Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cölöp
tag
Na itt a nyár izzad az én kártyám is, VRM 95-97° körül mozog terhelve. HR-03 R600 van rajta, ezért a VRM-et csak egy kis süni hűti, amire egy külön 9 cm-es venti fújja a levegőt.
Kérdésem az lenne, hogy fel lehet-e valahogy eszkábálni egy HR-09-es mosfet hűtőt a VRM-sorra? Valószínűleg hatékonyabb lenne, mint a kis süni, nem? -
14adam
addikt
hy. lenne egy olyan kérdésem hogy egy sapphire hd 2900 xt (512) és egy sapphire hd 2900gt (256) össze lehet-e kötni ugy,hogy kompatibilis legyen
-
MPowerPH
félisten
Ezek a GDDR3 memóriák a 2900XT -n hány MHz -re vannak hitelesítve?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13692 üzenetére
Sajna, de nem is értem... Ha meglesz az új hűtő, meglátom mennyi hely van a VRM és a borda között. És ennek fényében rézből csináltatok rá egy nagyobb és jobb hatásfokú bordát.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13690 üzenetére
Nem valószínű, hogy annál többet adok neki. Szerintem 1,25v -n meg lesz a 900MHz stabilan, annyi elég is. De ez tényleg csak a hőfoktól függ. A GPU úgyse tud annyira melegedni a hűtő miatt. De a VRM -el lehetnek gondok, bár az oldalventik most végre jó szolgálatot tehetnek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13688 üzenetére
Én is. Holnap meglesz a hűtő, csütörtökön viszem políroztatni, pénteken meg összeszerelem. Elvileg 20-30 fokkal is jobb lesz mint a gyári, és így lehet neki még feszt adni.
Amúgy nekem az XTX után nagyon hangos a gyári hűtő, de ez azért tényleg elég durván melegszik.
Most próbálom eltalálni azt a feszt, amin az OC -s órajelekkel hibamentesen fut, mert sajna 1,1v -vel fagy. -
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13686 üzenetére
Szeva!
Jaja, megyeget.
Bár kicsit meleg van, szóval most nem erőltetem. De energiagazdálkodás terén jobb mint az XTX volt, nagyon jól veszi az alacsony órajelet/feszt is.
De a kártya maga kész atomerőmű. Talán még a 3870 X2 -őt is alázza ilyen téren.
Elvileg péntekre lesz rá normális hűtőm, majd akkor bekeményítek. Amúgy te próbáltad mennyit megy a cucc max.? -
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13684 üzenetére
Köszke.
Hotfixre utólag rájöttem, rá volt írva a cd -re.
Abszolút stabil 3DMark alatt is, de tovább nem nagyon akarom feszíteni. Most kb. 30 fok van a szobában, ami nem éppen tesztelésre alkalmas hőmérséklet.
Amúgy ATT -vel is sikerült, valahogy nekem az jobban bejön. Most megnéztem, hogy stabil -e 202/202 -n, 0,8v -vel. Szerintem így már nem akkora a fogyi se. -
MPowerPH
félisten
Gyári hűtővel 850/2016 -ig próbáltam, 1,2v -n. Teljes mértékben stabil volt, bár még 3DMarkot nem tudtam lefuttatni, mert érdekes módon a 05 és a 06 is betöltéskor kifagy.
Érdemes még tovább húznom, vagy várjam meg a AC extremet inkább? A VRM hőjét hol tudom megnézni? -
MPowerPH
félisten
Valaki megtudná nekem nézni, mik a VGA alapfeszültség értékei loadban?
-
MPowerPH
félisten
Ráadásul úgy néz ki 3D -ben nem emeli az órajeleket, amit nem értek. Az XTX is ezt csinálta, de ott az ATT megoldott mindent. Itt semmit nem tudok csinálni... Se hőmérséklet, se fordulatállítás, se semmi....
-
MPowerPH
félisten
És olyankor mi van, ha se az ATT, se az AT nem ismeri fel a VGA -t, úgymond az órajelekre 0 -át ír ki, a ventit se lehet szabályozni?
A legújabb catalystot raktam fel, csak a Control Centert ikszeltem ki.Ráadásul így alapjáraton is olyan hangos a venti, hogy nem lehet meglenni a szobában tőle.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13675 üzenetére
ATI Tray Tools -ban akarom húzni. Mondjuk ez alapbol már OC -s változat, nem tom még mennyi kraft van benne. Akkor elvileg elég lesz neki? A GPU -nak mekkora feszt adhatok max.? Nem akarom túlfeszelni se, meg akkor már az is kérdőjeles, hogy bírja -e naftával.
Catalyst -ból a legújabbat érdemes felpakolni a gépre? A régebbit törölni kell? Mert azt még X1950XTX alatt installáltam.
-
MPowerPH
félisten
Nem akarom, hogy gond legyen a VGA -val azért kérdezem. Mert ha rádugom a 2*6 pin -t, akkor az ugye csak 210W, ami nembiztos, hogy elég. Vagy tévedek?
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Van egy óriási problémám. A HD2900XT -hez ugye kell egy 8 és egy 6 pines tápcsati is. Na most, nekem a tápon csak 1db 8pines van, azt meg az alaplap használja. Átalakítót nem adtak, csak 6pin -est.
Mit tudok ilyenkor csinálni?
-
Daniel
tag
Sziasztok!
Szeretnem segitsegeteket kerni a kovetkezo esettel kapcsolatban:
Adott egy Sapphire HD 2900 GT, amely neha (azaz randomalisan) amikor POST-ol a szamitogep, a megjelenites a kepernyon osszeugorva jelenik meg - amint a Windows betoltesehez er, mar visszaugrik a helyes felbontasra.
A kepernyom egy BenQ FP91GX 19" LCD es DVI bemenetelet hasznalom.
Ez a felbontasos dolog kulonben azutan tortent miutan merevlemezt csereltem (a kartya hosszusaga miatt ki kellett ovatosan szedjem hogy kihuzzam az IDE kabelt, majd visszahelyeztem a kartyat. Jelenleg egy WD Raptor 74 gigas merevlemez van a hibas IDE Seagate helyett, habar szerintem nincs osszefugges a ket dolog kozott).
Hogyan tudnam igazan letesztelni a kartya epseget? Jelenleg a Video Card Stability-Test programot futtatom, idaig hibatlanul.
A kerdesem: egyaltalan ez hibara utal, vagy csak elefantot csinalok valamibol amibol nem is kene?
Elore is koszonom a hozzaszolast!
-
con_di
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly Június óta boldog tulajdonosa vagyok egy Gigabyte Radeon 2900XT-nek, azonban most mégiscsak szeretnék változtatni bizonyos tulajdonságain. Konkrétan az érdekelne, hogy van-e lehetőségem a 2D módra vonatkozóan órajeleket állítani, mégjobb ha feszültséget is, és ha igen, akkor vannak-e már tapasztalatok, h milyen underclock beállításokat érdeme shazsnálni.
Nem a zajszint miatt, 2Dben halk, csak kicsi a szobám, és letöltés közben ha úgy hagyom, akkor "befűti"... Tehát a felvett teljesítményt szeretném csökkenteni, minél jobban. Igazából nem tudom például, hogy mi az alsó határa a 2Ds butításnak. Az Aerohoz nem kell erő, az ok, de gondolom vannak fizikai akadályok (régen voltak).
Előre is köszi!
-
Brumi˘
addikt
válasz
Bagira01 #13655 üzenetére
A halott karikat már nem nagyon lehet flashelni. Nekem anno a 5950ultrám adta be magát bios flash után (béna voltam nyomtam egy resit úgy hogy még nem toltam rá a másik biost). Minden létező módszert megpróbáltam (pci-os kari, asrock kombó lapba pci-es karit tettem mellé, de semmi nem segített, majd a szervízbe is azt mondták, hogy felejtős a dolog...
-
válasz
Robi BALBOA #13656 üzenetére
Nekem is ki kéne próbálni a halott 7600GT-vel
-
Silenzio
addikt
Utálom a nyarat. Az előbb néztem meg a GPU-t terhelés után (Mass Effect), 90 fok... Jaj.
-
Bagira01
veterán
válasz
Robi BALBOA #13656 üzenetére
Ezt már flashelni is felesleges, mivel nem is lehet
Olyannyira halott, hogy semmi nem ismeri fesz, szóval mehet gariba
-
Bagira01
veterán
Szerintetek egy döglött hd2900pro-t vissza lehet flashelni? Vagyis nem ad képet de attól még lehet h megy
-
kavicssli
addikt
Ti sztán termeltétek mostanába a hozzászólásoakt!Alig birtam visszaolvasni! Nállam a helyzet változatlan! Még most sincs nagyobb tápm és nem tudom húzni a VGA-t
mindig elmegy másra a pénz!
Ahogy olvasgatom szépen nyomja mindenki a BIOS témát!Felbuzdulva az olvassáson ha meglesz a Táp lehet feldobok valami BIOSt én is!Kérdésem annyi lenne hogy én mint zöldfülü aki soha nem csinált életbében ilyet az ne is kezdjen hozzá? -
Vitus
őstag
Sziasztok!
Van egy 2900Pro 512Bites kártyám, amire vettem egy ac 2900 extreme hűtőt. A bajom az, hogy 70 fokig be sem kapcsolnak a ventilátorok a kártyán, gondolom, hogy az a feszültség amin a gyári ventilátor 20%-os fordulaton megy kevés a 3 venti megindításához. A rivatunerrel felveszem 100%-ra akkor minden oké 2000-es forudulattal megy nem hangos és 44-46 fok alapon és 56 körül van terhelve ami szerintem ettől a kártyától nem rossz. Szóval az lenne a kérdés, hogyan tudom a biosba átírni a folyamatos 100%-os fordulatot? Nem akarom, hogy automatikus legyen menjen maxon és kész.
Vitus
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #13645 üzenetére
Igen, meg kell peccselni, és le kell szedni a dx10 enhancement pakkot. 1 giga. A dolog szépséghibája, hogy hivatalosan csak az amerikai verziót támogatja, úgyhogy illegalitásban töltöttem le valami torrent oldalról... Bár a peccs szerint van külön európai változat, úgyhogy nem tudom most legális volt-e vagy sem
Minden esetre eltartott pár napig míg ráakadtam. De sztem a mai napig az egyetlen igazi dx10 játék, és ráadásul ati-támogatott és optimalizált. Úgy értem, más játék dx10 módja nem mutat olyan mérvű fejlődést, mint ez. Sem a Crysis, sem az Assassin's Creed, sem a többi "szutyok".
-
mokus1
addikt
birja a VRM rendesen 115fok:d
-
Silenzio
addikt
A Tiger 760/1060-as biost vettem alapul. Az órajeleket 750/1050-re csökkentettem, a fezsültséget 1.125 V-ra emeltem, a grafikahibák 3dmark Vantage-ben rögtön megszűntek... a CoJ még nem tökéletes, de szerintem még egy keveset visszaveszek, és probléma megoldva. Köszönöm a segítséget!
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #13636 üzenetére
Az előbbit már törölték is, próbáltam de nem tudtam leszedni. A másik instabil volt. Általában egyikkel sincs gond, de a 3d-ből 2d-be történő visszaváltást nem tudják stabilan kivitelezni. Az én gépem meg: a. ne resetelgessen, b. ne grafikahibázzon. Mellesleg nem csak a 3dmarkról van szó. Az önmagában csak figyelemfelkeltésnek volt jó, de a CoJ dx10 már érzékenyen érintett. Szerettem volna megnézni mit bír ebben a módban.
-
-
Tomate
veterán
válasz
laci666 #13638 üzenetére
Van fent, egy 1.08V-os bios, de nem lehet tetölteni, van egy 1.07V-os azt lelehet 750/950-en megy azthiszem. Nos az 1.07V-kevés neki, mert hibaüziket ír, de átírtam ati bios editorral 1.08V-ra. Azóta szépen megy gond nélkül. Innen lehet letölteni.
Szvsz minden teljesen egyértelmű! -
Silenzio
addikt
Nme tudom most mi történt, de aki elmondja, azt beutalom majd a Hild örökjáradékra jutalmul!
Vissza akartam rakni az elszabott Bios helyett a Tiger-félét, és ekkor elsötétült a kép az AtiWinflash-ben, miközben már a programmingnál járt, az egérkurzor villogott ide-oda, aztán jött egy kékhalál (Vistában, ahol elvileg piros van!!!) Leizzadtam közben vagy 2 litert, aztán restart után minden rendben volt, az atiflash szerint a bios beprogramozásra került. Még ilyet! -
Silenzio
addikt
válasz
mokus1 #13629 üzenetére
Letöltöttem egy rbe nevű ati bios flashelőt. Nagyon jónak tűnik, sokmindent enged állítani, de kishíján tönkrevágtam vele a kártyát, mert a program meghülyült, és nem menti el a tizedes jegyekkel rendelkező értékeket (pl. 1.1 V) - úgyhogy 3d-ben halott szegény. Nincs valakinek tippje erre?
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #13627 üzenetére
Nos, pár dologra rájöttem: nekem igazából egy bios sem vált be, egyik sem tűnik stabilnak, kivéve a Tiger-féle 760/1060-as. De azzal meg ugye grafikahibáim vannak. Nem tudom, lehet alulfeszeli a táp a kártyát, vagy ilyesmi, de úgy tűnik, 1.1 V nem elég neki 760/1060-ban, legalábbis pár komplex effektnél már nem. Mert az ugye az órajelek változtatásával biztossá vált, hogy a kártyám nem a ramok miatt telíti színes foltokkal a képet, hanem a gpu miatt. Kipróbáltam vagy 8 biost a mai nap és ebből 2 volt életképes: a Tiger-féle 1.15 voltos és az 1.2 voltos. Itt a fenti órajelekkel megszűntek a grafikahibák, de 2d-be váltáskor sajna néha lefagy, resetel stb. Sőt, utóbbinál villan egyet a kép, ha állítja a ventilátor fordulatszámát. Remek. Nem tud valaki egy stabil biost?
-
Silenzio
addikt
No, megosztanám tapasztalataimat: 2 programmal akadt gondom, ez nálam már "pattern", úgyhogy nekiálltam alternatív megoldásokat keresni. Az egyik a 3dmark Vantage 2. tesztje, az űrhajós, ami élvezhetetlen volt, tele volt színes foltokkal és vibráló csíkokkal 760/1060-on. Az első tesztben semmiféle grafikahiba nem volt... Most a Tiger-féle, alapórajeleken működő biost használom, ami 1.15 V-ot ad 3d-ben, de 0.85-öt ad csak 2d-ben. 750/1050-ig vittem a tuningot próbaképpen, és grafikahibával egyáltalán nem találkoztam. Csak érdekességképpen: a gyári biost felvittem -csupán- 700/900-ig, és a kép megint szemetes volt.
A másik program a Call of Juarez dx10-es implementációja, itt úgy látszik rosszabb a helyzet. Úgy tűnik rosszul gondoltam, a szemetelést valami shader-hiba okozza, 720/940-nél a fenti, újonnan kipróbált Tiger-bios-szal ha minden igaz még nem jön elő, e fölött már igen. Bár szerintem a ramokat emelhetem feljebb is, ha egyszer a GPU-ban a gubanc. Sajna ezekkel a beállításokkal a játék még nem fut tökéletesen maxon, néha beszaggat, szóval 1-2 dolgot, pl. élsimítást, lejjebb kell vennem. Nagy kár.
A bios sem tökéletes, néha szétesik a kép 2-3 másodpercre, akkor történik, ha kilépek a 3d-módból. Az eszközillesztő pár másodpercre leáll, de utána megint minden oké. Ha van valakinek javaslata másik biosra, szóljon! Kösz előre is! (Mellesleg érdekes, hogy ez a hiba eddig nem jött elő, az Assassin's Creed pl. tökéletesen fut dx10-módban is, képhibák nélkül.)
Mielőtt kérdéseket tennétek fel, nem melegszik túl a kártya, a 3dmark második tesztje mindenképp szemetelt, még ha elsőnek futtattam is. Ezek a problémák mindentől függetlenül ugyanúgy jöttek elő.
-
-
Silenzio
addikt
Hahó! Help! Valaki annak idején a 760/1060-as tiger-biost ajánlotta, mondván, azok közül se mind stabil, de ez biztosan. Merthogy előtte elég sokat szoptam különféle biosokkal. De bizonyos dx10 alkalmazások alatt a memóriának ez már soknak bizonyul, úgyhogy kérlek, ajánljatok egy alacsonyabb órajelekkel operáló biost! A gpu rendben van, de a memóriákat vissza kéne venni, mert szemetel a kép...
-
Kabooom
tag
Tom, h. nem ide kell írni de ha valakit érdekel egy 512/512-es 2900Pro az érdeklődjön nálam!
-
Silenzio
addikt
válasz
Brumi˘ #13616 üzenetére
Nálam asszem visszavált, már csak azért is, mert ha 760/1060-ról kb. 300 Mhz-re vált azt megérezném, de ha sokszor csinálom, egyszer csak kifagy... :S Megoldás: nem kell használni. Én már beletörődtem
Tomate: nálam ma "piros halál" is volt Vista alatt, de sztem azért, mert kevésbé kedveli a procituningot és a melegedést ennek következtében. Pláne egy szutyok X2-nél, ami minden kis tuninggal a létéért küzd... Visszavettem vagy 40 Mhz-et és csökkentettem a cpu-feszt, sztem sok volt az neki... Kicsire nem adunk
-
Tomate
veterán
Ebben a melegben nem csak én rohadok le hanem a kari is
Átlag 5 fokkal simán melegebb a GPU/VRM mint simán.
-
laci666
senior tag
Hali!
Tudja valaki,hogy az miért van ha Tomb Raider - Anniversary-el játszok és alt+tabbal lépkedek a játék és az asztal között akkor belassul a játék.Meg figyeltem ha hamar vissza lépek nincs gond nem lassúl be,de ha kb 10 perc múlva lépek vissza akkor belasul. Van egy olyan érzésem hogy nem kapcsol 3D-be a kártya,de nem tudom miért
De ilyenkor ha újra indítom a játékot vagy legyen az bármelyik játék szaggat mint az állat.Ezt csak kijelenkezéssel vagy restarttal tudom orvosolni.
Van erre valami gyogymod
8.4 Vantage-os hotfix van fent -
tetrix
tag
válasz
Tomate #13611 üzenetére
-Jaja megnéztem,csa win alól Atiwinflash-el nem sikerült semmit módosítani,a biost azt én is onnan szedtem le,amúgy kösz a linket
Picco: thanks!
- azt az írásogd szintén megtaláltam,az alapján próbáltam egyszer,de nem jött össze,pedig azt írta oké; lehet valami kimaradt...
- nekirugaszkodom mégegyszer...
(ha sikerült a bioscsere azt honnan tudom leolvasni?mert GPU-Z ugyanazt a verziós bioszt írta ki ami fenn volt;vagy ugyanarra csréltem?;és ha ezek szerint sikerült akkor miért nem műkszik rendesen?) -
Picco
addikt
válasz
tetrix #13610 üzenetére
a logout irasomban 2900 pro 256bit/512mb-hoz le van irva h hogy kell flashelni, ugyanugy megcsinalhatod 1gb-s karival is csak fontos h olyan bios-t tolts le techpowerup-rol.
-
tetrix
tag
válasz
Tomate #13595 üzenetére
-egyenlőre még nem tartok a hűtésfordulattémakörnél,amint láthatod most művelem magam dos témában
-ahhoz kérnék egy kis segítséget hogy pontosan milyen parancssort kell beírni (bebootolt atiflash lemez alól) az A:> meghajtó után,ha az eredeti biost akarom lementeni és új biost flashelni
-ez nem jó így? :
A:\>atiflash-s0biosneve.bin
invalid caracters-t dob ki
-több helyen utánnanéztem,de nem egyértelmű,hogy kell pl szóköz,vagy más..
-nem értek én ehhez,de szeretném megtudni hogy kell tudsz ebben segíteni?
előre is kösz -
Kabooom
tag
válasz
Silenzio #13608 üzenetére
Hát úgynézki. A hivatalos álláspont a FuSi-nál h. a monitor nem Vista kompatibilis...
Amit mondjuk nem értek de ám legyen. Mondjuk nem zavar a 60hz sem mert TFT-nél vajmi keveset fog fel belőle az ember. Max annyi h. nem 8óra alatt fáradok el hanem 7 de egy CRT-nél miliiárdszor jobb. -
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #13600 üzenetére
Hm... Egy 8800 GT 2x annyi pontot ér el. Megint az nVidiának kedveztek. Bár van hozzá Ati hotfix is, nem tudom felraktad-e... Amúgy tényleg mocskosul randa és nevetséges. Szerintem. A cpu tesztek, pláne a sebességüket figyelembe véve, siralmasak. Ha valakinek van ötlete refresh rate-témában, ne habozzon! A monitorhoz nem létezik driver egyébként, utána néztem.
-
tetrix
tag
válasz
Tomate #13595 üzenetére
-találtam ezen az oldalon egy leírást,ez jó lehet?
[L:http://logout.hu/iras/ati_hd3870_hatekony_hutes.html][link]"Csak 2900pro 256/512-vel lehet"- nekem az 1gigás pro van gondolom ez nem zárja ki az újraflashelést? van hozzá bios is a techpowerup-on
- melyiket ajánlanád a kettő közül Atiwinflash vagy Atiflash???
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest