- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Re
csendes tag
Most már abban a transzporterben is jó sok cuccot építettünk be, mert az ''ördög'' nem alszik, de szerinted ezt is olyan könnyen fel lehet pakolni egy trélerre?
Meg egy transzporter ne megy ''mutatós'', ''dögös'' autó...
csak azért, mert akkor azt is mélygarázsban parkoltatnánk...
nem találtam erről infót a neten, mennyire kelendő a ''munkaautó''.
Amúgy a jelenlegi autómat is ''felbontották'', de nem vitték el. Gondolom, mert minimális felszereléssel és sok izével van ellátva. (egyszer csak az anyós-ajtó nyitva volt).
Most már egyszer elkapom az egyiket, de akkor addig volt épp keze és lába! -
Re
csendes tag
Így igaz!
Sajna muszáj költeni az autóra (vagy kocsit se vegyen az ember), de inkább elszomorító az, amíg hogy Ausztrában a parkolóházban nyitva, sluszkulccsal tudom hagyni és senki nem viszi el!addig itthon lassan be kell betonozni a kocsit!
(vagy lassan a magyar bandák átszoknak)
-
Re
csendes tag
Ne haragudj PaladiN. Nem tanácsolom a CASCO-t, de ajánlott.
Amúgy az én autómat is trélerrel vitték el
(még aznap, amikor megtaláltam a hűlt helyét, szóltam a rendőröknek, hogy ellopták az autót, és küldjenek nyombiztosítókat, mert 4 db szép fekete guminyom volt a parkolóban, a parkolási helytől, ahol álltam egy távolabbi pont felé, ahol hirtelen megszakadtak a nyomok! , de az ügyeletes kioktatott, hogy nem fog kiküldeni minden egyes ellopott autóhoz műszakiakat. Meg hogy ők bizony 8tól dolgoznak és szépen menjek be a rendőrkapitányságra...
Amikor meg a kihallgató tisztnek említettem a dolgot, az meg leb@szott, miért nem kértem nyombiztosítókat?!Hajrá rendőrség!
Amikor végülis kijöttek, akkor konstatálták, hogy ez már megbontott helyszín és a nyomok nem jelentenek semmit!
Jah, mondom, 205 gumiabroncs egy szuzuki húzta nem?!)
Szóval, én ennyit tudok mondani az adómból fenntartott rendőrségre... és persze a kérdésre, hogy mit nyomoztak, annyit hogy nem találták az autót és a tettest, ezért felfüggesztik, ha netalántán valaha felbukkan, értesítenek... na köcce!
UV-val kapcsolatban: jó dolog, de a magyar határon nincs UV kapu és rendőrök sem hordanak UV lámpát maguknál... kb ennyit ér szegény. -
BBC
tag
hát ez az!
nálunk a tolvajnak vannak jogai.
dél-afrikában pölö lángszórót szerelhetsz a kocsi aljára.
aztán jön a delikvens a piros lámpánál, hogy kiraboljon, egy gombnyomás, oszt fussál tahó!
mindenesetre biztató, hogy egy tolvajt nálunk is lelőhettek, még ugye orbán autójával esett meg a dolog. -
Varga Csaba
aktív tag
Ugye te nem autovillamossági szerelő vagy?
Mert valami ilyesmit érzek ki a hozzászólásodból.
''Es te mindent el szoktal hinni amit latszolag profik mondanak?
Gondolkodj egy kicsit!
Én megtettem tedd teis..
Kezdj el számolni, hogy egy modern autónál milyen pontokon van értelme megszakítani az áramkört és hogy ezekből a pontokból hány darab van...
Aki ért az autovillhez típus szinten annak nem kell fél óra arra hogy max 3-4 fogyasztót előre megtervezett (típusra gyártott) kábelekkel áthidaljon..
Ha pedig ezzel végeztél, még számold azt is bele hogy mindíg a kisebb ellenállás felé törekszik mindenki, de ha el kell vinni az autót akkor el fogják vinni.
Légyen abba bármilyen kütyü.
Azt pedig mindíg a körülmények határozzák, meg hogy milyen módszert választanak az elkötéshez. -
Varga Csaba
aktív tag
Kérdezd a Wé-Márt
Bővebben: link
Én ott olvastam, és elhiszem nekik.
Szted egy profi autovillamosságis emberkének mennyi időbe telik csinálni egy adott típusra egy kábelkorbácsot a főbb funkciókra???
Ja és hogy bonyorultabb legyen a dolog a legtöbb helyen már ''csokis'' a mese ergo nem kell 500 szálat külön külön bekötni.
Ami egyszerű szerelésre lett tervezve azt egyszerűbben át is lehet hidalni, ha sehol sem akarod a régi rendszert használni, és nem kell az esztétikai szempontokkal molyolni.
Amikor a gyári immobilizer chipet már réges régen cserélik a tolvajok az indítás előtt, illetve ugyanezt játtszák el a fedélzeti számítógépes modelleknél akkor holmi kábelek az útjukat állják?
A végső megoldásként még mindíg ott van nekik a tréler...
Üdv -
Re
csendes tag
Nézd, nem mondom hogy örült a fejleménynek, és nem léptetett elő vezérignek
de megbeszéltük, hogy bizony ez a kocsi rossz választás volt ebben a városban és ebben az országban. Lényeg, hogy azt mondtam, olyan kocsit kell venni most, amelyik kisebb értéket képvisel és nem lopós, de ne kis polák legyen
Csütörkökig megállmodjuk mi legyen, hiszen jövő héttől csak kellene járnom az ügyfelekhez. Valószínűleg astra, vagy skoda vmelyik tipusa fog szóba jönni.
Nem kockáztatok még egyszer ilyet...
Hál istennek osztrák biztosítás volt rajta, a főnök azt mondta, nincs gond, fizet a biztosító, így végülis kár nem keletkezett. (ausztriában nem dívik a biztosítási csalás). Nagyfőnököm annyit mondott ma reggel: ''ez balszerencse volt'' rendesen meglepődtem, mert pénteken még üvöltöttDe azóta megemésztette és felfogta, hogy nem én loptam el és nem tehetek róla, ha utcán leparkolok vele és elviszik...
Azt hiszem elég simán megúsztam! -
Persze, hogy elismerem, meg az ar es a koltsegek kozotti kulonbseget is.
Az eredeti felvetesem mindossze arra iranyult, hogy kelloen nagy gepkocsiflottanal mar mukodnek azok a statisztikai torvenyszerusegek, amik miatt mukodhetnek a biztositok, es igy nem feltetlenul eri meg biztositast kotni. -
Ez sajnos nem segít. Ha kinézik az autót, akkor el is viszik. Csak pár perc kell nekik, amíg elérnek egy elhagyatottabb részhez, és már veszik is le a rendszámot, és onnan már a gepárd se talája meg őket.
Olyan riasztó meg nincs, ami percenként küldi a jelet, és ha kimarad egy, akkor már riaszt, mert akkor az összes aluljáróban, alagútban, egyéb leárnyékolt helyeken is azonnal riasztana, és akkor állandó vakriasztások lennének.
Az igaz, hogy minél jobban megnehezíted az ellopást, annál inkább elriasztod a tolvajokat, de ez csak az alkalmi tolvajra igaz. Ha megrendelik az autódat, és kifigyelték, akkor mindenképp elviszik, akár garázsból is...
Új hozzászólás Aktív témák
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6 i9-11950H 64/1TB NVIDIA A5000 16GB (2 Millió)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3342
- Bomba ár! Dell Precision 7740 - i7-9850H I 32GB I 256SSD I 17,3" 4K I RTX3000 6G I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest