Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
Úgy néz ki visszatérek ebbe a topicba mert holnaptól egy 2900XT boldog tulaja leszek
a Corsair 450es tápom elég hozzá? -
vbbb
őstag
Na megjött a cucc a boltba (Accelero s1), kínálnak hozzá jó áron turbo modult is...érdemes? Jobban meghűtik a vga-t mint ha egy 12est raknék rá? Félek a VRM hevülésétől.
-
vbbb
őstag
Az S1 rev2-nél kell valamit aplikálni, hogy rámenjen a karira? Holnap rakom rá, ha furkálni kell inkább behozom a céghez...
-
Tomate
veterán
válasz
hungariaia #13985 üzenetére
Linkelj egy képet pls... Mit takar az, hogy sz*r a teljesítménye?
-
Tomate
veterán
válasz
hungariaia #13983 üzenetére
CPU-Z-n nem tudom, hol láttad. GPU-Z-nél meg szerintem ez csak valami bug. Amúgy ha lehet állítani akkor is csak a biosban fogod tudni.
-
hungariaia
csendes tag
Helo all van egy problémám a 2900 XT-m cpu-z és gpu-z szerint is 1x pcie-n van. Hogyan lehet 16x-ra állítani
A telljesítménye elég xar így.
-
Tomate
veterán
Szerény személyem készített egy tesztet 2900Pro Vs 3870
-
Skiller
tag
Köszönöm szépen.
-
Skiller
tag
Hello mindenki!
Várom egy Gamer tapsztalatait 2900pro 256bit 512Mbos kártyáról hogy hogy álja meg a helyét a gépigényes dolgokban. (Crysis,Rainbow six vegas2,assassins creed)
főleg core 2 duo procival!THX
-
Tomate
veterán
Nem kíváncsi valaki 2900Pro CF-eredményre AMD-s rendszerben?
Én szolgáltatom a gépet csak valaki, hozzon egy Sapphire 2900Pro 256bit/512mb-os kártyát
Kiváncsi lennék egy CF eredményre annélkül, hogy veszek egy kártyát. Ha jól muzsikál lehet, hogy vennék még 1-et mellé amúgy, csak hát előtte kiszeretném próbálni élesben
3870 és 2900Pro között nem működik a cf jóltudom?
-
Skiller
tag
Köszönet. De még nem kaptam kimerítő válaszokat. Még várom őket.
-
Skiller
tag
Hello! Szeretnék venni egy 2180as procit a sapphire 2900pro-m mellé. Kérdésem pedig az lenne hogy elég lenne-e hozzá (persze tuning játszik)? Vagy gyűjtsek egy 8400asra?
Nekem az a lényeg hogy a kártya kilegyen hajtva rendesen.
Akinek van ilyen párosítása kérem linkeljen már eredményeket. (3dmark, Gépigényes játékok).
Előre is 1000 köszönet + 1
-
vbbb
őstag
ATi Catalyst 8.7 Beta XP 64/32 Download
Próbáld ki hátha használ....
-
fv82
tag
Ati tools-szal nekem is ezvan. Induláskor kékhalál és gondolom úgy raktad fel, hogy winnel induljon. Havernál volt amúgy hasonló jelenség, mint nálad csak ott 3850 volt és Vegas 1-2nél indult újra a gépe. Ő alaplapi biost frissített és leszedett egy új vga drivert. Ezután teljesen megjavult, de nem tudni, hogy melyik segített.
-
Tomate
veterán
Valami baj van
Elszállnak a hőfokok a karin. Accelero S1 van rajta 1,08V-ot kap mint eddig, átkapcsol 3D-be és már a menüben felugrik 90-100C-ra a VRM, a 60-70C- ír a GPU ra de ha ráteszem a kezem szabályszerűen éget. Mi történt? Vissza tettem a gyári biost is meg minden, de egyszerűen elszáll az egész. Gőzöm sincs mi történhetett. Vmi ötlet? -
LÁZ
addikt
sziasztok, van 1 kölcsön 1gigás 2900xt-m, és bizonyos játékoknál (oblivion, mass effect ) újraindul a gép.
Kérdésem, hogy ezért felelős lehet e a videókari memóriája?
Ha igen, gondolom azt csak szervizzel lehet orvosolniThx
-
Al Brandy
tag
válasz
MPowerPH #13949 üzenetére
Innen nagyjából a CF és nem CF különbségéből megállapítható, hogy 190W a difi, tehát hatásfokot is számítva egy 2900XT load kb. 150W-t eszik.
Ha ilyen nagy számokat írsz ide a topikba, nem tudjuk majd eladni a kártyánkat, mert aki meglátja, hanyatt-homlok menekül a 2900 elől.
-
Brumi˘
addikt
válasz
MPowerPH #13947 üzenetére
Ezekből az adatokból ki lehet, de ezek softwares mérési eredmények, de én anno megnéztem fogy mérővel és kb reális.
Idle: 7,35A×0,8V = 5,88W
Load: 62,52A×1,2V = 75.024W -
MPowerPH
félisten
Itt is megkérdezem, hogy hogy számolom ki a VGA pillanatnyi fogyasztását?
Pontosan egy HD2900XT -nek a fogyiját szeretném kiszámolni. A venti nincs rádugva a kártyára, az külön a tápról megy, szóval csak maga a kártya fogyija lenne érdekes.Takarékos állapotban a VRM 7,35 A -t vesz fel, a GPU 0,8v -n dolgozik.
Húzva 62,52 A -t vesz fel, a GPU 1,2v -n dolgozik.Ebből ki lehet számolni, hogy kb. mennyit eszik?
-
vbbb
őstag
Na csináltam magamnak egyet ha érdekel valakit szívesen feltöltöm. Jönnek a tesztek.
voneout_220_250_0,87V / 750_1050_1,10V
-
vbbb
őstag
Hali!
[Tiger83] [220,250 / 0,85V] [760,1060 / 1,10V] bios-t használok régóta, és éppen amilyen catalyst van kint ahhoz mérten viselkedik a kártyám. (játékból kidob majd 'Send error' vagy rosszabb esetben lefagy a gép, videózás közben vagy játék közben néha bevillan rövid időre egy zöld csíkocska...stb.)
Felraknék egy másik bios-t próbaképpen, hátha javítana a helyzeten.
Konkrétan ezt:
[Tiger83] [220,250 / 0,85V] [739,1035 / 1,10V] akarom, de már nem tudom letölteni innen.
Megvan ez a verzió valakinek?
Vagy ha csinálna nekem egy ilyet megköszönném!Ezek lennének az ideális próbaalanyok:
[220,250 / 0,9V] [740,1040 / 1,10V]
[220,250 / 0,9V] [760,1060 / 1,12V] -
MPowerPH
félisten
Táp az úgyis lesz cserélve. Hosszú távra befektetek egy nagyobb, izmosabb tápba, amin már a 12V -s ág nincs szétszedve.
A DDR3 -ról már lebeszéltek, azt mondják Wolfdale mellé nem az igazi, szóval marad a DDR2.
Kíváncsi lennék egy 2900 CF -re nagyon, csak kellene még egy AC hűtő.De valszeg megvárom vele a 4870 X2 -őt, és majd ahhoz mérten cserélek.
-
MPowerPH
félisten
Hát, lapból szerintem maradok a DFI -nél, és mindenképpen az X48 -nál a CF miatt. Az FX60 árából pont kijön egy jó lap. A procin filózok, hogy 2 mag, vagy 4 mag. Mert a Q9450 -et mondja mindenki, hogy nagyon jó. De max. 3,6GHz -t lehet kihozni belőle. Egy E8500 igaz 2 maggal kevesebb van benne, de egy jobb darab megy 4,5GHz -en. Azt a +2 magot én úgyis ritkán használom ki.
Azon gondolkozok, hogy veszek még egy 2900 -ast, és CF -be jók lesznek. Vagy 2db 4850/4870, majd elválik. Szerintem mindenképpen CF lesz, vagy a nyár végéig kijön a
4870 X2, akkor az lesz. -
MPowerPH
félisten
Bizony, igaz már nem sokáig, de még az van.
Ez volt a régi álmom egy FX60 -nal, és mire a 939 -es foglalat kiment az elitből, sikerült is összeszednem egyet.
A 4800+ -t nem húztam, nem is akartam. Szerintem 2800MHz -nél többet nem igen megy.
Az FX60 -at húztam, 3,192GHz -ig jutottam vele stabilan. De léghűtéssel már nehéz volt hűteni, asszem 1,475V -t kapott ezen a frekin. Még ezzel se tudtam kihajtani a 2900 -ast, a 3870 X2 meg nem is erőlködött a proci miatt.
De majd az E8500... -
Bagira01
veterán
Itt egy eladó vízhűtőblokk hd2900-as szériára. Legjobb amit lehet kapni
-
MPowerPH
félisten
Na, ez ráadásul alapból OC -s verzio, szóval 810 -en ketyeg. A gyári hűtés Loadban bőven 3000RPM fölött szokott pörögni. Fülhallgató nélkül nem is lehetett kibírni.
Nekem amúgy meggyőződésem, hogy ez gyorsabb kártya, mint a 3870, főleg ha az ember még húz egy kicsit rajta. Crysis -on kívül mindenhez elég, még azzal a gyenge procival is, ami nekem van.A VRM -et úgy oldottam meg, hogy azt az oldalát, ami kicsit érintkezik az AC hátsó bordarészével, bekenytem hővezető pasztával. Így sokkal jobban átadja a hőt, ha sima OC -s órajeleken futtatom, a 70C -t se lépi át loadban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13927 üzenetére
1,3V -vel stabil volt a 904MHz. De fölötte elment a kép. 1 órát pörgettem így az ATT tesztjét, a hőfok GPU 66C, VRM 84C, ventillátorral támogatva
62C és 72C.
Nem akarom agyonfeszelni a kártyát, csak tudni szeretném hol a vége. A hőfokok még szerintem simán beleférnek, főleg, hogy már hallottam olyanról, hogy VRM 110C. -
MPowerPH
félisten
Szerintetek 1.3v -t adhatok a GPU -nak egy 2900XT -n? Most 1,275 -el megy 880MHz -en, teljesen stabil. Hőfokok is elmennek, GPU 66C, VRM 80C.
-
14adam
addikt
hy valaki tud segiteni .Probléma az hogy beinditom a gépet és a piros led 2-öt villanik
(hd 2900xt).Táp probléma nemlehet mert egy 550-es tápon probáltuk (márkára nememlékszek[Márkásvolt csak arra])
.Semmi képet nemad be
-
fv82
tag
válasz
Petya2900XT #13920 üzenetére
De van. Sőt ésszerű, hogy 2D-ben akár jobban is le lehetne venni a frekiket és akkor nem melededne úgy legalább akkor. Viszont a mindenki által ajánlott bios moddoló progi az én biosomat fel sem ismeri.
-
Hy mindenki!Nem tudtok vmi jobb ventiszabályzást eredeti Sapphire HD2900XT-hez?Olvasgatom a 4800-as topikot és ott írkálják át a bios editorral a szabályzást!2900XT-hez ilyen nincs?Ja és azt is írták,hogyha elcseszem nem árt egy PCI-os vga,mert csak így tom beröffenteni a gépet ha elcseszem?
Előre is THX! -
-
Kötelező
senior tag
Üdv.
Sok különbség van egy Sapphire 2900pro, de XT(OC)(gpu:810 mem:1800) 512 Bit , és egy 9600GT 512MB között? És igy: fenti 2900pro@xt vs. 9600Gt 521mb vs. 8800GTS 640MB. ? melyik?
-
fv82
tag
Sziasztok így nyáron már nagyon aktuális a kérdés, hogy ti milyen hűtést ajánlanátok Sapphire 2900pro 512/256-ra? Accelero S1 jó lenne rá?
köszi -
A-l-i-e-N
aktív tag
Van még az everesten kívül olyan progi amivel a VGA hömérsékletét tudom nézni??
Mert tegnap everest behalt 18 fok volt mind a 3om VGA, a többi mind jo volt! procinál jol mutatja, másik progikkal összevetettem, szal ebböl gondoltam h. megbízhato lehet! -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Nagy HELP-et szeretnék kérni! TDUztram.. tökmind1 jácottam, kiléptem és 88 fokos volt a karim (2900XT)!!!!!!!!!!! Mostis win alatt 60 körül van! Valamivel csökkenteni kéne, egy progival a ventit 100%?? ATI Tool kilőve!!! Azzal bajaim vannak.... Ezenkívül milyen progi van?
Nem szeretném megsütni.. -
-
-
Brumi˘
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- T Tablet 2 5G - megkopott magenta
- Foxpost
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest