- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valamit nem értesz. Te olyat mondtál, ami azonnal értesít, ha leárnyékolják. Olyan nincs, mert ahhoz állandó telefonos kapcsolat kell a kocsi és a központ között. Ezt valakinek fizetni kell, és hidd el, hogy az te lennél, senki nem vállalná át helyetted ennek a költségeit.
Az egyszer fizetős GPS rendszer akkor telefonál, ha a kocsi riaszt. De mivel a GPS árnyékolva van, nem tudja elmondani, hogy hol van a kocsi. Ezért nem ér semmit. -
Zenty
őstag
Hát a vémárnál írnak valamit hogy az egyszerinél kell több?Igaz az 200 rugó + tréfa de hát akkor is csak egyszeri!
Én se mondom azt ,hogy tökéletes gps sőt! De ha ilyen lehetőség van akkor miért ne lehetne?
Mondjuk nekem nincs szükségem ilyen csomagra,meg keretem sincs rá... Lekopogom ilyen problémánk családon belüli autók ügyében még nem volt szerencsére! -
Integra
titán
másik topicba írtam, egyik ismerősnek fényes nappal vitték el az ultraszuper mindenféle riasztóval meg rendszerrel telepakolt custom made 4 napos CLS mercijét, amiért kb 250ezer eurót perkált le...
gps-t is könnyedén elviszik ha akarják.
az mondjuk igaz általánosságban beszélve hogy ha tudják hogy gps-es, akkor van reális esély, hogy inkább egy nem gps-es autót keresnek. -
tr00p3r
addikt
nemtom volt-e már, de van egy relatív jó megoldás. mi is ezt tettük évekkel ezelött amikor ellopták a kocsinkat. oda kell menni az első taxishoz, vagy akár az összeshez (több vállalat autójához) és be kell velük mondatni, hogy a kollegák nyissák ki a szemüket és felajánlani egy jutalmat. lehet az akár mondjuk 100K, még akkor is jól jártatok (mi anno 500 DM-ot ajánlottunk fel)! igaz céges kocsi esetében, nem a saját pénzeddel játszol és nem igazán lehet az összegekkel dobálózni. (remélem a szerződésedben nincs olyan kitétel ami kocsihasználattal kapcsolatos és le van írva, hogy köteles vagy zárt helyen tartani az autót!!
)
a mi kocsinkat az Óbudai Flórián üzletközpont elöl lopták el anno. rögtön amint kijöttünk beugorott, hogy szóljunk a taxisoknak (elöbb mint a yardnak). estére meglett az autó és a tettes is, igaz szolnok közelében. a taxisok látták még pesten is, de aztán valahogy eltünt a szemük elől. aztán szolnokon látták újra, a taxis aki látta szólt URH-n a zsaruknak és azok gyorsan reagálva felállítottak egy ellenőrzőpontot (sima közúti ellenőrzés) két-három sarokra a kocsink akkori tartózkodási helyétől. aztán leállították, mintha véletlenül sezdték volna ki és elkapták a fickót. egy török pasi volt és azt hazudta, hogy apámtól vette a kocsit. nála volt a kulcs is!kilopta apám zsebéből!
szóval ha ellopták a kocsid--------> TAXI-k és ők megatlálják! elvégre ők aztán állandóan az utcákat róják! -
Zenty
őstag
Nah közbe megtaláltam :
Bővebben: link
Erről beszéltem!
Hát az ő dolguk hogy komonikál -
-
biker
nagyúr
weka-hoz hasonlót maszek úton _
conrad.hu.
tizenezer körül van transzponderes ajtózár(elektromos bejárati ajtózár, nem autó) 1-2 kulccsal, közelítésre működő, semmi gombnyomás, és kisugárzott jel.
ez 12VAC-ről menne, de 12Vdc-re is megoldható
ezt a transzpondert felteszed a kulcstartóra, a vevőt beépíted a kulcslyuk mögé a műszerfaba.
kb 20-30cm-ről működik.
ha nem ezzel a kulccsal indítasz, min ott fityeg a transzponder, akkor nem kapcsolja be a rejtett relét, ami blokkol mindent.
nos, elég jó ötlet???
még kapcsoló se kell, mert az kifigyelhető, hogy beszállsz, matatsz.
szerintem király ez így. -
Zenty
őstag
Van egy ilyen hasonlo védelmi rendszer mint a weka,azt hiszem pár tv csatornán is reklámozták ugy tudom több dijat is nyert!Most sajna nemtalálom,még keresem csak még az a gáz,hogy nemjut eszembe a csomag neve se
!
Az a lényege ennek,hogy gps is van a csomagban, és havidij mentesen adják az egészet ,csak maga a rendszerért és a beszerelésért kell fizetni egyszer!
Keresés közbe találtam egy jó oldalt:
Bővebben: link
Nah szoval egyébként ez a vissza vásárlási akció is néha beválik,bár ez inkáb a tolvajoktól függ!
Egy ismerösöm s osztályú mercijét lopták el(mint ne mondják ebbe is volt gps)
Másnap a posta ládájába egy levél hogy x,y helyen hozza a kocsi árának a 30%-át és vissza kapja a kocsiját!
Igy is tett és vissza kapta az autot! Azt nemtudom hogy bonyolitották le pontosan,de állitolag nem személyesen adta át a pénzt...
Elég rizikos volt gondolom az egész! Nah de a lényeg utána elvitte a kocsit ilyen Uv ízére befujatni(magyaroszágon ugy tudom egy helyen csinálják,azt nemtudom most meg mondani hol,de majd még megkérdezem.Mondjuk azthiszem az index lopos forumán is fent van hol lehet ezt müveltettni!
Nah még egy kérdést a végére! Ezt a gps lopás dolgot se értem? Elvileg ha le árnyékolják vagy mitudomén hogy csinálják,akkor központba jelzik ,hogy hé szorakoznak a rendszerel?Gyorsan szolni a gazdinak ,majd a zsaruknak ,hogy ezen a helyen tünt el a jel ,és gyorsan induljon a kommandó nem?
Vagy olyan gyorsan elhuznak a tolvajok? Nem értem
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Egy olasz ismerősöm látogatott meg szegeden pár éve.. 3napig hagyta a BMW-t az utcán egy vidámpark mellett.. Riasztó nem volt persze. A rendőrségen a feljelentés után a rendőr mondta hogy fordítsam le az úrnak azt hogy az autója tuti nem lesz meg mert az már átlépte a déli határt de ha esetleg mégis előkerülne akkor értesítik az olasz hatóságokat...
Ha egyszer lesz kocsimakkor szintén benne lesz a filléres kapcsoló meg a kókány mobil ami ajtónyitásra felhív..
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
a Csepeli KSÁI elött is volt olyan hogy esti kerámiázgatás után kölök hazaindult a frissen vett nike converzbe (akkor még viszonylag uj volt és olyan hudekirály cucc) és levették rola... meg a kabátját is. Aztán mondták neki hogy lehet menni... Pedig csak este 7kor 10perc séta volt...
panizzi mi mesés? jobarátunk Thaliajat is igy lopták el GPS meg ilyen változár meg ez megaz...
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
biker: Neked a faterod nem a Pista bá' ? Oktatótiszt az SZKT-nél.
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Említettétek a gepárd csoportot.
Elvileg ez a száma, de nemtom, még nem hívtam őket fel: 80/201-334 -
BosX
aktív tag
Járjatok BKVval a buszt csak nem lopják el
-
TexT-BoY
addikt
válasz
#16741888 #160 üzenetére
könnygáz? és akkor mivan?
a profi tolvaj megmondta az autódal 2 dolgot csinálhatsz: UV fényezés, üvegek Graviroztatása...
minden más mechanikus vagy akármilyen védelem felesleges nyitva is hagyhatod az autót mert ha ezek közül valamelyik van az auton békén hagyák a tolvajok!!!
viszont lehet neked könygáz vagy akármi minden mást okosan kikerülnek egy furgonba elfér 2-3db gázmaszk stb hidd el... -
Gleatcher
aktív tag
Utálom a tóvajokat, pláne ha tőlem csennek el dolgokat, pl aaató, péztárcca, mobiltejefon stb...
Ma láttam az egyik parkoló-autóban a Mr. Bean féle tuti védelmet: kiszedte az arc a kormányt és elvitte magával...
Egy biztonság-tekknikai szakember mondta, h a védelem-lopás harca örök is lehet, de a legbiztosabb a csernobili módszer, a betonszarkofág -
nRu3
addikt
Én valamiért nagyon utálom az autótolvajokat, az ember dolgozik sporol hogy vegyen egy autót és jön egy tahó aki elopja. De hát amig a fakabátok tojnak az egészre addig nem lesz javulás
-
törölt tag
válasz
#16741888 #160 üzenetére
megvaaan:
Bővebben: link szerintem nagyon eredeti és nem is horror árú... bár saját tapsztalat még nincs. -
törölt tag
válasz
TexT-BoY #156 üzenetére
Hoppá
, a kis tolvaj.
na nem baj, jössz te még talira, majd jól tartassz egy előadást, a technikákról
egyébként ha nekem lesz autóm, biztos lessz benne egy ilyen kapcsoló. Tényleg nagyon komoly, az autószerelő haver vett egy használt Bömöst, abban volt ilyan kapcsoló, csak nem tudta, takaritáskor véletlenül átnyomta, attól kezdve se előre se hátra.2szer szedték szét a kocsit mire megtalálta.
jaa és még van egy védelem, anno integra linkelte be valamelyik topikba, ha lessz időm megkeesem. Az a lényege hogy specko zár van az ajtókon, kulcs nélkül, max hidraulikus vágóval lehet kinyitni.+ van gps, meg ilyen gomb, meg asszem talán könnygáz
is volt, szóval elég profi.
-
Szeke
senior tag
Nem feltétlen. Lehet egy egyszerű kapcsoló bárhol az autóban. Hiába önindítózol, ha a kapcsoló megszakítás állásban van, nem indul az autó
A legtutibb és legolcsóbb védelem! Csak kicsit kényelmetlen, mert minden elindulás előtt kapcsolgatni kell és leállás után is (csak így van értelme).
-
TexT-BoY
addikt
elmondom neked a trükköt de nem vagyok tolvaj!
Vitoval vagy hasonlo autoval járnak ezek az arcok a lényeg hogy magasabb legyen mint az ellopandó jármü.
ha megvan akkor már csk egy specko ''kütyü'' kell amivel a Vito tetejéröl sugárzott jel 15-20m-es körzetben a GPS-eket letakarja... igy elbirnak menekülni a tett helyszinéröl és normál körülmények között meg van idejük előkeresni a GPS-t ... Volt autód nicns autód
DE az t ne kérdezd mivel sugároznak mert azt nem vágom. -
biker
nagyúr
hát a tikárnőkön és a pénzügyön, és a raktári pernahajdereken kívül mindenkinek, ez a felel létszám
a többieknek ingyen bérlet jár
de bárkinek cégügyben, vagy legalább hasonóban kell eljárnia, az egyik autó ott áll a parkolóban, és a kulcs a szekrényben, és gyia...
nyilván nem busszal megy a titkárnő a postára (ohh, bocsánat, Internal Sales, nem titkárnő)
egyébként üzletkötői állás szokott lenni, mert elég kemény a piac, és nagyok az elvárások, hullanak mint a legyek.
szervízbe nem, mert onnan engem kellene kitúrni, vagy a 20éve ott dolgozó szervízvezetőt.
szóval mindenkinek van, akinek kell a munkájához, és a hazajárás hivatalosan nem létezik (hátha apeh is olvassa). de izé... igen
jah, meg mobil is van mindenkinek...
gndolom ez feltűnt a 13 autó vs ~26 mobil témánál. -
TexT-BoY
addikt
Csepelen egy nagyon komoly banda van akik megrendelésre dolgoznak...
Tudom mert elégé jártas vagyiok a csepeli ügyekben... Annyit kell tudnod hogy nálad LASSAN léptek ugyanis volt olyan mostanság hogy a szalonbol kiált az arc elmennt ebédelni uj autoval és este mikor hazament már várták is ... GPStöl kezdve minden biztonsági kütyüje volt és elvitték ( pl. a gpst alufoliával szokták letakarni onnanastol bukó)
az biztos hogy csepeli körleten belül 2 megoldás lehet
1. meglesz a kocsio viszavásároljátok egy adag zsjért
2. bukó a cucc mwert már eladták -
Nyuf
senior tag
Nincs szabad állás nálatok? Mert ha a titkárnökön meg az ügyintézökön kivül mindenkinek jár szolgálati autó(nem munkaeszköz! hanem olyan autó amit saját használatra adnak) akkor szivesen mennék oda.
A telefontársaság meg más téma, nem igazán hasonlitható a biztositáshoz ugyanis ott nincs kockázati tényezö csak nyerhetnek vele.
Amugy igazad van és én tévedtem azzal, hogy általánositottam, mint mások hozzászolásaiból kiderül sok multi köt cascot, én meg ismerek 2-öt is akik meg nem.(neveket nem mondhatok). -
Re
csendes tag
válasz
#16741888 #141 üzenetére
Nagy szerencsém volt/van!
De elmagyaráztam neki, miért is volt rossz választás ez az autó... nem nagyon látok ilyen hasonló autót őrizetlenül...
És persze az előző autó nekem nagyon megfelelt ( Seat Altea - mostanában már lehet látni). Az persze senkinek nem kellett, érdekes, hogy seatot nem lopnak budapesten -
Re
csendes tag
A főnököm ragaszkodik az osztrák autóhoz (mivelhogy anyacég osztrák és ők néhányszáz autót már bérelnek nagyon nagy flottakedvezményt kicsikarva, így nagyon ''olcsó'' a bérlet), és nem tudtam rábeszélni, hogy inkább MO-on vegyünk egyet, még mindig sokkal olcsóbb, mint kintről behozni, majd félidő után honosítani...
Többet nem tudtam tenni, max, amit írt az egyik ph-s, veszek bele ukrán újságot...
vagy még megnézem mennyi a GPS bele, mert azzal viszont kollegának nagyon jó tapasztalatai vannak (és a biztosító és alacsonyabb díjat szed, kint)!
Igaz, aki ma MO-on nem kocsilopásból él, az ''hülye'' (mai beszélgetés után).
Nem is tudom, miért ragaszkodom a becsületességhez és tisztességhez ennyire?! Mert ma ebből nagyon nehéz megélni... -
-
nRu3
addikt
Azt azért tudhatnád hogy a külföldi rendszámu autók veszélyeztetebek
azokat szinte ''muszáj elopni''
-
Re
csendes tag
Nézd, nem mondom hogy örült a fejleménynek, és nem léptetett elő vezérignek
de megbeszéltük, hogy bizony ez a kocsi rossz választás volt ebben a városban és ebben az országban. Lényeg, hogy azt mondtam, olyan kocsit kell venni most, amelyik kisebb értéket képvisel és nem lopós, de ne kis polák legyen
Csütörkökig megállmodjuk mi legyen, hiszen jövő héttől csak kellene járnom az ügyfelekhez. Valószínűleg astra, vagy skoda vmelyik tipusa fog szóba jönni.
Nem kockáztatok még egyszer ilyet...
Hál istennek osztrák biztosítás volt rajta, a főnök azt mondta, nincs gond, fizet a biztosító, így végülis kár nem keletkezett. (ausztriában nem dívik a biztosítási csalás). Nagyfőnököm annyit mondott ma reggel: ''ez balszerencse volt'' rendesen meglepődtem, mert pénteken még üvöltöttDe azóta megemésztette és felfogta, hogy nem én loptam el és nem tehetek róla, ha utcán leparkolok vele és elviszik...
Azt hiszem elég simán megúsztam! -
Re
csendes tag
Srácok, az a szomorú, hogy beszéltem egy emberkével, aki nem bejelentve dolgozik
és ő mesélte nekem (mindezt ma), hogy bizony vannak bandák, amelyek éjszakánként járják a várost és figyelnek. Ha találnak vmi érdekeset, akkor nagyon gyorsan is tudnak lépni....
Akár műár azon az éjszakán is viszik, ha nagyon ''forró'' kocsiról van szó, lásd, nagyon régóta van rá megrendelés határon túlról.
Másik, hogy az ilyen szép dolgokat szinte még aznap éjjel átléptetik a határon, vhová dél vagy kelet felé...
Amikor kiadták az országos körözést, addigra a kocsi már nem EU-ban volt
A rendőrségen dolgozó emberke megjegyezte nekem, hogy csak azért foglalkoznak a kocsikopással, mert nagy értékű autó volt, ha vmi kis szakadt ''trabant'' lett volna, nem történik semmi! jó, mi?!
Vagyis, ha kicsit rabolnak ki, akkor kereszt még rendőrségen, ha nagyon, akkor is kereszt, de még előtte legalább megpróbálják... legalábbis így csinálni...
Ez az autó már nem lesz meg, vki nagyon jól jár vele, hiszen nagyon full-extrás, automata sebváltós, ezüstmetál kombi gyönyörűség volt (legjobban az ülésfűtés tetszett benne)
Legalább én személyesen soha nem fogok venni használt szuzukinál jobbat...
elegem van abból, hogy ebben az országban fű alatt, ócsón kelle szerezni vmit, amit = ellopatom, lesz minden testvírem...
Köszönöm az eddigi segítségeteket és hozzászólásaitokat -
PaladiN
aktív tag
válasz
Dominator #134 üzenetére
Ha ezert nem kell akkor sajnallak. Szvsz nem lehet abbol kiindulni hogy vannak patkany emberek. Marpedig azok vannak.
A tesomnak ket naposan loptak el a Cliojat, de ettol meg most is auton jar es alighanem aldja is az eszet hogy vett megegyet. Most a fel ora helyett kb ket es fel orat utazhatna naponta. -
Dominator
aktív tag
Többek közt ezért nem kell nekem kocsi
-
biker
nagyúr
én anno ugy hoztam ki a kocsit a szalonból, hogy át lett faxolva a cascó+kötelező az alkuszcégnek, aki a biztosítós befogadói nyiatkozatot 1óra múlva visszafaxolta, ergo élt a cascó és a kötelező is
tehát velem (ill. a céggel) épp semennyire toltak volna ki.
főleg, hogy az eredeti kulcs és forgalmi nálam van...
máshogy az üv. szerintem nem is engedte volna...
de nagy pofátlanság -
Csazsol
senior tag
Egy rövidke VALÓS történet:
Emberünk bemegy a MÁRKAképviselethez és megrendeli az autóját, mindenféle extrával.
Átvételkor szomorúan konstatálja, hogy nem az általa megrendelt könnyűfémfelni forog az autóján, így hát az első utja a tankolás után egy gumiszerelő műhely.
Felemelik az autókát és nicsak az első rugohoz egy gyorskötözőn ott figyel egy kulcsocska. Egyből próba: igen, az Ő vadiúj autójának a kulcsa. Na erre egy tüzetesebb átvizsgálás, és nicsak a jobb oldali tükör alatt egy bianco forgalmi...
Irány a rendőrség - feljelentés. Majd vissza a MÁRKAkereskedéshez, hanyag mozdulattal visszadob asztalra kulcs , forgalmi és a rendőrségi jegyzőkőnyv.
Az üzlet azonnali felmondása...
A fejleményeket később... -
PaladiN
aktív tag
Biztositast kotni az nem olyan egyszeru egy ilyen meretu flottanal.
Valoban vannak gazdasagossagi szamitasok, de azert megnyugtatlak hogy altalaban kotnek biztositast. Jo peldaul koltsegnek, de ugyanakkor az a resze sem elvetendo hogy ha kotottek akkor az uzleti kockazatot minimalizaljak vele, azaz kiszamithatova teszik! Marpedig a nagyobb cegeknel ez egy csoppetsem elhanyagolhato aprosag! -
Persze, hogy elismerem, meg az ar es a koltsegek kozotti kulonbseget is.
Az eredeti felvetesem mindossze arra iranyult, hogy kelloen nagy gepkocsiflottanal mar mukodnek azok a statisztikai torvenyszerusegek, amik miatt mukodhetnek a biztositok, es igy nem feltetlenul eri meg biztositast kotni. -
PaladiN
aktív tag
De azert azt elismered hogy a biztositok teren is van egy ugynevezett piaci verseny ami esetlegesen befolyasolni tudja a piaci arakat! Egyebkent meg ha ismered a piac torvenyeit akkor tudhatnad hogy a bekerulesi koltsegeknek van ugy hogy semmi kozuk sincs a vegleges arhoz!
Sot!
Itt utalhatnek pl az altalad is emlitett mobiltarsasagokra... -
Kraptor
őstag
Honnan loptál el az autót? Kerület?
[Szerkesztve] -
Azert a telefont meg a biztositast ne nagyon keverjuk.
A mobiltelefon tipikusan az a cucc (hasonloan pl a szoftverhez), hogy a fix koltsegek magasak, utana viszont szinte ingyen van: miutan felhuztak a tornyokat, utana szinte ingyen uzemel a rendszer, konnyu nagy kedvezmenyeket adni.
Ezzel ellentetben a biztositasnal a valtozo koltsegek magasak, a kiadasok szinte egyenes aranyossagban vannak az ugyfelszammal, ezert itt nehezebb kedvezmenyeket adni. Nyilvan el lehet erni kedvezmenyeket, de messze nem olyan nagyokat. -
törölt tag
Kérdezgettem, mindössze annyit tudtam meg, hogy a haver osztálytársa, ilyen szakmát űz, és speciálisan VWkre van ráálva. Ennél többet nem nagyon esetleg a nevét meg tudom kérdezni, még ennyit tudok hogy Budafokon lakik.
sajna csak ennyi többet nem sikerült megtudnom. -
Szatír
aktív tag
Részvétem a topic indítónak....
Sajnálom,de búcsút vehetsz a kocsitól - ha tényleg ellopták, nem fogod viszontlátni.
Valószínűleg megrendelésre lopták el, az ilyen ''nagy'' értékű ''ritkább'' kocsikat mind így szokás elkötni.
Itt érdemes körülnézni:
www.wemar.hu -
biker
nagyúr
mindenkinek jár, akinek kell, gyak. a tikárnők, és a pénzügy+raktár ügyintézőknek nem jár.
vagy mit gondoltál, ott a 13 autó, és áll?
(nekem is itt egy corolla, ha érdekel)
13 autónál mind kötelezőre, mind cascóra igen kedvező ajánlataink vannak, főleg, hogy egy helyen van mindkettő.
De mondok jobbat.
van 25db telefon (amiről tudok) meg fene tudja még mennyi, ennyi alkamazott van/ill.volt
erre teljesen egyedi árszabásunk van a T-mobiletól, ami még az általános üzleti meg egyéb hozzásférhető csomagoknál kedvezőbb.
ezt a ''mi'' t-mobile üzletkötő kapcsolatunk alkudja negyedévente ki.
nekem a rekord 40k-s számla az csak külfölddel jött össze
ha nem járok külföldön, max 15-25k, napi kb fél-egy órai beszéddel
(mondjuk ennél csak többet teloznak a többiek)
ezek vannak, képzeld el ezt 100autóná, ahogy mondod, és mellé kb 250 telefonnal?
remélem el tudod képzelni.
ez az üzleti világ, you are welcome.
itt ha ezt nem adja meg a tmobile, és máshol jobb, lépünk, és akor azt kell kalkulálja a tmobile, hogy a havi átlag bevétel részünkről mintegy 300-400e forint, mert külföldi ''multi'' cég vagyunk, központunk és közvetlen beszállító vállalataink 6 országban vannak, akikkel a cégvezető, és az üi. lányok napi 1-1.5 órát beszélnek fejenként, és csak pörögnek a külföldi forintok ezerrel.
képzeld el, mikor egy kétes helyzetet 30-40percig beszélünk meg olaszországgal vagy németo-val.
namost egy üzletkötő egy ilyen ügyfelet eldob, akkor neki igen rossz lesz a köv. sales meeting -
A faterom kolégájja hasonlóan járt. Őt másnap felhívták hogy x összegért visszadják az autót. Persze semmi rendőrség. A stroyra már pontosan nem emléxem ezért nem is írom le, de az autót visszakapta egy karcolás nélkül.
-
Nem feltetlenul.
Ugyanis a biztositok azon az alapon mukodnek, hogy olyan sok auto van naluk, hogy azzal mar lehet statisztikailag szamolni: meg tudjak mondani, hogy ha van 10.000 auto, akkor evente (hasracsap) 500 millio kar lesz, a mukodesi koltesuk meg 50 milla, vagyis ugy lovik be a biztositasi dijakat, hogy legalabb 650 bejojjon - ha egy cegnel kellokeppen sok auto van, akkor ez ott is mukodik, raadasul megsporoljak a biztosito hasznat + a koltsegek egy reszet.
(Es persze a biztositok sem hulyek, ha a ceges autokban szignifikansabb tobb kar esik, akkor ezt tukrozni fogja a biztositasi dij is) -
Gleatcher
aktív tag
Esetleg rádióban szoktak ilyesmiket feladni, de meg lehet próbálni beépülni a maffiába és megkeresni az elkövetőket...
Az előbbi kényelmesebb...
Sztem sajnos igen kevés esély van rá megtalálni őket, nagyobb az esélye, h előkerül az autó. Reménykedj, a gepárdok találtak már meg autót, nem is egyet (igaz ez csak kicsi százaléka az összesnek, de akkor is) -
panizzi
aktív tag
miért hihetetlen ?
kinek van 100+ autója ? hát csak egy multinak
és ha egy multi idejött kishazánkba -> akkor pénze is van
gondolj csak bele, mekkora üzlet egy biztosítónak
és nem kell a bélanéni kisvállakozóval hadonászni, hogy nem fizeti be a csekkeket, ellopatja az autót, soroljam még ? -
Re
csendes tag
Vki nem tud olyan használható infót, hol, honnan lehetne megtudni, vagy értesíteni a lopós társaságot, hogy szeretnénk izé vagy legyen vmi... esetleg némi lóvét adunk cserébe...
Vagy már keresztet vessek rá?
OFF
Egy könnycseppet a világ egyik legnagyszerűbb lelki vezető lelkéért! -
panizzi
aktív tag
sokkal (50+ %)
lízingesekről meg ne is beszéljünk ... ott default a kaszkó
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 256GB Natúr Titán 2028.02.15-ig garancia! AppleCare+!
- 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- P1 Gen3 15.6" FHD IPS Xeon W-10855M T2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest