-
jamez
senior tag
Amúgy van valami Gepárd csoport a rendőröknél, akik tudnak valamit. Bár ennyi idő után már tényleg alkatrész lehet...
-
jamez
senior tag
Bennem csak az a kérdés. miért teljesen egyértelmű Mo-on, ha ellopnak egy autót akkor fújhatod!!! Tudom ez a helyzet, de engem rettentően dühít.
Én éltem az USA-ban és ott még be se kellett zárni az autót. Igaz ez egy kis városban volt. Bár nálunk is 20-ból 18-at Bp-en lopnak el...
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
én terveztem venni ilyen ezeréves ratyi golfot, az is ilyen kapós? mármint ezek az 5-600 000 forintosak is, azokat is lopják?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Bakker, elég lesúlytó a véleményetek szegény mukiról, csak mert ápr1-jén nyitott egy komoly topikot és egy adatot véletlen elnézett... Én is írtam már olyat az athlonxp topicba hogy nem létezik 2200+-os tbred-a és közben meg de. Meg a k8v-ről azt hittem 10 percig hogy k7-es lap. Mindenki tévedhet.
-
BlackSmiley
tag
Tavaly ellopták a szomszéd 307-t de ő visszavásárolhatta poton 300.000 forintért hozzá teszem úgy lopták el ,hogy egy pillanatra bement a házba a kocsi meg kint ált mire visszajött már sehol semmi. De volt olyan ismerős is aki anno idejött egy audi A8 és ellopták másnap a rendőrség a szomszéd utcába találta meg az autót szana szét volt tördelve nemtutták kinyitni trailerrel kicsit arréb vitték vandálkottakrajta egy kicsit majd feladták és elmentek
-
Dictator^
veterán
lol
jo tréfa lehet... egy nem létező autot ellopni? vagy hogy is van ez?
-
Re
csendes tag
Bocs, tényleg 1.9 TDi... télleg nem tudom még milyíen kocsim volt, mert kb 1 napig vezettem és 2.ik éjszakán lopták el
Amúgy még nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan lába kel, mert MO-on nagyon kevés van ebből a típusból, a rendőr úgy nézett rám, mintha másik dimenzióból jöttem volna...
Igazán baj az, hogy ezt az autót csak kölcsönkaptam a nagyfőnökömtől (pontosabban a nagyfőnök feleségéé volt, ő cserélt velem, Seat Altea-ra)
Nehéz lesz elmagyaráznom ezeket a dolgokat a kedves főnökömnek... szerintetek? (amúgy tud róla, csak nem én kommunikáltam le)
Ilyenkor ki tudnám taposni annak a köcsögnek a beleit, aki elvitte
Szinte hihetetlen, hogy bármilyen bűncselekményt lehet elkövetni ebben az országban büntetlenül... és nyugodtan röhöghetnek az arcomba, és én nem thetek semmit... szomorú, hogy ausztriában ilyen autóval fél évig nyugodtan tudtak parkolni az utcán
Ebből a szempontból is már nagyon utálatos a mi szép kátyús fővárosunk -
[amne]
senior tag
Azt hiszem továbbra sem értik sokan, szerintem ez a topic lett április elseje áldozata, ugyanis ilyen tipusú autó nem létezik 2.0TDi motorral, vagy rosszul tudta a topicindító, hogy milyen autója van (?!), vagy pedig kummantás.
-
V.ki
aktív tag
Reméld,hogy csak 1 áprilisi tréfa
Ezt legfeljebb darabokban fogod látni
Remélem forgalmit meg ilyesmiket kiszedted belőle
Jé,most állt be az udvarra 1 ilyen kocsi -
törölt tag
ventoból sem gyártottak kombit.... meg a jettából sem, kérdést megelőzve.
mondjuk ezt nem iagzán értem, mert egy ilyen ritka autót nem szokták ellopni, mert kurva könnyű vele lebukni, nem??! Sztem magyarországon, 10nél több nincs ebből a gépből.
vagy pont ezért dobbantották meg? de csak szétszerelni jó, arra meg a sima is jó lett volna...
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
Bővebben: link Bora Variant, ez a kombi borának a neve, és nincs semmilyen felszereltségben 2.0TDi.
-
[amne]
senior tag
Gyanús, se a magyar se az osztrák vw honlapon nincs szó Bora Variant 2.0 TD-ről, apárilis 1 szaga van.
-
scang
senior tag
-
scang
senior tag
-
zsiga667
addikt
Bővebben: link
Szvsz ez az lehet. -
Sarp
csendes tag
Kombi Bora!? Ilyent még nem láttam.
-
Kobe
veterán
szvsz ezért jó a kisváros ...1, mindenki ladával jár vagy trabilimuzinnal
2, mindenki ismer mindenkit
3, a kis lakosság között feltűnő lenne ha másnap szomszédod vezetné a kocsidat -
Kobe
veterán
meg kell hagyni van némi irónia abban ha április elsején nyúlják le az ember kocsiját
-
Re
csendes tag
A baj hogy Volkswagen. De srácok, olyan gyönyörű autó volt, egy kombi Bora. (TDi 2.0)
Ausztriából hozta a főnököm, és ebben az autóban minden elképzelhető cucc benne volt...
De 2 nap alatt kifigyelték?! Még az üveggravírt és GPS sem volt időm elintézni...
meg az őrzött parkolót sem........
Szerintetek még viszontláthatom? -
Re
csendes tag
Ma reggel ellopták a céges Volkswagenemet!
És ami a legrosszabb, csak 2 napig volt nálam!
Mit tehetnék még a rendőrségen és ''visszavásárolnám'' c. hirdetésen kívül?
Valakinek van valamilyen tapasztalata ezen a téren?!
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Revolut
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest